Jump to content

5x08 - Bound for Rescue


Recommended Posts

8. rész - Bound for Rescue / Mentőakció

 

epguide508.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Florrum, Crucible cirkáló, Negotiator romboló

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Byph - Dee Bradley Baker

Petro - Jeff Fischer

Zatt - Greg Cipes

Ganodi - Georgina Cordova

Katooni - Olivia Hack

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Grievous tábornok - Matthew Wood

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Huyang professzor - David Tennant

Gwarm - Greg Baldwin

Preigo - Stephen Stanton

Gungi - ???

Carshotta - ???

Engle - ???

Killer - ???

Parsel - ???

Pilf Mukmuk - ???

R2-D2

R5-P8

 

Történet

Miután Hondo és kalózai foglyul ejtik Ahsoka Tano-t, a növendékek felveszik a kapcsolatot Obi-Wan Kenobival, hogy segítsen kimenteni őket a szorult a helyzetből. Eközben Grievous tábornok is feltűnik a színen, aki megtámadja a Jedi tábornok flottáját. Így az ifjakon áll, hogy mit tesznek: megpróbálják maguk kiszabadítani Ahsokát, vagy pedig várnak az erősítésre.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A pilóták nevei akik Obi-Wan alatt szolgáltak: Killer, ő a Z-95 pilóta akit lelőttek, és Engle, az Y-Szárnyú pilóta akinek Obi-Wan segít.

- Preigo karneváljában az egyik togruta előadónak a neve: Carshotta.

- Az Állati Ösztönök csoportban a növendékek különböző lényeknek vannak öltözve. Petro gundark

- … Zatt rancor

- … Gungi narglatch.

- Katooni és Byph nem állatoknak öltöztek. Katooni ruháját Willie Scott palotai szerelése ihlette az Indiana Jones, és a Végzet Templomából, míg Byph a Carlac-on lévő fák virágait tartja a kezében.

- A karnevál előadóinál megtalálható egy billentyűs hangszer, mely hasonló ahhoz amit Max Rebo használ a Jedi Visszatérben. A gamorrai játszik rajta, ez az egyetlen jelenet amikor látható.

- Petro a karnevál hajóján lévő feliratot, "Preigo Utazó Csodavilága" ként fordította, valójában „Preigo Karneválja” van ráírva, huttul.

 

Concept Art galéria

 

preview02.jpg

A cirkuszi fambaa kreatúra dizájnja

 

preview05.jpg

Florrumi gejzírmező

 

concept03.jpg

Byph cirkuszi ruhája

 

concept04.jpg

Gungi cirkuszi ruhája

 

concept05.jpg

Katooni cirkuszi ruhája

 

concept06.jpg

Zatt cirkuszi ruhája

 

concept07.jpg

Preigo karakter dizájnja

 

concept08.jpg

Preigo szállítójárműjének dizájnja I

 

concept09.jpg

Preigo szállítójárműjének dizájnja II

 

concept10.jpg

Preigo szállítójárműjének dizájnja III

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Végre egy űrcsata!!! :yeah: Nem is tudom az idejét mikor volt utoljára szerencsénk ilyesmihez, és lehet csak elszoktam tőle és azért tetszett ennyire, de ez akkoris nagyon ott volt. A Kebobi-Grievous párharc már kezd egy kicsit fárasztó lenni, szerencsére most nem erőltették annyira. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi akadályozzam meg a droidokat, hogy lőgyakorlatot hajtsanak végre a mentőkabinokon :hmm:

Hondo még mindig... nos... Hondo, csak ezúttal egy kicsit becsiccsentve. A vándorcirkusz egy kicsit furcsa megoldás volt.

Nagyjából ennyi, viszont kíváncsi vagyok hova lehet ezt még ragozni.

Link to comment
Share on other sites

Jó kis rész volt, tartja az előző két epizód színvonalát. Végre elkészült Gungi fénykardja és nagyon pöpecül néz ki. :) Talán az övé lett a legjobb az ifjak közül. Egyébként Huyang miért nem szólt egy szót sem? Mármint, az előző részben még irányította a testét, meg beszélt levágott fejjel, most pedig egy nagy rakás ócskavas volt. Talán lemerült volna?

