Jump to content

2x09 - The Future of the Force


Ody Mandrell

Recommended Posts

9. rész - The Future of the Force / Az Erő jövője

 

epguider208.jpg

 

Írta: Bill Wolkoff

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Takobo, Garel, Chandel

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hetedik Nővér - Sarah Michelle Gellar

Ötödik Fivér - Philip Anthony-Rodriguez

Darja - Grey Griffin

Pypey - Dee Bradley Baker

Oora - Grey Griffin

Alora - ???

C1-10P

 

Történet

Ahsoka Jedi ügyben keresi fel Kanant és Ezrát. Sikerült lehallgatnia egy mustafari adást, amiből rájött, hogy az inkvizítoroknak van egy másodlagos feladata. Hogy mi az, azt a Jedi Rend e három tagjának kell kiderítenie, vállalva az ezzel járó veszélyeket.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Habár nem mondják ki az epizódban, de a bolygó neve, ami felé Darja transzportja tart, Chandel.

- A történet elején elrabolt csecsemő neve Alora, ami utalás a Willow hasonszőrű gyermekére, akit Elora Danan -nak hívtak.

- Takobo nevének eredete igen egzotikus. Az első sztori megbeszélés alkalmával ugyanis az írók találkozója egy taco bárban volt, ahol az egyik menüből lett megalkotva a bolygó neve.

- Takobo űrkikötőjének jellegzetes íves kapuja egy Ralph McQuarrie festményre utal vissza. Érdekesség, hogy ilyesfajta kaput láthatunk majd Jakkun is, az EPVII –ben.

- Hammertown annak a városrésznek a neve ahol Ezra és Kanan kutatnak, mely ráadásul hatalmas ithorián populációnak is otthont ad.

- Az Oora lakásában látott tooka baba már korábban is feltűnt a The Clone Wars című sorozatban.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

Alora teljes karakter szkeccse

 

2.jpeg

Oora teljes karakter szkeccse

 

3.jpeg

Pypey teljes karakter szkeccse

 

4.jpeg

Tooka baba

 

5.jpeg

Takobo város kívül nézetből

 

6.jpeg

Takobo város szkeccse

 

7.jpeg

A városi padlásszoba

 

8.jpeg

Takobo városi lakás belseje...

 

9.jpeg

...és annak folyosója...

 

10.jpeg

...és külső nézete

 

11.jpeg

Takobo város utcáinak kellékei

 

12.jpeg

Takobo város utcai képe

 

13.jpeg

A külsőleg sérült Chandel szállító hajó

 

14.jpeg

Kanan és Zeb menekülése az inkvizítorok elől

 

15.jpeg

A szállítóhajó folyosója. Digitális festmény

 

16.jpeg

Takobo városa digitális festményen

 

17.jpeg

Takobo város utcái. Digitális festmény.

 

18.jpeg

Zeb és Chopper rátalálnak a TIE vadászokra

 

19.jpeg

Kanan és Ezra megtalálják Oora -t

 

20.jpeg

Zeb megmenti Pypey -t

 

21.jpeg

Kanan és Ezra a Hetedik Nővér elől rejtőzik

 

22.jpeg

Zeb, Kanan, Ezra és Pypey. Digitális festmény

 

23.jpeg

Ezra és Pypey bujkálás közben

 

24.jpeg

Sikló üldözés. Digitális concept

 

25.jpeg

Zeb és Kanan a lopott siklóban

 

26.jpeg

Ahsoka megérkezik az inkvizítorkhoz

 

27.jpeg

Ahsoka szemben az inkvizítorokkal

 

28.jpeg

Takobo város elhagyása. Digitális festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Egy újabb remek résszel bővült a Rebels repertoárja. Már a Főinkvizítor veszte is jelezte, hogy a Jedikkel nem nagyon tudják felvenni a harcot, hiszen végül egy olyan alul képzett Jedi is legyőzte, mint Kanan, most ez a kettő remekül prezentálta, mennyit érnek valójában. Kanan ugyan még nem tud egyszerre kettővel elbánni - bár lehet, hogy ha Ezra is beszállt, volna, már kiegyenlítettebb lenne a harc -, de Ahsokának, aki szerintem már padawan korában messze maga mögött hagyta Kanant, mi több, kész Jedi lovag volt (végül is a Tanács azzá is akarta ütni), hát neki csak laza gyakorlat volt egyszerre két inkvizítorral harcolni. Már amennyire, mert speciel Ötödik Fivért gyorsabban kiütötte, mint Pistikét az influenza, talán csak kétszer tudott valami szerény kardcsapással hozzájárulni a párbajhoz. Persze nem csoda, hiszen Ahsoka, mikor annyi idős volt, mint most Ezra, már kiborg tábornokokkal, Sith tanoncokkal és bukott Jedikkel vívott párbajt, nem is rosszul.

Nagyon jó, hogy ez a rész tulajdonképpen a Holocron Heist-Cargo of Doom-Children of the Force (s a kronológiai TCW-s nézés alatt pont tegnap értem el ehhez a trilógiához :) ) továbbgondolása. Sidious továbbra is gyerekeket rabol (szerény véleményem szerint eleddig ez volt a legszemetebb húzás a Birodalomtól), hogy aztán a kis Erőhasználó ügynökeivé tegye őket. Immár egyértelmű, hogy a klón háborúk alatt is erre készült, az inkvizítorok abból az ötletből nőttek ki. Viszont, ott Sidious agymosást és különleges eljárást emlegetett, ami érdekes dolgokat jelenthet a jövőre nézve. Amúgy tök jó, hogy vissza is utaltak arra a történetszálta.

Ahsoka aktív szerepe ezúttal sem volt sok, lényegében szerepelt a rész elején és végén - ahogy sejtettem, továbbra sem fog jelentős szerepet vállalni a Rebelsben, de ha csak ilyen beugrói lesznek, az is nagyon jó lesz.

Amúgy kicsit tartottam attól, hogy miután Kananék lelépnek, hagyja magát elfogni. Erre a készítők még mocsok módon rá is játszottak, amikor Ahsoka kikapcsolta a kardot és térdre borult. Lett volna benne ráció, hiszen így simán összefuthatott volna Vaderrel. De úgy tűnik, ez annyira azért nem sietős neki, inkább csak szívatta kicsit Hetedik Nővért.

