Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Azért amikor mondta Snoke-nak Kylo, hogy Rey ellenállt neki, akkor eléggé haragra gerjedt... Az Erő érzékenysége miatt lett érdeklődő. Ezzel nem vagy egyedül. Nekem is az az érzésem, hogy Snoke számára az Első Rend egy fogyóeszköz. Még az sem zaklatta különösebben, hogy a Csillagpusztító hirtelen a napos oldalát mutatta a Galaxis felé. Szerintem ő úgy van vele, hogy hagyja ezeket a kis mitugrászokat játszani, amíg azok a céljait szolgálják. Az már viszont jó kérdés, hogy mik a céljai? Sidious épp az ellentéte volt. Bár lehet, hogy Snoke -ot valamiféle felsőbb hatalom érdekli. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Szerintem is csak játékszer vagy eszköz szinten kezeli Snoke az Első Rendet. Elég egyértelmű, hogy a Ren-ekkel már szorosabb összefűződése van, nagyon jól mutatja ezt, amikor ráförmed Hux-ra, aki aztán lelép, Snoke pedig leadja a droidról szóló rendkívül fontos infót, de már csak Kylo-nak. Egyértelmű, hogy neki Luke felkutatása a legfontosabb, el is mondja miért. Ugyanakkor Kylo pont ennek kapcsán sül fel többször (a droiddal, ill. Rey-jel többször), ezek a kudarcai pedig mind azt segítik elő, majd a végén azt is eredményezik, hogy bekövetkezik az, amitől Snoke a legjobban tartott. Nevezetesen, hogy ők nem találják meg Luke-ot, egy másik nagyon Erőérzékeny, eddig csak "szunnyadó ellenség" viszont igen és alighanem reaktiválja is fogja. Ehhez képest Snoke egy rossz szót nem szól Kylo-hoz, a "legdurvább" atrocitás akkor éri a fiút, amikor Snoke kételkedik abban, hogy képes lesz-e szembenézni az apjával és megölni őt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Sidious épp az ellentéte volt. Bár lehet, hogy Snoke -ot valamiféle felsőbb hatalom érdekli. Igen, Sidious birodalmat akart magának és nagyon jól láthatóan ezen kívül semmi sem érdekelte. Snoke viszont úgy tűnik, valami más iránt érdeklődik. Bár lehet, hogy ő is birodalmat akar magának, de nem tartom kizártnak, hogy ő nem az Első Rendben látja annak megvalósulását. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Snoke nagyon öreg, sok mindenen ment keresztül, átélte a Birodalom felemelkedését és bukását... Ezt honnan lehet biztosan tudni? Gondolom, lemaradtam valamiről... Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Ezt honnan lehet biztosan tudni? Gondolom, lemaradtam valamiről... Azt hogy nagyon öreg, sok mindenen ment keresztül, sérült, illetve bizonyos szempontból különösen sebezhető, ezeket Andy Serkis mondta el. Azt, hogy átélte a Birodalom felemelkedését és bukását, azt pedig a regényből tudjuk. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Oks, köszi Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Lehet félreértettük az "Ideje befejeznem Kylo tanítását" mondatot. Lehet úgy értette, hogy itt a vége. Kylo Ren off-screen halála azért beütne... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Á, ne is gondoljunk ilyesmire Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Én már Szarumán halála óta semmiben sem vagyok biztos. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Jogos! De annál az esetnél legalább előre tudták, hogy lesz bővített, amiben megmutatják Donát, egyébiránt érdekes felvetés, csak nekem személy szerint, szubjektíven nem jönne be Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. (szerkesztve) Lehet félreértettük az "Ideje befejeznem Kylo tanítását" mondatot. Lehet úgy értette, hogy itt a vége. Kylo Ren off-screen halála azért beütne... ott én is úgy éreztem, hogy nem megdícsérni akarja a fiút, hanem kinéz neki egy jó kis leb*szás..... akkor mi van, ha SNOKE = MAS AMEDDA ?? Szerkesztve: 2015. December 27. - Ody Mandrell Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Be is bas*zna ha ő lenne Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. akkor mi van, ha SNOKE = MAS AMEDDA ?? Végig ő keverte a szálakat, manipulálta Palpatine-t. Arra lennék kiváncsi, hogy Snoke hogy került kapcsolatba a birodalmi maradvánnyal az ismeretlen régiókban, amelyből végül kifejlődött az Első Rend. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Lenci! Ne igyál többet. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Hozzászólás ideje: 2015. December 27. Lehetett ő jó passzban azelőtt. Nem rincs-roncsként látta meg a napvilágot szerintem. Sőt, lerongyolódása akár Luke-nak is köszönhető lehet. Addig akár szép szál legény is lehetett. Remélem is hogy a kis bibit a buksiján Luke zöld kardja ejtette.. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Több mint valószínűnek tartom, hogy Snoke Erő-használó. Az eddigiek alapján nekem az jött le, hogy egyrészt be akarja fejezni Kylo képzését, másrészt érzi a benne lévő fényt, harmadrészt, megrögzötten gátat akar vetni a Jedik feltámadásának. Szerintem ezek az apróságok azt sejtetik, hogy némi köze azért van az Erőhöz. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. "There has been an awakening. Have you felt it?" by Snoke. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Több mint valószínűnek tartom, hogy Snoke Erő-használó. Ez az, amit nagyjából azóta biztosan tudunk, hogy kiderült: Snoke beszél a legelső trailerben. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. (szerkesztve) De mitől lett Ő vajon ennyire megrögzötten Jedi ellenes? Szerkesztve: 2015. December 28. - ZoliZoltán Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Palpatine mitől lett az? Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Palpatine Sith volt, így egyértelmű, hogy miért Jedi-ellenes Szerintem Snoke is Sith (Plagueis ) Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hát ha köze van a Sith Rendhez, akkor elég triviális a válasz. Ha nem, akkor már érdekesebb kérdés, főleg annak tükrében, hogy egyelőre mintha Snoke nem is annyira az Első Rend feje lenne, hanem inkább csak használna a szervezetet. Szóval Sidious idejében a sithek konkréten részei voltak a birodalmi hierarchiának és a céljaik is tökéletesen egyeztek. Ha Snoke önállóbb és nincs ennyire tökéletes összefonódás az Első Renddel és még csak a sithekhez sincs köze, akkor lehet releváns kérdés, hogy mik is az igazi céljai és ebben miképpen akadályoznák a jedik. Főleg úgy, hogy Luke már feladta a jedik nevelését és félrevonult. Nem úgy tűnt, hogy az Első Rend térhódítása önmagában reaktiválta volna Luke-ot és a jedi eszmék visszatérését, szóval Snoke-nak más, magasabb rendű céljai lehetnek, amiben a jedik akadályozzák. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Eleve sötét oldali Erőhasználóként a Jedik nem lehetnek a barátai. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hát ha köze van a Sith Rendhez, akkor elég triviális a válasz. Ha nem, akkor már érdekesebb kérdés, főleg annak tükrében, hogy egyelőre mintha Snoke nem is annyira az Első Rend feje lenne, hanem inkább csak használna a szervezetet. Szóval Sidious idejében a sithek konkréten részei voltak a birodalmi hierarchiának és a céljaik is tökéletesen egyeztek. Az biztos, hogy Snoke része az Első Rend hiearchiájának, hiszen ő a legfőbb vezér. Hux az utasításainak engedelmeskedik, legfőbb vezérnek is hívja. Az Első Rend szempontjából Snoke a nagy-nagyfőnök. Az más kérdés, hogy ha Snoke viszont nem tartja őket többre eszköznél, de attól még akkor is konkrétan ő a vezérük. A Sith-ek és a Birodalom céljai meg naná, hogy megegyeztek, hiszen a Sith hozta létre a Birodalmat - a Sith célja a Birodalom (= galaktikus uralom) volt. Itt az a kérdés, hogy Snoke hozta-e létre az Első Rendet a saját céljaira, vagy az Első Rend (= galaktikus uralom) maga a cél? Egyelőre úgy tűnik, inkább csak használja a céljaira, amit nem ismerünk, de ha hasznavehetetlenné válnak, akkor leveszi a kezüket róluk. Az Első Rend meg kerehet magának új legfőbb vezért. (Amúgy más szerint is hülye fordítás ez? ) Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. (Amúgy más szerint is hülye fordítás ez? ) Egy kissé az. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. @Dzséjt: Igen, így gondoltam én is. Az alap, hogy Snoke van az Első Rend csúcsán, olyan szempontból legalábbis biztosan, hogy az ő utasításait követik. Hasonló a helyzet Kylo-val is, bár az már érdekesebb, mert eléggé ridegen viszonyul az Első Rend katonáihoz. Hux-nak is úgy beszél a rohamosztagosokról, mintha teljesen független lenne tőle, meg hogy klónokat kéne használniuk stb.. Snoke-nak Hux és Kylo is engedelmeskedik, de kettejük közt már nincs igazán együttműködés. Főképp az árulkodó, amikor Hux beszól Ren-nek, hogy a saját céljai nem mehetnek szembe Snoke akaratával. Meg ugye Snoke Kylo-val külön is többször konzultál. De Snoke esetében én is inkább arra gondoltam, hogy neki mennyire fontos az Első Rend. Sidious-nak szinte ugyanúgy az élete a Birodalom, ahogyan a Sith Rend, Snoke-nál ez már erősen kérdéses. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. De Snoke esetében én is inkább arra gondoltam, hogy neki mennyire fontos az Első Rend. Sidious-nak szinte ugyanúgy az élete a Birodalom, ahogyan a Sith Rend, Snoke-nál ez már erősen kérdéses. Szerintem annyira lehet fontos neki a FO, mint Sidious szempontjából a Köztársaság... egy eszköz, ami ahhoz kellett neki, hogy megalkothassa a Birodalmat. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Szerintem annyira lehet fontos neki a FO, mint Sidious szempontjából a Köztársaság... egy eszköz, ami ahhoz kellett neki, hogy megalkothassa a Birodalmat. Na igen, csak ez annyiból érdekes, hogy a Köztársaság egy olyan rendszer volt, ami joggal szúrhatta Sidious és a Sith Rend szemét. Diktatúrát, teljhatalmat akartak, uralni a galaxist, ami nagyjából sikerült is, csak rövid ideig. Az Első Rend viszont alapból egy ilyen felépítésű rendszer, sőt az eddigiek alapján megkockáztatom, hogy még a Birodalomnál is kegyetlenebb és sötétebb. Igazából csak a mérete nem megfelelő, de az a szisztéma változtatása nélkül is kiterjeszthető. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha ez nem elég Snoke-nak, akkor mi lenne kielégítő számára. Persze az is lehet, hogy ő egyáltalán nem egy olyan főgonosz lesz, mint Sidious, teljesen más irányú céljai lesznek. Pl., hogy a jedik kiirtása neki önmagában sokkal fontosabb a politikánál, akár mert mondjuk az Erőben akar bóklászni valamit, nem pedig a "való életben". Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Lehet, hogy a válasz nem a körülötte lévő szerveződés méretében vagy céljában keresendő, hanem a saját céljainak a különbözőségében. Javítsatok ki, ha tévednék, de Palpatine uralkodni akart a galaxison, de nem elpusztítani a benne élőket. Nyilván, aki az útjában állt azt eltiporta, de nem az volt a célja, hogy kiirtsa a fél galaxist (még ha a klón háborúk során sokan meg is haltak, de az is egy járulékos dolog volt). Mint Sith, ő a Jediket akarta végképp elsöpörni. Ez majdnem sikerült is. Ehhez képest, ha Snoke mondjuk nem is Sith, de lehet sokkal elvakultabb, mint Sidious, és nem hatalomra tör, hanem meg akarja ritkítani a galaxis lakóit bizonyos okokból kifolyólag. És ha nem a korlátlan hatalom a célja, akkor érthető, hogy eszközként tekint csak a First Orderre. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Lehet, hogy ő szimplán nem akarja az Erő egyensúlyának beálltát. Az eddigiekből az világlik ki, hogy az az állapot eléggé rossz hatással van a Sötét Oldalra, és mivel ő is ott van, az a hatalmának megcsorbulását jelentené. Még érdekesebb lenne, ha mindezt azért tenné, mert a Sötét Oldal tartja életben. Ilyenformán Snoke küzdhetne a saját életéért is. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.