Ugrás a kommentre

1x01 - Spark of Rebellion


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Szóval bejött nagyon a rész, mutattak egy új dolgot az SW-n belül. Nagyon OT-s a hangulat, de van benne prequel-utalás is. A bandáról annyit hogy nagyon családiasak és olyan mintha már ezer éve ismernénk őket. Szimpatikus mindegyik, a kedvenceim Kanan és Zeb. Mindkettő az első helyen van nálam. Sokan írtátok hogy hasonlit a hajó legénységének a felépítése a Fireflyra. Szóval Zeb az ottan kedvenc karakteremre Jayne-re hasonlít. Igazi morgó, bunkó beszólásokat eregető, de jószivü teremtmény. Kanan-on pedig egyértelműen Malcolm Reynolds kapitány tulajdonságai és vezetőképessége ütköznek ki.

A többi karakter nekem most olyan semmilyen, bár mind szimpatikus. A Ghost tetszik, főleg a sok ágyúja és a sok illegális(gondolom a Birodalomban azok) kütyüi.

Az tisztán látszik hogy még elég amatőrök. Még csak fegyvereket lopkodnak egy kalózközvetitőnek. Olyan kis halak még. Szerintem Ezra kiképzésén keresztül fogjuk megtudni milyen egy teljes Jedivé válás. Igaz Kanan is padawan volt tanulmányai végeztével, de szerintem a nála lévő holokronban nem csak Kenobi üzenete van hanem egy komplett Jedi-training is és maga Kanan is abból fejlesztette tovább magát. Mert amit tud az jóval túlmutat egy padawan tudásán.

Onnan is gondolom hogy nemrég állhattak össze és kezdtek borsot törni a Birodalom orra alá, mert Kanan most fedte fel hogy Jedi először. Ha régebb óta űznék-e tevékenységet már rég felfedte volna magát. Sőt meg merem kockáztatni hogy a vukimentés volt az első komolyabb akciójuk.

Tényleg nagyon hatásos volt mikor kiállt hogy ő Jedi. Most láttunk először Jedit rohamosztagosok ellen harcolni. Elég jól tudta magát ellenük tartani. Bár egy Erőlökéssel szétvághatott volna köztük. Különben se Kallus se a rohamosztagosok sem harcoltak soha Jedi ellen, látni az arckifejezésükön. Gondolom ilyenkor az van hogy azonnal szólni kell az Inkvizitornak. Mert gondolom nagyon kevés Jedi élhette túl a 66-ost és ritkán kerül elő egy is. Szerintem még azt sem tudták a birodalmiak mire képes egy Jedi.

Kallus meg az a tipikus KGB-ügynök. Hisz az eszmében és makacsul hajtja a vadat.

Kenobi üzenete tök jó volt és igen felmerült bennem hogy akkor indultak a Sithekhez. Elvi szinten a Köztársaságnak még nem volt vége. Ha kinyirják Palpit még akár választást is lehetett volna tartani.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üdv itt Frenkie! :)

 

Kanan lehet, hogy a holokronból tanulta a mesterséget de az eszmét biztos nem. Nem tűnik olyan Jedinek mint a régiek. Inkább egy átlagember aki Erőérzékeny. Pl. Obi-Wan -t nem tudtam volna elképzelni fegyvercsempésznek. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na hát az a nyitány rohadtul bejövős volt. Anno a TCW-nél a "pilot-film" nem nyerte el a tetszésem és csak később szippantott be a láz, a Rebels esetében az első perctől fogva nem volt kérdés, hogy ez nagyon adja. Az egész hangulata remekül eltalált (alapvetően az OT-ra épít), pedig egy csomó ismeretlen helyszín és szereplő tűnik fel. Az anonim rohamosztagosokon és Obi-Wan "cameo"-ján kívül nincs is ismert karakter, mégis már az első pillanattól lejön a SW-feeling. Nyilván remekül operáltak a klasszikus elemekkel (TIE-vadászok, csillagromboló, birodalmi tisztek, rohamosztagosok, fénykard, vukik, zenei motívumok stb.), de az újdonságok is tökéletesen illeszkedtek a képbe.

