Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Kicsoda Darth Vader?

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Meg hogy a gyerekek azzal nyugtatják a szüleiket hogy ne féljenek, mert jön Obi-Wan és Anakin...Meg hogy mindenki rájuk akar hasonlítani... :)

Obi a jobb....! :)

Szerintem az OK, hogy az idősebbek csak izgulgatnak a fiatalok meg várják hogy az ügyeletes szuperhősök mikor jönnek már... valahogy tetszik, mint jellemrajz mindkét korosztályról:)

Ani a jobb...! star-wars-smiley-023.gif

Hozzászólás ideje:
Nekem nagyon tetszik, amit a könyv eleje ír a két hősről (innen jött az ihlet A Köztársaság hősei poszteremhez, ami egy kicsit kibővült a készítés során ;) ). Az átlagpolgárok számára tényleg ilyenek lehetnek, ezt teljesen el tudom fogadni.

Nekem is bejön ez a felvezetés, főleg azért, mert az EPIV-ben, Obi elmondása alapján pont ilyennek képzeltem a "glory days"-t... Kár, hogy a filmben ez annyira nincs érzékeltetve.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Nekem nagyon tetszik, amit a könyv eleje ír a két hősről (innen jött az ihlet A Köztársaság hősei poszteremhez, ami egy kicsit kibővült a készítés során :( ). Az átlagpolgárok számára tényleg ilyenek lehetnek, ezt teljesen el tudom fogadni.

Erről az Ep 3 első tralierjének az eleje jut eszembe amikor Obi arrol beszél Lukenak hogy a Régi köztársaságban a Jedilovagok voltak béke és az igazság örző emberöltők ezrén át

Hozzászólás ideje:

És van olyan élő, akiről tudjuk, hogy a háttérben ott van, csak nem látjuk valamelyik filmben :(

Hozzászólás ideje:
Yoda nincs benne a 4. ben

És Palpi sem

De a háttérben ott kavarculnak! Palpi legalábbis. Épp akkor oszlatja fel a Szenátus maradékát.

Yoda meg meditál az Erő humorérzékén.

Hozzászólás ideje:
De a háttérben ott kavarculnak! Palpi legalábbis. Épp akkor oszlatja fel a Szenátus maradékát.

Yoda meg meditál az Erő humorérzékén.

De nem erről volt szó. Ennyi erővel benne van Qui-Gon is, aki figyeli őket az Erő honából...

Hozzászólás ideje:
De nem erről volt szó. Ennyi erővel benne van Qui-Gon is, aki figyeli őket az Erő honából...

Így igaz.

Jabba is benne lehetne...

Hozzászólás ideje:
Így igaz.

Jabba is benne lehetne...

Akkor én is, mert bekapcsoltam a DVD-t.Ha nem tenném be a VI.részt akkor Luke nem tudja a jó oldalra téríteni az apját. :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

az epVI-ban, amikor Palpatine megérkezik a második halálcsillagra, és elbeszélget Vaderrel, akkor Vader mesternek szólítja Palpatine-t. De ott volt Jerjerrod moff is, meg Palpi néhány talpnyalója. Akkor hát lehet, hogy néhány főember sejtette, hogy Palpatine is erőhasználó ?

Hozzászólás ideje:

ja és persze azt még nem is említettem, hogy ugyanebben a jelenetben Jerjerrodék előtt Palpatine és Vader arról beszélnek, hogy Luke-ot át kellene téríteni a sötét oldalra.

Szerintem azért néhány eléggé magasrangú birodalmi tudhatta Vaderről és Palpiról, hogy ők ketten Sith-ek.

Hozzászólás ideje:

Volt erről szó korábban, már nem is melékszem miben egyeztünk ki. Szerintem nem tudták a legtöbben. Ez alól pl. kivétel volt Tarkin. De lehet, hogy a sithekről ő se tudott, mert Vadert Jediként emlegeti az EPIV-ben.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
De lehet, hogy a sithekről ő se tudott, mert Vadert Jediként emlegeti az EPIV-ben.

Hoppá. Ott a pont! Nagyon ott a pont.... az Ep4 könyv változatban már benne van a Sith szó, Vaderre értelmezve, tehát tuti nem utólag találtak rá "valami találóbbat" :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hoppá, elméletem támadt: Tarkin azt monda, "Ön a vallásuk utolsó hírmondója, barátom." Anakin valószínűleg úgy lett híre-hírhedt, hogy az egyetlen Jedi, aki hűséges maradt Palpatine-hoz. Tehát a köznép is tudja, hogy Darth Vader = Anakin Skywalker, vagyis köznép alatt ezúttal a magasabb rangú embereket értem, egy Oola nem biztos, hogy tudja. Az, hogy az Uralkodót Vader mesternek szólítja, nem feltétlenül Sith-Jedi féle mester-tanítványság lehet, hiszen az ep3-ban Mad Amedda is mesternek szólította Palpatine-t, mikor az parancsot adott neki, hogy hívja a hajóját.

Hozzászólás ideje:
Volt erről szó korábban, már nem is melékszem miben egyeztünk ki. Szerintem nem tudták a legtöbben.

Azt hiszem, abban, hogy szinte senki nem tudta, hogy az Uralkodó Sith, Anakin=Vader, stb. Azt hiszem, én voltam az ellentábor (vagyis szerintem vannak jó néhányan, akik ezeket tudták) :D

Hozzászólás ideje:

Dzséjt: igen, mások is szólíthatják mesternek Palpatine-t, pl. Mas Amedda, de ebben a jelenetben (ep.VI) Palpatine és Vader arról is beszélnek, hogy hogy állítsák át Luke-ot az Erő sötét oldalára

• 3 hónappal később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az az érdekes, hogy ha csak a klasszikus trilógia filmjeit nézzük, akkor nem derül ki igazán, hogy Obi-van tehet Vader sérüléseiről.

Én csak a klasszikus trilógia képes enciklopédiájából tudtam meg (valamikor 1999-ben), hogy Darth Vader kinek köszönhette sérüléseit.

Hozzászólás ideje:

persze azért a IV., V., VI. részből azért erősen sejteni lehetett, hogy ki a felelős abban, hogy Vader emberi roncs lett

• 4 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Amint James Luceno Sötét nagyúr c. könyvéből kiderül a nép úgy tudta, hogy Anakin meghalt a Jedi Templom ostroma alatt, melyet "Darth Vader" vezetett. Valószínűleg azt nem tudták, hogy Vader honnan bukkant elő, bár lehet, hogy a könyvből erre is választ kapunk. Nekem úgy tűnik, hogy az Uralkodón kívül Tarkin volt az, aki valamennyit tudott Vader korábbi életéről. Legalábbis ahogyan a New Hope-ból kiderült, ő tudta, hogy Vader egykor Jedi volt, de semmi többet.

Hozzászólás ideje:

Amint James Luceno Sötét nagyúr c. könyvéből kiderül a nép úgy tudta, hogy Anakin meghalt a Jedi Templom ostroma alatt, melyet "Darth Vader" vezetett. Valószínűleg azt nem tudták, hogy Vader honnan bukkant elő, bár lehet, hogy a könyvből erre is választ kapunk. Nekem úgy tűnik, hogy az Uralkodón kívül Tarkin volt az, aki valamennyit tudott Vader korábbi életéről. Legalábbis ahogyan a New Hope-ból kiderült, ő tudta, hogy Vader egykor Jedi volt, de semmi többet.

Szerintem is így logikus.

Ha jól emlékszem kezdetben még az "Uralkodó saját Grievous tábornokának" is hívták.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.