Ugrás a kommentre

6x13 - Sacrifice


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

13. rész - Sacrifice / Áldozat

 

epguide613.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Coruscant, Moraband

 

Szereplők:

Yoda - Tom Kane

Harag papanője - Jaime King

Zavarodottság papnője - Jaime King

Öröm papnője - Jaime King

Bánat papnője - Jaime King

Béke papnője - Jaime King

Darth Sidious - Tim Curry

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Darth Bane - Mark Hamill

Sifo-Dyas - Paul Nakauchi

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Rex százados - Dee Bradley Baker

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Mace Windu - Terrence Carson

R2-D2

 

Történet

Yodának a végső próbát Morabandon, a Sithek ősi bolygóján kell kiállnia. A Jedinek szembe kell néznie mindazzal, ami az eljövendő időkben rá és a galaxisra vár.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A forgatókönyvírás elején a sith bolygót még Korriban-nak nevezték, ám ezt később Lucas Morabandra változtatta. Ez a világ olyan ősi, hogy a különböző korokban különböző néven hívták.

- Darth Bane-t Lucas találta ki még az Episode I. háttértörténetén elmélkedve, és ez az első eset, hogy a sith harcos feltűnik a képernyőn. Bane korábban már témát adott az Expanded Universe kiadványainak, és kis híján a Mortis-trilógiában is szerepelt. A jelenetet azonban kivágták és a karakter kinézetét újratervezték, amely így nyerte el a kanonizált megjelenését. A hangját pedig nem más, mint Mark Hamill kölcsönözte a Sith lordnak.

- Dooku gróf öltözéke ezúttal nélkülözte a köpenyt. Ennek prózai oka van, ugyanis az már nem fért bele a költségvetésbe. Ehhez az epizódhoz ugyanis sok költséges effektet készítettek, mint pl. a ködbe burkolódzott Sitheket, Bane tűzben égő formáját vagy éppen Yoda, Sidious és a papnők köpenyeit.

- Az epizódban Darth Sidious Balc nyelven mond el egy varázsigét, ami a következő: "Kintik hadzuska sutta chwituskak! Kintik hadzuska sutta chwituskak! Jiaasjen Jidai, jiassjen Jidai!"

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

Darth Bane illusztráció

 

02.jpg

Morabandi kígyó

 

03.jpg

Sith fénylándzsa

 

04.jpg

Moraband felszíne

 

05.jpg

Coruscanti torony

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Ez az utolsó rész mindent vitt. Nekem az ötödik évad befejezése is tetszett volna (Ahsoka belépésével nyitunk, kilépésével zárunk), de így talán még jobb. Nem csak azért, mert a Star Wars egyik legalapabb, legbefolyásosabb és legátfogóbb témájával, az Erővel kapcsolatban tudtunk meg sok-sok dolgot, hanem mert technikailag a sorozat Yoda-történettel kezdett és így azzal is zárult.

És hát maga a szál: maradhatnék a hebegek-habogoknál? Mert itt is most csak felsorolni tudom, amit úgyis mindenki tud, ha látta: Yoda & Anakin vs Sidious, Yoda vs Sidious, Sidious hatalma. (Talzin, az ki? Sidiousszal egyszer szembekerült volna, az öreg felkacag, a mama holtan összecsuklik.) Anakin vs Dooku (pont ugyanúgy nyírja ki Anakin Dookut, mint a valóságban fogja, és Yoda tehetetlen - immár a Jedik tehetetlenek), Korriban (illetve, itt a Moraband nevet használták), Darth Bane… Yoda egyből felismerte, lehet, hogy anno élőben is találkozott vele? Akárhogy is, zseniális lett a Sith világ megjelenítése, ugyan ez nem teljesen a TCW érdeme, mégis, remekül adoptálták. Főleg az a féregkígyó – mi a Sith, ha nem ennek a két élőlénynek a manifesztációja? És az egész látomás Sidious beugrásával (na meg Dookuval, hehe, végre sikerült új ruhába öltöztetni :) ). Nagy kockázatot vállalt az öreg (amúgy ez az évad Sidious évada volt), majdnem meglátta Yoda az arcát. Sőt, szerintem a kis találkahelyüket Yoda ezután be is vetette pár klónnal, oda vissza már nem nagyon mehettek.

