Ugrás a kommentre

Star Trek

Nute Gunray

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?  

25 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

• Star Trek: The Original Series (TOS)
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
    • Star Trek: Voyager (VOY)
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
    • Star Trek: Picard (PIC)
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0

Ajánlott hozzászólás

2 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Jó csak a színész jellemzően férfi, a színésznő meg nő :D Akkor legyen Apache helikopter :D A "they"-t nem tudom hogy lehet magyarba átültetni.

Azért, nem teljesen így működik, de az Apache helikopter menő. Amúgyis a magyarban a színész eleve gendersemleges, simán lehet értelmezni férfira, nőre, és nem binárisra. Jó kérdés amúgy a they/them. De csak simán ő-re lefordítjuk azt kész.

2 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Nekem a főparancsnokuk annyira nem szimpatikus valamiért, de majd biztos változik idővel. Csoda egyébként, hogy maradt egyáltalán belőlük valami, mivel ugysem tudnak nagy távokat megtenni. Az eszmék néha másabbak mint régen voltak, de azon körülmények között ez nem csoda. Lényegében a saját fennmaradásukért küzdenek, meg próbálják azt a keveset egyben tartani ami maradt. Hogy maga a Föld is kilépett belőle, az kicsit meglepő volt, de érthető hogy inkább az űr mélyére vonultak el nehogy mégtöbb kárt okozzanak.

Én nagyon bírom Vance admirálist! Nekem a kedvencem lett.:D A föld kilépésén én is nagyon meglepődtem, meg a Vulcan lelépésén is. Nagyot fordult a galaktikus helyzet. De jó hogy maradt pár világ. Jó lenne tudni majd a jövőben a pontos neveket. Azon az állomáson amúgy nekem leesett az állam mikor megláttam, hihetetlen jól lett megcsinálva. A hajók hogy tetszettek? És az egyenruhák? :D

Szerk: megkezdték a Strange New Worlds forgatását, ahol a Pike vezette Enterprise kalandjait láthatjuk. Újabb sorozat amit lehet nézni.:D

Szerkesztve: - Iqvi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Én nagyon bírom Vance admirálist! Nekem a kedvencem lett.:D A föld kilépésén én is nagyon meglepődtem, meg a Vulcan lelépésén is. Nagyot fordult a galaktikus helyzet. De jó hogy maradt pár világ. Jó lenne tudni majd a jövőben a pontos neveket. Azon az állomáson amúgy nekem leesett az állam mikor megláttam, hihetetlen jól lett megcsinálva. A hajók hogy tetszettek? És az egyenruhák? :D

Kicsit ilyen megtört embernek tűnik, de ezen nem csodálkozok. 

Hajókat annyira nem figyeltem meg, mert nem nagyon mutatták közelről őket, de amúgy tetszetősek. A Discovery a maga future desingjával nagyjából illik is a korba. Hogy a hajtóműveknek mi értelme hogy nem hozzá vannak hegesztve a hajótesthez azt én sem értem, az űrben olyan mindegy, hogy paralelogramma alakú a hajó vagy háromszög. Lehet a légkörben való manőverezésben segít hogy mellette lebeg, nem tudom.

Egyenruháknál a kitűző menő lett, csóró Linus csak megtalálta a kantint egyszer :D Amúgy ebben az évadban mintha kicsit több humor lenne, amit megfelelően is adagolnak. Már az első részben a beszívott Burnham nagy kedvenc volt :D Bármit használnak én is akarok olyat. :D 

14 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Szerk: megkezdték a Strange New Worlds forgatását, ahol a Pike vezette Enterprise kalandjait láthatjuk. Újabb sorozat amit lehet nézni.:D

Pike-ot nagyon komáltam, biztos nézni fogom. :D 

A hozzászólás linkje

54 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Hajókat annyira nem figyeltem meg, mert nem nagyon mutatták közelről őket, de amúgy tetszetősek

Tettem be ide egy posztot a hajókról, majd visszakeresem. Vannak nagyon érdekes dizájnok, és WTF dizájnok is. Mint a Mars-class. 

55 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Már az első részben a beszívott Burnham nagy kedvenc volt

Hú, én azt pont nem bírtam anno. 

56 perccel korábban, NorbiLordi írta:

csóró Linus csak megtalálta a kantint egyszer :D

Ja, lehet lifttel egyszerűbb lett volna, de úgy már kevésbé lett volna vicces.:D

A hozzászólás linkje

2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ja, lehet lifttel egyszerűbb lett volna, de úgy már kevésbé lett volna vicces.:D

Szegény pont elkezdett vedleni, úgyhogy mire rájött hogy jut oda, már nem engedték be :D 

A hozzászólás linkje

2021. 03. 13. - 15:08, NorbiLordi írta:

Szegény pont elkezdett vedleni, úgyhogy mire rájött hogy jut oda, már nem engedték be :D 

Sad Linus noises.:D Kiváncsi vagyok, hogy fog tetszeni az évadzáró. Szerintem messze ennek az évadnak volt a legjobb zárása. Mondjuk unblock ezt tartom eddig a legjobb évadnak is.:D

A hozzászólás linkje

49 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Na letudtam :D Elég ilyen happy end vége lett, ha nem lenne több évad akár itt le is lehetne zárni a sztorit. A végén az idézet tetszett :D 

Igen, azt nagyon eltalálták. Szépen reflektált a jelenlegi helyzetre, de nem csak maga az idézet, hanem az egész évad is. Én nagyon szerettem, már várom mibe keverednek a negyedik évadban. De ha csak a Föderáció helyreállításán túl, más nagyobb dolog, egy Kontroll, egy háború, nem lesz, akkor azt is élvezni fogom.

