Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Az éjszakai jeleneteket - főleg a sok logisztikát igénylőeket - nagyon sokszor veszik fel fényes nappal, és csak az utómunka folyamán szál le rá az éjszaka. :)

Furcsa... Tök jó volt, amikor kiosztották a géppisztolyt a rabok között. Megkérdezték kinek kellene. :lol:

Hozzászólás ideje:

Ha pittsburgh-i lennék én is megpróbáltam volna bekerülni a szökött fegyencek közé. :D

Hozzászólás ideje:

Az éjszakai jeleneteket - főleg a sok logisztikát igénylőeket - nagyon sokszor veszik fel fényes nappal, és csak az utómunka folyamán szál le rá az éjszaka. :)

Ezen most lehidaltam. Én meg voltam róla győződve hogy a megfelelő napszakokban veszik fel a jeleneteket. Nem semmi, hogy már éjszakát is tudnak varázsolni a nappalból. Nehéz lehet hogy élethű legyen, sok minden fénynek van akkor árnyéka.

Hozzászólás ideje:

Ezen most lehidaltam. Én meg voltam róla győződve hogy a megfelelő napszakokban veszik fel a jeleneteket. Nem semmi, hogy már éjszakát is tudnak varázsolni a nappalból. Nehéz lehet hogy élethű legyen, sok minden fénynek van akkor árnyéka.

Ezt láttad már?

http://www.youtube.com/watch?v=clnozSXyF4k

Hozzászólás ideje:

Annyira nem nehéz éjszakát varázsolni, csak a fényekkel és a színekkel kell játszani. Például a Transformers 2 elejét, mikor a katonák találkoznak a nagy markolóval Sanghaiban, azt is nappal vették fel. Egyszerűbb utólag a fényeket és a színeket átállítani, mint éjjel ekkora logisztikát követelő jelenetet felvenni. Sok ember, autók, helikopterek, pirotechnika, egyéb speciális dolgok, amikhez bizony kell a fény, ráadásul nagy területen, egyszerűen képtelenség lenne mindezt úgy megvilágítani reflektorokkal, hogy mindent lássanak, de az ne zavarja se a forgatást, se az utómunkálatokat.

Hozzászólás ideje:

Pedig hány régi film van amit szintúgy nappal vettek fel, csak sötét szűrőt raktak a kamera elé. :D Ott olyan szépen ad a "Hold" árnyékot mindig. :D

Hozzászólás ideje:

Annyira nem nehéz éjszakát varázsolni, csak a fényekkel és a színekkel kell játszani. Például a Transformers 2 elejét, mikor a katonák találkoznak a nagy markolóval Sanghaiban, azt is nappal vették fel. Egyszerűbb utólag a fényeket és a színeket átállítani, mint éjjel ekkora logisztikát követelő jelenetet felvenni. Sok ember, autók, helikopterek, pirotechnika, egyéb speciális dolgok, amikhez bizony kell a fény, ráadásul nagy területen, egyszerűen képtelenség lenne mindezt úgy megvilágítani reflektorokkal, hogy mindent lássanak, de az ne zavarja se a forgatást, se az utómunkálatokat.

Erre én sem gondoltam még, bár tulajdonképpen eléggé kézenfekvő. A mai technikával épp ezt ne tudnák megoldani?

Viszont én ezután sem fogom észrevenni az esetleges erről árulkodó jeleket, mert mindig a történetre figyelek. Szóval az illúzió megmarad. :)

Hozzászólás ideje:

Batmanus azt se tudja hova menjen Átok elől. :D

Úgy tűnik a zsaruk és a bűnözők is keményen fogják adni egymásnak.

Hozzászólás ideje:

Talán ezek között is lesz egy-két kedvencem. A TéDéKá forgatási videói közül a kórház felrobbantása és Ledger bámészkodása nagyon bejött annak idején. :D

Hozzászólás ideje:

Fura, hogy engedték így filmezni. :hmm:

Az is lehet hogy nem engedték neki hanem csak úgy csinálja.
Hozzászólás ideje:

Vannak ott vagy kisezren a kordonok mögött kamerás mobillal, kamerával ésatöbbi. A stáb nem hinném, hogy törődik velük. A Transformerst is milyen jól felvették a szomszédos épület ablakából. :)

Hozzászólás ideje:

És hol vannak a biztonságiak? :) Azért egy forgatáson nem lehet csak így kamerázni. Elvileg. :)

Biztos vannak valahol biztonságiak. Talán úgy vannak vele hogy ha közvetlenül nem zavarják a forgatást akkor hadd vegyenek fel ezt-azt. Azért akadhatnak olyan utcai jelenetek ahol szigorúbban ügyelnek arra hogy ne legyen illetéktelen kamerás a közelben.
Hozzászólás ideje:

Erre én sem gondoltam még, bár tulajdonképpen eléggé kézenfekvő. A mai technikával épp ezt ne tudnák megoldani?