Ehhez még, hogy úgy tűnik, Mustafar még mindig bír valami jelentőséggel, hiszen Ahsoka is "onnan" szedte az infóit. Lehet, hogy az inkvizítorok főhadiszállása ott van? Akkor Kanan szavai is valamilyen szinten értelmet nyernének, miszerint "oda járnak a Jedik meghalni."

A rész tartogatott egy-két remek poént is. Jó volt, amikor beestek a naboo-i siklóba, és az ithori simán vitte őket tovább. Na, nem mintha sok választása lett volna. De ennél is jobban röhögtem azon, amikor Zeb csak úgy felkapta Kanant, mint valami csecsemőt, és rohant vele, vagy, amikor megjegyzi, hogy reméli, jól fogta meg a kicsi ithorit. :lol:

Ezúttal a lányok otthon maradtak Rexszel. De jó Rexnek. :D

A rész vége sem volt semmi, ezek szerint hamarosan újra belefuthatunk eme két madárkába. Attól tartok, hőseinknek lassan Garelt is el kell hagynia. Apropó, Takobo nagyon jól nézett ki (megjegyzem, újabb sivatagbolygó). Örülök, hogy a Rebels ilyen jelentősen kimozdult Lothalról, ezzel sokkal változatosabb lett a sorozat helyszínileg.

Link to comment
Share on other sites

Ehhez még, hogy úgy tűnik, Mustafar még mindig bír valami jelentőséggel, hiszen Ahsoka is "onnan" szedte az infóit. Lehet, hogy az inkvizítorok főhadiszállása ott van? Akkor Kanan szavai is valamilyen szinten értelmet nyernének, miszerint "oda járnak a Jedik meghalni."

Én is erre gondoltam. Az első évadban mintha Tarkin meg is jegyezte volna, mielőtt Mustafar-ra vitték Kanan-t, hogy "van egy másik intézmény, ami sosem vall kudarcot a vallatásban".

 

Ahsoka mekkora badass volt a rész végén! Óriási volt, hogy csak úgy fogta és deaktiválta a Hetedik Nővér fénykardját!

Link to comment
Share on other sites

Nekem is nagyon tetszett!

Jól gazdálkodnak Ahsokával. Azthittem, hogy bekapcsolja a kardjait és jön a to be continued, de nem.

Még belefért a párbaj. Mustafar tényleg jelentősséggel bír, de én Vader helyében jobban utálnám, mint a Tatooine-t. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz Vader legközelebb és hogy merre indul a történet..

Cuki volt az ithorian bébi.

Link to comment
Share on other sites

Hát ez valami über jó rész volt! Nem találok szavakat! (Sajnos csak 480p tudtam nézni) Ha csak nem ebben az évadban lesz Vader v Ahsoka akkor ez a legjobb rész már most! Ahsoka egyértelműen rengeteget gyakorolot a The Wrong Jedi óta. (Ugye jól emlékszem, hogy ott láttuk utoljára vívni?) Hihetetlen, hogy fél kézzel elbánt a két inkvivel. 220 volt a vérnyomásom mikor a párbaj volt. Kanennak rengeteget kell fejlődnie még. Egy pillanatra én is azt hittem, hogy megadja magát. Vadert tuti megfogja majd izzasztani. Nem tudok így ennél többet írni. Meg kell majd nézni még 1000X. Eddig a Fire Across the Galaxy volt a kedvenc részem, de ez ez milliószor übereli.

Link to comment
Share on other sites

Hú de adnám ha a jövőben lenne egy Kanen&Ezra&Ahsoka vs Inkvizítorok&Vader. :)

Kíváncsi lettem volna egy Főinkvizítor vs Ahsokára. Bár tudjuk mi lett volna: a falhoz vágta volna a Főinkvizítort a puszta kezével Ahsoka ahogy azt az 5. Fivérrel tette. ;)

Az 5. Fivér ilyen Nadal szinten van kb. A Nővér pedig Ventress szinten. (És korábban Ventress elhupálta Ahsokát, ebből is látszik, hogy Ahsoka mennyit fejlődött és gyakorolt)

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Ha csak nem ebben az évadban lesz Vader v Ahsoka akkor ez a legjobb rész már most!

 

A retconban azt mondja Filoni, hogy az évad végén egy sokkal jelentősebb párbaj vár Ashokára és rámosolyog Andi Gutierrez kisasszonyra (illetve egymásra mosolyognak).

Mivel már az évadot is egy olyan plakáttal reklámozták, amin Vader és Ashoka harcol egymással, így kizárásos alapon ezzel a harccal zárul majd a 2. évad (vagy kezdődik a 3. évad).

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Hú de adnám ha a jövőben lenne egy Kanen&Ezra&Ahsoka vs Inkvizítorok&Vader. :)

Kíváncsi lettem volna egy Főinkvizítor vs Ahsokára. Bár tudjuk mi lett volna: a falhoz vágta volna a Főinkvizítort a puszta kezével Ahsoka ahogy azt az 5. Fivérrel tette. ;)

Az 5. Fivér ilyen Nadal szinten van kb. A Nővér pedig Ventress szinten. (És korábban Ventress elhupálta Ahsokát, ebből is látszik, hogy Ahsoka mennyit fejlődött és gyakorolt)

Nadar azért elég jól állta a sarat Grievous ellen, aki a TCW-ben kábé négyszer megverte Obi-Wan-t (Obi-Wan mindig csak az Erő segítségével tudott fordítani az álláson, fénykard-fénykard ellen az EP3-ig sosem bírt Grievous-sel), kétszer Adi Gallia-t, és egyszer Eeth Koth-ot, Még Fisto-nak is keményen az Erőre kellett hagyatkoznia, hogy legyőzze. Ahsoka pedig csak azért élte túl mindkét találkozójukat, mert Grievous ugyanúgy csak játszadozott vele, mint ahogy ő tette most az Inkvizítorokkal. Ventress pedig ezt a Grievous-t győzte le "tiszta küzdelemben". Szerintem nagyon messze vannak az Inkvizítorok mindkettőtől.

