Ugrás a kommentre

2x15 - Homecoming


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

15. rész - Homecoming / Hazatérés

 

epguider214.jpg

 

Írta: Steven Melching

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Ryloth

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Cham Syndulla - Robin Atkin Downes

Numa - Catherine Taber

Gobi Glie - Corey Burton

Jun Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

R3-D3

 

Történet

Hera megelégeli, hogy gyorsabban fogynak a pilótái, mint ahogy toborozzák őket, így azt javasolja, hogy amíg nem találnak állandó bázist, egy anyahajót alkalmazzanak. A legközelebbi ilyen birodalmi jármű a Ryloth körül kering, így Hera kénytelen megejteni egy hívást, amihez nem fűlik a foga.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A Birodalmi szállítóhajó dizájnja egy régi lázadó hajó artwork –on alapul, amit Doug Chiang és Troy Vigil készített, és a "The Essential Guide to Vehicles and Vessels (1996)” kiadványban látható. A neve Flurry. A háromszög alakú forma inkább kötődik a Birodalmi dizájnhoz, így a jármű itt most megkapta ezt a kötődést.

- Amikor Hera Syndulla ideges lesz, előjön a természetes Twi'lek akcentusa. Ez egyben válasz is arra a fanok által régóta feszegetett kérdésre, hogy miért nem úgy beszél Hera mint a többi fajtársa pl. a The Clone Wars sorozatban.

- Az eredeti szkriptben volt utalás a "The Ballad of Cham Syndulla” című webcomicra, ami tulajdonképpen egy Twi'lek dal amit Cham Syndulla ad elő. A komponista maga a nagy Gobi Glie volt.

- Cham, Gobie és Numa felszerelése egykor mind a Ghost Company klón osztaghoz tartozott.

- Numa bal felső karján Auerebesh betűkkel a „Boil” szó olvasható. Ő volt az egyik klón katona, aki megmentette Numát a Ryloth szeparatista megszállása alatt. A lány tunikáján egyébként halványan egy Tooka is látható.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Cham Syndulla teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

Gobi teljes karakter illusztrációja

 

3.jpg

Numa teljes karakter illusztrációja

 

4.jpg

R3-D3 teljes karakter illusztrációja

 

5.jpg

Numa fegyverének illusztrációja

 

6.jpg

Ryloth hologramjának illusztrációja

 

7.jpg

Twi'lek fegyver illusztráció

 

8.jpg

Twi'lek táska illusztráció

 

9.jpg

A Birodalmi szállító hídja

 

10.jpg

A Birodalmi szállító külső nézetből

 

11.jpg

A Ghost megérkezik a Birodalmi szállítóhoz. Digitális festmény

 

12.jpg

TIE bombázó kényszerleszállása

 

13.jpg

Sabine és Zeb. Digitális festmény

 

14.jpg

TIE bombázók támadása

 

15.jpg

Csillagromboló zuhanás

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Míg az előző két-három rész sokak tetszését nem nyerte el maradéktalanul, ez szerintem elfogja. Mert egy nagyon-nagyon jó epizóddal lettünk gazdagabbak, amiben minden benne van, amit én speciel a The Callból és a The Protector of Concord Dawnból hiányoltam (a második évad második felének többi részével én teljes mértékben elégedett vagyok). Nem is tudom, hol kezdjem.

Míg Sabine háttértörténetét kiskanállal adagolják, addig Hera múltjába most egy legalább akkora merőkanállal nyúltak bele, mint amilyet Ezránál is használnak. Megjelent az apja, Cham Syndulla, akit senkinek sem kell bemutatni, hiszen már jól ismerjük a TCW-ből. Változni nem sokat változott, még mindig impulzív és a twi'lekek számára mindenek felett állnak. Ám míg a klón háborúkban ez jó volt, itt sajnos Cham ugyanezen felfogása miatt már nem volt annyira pozitív hős - bár megjegyzem, nekem azért a TCW-ben sem volt igazán szimpatikus, mert rivalizálása Orn Free Taa-val csak hátráltatta a Ryloth felszabadítását, az meg különösen nem tetszett, hogy bizalmatlan és kicsit talán arrogáns is volt a Jedikkel és a klónokkal szemben, mindezt azután, hogy Ima-Gun Di mester és Keeli százados (na meg nem kevés klón) az életüket adták a népéért.

