Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

MirrorMask ? 2006 ? 80%

Fantasy

Rendezte: Dave McKean

Teljesen egyedi és csodálatos a film. Több dologból lehetne összerakni és leírni.

Történetileg nagyon hasonlít a Végtelen történetre, ami nálam pozitívum. Az egyensúlyt a jó és a rossz, világos és sötét között megpróbálják felborítani, hogy mindent elemésszen a sötétség.

Ebben a bizarr és szürreális álomvilágba kerül bele Helena. Ami talán nem is csak álom.

Látványilag két dologhoz tudnám köti, vagyis két dolog jut róla eszembe: Tim Burton szokásos ábrázolásmódja és American McGee?s Alice Pc játék. Ennek a kettőnek az elegyéből kapjuk a fantáziadús és néhol félelmetes világot, amit bebarangolunk a TükörMaszk után, hogy ismét minden a régi lehessen.

Hangulatilag pedig kicsit a Carnivale sorozathoz tudnám hasonlítani. Egy szóval le lehet írni: Misztikus. A zene, pedig még jobban rásegít erre a feelingre.

Az egészet a látványra és a fantázia szüleményire építették, de a történet is nagyon kreatív a mondanivalójával együtt.

Mindenképp érdemes megnézni, mert roppant látványos és nagyon sok öltet van benne.

Priem Ryeest

Szerkesztve: - kudarmubat
Hozzászólás ideje:
MirrorMask ? 2006 ? 80%

Fantasy

Rendezte: Dave McKean

Teljesen egyedi és csodálatos a film. Több dologból lehetne összerakni és leírni.

Történetileg nagyon hasonlít a Végtelen történetre, ami nálam pozitívum. Az egyensúlyt a jó és a rossz, világos és sötét között megpróbálják felborítani, hogy mindent elemésszen a sötétség.

Ebben a bizarr és szürreális álomvilágba kerül bele Helena. Ami talán nem is csak álom.

Látványilag két dologhoz tudnám köti, vagyis két dolog jut róla eszembe: Tim Burton szokásos ábrázolásmódja és American McGee?s Alice Pc játék. Ennek a kettőnek az elegyéből kapjuk a fantáziadús és néhol félelmetes világot, amit bebarangolunk a TükörMaszk után, hogy ismét minden a régi lehessen.

Hangulatilag pedig kicsit a Carnivale sorozathoz tudnám hasonlítani. Egy szóval le lehet írni: Misztikus. A zene, pedig még jobban rásegít erre a feelingre.

Az egészet a látványra és a fantázia szüleményire építették, de a történet is nagyon kreatív a mondanivalójával együtt.

Mindenképp érdemes megnézni, mert roppant látványos és nagyon sok öltet van benne.

Priem Ryeest

Tulképp gyerekfilm ez a MirrorMask, vagy inkább amolyan "szürreális mese"?

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Hát annyira tényleg nem volt borzasztó, mint amennyire a legtöbb helyen lehuzták, de Cameron véleményén meglepődtem. Azt hittem, hogy nemcsak késziteni, de nézni is az igényesebb dolgokat szereti :P

Edit: ami a legjobban meglepett - az öt Alien filmből, ő az AvsP-t tenné a harmadiknak, ha rangsorolni kéne :P

Szerkesztve: - Bomarr
Hozzászólás ideje:

Én meg kb a 101. helyre tenném a többi alien filmhez képest (még a negyedikhez képest is :P). Amúgy nekem is tetszett, mert végre sötétség nélkül minden iziben megcsodálhatóak az alienek benne, de ha bármelyik alien filmhez kéne hasonlítanom, kegyetlenül alul teljesít. Filmnek viszont jó, kellemes szórakozást nyújt.

Hozzászólás ideje:
Megjelent a Scary Movie 4 trailere!!!! Hát én padlót fogtam tőle :P Személyes nagy és örök kedvencemmel Leslie Nielsen-nel!!!!! :P

http://ffmovies.ign.com/filmforce/video/ar..._qthighwide.mov

Nekem már a posztere is tetszett!

3827551_main_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

De ez a trailer naon állat! :D

Mondjuk én Leslie Nielsen miatt néztem meg a 3at, de érdemes volt.