Link to comment
Share on other sites

Hát ja igazatok van. :) De minden esetre elég esetlen ez az 5. Fivér. :) A Nővér talán tud valamit de az is gyenge Ahsokához képest. Már szetintem a Mester címet kapta volna, ha létezne a Rend.

Igen, szeretem a párbajokat, olyan szinten, hogy én is szoktam. :D csak ritkán mert nincs kivel. Majd veletek tagokkal nyomok egy párbajt a premier előtt a mozi kasszánál. :D

Link to comment
Share on other sites

Izgalmakkal teli, kalandos epizód volt, nem is akármilyen befejezéssel! A Takobo világa a kezdetektől egyedi hangulatot kölcsönzött a résznek, és ezzel egyben be is tekinthettünk az ithoriak kultúrájába egy kicsit. Jó volt, ahogy a kicsikkel párhuzamot vontak a Children of the Force-al. Az Ahsoka vs. Inkvizítorok párbajon csak pislogtam. Megjegyzem, leginkább erre a jelenetre vártam mindabból, amit az előzetesek alapján tudhattunk az évadról. Hát, Ahsoka szabályosan sárrá alázta szerencsétleneket! Rengeteget fejlődött, ráadásul totális önbizalmat véltem felfedezni benne mindvégig, pontosan tudta, mikor mit kell tenni, és ura volt a helyzetnek. Ezt mi sem illusztrálja jobban, mint az a pillanat, amikor megfogja a Nővér kardját, csak úgy, mintha valami játékszer lenne. Úgy tűnik, fel fognak gyorsulni az események az évad hátralevő részében, ha a Birodalom tudja, hogy a Garelen rejtőzik a csapat. Várjuk szeretettel a fejleményeket!

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Egy probléma azért volt ezzel az epizóddal: túl korán jött. Még csak a második alkalommal láttuk ezeket az Inkvizítorokat, és először valódi akcióban, és azok után, hogy Ahsoka így lealázta őket, egy kicsit nehezebb lesz komolyan venni őket. Ha lett volna két-három epizód, amiben majdnem ennyire megszorongatják a hősöket az sokat segített volna. Például mindkettővel megütköztek volna egyszer külön-külön, és épp csak megszöktek volna előlük, akkor jóval érezhetőbb lett volna a fenyegetés, hogy most mindkettő itt van.

Az meg pláne furcsa, hogy Kanan, aki legutóbb ugyan így lealázta a Főinkvizítor-t most labdába sem rúgott ezekkel szemben. Persze értem, az utolsó harcukra a Főinkvizítor-t már elég jól kiismerte, plusz abban a pillanatban az Erő szabadon áramlott keresztül rajta, mert elfogadta Ezra "halálát" stb stb, de ennél egy kicsit többre számítottam tőle.

Link to comment
Share on other sites

Plusz a Főinkvizítor egyedül volt, ezek meg ketten, azért ez sem mindegy.

Szerintem ezeket az inkvizítorokat nem is akarják fenyegetőnek beállítani. Már az első akciójuk annyira balul sült el, hogy onnan már nem lehet lejjebb jutni. Egy padawan és két mezei lény simán meglépett előlük. Szerintem azóta is rajtuk röhögnek a társaik. :evil:

Link to comment
Share on other sites

Na igen, de akkor ki lesz a komolyan vehető ellenség? Mert Darth Vader-t nem hozhatják be minden szíre-szóra, a Siege of Lothal-ban jól megoldották, hogy miért tudtak megszökni tőle, de nehogy már mindig szándékosan futni hagyja őket. Annak pedig, hogy az átlag Birodalmi ismét fenyegető legyen kicsi az esélye, lásd a következő epizód előzetese. Már pedig egy hős csak annyira jó, mint az ellenfele, ez a dráma egyik legősibb szabálya. El lehet ezt adni egy darabig, pláne mivel elsősorban mégis csak gyereknek készül a sorozat, de egy idő után unalmas lesz. Persze szerintem messze nincs még azon a ponton, nagyon is élveztem ezt a részt, csak nem tudom hogyan fogják tudni ezt fokozni, ha Vader-en kívül a Birodalom minden ügynökén simán átgázolnak vagy a hősök, vagy ha ők nem is, akkor ott van Ahsoka.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Akkor Obi-Wan és Anakin a TCW-ben nagyon béna, mert egyetlen olyan ellenfelük sem volt, aki számukra fenyegetés lett volna. :)

Amúgy nem ezért vagy azért, de a Rebels főhőseire, akik közé Ahsoka nem tartozik, igenis veszélyt jelent a két inkvi, hiszen most leverték Zebet, Ezrát és Kanant is. Az más kérdés, hogy Ahsoka leverte őket, de egyrészt, ő távolról sem főhős ebben a sorozatban, másrészt, az ő kihívója Vader lesz. Szóval, alapjáraton nincs még baj bratyóval és nővérkével. Tulajdonképpen, ha Ahsoka nem fut be, hőseink ugyanúgy jártak volna, mint a többi Jedi, a gyerekek meg már az Uralkodó kezén lennének. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt ez is, talán a legjobbak közt említhető. Szinte mindenben egyetértek Dzséjt hozzászólásaival.

 

A hangulat és a humor rendben volt, ezt különösen jó látni egy olyan részben, ami nem elsősorban erre van felhúzva, mégis bele tudták vinni és jól működött. Mondjuk Chop-nál kicsit túlzásnak éreztem, hogy ennyire fel akarta robbantani a gyereket, de ő már csak ilyen. :) Tényleg hatalmas volt, ahogy Zeb vitte Kanan-t. :D A kisgyerekeket nem erőltették túl (mint pl. a TCW filmben a huttot), aranyosak voltak és ennyi, ahogyan annak lennie kell.

Bejött, hogy Ezra elszólásával lelepleződött a főhőseink bázisa. Ezek után valószínűleg újabb helyet kell keresniük, előtte pedig egy bitang ütközet vár rájuk. Azért is jó ez, mert látjuk, hogy a másik oldal is tud hibázni és nem csak a Birodalom fut bele mindig amatőr hibákba vagy elszólásokba. A TCW-s gyerekgyűjtős szálra utalás is szép húzás volt.