 

A szereplőgárda remekül összerakott és mi lesz itt még, ha majd beugrik az Inkvizítor, Vader, Sidious, esetleg 1-1 ismert jedi, Tarkin, Organa, netán Leia, Luke stb.. Nagyon tetszik ez az "in medias res" kezdés, kombinálva a rész bevezető jellegével. Egyrészt megismerjük a semmiből behozott új figurák alapvető jellemvonásait (pont annyira, hogy majd lehessenek jellemfejlődések, szép ívek stb.), ugyanakkor a sok dumából és visszautalásból úgy rajzolódik ki, mintha nemcsak már évek óta együtt dolgozna a kis "család", de mi is tudnánk miről van szó. Jó húzás, nem rágnak mindent explicit a szánkba, mégis hozzájutunk az infokhoz.

 

Hera egy tök őszinte, tisztalelkű nő, aki betöltheti az anyafigura szerepét. Külön tetszik, hogy ő a pilóta, ill. jól működik a kémiája mindenki mással. Kanan-nal egyelőre kicsit furcsák együtt, majd fokozatosan lesz idő kicsit kifejteni a viszonyukat, ami jól sülhet el. Kanan noha jedi, de jól látszik a különbség a klasszikus és az OT-vonulat közt e téren. Más eszmeiség, más világlátás, mégis hasonló személyiség és pozitív alapbeállítottság. Sokat azért nem láttunk belőle, de a felfedős jelenet ütött. Remélem később masszívan fogja használni a kardját és az Erőt.

Zeb, a verőember, nagy forma. Egyszerű, mint a faék, de ilyen szinten remekül működik. Úgyse bírna el annyi mélyebb karaktert a sorozat, kellenek ilyen felületesebbnek mondhatóak is. Chopper is hasonló feszültségoldó, nem R2-koppintás és több szereppel hasznos és vicces tag lehet. Kettejük nélkül sok lenne a dráma, kell egy kis lazaság. Sabine nekem már anno is szimpatikus csaj volt, most is bejön a karakter. A minimális kételyeim se igazolódtak, nincs semmi 3,14csaság-tényező és a művészkedései is működhetnek. Azért az egyért fohászkodom, hogy ne legyen valami elcsépelt tini-love Ezra-val, elég a Hera-Kanan pár. :)

Ezra nekem kicsit a fekete bárány. A trailer-ek alapján nem volt túl megnyerő és ez nem is változott. Persze valószínűleg koncepció az idegesítőbb stílus, hogy nagyobb ívet tudjanak húzni neki, ahogyan pl. Ahsoka esetében is. Nem annyira örülök, hogy pont ő lesz a legfőbb főszereplő, de ez van. Nagy baj azért nincs vele, majd megszokom és remélem felnő a többiekhez. :)

 

A Birodalomnál a rohamosztagosok már hülyék, mint rendesen, a tisztek meg még inkább. Az IQ-juknál már csak a harci értékük kisebb. Kallus is csak addig volt kemény, amíg nem kellett csinálni is valamit, aztán pofára esett. :D Amúgy ő is jól működő karakter, kíváncsi leszek az Inkvizítorra. Az is tetszetős, ahogyan a Birodalom gonoszságát egyszerű eszközökkel fogják meg és tárják fel. Beleláthatunk abba hová fajult a világ, és már nemcsak dogmatikusan kell elfogadnunk, hogy a lázadók jók, a birodalmiak gonoszak, hanem meg is ágyaznak ennek (még ha kicsit iskolásan is).

A lázadás ügyesen megy kicsiben. Valahogy az alulról szerveződő lázongást mindig is ilyesminek képzeltem el. Ilyen egymásra utalt és keserűséggel teli, de remek emberekből összeálló bandák, akik ott fricskázzák meg a Birodalmat, ahol csak tudják. Ez a fajta Robin Hood ideológia, amivel népszerűsítik is magukat és majd később összeállhatnak belőlük a sejtek. Azokból pedig a Szövetség, mely már felülről (is) szerveződik és beléphet majd a politika is akár. Várom már egy Organa vagy Mothma feltűnését is. Együtt lehet működni bűnbandákkal, csempészekkel, rosszfiúkkal, de szigorúan csak az erkölcsi határokon belül. Remek konfliktusok lesznek még szerintem ezekből is.

 

Obi üzenetéhez: a jedik nagy részét kiirtották, így a Rend valószínűleg fenntarthatatlanná vált, miközben Sidious kikiáltotta a Birodalom létrejöttét, ami a Köztársaság végét jelentette. Noha egyik se volt még teljesen kezelhetetlen az üzenet felvételekor, de sok remény nem volt. A benne foglaltak igazak voltak, csekély esély kínálkozott a helyzet megmentésére, az öreg megölésével is erősen kérdéses lett volna a dolog. Ahogy csoli is írta, ha másképp alakultak volna a dolgok, akkor jöhetett volna újabb üzenet, de ez egy figyelmeztetés, egy vészjelzés volt. Tudta Obi is, hogyha rosszul sülnek el a dolgok, akkor nem lesz új esélye, ez az üzenet fog fennmaradni a túlélőknek, akiket bujkálásra és óvatosságra kell intenie.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kanan lehet, hogy a holokronból tanulta a mesterséget de az eszmét biztos nem. Nem tűnik olyan Jedinek mint a régiek. Inkább egy átlagember aki Erőérzékeny. Pl. Obi-Wan -t nem tudtam volna elképzelni fegyvercsempésznek. :)

Kanan szerintem is autditakta módon egyes-egyedül sajátította el a Jedi-séget. Civilizálatlanul pisztolyokkal lődöz ami nem vall a Jedikre. Ha bármi köze lett volna a Jedi Rendhez akkor talán más lenne a helyzet és csakis fénykardot használna és nem bonyolítana le illegális üzleteket. Egy alapból Jedinek képzett illetőről nehezen tudom elképzelni hogy cowboy módjára akciózzon. Szerkesztve: - Rog
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kanan szerintem is autditakta módon egyes-egyedül sajátította el a Jedi-séget. Civilizálatlanul pisztolyokkal lődöz ami nem vall a Jedikre. Ha bármi köze lett volna a Jedi Rendhez akkor talán más lenne a helyzet és csakis fénykardot használna és nem bonyolítana le illegális üzleteket. Egy alapból Jedinek képzett illetőről nehezen tudom elképzelni hogy cowboy módjára akciózzon.

Nem hiszem, hogy Kanan azért használ lézerpisztolyt, mert fiatal volt, amikor a Rend a fejére borult. Sőt, annyira még nem is volt fiatal, már 15 éves volt, addigra azért kialakul az emberben egyfajta világkép, amit később sem veszít el teljesen. Hanem inkább azért használ fegyvert, ami az epizódban félreérthetetlenül megmutatkozik: amint fénykardot villant, tudják, hogy Jedi. Ha egy Jedi életben akar maradni ebben a korban, két dolgot száz százalék be kell tartania: nem használja feltűnően se az Erőt, és egyáltalán nem használja a fénykardját. Magyarul: nem viselkedik Jedi lovag módjára. Máskülönben akár személyesen is elzarándokolhat Vaderhez vagy az Uralkodóhoz, vagy akár a kardjába is dőlhetne. Itt is, Kanan felvillantja a kardot, máris megy a jelentés az Inkvizítornak, aztán a Sith-eknek. Kész, Kanan innentől kezdve nagy bajban van. De ott az ep4 is, Ben alighogy megvillantja a fénykardját egy putri csehóban, alig öt perccel később már nyüzsögnek ott a rohamosztagosok.

