Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Figyelemmel követed az EU-t? 70 felhasználó szavazott

1. 1. Figyelemmel követed az EU-t?

• igen
      43
    • nem
      15

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ezaaaz, elfogadták az indítványom a Wookieepedián és most hamarosan az én munkám is benne lesz. :D

Gratula, miféle indítványról van szó? :)

Hozzászólás ideje:

Gratula, miféle indítványról van szó? :)

Nemrég kaptam karácsonyra egy TCW-s posztert az egyik legjobb barátomtól, amin a TCW szereplői vannak rajta és alá van írva a nevük is. (Amúgy nagyképűen fogadni akartam hogy úgy is tudnám mindegyiket fejből, de aztán Peg Leg Piitnél rájöttem, hogy ezt bizony elbuktam volna. >.< Még jó hogy a többiek vér profinak tartottak és nem mentek bele. :D Az önbizalom valós volt.) Na, a lényeg, hogy szerepelt rajta a quelli csatában részt vevő taktikai droid, aki úgy szerepel a Wookieepedián, hogy "Unidentified T-Series Tactical Droid (Quell)". Csak hogy az én poszteremen neve is volt, TF-1726. Még a szám is stimmel, mert a legtöbb taktikai droid hasonló számozást kap. Mivel a posztert Angliában nyomtatták és minden egyéb Angliában kiadott cucc, mint például a csak ott megjelenő képregények is canonnak számítanak, ezért felhívtam a szerkesztők figyelmét erre a poszterre, utána néztek és bejelentették hogy nemsokára átírják a cikket. :) És tök jó, hogy én is hozzáadtam valamit. :)

Hozzászólás ideje:

Nemrég kaptam karácsonyra egy TCW-s posztert az egyik legjobb barátomtól, amin a TCW szereplői vannak rajta és alá van írva a nevük is. (Amúgy nagyképűen fogadni akartam hogy úgy is tudnám mindegyiket fejből, de aztán Peg Leg Piitnél rájöttem, hogy ezt bizony elbuktam volna. >.< Még jó hogy a többiek vér profinak tartottak és nem mentek bele. :D Az önbizalom valós volt.) Na, a lényeg, hogy szerepelt rajta a quelli csatában részt vevő taktikai droid, aki úgy szerepel a Wookieepedián, hogy "Unidentified T-Series Tactical Droid (Quell)". Csak hogy az én poszteremen neve is volt, TF-1726. Még a szám is stimmel, mert a legtöbb taktikai droid hasonló számozást kap. Mivel a posztert Angliában nyomtatták és minden egyéb Angliában kiadott cucc, mint például a csak ott megjelenő képregények is canonnak számítanak, ezért felhívtam a szerkesztők figyelmét erre a poszterre, utána néztek és bejelentették hogy nemsokára átírják a cikket. :) És tök jó, hogy én is hozzáadtam valamit. :)

Ja értem. Na ez jó, gratula :)

Hozzászólás ideje:

Nem szerénykedek, de nem hagyhattam veszni egy canon információt, amit jól láthatólag rajtam kívül senki sem vett észre. :)

Hozzászólás ideje:

Kicsit megkésve válaszolnék. Engem észérvekkel meg lehet győzni. Kiskósának sikerült azt elérnie hogy már nem tekintek az EU-ra olyan vaskalapossággal. Nagyon jó érveket hozott fel, pl hogy tulajdonképpen a TCW-sek is onnan vettek át sok mindent. Természetesen ez nem azt jelenti hogy minden baromságot(pl Jedi herceg brrrr.., vagy akár Starkillert már bocsánat de tényleg nem érzem sw-snek a csávót) elfogadok , de más szemmel fogom nézni eztán.

A kedvenc sw történetem amúgy is a Bane-trilógia ami ugye szintén EU.

Hozzászólás ideje:

Én elfogadom, Frenkie, ha valamiért számodra nem jön be Starkiller, de a miértjét továbbra sem értem. Elvileg nem is volt Vader valódi tanítványa, mivel a Sith csak felhasználta őt, de ha az is lett volna, az sem ütközne a canonnal, mivel a TCW-ben láthattuk, hogy Dooku hasonló módon tanoncokat nevelt (ráadásul Sidious tudomására).