 

A lényeg mégis az inkvizítorok és Ahsoka voltak. Jó volt, mennyire hangsúlyozták, hogy az inkviknek senki és semmi nem számít, tarolnak a célért, bármibe is kerüljön. Meggyőzni viszont most se tudtak, sőt. A kergetőzésből összességében se jöttek ki túl jól, közben meg is vezették őket párszor. Kanan eggyel elbírt, kettővel már kevésbé. Azért ez talán nem is elvárható tőle, Ezra-val viszont szerintem már jó esélyeik lennének.

Ami furcsa volt, hogy végig a nővér teljesített jobban (inkább kevésbé rosszul), mégis a fivér tűnt a főnöknek, legalábbis az történt, amit ő mondott. Lehet, hogy a sorszámuk a hierarchiára is utal. Amikor a kommlinkes trükköt benézték, akkor is a fivér erőltette a témát. Itt is előjött az a motívum, ami múltkor Kallus és az új admirális közt, nevezetesen, hogy a nővér gúnyosan és kárörvendően kiröhögte a fivért a ballépésért. Árulkodó pillanatok ezek a Birodalomra nézve.

Persze amikor túlerőben voltak, akkor nagy volt az arc, egészen Ahsoka feltűnéséig. Akkor aztán hamar lehervadt a mosoly az arcukról. Az történt, amire számítottam és jól is valósították meg a készítők az egészet. Ahsoka pár pillanat alatt játszi könnyedséggel lenyomta mindkettőt. Még dumálgatni is volt ideje, dominálta a párbajt rendesen, megalázó volt az a két díszpintynek.

Egy pillanatig én is azt hittem, hogy elfogják, mert Ezra-ék otthagyják. Mondjuk ezt az elemet talán nem találták el annyira jól. Furcsa volt, hogy a csapat ennyire magabiztosan lelépett, mondván Ahsoka majd úgyis megoldja egyedül és felugrik. Főleg úgy, hogy Ezra volt ebben a legbiztosabb, miközben nemigen ismerheti Ahsoka-t. Azért ott volt Kanan is, meg se próbáltak segíteni. Értem, hogy meg akarták mutatni a készítők, hogy Ahsoka badass, de jobb lett volna, ha Ezra aggódik és Kanan nyugtatja, mert ha nem is ismerik annyira egymást, de még mindig több rálátása van ennyire bízni a lány képességeiben.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem Ezra simán kiindulhatott a saját képességeiből. Még azt sem tudta, mi az az Erő, amikor kivitelezett egy hasonló ugrást, ráadásul egy bazi nagy ládával a "hóna alatt." Ezután nagyon jó elképzelései lehetnek arról, mire lehet képest egy képzettebb Jedi. Azt meg szerintem ennyi idő után, ha máshonnan nem, beszélgetésekből tudja, hogy Ahsoka jobban képzett, mint Kanan. És azért ez a kicsike táv, amit Ahsokának le kellett küzdenie, nem nagy szám egy Jedinek. Láttuk már őket sokkal nagyobbakat is ugrani.

Plusz, nekem eddig úgy jött le, hogy Ezra kicsit túlmisztifikálja a Jediket - ami azért nem csoda azok után, amiket látott, afféle szuperhősként tekinthet rájuk. Így magabiztosabb lehet velük kapcsolatban egy olyannal szemben, mint Kanan, aki nagyon jól tudja, hogy a Jedik nem halhatatlanok. Ez egy későbbi epizódban akár még vissza is üthet.

Link to comment
Share on other sites

Nem is elsősorban az ugrásra gondoltam, hanem a párbajra. Kanan-t és Ezra-t külön-külön könnyen félrelökték az inkvizítorok, mondjuk tény, hogy egyesével "támadtak" és utóbbi közben a porontyra is figyelt. Mindenesetre jött Ahsoka és simán otthagyták párbajozni a két inkvizítorral. Nyilván erre is elmondható, hogy Kanan-ék (főképp Ezra) nagyjából felmérhették már az ellenfelek erejét és abból jogosan feltételezhették, hogy Ahsoka elbír velük, de nekem akkor is necces kicsit.

Eleve egy párbajszitu sosem annyira fekete-fehér, szóval nemcsak a nyers erőviszonyok számítanak. Meg lehet becsülni egyénileg az inkvizítorok erejét (erről személyes tapasztalataik vannak, bár nem sok), de mellé valójában Ahsoka képességeiről se tudnak sokat, hiszen élesben nem látták még harcolni. Jó eséllyel a röpke találkozásaik alkalmával se tartott nekik erődemonstrációt. Szóval sok itt a bizonytalansági faktor.

 

Azt se felejtsük el, hogy papíron Ahsoka és Kanan is padawan-ok voltak anno, azóta pedig "ki tudja melyikük mit csinált", szóval túl sok okuk nincs azt feltételezni, hogy a lány aztán klasszisokkal erősebb lenne Kanan-nál. Mi tudjuk, de Ezra-éknál necces. Pláne, hogy a hírnév vagy történelmi szerep nem egyenesen arányos a párbajképességekkel. Hiába volt Obi-Wan az egyik legnagyobb és legjelentősebb jedi, a párbajozásban nem volt annyira kiemelkedő.

De még ha sokkal jobbnak is gondolják a togruta-t, akkor se kéne biztosra venni a sikerét két ellenféllel szemben. Leginkább persze Ezra-ra vonatkozik ez, mert Kanan többször is felvetette, hogy azért segíthetnének. Az már más kérdés, hogy ráhagyta Ezra-ra, aztán nem foglalkoztak a dologgal.

 

Amúgy nagy az a jelenet, amikor Ezra aktiválja a kardját és a kisgyerek majdnem belenyúl a csodálattól. :) Még jó, hogy nem érte el a pengét. :D

Link to comment
Share on other sites

És ha beszállnak ők is, miért vagy te legalább olyan biztos abban, hogy az számított volna, mint Ezra abban, hogy a magabiztosan rákacsintó Ahsoka simán lenyomja ezt a két jámbor lelket? :) Elvégre, Ezra már kétszer nem rúgott labdába mellettük - és akárhogy is nézzük, a Főinkvizítorral szemben sem ment anno sokra. Amikor egyszerre ketten mentek rá Kanannel, vagy harminc másodpercig volt partiban, aztán egy csinos kis sebhellyel az arcán lehajították a játéktérről. És a Hetedik Nővérrel szemben sem bírta tovább.

