Jump to content

Háttérben lévő érdekességek, történetek

Recommended Posts

Ez egy forditási hiba. Ő igy fogalmaz: "An analysis of the plans provided by Princess Leia has demonstrated a weakness in the battle station." Vagyis a tervek amiket Leia adott át. És hát pontosan ez történt, hisz a terveket Leiáék szállították le a Yavinra. A magyarok ezt rosszul forditották le. Az eredetiben jót mond.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...

Elkészült egy Spielbergről szóló dokumentumfilm, ahol érintik az ep.4 elkészültét is. A sztori ismert: Brian De Palma találta ki, hogy nyitószöveg kell a film elejére. De így ezekkel a szavakkal még nem hallottam ezt a történetet. Az idézet előtt egy kis kontextus: Lucas a legjobb barátainak (köztük De Palmának, Scorsese-nek és Spielbergnek) levetítette a Star Wars első még effektek nélküli verzióját. Az űrcsata helyén itt még második világháborús valódi csata-jelenetek voltak bevágva csak hogy nagyjából látszodjon hogy ott mi fog történni. Miután megvolt a vetités Spielberget leszámitva mindenki fogta a fejét, hogy ez mi volt.

És akkor innentől idézem Spielberget:

"George attól tartott meg fog bukni. Nagyon kiakadt. Beültünk egy étterembe miután vége lett a filmnek és Brian [De Palma] felállt és elkezdett kiabálni: "Mi a csudáról szól ez a film? Nem értem a sztorit. Kik ezek az alakok? Ki az a szőrös? Honnan jöttek? Mi a kontextus? A háttértörténet? Megőrjít." Brian leordította George fejét, aki csak ült a helyén. Elvörösödött. Szerintem legszívesebben megölte volna Briant. Mégis valami óriási dolog lett belőle. Brian elmagyarázta, hogy egy bevezetővel kell kezdeni, mint a régi filmeken. Haladjon végig a szöveg a képen és vezesse be mi a fenét fogunk látni, miért is ülünk a film előtt, és mi is ez a mitológia. Mutasd be a világát és aztán már tudjuk élvezni a filmet. Így született a híres bevezető"

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Nekem egy kérdésem lenne. C3PO az elején mondja, hogy ebből már nem mászik ki a hercegnő. Aztán amikor R2-ból kijön a felvétel Leiáról, akkor meg azt mondja Lukenak, hogy nem tudja, hogy ki de úgy véli jelentős személy. Akkor most ez hogy van? :) Ha már volt rá válasz, akkor bocsi. 

Edited by Kenobi tábornok

Ez egy jó kérdés, és szerintem kielégítő válasz még sosem született. Talán 3PO hazudik, ami mondjuk elég fura lenne annak tükrében, hogy nem az a lódítós fajta, ráadásul pont lecseszi R2-t, amiért az titkolózik.

Ez úgy van, tudod, hogy ha Lucas beletesz egy élő, lélegző Mos Eisley-t az ep4-be, akkor a k*rva anyját, hogy beletette. Ha egy rajongó átalakítja a fénykard-párbajt, akkor az nagyszerű ötlet, és a k*rva anyját Lucasnak, amiért nem csinálta meg. Tömören: a k*rva anyját Lucasnak. :) 

Mondjuk talán ez a baj: sokaknak a Star Wars ennyi, csihi és puhi. Mondjuk mindentől függetlenül jól néz ki ez a videó.

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ez úgy van, tudod, hogy ha Lucas beletesz egy élő, lélegző Mos Eisley-t az ep4-be, akkor a k*rva anyját, hogy beletette. Ha egy rajongó átalakítja a fénykard-párbajt, akkor az nagyszerű ötlet, és a k*rva anyját Lucasnak, amiért nem csinálta meg. Tömören: a k*rva anyját Lucasnak. :) 

Mondjuk talán ez a baj: sokaknak a Star Wars ennyi, csihi és puhi. Mondjuk mindentől függetlenül jól néz ki ez a videó.

Szerintem is jól néz ki. Mondjuk így külön még okés is, de az eredeti HCS jelenetekhez nem hiszem, hogy jól illeszkedne, ha beillesztenék a film folyamatába. :hmm: 

4 órával ezelőtt, Nabopolasszar írta:

Újabb bizonyíték, hogy Guiness bácsi nem volt túl jó véleménnyel a forgatásról :D 

Hát ez zseniális... :lol: 

Alec féltette Anne-t az öreg Lucastól, nehogy belerángassa őt is valami világmegváltó őrültségbe, mint saját magát. :D