Ody Mandrell Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 Kicsit jobban figyelhettek volna Dodonna karakterére, mert így nem lett túl szimpatikus karakter. Itt is azt mondja, hogy a Leia által megszerzett tervrajzok. Átvitt értelemben ez igaz, de a valóságban ez egy nagy ferdítés. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Ez egy forditási hiba. Ő igy fogalmaz: "An analysis of the plans provided by Princess Leia has demonstrated a weakness in the battle station." Vagyis a tervek amiket Leia adott át. És hát pontosan ez történt, hisz a terveket Leiáék szállították le a Yavinra. A magyarok ezt rosszul forditották le. Az eredetiben jót mond. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 Ebben az esetben elnézést kérek Dodonnától. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Ma negyven éves a film Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Éppen ezért a kettős naplemente virított ma a munkahelyi monitoron Azt hiszem, egy darabig marad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted May 25, 2017 Author Share Posted May 25, 2017 Hihetetlen, hogy 3 éves voltam csak amikor bemutatták. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Én meg -13 éves. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Én -3 éves voltam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 -1, szóval majdnem egyidősek vagyunk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Elkészült egy Spielbergről szóló dokumentumfilm, ahol érintik az ep.4 elkészültét is. A sztori ismert: Brian De Palma találta ki, hogy nyitószöveg kell a film elejére. De így ezekkel a szavakkal még nem hallottam ezt a történetet. Az idézet előtt egy kis kontextus: Lucas a legjobb barátainak (köztük De Palmának, Scorsese-nek és Spielbergnek) levetítette a Star Wars első még effektek nélküli verzióját. Az űrcsata helyén itt még második világháborús valódi csata-jelenetek voltak bevágva csak hogy nagyjából látszodjon hogy ott mi fog történni. Miután megvolt a vetités Spielberget leszámitva mindenki fogta a fejét, hogy ez mi volt. És akkor innentől idézem Spielberget: "George attól tartott meg fog bukni. Nagyon kiakadt. Beültünk egy étterembe miután vége lett a filmnek és Brian [De Palma] felállt és elkezdett kiabálni: "Mi a csudáról szól ez a film? Nem értem a sztorit. Kik ezek az alakok? Ki az a szőrös? Honnan jöttek? Mi a kontextus? A háttértörténet? Megőrjít." Brian leordította George fejét, aki csak ült a helyén. Elvörösödött. Szerintem legszívesebben megölte volna Briant. Mégis valami óriási dolog lett belőle. Brian elmagyarázta, hogy egy bevezetővel kell kezdeni, mint a régi filmeken. Haladjon végig a szöveg a képen és vezesse be mi a fenét fogunk látni, miért is ülünk a film előtt, és mi is ez a mitológia. Mutasd be a világát és aztán már tudjuk élvezni a filmet. Így született a híres bevezető" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 9, 2017 Author Share Posted October 9, 2017 (edited ) Ez jó sztori. Bár a bevezetőből se derül ki, hogy ki az a szőrös. Edited October 10, 2017 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Nem semmi történet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az alábbi videót. Kiváló munka, és engem nagyon megfogott: Bár fan kreálmány, de vágással és zenével kiegészítve a filmekből táplálkozik, így én most ezt ide tenném. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Néhol lúdbőröztető! Jó kis videó. MEgint beugrott, hogy Rey-nek milyen kardja is lesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Jó ki összeállítás. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Remek ötlet volt megjeleníteni mire is gondolhatott Obi-Wan, miközben Luke faggatta. Nagyon tetszett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Remek video, bár a Jedikről szóló részben mást vágtam volna be. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 A 40 éves évfordulóra egy fantasztikus filmzene kiadvány jelenik meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Porg Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 https://indavideo.hu/video/Timelapse_video_a_Halalcsillag_epiteserol?ajanlo=1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 (edited ) Nekem egy kérdésem lenne. C3PO az elején mondja, hogy ebből már nem mászik ki a hercegnő. Aztán amikor R2-ból kijön a felvétel Leiáról, akkor meg azt mondja Lukenak, hogy nem tudja, hogy ki de úgy véli jelentős személy. Akkor most ez hogy van? Ha már volt rá válasz, akkor bocsi. Edited December 26, 2017 by Kenobi tábornok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Ez egy jó kérdés, és szerintem kielégítő válasz még sosem született. Talán 3PO hazudik, ami mondjuk elég fura lenne annak tükrében, hogy nem az a lódítós fajta, ráadásul pont lecseszi R2-t, amiért az titkolózik. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Nemrég olvastam, hogy Obi-Wan otthonában volt egy billentyűkódos széf, amiben a fénykardépítésről szóló jegyzetek voltak. Nem lehet hogy Luke ezeket a feljegyzéseket felhasználta a saját fénykardjához és ezért hasonlít annyira az öregéhez? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 De igen, azt használta, és nem csak jegyzeteket, de alkatrészeket is talált, ezért hasonlított. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Porg Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Hmmmm, érdekes. https://24.hu/kultura/2017/12/29/star-wars-eldurvul-obi-wan-es-vader-parbaja-az-uj-rajongoi-valtozatban/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 30, 2017 Author Share Posted December 30, 2017 Nevetséges... Miközben azon nyarvognak, hogy Luke karaktere így meg úgy lett elb*szva, akkor ilyen hülyeségeken dolgoznak. Mert ez nyilván nem rontana és gyalázna meg semmit. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Ez úgy van, tudod, hogy ha Lucas beletesz egy élő, lélegző Mos Eisley-t az ep4-be, akkor a k*rva anyját, hogy beletette. Ha egy rajongó átalakítja a fénykard-párbajt, akkor az nagyszerű ötlet, és a k*rva anyját Lucasnak, amiért nem csinálta meg. Tömören: a k*rva anyját Lucasnak. Mondjuk talán ez a baj: sokaknak a Star Wars ennyi, csihi és puhi. Mondjuk mindentől függetlenül jól néz ki ez a videó. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Ez úgy van, tudod, hogy ha Lucas beletesz egy élő, lélegző Mos Eisley-t az ep4-be, akkor a k*rva anyját, hogy beletette. Ha egy rajongó átalakítja a fénykard-párbajt, akkor az nagyszerű ötlet, és a k*rva anyját Lucasnak, amiért nem csinálta meg. Tömören: a k*rva anyját Lucasnak. Mondjuk talán ez a baj: sokaknak a Star Wars ennyi, csihi és puhi. Mondjuk mindentől függetlenül jól néz ki ez a videó. Szerintem is jól néz ki. Mondjuk így külön még okés is, de az eredeti HCS jelenetekhez nem hiszem, hogy jól illeszkedne, ha beillesztenék a film folyamatába. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Újabb bizonyíték, hogy Guiness bácsi nem volt túl jó véleménnyel a forgatásról 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 4 órával ezelőtt, Nabopolasszar írta: Újabb bizonyíték, hogy Guiness bácsi nem volt túl jó véleménnyel a forgatásról Hát ez zseniális... Alec féltette Anne-t az öreg Lucastól, nehogy belerángassa őt is valami világmegváltó őrültségbe, mint saját magát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Azért volt egy stílusa a vén salabakternek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts