Jump to content

1x01 - Spark of Rebellion


Ody Mandrell

Recommended Posts

1. rész - Spark of Rebellion / A lázadás szikrája

 

epguider100.jpeg

 

Írta: Simon Kinberg

Rendezte: Steward Lee, Steven G. Lee

 

Helyszín: Lothal, Kessel

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Zeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Inkvizítor - Jason Isaacs

Kallus ügynök - David Oyelowo

Cumberlayne Aresko parancsnok - David Shaughnessy

Myles Grint felügyelő - David Shaughnessy

Yogar Lyste - Liam O'Brien

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Morad Sumar - Liam O'Brien

LS-005 - Greg Weisman

Wullffwarro - ???

Kitwarr - ???

Tskolo - ???

C1-10P

 

Történet

Ezra Bridger magányos árva a Lothal bolygón. Napjait étellopással és a Birodalom bosszantásával tölti. A Ghost legénysége, Kanan, Hera, Zeb, Sabine és Chopper lázadók. Idejük nagy részében a kitaszítottakat segítik és támadásaikkal gyengítik a Lothalon székelő birodalmiakat. Egyikük sem sejti, hogy a sors egymás mellé rendelte őket. Egy rablás után Kananék felveszik Ezrát a hajójukra. A fedélzeten nem csak egy életre szóló kaland vár a fiúra, de olyan titoknak is tudtára ébred, ami alapjaiban változtatja meg az életét: vele van az Erő. Emiatt, bár Ezra nem tud róla, a Birodalom egyik legfőbb célpontjává válik.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az első részek munkacímei a fantáziadús "Ezra part one" és az "Ezra part two" voltak.

- Aresko parancsnoknak és Grint felügyelőnek ugyanaz a személy, David Shaughnessy kölcsönözte a hangját. Azokban a jelenetekben, amikben a két karakter egymással beszélgetett, gyakorlatilag Shaughnessy önmagával folytatott csevejt.

- A forgatókönyv első változatában Ezrát üldözésbe veszik a Birodalmiak, miután kiadta a vörös kódot. Eközben egy speeder bike-kal együtt egy ládát is elköt, majd a szálláshelyére megy. A ládában a Birodalom elektronikus szórólapjait találja csupán. A Kanannal való üldözéses jelenet másnap lett volna.

- Amikor Aresko és Grint találkozik Lyste-tel, hogy a vörös kódról beszéljenek, éppen egy Sienar Fleet System plakát előtt állnak, amit először a www.sienarfleetsystem.comon láthattunk.

- A magas frekvenciájú hang, amit Ezra hall Kanan első feltűnésekor, mint egy misztikus fuvallat, úgy fejezi ki az Erő barátságos jelenlétét. Ez kontrasztban áll az Erő korábbi zenei témájával, ami mély dübörgésszerű, és inkább a sötét oldal prezentálására alkalmas.

- A rész első animaticsában még egy kibővített speeder bike üldözés volt megspékelve egy háztetőkön zajló üldözéssel.

- A csapat a "Kísértet" kódnevet használja, hogy a Birodalmiak ne azonosíthassák őket.

- A Kessel bolygót először az Episode IV-ben említik, de ez az első feltűnése a képernyőn. A sorozat Lucas ötleteit és leírásait használta fel a bolygó megalkotásakor.

- Ezra mikor tudatába kerül annak a ténynek, hogy az űrben van az az első alkalom. Addig még sosem hagyta el a bolygó felszínét.

- Az epizódban látható tábornak nem Tarkinváros a hivatalos neve, ezt csak a telepesek adták neki. A való világban is találhatunk párhuzamot, a '30-as évek Amerikájában. Az akkoriban létezett nyomornegyedeknek a Hoovervilles nevet adták, ami utalás volt az akkori elnök, Herbert Hoover áldásos tevékenységére.

- A ládák, amiket Kananék Lyste-tól loptak, színkóddal vannak ellátva. A vörösekben élelmiszer, a szürkékben pedig fegyver van.

- Hera egy túlméretezett mononghoz hasonlítja wookiee szállítmányát. A forgatókönyv első változatában itt majmot mondott volna, azonban később ezt Star Warsosították, így lett a trandoshan majom momongból egy új élőlény, monong névvel.

- A birodalmi szállítóhajón látható veszélyt jelző címke nagyban hasonlít A Birodalom visszavágban látottra.

- A sisak amit Ezra visel a csillagrombolón egy rohamosztagos kadét sisak.

- Zeb a nehéz pillanatokban sokszor élt a "Karabast!" felkiáltással. Ezt a szokását a sorozatban végig megtartja.

- A rohamosztagos, akit Ezra a Kesselen lelő és belezuhan a bányaaknába, a klasszikus Wilhlem kiáltást hallatja, amit már rengeteg műben hallhattunk.

- Az epizód végén látható wookiee gunship egy teljesen új hajó, amit az Episode III-ban látható wookiee harci járművek alapján alkottak meg.

- A script-ben Sabine sokkal többet fordított le Wullffwarro szavaiból: "Wullffwarro a népe nevében fejezi ki háláját, legfőképpen a nagy Jedi lovagnak és a tanítványának."

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Zeb Orellios karakter dizájnja és arc mimikája

 

2.jpg

Korai Chopper szkeccsek, ahol még neki is hasonló fejrésze volt mint R2 -nak

 

3.jpg

Ezra Bridger karakter dizájnja és arc mimikája

 

4.jpg

Hera Syndulla karakter dizájnja és arc mimikája

 

5.jpg

Kanan Jarrus karakter dizájnja és arc mimikája. Ebben a korai szakaszban Kanan szétszedhető fénykardja még nem volt a koncepciók között

 

6.jpg

Sabine Wren karakter dizájnja és arc mimikája

 

7.jpg

Korai Ghost belső ábrázolás

 

8.jpg

AT-DT pilóta karakter dizájn

 

9.jpg

Cikatro Vizago karakter dizájnja, kiegészítve a fizikai tulajdonságaival és a páncéljával

 

10.jpg

Kallus ügynök karakter dizájnja, kiegészítve a fizikai tulajdonságaival és a sisakjával

 

11.jpg

Obi-Wan Kenobi karakter dizájnja a Revenge of the Sith alapján készült

 

12.jpg

A Lothal fővárosának piacán látható plakátok

 

13.jpg

Ezra lakhelyének korai vázlatrajza

 

14.jpg

Lothal városi piacának egy korai vázlatrajza

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tegnap TCW, ma Rebels, a hétvége eddig egész jónak mondható.

 

Előszöris nagyon örülök, hogy végre mozgóképen láthattuk, milyen volt anno a Birodalomban élni. Megkaptuk a várost is, ahol az élet hogyha nem is felhőtlen, de elviselhető, és kontrasztnak máris ott volt a menekült tábor. Külön tetszett, hogy a Tatooine mintájára komolyabb birodalmi jelenlét nélkül itt is átvették az irányítást a bűnözők. Remek alkalom lenne, egy Hondo cameora egy ilyen bolygólátogatás.

Kallus ügynök eddig egész korrekt ellenségnek tűnik, bár én a rohamosztagos lerúgását egy kicsit túlzónak érzem, mert előtte nem tűnt idegbetegnek, csak egy idealistának, aki tényleg hisz a Birodalomban.