És itt van az a tény, hogy Yoda technikailag tisztában van a jövővel. Tudja mi jön, nem csak azt, ami az ep3-ban zajlik, azt is, ami azután esedékes. Mindez teljesen más megvilágításba helyezi az eddigi megítélését. Tanácsát Anakinnak a halállal kapcsolatban, megjegyzését a prófécia értelmezésének helyességéről (hiszen már tud a másik Skywalkerről), azt, ahogy túlélte a 66-os parancsot (látta, hogy a Jedik szembefordulnak a klónokkal), amiért rádöbbent, hogy nem győzheti le Sidioust, de még azt is, ahogy Luke-ot tanítja. Úristen, ezen nagyon sokat fogunk még agyalni, az biztos. Ezt nagyon át kell rágni. Egy biztos, a Yoda-sztoriszálra ha pontot adnék, ez lenne: 10/∞

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak egy érdekesség: a Tartakovsky-féle Clone Wars Vol.2-ben van egy ilyen jelenet: megelevenedik egy látomás, amiben látjuk a kis Anakint, akinek a Dagobah-n azt mondja Qui-Gon, hogy egy teszt elé kell állnia és be kell mennie a barlangba. Aztán kiderül, hogy ez Yoda látomása volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát igen. Itt a vége. Szóhoz sem tudok jutni. A Yoda szál olyan elképesztő lett, melyet még elképzelni is nehéz. Már előre látom a nagy vitákat eszmecseréket a szállal kapcsolatban, mert igen, itt van miről beszélni. Rengeteg utalás, titok, rejtély, Erő, minden ami a SW magja, lénye bele van sűrítve egy dús szálba, mely véleményem szerint a TCW legjobbika. Egy gyémánt korona az aranyhegy csúcsán. Darth Bane. Szuper volt. Kedvenc EU trilógiám fűződik hozzá, nagyyon örülök, hogy szerepelt. Na és Syfo-Dias? Rendkívüli élmény volt kicsit megismerni. Dagobah. Zseniális, a barlang, minden. A "moirák" bolygója, az Erőbolygó. Fantasztikus. Morriband (vagy Korriban, szerintem egyik nyelven így, egy másikon úgy), ne is beszéljünk róla. Nem találok szavakat.

 

Hogy egy picit szidjam is a szálat, nem örülök, hogy nem volt benne utalás Mortisra. Megmagyarázhattak volna mindent egy mondatban vagy egy látomásban. Na mindegy, ez már a képzelőerőnkre van bízva.

 

Nos, annyit mondhatok ez a The Clone Wars. Ezt vette el tőlünk a Disney. Sajnos ezek után félve kezdem el majd nézni a Rebels filmet, mert tudom, hogy nem érhet fel az elődhöz. Ugyanígy a hetedik rész. De hogy ne ilyen pesszimistán zárjam rövid monológomat:

Nos, annyit mondhatok ez a The Clone Wars. :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

:o Azt a k*rva. AZ Hamill volt? Zseniális az ürge szinkronszínésznek, na, ezt már rég tudom.

 

Amúgy, Bane megjelenése számomra azt is jelzi, hogyan "térhetne vissza" Sidious az ep7-ben. Valami hasonló látomásként simán megjelenhetne ezek után.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Aki esetleg nem tudná, miért is változtatták meg Dooku ruháját: ez az epizód elérte a költségvetés határát, túl sok volt benne a köpeny és ezért kellett lecserélni Dooku köpenyét egy statikus ruhára, mert annak az animálására már nem maradt költségkeret. Személyes megjegyzés, hogy talán a Bane jelenés a TCW animációs csúcsa. Eddig a magasból alázuhanó klóntartájok vitték nálam a prímet, de úgy érzem, Bane még annál is brutálisabban sikerült. Kéne egy topikot nyitni a TCW legbrutálisabb CGI animációi címén és oda mindenki beszúrhatná a saját kedvencét.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Több érzés is dúl benne. Egyfelől: wow! :o

 

Másfelől: hihetetlen, hogy honnan hova jutottunk a TCW-n belül. Az első évados techno zene után ilyen mély témákkal zárul a sorozat. Bravo!

