Donát Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Nekem közbe jött ma valami sajna. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Én is hajlok rá, hogy toljunk rajta. Wilde sem írt még. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Akkor toljuk, úgysem vagyok a legjobb formámban, a témák se lettek megbeszélve, a filmet se néztem meg. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Sziasztok, bocsi nem nagyon voltam mostanában a fórumon, de az egész hetem nem úgy alakult ahogy terveztem. Fizikailag sem voltam túl jól - átment rajtam egy kisebb gyomor betegség és nem tudtam készülni az adásra, a filmet sem néztem meg, de úgy alakult, hogy jövő héten tudnék jönni, úgyhogy akkor szerintem egy hét múlva 19.30-ra beütemezhetnénk. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. (szerkesztve) Jobbulást! Legalább bepótolhatom az elmaradásomat, az EP3-as és a Solo beszélgetést még nem láttam. Szerkesztve: 2020. Június 7. - Nute Gunray 2 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 7. Egyetértek! Én is el voltam havazva. Wilde, jobbulást kívánok! Akkor jövő héten! 2 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 8. (szerkesztve) Mivel sajnos múlt héten nagyon el voltam havazva ... ezért a Rouge One PodCast YouTube verziója csak most került ki: 2 óra 20 perc tömény Star Wars tartalom! Szerkesztve: 2020. Június 8. - Darth Riddick 1 2 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 10. Hozzászólás ideje: 2020. Június 10. @Wilde remélem sikerült már meggyógyulnod! Ha így van és van egy kis időd valamikor feldobod majd a tematikát az Új Reményhez? 1 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 10. Hozzászólás ideje: 2020. Június 10. 3 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: @Wilde remélem sikerült már meggyógyulnod! Ha így van és van egy kis időd valamikor feldobod majd a tematikát az Új Reményhez? Igen, köszi már jól vagyok. Az alábbiakra gondoltam: - Bevezetésnek most nem arról beszélnénk, hogy ki hol látta először (gondolom senki se látta anno moziban közülünk max. a SE-t), hanem arról, hogy mi volt az első benyomása amikor először látta és mennyire tetszett a film. - Aztán még mielőtt rátérnénk a filmre szót ejthetnék a szerepéről, amit betöltött mind Hollywoodban, mind a hatását a zsánerre és kicsit erre a modern mitoszépítésre is kitérhetnénk, hogy Lucas mit alkotott meg ezzel a franchise-al, tekinte, hogy ez volt az első SW film. - A Birodalom - Lázadás szembenállást és film fő konfliktusát megvizsgálhatnánk abból a nézőpontból, hogy mit láthatunk ebből úgy, hogyha ezt a filmet látjuk először a Saga-ból (ahogy anno 77-ben láthatták a nézők), illetve másrészről kontextusba helyezve mit tudhatunk meg a filmből a kronológiai sorrend ismeretében. - A karakterek közül Luke, Han, Leia, Vader, Tarkin... esetleg még Chewie, R2 + 3PO kerülne szóba, akik korábban is szerepeltek, pl. Han ott megnézhetnénk, hogy mennyiben változtak meg a legutóbbi szereplésük óta. - Kedven jelenetek, kohéziós elemek, plusz mennyire öregedett jól a film. - Értékelés, zárógondolatok. Nagyjából ennyi lenne és olyan 19.45-től mehetne az adás! 1 1 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 13. Hozzászólás ideje: 2020. Június 13. Akkor holnap előreláthatólag jók vagyunk? Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 13. Hozzászólás ideje: 2020. Június 13. 10 perccel korábban, Darth Cupsy írta: Akkor holnap előreláthatólag jók vagyunk? Részemről igen, 19.45 lenne a kezdés, mondjuk 8 körül legkésőbb elindulna az adás és olyan két órára számítok, a potenciális adásidőnek! 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Annyit fűznék még a műsorvázlathoz, hogy Obi-wan nincs bele írva, de szerintem róla is kellene pár szót ejteni főleg ha Tarkinról beszélünk, akkor ő is van olyan hangsúlyos szereplő, ha nem hangsúlyosabb. Meg ha jól emlékszem a RO kibeszélőjében volt szó a birodalmi hierarchiáról, hogy miért mernek Vadernek visszaugatni, illetve Tarkinra miért hallgat, csak időszűkében nem tértünk ki rá, most jó lenne akkor pótolni. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Igyekszem, de lehet, hogy picit kések. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Sajnos nekem megint közbejött valami... de majd meghallgatom, mit alkottok. 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. 20:00 körül ott leszek!! Sajnálom Donát! A Birodalom kibeszélőhöz (valszeg 1 hét múlva) remélem csatlakozol Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. nekm is kell még egy pici idő, 8ra legkésőbb én is megérkezem Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Direkt link a Discord-hoz, ha valaki hallgatná élőben a New Hope kibeszélőt!https://discord.gg/WXa8Vz 1 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 14. (szerkesztve) A nyers felvétel 2 óra 32 perc lett. Holnap (vagy rosszabb esetben kedden) várható a kicsinosított, végleges változat publikálása Mixcloud és YouTube felületeken, addig is szíves türelmeteket kérem! Riddick Szerkesztve: 2020. Június 14. - Darth Riddick 3 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 15. Sziasztok! A hanganyag már hallgatható. Hossz: 2 óra 31 perc. Jó szórakozást! Ahogy tudom szállítom a YouTube verziót is! 1 3 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 16. Hozzászólás ideje: 2020. Június 16. Tényleg nagyon jó beszélgetés volt, még, ha el is húzódott egy kicsit. A következő adás tervezetét majd kb. csütörtökön fogom elkészíteni... 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2020. Június 16. Hozzászólás ideje: 2020. Június 16. Nem szoktam mindig beírni, de már négy beszélgetést meghallgattam, sorrendben az Ep 1-2-3-at és a Solo-t, és mindegyik nagyon színvonalas és tartalmas beszélgetés volt, élvezet volt hallgatni. Csak így tovább, srácok! 1 2 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 18. Hozzászólás ideje: 2020. Június 18. A hétvégén folytatódik a Podcast sorozat, méghozzá az Ep. V-el, az alábbi témák szerint menne az adás (ehhez egyéként, ha addig valakinek van ötlete, nyugodtan tegye hozzá, mint múltkor Cupsy): - Bevezetésnek az első benyomásokról beszélnénk, ami felmerül a filmről így általánosságban, hogy ki mikor látta elsőnek és milyen érzésket keltett akkor benne. - Az első nagyobb téma a film kapcsán a Hoth-on látható csata lenne. Itt beszélnénk egy kicsit a galaxis helyzetéről, hogy mi változhatott a ANH óta, de természetesen beszénénk egy kicsit magáról a csatáról is, ami a Saga egyik nagy emlékezetes csatája és itt arról is szót ejtenénk, hogy mai szemmel nézve milyennek látjuk ezt a szekvenciát. - A következő nagyobb topic az Erővel és Luke jedivé válásával lenne kapcsolatos, plusz itt kerülne elő először a klasszikus trilógában a Dagobahán számüzetését töltő Yoda karaktere is. Kiemelten foglalkoznánk a barlangban látott vízióval, ki hogy értelmezi ezt a jelenetet és mit indított el benne. - A harmadik egyben záró elem pedig a Bespinhez kötődne. Itt egy olyan világot láthatunk, aminek a példáján keresztül érzékelhetjük a Birodalom nyomásgyakorlóg képességét (még egy Halálcsillag hiányában is). Az új karakterek között itt beszélnénk Landoról, de Han és Leia szerelmi szála is itt érne révbe a klasszikus "Szeretlek - Tudom" szöveggel, szóval az ő karaktereiket is megvizsgálnánk mennyit változtak a legutóbbi rész óta. - A Birodalmi szekció kapcsán még említést tennénk a fejvadászokról, kiemelten a karakterek közül szerintem csak Bobával kellene foglalkozni, de ezt majd még meglátjuk. A Birodalom kapcsán pedig természetesen szóba kerülne Vader (az "én vagyok az apád" jelenetről is beszélnénk) és az OT-ben először itt megjelenő Uralkodó, tehát maga Palpatine is itt kerülne elő és az ő kettejük dinamikája Vaderrel. - A kedvenc jelenetek mellett megnézhetnénk itt is a nemrég 40. évfordulóját ünneplő film kapcsán, hogy mai