 

Grievous tábornok támadása valami irtó fölösleges volt, mégis nagyon szórakoztató. A cselekmény szempontjából teljesen jelentéktelen mellékszál volt, nem építette tovább a történetet, de hát valamivel ki kellett tölteni a maradék játékidőt. Rég láttunk már űrcsatát, ahogy magát a tábornokot is. Az első évadban az volt a baj, hogy kb. állandóan csak Grievous ment, minden részben ő volt a főgonosz, de most... Jó ha egy évadban feltűnik egyszer. Szóval jó volt újra látni az öreg tábornokot, aki ezúttal úgy tűnt, fölényben van Kenobival szemben. Ideje volt már visszavágnia a Saleucami óta. Bár elég kiszámítható volt, jól szórakoztam rajta. :)

 

Amúgy, amikor az ifjak leszálltak a Florrumon, kicsit aggasztónak találtam azt a folyamatosan csöpögő folyadékot. Ha az egy autó lett volna, ilyenkor már futni kellene, mielőtt felrobban. Azzal a járgánnyal inkább nem mennék sehová a jövőben. Hondo Ohnaka hozta a formáját, de azt nagyon jól. Továbbra sem tudom hibáztatni a viselkedéséért, tudom milyenek a kalózok. :D Számára ebben továbbra sincs semmi személyes. A legvégén alakította a legnagyobbat a fambaa-val, hát az valami fenomenális volt, imádom ezt az arcot. :D Meg amikor félrelökte a weequay csajt a twi'lekek kedvéért, az sem volt semmi. :D Jót tesz a karakterének ez a mostani évad, a Revivalban egekig fokozták a coolságát, a Tipping Pointsban is volt egy megmosolyogtató cameója, itt pedig érzékeltetik a nézőkkel, hogy a-a... Ő nem jófiú. De nem is gonosz. :) És ez adja a varázsát neki. :D Kedvenc TCW-s karakterem, toronymagasan, örökké. :D

 

A vándorcirkusz nagyon jópofa volt, dugokkal, aleenákkal, nagyon tetszett, ilyet még nem is nagyon láttunk az SW-ben. :) (EU-ban még nem találkoztam vele, mielőtt még valaki kérdezi, de biztos van. :D) De ezek szerint akkor a Florrumon biztosan vannak más települések is. Eddig tényleg úgy tekintettem rá, mint a kalózok kizárólagos búvóhelyére, de nem lepődnék meg, ha esetleg a bolygó más részein lennének hasonló, lepukkant űrkikötők. Jó lenne ezeket egyszer látni. :)

 

Így előjáróban ennyi, kicsit hamar lett vége. Kíváncsian várom a végkifejletet. :)

 

Szerintem ez egy nagyon jó rész volt. Az ifjak elkészítették a kardjukat is, és valóban helyt álltak. Ha Hondo nem lett volna részeg, talán nem sikerült volna ahsoka-t kiszabadítani.

Nem csak rajta múlott, a többi bajtársa sem volt éppen józan. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Tökéletes rész volt, de lássuk, miért is tetszett ennyire.

 

Amikor megépítették a fénykarjukat, tökéletesen átjárt a Star Wars érzés. Gungi fénykardja a legjobban mutató fénykard, amit valaha készítettek. Szerintem a legaranyosabb ifjonc, Gungi, bevallom, a kis vuki a kedvencem. Jó volt, látni, hogy Artu meg akarta javítani Huyang-ot.

 

Nagyon jók voltak a kalózos jelenetek, megint hallatszott az arab zene. Szerintem viccesebb lett volna, ha Hondo valami olyasmit mond Ahsokának, hogy ilyen fiatalon még nem ihatsz alkoholt :nana: Azt hiszem, a sorozatban először megállapíthattuk magunkban, hogy milyen csúnyák a weequay nők. Nem csoda, hogy egy kis idő múlva, már a fél banda Ahsoka körül "nézelődött" :hehe:

 

Nagyon ötletes volt a "bajszos betyár", meg a hajója és az is, ahogyan feljutottak rá :D Amúgy hogy kerül oda egy Orto Plutonián honos Narglatch? :para: Viszont láthattuk a kis aleenákat is :) Ez a cirkusz :lol: Hoyg nézett ki a gamorreai bohóc? :lol: Hondo a 18. percre úgy berúgott, hogy már azt se tudta, hogy weequay vagy bantha :lol: És az a mutatvány: "I'm flying!" :clap::lol: Szerintem Hondo majd másnaposan arra ébred, hogy nincsen erődje :lol: A végén a fambaa-s jelenet is nagyon vicces volt :D

 

Az űrcsata eszméletlen volt, de rég vártam már egy ilyenre. A Z-95-ös vadászok jól teljesítettek, szintúgy a BTL-B Y-szárnyúak is. Nem értettem, hogy hogy került elő a semmiből két Arquitens-osztályú könnyű cirkáló, mert amikor a flottát mutatták, csak három Venatort láttam. Amikor leszálltak a felső hangárba, na az agyon tetszett, bár felmerülhet a kérdés, hogy miért volt nyitva? Eddig mindig, miután kirepültek a hajók, egyből bezárták. Lehet, hogy szellőztettek? :lol: Obi-Wan csapdája is jól sikerült, ám kicsit hasonlított Padmé kelepcéjére a Malavolence trilógiában.