Az akciók, a zene és a humor helyén voltak. A karakterek között is egész jó a kémia. Obi-Wan beszéde nagyon jó volt, de remélem a holokron nem csak azt rejti majd. Egyedül a látvány az, ami hagy maga után némi kívánnivalót: a wookie-k borzalmasan festenek, néha a közeli textúrák is szörnyűek, Ezra csillogó hajától mmeg még a hideg is kiráz (de legalább néha mozog, ami a TCW-ban sokáig nem volt). A látványvilág ezzel ellentétben kifogástalan, remekül idézi fel a régi trológia hangulatát.

Az utalások meg: :lol: Wilhelm sikoly, "It's a trap", Tarkin emlegetése.

 

Ha tartja ezt a szintet nem sok okunk lesz a panaszra

Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus volt a kezdés, végig igazi OT hangulat jellemezte a két epizódot. Amikor ott az elején menekülnek azokkal a robogókkal tisztára az endori jelenet ugrott be, Luke-al és Leia-val. Ahogy visszalassít Zeb és mögéjük kerül... remek volt! Ahogy a kis üldözés után meg Ezra áll ott a "mezőn", Alfred Hitchcock, Észak-Északnyugat című filmjének egyik jelenetére asszociáltam. Amikor meg menekültek el a Lothal-ról hasonló érzésem volt, mint a Falcon szökése a Tatooine-ról az Ep. IV-ben. Apropó, ha már Falcon... a Ghost néhány elemében engem a Falconra emlékeztet. A sakkasztal, a pilótafülke elrendezése is nagyon ismerős érzéseket keltett bennem. Aztán ott volt a börtöncella, ami már inkább a TCW-t és Ahsoka celláját juttatta eszembe az 5. évadból, ahol megjelent Obi-Wan Kenobi is. Nekem ezek mind új információk voltak, mert direkt nem néztem meg az előzetes anyagokat. Obi-Wannak ez a szereplése, ahogy egyszer csak ilyen hologram formájában feltűnik, nekem azt juttatta eszembe, amikor Leia "bújik elő" R2 üzenetében és készteti cselekvésre Obi-Wan-t és Luke-ot. Itt úgy érzem Ezránál is egy fontos pontot jelentett ez a karakter életében. Másrészt az is igaz, hogy ez egy remek kapcsolódási pont a PT-val is, mármint Obi-Wan a templomból küldött üzenetére gondolok. Egyébként itt mennyire más volt már Obi kinézete, mint a TCW-beli karakter dizájn. Ha már az érdekes jeleneteket vettem számba, számomra a legviccesebb az volt, mikor Kallus lerúgja azt a rohamosztagost. Kicsit tartottam tőle, hogy a stormtrooperek olyan szerencsétlenek lesznek, mint a droidok a TCW-ben, sajnos ez részben beigazolódott, de valahogy itt sokkal szórakoztatóbb volt ez a jelenet, mint mikor Grievous mérgében lecsapja egy droidnak a fejét. Talán azért, mert itt hús-vér emberekről van szó és nem csak konzervdobozokról, bár emiatt is várnám el, hogy ne legyenek olyan töketlenek, mint a rohamdroidok. Viszont az egész epizódban számomra a legjobb jelenet az volt, amikor Kanan előveszi a kardját és bekapcsolja. Az valahogy egy olyan neuralgikus pont volt, hogy most felfedi magát, ami azt gondolom az egész sorozatot meg fogja határozni. Főleg az ending miatt gondolom így, ahol ugye már láthattuk végre a rejtélye Inkvizítort is. Ezra jedivé válása szempontjából és Kanan eddigi életének gyökeres megváltozása miatt volt nagyon fontos szerintem ez a jelenet. Előbbi ugyanis itt láthatta a gyakorlatban, hogy mégis mi mindenre lehet képes az ember egy fénykarddal, még utóbbira ezután most már mindenképpen vadászni fog az Inkvizítor.

Elég pörgős, feszes volt a (két) epizód tempója. Sok mindent belesűrítettek ebbe 45 percbe. A csapatot is megismerhettük, közbe becsatlakozott Ezra és még kaptunk egy kis korképet a galaxisról is, hogy mégis milyen a Birodalomban az elnyomás, az erőalkalmazás, a hatalom szerkezete. Ennek nyilván még csak a felszínét kapargatták az utcai jelenetben, az igazi hatalmi gépezetet még nem láttuk (erre mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a folytatásban milyen szerepet szánnak ennek). Ahogy beúszott az eljén a Csillagromboló, vagy TIE vadászok rohama a Ghost nyomában, mind-mind megadták az alaphangot a történetnek. Annak a történetnek, ahol még igazán nem merültünk el a Birodalom kegyetlenségében, de számomra egy merőben más hangulatot keltett, mint a TCW. Itt sokkal jobban elkülönülnek felek, még ha akár be is helyettesíthetném a Lázadókat, a Köztársaságiakkal, vagy a Birodalmat, a Szeparatistákkal. (Pedig valójában pont az ellenkezője lenne a felállás, ha jobban belegondolunk, a Köztársaságból lett a Birodalom és a Közt.-ból kiszakadni akaró Szepik lehetnének a Lázadók megfelelői.) Volt itt tényleg szinte mindenféle esemény, rablás, üldözés, menekülés, kelepce, hátramaradt csapattag, fogoly-szöktetés, wookie-szöktetés, jedik... A harcok mondjuk nem annyira tetszettek. A stormtrooperek csak dőlnek, mint a kugli bábuk. Az a rész, meg ahol Chopper lekapcsolja a gravitációt kicsit sutának hatott számomra, mármint ahogy ott "áttörnek" Kallusékon. Egymást lökdösi ott Ezra + Zeb... miközbe lőnek rájuk! Utána mikor visszaáll a gravitáció, még mindig ott szórakoznak, aztán meg nagyokat néznek, hogy já hát itt vannak mögöttünk a birodalmiak és el is kapták Ezrát. Arra is kíváncsi lennék, hogy mikor elkezdi kiszívni a birodalmiakat a vákuum, akkor Kallus ott mibe tudott úgy megkapaszkodni?

A karakterek nekem elsőre egyáltalán nem voltak szimpatikusak, mármint amikor megtudtam, hogy ők lesznek a főszereplők. Valahogy egyikük sem mozgatott meg annyira, hogy rajongjak értük. Most, hogy már láttam őket két epizódban valahogy kezdek megbarátkozni velük. Ezra az elején egy kis Aladin klónnak tűnt, a séró meg a viselkedése alapján. Aztán kezdett egyre jobban érdekelni, bár nem egy Luke alapanyag. Kanan egyelőre a személyes kedvencem, Hera mellett. Sabine teljesen sótlan számomra, kicsit ő is ez a vágány csaj lenne, de ahhoz kicsit vékony hangja van. :D Zeb inkább idegesített néha, amikor kényszeresen zrikálták egymást Ezrával, olyan Chewie féle karakterre számítottam, de Zeb sokkal badass-ebb nála. Kanan viszont egy olyan Ankin/Han Solo keveréknek tűnik nekem, ami egy kifejezetten igzalmas elegyet alkot az ő karakterében. Nagyon kíváncsi vagyok a múltjára, de amit itt láthattunk az alapján egy olyan igazi vocal leader, viszont egyáltalán nem az a konvencionális vezető típus, kíváncsi vagyok az Ezrával kialakult kapcsolat, hogyan folytatódik majd. Míg Hera kicsit olyan anyaszerepben tűnt fel, ha már Sabine úgyis egy családhoz hasonlította kis csapatukat, de ezzel együtt a twi'lek sokkal vagányabb, mint a mandalori. A háttértörténeteikre nagyon kíváncsi leszek a karaktereknek, de már az alapján, ahogy itt megismertük őket számomra jóval szimpatikusabbak az indulásnál. (Chopper egyelőre nem nagyon mozgatott meg.) A másik oldalról egyedül Kallust mondanám említésre méltónak, akit a TCW-beli ellenségek közül nem nagyon tudom kihez hasonlítsam, mert nem tűnik olyan kifejezetten szerencsétlennek, mint szegény Grievous, viszont tartok tőle, hogy sok dicsőséget nem fog szerezni. Az Inkvizítort meg még ugye ebből a szempontból érdemben nem láttuk.

A helyszínek is jók voltak, tetszett nagyon a Lothal és azok a McQuarrie féle formák. A rohamosztagosok stílusa mondjuk nem igazán jött be, de a wookiek zavartak inkább. Főleg az kis wookie volt nagyon csúnya (bár inkább azt mondanám, hogy nevetséges), mondjuk biztosan fejlődik majd az animáció, mert véleményem szerint pl. a robbanások is a TCW-ben jobban néztek ki...

Összességében szerintem nagyon jó kis kezdés volt én hasonlóra számítottam hangulatilag a Rebelstől, mint amit kaptunk. Abban csak halványan bizakodom, hogy akár olyan jellegű szálak is teret kaphatnak a sorozatban, mint mondjuk a TCW-ben a Mortis, vagy a Yodás történet. :)

Link to comment
Share on other sites

Tetszett! Bár az eleje felé még szkeptikus voltam, végül csak megjött a hangulat.

A végére meg teljesen sodró erejű kalanddá vált. Jó a csapat. Nem is igazán koppintás-szagú. Működnek együtt és miért ne lehetne egy ilyen lázadó- "család"?

A jelenetek már más kérdés..De én elnéző vagyok és tisztelgésnek nevezem Őket. És volt egyediség és újdonság is bőven.

Kiner zenéje jó lett leszámítva a főcím-beli csinnadrattát. Nagyon rossz. A TCW-é sem tetszett.

Tudom, hogy a mozifilmek is pofánvágnak sw logóval és harsonaszóval, de ha valahol, hát itt mernék újítani valami lágysággal.

Várom a folytatást és persze a szinkronosra is kíváncsi leszek!

Link to comment
Share on other sites

Én nem igazán vártam a sorozatot, de ez a két rész tetszett. Remek volt a zene, a formák, a hátterek és gépezetek, de a karakterekkel még nem vagyok annyira kibékülve. Az elején kifejezetten nem bírtam őket, de a végére azért javult a helyzet.Kéne kicsit az arc animációjukon változtatni, mert számomra eléggé egysíkú. Azt hittem hogy gagyi gyerekeknek való marhaság lesz, de 3-4 olyan poént leszámítva, amik még így is simán belefértek, szerintem teljesen vállalható volt, és talán már én se félek hogy a gyerek csatornán megy. A sztori is jó, és végig ott van az a remek OT feeling, amit a filmtől is elvárok majd.

Talán még hetente is nézni fogom. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem is bejött a nyitás. Főleg a hangulata fogott meg. Nyomult az OT-érzés ezerrel. :rock:

A fontosabb dolgokkal nagyjából elégedett vagyok. Csak az a fényes hajzat ne lenne. Az zavart a legjobban. Egyéb irritáló dolgot nem találtam. Nem rossz arány.

Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon tetszett, nyitánynak sokkalta jobb volt, mint a TCW mozifilm. Az animáció persze költséghatékonyabbra sikerült, de nagyon szépen animálták meg. A történet kedves volt, de picit kapkodósra sikerült. A TCW egy rettentően erős összehasonlítási alap, ez pedig csak egy bevezető rész volt, így még nem érdemes meghúzni a verdiktet. Néhány jeleneten érződött, hogy akik írták a sorozatot, nem veterán Star Wars rajongók, de szorgalmasan átnézték a trilógiát és igyekeztek jó diák módjára tanulni belőle. Például Kessel bányája helyőrség nélkül kissé vicces volt és ezzel együtt sokkal erőteljesebb belépőt igényelt volna. Egyrészt a börtönbolygót már megközelíteni sem lehet egyszerű, ezért bőven elkelt volna egy külső jelenet, ahol látjuk az orbitális pályán dokkoló birodalmi hajókat. Másrészről pedig Kessel megjelenése is lehetett volna erősebb. Hiányoltam a rabszolgákat, akik minden bizonnyal a felszín alatti kolóniát lakják, de nem ártott volna egy snitt erejéig mutatni őket. Kesselt úgy kellett volna bemutatni, mint a TCW-ben Kadavo rabszolgatartó világát. Az kicsit erőteljesebb volt. Azt hiszem, erre nem az idő, hanem a pénz miatt nem került sor. Érezni, hogy a költségvetés a TCW töredéke. Kevesebb az objektum, ami kevesebb renderidőt és kevesebb munkát jelent, illetve alapvetően korlátozza, hogy mit lehet elmesélni. Érezni, hogy valami nagyot akartak alkotni, de sajnos sok dolgot nem animálhattak meg. A TCW látványa zsúfoltabb, több az objektum, több az érdekesség. Ez a félelmem mindig megvolt és be is igazodott. Viszont a sorozat meglepően jól manipulál a szereplőkkel. Van mélysége és vannak benne váratlan dolgok is. Ebből a bevezető részből pontosan 20 perc hiányzik, hogy azt mondjam, tökéletes lett. Például az egyik youtube-os kisfilmben kaptunk egy űrcsatát, ami gyakorlatilag lemásolta az EPIV-et. Nos, így a rész megnézése után azt kell mondanom, hogy az a kis űrcsata rettenetesen hiányzik a filmből. Abban a pár percben Chooper karaktere sokkal jobban ki van domborítva, mint a végső vágásban. A filmben Choopernek nem volt nagyjelenete, de az a pici űrcsata pont az ő karakterét alapozta meg. Serényen dolgozott, hogy végre helyreállítsa a....a kommunikációt. :D Szóval aki nem értené, Kanan letorkolja, hogy nem a kommunikációt kell helyreállítani, hanem a pajzsokat, vagy a hajtóművet, már nem is emlékszem, de oltári jó karakterépítő jelenet lett volna. A másik probléma, az pedig a kezdése a filmnek. Amikor az első 7 perc felkerült a netre, azt írtam, hogy ez biztos valami vágott dolog, mert az nem létezik, hogy a film így kezdődjön. TÉVEDTEM. Ez a film bizony ilyen pocsékul kezdődik. Nem a motoros üldözéssel van a baj, nem a film első 7 percével, hanem ahogy kezdődik....tehát az első snittel. Gyakorlatilag a film nem elkezdődik, hanem mintha beletekernénk az elejébe és tessék Géza, nézheted. A másik pedig a felirat kiírása, borzalmas. Remélem, hogy a sorozat kap valami normális narrációt, vagy montázst, mert ez így meg sem közelíti a TCW rettentően stílusos kezdését. Hol van a long time ago? Hol van az eszencia? Legyen már valami alakja is a sorozatnak. Szóval remélem, hogy a felvezető zene szerepet fog kapni és a sorozat már normálisan fog kezdődni.

 

Kicsit térjünk ki az animációra. Ahogy azt már leírtam, a TCW mellett könnyen elvérzik mert sokkal szegényesebb a látványa, ugyanakkor meg kell említenem, hogy számos helyen szemet gyönyörködtető is. A karaktereknek végre nem nyúlik a keze, ami a TCW egy animációs technikai problémája volt. A TCW karakterei hónaljban nem tudták normálisan behajlítani a kezüket, ezért egy picit mindig úgy álltak (főleg amikor Anakin karba tette a kezét) mintha természetellenesen nem a mellének szorította volna a karjait, hanem attól eltartva 10 cm-re. Ezt a Rebels esetében végre megoldották. Ahogy külön dícséretes, hogy végre kapott az animáció tükröződést, amit a TCW esetében csak a költségek szinten tartása miatt voltak kénytelenek kihagyni. Itt végre csillog, aminek csillognia kell. A karakterek gesztikulációja nagyszerű, néhol már olyan érzésem volt, mintha motion capture rögzítést látnék. A robbanások és ütközések piszok jók, viszont van néhány modell, ami rettenetes lett. A romboló az például rettenetes lett. Ha a csodálatosan meganimált TCW Venator mellé teszem, az őszinte elkeseredés és csalódás érzése kerít hatalmába. Ha a vukikat nézem, akkor pedig röhögőgörcsöm támad. Ez a két motívum a sorozat keretein belül rettenetesen igénytelenül lett kialakítva. Az addig rendben van, hogy a vukikat Csubi tükrében vékonyabbra vették, na de a textúra, illetve annak a teljes hiánya, hogy nincs a szőr kidolgozva, elkeserítő. És el is érkeztünk a másik ütközőponthoz. A textúrák jók is, meg nem is. A TCW esetében a textúrák olyanok voltak, mintha temperával festették volna azokat. Direkt módon benne hagyták az ecsetvonást, amitől az egésznek olyan kézműves jellege lett. Jelen esetben az OT konceptek látványilágát akarták leutánozni, ami jelentem NAGSZERŰEN SIKERÜLT! Ez így ki kell emelnem, mert a látvány elgondolása és megvalósítása alapjába véve parádés. Viszont néhány helyen a textúra felbontása alacsony, ami miatt néha pixelez. Távolról minden oké, de amikor a kamera közelit mutat, akkor egyszerűen rázoomoltak a modellre azt csókolom. Egy animációs filmnél nagyon ügyelni kell arra, hogy a textúrát akkor is élesen kell hagyni, amikor játszunk a kamera és az objektum távolságával. Persze ami messze van, az lehet életlen és annak olyannak is kell lennie, de ha kezdünk közelíteni, akkor a textúrának egyre szebbnek kell kinéznie. Itt sajnos néhány esetben a textúra méretével nem játszottak, így a közelik esetében az alacsony felbontás miatt a textúra elmosott, recés és meglehetősen pixeles lett. Ez is azt mutatja, hogy bizony 200 embert elbocsájtottak a Lucas Animationtól, ami nem használt a részlegnek. Tehát a látványról el tudom mondani, hogy nagyon szép, de látszik, hol fájt a lónak a fara. Kevesebb ember dolgozott rajta és kisebb volt a költségvetés.

 

A történet koherens és jó a dinamika a szereplők között. Érezni, hogy aki megírta a szöveget, nem most kezdte a hivatását. Ami a vágást illeti, egy kivételével nagyszerű. Végig dinamikusak a jelenetek és ügyeltek rá, hogy az OT tükrében a TIE vadászos snittek is feszesek legyenek. A zene nagyszerű, de még nem érezni benne annyira Kinner zsenijét.

 

Sajnálom, hogy a korábbi Rebels kisfilmeket némi átalakítással végül nem integrálták a sorozatba, mert az a 20 perc nekem nagyon hiányzik a filmből. Ha a sorozat megkapja a normális főcímzenét és lesz valami kerete, nem csak beledobjuk Margitot a kádba és este szex, hanem rendesen rá is készülnek a kezdésre, akkor meg leszek elégedve. Az elvárásaimat igyekeztem alacsonyan tartani, de ha magasabbra vettem volna, akkor sem ér csalódás. Érezni, hogy nagyon igyekeztek és a hangvétel sem lett gyermeteg, bár azt gondolom, hogy kapunk majd néhány rettenetesen fárasztó motívumot, mert azért ez mégse TCW 6. évad vagy Carnage of Krell. Saját keretein belül a felvezető jó lett és többször vissza is fogom nézni, sokkal jobban tetszik, mint a TCW mozifilm és ha az a 20 percecske benne lenne, azt mondanám, hogy tekintve a költségeket, tekintve, hogy a Disney leépítette az LFA-t, tekintve, hogy olyan írta a sorozatot, akinek a világon semmi köze nem volt még Star Wars projecthez és gondolom egy deka képregényt sem olvasott, szóval mindent összevetve azt kell modnanom, hogy nagyon ígéretes felütést kaptunk.

 

Ami a jövőbeni félelme, hogy a sorozatra nehogy ráüljön Greg Weisman és Simon Kinberg, mert már itt a bevezető film alatt éreztem, hogy az írok azért nem az swsaga.hu akadémiáról kerültek ki...legalábbis nem abban az értelemben, ahogy a TCW írói. Ott azért voltak durva meetingek, ahol Lucas rettenetesen kiokosította a gárdát. Szóval remélem, hogy el fogják fogadni azok tanácsait és ötleteit, akik rajonganak ezért a világért és ismerik minden apró szegmensét és majd szót fognak fogadni, ha valaki azt mondja; te Géza figyelj csak, Kessel körül legyen már blokád pár rombolóval meg nagyobb helyőrséggel vagy valami, mert tudod, ott fűszerbányák vannak ám, ami baromira értékes dolog. Szóval jó lenne látni, hogy Kessel az a világ, ahova nem megy az ember, hanem ahonnan menekülne, de nem lehet.

 

Végül pedig nem pontozok, mert ez egy sorozat bevezető része és egy sorozatot az első rész után megítélni baromság. Röviden és tömören nem TCW....hanem Rebels. :D

 

szerk.: Remélem örömet okoztam Odynak, hogy ennyit írtam a bevezető részről. ;)

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Lehet elfogultság, lehet nem, de a TCW nyitánya fasorban sincs a Rebels nyitányával. Az első 8 perc még nem volt olyan erős, mivel már vagy tucatszor láttam - bár néhol mintha más lett volna a zene -, de ami utána jött. Hűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűazanyjáááááááááááátamindenitvaaaaaaaaaaaaóóóóóóóóóóóóóóóóó! Eleve fantasztikus, hogy újra a Birodalom érájában vagyunk, de ez az egy epizód már beváltotta ama reményem, hogy végre megtudjuk, miért rossz a Birodalom. De még hogy, ebben a 45 percben többet tudtunk meg a Birodalomról, mint az ep4-5-6-ban összesen! Az információk tárháza volt. Ki gondolta például, hogy Tarkin az egész Peremvidék kormányzója? Besz*rás! De az sem semmi, hogy végre ellátogattunk a hírhedt Kesselre. Egy bolygóra, amit 1977 óta ismerünk, de ilyen formában még sosem láthattuk.