Kanan és Ahsoka talán még hatékonyabb lett volna előbb, de ahogy írtad, sok a bizonytalansági tényező. Például az, hogy Kanan nagyon nem bírt egyszerre két ellenféllel, valószínűleg a partiban vívást sem volt esélye sokat gyakorolni. Így lehet, hogy távolról sem működtek volna olyan jól együtt, mint mondjuk Obi-Wan és Qui-Gon Darth Maul ellen. Sőt, még akár az is lehet, hogy Kanan akadályozta volna Ahsokát.

Arról nem is beszélve, hogy azért nekik a Jedik felé is van némi felelősségük: a túlélés. Éppen elég veszélyes dolog, hogy abból a kevés Jediből, aki megmaradt, most három is egy Birodalom uralta bolygón volt, két inkvizítorral szemben. A Jedik jövőjére nézve elég nagy baj lehet abból, ha mindhárman elbuknak. De még annak is, ha csak Kanan és Ahsoka bukik el, merthogy Ezra önmagát nem tudná Jedivé képezni, az is fix. Ez járhatott Kanan fejében, amikor engedett Ezrának - na meg az a tény sem utolsó, hogy neki százszor több és reálisabb elképzelése lehet arról, hogy mire képes egy jól kiképzett Jedi. És itt ő kiindulhat a saját tapasztalatából: ha ő letudta győzni a Főinkvizítort, akkor egy nála jobban képzett csak elbánik két másikkal. Márpedig azért kétlem, hogy Kanan nem érzett rá eddig arra, hogy Ahsoka valamivel Jedisebb, mint ő. Épp csak sugárzik Ahsokából, hogy tapasztaltabb, megfontoltabb és harcedzettebb. Arról nem is beszélve, hogy miket hallhatott már Rextől.

És még valami, jogosan feltételezhették, hogy a Birodalom már felfigyelt a ténykedésükre, úgyhogy már csak az is a felelősségük volt, hogy kivigyék a gyerekeket.

Mindent összevetve, Kanannek és Ezrának az alábbiakat kellett figyelembe venni: ottmaradnak és ha győznek, még mindig fennáll a veszélye annak, hogy a Birodalom elfogja őket, mert azok ekkor már bármikor betoppanhattak - arra meg nem volt garancia, hogy időben elagyabugyálják az inkvizítorokat. Vagy ottmaradnak, a gyerekeket kivisz Zeb és Chopper, ők meg a Birodalom fogságába kerülnek, mert az egyetlen hajó elment. Mindkét esetben három Jedi mínusz, ami elég randa dolog a Jedik jövőjére nézve. Harmadik lehetőség: viszik a gyerekeket, mellettük biztosítják legalább két Jedi túlélését is, felszállnak a hajóra, és remélik, hogy az, akiről lerí, hogy két ilyen fogdmeg nem jelent neki gondot, kihúzza addig, amíg olyan pozícióba nem kerülnek, hogy fel tudjon ugrani a hajóra.

Mert az, hogy nem álltak le párbajozni, még nem jelenti azt, hogy ott is akarták hagyni Ahsokát. Elvégre Ezra mondta Kanannak, hogy ha a levegőben lesznek, Ahsoka csatlakozik hozzájuk, ennek megfelelően megfüggtek fölötte és nyitották az ajtót. ;)

A terv bevált, a gyerekek, a Jedik, Zeb és még Chopper is kijutott, a két inkvizítor hoppon maradt, akkor miért olyan nagy baj, hogy Kanan, akinek láthatóan megártott a mellebrúgás, és Ezra, a zöldfülű, kezében gyereket tartó padawan nem csatlakozott egy magabiztos, tapasztalt Jedi mellé, hanem inkább egy B terv keretében elintézték, hogy mindenki lelépjen?

Link to comment
Share on other sites

Akkor Obi-Wan és Anakin a TCW-ben nagyon béna, mert egyetlen olyan ellenfelük sem volt, aki számukra fenyegetés lett volna. :)

Ment is miatta mindenhol máshol a rinya, annak ellenére, hogy ez barokkos túlzás. Dooku, Ventress, Cad Bane, Grievous, Maul és Savage mind rendesen meg tudták őket izasztani, a plot-armor ellenére is. Az pedig, hogy a Rebels-nek teljesen újak a szereplői, és ennek ellenére nem élnek a lehetőséggel, hogy tényleges feszültséget teremtsenek, egy kicsit csalódást keltő. Persze értem, hogy miért csinálják, engem annyira nem is ez zavar, inkább az, hogy már ezzel is esélyt adnak az utálkozóknak a kötözködésre, pedig minimális módosításokkal megoldható lenne.

Amúgy nem ezért vagy azért, de a Rebels főhőseire, akik közé Ahsoka nem tartozik, igenis veszélyt jelent a két inkvi, hiszen most leverték Zebet, Ezrát és Kanant is. Az más kérdés, hogy Ahsoka leverte őket, de egyrészt, ő távolról sem főhős ebben a sorozatban, másrészt, az ő kihívója Vader lesz. Szóval, alapjáraton nincs még baj bratyóval és nővérkével. Tulajdonképpen, ha Ahsoka nem fut be, hőseink ugyanúgy jártak volna, mint a többi Jedi, a gyerekek meg már az Uralkodó kezén lennének. :)

Ezzel teljesen egyetértek, csak szerintem jobb lett volna egy kicsit későbbre halasztani ezt az összecsapást, amikor már megalapozott ellenfelek ezek ketten. Például annak is kisebb lett volna a súlya, amikor Anakin legyőzte Dooku-t a Láthatatlan Kézen, ha Yoda a Geonosis-in így sz*rrá alázta volna a grófot, miután ő legyőzte Obi-Wan-t és Anakin-t.

Link to comment
Share on other sites

Például annak is kisebb lett volna a súlya, amikor Anakin legyőzte Dooku-t a Láthatatlan Kézen, ha Yoda a Geonosis-in így sz*rrá alázta volna a grófot, miután ő legyőzte Obi-Wan-t és Anakin-t.