 

Összességében egy kiváló rész volt, ilyen jót talán még nem is láttam. Gundark fogakon ülve várom a következő, szálzáró részt :D

 

10/10

Edited by zilllosarkany
Link to comment
Share on other sites

Amikor leszálltak a felső hangárba, na az agyon tetszett, bár felmerülhet a kérdés, hogy miért volt nyitva? Eddig mindig, miután kirepültek a hajók, egyből bezárták. Lehet, hogy szellőztettek? :lol:

10/10

 

Szerintem megadta magát a vezérlőrendszere :) Jól láttam kapott pár lövést a hajó.

Link to comment
Share on other sites

Elnézést mindenkitől az ömlengésemért, mert itt durván mellélőttem a héten. Álruha volt, nem elrettentés. Vándorcirkusz volt, nem "busójárás".

A rész nagyszerű, jó tempó, gyönyörű, már-már filmszerű látvány(ürcsata), és helyenként meseszerű momentumok-hangulat.

A fénykardok összeállítása jelenet nagyszerű volt, örülök, hogy láthattuk, kellett, hogy ne képernyőn kívül legyen.

A vándorcirkusz üdítő ötlet volt, örülök, hogy nem keveredett ide rabszolgaság és Zygerria.

A részeg kalózbanda szükségszerű volt ugyan, de egyúttal könnyen elképzelhető is.

Az egész cirkuszi show-nak volt egy kis Egy bogár élete szerű hangulata, remélem nem kell magyaráznom...

Mégis: színek, dug=Piti a bolha, Hondo=Szökken a sáskavezér és maga a tény, hogy züllött bandát cirkusszal szórakoztatni.

És most elnézést kérek, így nem szoktam megnyilatkozni, de a két twi'lek lánnyal én is elmennék olyan baromi formásak! :love:

Az űrcsata jó volt, de ezúton kanyarodnék vissza multkori fanyalgásomhoz, hogy ide miért Obi-wan cameo kellett?

Eeth Koth nem lett volna jó erre, van Saesee Tiin? Könyörgöm Grievous-szel ne akassza már össze mégegyszer a kardját!

Mindezt úgy mondom, hogy az egész saga-ban Ő kedvenc karakterem!

 

Mindent egybe véve jól szórakoztam, nagyon kedvelem ezt a történetszálat, "kedvencekbe raktam" ,bár még nincs is vége..

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Reméltük, hogy nem a kis sz*rosok lesznek a felmentő sereg. Ez a remény most tova szállt. A másik ami szembe ötlött, hogy ez már egy előszele volt szerintem a Disney új rendjének. A Jedik, mint cirkuszi majmok ugrálnak majd. szórakoztatják a népet, minden igény és színvonal nélkül, a lényeg a látvány lesz. Valahogy nekem ez a cirkuszos dolog mindig taszító volt, még a való életben is...

Az űrcsata valóban jó volt, de félő, hogy ezzel le is tudják erre az évadra ezt a stílust, ehhez képest pedig baromi sablonos és unalmasnak tűnhet a régiekhez képest. Vártam, hogy majd megjelennek a B2-es Szuper Battle Droidok, ahogy eddig mindig történt, erre mindenhol a B1-es szériát mutogatták.

Grivi valóban jól harcolt és szépen írtotta a klónokat, egy megfelelő belépő és visszatérés volt a számára, Kenobi az Erő nélkül bizony bajban lett volna.

Összességében az űr jelenetek tetszettek és lehettek volna hosszabbak, ez a mentő akció kezd egyre kellemetlenebb lenni, vagyis abból a szempontból biztosan, hogy a kiszámíthatósági faktor baromi nagy és ezzel az izgalom tova tűnik. Minden spojler nélkül már előre látható, hogy az otthagyott lény segítségével fog Hondo a cirkuszra találni és láthatunk egy sivatagos rajtaütést...

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

A másik ami szembe ötlött, hogy ez már egy előszele volt szerintem a Disney új rendjének.

Persze, egy legalább egy éve elkészült rész a pár hete meglévő új tulaj igénye szerint készült. Nyilvánvaló. Éljen a paranoia.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem megadta magát a vezérlőrendszere :) Jól láttam kapott pár lövést a hajó.

Hát... Azért még lett volna idő bezárni. Na mindegy :)

 

Az űrcsata jó volt, de ezúton kanyarodnék vissza multkori fanyalgásomhoz, hogy ide miért Obi-wan cameo kellett?

Eeth Koth nem lett volna jó erre, van Saesee Tiin? Könyörgöm Grievous-szel ne akassza már össze mégegyszer a kardját!