 

Harmadrészről: bár nagyon tetszett ez a szál, nem vagyok róla meggyőződve, hogy jó ötlet volt felfedni a misztikumot a szellemesdiről. Persze, örülök, hogy kaptunk válaszokat, de... bevallom, hogy jobban tetszett az, amikor még jótékony homály fedte ezt a misztikumot. A Dooku-Palpatine ármánykodós rituálét meg szerintem jobb lenne elfelejteni. Azt nagyon kilógónak éreztem, és nem értem, hogy mi volt a céljuk ezzel a látomás dologgal, amit Yoda átélt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Harmadrészről: bár nagyon tetszett ez a szál, nem vagyok róla meggyőződve, hogy jó ötlet volt felfedni a misztikumot a szellemesdiről. Persze, örülök, hogy kaptunk válaszokat, de... bevallom, hogy jobban tetszett az, amikor még jótékony homály fedte ezt a misztikumot. A Dooku-Palpatine ármánykodós rituálét meg szerintem jobb lenne elfelejteni. Azt nagyon kilógónak éreztem, és nem értem, hogy mi volt a céljuk ezzel a látomás dologgal, amit Yoda átélt.

 

Nem lett minden felfedve, csak pár dolgot megerősített Lucas és jó szokásához híven ezer újabb labdát dobott fel a levegőbe. Például nem tisztázott, hogy a sithek miként hagynak lenyomatot az erőben, mert ahogy most állunk, aszerint a személyiségük ha nem is marad éppen meg, de az mégis valahogy lenyomatot képez az erőben, mintha az eredeti tudat megsemmisülne, de annak egy mintáját a sötét oldal mégis meg tudná őrizné és képes lenne azt manifesztálni a néhai személy alakjában.

 

Az EPIII végén Palpatine látszólagos győzelmet aratott Yoda felett és bár a könyv kitér rá, hogy Yodában egy felismerés születik a csata közben (a harc csak a sötétséget táplálja), mégis az csapódott le, mintha akkor és ott Yoda veszített volna. A szándékos feladás nem mindig jelenti a másik fél győzelmét, de ez az EPIII filmből egyértelműen nem derül ki. Itt viszont Palpatine elismeri Yoda szellemi és erkölcsi fölényét. Yoda nem áldozta fel Anakint, pedig ott volt a hízelgő alkalom, hogy teljes erejével a császár ellen harcoljon. Palpatine húzta is a mézesmadzagot, igyekezett csábítani Yodát, aki a vízióban önmegtagadást, önfeláldozást tanúsított és tette azt Anakinért. Ezzel hitet tett Anakin mellett, talán éppen felismerte, hogy Anakin személyét nem a pillanatnyi döntésein keresztül kell értékelni. Szerintem pont, hogy hiányzott egy ilyen lecke, amiből Yoda is tanul és ami az EPIII Palpatineval vívott harcot is kicsit más megvilágításba helyezi.