A túlzott Erő-használat kapcsán pedig elég, ha felhozom a Bane-trilógiát, amit te is ismersz. Rendben, hogy Bane-ben összpontosult a sötét oldal nagy része (legalábbis a 2-3. regényben), de ő sem volt gyengébb fickó, mint Galen, ha Erő-mutatványokról volt szó, sőt... (főként az orbalisk-páncéllal felvértezve) De említhetném még a parányi Yodát, aki a nagyobb méretű Luke számára is hatalmas X-szárnyút húzta ki a tóból, mondván, akivel az Erő van, annak a méret nem számít, hit kérdése az egész. :)

Hozzászólás ideje:

Jól megfogalmaztad. Túl erős a srác a játékban, legalábbis a másodikban. Tie-vadászokat repülés közben lehúzni az nem semmi. Ha a Sith-ek ilyen erősek lennének akkor nem kellett volna alakoskodniuk. Na meg ha elfogadom hogy a Lázadás így alakult ki, akkor miért is nincs megemlítve Starkiller később? Meg ha szigorúan a filmeket nézzük, akkor van egy Mester és egy tanítvány. Abba már Galen nem fér bele. Játéknak nagyszerű, de hogy a hivatalos sw-be belerakjuk ahhoz már túl elnagyolt. Legalábbis szerintem.

Hozzászólás ideje:

Természetesen ez nem azt jelenti hogy minden baromságot(pl Jedi herceg brrrr.., vagy akár Starkillert már bocsánat de tényleg nem érzem sw-snek a csávót) elfogadok , de más szemmel fogom nézni eztán.

Minden baromságot más se vesz be :) Sok őrültséggel van tele az EU, az ember pedig próbál válogatni a jónak tűnő sztorik között. Persze azért nem árt tudni a h*lyeségekről sem, leginkább informáltság szintjén. Erről a Starkilleres cuccról még nem tudok mit mondani, majd egyszer csak.

Hozzászólás ideje:

Azta, Frenkie, álmaimban sem hittem volna, hogy hatni fognak rád az érveim. :o Ez most aztán tényleg meglepett, de örülök neki. :) Nem is a Jedi Herceg sorozatot kell példának felhozni, mert az valljuk be, egy f*s, de nagyon régi, ráadásul S-Canon és a helyi értékén kell kezelni. Szerintem is egy kicsit túl erősre alkották meg Starkillert, de ezek csupán a külsőségek. Hamar elintézték, szerintem a klónjával is meglépik majd ugyanezt, idővel el fog tűnni a képből, mielőtt még jelentőst hatást gyakorolhatna bármire is. Nekem sem a TFU lesz a kedvenc EU történetem, de biztosan nem tartom a legaljának. Vannak elég elvetemült dolgok az EU-ban, ez tény, de egy ilyen mértékű franchise-nél ez a szükséges rossz.

Hozzászólás ideje:

Jól megfogalmaztad. Túl erős a srác a játékban, legalábbis a másodikban. Tie-vadászokat repülés közben lehúzni az nem semmi. Ha a Sith-ek ilyen erősek lennének akkor nem kellett volna alakoskodniuk. Na meg ha elfogadom hogy a Lázadás így alakult ki, akkor miért is nincs megemlítve Starkiller később? Meg ha szigorúan a filmeket nézzük, akkor van egy Mester és egy tanítvány. Abba már Galen nem fér bele. Játéknak nagyszerű, de hogy a hivatalos sw-be belerakjuk ahhoz már túl elnagyolt. Legalábbis szerintem.

Persze, ez nyilván a játékélményért lett így megoldva. :) Nekem az nem jött be a 2. részben, hogy a végén a testén keresztül vezette a villámot Vaderbe hosszú másodpercekig. Nem élné túl. Ezektől el is vonatkoztatok, ha a sztorit nézem és a könyvben (legalábbis az első regényváltozatában) is igyekeztek mellőzni a túl hihetetlen elemeket, hogy ne menjen a történet rovására. Tehát szerintem a sztori továbbra is megáll a lábán. Annyira biztos, amennyire egy EU-nak meg kell. Az, hogy Starkiller hova tűnt később, engem nem zavar. Valószínűleg halott lesz az Ep4-re, mivel túl oszlopos tagja a lázadásnak, hogy csak úgy elfelejtsék megemlíteni. Bár a szintén alapkövet lerakó Bail Organa, Mon Mothma vagy Garm Bel Iblis sincs megemlítve a az Ep4-5-ben (Bail és Garm az Ep6-ban sem). :)

Hozzászólás ideje:

A TFU-val kapcsolatban eszembe jutott, hogy Lucas A gonosz útvesztője mellett ez a másik olyan EU mű, melybe Lucas beleszólt. Pl. Palpatine-t eredetileg nem is akarták beletenni, ő kifejezetten Lucas akarata miatt került be. Volt egy dolog Galennel kapcsolatban, amit a készítők meg akartak lépni, Lucas viszont azt megvétózta.

Hozzászólás ideje:

A TFU-val kapcsolatban eszembe jutott, hogy Lucas A gonosz útvesztője mellett ez a másik olyan EU mű, melybe Lucas beleszólt. Pl. Palpatine-t eredetileg nem is akarták beletenni, ő kifejezetten Lucas akarata miatt került be. Volt egy dolog Galennel kapcsolatban, amit a készítők meg akartak lépni, Lucas viszont azt megvétózta.