A hozzászólás linkje

4 perccel korábban, Iqvi írta:

Igen, azt nagyon eltalálták. Szépen reflektált a jelenlegi helyzetre, de nem csak maga az idézet, hanem az egész évad is. Én nagyon szerettem, már várom mibe keverednek a negyedik évadban. De ha csak a Föderáció helyreállításán túl, más nagyobb dolog, egy Kontroll, egy háború, nem lesz, akkor azt is élvezni fogom.

Hát ha legalább ennyire együtt tudnánk dolgozni akár csak 1 napra is, mint a Discovery legénysége vagy a Föderáció már egy boldogabb világ lenne. Az tetszett, hogy Ni'Var ugyan kilépett már, de azért küldött segítséget, meg folyamatban volt az újracsatlakozás. Keminar meg rendesen felfejlődött :D 

A hozzászólás linkje

17 órával ezelőtt, Iqvi írta:

De ha csak a Föderáció helyreállításán túl, más nagyobb dolog, egy Kontroll, egy háború, nem lesz, akkor azt is élvezni fogom.

Én örülnék, ha csak ennyi lenne. Szeretem az új Trekkeket, de az nem tetszik, hogy legyen szó akár a Discovery-től, akár a Picard-ról, mindegyik új évad valamilyen galaktikus krízissel foglalkozik.

DIS 1. évad: a Klingon-Föderáció háborúja a pusztulás szélére sodorja a Föderációt. Egyéb híreink: a micelium-hálózat pusztulása elpusztítja nem csak a mi univerzumunkat, hanem minden más univerzumot is.

DIS 2. évad: egy a jövőből a múlba átugrott, majd továbbfejlődött MI a jövőben a galaxis minden biológiai életformáját kiírtja, mert csak.

PIC 1. évad:  egy MI a múltban üzenetet hagyott, hogy más MI-k kinyithassák azt a kaput, ami ezt az ősi MI-t rászabadítja a galaxisra és minden biológiai életformát kiírtja, mert csak.

DIS 3. évad: elfogyott a dilítium, így annyi a csillagközi utazásnak, a hatalmas csillagállamok az összeomlás szélére sodródtak. Egyéb híreink: egy hisztis gyerek romba döntötte a galaxist.

Szóval négy, egymást követő "itt a világvége!" felkiálltás után, amiből kettő ráadásul majdnem teljesen ugyanaz, foglalkozhatnának most kisebb léptékű dolgokkal mind a DIS, mind a PIC részéről. Az sem lenne rossz, ha a DIS 4. évada olyan lenne, mint az ENT 4. évada, hogy kisebb, egymáshoz csak hébe-hóba lazán kapcsolódó sztorikat mesélne el 3-4-5 részes bontásban. És a Föderáció összerakása önmagában elég nagy feladat, pláne annak tükrében, hogy milyen ramaty állapotban van a galaxis. Szóval szerintem k*rva felesleges lenne ide egy újabb galaktikus krízis.

A hozzászólás linkje

Kár, hogy én nem lehettem ott ezen a vitán, mert az a nagy büdös helyzet, hogy egyik sem ért hozzá, nagyon amatőrül nyomják, és ezt a tudtukra kellett volna hoznom. Ha értenének hozzá, akkor tudnák, hogy Spockot az első és második Star Trek mozifilm között nevezték ki kapitánnyá, a sorozatban végig parancsnok volt. Kapitányként ment nyugdíjba a 6. mozifilmet követően és eztán lett belőle nagykövet.

Amúgy a vér kérdésében a csajnak van igaza, szóval ő egy pöppet kevésbé amatőr, mint a másik. :D 

A hozzászólás linkje

1 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ha értenének hozzá, akkor tudnák, hogy Spockot az első és második Star Trek mozifilm között nevezték ki kapitánnyá, a sorozatban végig parancsnok volt. Kapitányként ment nyugdíjba a 6. mozifilmet követően és eztán lett belőle nagykövet.

Na, ma is megtudtam valamit a Star Trekről.:hehe:

A hozzászólás linkje

A fordító a fő bűnös. Az eredeti szöveg helyesebb. A pontosítás olvasása után megnéztem a rész angol feliratában. Aztán felkutattam az angol nyelvű részt is.

- When the sulfur atom joins the hemoglobin molecules, red blood turns green. Which is why first officer Spock's blood is green in Star Trek.
- No, it's not.
- Uh, yes, it is. Trust me. I'm an expert.
- Well, apparently not, because otherwise you would surely know that the oxidizing agent in vulcan blood is copper. And that is why his blood is green. Well, it was that and the fact that he had a vulcan father, since his mother was actually human. And furthermore, he was promoted to captain just prior to Star Trek II and then he retired as civilian ambassador.

A hozzászólás linkje

Állítólag készülőben van új film, de már ezt mondják évek óta.

Én egy Terrán Star Trek sorozatot akarok, engem annyira érdekelne mennyiben alakult másképp a történelem. Azt tudjuk, hogy az Ember-Vulkán első találkozó hogy sült el, de hogy alapvetően is ilyenek voltak kezdettől fogva a terránok, vagy valamikor más irányba indult el a történelem, és amiatt lettek ilyenek? :D 

A hozzászólás linkje

4 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Én egy Terrán Star Trek sorozatot akarok, engem annyira érdekelne mennyiben alakult másképp a történelem. Azt tudjuk, hogy az Ember-Vulkán első találkozó hogy sült el, de hogy alapvetően is ilyenek voltak kezdettől fogva a terránok, vagy valamikor más irányba indult el a történelem, és amiatt lettek ilyenek? :D 

Ez engem is érdekelne. De a Memory Alpha szerint a Római Birodalomtól származtatják magukat.

A hozzászólás linkje

Elméletileg volt egy darabig a prime-al azonos fejlődés, aztán mint a Kelvin idővonalnál a Narrada érkezésekor, úgy a mirror univerzumban is valamikor elvált. Jó kérdés mikor, én úgy a 20.századra tippelek. Viszont én azt az univerzumot annyira nem birom. Ha készülne oda sorozat, akkor én a Terrán Birodalom bukása utánra tenném. 

10 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Hát igen, mondani sok mindent lehet. A filmről már sokat pusmognak, de én valami konkrétumot szeretnék már, sztorit, forgatási és premier dátumot, plusz azt, hogy ki csinálja. 

3 perccel korábban, RacerX írta:

Ez engem is érdekelne. De a Memory Alpha szerint a Római Birodalomtól származtatják magukat.

Ezt nem is tudtam. A Memory Alpha ezt mire hivatkozza? 

A hozzászólás linkje

1 órával korábban, Iqvi írta:

Semmi hivatalos, csak spekuláció:
- Archer az istenek áldását kéri,

- Vagy hogy Kirk lehet az új Caesar,

- A Terra ugye latinul a Föld,

- Aztán ott van még Georgiou császárnő jó hosszú neve is (Philippa Georgiou Augustus Iaponius Centarius), akit Stamets úgy jellemez mint Róma leánya.

A hozzászólás linkje

6 órával ezelőtt, Iqvi írta:

A @RacerX által felsoroltak mellé még hozzátenném, hogy a tükör-Archer azt állítja, hogy a Terran Birodalom több száz éves - és ezt ugye 2155-ben mondja. Persze lehet, hogy ez nem valós adat, hiszen azért az ilyen önkényuralmi birodalmak hajlamosak lódítani, hogy magukat dicsőbnek állítsák be. A legkorábbi évszám, ami a tüköruniverzumbeli Földhöz köthető, az 1955, ekkor volt egy politikai csoportosulás, ami a későbbi Terran Birodalom igéit már hírdette. Mivel mindkét infó az Enterprise ugyanazon részében lett felfedve, sanszos, hogy Archer kamuzik, és a Terran Birodalom csak a 20. század végén vagy inkább a 21. század elején alapult meg.

Annyi biztos, hogy a Földön az első ismert nagy eltérés az az, hogy Zephran Cochran nem kezet fogott az érkező vulcaniakkal, hanem agyonlőtte őket.

Ugyanakkor a tüköruniverzumnál az egy roppant érdekes kérdés, hogy csak a Földön történtek miatt vált szét a két világ vagy vannak egyéb eltérések is. Sajnos az emberi történelemről sem tudunk sokat, hát még az ott élő egyéb népek történelméről, minden esetre nagyon úgy fest, hogy a klingon, a bajori és a vulcani civilizációk nem tértek el markánsan az elsődleges univerzumtól, amíg a Terran Birodalom le nem igázta őket. A vulcani logikus, békés nép volt, akik nem vették fel a kapcsolatot másokkal, amíg azok el nem érték a görbületi sebességet. A klingon harcos, hódító faj volt, a bajori meg ugyanúgy le lett igázva a cardassiaiak által, hiszen a Terrok Nor (azaz a Deep Space Nine) ugyanúgy megépült.

A hozzászólás linkje

És én még azt hittem, hogy a Picard teaser után már nem lesz semmi érdekes. Nem a francot. Discovery 4. évad teaser! 

https://www.instagram.com/tv/CNTcnNChigF/?igshid=1s15od5biy3h2

Plusz Lower Decks teaser is jött.

https://www.instagram.com/p/CNTLGlGAaLt/?igshid=olchowzl3mom

Szerkesztve: - Iqvi
A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.