Yoda sz*rrá alázta Dookut a Geonosison, miután az legyőzte Obi-Want és Anakint. ;) Minden Erőtrükkjét lepattintotta, és egyértelműen labdába sem rúgott mellette a párbaj során. Nem véletlen menekült az ősszakállú úgy, hogy ráhajította azt az akármit a két megsebzett, védekezésre képtelen figurára.

Anakin későbbi győzelmének ehhez sok köze nincsen, pláne, hogy azóta a TCW-ben több alkalommal is találkoztak, és Anakin nem egyszer került vesztett helyzetbe a gróffal szemben. Plusz, Anakin győzelme nem a győzelméről szól, hanem arról, hogy a Sötét Oldalt használva került fölénybe és végzett ki egy fegyvertelen, sebesült, védekezésre képtelen embert.

Ez ebben a részben teljesen más felállás. Egyszerű fogdmegek, a táplálkozási lánc alsóbb szintjeiről. A Főinkvizítor, Tarkin és Vader, azaz a tápláléklánc csúcsáról érkezett ellenfelek után már nem lehet ilyen kisebb nívójú figurákkal úgy játszani, mint velük, mert végig tudja már az ember, hogy ezek csak a nagyok emberkéi. Hiába húzzák-halasztják a találkozót, az egyetlen hatás, amit elérhettek volna, hogy még idiótábbnak tűnnek, mert hőseink non-stop kicsúsznak a kezükből.

Szóval a két inkvizítor szerepe jelenleg csupán időkitöltés, és hogy rajtuk keresztül bemutassák Palpatine ténykedését az Erővel kapcsolatban. Jelenleg ők nem az igazi fenyegetés, csak ugyanolyan fénykarddal hadonászó albossok, mint Maul volt az ep1-ben vagy Grievous az ep3-ban - hogy ezen túlfognak-e lépni, az a jövő zenéje. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy már akkor beszéltünk arról, mennyire nem lesznek kihívás Ahsokának és egymagukban Kanannak, miután megtudtuk, hogy kik lesznek az új inkvizítorok. Engem már az meglepett, hogy most nem nyírták ki az egyiket. Az Ötödik Fivér például csak annyira érdekes, mint bármelyik B1-es harci droid a TCW-ben. A Hetedik Nővér még kinőheti mezei fogdmeg szerepét és talán lehet belőle valódi fenyegetés, de egyelőre úgy tűnik, velük a sorozat nem is akar foglalkozni, inkább Kallusra hajtottak rá.

Tehát bár szép volt az első évad felépítése, hogy fokozatosan hozták elő az egyre nagyobb veszélyt jelentő karaktereket, hosszútávú mesélés szempontjából ez elhibázott lépés volt. Például ezért is írtam anno, hogy nagyon bátor tett volt ilyen gyorsan kinyírni a Főinkvizítort (pedig akkor még nem is tudtuk, hogy ő a fő), az meg még inkább, hogy egy résszel később Vader is akciózott. Mert az ívet innentől már csak úgy folytathatnák, ha az Uralkodó szállna be a buliba, ami nyilván nem következik be. Kénytelenek voltak visszalépni, ráadásul nem is egyet, hanem hármat. Talán még azzal kihúzhatták volna magukat a csávából, ha nem kreálnak főnököt a pauanból, de megtették. Innentől kezdve kár bármit is húzni, olyan hátránnyal indult ez a kettő, hogy azt minden melléfogásuk csak tetézné. És hiába vannak ketten, ez nem egyenlíti ki igazán a bulit. Ezt csak azzal jobbíthatnák, ha látnánk valami normális karakterfejlődést a részükről. De ahhoz meg idő, meg bukások, ebből való okulás, aztán jövő sikerek - valami olyan folyamat, ami mintha Kallusnál már elindult volna. De, mint írtam, egyelőre nem úgy tűnik, mintha ezekkel az inkvizítorokkal túl sokat akarnának foglalkozni.

Az utálkozóknak meg semmi sem tetszene. Még ha ezen módosítanának is, akkor is találnának mást, ami miatt fújhatnak. Ha zavarnak, ne foglalkozz velük, ennyi.

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű epizód volt! Egyre jobban sikerül megütni azt a hangulatot, ami a 4-5-6 részeket jellemezte, de ami ezen túl menő nagyság, az a hangulati elemek nagyszerű keveréke. Itt főleg Takobo –ra gondolok, ami tökéletesen beillene egy PT világnak is (de persze ne válasszuk szét az SW –t, maradjon csak egységes).

 

Az epizód maga egyenes ági folytatása a Children of the Force –nak. A vén sz*rkavaró tehát nem tett le a gyerekrablásról. Valószínűleg az inkvizítorok is ilyen műhelyekben „készülnek”? Több értelme lenne egészen kis koruktól képezni őket, mint nagyobb korban erővel elszakítani a megszokott közegből. Remélem erre lesz még utalás a későbbiekben. A rész maga szerintem a sorozat legdurvább kezdését produkálta. Kiirtották egy polgári űrhajó teljes legénységét utasostól együtt, csak mert egy Erő-érzékeny gyerkőc volt rajta. Az a sok szerencsétlen rosszkor volt rossz helyen. :( Nem mellesleg újabb adalékot kaptunk a Birodalom gonoszságára is. Amikor az ötödik fivér eldobta a kardot az nagyon hasonlított Savage mutatványára a Mustafar –on, ahol így fejezte le a Fekete Nap teljes vezérkarát. Vajon miért nem robbantották fel a hajót miután elmentek? Úgy tűnt kalóztámadásnak állították be a történteket. Talán még egy jó propaganda hírt is kreált belőle Alton Kastle.