Vagy egy noname Jedi, akit Grievous megöl a rész végén. Griveous mostanában úgy sem gyilkolja halomra a Jediket :(

 

 

két twi'lek lánnyal én is elmennék olyan baromi formásak! :love:

 

 

ők az enyémek :nana:

 

 

Reméltük, hogy nem a kis sz*rosok lesznek a felmentő sereg. Ez a remény most tova szállt. A másik ami szembe ötlött, hogy ez már egy előszele volt szerintem a Disney új rendjének. A Jedik, mint cirkuszi majmok ugrálnak majd. szórakoztatják a népet, minden igény és színvonal nélkül, a lényeg a látvány lesz. Valahogy nekem ez a cirkuszos dolog mindig taszító volt, még a való életben is...

Az űrcsata valóban jó volt, de félő, hogy ezzel le is tudják erre az évadra ezt a stílust, ehhez képest pedig baromi sablonos és unalmasnak tűnhet a régiekhez képest. Vártam, hogy majd megjelennek a B2-es Szuper Battle Droidok, ahogy eddig mindig történt, erre mindenhol a B1-es szériát mutogatták.

Grivi valóban jól harcolt és szépen írtotta a klónokat, egy megfelelő belépő és visszatérés volt a számára, Kenobi az Erő nélkül bizony bajban lett volna.

Összességében az űr jelenetek tetszettek és lehettek volna hosszabbak, ez a mentő akció kezd egyre kellemetlenebb lenni, vagyis abból a szempontból biztosan, hogy a kiszámíthatósági faktor baromi nagy és ezzel az izgalom tova tűnik. Minden spojler nélkül már előre látható, hogy az otthagyott lény segítségével fog Hondo a cirkuszra találni és láthatunk egy sivatagos rajtaütést...

Amúgy voltak ott B2-esek.

Az első bekezdés: :ohh:

 

Persze, egy legalább egy éve elkészült rész a pár hete meglévő új tulaj igénye szerint készült. Nyilvánvaló. Éljen a paranoia.

:clap::)

Link to comment
Share on other sites

Jaj. Ez nagyon nem volt jó rész. Látvány tekintetében szép, de dramaturgia terén totális bukás. Gyerekszál váratlanul felbukkanó R2D2-val, kis lelki szadi Ashokával, majd kőkemény űrcsata, kabaré jelenetbe illő elmenekülés, majd még a semmiből cirkuszi számok. Tiszta Madagaszkár 3. Persze minden fiatal egyszerre jön rá a lézerkard összerakására és még használják is, míg Obi-vannak meg nem jut eszébe beszólni a központba, hogy küldjenek mást helyette értük. Aztán lazán leszállnak a bázis közelében, mert biztos Hondo is annyira lökött, hogy nem figyeli a bolygó légkörébe érkező járműveket.... Szóval az egész szét volt esve és mintha az íróknak már nem lett volna ötlete még egy részt normális tartalommal kitölteni. :facepalm:

 

De nézük a jó dolgokat. Csak én éreztem úgy, hogy Hondo végigmustrálta Ashokát, amikor ott lebegett előtte?! :love:

Edited by Platschu
Link to comment
Share on other sites

Ezzel a hozzászólással egyetértek, remekül bemutatta, hogy a kis Jediknek senkire nincsen szükségük, a tanító droid és Ahsoka nélkül is szinte egyedül összerakják 2. próbálkozásra a kardot. Az is merész, hogy az ifjú technikus ennyire penge és simán megjavít, egy már majdnem túlhevülésig felforrt meghajtó részt. Én megértem, hogy különlegesek, de ezt már túlzásnak tartom.Plusz a kalózok valóban eddig rendszeresen észrevették, ha valaki közeledett feléjük és felkészültek, most sem a cirkuszt, sem a kb. 3km-re leszálló hajót nem észlelték.

Valaki megjegyezte, hogy Obi mekkora taktikus volt, mikor felrobbantotta a hajót, hát, szerintem ez ilyenkor protokol eljárás, ha az ellenség kezére kerül egyértelműen a jármű, akkor a benne lévő fontos adatok miatt kötelező azonnal megsemmisíteni. Szerintem még a most befuttatott ifjoncok közül is bárki elsőre ezt tette volna ilyen helyzetben. Mondjuk a túlerőben lévő droidok eddig mindenre lőttek ami mozgott, most a kiröppenő kabinokat hagyták menekülni, én vártam volna, hogy a Tábornok még előtte azért beszól a zászlós hajójára, hogy szedjék már le őket....