És ami a hangulatot illeti, az mindent visz. Nem TCW, nem ep1-2-3 és nem is ep4-5-6. Hiába van itt sok TIE, csillagromboló, rohamosztagos, itt olyan dolgok történnek, amik teljesen egyedivé teszik a Rebels hangulatát. Ez a csapat sokkal családiasabb, mint a Falcon legénysége - amit technikailag nem is lehetne legénységnek nevezni, hiszen állandó jelleggel csak Han és Chewie van rajta. a Ghost tényleg leginkább a Serenity-re hajaz, ahol a legénység családként élt. Ráadásul a tény, hogy nem filmszereplők a főszereplők, itt már nem csak egy emberért izgulhatunk, hanem a teljes legénységért. És nagyon jó a dinamika köztük, ahogy Hera anyáskodni kezd Ezra felett, ahogy Zeb bűntudata előtör, miután hátrahagyja a kölyköt, ahogy Kanan viaskodik magával.

Apropó Kana, mekkora jelenet, amikor felfedi Jedi mivoltát a Birodalom és úgy alapjáraton mindenki előtt? Ez nagyon komoly, először éreztem azt, hogy igen, most van jelentősége, súlya, hogy valaki Jedi lovag. Ahogy a birodalmiak ledöbbentek és a korábban a Jedikkel a Kashyyykon együtt harcoló wookiee-k áhítattal tekintettek rá, az az SW hangulat legjava volt. De a legvége sem maradt el ettől, amikor végighallgathattuk Obi-Wan ep3-as figyelmeztetését.

A gonoszok is rendben voltak, mármint Kallus ügynök, mert a rohamosztagosok ugyanolyan balfaxok, mint voltak. Látszik, hogy ezek már nem klónok. :) Kallus viszont még annak ellenére is erősebb gonosznak tűnik, mint mondjuk Ventress vagy Grievous volt a TCW első két évadában. Valahogy komolyabb a megjelenése, annak ellenére, hogy őt is rendre legyűrték. Persze ez még változhat - ez egy sarkalatos pont lesz majd, hogy Kallusszal és az Inkvizítorral eljátsszák-e majd azt, hogy folyton folyvást legyűrik őket.

 

Szóval, összességében remek epizód volt, még remekebb kezdés, és ha csak ennyire lesz jó a Rebels, méltó utódja lesz a TCW-nek.

Link to comment
Share on other sites

Például Kessel bányája helyőrség nélkül kissé vicces volt és ezzel együtt sokkal erőteljesebb belépőt igényelt volna. Egyrészt a börtönbolygót már megközelíteni sem lehet egyszerű, ezért bőven elkelt volna egy külső jelenet, ahol látjuk az orbitális pályán dokkoló birodalmi hajókat. Másrészről pedig Kessel megjelenése is lehetett volna erősebb. Hiányoltam a rabszolgákat, akik minden bizonnyal a felszín alatti kolóniát lakják, de nem ártott volna egy snitt erejéig mutatni őket. Kesselt úgy kellett volna bemutatni, mint a TCW-ben Kadavo rabszolgatartó világát. Az kicsit erőteljesebb volt. Azt hiszem, erre nem az idő, hanem a pénz miatt nem került sor. Érezni, hogy a költségvetés a TCW töredéke. Kevesebb az objektum, ami kevesebb renderidőt és kevesebb munkát jelent, illetve alapvetően korlátozza, hogy mit lehet elmesélni.

Szerintem teljesen rendben volt Kessel megjelenése. Egyrészt, ez csak egy űrkikötő volt, ami valószínűleg távolabb esik a rabszolgaszállásoktól és a védelem főerőitől, így totálisan kizökkentő lett volna egy olyan kitérő, ami nem kapcsolódik a szereplőkhöz - ugye, a múltkor tárgyalt szereplőközpontú történetvezetés. Ez ezzel jár, csak annyit láthatunk, amennyit a szereplők. Másrészt, két perccel a Kessel megjelenése előtt bizonyították, hogy a Ghost olyan fejlett zavarórendszerrel bír, aminek hála észrevétlenül be tud dokkolni egy csillagrombolóra. Ezután kár lett volna időt pazarolni arra, hogy ezt harmadszor is bebizonyítsák.

Ami meg a megjelenést illeti, azért szerintem egyáltalán nem ilyen gáz a helyzet, mint ahogy lefested. A TCW első évadában ugyanilyen szegényes volt a látvány. Gondolj csak Jabba palotájára, ami szörnyű volt eredeti állapotában, kívül is, belül is. Vagy Mos Eisley-ra! Amikor az megjelent a TCW 3. évadában - amikor már lényegesebben több pénz, idő és forrás állt a készítők rendelkezésére - mindketten elszörnyedtünk. Hát ahhoz képest így az 1x00 Spark of Rebellionban Kessel egy csoda. :) Az ötödik évadban már nyilván a Rebels is sokkal részletgazdagabb lesz. Nyilván kevesebb a pénz és az idő is, ráadásul itt is megvan, ami a TCW elején, hogy sok karakter modellje még kész sem lehet - ahhoz, hogy a Jedi Tanács teljes létszámmal jelen legyen, a 6. évadig kellett várni. Szóval szerintem jelenleg kár azt felróni, hogy valami nem olyan az 1x00-ban, mint valami ahhoz hasonló a TCW 4. évadában. :)

A bemutatásával persze lehetett volna még operálni, de a rabszolgaszállásokat és a fűszerbányákat inkább ne pazarolják el olyan epizódra, amiben a karakterek bemutatása a lényeg, nem a világé. Majd ráérnek később bemutatni a bányákat, mondjuk amikor valamelyiküket bezárják. Nem szabad mindent egyből felfedni. Most láttunk egy kikötőt, elhúzták a mézesmadzagot, de szinte biztos, hogy Kessel még kap szerepet.

Link to comment
Share on other sites

A sorozat jött, látott és győzött nálam. :)

 

Egy csomó minden nagyon tetszik, de azért pár dolog nem igazán jött be. Íme egy kis lista :

 

Pozitív

- a hangulat, bár nem értem, hogy mi az az OT hangulat, amire utalgattok

- a karakterek mimikája (pl. Zeb bánata, amikor nem tudta elsőnek megmenteni Ezrát ; maga a kis droid összes karcsápolása)

- Kanan nagy jelenete, illetve később a beszéde Ezrával - vártam is,hogy végig tudja, hogy nála van a holokrom

- a holokrom kinyitása, majd Obi-van beszéde, majd később a teljes beszéd

- a vége jelenet kellően hatásos, hogy lesznek itt még nagyobb játékosok

- tetszik a festményszerű képi világ, bár őszintén szólva a TCW sokkal jobban tetszett

 

 

Negatív

- gagyi a főcím, ez a hümmögésnek tűnő pár másodperces zene nem egy komoly dallam

- a felirat alatt kilóg fent a hajó teteje, szóval ez olyan kis suta lett

- Ezra hátizsákkal a hátán ül le a székre

- túl erős a karakterek szemének a színe : 1. ez leginkább Ezránál zavaró, mert mintha a Dunéből a spiceon nevelekedett volna ; 2. Obi-van is spice fogyasztó lett, mert még a szemfehérje is bekékült ; 3. Zeb pupillája meg egy lyuk?!