Kanan rég halott lenne, ha a kardját nem váltja le pisztolyra. Pláne, egy 15 éves suhanc nem bírta volna ilyen sokáig, ha nem leplezi el Jedi mivoltát. Viszont abban én is biztos vagyok, amit Frenkie írt, hogy a holocronban nem csak Obi-Wan üzenete van. Ezeket elvileg hatalmas mennyiségű adatok tárolására használják, ezért is olyan értékesek - meg azért, mert az Erő nélkül kinyithatatlanok. Elég nagy pazarlás lenne csak egy olyan üzenet tárolására használni, amit bármilyen holoprojektor eltárolhat. Lehet, hogy később még lesz jelentősége annak a holocronnak. Kanan sem hiszem, hogy szentimentális okokból tartott meg egy ilyen kütyüt, vagy eleve, a kérdés, miért is került hozzá?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kanan szerintem is autditakta módon egyes-egyedül sajátította el a Jedi-séget. Civilizálatlanul pisztolyokkal lődöz ami nem vall a Jedikre. Ha bármi köze lett volna a Jedi Rendhez akkor talán más lenne a helyzet és csakis fénykardot használna és nem bonyolítana le illegális üzleteket. Egy alapból Jedinek képzett illetőről nehezen tudom elképzelni hogy cowboy módjára akciózzon.

Nem tudom mi lesz később, de itt elvileg azért lövöldözött fénykardozás helyett, mert nem akarta felfedni magát, mint jedi. Amikor ez megtörtént, onnantól fogva már kardozott. Remélem később már jediként fog "működni" harc közben is. :)

 

(Látom közben Dzséjt megelőzött :D)

Szerkesztve: - pb69
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Olvastam pár kommenttel lejjebb, hogy a wookie-k szőre nincs rendesen meganimálva. Ez nekem is feltűnt, hadd nem mondjam, engem mire emlékeztetnek...

De a kicsi wookie jópofa volt, nem? :)

Szerkesztve: - DarthMaul31
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt hittem már nem fogsz írni csak jövőre. :D

 

Ezra nekem kicsit a fekete bárány. A trailer-ek alapján nem volt túl megnyerő és ez nem is változott. Persze valószínűleg koncepció az idegesítőbb stílus, hogy nagyobb ívet tudjanak húzni neki, ahogyan pl. Ahsoka esetében is. Nem annyira örülök, hogy pont ő lesz a legfőbb főszereplő, de ez van. Nagy baj azért nincs vele, majd megszokom és remélem felnő a többiekhez. :)

Emlékszünk Yoda mennyire ágál Luke tanítása ellen, kifogások garmadáját veti fel. Szerintem agyvérzést is kapott volna ha megtudja, hogy a galaxisban olyasféle Jedi képzés folyik mint ami Kanan és Ezra akar véghezvinni. :D

Egyébként Obi szavai erősen emlékeztetnek Qui-Gon szavaira (a lehetőség felismerése), amiket Yodának mondott a Dagobah -n.

 

 

De a kicsi wookie jópofa volt, nem? :)

De. Nekem a felnőttek is bejöttek. Semmi baj nem volt a szőrükkel, max. nem voltak elég izmosak. De ez lehetett azért is mert régóta fogságban voltak, így nyilván nem ettek minden nap kaviárt pacallal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üdv itt Frenkie! :)

 

Kanan lehet, hogy a holokronból tanulta a mesterséget de az eszmét biztos nem. Nem tűnik olyan Jedinek mint a régiek. Inkább egy átlagember aki Erőérzékeny. Pl. Obi-Wan -t nem tudtam volna elképzelni fegyvercsempésznek. :)

 

 