Az, meg, hogy valamit mikor jelentenek be és mikor tudják meg az alkalmazottak, megint ég és föld. :)

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

Jaj. Ez nagyon nem volt jó rész. Látvány tekintetében szép, de dramaturgia terén totális bukás. Gyerekszál váratlanul felbukkanó R2D2-val, kis lelki szadi Ashokával, majd kőkemény űrcsata, kabaré jelenetbe illő elmenekülés, majd még a semmiből cirkuszi számok. Tiszta Madagaszkár 3. Persze minden fiatal egyszerre jön rá a lézerkard összerakására és még használják is, míg Obi-vannak meg nem jut eszébe beszólni a központba, hogy küldjenek mást helyette értük. Aztán lazán leszállnak a bázis közelében, mert biztos Hondo is annyira lökött, hogy nem figyeli a bolygó légkörébe érkező járműveket.... Szóval az egész szét volt esve és mintha az íróknak már nem lett volna ötlete még egy részt normális tartalommal kitölteni. :facepalm:

 

:facepalm:

Nem tudom, mennyire tudsz angolul, de ez alapján javaslom, várd meg a feliratot.

1: Mi az, hogy "váratlanul felbukkanó R2-val"? :pfff: Az előző két részt meg se nézted vagy mi? Azokban ugyanígy ott volt. Odáig oké, hogy miért épp Artu ment velük, mert hát ő elvileg mégiscsak Anakin droidja, de szerintem pontosan ez a válasz: mert Anakin droidja, és mint tudjuk Anakin utálja magára hagyni Ahsokát.

2: Elárulnád, hogy mégis mitől is kabaréba illő az, hogy Grievous a sorozatban először abszolút győzelmet aratott, még hozzá Obi-Wan felett? Aki ráadásul csak úgy tudott kicsúszni a droidtábornok markából, hogy feláldozta a zászlóshajóját? Fetrengek a röhögéstől...

3: Semmiből cirkuszi számok? A The Gathering elején mutatták pontosan ugyanezeket a gyerekeket, ahogy az akrobatikus képességieket fejlesztő edzésen vesznek részt a Jedi Templomban. Qrvára nem légből kapott ötlet volt ez Petro részéről.

4: Ha nem figyeltél volna, Katooni-nak egyáltalán nem sikerült összeraknia a fénykardját. Továbbá az előző részben jó néhányszor megpróbálták már sikertelenül. Arról nem beszélve, hogy Petro megjegyzése miszerint "a mentőalakulat elfeledkezett rólunk" arról tanúskodik, hogy bizony jó pár órát töltöttek a hajó fedélzetén amíg várakoztak. Ennyi idő alatt nyugodtan rájöhettek, hogyan rakják össze a fegyvereket.

5: Ööööö mi van ha Obi-Wan megpróbált beszólni a központba, csak nem tudott? Tudod, van ez a kis szerkentyű, amit már többször is alkalmaztak a soriban, ami képes, hogy is nevezték? Zavarni a kommunikációs csatornákat?

6: Katoonie külön megjegyezte, hogy biztos a bázis közelében vannak-e, amire Petro rávágta, hogy "hát nem landolhattunk túl közel sem", szóval igen, Hondo valószínűleg figyeli a bázisa környékén a légteret, csak a gyerkőcök számítottak rá, és szándékosan messzebb szálltak le.

 

Abban viszont egyetértek, hogy egy kissé felemás volt ez a rész.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Meg kell mondjam, a sorozatban nem nevettem még ennyit egy rész alatt :D

Sokkal lazább rész lett mint amire számítottam, de talán ezzel is fogott meg annyira. Főleg Hondon röhögtem sokat, majd részletezem is,hogy miért jött be annyira.

Huyang szótlanságát az elején nem értettem, valószínűleg túl sokáig volt fej nélkül :hmm:

Jó volt látni, hogy a hullaházasok után a hajótisztek is megkapták a Birodalmi stílusú sapkát. Az űrcsata abszolút pozitív hatást tett a részre de majd külön kitérek rá.

A fénykardösszerakós rész azzal a zenével ami alatta ment, nagyon el lett találva, Gungi fénykardja a legfurább volt amit valaha láttam, nagyon jól nézett ki a fa burkolat :) Byph itt is fejlődött, hiszen egyből rávágta, hogy ő ugyan megy a mentőakcióra, örülök hogy összeszedte a bátorságát.

Hondo erődjét most láthattuk legrészletesebben eddig szerintem. Itt jött az első jelenet, ami vicces volt - hisz a kalózok úgy tűnik Beba Szombatot szerveztek :D Annyira tipikus és előrelátható volt, hogy minden kanyarban egy holtrészeg kalóz fetreng :D Hondo női ritkarondák. Ahsokán látszott, hogy szegény ki van merülve, itt még ő sem tudta felszín alatt tartani, hogy milyen mérges.

Az űrcsata fenomenálisra sikeredett, az egyik legjobb a sorozatból. Az elején az az Arquitens elég merész akciót hajtott végre, ha jól láttam ki is lőtték :(

Itt külön megjegyzem, hogy milyen jól megcsinálták annak a két szem Y-szárnyúnak és Z-95-ösnek a haláltusáját a rengeteg Keselyű-droiddal. Tényleg nagyon bátran helytálltak, sajnáltam is őket. Megmondom igen egyedi ötlet volt a HMP-kkel beszállítani a droidokat, vajon hova tűntek a jó öreg Droch átszállóhajók? Fura volt a 212-esek jellegzetes sárga klónjai mellett festetlen klónokkal is találkozni. Grievous itt tényleg nem tétovázott, olyan kegyetlen volt mint anno a Clone Wars sorozatban.