- Minek fénylik Ezra haja? De ezen még túl is tudnék emelkedni, mert a művész csajszié meg kifejezetten látványos :)

- Kanan nem védelmezi az életet, csak szimplán lelő egy rakás rohamosztagost - Jeditől nem ezt várnám

- itt-ott kicsit túlelnagyolt az akció (pl. berepülés a bányászbolygóra)

- ugyanígy a lerúgom a rohamosztagost se fér bele az értékrendembe, még ha poénnak jó is volt

 

 

Amin még túl kell picit emelkednem, hogy a készítők egy helyszínre helyezték a sorozatot, így a hajóért kár izgulni, mert az mindenképpen fix pont. Lehet később majd beújítanak egy még jobb repcsire, de így kíváncsi leszek, hogy tudják az izgalmat fenntartani, ha egyszer a nézők mindig tudni fogják, hogy a Ghost minden körülmények között túlél Hera észvesztő manővereit és csapat vad mentőakcióit. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

- Kanan nem védelmezi az életet, csak szimplán lelő egy rakás rohamosztagost - Jeditől nem ezt várnám

Végül is meg is beszélhetnék a problémákat. Biztos a rohamosztagosok is elnézőbbek lennének úgy a tolvajokkal, lázadókkal, árulókkal, Jedikkel. De mi a véleményed akkor Obi-Wanról, Ahsokáról, Anakinról, Mace Winduról vagy Yodáról, akik a TCW és az ep3 alatt nem egy életet kioltottak? Azért a Jedik nem egyszer bizonyították, hogy ha az életüket fenyegetik, hát elveszik a fenyegető életét. Szóval ezt nem értm, mit vársz egy Jeditől. Óvja azok életét, akik le akarják lőni, mint egy kutyát? Ez elég irreális elvárás, pláne így, az ep1-6 és a TCW után, amiben rengeteg élet hunyt ki egy Jedi fénykardja által.

Azután meg pláne, hogy Kanan a wookiee-k és társai életének megmentése érdekében fedte fel magát és csinált ezzel önmagából első számú ellenséget.

Link to comment
Share on other sites

Arra értettem, hogy a készítők sokáig fenn akarták tartani a látszatát, hogy Kanan nem Jedi, ezért is nem használt Erő trükköket már a rabláskor. Simán odébb is lökhette volna a rohamosztagosokat, de már a 3. percben kiolt egy életet. De tételezzük fel, hogy csak megsérült az a katona... :P Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek bombákat dobálnak. Szóval ez lenne a gyerekbarát animáció? :D

Link to comment
Share on other sites

Arról az apróságról nem is beszélve, hogy amint elkezdi használni az Erőt, felfedi azt az ekkoriba életveszélyes tényt, hogy Jedi lovag, vagyis, az ő esetében még az sem, mert csak padawan volt, sosem lett Jedi lovag. Márpedig ha a részből, meg az ep4-5-6-ból nem jött volna le, a túlélő Jedik rejtőznek, ilyen formán lehetőség szerint kerülnek mindent, ami fényreklámként jelezné, hogy a Rend tagjai voltak. Tudod, apróságok, mint a semmivel sem összetéveszthető fénykard és a mindenható Erő használata.

Egek, Kanannak még csak nem is Kanan a neve vallójában, hanem Caleb Dume. Ha a nevét is kénytelen volt megváltoztatni,

majd pont a Jedikre vadászó rohamosztagosokkal szemben fogja az Erőt használni.

Gyerekbarát animációt meg senki nem ígért. Sőt, valamelyik készítő - talán épp Filoni - mondta nemrég, hogy lesz néhány durva fordulat a karakterek életében. A gyerekbarátságot csak az eszetlen Disney-antifanok beszélték be maguknak jó előre. Az sem véletlen, hogy este kilenckor fog menni a Rebels.

Link to comment
Share on other sites

És kinek hogy tetszett a Jabba a hut poén? :D Kallus ügynök lehet, hogy romlott, de hogy hülye is, az hétszentség. Nem ismerni a peremvidék legnagyobb gengszterének a nevét. Azt hittem, lefordulok a székről, úgy röhögtem amikor Ezra így mutatkozott be neki.

 

A gyerekbarátságot csak az eszetlen Disney-antifanok beszélték be maguknak jó előre. Az sem véletlen, hogy este kilenckor fog menni a Rebels.

 

Meglepően erős dolgok is voltak benne ez tény. Viszont amikor Kanan elővette a fénykardot én rögtön megjegyeztem magamnak; na itt tuti nem lesz Carnage of Krell féle mészárszék. Kíváncsi vagyok, hogy Kanan fogja -e használni a kardot élő ellenféllel szemben. Azt hiszem, nálam onnan lesz a sorozat hangvétele egyenértékű a TCW-vel, amikor először kaszál le pár rohamosztagost. De addig még sokat kell fejlődnie. ;)

 

Egyébként valaki leszámolta a kill countot és az jött ki, hogy 33 rohamosztagos vesztette az életét.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

És kinek hogy tetszett a Jabba a hut poén? :D Kallus ügynök lehet, hogy romlott, de hogy hülye is, az hétszentség. Nem ismerni a peremvidék legnagyobb gengszterének a nevét. Azt hittem, lefordulok a székről, úgy röhögtem amikor Ezra így mutatkozott be neki.

Nekem is nagyon tetszett ez a poén, de Kallus pontosan tudta, ki valójában Jabba. Tömény iróniával szólítja így Ezrát.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is nagyon tetszett ez a poén, de Kallus pontosan tudta, ki valójában Jabba. Tömény iróniával szólítja így Ezrát.

Lehet, hogy tuda, de ha nem tudta, az nekem jobban tetszene, mert az ilyen pöffeszkedő náci típusú tisztek jobban tetszenek, ha mellé húgyagyúak is. :D

Link to comment
Share on other sites

A Jabbás és az ál-vukis poén nekem is bejött.

Amúgy az ügynök bátya szerintem is tudta hogy mi fán terem Jabba. Meg nem lehet sík hülye az aki egy festett ábráról secpec levágja hogy az robbanni fog.

Ha már itt tartunk azt is bírtam hogy Sabine a robbanás látványa felől érdeklődött. Igazi piromániás a csaj. :D

A bemutatkozását viszont nagyon nem komáltam. Szerintem valami gyalázatos ahogy azt a két Szebín-t kinyögte.