 

De igaz, hogy egy picit meghökkentő csavar volt a történetben, viszont az eredeti trilógiát is részben az ilyen hirtelen csavarok miatt szerettük. Például Boba Fett halála is ugyan így hatott, elsőre kilógott a sorból, mert a gonosznak mindig jelentős halált vízionálunk és nem azt, hogy elcsapja egy kocsi, vagy tégla esik a fejére. :D De akár Greedot is lehetne említeni és még sok olyan motívumot, amin elsőre meghökkentünk. JJA mystery box utalása is arra enegd következtetni, hogy igyekszik ezt a hirtelen váltásokból álló ívet a VII. epizódban is megjeleníteni.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Yoda és Moriband... A szellemek nem véletlen küldték oda Yodát. Bár az elején még megtréfálták párszor (sith démonok, Darth Bane), később már csak magára számíthatott. Mennyire érdekes, hogy Sidious -ék egyből megérezték, hogy a Jedi az ősi sith bolygón van. Rögtön össze is jöttek egy kis sith mágiára. Itt utalnék Donát kételyére, miszerint nem értette mit csinálnak a sith -ek. Pedig szerintem pofonegyszerű. Yoda Moribandon az olyan tálcán kínált lehetőség a megölésére vagy megtörésére amit nem hagyhatnak ki. Lefejezhetnék a Jedi rendet. Persze nem úgy megy az. Pedig minden praktikát bevetettek mégsem sikerült Yoda fölé kerekedni. És szerintem ez volt az igazi erőpróba, ezért küldték oda a szellemek. Yoda pedig átment a vizsgán, így Qui-Gon fogja majd tanítani. Csodálatos! A végén Yoda szavai mindent elmondanak, bár mindazok ellenére a kis zöld mester nem fogja feladni mint tudjuk. Bár a sors ellen nem lehet harcolni. Erre később ő is rá jön majd.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yoda és Moriband... A szellemek nem véletlen küldték oda Yodát. Bár az elején még megtréfálták párszor (sith démonok, Darth Bane), később már csak magára számíthatott. Mennyire érdekes, hogy Sidious -ék egyből megérezték, hogy a Jedi az ősi sith bolygón van. Rögtön össze is jöttek egy kis sith mágiára. Itt utalnék Donát kételyére, miszerint nem értette mit csinálnak a sith -ek. Pedig szerintem pofonegyszerű. Yoda Moribandon az olyan tálcán kínált lehetőség a megölésére vagy megtörésére amit nem hagyhatnak ki. Lefejezhetnék a Jedi rendet. Persze nem úgy megy az. Pedig minden praktikát bevetettek mégsem sikerült Yoda fölé kerekedni. És szerintem ez volt az igazi erőpróba, ezért küldték oda a szellemek. Yoda pedig átment a vizsgán, így Qui-Gon fogja majd tanítani. Csodálatos! A végén Yoda szavai mindent elmondanak, bár mindazok ellenére a kis zöld mester nem fogja feladni mint tudjuk. Bár a sors ellen nem lehet harcolni. Erre később ő is rá jön majd.

Azt nem értem, hogy most Yoda is megölhette volna Sidioust? Ezt az egész Sith mágiát távolállónak érzem a filmektől. Sokkal inkább Talzintől tudnék ilyet elképzelni, mint Dookutól és Palpatine-tól.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A "Voices" topikból:

Megtekintettem felirattal is (köszi, Lok), mert azért na, ez nem egy könnyed epizód, itt tényleg minden elejtett szó számít.

Azért fantasztikus, mekkora f*szok vannak a Jedi Tanácsban. Alighogy Windu megjegyzi, hogy a bizalmatlanság akár a Templom falait is átjárhatja, mi történik? Ki-Adi-Mundi már kezdi is verni a tam-tam dobot, hogy Yodán át Dooku maceárlja őket, a kis mester ellen már szinte csak Obi-Wan és Anakin nem szólal fel - külön tetszett, hogy Anakin még jól le is oltja Ki-Adit.

 

Anakin minden hibája ellenére még mindig a szimpatikusabb Jedik között van. Mundi nálam már lassan lekörözi Windu -t is. Már az Ahsoka incidenskor is egy f*szkalap volt és most se hazudtolta meg magát.

 

Azért mint ebben az epizódban láttuk, Ki-Adi jó okkal aggódott a mester-tanítvány kötelék miatt, ami összefűzi Yodát és Dooku-t. Sidious azt használta fel, a rituáléjához.