Tetszett ahogy Cody végig Obi nyomában volt, mint egy hűséges háziállat :)

Petro mondata, hogy majd út közben kitalálnak egy tervet annyira Anakinosan hangzott :D Érdekes, hogy csak Ganodi kapott képzést űrhajóvezetésből.

Hondo következő jeleneténél kicsit értetlenkedtem, hogy miért hadonásznak a machetejeikkel ha végülis nem bántották Ahsokát, csak megemlítette Hondo, hogy az üzleti partnerének nem számít, hogy élve vagy halva adják át neki. Itt el is mondta Hondo hogy bőkezűen fizetnek egy nő nemű Jediért. Akkor a múltheti aggályaink nem voltak alaptalanok azt hiszem :| Meglepő volt hallani Ahsokát, aki már-már kioktatta Hondot, hogy kiben lehet bízni és kiben nem, ha váltságdíjról van szó. Ahogy az öreg megemlítette, hogy Dooku pipa rá de ő nem is érti hogy miért hát az nagyon megmosolyogtató volt :) Észrevettétek a háttérben a ládákat amikből egy ugyanolyanban szállították Plumát a Bounty-ban? :)

Örültem, hogy az Obi-Grivi párbajt nem odázták el. Cody ötlete,hogy a levegőben röpködő robbanószert szétlövi biztos ismerős volt mindenkinek a Duel of the Droidsból :)

Plusz pont jár nálam azért is, hogy a klónok között ott volt egy hangármunkás/karbantartó, aki harcolt is, ilyet se láttunk még.

Na és akkor a cirkusz.

A feldíszített Zygerriai hajó, a bajszos dug, a fambaa, a twi'lekek, togruták és az ifjak jelmezei mind nagyon jól meg lettek csinálva. Ahsoka arca amikor meglátta Byphet, hatalmas volt :D

Ha jól láttam Petro gundarknak öltözött? :D A műsor által elkápráztatott, s*ggrészeg kalózok komikusak voltak, ahogy elkezdtek lövöldözni :D

Bár nem így képzeltem el Ahsoka kimentését, csak pozitívan csalódtam, a rész poénos atmoszférájának köszönhetően.

És akkor összegyűjteném, hogy miért jött be nekem Hondo ebben a részben:

-az első jelenetében, amikor Ahsoka azt mondja, hogy ha nem engedi el, azt fogja kívánni,hogy inkább protokoll droidnak született volna, erre rávágja, hogy néha még így is azt teszi :D

-amikor elkiáltja magát, hogy "Kezdődjön a show" és felrúgja azt a PLNK droidot

-amikor az egyik twi'lek csaj (azok az idomok :love: ) megkéri, hogy jöjjön velük, megkérdezi, hogy "Ezt melyikőtök mondta?", majd eltolja magától a weequay csajt :D

-a kaszkadőrmutatvány egyértelműen a sorozat legviccesebb történése volt, nagyon súlyos lehetett :D

-végül a lelki beszéd a magára hagyott fambaa-val rárakta a habot a tortára

Összességében meg vagyok elégedve a résszel, annak ellenére, hogy a legkevésbé számítottam ilyen kimenetelre.

Jöhet a finálé! :)

Link to comment
Share on other sites

:facepalm:

Nem tudom, mennyire tudsz angolul, de ez alapján javaslom, várd meg a feliratot.

Nem tudok angolul sajnos. Csak úgy nézem a filmeket ész nélkül, mert az itteni "whoooom" és "bumm-bumm" lefordítása feltétlenül szükséges magyarra... :roll:

 

R2D2 abszolút nem maradt meg az előző két részből, ezért ért váratlanul a felbukkanása.

 

Továbbra is fenntartom, hogy a komédia-tragédia arány még sose volt ilyen éles határral nevetségesen összefércelve, mint ebben a részben. Nem tudtam, hogy most sírni vagy nevetni kell. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

 

A rész legjobb pillanata Hondo attrakciója és magyarázkodása volt. :clap:

Edited by Platschu
Link to comment
Share on other sites

Nem tudok angolul sajnos. Csak úgy nézem a filmeket ész nélkül, mert az itteni "whoooom" és "bumm-bumm" lefordítása feltétlenül szükséges magyarra... :roll:

:facepalm: Hát legalábbis az alapján, hogy alább mennyi mindent írtam, hogy nem vettél észre, annak okán, hogy nem tudsz angolul, jóval több volt a részben "whooom"-oknál és "bum-bum"-oknál.

 

R2D2 abszolút nem maradt meg az előző két részből, ezért ért váratlanul a felbukkanása.

 

:facepalm: No comment. :pfff:

 

Továbbra is fenntartom, hogy a komédia-tragédia arány még sose volt ilyen éles határral nevetségesen összefércelve, mint ebben a részben. Nem tudtam, hogy most sírni vagy nevetni kell. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ebben egyetértek. A problémám az, hogy csupa hülyeséggel álltál elő, arról hogy mi-miért hiba, miközben egy szót nem fogtál a párbeszédekből, amikben szinte minden felvetésedre kiderült a válasz, a többihez meg csak egy kicsit kéne megerőltetni a fantáziád.

Link to comment
Share on other sites

Az, meg, hogy valamit mikor jelentenek be és mikor tudják meg az alkalmazottak, megint ég és föld. :)

Ezt az évadot durván két éve kezdhették tervezni és kb egy éve nagyjából kész is lehet. A Disney tárgyalásokat nem hiszem, hogy évekig húzták. Szóval nyugodtan elismerheted, hogy hülyeséget mondtál. Nem fog fájni.

Semmivel nem volt gyerekesebb epizód, mint R2 és 3PO földalatti mesekalandja valamelyik évadban, arra meg remélem nem akarod ráfogni, hogy a Disney hatása.

 

:facepalm:

Nem tudom, mennyire tudsz angolul, de ez alapján javaslom, várd meg a feliratot.

:lol: Ezt pont Platschutól kérdezni.

 

Nem tudok angolul sajnos. Csak úgy nézem a filmeket ész nélkül, mert az itteni "whoooom" és "bumm-bumm" lefordítása feltétlenül szükséges magyarra... :roll:

Óvatosan vitázz velük, néha túl komolyan veszik ezt a rajzfilmet. A túlzást, sarkítást, ne adj isten szarkazmust pedig nem nagyon ismerik.

Link to comment
Share on other sites

:lol: Ezt pont Platschutól kérdezni.

:glasses: Kree, Te legalább még emlékszel rám. :clap:

 

Óvatosan vitázz velük, néha túl komolyan veszik ezt a rajzfilmet. A túlzást, sarkítást, ne adj isten szarkazmust pedig nem nagyon ismerik.

"Mi jó az értelemnek kacagni ott, hol szívek megrepednek. " :evil: Érzem bennük a Sötét Oldal igazi erejét ilyenkor. :P

 

R2D2 tényleg kiesett a fejemből, a múlt heti is annyira felejthető rész volt. A múltkor áradoztam a kristálytalálós részen, na most ezt a mostani annak éppen az ellentetje. De most komolyan. Mi értelme volt az egész Obi-van vonalnak? Kis színesítés a gyerekek csetlése-botlása közepette. Már eleve az se tetszett, hogy Erővel építenek meg egy mechanikus szerkezetet (ld. csavarok), de egye fene belefér a mesébe, bár nem emlékszem, hogy Luke is így tett-e, mert nem vagyok annyira nagy fan, de mintha az a jelenet törölve lett volna az EP VI.-ból. Ám visszatérve erre a részre, hogy egyszerre jöjjön rá három fiatal is? Na nem baj, váltunk a kocsmára, hogy érzékeltessük szegény megmentendő áldozat szenvedéseit. Aztán a szócséplés után jöjjön az igazi, repcsik szétlövik egymást egyébként hihetetlen látványos jelenetekben, Grievous még halálra is kaszabol és tapos pár klónt, de aztán nevessünk / sajnálkozzunk a következő schnittben a pusztában egyedül és terv nélkül vándorló gyerekeken, majd bevágják megint szegény megint Ahsoka (fedőneve "körömgomba") szenvedéseit, hogy nyomatékosabban szurkoljunk a kicsiknek. Aztán jön a majdnem fogatversenyes Sebulba utánzat dug, amit Grievous dráma kirohanása és Obi-van "megint elmenekültem" nézése a mentőkabinban követ, hogy aztán ezt a katyvaszt követhessék a cirkuszos édi-bébi kosztümök, amiket persze 5 perc alatt levarrtak a frissen felfedezett és felvett akrobatákra. Adták volna el őket rabszolgának, az fordulat lett volna!!! :D Érkezés után Ahsoka drámaian néz, mert ő rögtön felismerte őket, de szegény űrkalózok annyira részegek, hogy nem ismernek fel különböző fajból származó maszkos gyerekeket, akikkel pár órája / napja még harcoltak. S persze egy se marad józan, hogy legalább a háziállataikat ráeresszék a menekülőkre, ha a múltkor Ahsoka elfogása után nem volt annyi eszük, hogy a hajó után menjenek. Szóval várjuk ki a negyedik részt, mert ha ez így megy tovább még a gyerekek fogják felvenni Obi-vanék mentőkabinját az űrben és tényleg a befőtt teszi el a nagymamát... :bumm:

Edited by Platschu
Link to comment
Share on other sites

Aztán jön a majdnem fogatversenyes Sebulba utánzat dug

Mert aztán minden a Galaxisban mászkáló dug Sebulba utánzat... Ez aztán az értelmes hozzászólás. Preigo pedig jóformán a legegyedibb dug, akivel eddig valaha találkoztunk, talán még ha az EU széles tárházát nézzük, akkor is. Elhiszem én, hogy nem tetszett a rész, de ettől függetlenül nem kell automatikusan minden momentumába valami mondvacsinált negatívumot gyömöszölni.