Az a poén is nagy amikor Zeb a "vödör" miatt lecsapja Ezrát. :D

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Jabba a Galaxis egyik leghatalmasabb lénye évtizedek óta, kizárt hogy az értelmes, galaktikus kereskedelembe bekapcsolódó világokon lenne olyan ember, aki nem ismeri a nevét. Főleg egy birodalmi tiszt esetében elvárható ez. :D Fogalmazhatunk úgy is, hogy ha a HoloNet elkészítené a maga Forbes listáját, Jabba 100%, hogy a TOP 10 legbefolyásosabb személy listáján rajta lenne Palpatine, Darth Vader és Tarkin mellett.

Link to comment
Share on other sites

Most hogy már újranéztem én is összeütöttem egy értékelést (bár előre szólok lesz pár ismétlés a korábban elhangzottakhoz képest; sok mindent hasonlóan látunk). Kezdeném azokkal az elemekkel amik kevésbé tetszettek:

 

-Animáció - Azért a TCW-vel rendesen elvoltunk kényeztetve. Részletgazdag hátterek, a PIXAR filmek igényességét idéző karakter-animációk. A csaták pedig forradalmiak voltak, értve ez alatt, hogy olyat láthattunk, amit animációs filmben előtte soha. Az utapaui összecsapás vagy a néha csak pár villanásra felbukkanó űrütközetek olykor még az SW filmek csatáit is idézőjelbe tették.

A léc nagyon magasan volt, így nem csoda, hogy a Rebels leverte azt. Viszont pont ma reggel kapcsolgatva a csatornák között szembe jött velem egy 3D mese és majdnem ki is köptem a közben majszolt reggelimet. Elképesztő néhány alkotó miféle színvonalt enged a TV-be és ilyen szempontból örülhetünk is: a Rebels ugyan látványban egyértelműen gyengébb mint a TCW, de nem hoz szégyent. A hátterek nem olyan részletgazdagok, az akciók üteme és dinamikája nem olyan filmszerű, de nem is annyira gyenge, hogy kidobjon a hangulatból. Annyira meg van csinálva hogy élvezni lehessen a sztorit és a kevesebb pénz ellenére néhány olyan megoldást is beleraktak, amit a TCW-nél is csak a későbbi évadokban láttunk (mozgó haj!). Na és persze ott vannak a rohamosztagosok is, akik viszont hibátlanok lettek. A vukik kinézete mellett a leggyengébbek talán a robbanások: főleg a Tie Fighterek megsemmisülésénél volt néha hiányérzetem. De még ezek felett se szomorkodok igazán: az első évadnál mindent a nulláról kell felépíteni. Már pedig ha ezután már minden csak javulni fog, akkor komoly bajom aligha lesz az animációval.

 

-Túl gyors tempó - Hasonlóan az előbbi hibához ez sem rontott igazán az élményen, de a jövőben itt is várnék majd némi finomhangolást. Voltak ugyan lassabb, karakterközpontú jelenetek -Ezra és Kanan beszélgetése a végén nagyon adja a feelinget- de ezek között néha túlságosan is pörögtünk. Ezrát elkapják, de amint készültem volna a menekülés lebonyolítására, már kint is volt a cellából. A vuki szabadítást épphogy bejelentik már megy is az akció. Persze nem akarom, hogy több órásra duzzasszák ezeket a szálakat. Néha csak egy-két plusz jelenet is jót tett volna, hogy a feeling még inkább meglegyen.

 

-Visszafogott durvulás - Megint csak apróság, de a végső csatához nekem hozzátett volna, ha a rohamosztagosok láthatóan halálra sebeznek egy vukit. Az egyiket ugyan lelövik, de az csak vonszolja magát utána, aztán a végén már kutya baja. Kíváncsi vagyok mikor láttunk majd először olyat hogy a birodalmiak megölnek valakit. Remélem a következő résznél tovább nem kell erre várni.

 

És itt ki is fogytam a negatív meglátásokból. Amik pedig kifejezetten tetszettek:

 

-Világépítés - Még csak 40 percnyi Rebelst kaptunk, de máris rengeteg érdekességgel bővült az SW mozgóképes univerzuma. Példának okáért már tudjuk a választ arra a kérdésre, hogy miért rossz a Birodalom. A menekülttábor, mint látvány és mint sztorielem is remekül működik. De Tarkin pozíciójáról is többet tudunk, láttuk Kesselt, hallhattuk Obi-Wan teljes üzenetét, de amit a legjobban élveztem azaz, ahogy átadta a pilot hogy micsoda kuriozum ebben a világban egy jedi megjelenése.

 

-Kanan felfedi magát - Ez megér egy külön pontot, annyira jó lett. A második nézésnél is a hideg rázott, ahogy bekapcsolja a kardját, majd láttuk a csodálkozó tekinteteket, végül Kallus kiadja a tűzparancsot. Már csak ezért a jelenetért megérte belefogni ebbe a sorozatba. Eszméletlen nagy ereje van (és ahogy látom ez nem csak nálam talált be)

 

-Karakterek - Gyakorlatilag egyetlen gyengén megírt szereplő sincs. Mind érdekes a maga módján. Ha rangsorolnom kéne a fő protagonistákat, akkor az egyébként így nézne ki:

6, Sabine - Ő az egyetlen akire szimplán azt mondom, hogy oké. Kíváncsi vagyok mennyire kell majd komolyan venni ezt a meglebegtetett szerelmi szálat közte és Ezra között. A színes páncéljával korábban és most se volt bajom a haját viszont szoknom kell. Szerencsére a dialógjai alapján szimpatikus karakter lesz. Az egyetlen aprócska bajom, hogy semmi emlékezeteset nem adtak még neki. Emiatt van hogy csak "oké". Arra számítok, hogy a háttér-történetének a megismerése sokat fog dobni rajta.

5, Chopper - Az egyik felvezető rövidfilmben irtó mókás volt, de most ebből nem sokat láttunk. De nem is baj: nem szeretem ha minden főszereplő elkezdi produkálni magát csak azért, mert az első részben járunk ahol mindenki nyomot akar hagyni. Amikor ott volt, akkor aranyos volt és ennyi elég. Idő még bőven lesz a benne rejlő humorforrás kiaknázására.

4, Zeb - Ahogy a felvezetőkből számítani lehetett rá, kemény mint a koporsószög. Hozzá tartozik a rész egyik legjobb poénja, a vuki-imitálás. De az is nagyon tetszett amikor kérdezik tőle, hogy hol a fiú, ő meg elsőre inkább megpróbál kitérni és rákérdez Kanannál, hogy "nem veled volt?".

3, Ezra - Azon kevesek közé tartozok, akinek sose volt baja azzal, hogy egy gyerek-szereplő lesz a központban. Most úgy tűnik, hogy egy óriási szálnak a kezdőlépését láttuk azzal, hogy kiderült: Ezra erőérzékeny. Rengeteg idejük lesz bemutatni azokat a lépéseket, ahogy lassan kitanulja az Erő használatát. Remélem élnek majd vele, mert ez egy baromi jó sztorivá válhat. Vajon már megvan a tarsolyban, hogy mi lesz végül Ezra sorsa a Rebels legvégén?

2, Kanan - Az első kettő magasan viszi a primet és őket nehezemre is esett rangsorolni. Kanan jelenlétének már most komoly súlya van, a háttér-történetét pedig tűkön ülve várom.