De ha a 66-os idején padawan volt akkor már tanították. Kb annyit tudhatott akkor mint az EP 2-es Anakin. Azt már csak tovább kellett fejleszteni. Kenobi persze hogy nem csempészett semmit hisz neki teljes ellátás járt a Rendtől. Kananék is csak kényszerből csempésznek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 éves volt Kanan a 66-os parancs idején. Ez már tény az adatlapja szerint, hiszen most a Rebels idejéén 28 éves, és a 66-os 14 évvel ezelőtt volt. Szóval nagyjából egyidős volt Ahsokával, ki tudja, talán még ismerték is egymást. Egy osztályba járhattak Yodához. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 éves volt Kanan a 66-os parancs idején. Ez már tény az adatlapja szerint, hiszen most a Rebels idejéén 28 éves, és a 66-os 14 évvel ezelőtt volt. Szóval nagyjából egyidős volt Ahsokával, ki tudja, talán még ismerték is egymást. Egy osztályba járhattak Yodához. :D

Az hatalmas lenne, ha a kis togruta-t is beleszőnék valahogy Kanan sztorijába, akár csak említésszinten is. Ha meg netán fel is keresi, mint régi ismerőst, na az lenne csak az igazi móka. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jóval fiatalabb Volt Kanan a rend halálakor mint Anakin az EPII -ben. Valószínűleg ezekre is fény derül majd később.

 

 

Miért Anakin mennyi volt az EP2 idején? Max 16 éves kamasz, kinézetre. Ha idősebb ennél akkor még nagyobb a "baj". Csakhogy Kanant jóval előbb kezdték el tanítani mint Anakint. Kanan tuti normális módon került a Jedikhez , azaz csecsemőkorában. Így hiába fiatalabb Anakinnál, többet tud a Jediségről hisz őt tovább tanították.

Szóval azt állítom hogy Kanan majdnem Jedi-lovag volt a 66-os idején, csak az események beleszóltak az élete alakulásába. Simán védi elhajlással a lézersugarakat, kihúzza fénykarddal a rohamosztagosok ellen szintén sokáig. Ő most már igazi nagybetűs Jedi ,aki biztosan és pontosan használja az Erőt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Anakin 19 éves az ep2 idején, így mintegy öt évvel idősebb Kanannal. Viszont szerintem is "előnyt" biztosított Kanannak az, hogy ő csecsemőkorától volt Jedi, ebbe az eszmébe nevelték bele, abban nőtt fel, ez határozza meg a gondolkodását. Meg Kanan nem maradt le az olyan tanórákról, amiket Yoda tartott, ellenben Anakin egyből Obi-Wannál kezdett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

A bővített epizód kezdett csak az egész eddigi történéseket helyezi más dimenzióba, de nem baj. Már persze ha feltesszük, hogy az Uralkodó Ezra -t érezte meg és nem Luke -ot.

Megnéztem az ominózus jelenetet (legalábbis gondolom, hogy azt) YT-on. Elég felemásak az érzéseim. Alapjában véve egyáltalán nem értem, hogy mi szükség volt erre az egészre... Ha fontosnak gondolják, akkor tették volna be alapból, de így utólag elég elcseszett megoldás. Nem is telt el annyi idő azóta, hogy ezt a döntést indokolni lehessen.

 

Történetileg pedig azt gondolom, hogy ritka hülye húzás lenne, ha itt Sidious Ezra-ra gondolna. Az lenne talán a legtisztább, ha megérzett volna valamit, amiről csak később derül ki, hogy Luke áll a középpontjában. Addig is jobb híján Ezra kerül képbe ilyen téren. Sehogy nem érzem, hogy kellett volna a sztoriba (akár a Rebels-ébe, ha Ezra-hoz, akár a Saga-éba, ha Luke-hoz kötődik) ez a motívum, de nyilván lesz szerepe, ha már így belefabrikálták.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak Vader miatt kellett. Ez a beszélgetés egyébként szinte lenyomata az EPV hasonló jelenetének az Uralkodó és Vader között. Nem véletlen nem került bele az eredetibe. Szerintem semmi szükség nincs erre. A BD kiadásra remélem nem rakják majd rá.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is felesleges, csak Vader felbukkanása miatt "kellett", de egyébként semmi szükség rá. Sőt, szerintem kimondottan zavaró. Amúgy ha az Uralkodó ekkora fenyegetésként érzékelte Ezrát (Luke-nak itt semmi értelme) a jövőre nézve, egyértelmű, milyen sorsra jut a srác a filmek fényében...