Örültem Ahsoka feltűnésének! Elmondta merre járt, mit csinált. :) Kicsit sajnáltam, hogy nem esett szó a beszélgetésben a rég múltról, de ez azt hiszem már így is marad. Jó volt a poén Ezra hallgatózása kapcsán. :D Kanan nagy arc. Viszont azt nem igazán értettem, miért nem mondta meg Ahsoka a többieknek, hogy mi a feladat? Így eléggé fura volt őket odaküldeni, egy koordinátával a kezükben. :? A kis gyerkőcökkel volt egy pár remek poén, pont azok a karakterek kapták a kezükbe, akik nem igazán dadusságra születtek. :D Zeb morgolódásán is hangosan nevettem. :lol: Takobo világa amúgy nagyon jó volt, főleg mert az ithoriánok homeworld –jének tűnik! Kedvelem ezt a fajt, de álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen kultúrájuk és városaik vannak. :)

 

Szót kell ejteni az inkvizítorokról is, akik megint bebizonyították, hogy a maguk közegében nagyon hatásosak, de a Jedik szintjét távolról sem ütik meg. Persze nem is kell, hisz a galaxisban alig van akkora tudású Jedi mint pl. Ahsoka. Vagyis van még kettő, de azok ugye inaktívak. :) Szóval ilyen Kanan meg Ezra félék ellen teljesen elegek. Plusz még jól jönnek, ha gyerekeket kell lopkodni vagy civileket kell mészárolni.

Ahsoka belépője szenzációs volt. Hőseink kiütve fekszenek a földön, erre kinyílik a kapu és a nagy fényárból kijött Ő. :D Nagyon rég nem láttuk már harcolni, így szinte odaszegeződtem a képernyőre, amikor akciózni kezdett. Még mindig nagyon jól kardozik, a Fivért gyorsan hidegre tette (kicsit Savage feelingem volt közben :D ), a Nővérrel már jobban meggyűlt a baja, de igazából ő se volt ellenfele. A végén pedig angolosan távozott. :)

 

A slusszpoén viszont megint a Birodalomé volt. Szerintem Garel –nek annyi.

Link to comment
Share on other sites

Nem mellesleg újabb adalékot kaptunk a Birodalom gonoszságára is. Amikor az ötödik fivér eldobta a kardot az nagyon hasonlított Savage mutatványára a Mustafar –on, ahol így fejezte le a Fekete Nap teljes vezérkarát. Vajon miért nem robbantották fel a hajót miután elmentek? Úgy tűnt kalóztámadásnak állították be a történteket. Talán még egy jó propaganda hírt is kreált belőle Alton Kastle.

Szerintem tuti ráfogták a kalózokra - mint a Tantive IV megtámadását, ahol szintén ez volt a fedősztori. Szerintem csak arra nem számítottak, hogy rátalál valaki a hajóra, így marad túlélő. Amúgy ritka nagy rohadék ez a két inkvi.

 

Viszont azt nem igazán értettem, miért nem mondta meg Ahsoka a többieknek, hogy mi a feladat? Így eléggé fura volt őket odaküldeni, egy koordinátával a kezükben.

Mert ő sem tudta. Mondta is, hogy csak találgatni tud a az inkvizítorok másodlagos küldetésével kapcsolatban, de mint tudjuk, a Jedik nem nagyon szeretnek találgatni, vagy legalábbis Yoda előszeretettel tanácsolja, hogy tényekre alapozzanak. :) Csak a két koordinátát sikerült megfejtenie.

 

Takobo világa amúgy nagyon jó volt, főleg mert az ithoriánok homeworld –jének tűnik! Kedvelem ezt a fajt, de álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen kultúrájuk és városaik vannak.

Takobo csak egy kolóniájuk, és a starwars.com szerint ott is leginkább Hammertownban élnek nagy számban. A "kalapácsfejűek" Ithorról származnak, feltehetően ezért is ithorian a nevük, azaz magyarul ithori. :)

 

Szót kell ejteni az inkvizítorokról is, akik megint bebizonyították, hogy a maguk közegében nagyon hatásosak, de a Jedik szintjét távolról sem ütik meg. Persze nem is kell, hisz a galaxisban alig van akkora tudású Jedi mint pl. Ahsoka

Nem utolsó sorban így a két Sith-re sem jelentenek fenyegetést. Tegnap néztem meg a boszis szálat a TCW-ben, ott nagyon jól érződött, hogy Ventress és Opress tulajdonképpen az inkvizítorok elődei - csak itt orgyilkosnak hívják őket. Őket is a Sith tanítvány képezte, és ezeknél is vigyázni kellett, nehogy túl nagy hatalomra és túl sok Sith tudásra tegyenek szert - Ventressnél hamar közbe is lépett Sidious, amikor Tyranus már Sith tanítványként kezelte, és ugye Mault és Opresst is legyúrta, amikor már elege volt abból, hogy rajta és tanítványán kívül működik még két Sith Nagyúr a Galaxisban.

Lehet, hogy az inkvizítorok között is volt egy olyan "természetes" elhalálozási ráta, hogy ha Vader esetleg túlzásba esett a tanításukkal, akkor Sidious utasítására kinyírta őket? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Szerintem tuti ráfogták a kalózokra - mint a Tantive IV megtámadását, ahol szintén ez volt a fedősztori. Szerintem csak arra nem számítottak, hogy rátalál valaki a hajóra, így marad túlélő. Amúgy ritka nagy rohadék ez a két inkvi.

Tényleg szemetek, pedig Kennyt se nyírták ki. Itt most végre láthattuk mi is a hasznuk és értelmük. Nyilván Vader -től nem várható el, hogy minden ilyen kis sz*ros ügyet maga intézzen (de vajon akkor mit csinál? :hmm: ). Viszont most, hogy összecsaptak Ahsokával biztos jelentést tesznek a sötét nagyúrnak és ő nem fog habozni. Ismeri Anakin egykori tanítványát így nem engedheti sokáig tevékenykedni. De még ha engedné is, Sidious nem fogja hagyni és parancsot ad a likvidálására.

 

Mert ő sem tudta. Mondta is, hogy csak találgatni tud a az inkvizítorok másodlagos küldetésével kapcsolatban, de mint tudjuk, a Jedik nem nagyon szeretnek találgatni, vagy legalábbis Yoda előszeretettel tanácsolja, hogy tényekre alapozzanak. :) Csak a két koordinátát sikerült megfejtenie.