Hozzászólás ideje:
Egy rendkivül hosszú James Cameron interjú, amelyből többek között az is kiderül, hogy a maestro-nak bejött az "Alien vs. Predator" :hopp:

Interjú

Nem szeretem túlzottan Cameront. Kiváló akciórendező, de általában sokkal jobban érdekli a technikai rész, mint a tartalom... És mindennek tetejébe ő követte el a Titanic nevű merényletet is az emberiség ellen :P

Hozzászólás ideje:
És mindennek tetejébe ő követte el a Titanic nevű merényletet is az emberiség ellen :P

Rengeteg pénzt beleöltek. :D Érdekes belegondolni, hogy mi lett volna, ha megbukik a Titanic. Sztem a filmstúdió is csődbe ment volna. :P

Hozzászólás ideje:
Nem szeretem túlzottan Cameront. Kiváló akciórendező, de általában sokkal jobban érdekli a technikai rész, mint a tartalom... És mindennek tetejébe ő követte el a Titanic nevű merényletet is az emberiség ellen :?

Az Ep 4 ellen!

Hozzászólás ideje:

Metropolisz

metropolis_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Metropolisz a filmtörténelem egyik legmeghatározóbb alkotásává vált az idők folyamán és aki megnézi maga is meggyőződhet róla: nem érdemtelenül! Fritz Lang monumentális vizíója, egyfajta profécia a jövő gigászi városairól és azaz igazi érdekessége, hogy napjainkban semmivel sincs kevesebb aktualitása, mint a '20-as években, amikor készült:

Lang sci-fi eposza egy felhőkarcolókkal zsufolt jövőbe kalauzol, ahol a társadalom kettészakadt: miközben a lenti szinteken a munkások borzasztó körülmények között dolgoznak, a fenti szinteken a vékonyka gazdag réteg éli gondtalan életét a mesterséges növényekkel dúsitott kertek és szórakozó-helyek sokasága között. Ezek egyike Freder is, aki a város alapítójának a fia. Az aktiv semmittevését, végül az szakitja félbe, hogy egy asszony felhoz a lenti szintekről pár éhező kis-gyereket. Bár hamar kizavarják őket, Freder-ben óriási bűntudat ébred és hamarosan saját szemével akarja látni a lenti szintek nyomorát. Hamar kiderül, hogy a látszolag jól működő rendszer az összeroppanás szélén áll: a kihasznált munkások elégedetlenkedésének már csak egy apró szikra kell, hogy kitörjön a forradalom és lángba boritsák a rendithetetlennek tünő Metropoliszt.

Fritz Lang művét elsősorban a korát évtizedekkel megelőzö speciális effektjei miatt szokták ismerni. S bizony az itteni makett-munkák sok mai CGI-csodát is maguk alá gyűrnek. Ám Lang filmje sokkal több holmi effekt-villogtatásnál: átgondolt, több-rétű alkotás, melynek futurisztikus diszletei mögött ott bujnak a keresztény eszmék (senki ne ijedjen meg: nem holmi didaktikus hittéritő filmről van szó? annál sokkal mélyebb). Ezek néha rendkivül egyértelmüek: mint például az óriási templomban a hét főbűnt ábrázoló szobrok, amik a főhős álmában mozogni kezdenek, vagy például a robotnő elégetése a máglyán, de néha finoman, burkoltan kapjuk ezeket. Azonban kár lenne megállni a keresztény-értelmezésnél, hisz Lang az apokaliptikus érzése mellett, ugyanugy beszél magáról a forradalmakról általában (gyönyörüen ábrázolja a film, hogyan válik egy jó eszme egyszerü inditékká a pusztitásra és a gyilkolásra) és a modern társadalmak buktatójáról. Mindez olyan rendezői munkával van megtámogatva, hogy nem egyszer az államat kellett keresgélnem. Az ekkor még expresszionista-eszközökként emlegetett film-nyelvével messze megelőzte a korát. A filmet mindenkinek bátran ajánlom!

U.I.: Mint az ismeretes Lucas ebből a filmből vette Coruscant ötletét, de még 3PO-ét is :D

Metropolis-varos1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás ideje:
Én eleddig csak a Queen egyik klipjében láttam eme filmből részleteket, de egyszer talán megnézem végig is. Csak tudnám, honnan szerezzem be.  :D

Hát megprobálhatod egy torrent-linkről, de több, mint 1 gigát nyom, ugyhogy eltartana egy darabig a te gépeddel :D

Hozzászólás ideje:

Remek film volt, bő egy évvel ezelőtt leadta az m2-es csatorna.

