Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Azért egy kéthetes videóban kijelenteni azt, hogy 1977 óta ez az eső eset, hogy a scriptnek megfelelő sorrendben látjuk a jelenetet, nagy merészség és abszolút téves. Több olyan, több mint tíz éves rajongói változat is létezik, amiben így szerepel a jelenet. Viszont ez is, mint a többi, remek reprezentálása annak, hogy a filmeknél nem csak az számít, hogy valami "természetesnek hasson", hanem nagyon fontos a dramaturgia. Amit ez a sorrend kivégez. Végre látjuk Leia üzenetetétl teljes hosszában, de mindenféle felvezetés nélkül, aztán a drámai bejelentés helyett kapunk egy hosszú, unalmas oktatóbeszélgetést a vén tanártól valamiről, amiről sosem hallottunk.

Jól érezte a vágó, hogy ez így lapos és nem is igazán értelmes. Leia szorult helyzetben van, de Ben Kenobi inkább kényelmesen hátradől és kiselőadást tart a csaj bátyuskájának. Szóval sokkal jobb, hogy az uncsi kiselőaadás vezeti fel az üzenetet, húzzák vele az idegeket, miközben azért el is varázsolja az embert. Aztán láthatjuk végre az üzenetet, és záróakkordként bumm, a drámai bejelentés, amivel keretben foglalják az egész "Ben barlangja" jelenetet.

Ráadásul az Obi-Wan Kenobi után még logikusabb, hogy Ben nem dől hátra kényelmesen és kezd az Erőről hadoválni, hanem azonnal küzli Luke-kal, hogy akkor menjünk.

Hozzászólás ideje:

Köszi, hogy beraktad ezt ide. Egyrészről tényleg jobban kiadja a szöveg, másrészről valóban fura, hogy úgy megy tovább a beszélgetés, mintha nem épp most hallottunk volna egy galaktikus vészhelyzetről. :D Nagyon is igazatok van a dramaturgia kapcsán. Viszont ezek szerint C-3PO a jelenlegi verzióban is aktívan nézi Leia üzenetét? Ez teljesen kimaradt nekem eddig, valóban ez egy hiba így.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Igen, hol ébren van, hol nem. Szerintem sokan hozzád hasonlóan észre sem veszik, azért sem nagy gond, bár kétség kívül filmen belüli kontinuitási baki. Az üzenetre koncentrál a néző, nem egy droidra, amiről azt hallotta, hogy lekapcsolt. Én is valamikor a DVD korszak idején szúrtam ki, amikor a VHS 4:3-as képarányát felváltotta a 16:9 perspektíva, így a szememet jobban vonzotta az addig sosem látott részletek. (Lehet 4:3-ban C-3PO annyira nem is látszódott. :hmm: )

Szerkesztve: - Dzséjt
  • 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Én ugyan moziban hamarabb láttam, és már többször is, de számomra a döbbenet az volt, hogy egy ilyen csúcsfilmet bemutatott a Magyar Televízió! Onnantól még évekig ahányszor meghallottam a fanfárokat akár a tévétől messzebb lévén, pillanatra felsejlett a remény, hátha megint Star Wars kezdődik a tévében. Zsigeri reakcióvá vált. :)

Szerkesztve: - Pildi
Hozzászólás ideje:

Ugyan ekkor még -1 éves voltam (na jó, -9 hónap és -19 napos), de anno én pont az ep6-ot láttam életemben legelőször az SW-k közül, hangalámondásosan, és egészen az ep2-ig ez volt a kedvencem.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, tomcsi80 írta:

Én 4 éves voltam, mikor bemutatták a filmet a tévében és azóta töretlen a rajongás a Star Wars iránt, de a kibővített univerzum terén legenda rajongó vagyok.