 

Szerk.: Apropó, jópofa lett volna látni Malakilit a cirkusznál. Tudom, nem ennél a cirkusz társulatnál dolgozott korábban, de mégis üdítő érdekesség lett volna. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész lett. A cirkusz kifejezetten jó pofa volt. Ilyet még úgy sem láttunk. A kis Jedik nagyon ügyesen megállták a helyüket. Minden elismerésem. Pedig Ahsokán is látszott, hogy nem bízik a sikerben. Az űrcsata és Grievous támadása nagyon látványos lett. Érthető, hogy Cody vagy Obi-van miért nem tudtak a tanítványok segítségére sietni.

Link to comment
Share on other sites

Az űrcsata fenomenálisra sikeredett, az egyik legjobb a sorozatból. Az elején az az Arquitens elég merész akciót hajtott végre, ha jól láttam ki is lőtték :(

Itt külön megjegyzem, hogy milyen jól megcsinálták annak a két szem Y-szárnyúnak és Z-95-ösnek a haláltusáját a rengeteg Keselyű-droiddal. Tényleg nagyon bátran helytálltak, sajnáltam is őket. Megmondom igen egyedi ötlet volt a HMP-kkel beszállítani a droidokat, vajon hova tűntek a jó öreg Droch átszállóhajók?

 

De hogy került oda az az Arquitens?? :hmm: Sőt, azt hiszem kettő is volt. :hmm:

Igen, valóban, a Z-95-östől láttunk is egy jó kis dugóhúzót :)

Pedig a Droch hajók nagy kedvenceim voltak, rendkívül ötletesnek tartom őket :clap:

 

(azok az idomok :love: )

;)

Edited by zilllosarkany
Link to comment
Share on other sites

De hogy került oda az az Arquitens?? :hmm: Sőt, azt hiszem kettő is volt. :hmm:

Mindkettő látható a csata elején :) Nézd meg egy kicsit jobban amikor a "kameranézet" a tüzelő szepi flottától a Venatorok felé fordul, ott vannak a csillagrombolók között :)

Link to comment
Share on other sites

Végre űrcsata és Grievous. Örültem mindkettőnek. :D És végre egy szeparatista győzelem a képernyőn. Habár Obi-Wan részéről hülyeség volt, hogy előre figyelmeztette a cyborg tábornokot a hajó pusztulására. Ettől függetlenül jó volt látni akció közben a droidokat, a MagnaGuard-okat, akik végre megmutatták a sorozatban is, miért olyan rettegettek.

 

Sejthető volt, hogy az ifjoncok elindulnak Ahsoka kiszabadítására, de én ezt nem tartottam sablonos megoldásnak. A kérdés, hogy mi történt Huyang professzorral, hiszen az előző epizódban kezek és lábak nélkül is ment neki a csevej. nyilván a karakterre már nem volt szükség és hát David Tennantot is csak egy részre szerződtették, felesleges lett volna felmondania pár haszontalan mondatot. A cirkusz ötletesre sikeredett, eddig ilyet csak az EU-ban láthattunk. A bohóc gamorrai, no comment... :D örültem a dug faj feltűnésének is, furcsa volt Sebulba után, hogy Preigo beszéli a közös nyelvet. Hondót részegen látni fenomenális volt. :D Vicces volt, ahogy ellökte maga mellől a féltékeny weequay nőstényt a twi'lekekért. És amikor repült, még akkor se fogta fel, hogy átverték. Egyszóval sokat röhögtem rajta. :D Most is megmutatkozott azért, hogy Hondo korántsem az a "romantikus" kalóz, akit eddig ismertünk, hiszen konkrétan közli, hogy az előző artistákat lefejeztette. Már-már Jabbára hasonlít. Az továbbra is homályos, hogy kinek szánta Ahsokát, hiszen nyilván nem a cikrusztársaságnak.

 

A tanoncok megint kellően aranyosak voltak, én nem érzem, hogy sok lenne belőlük. Gungi kardja nagyon királyra sikeredett. :D Nagyon jó ez a kvadrológia, remélem a következő rész is ütni fog. 8/10.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information