 

Yoda és Moriband... A szellemek nem véletlen küldték oda Yodát. Bár az elején még megtréfálták párszor (sith démonok, Darth Bane), később már csak magára számíthatott. Mennyire érdekes, hogy Sidious -ék egyből megérezték, hogy a Jedi az ősi sith bolygón van. Rögtön össze is jöttek egy kis sith mágiára.

A Papnők jelezték a Sith-eknek, hogy Yoda ott van. A Sith démonok, amikről később kiderült, hogy a Papnők küldték őket Yodára, azt mondták, hogy "Tudni fogják, hogy itt vagy. Elmondjuk nekik."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért mint ebben az epizódban láttuk, Ki-Adi jó okkal aggódott a mester-tanítvány kötelék miatt, ami összefűzi Yodát és Dooku-t. Sidious azt használta fel, a rituáléjához.

Jogosnak jogos volt, de Ki-Adi konkrétan arra gondolt, hogy Dooku befolyásolja Yodát. Itt kiderült, hogy ez képtelenség, a kis mester végig "eszméletlen" volt, ráadásul nem is egy könnyen kivitelezhető húzás, és még Sidiousnak is rá kellett készülnie.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erről az egészről valóban csak szuperlatívuszokban (hálisten nem csak szupresszálókban :evil: ) lehet beszélni.

Igazad volt Ody, hogy ne aggódjak a Yoda vs. Sidious-on előre.

Végül is az egész sorozatban sokszor tévedtek vékony jégre, de azthiszem egyszer sem szakadtak be még talán nálam sem, nemhogy hivatalosan.

Briliáns, filmszerű, filmeken túl mutató élmény!

És maga a sorozat zárása:

Abszolut kielégítő; amilyen következtetésre a végén Yoda jut, frissen szerzett tapasztalatai alapján és megoszt Obi-wannal és Windu-val, az tökéletes zárás.

Jedis, Yodás, elfogatható, elfogadandó, elegendő.

Egyébként attól féltem, hogy se füle se farka csimm-bumm epizódok lesznek, ám becsülettel és gyönyörűen végződött A SOROZATUNK!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt nem értem, hogy most Yoda is megölhette volna Sidioust? Ezt az egész Sith mágiát távolállónak érzem a filmektől. Sokkal inkább Talzintől tudnék ilyet elképzelni, mint Dookutól és Palpatine-tól.

Pedig az már régen sejthető volt a filmekből is, hogy a sith képes "varázsolni" vagy valami hasonló mágikus tevékenységre. Erre rengeteg jel mutatott. Ami pedig a kérdésed lényegi részét illeti, nem hiszem, hogy valóban meghallhattak abban a kreált világban. Mert a végén ugye lezuhantak és elvileg Sidious és Yoda is megmurdelt. Lehet, hogy a sith csak meg akarta tudni mit keres Yoda Moribandon. ebben az esetben az előző fejtegetésem értelmét veszti. :P

 

Azért mint ebben az epizódban láttuk, Ki-Adi jó okkal aggódott a mester-tanítvány kötelék miatt, ami összefűzi Yodát és Dooku-t. Sidious azt használta fel, a rituáléjához.

A Papnők jelezték a Sith-eknek, hogy Yoda ott van. A Sith démonok, amikről később kiderült, hogy a Papnők küldték őket Yodára, azt mondták, hogy "Tudni fogják, hogy itt vagy. Elmondjuk nekik."

A papnők mindent bevetettek Yoda ellen. Nem kispályás próba volt ez. :) Itt jó volt a vágás is.

 

Igazad volt Ody, hogy ne aggódjak a Yoda vs. Sidious-on előre.

