SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2006. Szeptember 29. Sajnos úgy fest, hogy az én telómon valami nem stimmel. Ezzel eddig nem volt gond, de most kiütközik. Szal ahogy haladok felfelé a skálán a következő helyzet áll elő: Van rajta G-G#-A-A# most H-nak kéne jönnie, de az nincs, csak B. És itt a módosító hangot se fogadja el sajnos Szóval érdekes a telóm, s emiatt nem is lehet bizonyos dolgokat megszerkeszteni rajta Donát Könnyen lehet, hogy nincs itt semmi baj. Az én Nokiámon a B jelenti a H-t. Fura, de meg lehet szokni. MissKarrde: Valóban Nokiára, jól tudtad. Ody: Emperor partitúrám nincsen, de még egy nyamvadt kottám sem... Csak a motívum kottája van meg, abból már született egy csengőhang. Fuge: köszi az Asteroidot! Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. November 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. November 16. Az új retro dvd-vel egy időben megjelent egy válogatás soundtrack album. Számlistát olvasgatva a legismertebb témákat pakolták egy cd-re. Semmi extra, semmi rendhagyó. Úgymond semmi kockázat. Pedig talán érdekesebb lenne egy olyan cd amin a kevésbé ismert témákat vonultatja fel. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 17. Hozzászólás ideje: 2006. November 17. Inkább azoknak való, akiknek nincs meg a filmzene cd-n, de nem kívánják megvenni az egészet, mert elég az ismert melódiák. Vagyis inkább az átlag nézőnek. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Boldog születésnapot, Maestro! Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Boldog születésnapot neki! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Boldog születésnapot neki. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Ha már szülinapja van el is húzhatja néhány nótánkat. Happy Birthday Maestro! Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Éljen soká a mester. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 8. Én is beteszem egy újjászületett kedvencemet Johnny-tól! Halvány emlékeim még vannak is erről az olimpiai megnyitóról, ezek sokat esősödtek a youtube-os videóktól. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Pesti műsor egyébként írt, hogy lesz, de nem konkrétan. Ennyi szerepel: A Danubia Szinfonikus zenekar hangversenye Vezényel: Héja Domonkos. Műsoron: kísérőzenék a színháztól a filmig. - Zeneakadémia 19.30h (Danubia bérlet) Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. A Budai várban is lesz filmzenei koncert, John Williams zenéiből. A Budafoki Dohnányi Zenekar adja elő, Hollerung Gábor vezénylésével. (augusztus 4. 20.30) Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. (szerkesztve) No, akkor egy kis élménybeszámoló a tegnap esti komolyzenei koncertről, ami elözetes értesüléseimmel ellentétben nem tisztán John Williams-est lett. Volt benne némi klasszikus zene is, de persze a Star Wars is kiemelkedő szerephez jutott A koncert a Zeneakadémián volt, ahova bátyám bennfentes ismeretsége miatt ingyen juthattunk be. Maga az épület kellemesen patináns volt. Nem az a szokásos XIX. századi fajta, aminek a fényüzése azonnal és teljesen lenyügözi az embert... ugyan a folyosóknál és a várakozó termeknél a falak tömör márvánnyal voltak kirakva, de itt még ezt is visszafogottan tudták megcsinálni. Az előadás cime: a Színháztól a Filmig volt, s ennek megfelelően az első 'felvonásban' klasszikus zenét játszottak, s csupán a második részben tértek rá a várva várt filmzenékre. De már a programfüzet boritójáról egyértelmü volt, min is van itt pontosan a hangsúly: a fénykardos Obi-Wan és a szomorú Padmé közé beékelt Harry Potter (s a miniatür Ben-Hur) képe világossá tette az előadás fő profilját. S föleg ennek is köszönhető, hogy az ezer-ötszáz férőhelyes teremben teltházzal mehetett le a koncert. Hiába: az embereket sokkal jobban érdekli a filmzene, a klasszikusnál. Engem is