És emlékszel rá? Négy éves koromból én semmire nem emlékszem. :D 

Hozzászólás ideje:
2024. 12. 25. - 8:56, Pildi írta:

Én ugyan moziban hamarabb láttam, és már többször is, de számomra a döbbenet az volt, hogy egy ilyen csúcsfilmet bemutatott a Magyar Televízió! Onnantól még évekig ahányszor meghallottam a fanfárokat akár a tévétől messzebb lévén, pillanatra felsejlett a remény, hátha megint Star Wars kezdődik a tévében. Zsigeri reakcióvá vált. :)

Ugyanez. Nem hittem el hogy egy ilyen(akkor egyértelműen tényleg a csúcs volt a mozikban) filmet bemutatnak a moziban. Az a durva hogy arra a napra kristálytisztán emlékszem. Szerencsen karácsonyoztunk a scaláddal, onnan jöttünk haza ás imádkoztam nehogy legyen valami baj az úton(akkor még nagy havazások voltak főleg Borsodban) és ne érjünk haza időben. Szüleim rendesek voltak mert már kettőkor indultunk 4 helyett. Abban az évben vettünk színes tv-t pár osutálytársam fel is jött. Aztán jött az Onedin hangja = Vader hangja megrökönyösödés. A moziban ugye felirattal ment.

A 20th Century fanfánál ugyanezt éreztem.  Ha meghallottam a tv-ben mentem nézni és fel voltam háborodva hogy nem a Csillagok Háborúja kezdődött.

Ami még érdekes hogy ez volt az egyetlen alkalmo a rendszerváltásig(sőt ha jól rémlik a kereskedelmi tv-k 1997-es indulásáig) hogy a magya tv leadott egy sw-filmet. Mi utána évekig reménykedtünk hogy leadják a Birodalom Visszavág-ot és a Jedi Visszatért de hiába.

Hozzászólás ideje:

Akkor valószínűleg rosszul emlékszem. Talán mintha lett volna szavazás, és három film közül kellett választani melyik legyen. Valami ilyesmi rémlik. Na mindegy. Viszont az az érzés ami a film után elfogott, hátborzongató volt. Mert csak azt a két órát tölthetted az SW világában, és ki tudta mikor lesz a következő? Ezért is minden másodpercét ittam. Az űrcsatánál már szomorú voltam, hogy hamarosan vége. Mennyire más kor volt az, te jó ég!

Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akkor valószínűleg rosszul emlékszem. Talán mintha lett volna szavazás, és három film közül kellett választani melyik legyen. Valami ilyesmi rémlik. Na mindegy. Viszont az az érzés ami a film után elfogott, hátborzongató volt. Mert csak azt a két órát tölthetted az SW világában, és ki tudta mikor lesz a következő? Ezért is minden másodpercét ittam. Az űrcsatánál már szomorú voltam, hogy hamarosan vége. Mennyire más kor volt az, te jó ég!

Vagy az én memóriám se a régi. Ezért is mondom hogy a Disney + ma egy áldás, illetve hogy megvannak a filmek korongokon. Akkor nem úgy volt hogy hopp van kedvem sw-filmet nézni és előveszem, hanem moziban kellett megnézni, de ugye ezeket sem adták mindig. Az biztos hogy a nyolcvanas években nekem bármely sw-flm(az akkor három) megnézése a moziban egy karácsonnyal, egy ünneppel ért fel. Néztünk más filmeket is moziban, de az csak szórakoztató volt, de az sw-filmek különleges alkalmak voltak, hiába láttuk már többször őket.

Hozzászólás ideje:

Teljesen más dimenzió volt! Az etalon. Voltak a filmek és a Csillagok Háborúja. Semmi se mérhetett fel hozzá. Hiába volt E.T. meg ezek.... Nálunk ráadásul nem játszották még a mozik se, mert ez egy kis város. Szerencsére a szomszédnak volt videója és felvették a TV-ből.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Viszont az az érzés ami a film után elfogott, hátborzongató volt. Mert csak azt a két órát tölthetted az SW világában, és ki tudta mikor lesz a következő? Ezért is minden másodpercét ittam. Az űrcsatánál már szomorú voltam, hogy hamarosan vége. Mennyire más kor volt az, te jó ég!

Erre az érzésre én is tisztán emlékszem. Ünnep volt minden mozis megtekintés, s ahogy a film vége közeledett, már bekúszott a gondolataimba a szomorúság, hogy sajnos mindjárt vége, s ki tudja, mikor látom újra. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.