Azt jó lenne biztosra tudni, hogy melyik verzió a hivatalos... bár ha ez nem lenne az, szerintem szimplán kiadták volna "deleted scene"-ként.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Félrehalljátok: Vader nem egyvalakiről beszél, hanem az Erő gyermekeiről (többesszám). Nekem egyébként tetszik. A Rebels végülis az ep.3 közvetlen folytatása. Az hogy az első jelenetben Vader tűnik fel, van logika (ha csak random valahol megjelent volna az epizódban az nem tetszett volna).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Breaking Ranks mintha ezt a szálat vinné tovább.

Breaking Ranks spoiler

 

Ott ugye látjuk, hogy keresik az Erőérzékeny gyerekeket. Akkor tippelgettük is, hogy mi lesz velük, de ennek a nyitójelenetnek a fényében egyértelmű, hogy a kisgyerekeket mint lehetséges veszélyforrást is számba veszik. Ettől még lehet, hogy néhányuk Invkizitor lesz vagy másképp segiti majd a Birodalmat, de vagy folyamatosan árgus szemekkel követik őket vagy néhányukat -a veszélyesnek tünő elemeket- eleve kivégzik. Dzséjt mondogatta is hogy itt még valami nagy turpisságra fog fény derülni és szerintem ez a nyitány pont ezt támasztja alá

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 hónappal később...

Tegnap újranéztem az epizódot, és most döbbentem rá, hogy Sabine majdnem kinyírta Ezrát. Sőt, igazából, Zeb nyírta ki majdnem, hiszen tudta, mi következik, de nem szólt Sabine-nak. Ugye, Ezrát elkapja Kallus a Gozantin, a hajón, amit pár perccel később Sabine a levegőbe repít. Elég kellemetlen lett volna, ha Ezra és Kallus még rajta vannak. Sabine lehet, hogy kicsit sz*rul érezte volna magát, ha kiderül, hogy felrobbantotta a kölyköt. Zebet meg lehet ki is vágták volna a zsilipen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 6 hónappal később...

Gyanús volt, hogy valami nem kóser, de Werebazs ezen a címen hagyatkozott rá, gondoltam, jól tudja, követtem a példáját. :D De valóban, Children of the Force. Hm... Vader a "children of the Force" begyűjtésére utasította az Inkvizítort a Rebels elején, Palpatine pedig egy olyan epizódban kezdte el megalapozni kis Erőhasználó magán pribékjeit, aminek ugyanez a címe. Véletlen egybeesés lenne? :hmm:

Ez már nekem is feltűnt de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Szerintem Vader már az újabb gyerkőcökre gondol, olyanokra mint Ezra. Az már jobb kérdés, hogy mit vagy kit érzett meg az Uralkodó? :hmm:

 

Egyébként az epizód a BD -n két részben van rajta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az is érdekes, hogy tényleg, kiket érzett meg? Ha Ezrát és a hozzá hasonló korúakat, az azt is jelentheti, hogy Luke-ot és Leiát is megérezhette. Meg miért csak 14-15 évvel később reagált erre a fenyegetésre? Vagy őket még nem érezte meg, csak az utánuk született Erőhasználókat?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vagy csak kellett egy Vader -es jelenet és kitaláltak valamit. :D Egyébként nekem jobban bejött az eredeti kezdés.

 

De, hogy in-universe is legyek. Valószínűleg Ezrát érezhette meg, azt, hogy találkozik Kanan -ékkal. Hasonló lehetett a szitu mint Luke és Yoda esetében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kétlem, hogy csak Vader két lencse mögé bújtatott szép szeme miatt találták volna ki ezt, hiszen egy komplett epizódot és egy karakter jövőjét alapozták arra, hogy az Inkvizítor Erőérzékeny gyerekeket visz magával. Ugyanígy, ha csak egyvalakit érzett meg, miért szól a fáma többes számban?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.