Igen, most hogy újra nézem már nekem is leesett. :pfff: Így viszont tök jól volt megírva a rész. :)

 

Takobo csak egy kolóniájuk, és a starwars.com szerint ott is leginkább Hammertownban élnek nagy számban. A "kalapácsfejűek" Ithorról származnak, feltehetően ezért is ithorian a nevük, azaz magyarul ithori. :)

Közben én is elolvastam az adatbankban és helyrekerült a dolog. :) Mint egy SW -s chinatown. :D

 

Nem utolsó sorban így a két Sith-re sem jelentenek fenyegetést. Tegnap néztem meg a boszis szálat a TCW-ben, ott nagyon jól érződött, hogy Ventress és Opress tulajdonképpen az inkvizítorok elődei - csak itt orgyilkosnak hívják őket. Őket is a Sith tanítvány képezte, és ezeknél is vigyázni kellett, nehogy túl nagy hatalomra és túl sok Sith tudásra tegyenek szert - Ventressnél hamar közbe is lépett Sidious, amikor Tyranus már Sith tanítványként kezelte, és ugye Mault és Opresst is legyúrta, amikor már elege volt abból, hogy rajta és tanítványán kívül működik még két Sith Nagyúr a Galaxisban.

Lehet, hogy az inkvizítorok között is volt egy olyan "természetes" elhalálozási ráta, hogy ha Vader esetleg túlzásba esett a tanításukkal, akkor Sidious utasítására kinyírta őket? :hmm:

Ez egy remek meglátás! Belegondolva valóban így lehetett. Ventress volt a legerősebb annyi szent. Na és persze Maul. Ezek az újak nincsenek túlképezve, talán a régmúlt hibáiból is okulva. Mondjuk engem azért meglepett, hogy a Zeb/Kanan/Ezra hármast kiütötték. :para:

Link to comment
Share on other sites

Az eddigi talán legjobb epizód :rock: . A többiek már le is írták,hogy miért :)

Amúgy Ahsoka gyorsan kiütötte azt az Ötödik Fivért. Így ránézésre arra tippeltem volna,hogy kettejük ő fogja jobban megizzasztani Ahsokát,de ehhez képest alig tudott hozzászagolni Skywalker egykori padawanjához. Elvégre így testalkatra is elég masszív és láthattuk,hogy Zebet is úgy elhajította mint a rongyot amikor verekedtek,ezért gondoltam,hogy többet nyújt majd a párbajban is. De ő inkább olyan mint Savage,izomtömege van és tud is verekedni,de technikája az nem nagyon van. Azért én Savage és a fivér harcát is megnézném ;)

Ahsoka meg szépen felfejlesztette magát,láthatólag jóval erősebb lett mint amikor a legutóbb láttuk a tcw-ben.

Link to comment
Share on other sites

Igen, a Fivér inkább Savage típusú, igazi megfélemlítésre való szörny. Kettejük meccse nagy rombolás lenne. :D Ahsoka valóban nagyon jól nyomta bár nem hiszem, hogy sok harcban vett volna részt azóta mióta kilépett a rendből. Bár ki tudja? Jókat repdesett az biztos. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű epizód volt, Ahsoka feltűnése a végén volt a csúcspont, de ahogy Zeb intézte a bébik mentését, az is nagyon tetszett. :)

 

Egy pillanatig én is azt hittem, hogy elfogják, mert Ezra-ék otthagyják. Mondjuk ezt az elemet talán nem találták el annyira jól. Furcsa volt, hogy a csapat ennyire magabiztosan lelépett, mondván Ahsoka majd úgyis megoldja egyedül és felugrik. Főleg úgy, hogy Ezra volt ebben a legbiztosabb, miközben nemigen ismerheti Ahsoka-t. Azért ott volt Kanan is, meg se próbáltak segíteni. Értem, hogy meg akarták mutatni a készítők, hogy Ahsoka badass, de jobb lett volna, ha Ezra aggódik és Kanan nyugtatja, mert ha nem is ismerik annyira egymást, de még mindig több rálátása van ennyire bízni a lány képességeiben.

Nekem teljesen hihető volt ez a helyzet. Épp a múlt heti részben történt egy hasonló szituáció, amikor Kanan mondta ugyanezt, amikor Rex-szel mentőkabinban hagyták el a hajót, nem a komppal - Ezra ott sem kérdezett, és láss csodát, meg is érkeztek Kanan-ék sec perc alatt. Ehhez van hozzászokva. :)

 

 

Az epizód maga egyenes ági folytatása a Children of the Force –nak. A vén sz*rkavaró tehát nem tett le a gyerekrablásról. Valószínűleg az inkvizítorok is ilyen műhelyekben „készülnek”? Több értelme lenne egészen kis koruktól képezni őket, mint nagyobb korban erővel elszakítani a megszokott közegből. Remélem erre lesz még utalás a későbbiekben.

Lehetséges, hogy bébikkel és nagyobb gyerekekkel, pl. akik az akadémián tűnnek el, egyaránt foglalkozik Sidious. Lehet, hogy épp Anakinra gondolva, aki szintén csak "öregen" került a Jedik látókörébe, mégis micsoda remek tanítvány lett belőle.

 

 

Nem utolsó sorban így a két Sith-re sem jelentenek fenyegetést. Tegnap néztem meg a boszis szálat a TCW-ben, ott nagyon jól érződött, hogy Ventress és Opress tulajdonképpen az inkvizítorok elődei - csak itt orgyilkosnak hívják őket. Őket is a Sith tanítvány képezte, és ezeknél is vigyázni kellett, nehogy túl nagy hatalomra és túl sok Sith tudásra tegyenek szert - Ventressnél hamar közbe is lépett Sidious, amikor Tyranus már Sith tanítványként kezelte, és ugye Mault és Opresst is legyúrta, amikor már elege volt abból, hogy rajta és tanítványán kívül működik még két Sith Nagyúr a Galaxisban.

Lehet, hogy az inkvizítorok között is volt egy olyan "természetes" elhalálozási ráta, hogy ha Vader esetleg túlzásba esett a tanításukkal, akkor Sidious utasítására kinyírta őket? :hmm:

Ez nagy valószínűséggel így lehet, hiszen később már híre-hamva se lesz az inkvizítoroknak. Talán rájönnek Sidious-szal, hogy veszélyes üzem ez, ami könnyen robbanhat. Azonban ez a két új fazon, akiket láthatunk, még nem az a kategória, akitől különösebben félniük kellene. :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information