szemmel nézve mennyire állja meg a helyét (esetleg összehasonlítva az előző résszel), illetve mindenki gondolkozzon el előre azon, hogy szerinte miért került ilyen kultstátuszba ez a film és miért rajonganak még 40 évvel később is ennyien érte. - A film értékelése zárná az adást. Ebben a kibeszélőben kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnénk bizonyos jelenetekre, amiből akad néhány igen emlékezetes, az adásidő kapcsán pedig igyekszem majd jobban figyelni, hogy ne szaladjon el annyira a beszélgetés, mint a múltkor és legalább a kitűzött 2 óra körüli limitet tudjuk tartani. Remélhetőleg teljes létszámban várunk majd benneteket! 2 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. (szerkesztve) Srácok! Pár napja probléma van a PC-mel. Random "kikapcsol" ... ami nem igaz, megy tovább, nem áll le. Az összes USB cucc szál el (bill, egér, mikrofon, stb...) + a kijelzők sötétülnek el és és a Windows is teljesen OFF lesz, ergo használhatatlan... Kikapcsolás után már vissza sem nagyon lehet kapcsolni (pontosabban az OS nem tölt be) legalábbis azonnal nem. Ez akkor gáz, ha mondjuk pont a felvétel közepén kezdi csinálni ezt a "csodát". Többek között ezért sem készült még el a legutóbbi PodCast YouTube verziója. Az új alaplap már másfél hónapja meg lett rendelve, de úgy tűnik most már tényleg nagyon időszerű lesz a csere. A hosszadalmas rendelés oka, hogy amit rendeltem sajnos nagyon nehezen lelhető fel... elvileg jövő héten megérkezik (nagyon remélem legalábbis!!) Ennek fényében sanszos, hogy e technikai probléma miatt elmaradna a felvétel, ami miatt elnézéseteket kell kérnem, én sem örülök neki, hogy ezt műveli a gépem Szerkesztve: 2020. Június 21. - Darth Riddick 1 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. 2 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Ennek fényében sanszos, hogy e technikai probléma miatt elmaradna a felvétel, ami miatt elnézéseteket kell kérnem, én sem örülök neki, hogy ezt műveli a gépem Jövő hétre is áttehetjük, addig meg hátha megoldódik. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. Este nem tudok lenni, bár látom, hogy technikai probléma is van, szóval én pártolom a halasztást Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 21. Ma is csinálta már 1x ezt, szóval így inkább nem vállalnám be Remélem hét elején megjönnek az alkatrészek és vasárnapra már helyre áll újra minden! Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 24. Hozzászólás ideje: 2020. Június 24. Én valószínűleg most sem leszek vasárnap, ha felérek kezdésre ok, ha nem akkor nyomjátok csak! Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 24. Hozzászólás ideje: 2020. Június 24. 5 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Én valószínűleg most sem leszek vasárnap, ha felérek kezdésre ok, ha nem akkor nyomjátok csak! Ok, hát olyan este nyolc körül kezdődne. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2020. Június 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Június 25. (szerkesztve) Úgy tűnik egyelőre jó lesz a 20:00 nekem is. Sikerült bütykölgetni a gépet.... most napok óta hiba nélkül megy. De ha minden igaz holnap végre megjönnek a várt alkatrészek, szóval vasárnapig minden tutira rendben lesz... nagyon remélem! Szerkesztve: 2020. Június 25. - Darth Riddick 1 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2020. Június 26. Hozzászólás ideje: 2020. Június 26. 19 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Úgy tűnik egyelőre jó lesz a 20:00 nekem is. Sikerült bütykölgetni a gépet.... most napok óta hiba nélkül megy. De ha minden igaz holnap végre megjönnek a várt alkatrészek, szóval vasárnapig minden tutira rendben lesz... nagyon remélem! Én a hétvégén nem leszek itthon, de vasárnap estére itt leszek és akkor 8-tól mehet, az adásmenet pedig a múlt héten itt megosztott rend szerinte menne, ha mindenkinek jó így! 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.