Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én vevő vagyok a társadalomkritikára, de ez a film szerintem borzalmas. A főszereplője egy tipikus lúzer, aki állandóan a TV-t nézi, eszébe sincs kimozdulni, megismerni magához hasonló embereket, inkább begubózik, utálja az egész világot (köztük persze az országos TV-ket is, de ez nem gátolja meg benne hogy állandóan azokat nézze). A film pedig úgy csinál mintha ő lenne a normális, a hős. Ja és ez még semmi, mert Frank megoldása a problémákra külön megér egy misét...

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:

Szerintem hasonló tematikában sokkal többet ad a Született Gyilkosok. Nagyon sokrétű, nem konvencionális társadalomkritika van benne, csúnyán erőszakos tálalásban. Nem annyira didaktikus, mint a legtöbb Oliver Stone film, de nem is olyan igazi Tarantino (ő volt a forgatókönyvíró) féle lazább, inkább komikus, mint moralizáló alkotás (szerencsére!). Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Robert Downey Jr., meg csak néhány név, ami garancia a kitűnő színészi játékra...

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 04. - 17:09, Bomarr írta:

Én vevő vagyok a társadalomkritikára, de ez a film szerintem borzalmas. A főszereplője egy tipikus lúzer, aki állandóan a TV-t nézi, eszébe sincs kimozdulni, megismerni magához hasonló embereket, inkább begubózik, utálja az egész világot (köztük persze az országos TV-ket is, de ez nem gátolja meg benne hogy állandóan azokat nézze). A film pedig úgy csinál mintha ő lenne a normális, a hős. Ja és ez még semmi, mert Frank megoldása a problémákra külön megér egy misét...

Frank elvált, gyereke lesz*rja, szomszédaitól nem tud élni, nem csoda hogy munka után csak TV-zik, neki ez maradt, megpróbálna kikapcsolódni így, de ott se talált semmit mert csak a sok szenny ömlik belőle. De nem is az életvitele a lényeg. Nem azt mondom, hogy normális a fazon de pár dologban én feltétlenül igazat adok neki és szerintem ez a lényeg nem pedig a módszerei. Erőszakkal jobban ellehet adni a dolgokat itt az a körítés, a mondanivaló a felszín alatt van.

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 03. - 22:41, Frenkie írta:

Akkor ez nekem kötelező darab.

Szerintem Neked is tetszeni fog. :)

2014. 02. 04. - 16:11, MissKarrde írta:

Már előjegyeztem itthoni megnézésre, csak éppen még mindig a régebbi filmeket igyekszem pótolni... de hamarosan sort kerítek rá. Most minden napra jutna egy film, ha közben nem lenne sok más is.

Jó szórakozást majd hozzá, ha odajutsz. :)

A listádból a Rush-t és az Időről időre c. filmet még nem is láttam, pedig biztos tetszenének. Na majd DVD-n.

Az Éhezők viadala 2 esetében is utólagos megnézés maradt végül, majd egyszer. :)

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 04. - 17:23, NorbiLordi írta:

Frank elvált, gyereke lesz*rja, szomszédaitól nem tud élni, nem csoda hogy munka után csak TV-zik, neki ez maradt,

De ez csak Frank sekélyességéről árul el sokat. Találhatott volna valami hobbit, kereshetett volna valami klubot ami a hasonló érdeklődésü embereket gyüjti magába a környéken, a net segítségével összeismerkedhetett volna új emberekkel vagy csak egyszerüen eljárhatott volna szórakozni. Ehelyett csinálta azt amit utál: nézte az országos adókat, mély megvetéssel.

Értem én egyébként hogy mi a film üzenete, hisz annyira azért nem rejtették el, csak számomra Frank miatt -illetve amiatt hogy a film megpróbálta egyfajta hősként eladni a figuráját- az egész taszító volt.

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 04. - 17:49, Bomarr írta:

De ez csak Frank sekélyességéről árul el sokat. Találhatott volna valami hobbit, kereshetett volna valami klubot ami a hasonló érdeklődésü embereket gyüjti magába a környéken, a net segítségével összeismerkedhetett volna új emberekkel vagy csak egyszerüen eljárhatott volna szórakozni. Ehelyett csinálta azt amit utál: nézte az országos adókat, mély megvetéssel.

Értem én egyébként hogy mi a film üzenete, hisz annyira azért nem rejtették el, csak számomra Frank miatt -illetve amiatt hogy a film megpróbálta egyfajta hősként eladni a figuráját- az egész taszító volt.

Egyetértek, de hát valaminek el kellett indítania a folyamatot Frankben, így sikerült bemutatni :)

Hozzászólás ideje:

The Wolrd's End - hét ez egy hatalmas film. Az elején még azt mondtam, hogy ha az egész csak egy kocsmatúra lesz, akkor megy a levesbe, de aztán... Büszkén megállhat a Haláli hullák hajnala, a Hot Fuzz és a Paul mellett.