Volt egy pillanat a zuhanás alatt amikor mintha Yoda meglátta volna Sidious arcát. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pedig az már régen sejthető volt a filmekből is, hogy a sith képes "varázsolni" vagy valami hasonló mágikus tevékenységre. Erre rengeteg jel mutatott. Ami pedig a kérdésed lényegi részét illeti, nem hiszem, hogy valóban meghallhattak abban a kreált világban. Mert a végén ugye lezuhantak és elvileg Sidious és Yoda is megmurdelt. Lehet, hogy a sith csak meg akarta tudni mit keres Yoda Moribandon. ebben az esetben az előző fejtegetésem értelmét veszti. :P

Jól gondolod, nem megölni akarták Yodát, de nem is megtudni, mit keres ott. Megtörni akarták, még mondja is Sidious a végén, hogy ez nem sikerült. Amúgy, nekem úgy jött le, hogy arra is rájöttek, mit csinál ott, a halhatatlanságot keresi. És talán merész kijelentés, de szerintem erre vonatkozik az ep3-ban Sidious mondata, hogy a halál legyőzésének módját eddig csak egyvalaki ismerte fel.

Amúgy az is nagyon jó mondat Yodától, hogy a Sith-ek a fizikai forma rabjai, erre Sidious rávágja, hogy miért, van másmilyen is? Erről egyből eszembe jutottak Anakin szavai az ep3-ban: a Sith-ek befelé fordulnak, csak önmagukkal törődnek. el sem tudják képzelni, hogy nem a fizikai forma az egyetlen élet - és ez a rész voltaképpen arra is rávilágított, hogyan értette azt Ben, hogy ha Vader akkor megöli, nagyobb lesz az ereje. Zseniális ez a szál. Annyi mindent helyez új megvilágításba.

 

Volt egy pillanat a zuhanás alatt amikor mintha Yoda meglátta volna Sidious arcát. :hmm:

Egy pillanat sem volt, sajnos. Az alaposan megváltoztatta volna a dolgok menetét. Ezt az egyet Yoda nem láthatta meg. Pont, amikor alkalma nyílt volna rá, Sidious lehajtotta a fejét és eltűnt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jogosnak jogos volt, de Ki-Adi konkrétan arra gondolt, hogy Dooku befolyásolja Yodát. Itt kiderült, hogy ez képtelenség, a kis mester végig "eszméletlen" volt, ráadásul nem is egy könnyen kivitelezhető húzás, és még Sidiousnak is rá kellett készülnie.

Nem-nem. Ki-Adi egy szóval sem mondta, hogy Dooku befolyásolhatja Yodát, hanem, hogy akárki is a Sith Nagyúr, felhasználhatja a kapcsolatot. :nana: Ez a feltevése helyesnek bizonyult. Az, hogy mennyire bonyolult maga az eljárás, és hogy milyen mellékhatásokkal jár az áldozatra nézve már teljesen más kérdés, hiszen Ki-Adi maga is elismerte, hogy nem tudja mi módon lehet ezt végrehajtani.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jól gondolod, nem megölni akarták Yodát, de nem is megtudni, mit keres ott. Megtörni akarták, még mondja is Sidious a végén, hogy ez nem sikerült. Amúgy, nekem úgy jött le, hogy arra is rájöttek, mit csinál ott, a halhatatlanságot keresi. És talán merész kijelentés, de szerintem erre vonatkozik az ep3-ban Sidious mondata, hogy a halál legyőzésének módját eddig csak egyvalaki ismerte fel.

Ez valóban merész mert a részben egy deka infó nincs erre vonatkozólag. :)

 

Amúgy az is nagyon jó mondat Yodától, hogy a Sith-ek a fizikai forma rabjai, erre Sidious rávágja, hogy miért, van másmilyen is? Erről egyből eszembe jutottak Anakin szavai az ep3-ban: a Sith-ek befelé fordulnak, csak önmagukkal törődnek. el sem tudják képzelni, hogy nem a fizikai forma az egyetlen élet - és ez a rész voltaképpen arra is rávilágított, hogyan értette azt Ben, hogy ha Vader akkor megöli, nagyobb lesz az ereje. Zseniális ez a szál. Annyi mindent helyez új megvilágításba.