Viszont én ezután sem fogom észrevenni az esetleges erről árulkodó jeleket, mert mindig a történetre figyelek. Szóval az illúzió megmarad. :)

Nálam is megmarad, hisz szerintem ez nagyjából észrevehetetlen már a mai technikával (nem úgy, mint anno, amit Oldi említett). Legalábbis, amíg nem látom az egyes filmek extra DVD-in, hogyan készülnek. Akkor meg jön az ámulás és a bámulás. Hihetetlen, hogy egyes filmek hogyan készülnek, milyen trükköket alkalmaznak. Például, ha már az előbb a Transformers 2-t említettem, a végén, mikor felrobbantják a kis elhagyatott egyiptomi falut, az annyira valódi, hogy a színészek (nem kaszkadőrök, maguk a színészek) minden biztosítás nélkül rohantak a felrobbanó díszlettől. Shia mutatta, hogy ahonnan indultak, onnan öt méterre volt 50 kg gázolaj (és ilyen tartályból volt még a díszletben tizenkilenc), alatta pedig egy köteg dinamit. Vagyis a filmben valóban a színészek futnak az életükért, hiszen ha akkor valaki hibázik, négy főszereplő állt volna Föld körüli pályára. Természetesen a stáb többi tagja több száz méterre volt, ernyők és egyebek mögött "rejtőzve".

Hozzászólás ideje:

Nálam is megmarad, hisz szerintem ez nagyjából észrevehetetlen már a mai technikával (nem úgy, mint anno, amit Oldi említett). Legalábbis, amíg nem látom az egyes filmek extra DVD-in, hogyan készülnek. Akkor meg jön az ámulás és a bámulás. Hihetetlen, hogy egyes filmek hogyan készülnek, milyen trükköket alkalmaznak. Például, ha már az előbb a Transformers 2-t említettem, a végén, mikor felrobbantják a kis elhagyatott egyiptomi falut, az annyira valódi, hogy a színészek (nem kaszkadőrök, maguk a színészek) minden biztosítás nélkül rohantak a felrobbanó díszlettől. Shia mutatta, hogy ahonnan indultak, onnan öt méterre volt 50 kg gázolaj (és ilyen tartályból volt még a díszletben tizenkilenc), alatta pedig egy köteg dinamit. Vagyis a filmben valóban a színészek futnak az életükért, hiszen ha akkor valaki hibázik, négy főszereplő állt volna Föld körüli pályára. Természetesen a stáb többi tagja több száz méterre volt, ernyők és egyebek mögött "rejtőzve".

Ezt hogyhogy megengedték? Ha jól tudom olyan szigorúság van egy fogatáson, hogy még ha a színész akarja a veszélyes jelenetet leforgatni akkor sem engedik, mert ha megsérül, akkor az rohadt sok pénzkiesés. Mikor Harrison Ford a Végveszélyben forgatásán mindenféle engedély nélkül a kaszkadőrt megelőzve felugrott a felszálló helikopter talpára a stábban meghűlt a vér. Utána jól le is teremtették Fordot.

Hozzászólás ideje:

Tegnap megnéztem a Lány és a Farkas (Red Riding Hood) című filmet és jó volt tetszett, úgy a 80%a. A legvége számomra elég érdekes volt, de az egésznek nagyon jó volt a hangulata. Ez az eldugott kis falucska, ami fél a farkastól, ami nem bánt csak megkostól... :D És ahogy szépen beleültették a Piroskából az elemeket. Gary Oldman egy állat volt benne. Nekem a végén kicsit fura volt amikor:

Meghalt a mama, meghalt az apa, a csávót megmarta a farkas, erre kimennek szexelni az erdőbe...és a végén mikor a farkas megjelenik és ott van a lány már a gyerekével...elég bizarr volt. :D

De nem jöttem rá ki lehet a farkas, szóval tetszett. 7/10

Hozzászólás ideje:

Ezt hogyhogy megengedték? Ha jól tudom olyan szigorúság van egy fogatáson, hogy még ha a színész akarja a veszélyes jelenetet leforgatni akkor sem engedik, mert ha megsérül, akkor az rohadt sok pénzkiesés. Mikor Harrison Ford a Végveszélyben forgatásán mindenféle engedély nélkül a kaszkadőrt megelőzve felugrott a felszálló helikopter talpára a stábban meghűlt a vér. Utána jól le is teremtették Fordot.

Mivel Michael Bay rendező és producer is volt egy személyben, így vállalhatta a felelősséget, a színészek is vállalták a kockázatot (bár Megan Fox kijelentette, hogy ezután többé nem hajlandó Bay-jel forgatni, szóval ennyit arról, hogy miért is nem szerepelt a TF3-ban). Spielberg meg nem szól bele a rendezői dolgába, sőt, kifejezetten támogatja azok ötleteit. Ritka az ilyen, erősíti a szabályt. :)

Mondjuk Bay már az első részben is kiküldte Shiát a ház tetején a párkány szélére, szóval nem csoda, ha most meg rájuk robbantotta a díszletet. :lol:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.