Hozzászólás ideje:

Riddick

Hát, ez elég gyenge eresztés volt... nem ültem túlzott elvárásokkal a film elé (sőt, kimondottan toleráns hangulatomban voltam), mégsem sikerült kellemesen csalódnom. A történet sablonos és meglehetősen egysíkú, unalmas. Az első fél órában még türelmes voltam, mondván, "ez csak a felvezetés, most majd biztos beindul". De nem igazán. Ez még nem lenne tragédia, ha a karakterek érdekesek lennének. Viszont baromi érdektelenek, sablonosak, a párbeszédek életszerűsége pedig a nulla felé konvergál. Még Riddick karaktere sem képes újat mutatni, noha kétségtelenül az ő jelenléte a film fénypontja (és persze Dahl mosakodós jelenete). A látvány tűrhető volt, bár helyenként arcomba ordított a CGI. Számomra nagy csalódás volt, hogy nem szőtték tovább a 2. részben megkezdett szálat és bővítették vele az univerzumot, helyette egy erős rókabőr-feelinget kaptam, mintha a korábbi filmek sikerét akarták volna meglovagolni némi bevétel reményében. Sok mást nem tudnék hozzáfűzni, számomra sajnos az eddigi leggyengébb darabja a franchise-nak, ettől függetlenül egyszer meg lehet nézni. Remélem, a 4. részben kiköszörülik a csorbát.

Gravity

Ez viszont nagyon jó volt, minden percét élveztem. Végre egy olyan űrben játszódó film, ami minden sci-fi jelleget mellőzve teljesen realisztikusan kísérli meg bemutatni, milyen is lehet egy efféle szituáció, mind látvány, mind történet, mind karakterek szempontjából. Mindössze másfél órás a film (szerencsére nem akarták "divatból" elnyújtani 2- 2 és fél órásra) és így is számos "nyugis" perce volt, ennek ellenére egy másodpercig nem unatkoztam. Abszolút átérezhető a karakterek helyzete, többek közt épp a realisztikusságra való törekvés miatt, így az azonosulás adott (számomra legalábbis)... nem tudhatja a néző, mikor történik nem várt fordulat, így a látszólag veszélytelenebb szituációkban is adott egyfajta alapfeszültség, amit megdob a kilátástalanság visszatérő érzése. A sztori egyszerű, mint a faék, a film mégis életképes és érdekfeszítő.

Bár inkább karakterdráma, mint látványközpontú sci-fi akciófilm, bánom, hogy nem 3D-ben néztem. Azon kevés általam látott filmek egyike, ami 100%-ig kihasználta a technika előnyeit, nem éreztem, hogy csak azért vetették be, mert "3D kell".

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 05. - 10:52, Dzséjt írta:

The Wolrd's End - hét ez egy hatalmas film. Az elején még azt mondtam, hogy ha az egész csak egy kocsmatúra lesz, akkor megy a levesbe, de aztán... Büszkén megállhat a Haláli hullák hajnala, a Hot Fuzz és a Paul mellett.

Nekem is nagyon bejött.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2014. 02. 05. - 10:52, Dzséjt írta:

The Wolrd's End - hét ez egy hatalmas film.

Hétvégén megnézem (ugye nem csak HD -ben van fent?), karöltve a Thor -al. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Lehetségesnek tartom hogy az eddigiek közül ez lesz Schwarzi legjobb múvija a filmezéshez való visszatérése óta.

Szerkesztve: - Rog

Szerintem a Szupercella is marha jó film volt, és a Sherif-es is tetszett, bár lehetett volna jobb is. Az Exp-kben meg 5 perceket szerepelt, de azok ütöttek. :D :D

De ez most marha várós! :) Nagyon durva a casting is.

Holnap megyek a Lego múvira! :D Rottenen 96%on áll. :)

Szerkesztve: - kudar
Hozzászólás ideje:

Thor 2

Jó volt bár annyira azért nem nyűgözött le mint vártam. :) Néha kemény GYU beütés, máshol meg olyan volt mintha Doctor Who -t néztem volna csak jobb látványvilággal. :D

Hozzászólás ideje:

Thor:

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 08. - 19:14, Ody Mandrell írta:

Thor 2

Jó volt bár annyira azért nem nyűgözött le mint vártam. :)

Nálam is pont ez a kategória volt. Jó, de semmi különös. Az első rész valahogy jobb volt, pedig ennyi látvány nem is volt benne.

Hozzászólás ideje:
  2014. 02. 08. - 20:32, Bomarr írta:

Nálam is pont ez a kategória volt. Jó, de semmi különös. Az első rész valahogy jobb volt, pedig ennyi látvány nem is volt benne.

Én is ezt érzem. A kevesebb több volt? Fene tudja...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.