Akkor felvettem, megnéztem, de sajnos közben töröltem :D Sokkal jobban tetszett, mint vártam. Azt hiszem, egy kicsit lenézéssel álltam egy ilyen régi filmhez, aztán nagyot néztem :D

Hozzászólás ideje:

A napokban volt szó (azt hiszem, nem itt, hanem másik topikban, vagy itt is, de inkább ide illik a téma) a Titanicról.

Idéznék hozzá egy kis eszmefuttatást William Goldman forgatókönyírő Mit is hazudtam című könyvéből:

?Hiiihhhetetlen mennyiségű baromságot olvashattok össze a sajtóban és hallhattok a tévében arról, hogy valami mitől lesz siker vagy bukás. A Titanic ilyen-meg-olyan volt, azért lett belőle az, ami. A jövő hírnöke (The Postman) emilyen-meg-amolyan volt, abból meg azért lett az, ami. A fiatal szerelmeseket a nagy hajón mindenki látni akarta. Kevin Costnert, mint az apokalipszis lovaspostását meg senki nem akarta látni.

Ez mind igaz, de csak miután bemutatták.

Együtt voltam valahol a Titanic-ban érdekelt egyik stúdió valamelyik legnagyobb fejesével, és ez az ember a következőt mondta nekem- miközben drukkolt rettenetesen (figyelem, a bemutató hetében vagyunk !)- : ?Ha behoz százmilliót, már jók vagyunk?. És ez egy kifejezetten okos fickó. Végigülte az elővetítéseket, és csorgott a hátán a veríték, amikor az értékeléseket megkapta. Látta és hallotta a közönség reakcióit?.

?. és halvány segédfogalma sem volt, mit hoz a jövő.

Tessék, elmondom, mi a nagy büdös igazság Titanic-ügyben: az emberek meg akarták nézni.

És most elmondom, mi a nagy büdös igazság A jövő hírnöke ügyében: az emberek nem akarták megnézni.

Minden más csak mítosz. ?

Azt hiszem, nem kell hozzá bő magyarázat.

Fenti könyv egyébként úgy általában a filmezésről szól, tele jó szövegekkel és sztorikkal. Nekem nagyon tetszett, de van benne két és fél oldal, amit csak azért nem tépek ki és dobok ki a kukába, mert könyveket nem rongálok. A folytatásokkal kapcsolatban írja meg a fickó a véleményét, és minden jobb érzésű SW rajongó kést, sőt inkább fénykardot képzel a pasas hátába ezért (attól függetlenül, hogy az övé is csak egy vélemény, mint bárki másé).

Hozzászólás ideje:
Remek film volt, bő egy évvel ezelőtt leadta az m2-es csatorna.

Akkor felvettem, megnéztem, de sajnos közben töröltem  :D  Sokkal jobban tetszett, mint vártam. Azt hiszem, egy kicsit lenézéssel álltam egy ilyen régi filmhez, aztán nagyot néztem  :D

Látos MissKarrde!

Ezért nem szabad letörölni a filmeket :D

Hozzászólás ideje:
Szerencsés fickó ez a William Goldman, ha ekkora semmitmondásokkból tudott irni egy könyvet és még sikeres is lett vele :rock: (

Egész jó kis könyv az, nem csak ilyenek vannak benne. Nagy bölcsességek nincsenek benne, de szórakoztató szösszenet filmezésről :)

Hozzászólás ideje:

Fűrész 2

Múlt héten megnéztem.Jobban tetszett mint az első, ebben sem jöttem rá a végén lévő meglepire. :)

Valamennyire meg is értettem miért teszi amit tesz Jigsaw.

SPOILER ON:

Azért az durva volt, hogy a rendőr fia végig ott volt a páncélban és a kamerákon lévő jelenetek meg már rég lejátszódtak.Talán azért is tetszett ez jobban mert pl a drogárus nagydarab barom tökéletesen megérdemelte amit kapott.

A rendört nem itéltem el a tetteiért.Bárcsk még több ilyen rendör lenne.Így kell bánni a bünözőkkel.Ha nincs ellenük bizonyiték, akkor kreálni kell.Természetesen csak akkor, ha minden kétséget kizáróan tudják, hogy bünöző.

Különben hiába hagyta életben a rendőtr fiát, hisz tönkretette az életét azzal, hogy az apját meg megölte.

Lenne egy kérdésem.Mi lett az első részben látott dokival?Adam ugye meghalt.Gondolom éhen.Ezek szerint a doki nem hozott segítséget.De miért?Azért mert elvérzett(ami valószinü mert nem hiszem, hogy a házból ki tudott jutni), vagy azért mert nem akarta megmenteni Adamet?

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.