Itt kicsit olyan hangot üt meg Sidious mint Anakin esetében majd később. A sith -ek az örök élet titkát keresik, míg a Jedik a halálban egy újabb lehetőséget látnak. Az epizód alcíme is utal erre. Ezt már az EPIII könyv változatában is remekül megfogták.

 

Ahhoz a megjegyzéshez mit szólsz, amikor Sidious azt mondja Yoda -nak, hogy engedje leesni Anakint így a terveit is meghiúsítja? :hmm:

 

Egy pillanat sem volt, sajnos.

De igen, 18:30 -nál.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nincs gond, de olyan fejet vágott mint aki meglátta az ellenség arcát. :)

Én ezt Yoda szempontjából úgy értelmezem, mint egy hallucinációt. Márpedig ott nem tudhat meg olyat, amit nem tud egyébként is. Ezért nem látja Palpatine arcát, és sehogy se láthatta volna meg.

 

Egyébként tudja valaki, hogy miért változtatták meg Korriban nevét???

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez valóban merész mert a részben egy deka infó nincs erre vonatkozólag. :)

De annyi van, hogy Palpatine puhatolózik afelől, hogy mit keres Korribanon Yoda, erre az öreg elkezd a fizikai világról dumálni. Jó, ebből nem következik az, hogy Yoda a halhatatlanságot kutatja, de Sidiousban elültethette a gondolatot.

 

De igen, 18:30 -nál.

Ennél a pillanatnál tök üres a csuklya. A kamera pont ráfókuszál, tökéletesen látni, hogy semmi nincs már alatta. Aligha hiszem, hogy Yoda bármit is látott. Már 18:26-nál látni, hogy "kiürül" a köpeny. Yoda ezen döbben meg. ;)

 

Egyébként tudja valaki, hogy miért változtatták meg Korriban nevét???

Lucasnak nem tetszett a Korriban név, ennyi. És mivel már amúgy is hívták máshogy is (Pesegam), ezért Filoniék sem ágáltak az ellen, hogy ebben a korszakban hívják máshogy.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De annyi van, hogy Palpatine puhatolózik afelől, hogy mit keres Korribanon Yoda, erre az öreg elkezd a fizikai világról dumálni. Jó, ebből nem következik az, hogy Yoda a halhatatlanságot kutatja, de Sidiousban elültethette a gondolatot.

Szóval akkor ezt el is kaszálhatjuk. :D

 

Ennél a pillanatnál tök üres a csuklya. A kamera pont ráfókuszál, tökéletesen látni, hogy semmi nincs már alatta. Aligha hiszem, hogy Yoda bármit is látott. Már 18:26-nál látni, hogy "kiürül" a köpeny. Yoda ezen döbben meg. ;)

Valószínűleg akkor ezen lepődhetett meg. :hmm:

 

Lucasnak nem tetszett a Korriban név, ennyi. És mivel már amúgy is hívták máshogy is (Pesegam), ezért Filoniék sem ágáltak az ellen, hogy ebben a korszakban hívják máshogy.

Márpedig lehet, hogy ez lesz a neve a bolygónak ha minden így marad.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként tudja valaki, hogy miért változtatták meg Korriban nevét???

 

Azt mondta Filoni, hogy a bolygót különböző korokban különböző nevekkel illették. Lucas szereti a kezében érezni a gyeplőt és nem fogad el olyan dolgokat állandóként, amit nem Ő határozott meg korábban. Nekem mind a két név tetszik, ahogy egyébként Magyarország is Hungária, Pannónia, attól függ, hogy melyik korra vetíted. A rómaiak idejében Pannónia volt (Pannónia provincia).

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Márpedig lehet, hogy ez lesz a neve a bolygónak ha minden így marad.

Ez is a neve, de végeredményben megmarad az Korribannak. Ha még Lucas kezében lenne a gyeplő, talán elterjedtebbé válhatna a Morraband név, de még ebben is kételkedem. Így viszont Korriban lesz az a jövőben is (már csak a Disney kánon rendszere és az azért felelősek miatt is), ez csak egy harmadik név a bolygónak, amin majd néha nevezik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.