A gonosz útvesztője kapcsán mibe szólt bele Lucas?

Hozzászólás ideje:

A TFU-val kapcsolatban eszembe jutott, hogy Lucas A gonosz útvesztője mellett ez a másik olyan EU mű, melybe Lucas beleszólt.

Ez nekem is rémlik valahonnan, talán Shaak Ti miatt.

Hozzászólás ideje:

A gonosz útvesztője kapcsán mibe szólt bele Lucas?

A Klónok Háborúja kitörésével és hátterével kapcsolatos információk tudtommal Lucastól származnak.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Utánanéztem a kedvetekért, Mara Jade halála után Luke megtartotta a kardot, de soha többé nem használták.

Mintha olvastam volna, hogy egy ideig Ben is használta. Azt nem tudom, hogy az övé volt-e, vagy csak kölcsön vette-e rövid időre... Wookiee-n fent is van, hogy "Ben a nagyapja fénykardjával"... bár az is ott van, hogy kétértelmű kanon, amiről hazudnék, ha azt állítanám, tudnám, pontosan mit is jelent. :)

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Valaki képben van, mit nyilatkozott Filoni a filmek/TCW és az EU viszonya kapcsán? (eddig lusta voltam lefordítani)... mintha arról lenne szó, hogy hivatalosan egy EU sem a Lucas-féle univerzum része.

Remélem ilyet senki sem mondott.

Hozzászólás ideje:

Valaki képben van, mit nyilatkozott Filoni a filmek/TCW és az EU viszonya kapcsán? (eddig lusta voltam lefordítani)... mintha arról lenne szó, hogy hivatalosan egy EU sem a Lucas-féle univerzum része.

Én is kíváncsi vagyok ezek után, akkor eleve minek kezdtek el sztorikat alkotni bármilyen formában a filmekhez. Utólag kár megkavarni az egészet a TCW kedvéért.

Hozzászólás ideje:

Én is kíváncsi vagyok ezek után, akkor eleve minek kezdtek el sztorikat alkotni bármilyen formában a filmekhez. Utólag kár megkavarni az egészet a TCW kedvéért.

Lucasnak pénz, ha engedélyezi könyvek, videójátékok, stb. kiadását. Szerintem sosem tekintette ezeket az SW univerzuma részeinek, csupán bevételi forrásnak, melyet megtűrt a messzi-messzi galaxisában. Persze nem akarom leszólni Lucast, lehet, hogy nem is ezt nyilatkozta Filoni, minden esetre, nagyon úgy jött le. Bár az eddig is sejthető volt, hogy a filmek/TCW minden felett áll, de hogy a többi mű nem az EU része az SW atyja szerint... hát, elég kiábrándító.

Hozzászólás ideje:

Remélem ilyet senki sem mondott.

De, George Lucas szerint a filmen kívül semmi sem létezik. De mivel Lucas egy beképzelt, önmagával ellentmondásokkal lévő személy, az ő szavát tegyük félre. A TCW T-canon, tehát a filmek és a többi EU között áll, tehát dominál az EU-ban. Az EU-nak jelenleg úgy kell ugrálnia, ahogy a TCW fügyül, szerencsére az igyekszik keveset "lerombolni" belőle. Ha jól tudom, a háború eseményei egészen a Rendili ütközetig a Klón Háború első évébe van tolva. A TCW pedig a második évben játszódik. A Wookieepedia mindenütt 21 BBY-t ír, de szerintem a Heroes On Both Sides utáni részeket nyugodtan lehetne 20 BBY-re írni, de mindaddig, amíg a sorozat nem ér véget, itt egy nagy katyvasz marad.

Hozzászólás ideje:

Én nem akarom becsmérelni Lucas papát, mert legendát alkotott, de bármit is nyilatkozik ő vagy kalapos barátja, én mindig azon leszek, hogy az általam kedvelt EU-t (melyek igenis részei az általam elképzelt SW univerzumnak) összeigazítsam a filmekkel/TCW-vel. Bár egy ilyen kijelentés valóban meglehetősen arrogáns. Minek engedélyezi egyáltalán más művek megjelenését, ha azok nem részei az SW-nek? Csak nem... pénz? :roll:

Hozzászólás ideje:

De, George Lucas szerint a filmen kívül semmi sem létezik. De mivel Lucas egy beképzelt, önmagával ellentmondásokkal lévő személy, az ő szavát tegyük félre.

:roll: Ilyet sose mondott. Annyiról volt szó, hogy amikor ír, akkor nem igazán veszi figyelembe. Szerintem nem kellene ezen idegeskedni, hanem csak élvezni a nagy egésznek azt a részét ami tetszik. Ehhez nem kell senkinek a szava, engedélye.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.