1, Hera - Most azt tippelném, hogy a dobogó első fokát nálam idővel majd Kanan veszi át, de most Hera volt az aki ahogy megjelent máris sziporkázott. Még semmit nem tudunk róla és mégis olyan mint egy régi ismerős. Mintha mindig is része lett volna az SW világának (hangozzék ez így leírva bármilyen hülyén :))

Apróság, de az Inkvizitor debütálása a rész végén egyébként annyira öt csillagos lett, hogy félek ezt a szintet nem is tudják majd tartani nála.

 

-Kallus ügynök lerúgja a rohamosztagost - Szakadtam

 

-SW hangulat másképpen - Dzséjt elég jól leírta azt ami az én fejemben is körözött. Hogy kaptunk egy franchise-t ami minden ízében Star Wars és mégis teljesen más, mint bármi ami előtte készült. A Rebelsnek láthatóan lesz egy teljesen sajátos hangulata. És pontosan ezt várom egy új brandtől: tisztelje az elődöket, egészitse ki azokat, de tegyen hozzá valami sajátot a képlethez. Kifejezetten frissitőleg hatott ez a rész, mert egy teljesen új arcát mutatta az SW-nek. Legalább annyira remélem, hogy a Rebels megkapja a lehetőséget, hogy kiteljesedjen és annyi rész lefuthasson, amennyiben mindent eltudnak mesélni a készítők, amit szerettek volna, mint azt hogy még sok-sok más sorozat is követi majd.

Link to comment
Share on other sites

-Kanan felfedi magát - Ez megér egy külön pontot, annyira jó lett. A második nézésnél is a hideg rázott, ahogy bekapcsolja a kardját, majd láttuk a csodálkozó tekinteteket, végül Kallus kiadja a tűzparancsot. Már csak ezért a jelenetért megérte belefogni ebbe a sorozatba. Eszméletlen nagy ereje van (és ahogy látom ez nem csak nálam talált be)

Én megkockáztatom, hogy Jedi ily erővel még nem volt képernyőn vagy vásznon. Itt szinte tombolt a tény, hogy Kanan Jedi. Talán kifejezi ez azt, amit éreztem Kanan nagyjelenténél: eddig a filmekben és a TCW-ben a fénykard felvillanásánál ez volt a gondolatom: oké, itt egy Jedi. Most Kanannál ez: BAZ' MEG, ITT EGY JEDI!!! Mondhatnám, hogy végre jelentősége volt a sztoriban annak, hogy valaki Jedi.

 

-Visszafogott durvulás - Megint csak apróság, de a végső csatához nekem hozzátett volna, ha a rohamosztagosok láthatóan halálra sebeznek egy vukit. Az egyiket ugyan lelövik, de az csak vonszolja magát utána, aztán a végén már kutya baja.

Egy vukit valóban lelőnek, miután Kanan aktiválja a kardját. Az nem is kelt fel aztán.

 

A robbanások nekem olyanok, mintha az ep4-5-6-os modellrobbantást keverték volna az ep3 részletes robbantásával. Hülyén hangzik, de jobban nem tudom megfogalmazni. Mintha egy modellt robbantanának fel, de a hajó darabjai az ep3-hoz hasonlóan láthatóak maradnak, miközben a valóságban (a la ep4) szétrepültek, így a felvételen nem maradt meg semmi, ami nem volt dróttal rögzítve. Kicsit fura, de nekem bejött. Valahogy így akarnám látni az ep4-5-6-ban is.

Link to comment
Share on other sites

egyetértek veletek: jóll áll a jediségnek, hogy újra kuriózum/unicum.

A prequel és főleg a tcw általánosította és nagyon megszokottá tette a jedik és kardok jelenlétét.

De ez nem baj. Az olyan olyan korszak volt. A rebels-é meg ilyen! Ahol Han nem is hallott ilyen humbugokról, ahol Tarkin szerint elhamvadtak a világegyetemben.

Naná, hogy leesnek az állak, ha megjeleneik egy! Elismerésem, amiért ezt sikerült jól képernyőre vinni!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ily módon még az ep4-5-6-ban sem sikerült ezt megcsinálni. Az ep4-5-6-ban hiába nem hallott Han az Erőről, hiába titulálta kihalt fajnak a Jediket Tarkin, mivel Luke és Ben a lehető leghétköznapibb módon vezették be az egészet, így nincs ereje. Technikailag épp csak a tea hiányzott az asztalról, amikor Luke felkapcsolja a fénykardot. Ben első kardcsapásai sem valami drámaiak. Egyszerűen a filmekben és a TCW-ben az, hogy valaki Jedi, olyan hétköznapian van beadva nekünk, nézőknek. Az univerzumon belül persze már nem, de még azon belül is szerintem most fogtak a legjobban padlót a szereplők a fénykard láttán. :)

Link to comment
Share on other sites

bár nem értem, hogy mi az az OT hangulat, amire utalgattok

Itt főleg az apróságok számítanak: a Kanan fénykardja olyan vékony, mint amilyenek az OT-ben voltak; a lézerlövedékek is csak szinte behúzott piros vonalak, mint ahogy azok 1977-ben néztek ki; a Ghost Erősen hajaz a Millenium Falconra (+ eleve a tény, hogy egy teherhajó legénysége körül forog a sztor); az űrcsaták is inkább az OT-ra hasonlítanak, mint a PT-ra; Ezra börtöncellája is Leia ANH-os celláján alapul stb.

Link to comment
Share on other sites

Mármint mi az OT? Original triology?

 

Ami még külön tetszett, hogy alaposabban megnézve azért a főszereplők szépen ki vannak dolgozva, amire elsőként még nem figyeltem fel, de most egyre alaposabban néztem újra a bevezető részt. Zeb és Hera bőrén színes csíkok vannak, míg a legtöbb szereplőnek van egy díszes páncéldarabja is. Szóval tetszetős egyelőre és majd meglátjuk, hogy hová fejlődik a sorozat. Remélem azért néha ruhát cserélnek... :D

 

Az évadnyitó egyetlen nagyobb logikátlansága számomra az volt, hogy Héra felfelő száll a repcsivel és a ládával, míg a következő jelenetben már alulról emelkednek fel Ezráékhoz. Az egész váltás túl gyors volt, tehát nem lehetn fent is lent is. ;)

 

A másik dolog, ami még nem tetszett, hogy Ezra ott lakik egy toronyban és senkinek nem tűnt fel? Senki nem küldte el a búsba? S akkor a házikója előtt ér véget nem sokkal az "autópálya" is.... Legalább helyezték volna el térben a dombok közzé vagy valami. :P

Link to comment
Share on other sites

Ha az épület automatizált és mondjuk adóként működik vagy más ehhez hasonló funkciója van akkor semmi hihetetlent nem látok benne. Most igy hirtelen a Hugo cimü film jut eszembe: ott is egy magára maradt gyerek a főszereplő, aki elég impozáns helyen, egy párizsi pályaudvarban él. Az még csak nem is a város mellett hanem benne van ugyebár.

Mivel Ezrával vele van az Erő, plusz láthatóan ért a bütyköléshez simán hihető hogy megtalálta a módját, hogy beköltözzön.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information