beleértve. Már az elején megsugta a bátyám, hogy mellesleg a karmester ezért az egy fellépésért egy millió forintot fog kapni... ezalatt nem is vállalná a melót. Elöszőr azt hittem, hogy a havi bérezéséről beszél... két órás meló mellett ez meglepően szép juttatás, de mint megtudtam ezzel még nincs is az élvonalban. A helyi nagy öregek két millió alatt fel se lépnek a pódiumra, mig a külföldi nagy nevek simán megfizethetetlenek. Talán éppen ezért is kiemelten figyeltem a karmestert az előadás alatt... kiváncsi voltam mit kell csinálni egy millió forintért Amennyire én megtudtam itélni, tényleg rendkivül profi volt... mig a többiekből valósággal sugárzottt a feszültség, addig ő ugy járkált ki-be mint valami showman, s az előadás alatt végig kontroll alatt tartotta a teljes zenekart... volt hogy az egyik kezével kicsit megszidta a cintányérost, s mutatta neki, hogy rosszul jött be, mig a másik kezével a hegedüsőknek mutatta az ütemet... de ennyi pénzért ennyi profizmus minimum kijár asszem A rövidebbre fogott, alig három-negyed órás első felvonás után, a második rögtön a hires neves 20th century fox nyitánnyal indult. Persze egy SW fan ezután már szinte várja a berobbanó főtémát, de az adúászt nem akarták ilyen hamar kijátszani... elöszőr inkább a Harry Potter-rel kezdtek. Végigmentek szinte az összes fontosabb témán, s bevallom még sosem tetszett ennyira a HP zene, mint most élő zene formájában. Aztán, ahogy az ezt követő E.T. zenék végefelé közeledtünk a közönség fáradtabb tagjai is érdeklödöen előredöltek, mig a harmadik szinti erkélyek (amik a helyi főiskolásoknak vannak fenntartva), s amelyek nemrég még kongtak az ürességtől, hirtelen rogyásig tele lettek... mindenki tudta, hogy hamarosan jön a lényeg. A következő részleg a Star Wars-é. Ahogy felcsendült a Main theme az több szempontból is katartikus volt... egyrészt óriási élmény volt hallgatni, másrészt látni, ahogy a közönség reagál rá... hirtelen mindenkinek fülig ért a szája, akik nemrég még zörögtek, most áhitattal bámulták a zenekart... teljesen benne volt a levegőben, hogy "VÉGRE!" A Main theme ep.4-es variánsa ment le egyébként méghozzá végig, tehát a Rebel Blockade Runner résszel együtt. Ezt usztatták át az ep.5 'End Title' zenéjének második felébe (tehát az Imperial March után jövő részbe). Ennek kifejezetten örültem... ez a kedvenc End Title zeném... valahogy esszenciálisan benne van a Star Wars hangulat. A közönség rögtön utána el is kezdett tapsolni, pedig nem szabadott volna még, mert az 'SW részleg' nem ért véget. Ezután kevésbé tempósabb részek jöttek: a Leia és az Erő téma, majd végül az egészet mivel mással, mint az Imperial Marchal zárták le... ez utobbi esetében nem tudok szofisztikáltan fogalmazni: KURVA JÓ VOLT. Olyan vastapsot kapott a zenekar utána, hogy úgy tűnt sose fogják/juk abbahagyni... és ez persze legalább annyira szólt nekik, mint a zenének. Bár a bátyám felhivta a figyelmemet rá, hogy az, ami az eredetiben csak egy trombita szólam azt itt három fele bontották... "ezt a londoniak biztos egy trombitással csinálják végig" - tette hozzá. Ezt majd mi júliusban leellenőrizzük Mint mindig, úgy itt is előre bevoltak készitve 'ráadás zenék' arra az esetre, ha a közönség visszatapsolná őket. Elő is adtak két plusz Ben-Hur részt, s úgy tünt ezzel vége is... legalábbis a zenekari tagok már pakolni kezdtek, amikor váratlanul megint bejött a karmester, s intett, hogy üljön mindenki vissza, mert még egyet játszani fognak. Közel ültünk hozzájuk, igy hallottuk is, ahogy az egyik kissé megfáradt hegedüs-lány kérdezi, hogy "Node, mit játszunk?", amire jött is a gyors válasz: "Imperial March". Hát ennél szebb/jobb zárást nem is kivánhattunk volna asszem. Bár a zenekari tagokat nem irigyeltem: pont a legzúzosabb, a zenekartól a legtöbbet követelő zenét kellett újra eljátszák (megj: Mint később megtudtam azért nem játszottak prequel zenét, mert az túl drága egyenlőre) Summa summárum: nagyon jól sikerült. S ahogy az a tegnapi talin kitudodott augusztus negyedikén is lesz John Williams est, ahol tényleg csak azt játszanak. Arra már remélem együtt megyünk Végül itt egy kép a teremről (mi a jobb szélső erkélyen ültünk) Szerkesztve: 2007. Május 13. - Bomarr Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Nagyon jó beszámoló volt! Köszi! Átjött a hangulat! Csak nagyságrendileg mennyi volt a jegy ha a pénztárnál akart hozzájutni az ember? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. (szerkesztve) Csak nagyságrendileg mennyi volt a jegy ha a pénztárnál akart hozzájutni az ember? 6000 Ft körülbelül. Szerkesztve: 2007. Május 13. - Bomarr Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Az egy ilyen koncertteremért, hangulatért, és profizmusért szerinte teljesen jó "ár/érték" arányos. Remélem azért a klubnapon reklámozott rendezvény olcsóbb, mondjuk fele annyi. Mert mégsem olyan profi zenekar, mint a tegnapi és a karmester sem hiszem, hogy olyan drága lenne. http://www.filmzeneifesztival.hu/ A Budai várban is lesz filmzenei koncert, John Williams zenéiből.A Budafoki Dohnányi Zenekar adja elő, Hollerung Gábor vezénylésével. (augusztus 4. 20.30) Obi1 ezekszerint te is voltál klubnapon. Ejnye, hogy nem csatlakoztál hozzánk. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. A szorólapon feltüntetett interticket honlapjára, még nincs felvezetve a koncert. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Cseszd meg Bomarr, még a hátam is borsódzott Klassz lehetet Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Cseszd meg Bomarr, még a hátam is borsódzott Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Obi1 ezekszerint te is voltál klubnapon.Ejnye, hogy nem csatlakoztál hozzánk. Voltam, de nem egyedül. (egyébként felállni se tudtam abban a tömegben) Azt amit ott hírdettek koncert csak nem lehet olyan drága, a baj az hogy elég későn tartják, és a Budai várból hazajutni olyankor nem kis teljesítmény. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Azt amit ott hírdettek koncert csak nem lehet olyan drága, a baj az hogy elég későn tartják, és a Budai várból hazajutni olyankor nem kis teljesítmény. Jaj, ne vészmadárkodj előre Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Bomarr, köszi a beszámolót, jó volt olvasni Egy kis készülés a következőre Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Jaj, ne vészmadárkodj előre Még hogy Én?Árad belőlem a pozitív hangulat. Bomarr, szép összefoglaló.Elég ennyi hogy a legközelebbi JW előadásra el is menjek. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Még hogy Én?Árad belőlem a pozitív hangulat. Jól van na Na de ha jössz legközelebb, akkor már velünk? Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Jól van na Na de ha jössz legközelebb, akkor már velünk? Persze, de szólj ha jönnek a piások is, mert akkor hozok talicskát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Tényleg remek írás Bomarr! A lényeg, vagyis a hangulat, teljesen érezhető. Az SW a legnagyobb, na! Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. várjunk csak az nem augusztusban lesz ? Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Fellelkesített az írásod Bomarr.Az augusztusit én sem hagynám ki.6 rongyot simán megér. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Örülök, hogy igy tetszett nektek az élménybeszámoló Az augusztusit pedig nagy kár lenne kihagyni Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Majd foglalunk egy teljes sort a sagásoknak Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. Hozzászólás ideje: 2007. Május 13. várjunk csak az nem augusztusban lesz ? De igen. Viszont már jövő héttől lehet rá jegyet rendelni. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.