Most viszont pöcre hátba támadta a lázadókat és miért? Hogy a népe lángoló űrhajóroncsokat lásson az égen? Aztán? A rész végén ugyan jött a hír, hogy a cirkáló roncsa újra fellobbantotta a lázadás szelét a Ryloth-on, de nem lennék meglepve, ha egyszer csak hírét vennénk, hogy megjelent a Ryloth felett egy birodalmi csillagromboló és az egész twi'lek népet visszabombázta a kőkorba, a túlélőket meg leszállították Jabbának. Sajnos egyetlen bolygó nem dacolhat a Galaktikus Birodalommal, és ez az, amit Hera megértett, az apja viszont e rész végéig nem. Remélem, a jövőben még lesz hír Ryloth-ról és Chamról.

Már csak azért is, mert Ryloth az első olyan köztársasági bolygó, amire újra rálátásunk nyílt a Birodalom idején. Ott voltunk, amikor a Szeparatisták elfoglalták, és láttuk, amikor a Köztársaság visszafoglalta. S ami fontosabb, láttuk, amikor Cham és Taa egyezséget kötöttek, hogy a Ryloth nem kerül megszállás alá. És most, ha nem is láthattuk, de Chamtól hallottuk, mily módon ment füstbe ez az egyezség. Ilyenkor csak azt bánom, hogy Taa-t nem láthattuk, amikor a Birodalom megérkezett és rabszolgasorsba döntötte a népét. Bár simán el tudom képzelni, hogy dagadt valagával még mindig a Szenátusban terpeszkedik néhány szexi twi'lek cicababa társaságában, amik már a Köztársaság idején is állandó kíséretéül szolgáltak.

Érdekes volt látni Gobit és Numát - utóbbit főleg, hiszen kislányként találkoztuk vele először és eddig utoljára. Azt azért sajnálom, hogy tulajdonképpen tényleg csak kedveskedésként jelentek meg, nem volt különösebb jelentősége annak, hogy ez tényleg Gobi és Numa. Akár két noname twi'lek is lehetett volna. Oké, Gobinál még nem is fontos, hiszen mindig is csak egy nevesített háttérszereplő volt, de Numától jó lett volna hallani a Waxerrel és Boillal megért közös kalandjáról.

Akárhogy is, ezután újra végignézni a Ryloth-quadrilogy-t, már nem lesz ugyanaz. Tudjuk, hogy a végén hiába ünneplik Ryloth felszabadítását, pár év múlva egy ugyanolyan gonosz erő újra leigázza. De azt is tudjuk, hogy kivé érik a kis Numa, és, most már akár meg lesz ez erősítve hivatalosan, akár nem, ezeken a képeken számomra akkor is Hera Syndulla szerepel:

Uu5Lk8X.png

3Y2wQU8.png

EBYueHy.jpg

Az ott a háttérben a zöld kis twi'lek mellett egyértelműen Cham, aki a bombázók érkezésekor felkapja a gyereket. Az előtérben pedig Hera anyja és testvére van.

Na, tekerjünk egy kicsit tovább. Jópofa volt Kanan zavara, pláne, amikor rossz sorrendben mutatta be a legénységét. Nem elég, hogy egy klón háborús hőssel fut össze, az még a "csaja" apja is. Ezra is fejlődött kicsit, végre képes az elmetrükkre, amibe az évad elején még beletört a bicskája. De a leginkább az jött be, milyen frankón összedolgoztak az Erőt használva. Talán ez volt az első eset, hogy azt éreztem, ez már egy legalább olyan jól összeszokott Jedi páros, mint amilyen Qui-Gon és Obi-Wan, Obi-Wan és Anakin, valamint Anakin és Ahsoka voltak. Teljesen harmonikusan, pöccre együtt dolgoztak, mint mester és tanítványa. Lassan megérik egy újabb találkozó az inkvizítorokkal, de az az érzésem, hogy ha Kanan és Ezra egyszerre szálnak harcba, most már keményebb ellenfelek lesznek, mint korábban.

Technikai fronton is van pár megemlíthető dolog, ami baromira bejött. Egyrészt, megjelentek a TIE bombázók - korábban csak a terveiket láthattuk Tseebo fejéből kivetítve. Az mondjuk nem derül ki, hogy mostanában kerültek hadrendbe, vagy már régebb óta benne vannak, de ez nem is lényeges. Emellett visszakerült a képbe egy régi típus, a Nu-osztályú támadó sikló. Szeretem, amikor ilyenekkel kötik össze az érákat. De a legjelentősebb az új "hangárhajó", ami baromira ismerősnek tűnt, lehet, hogy egy videojátékból vagy egy képregényből került át? Akár igen, akár nem, nagyon beleillett a képbe. És milyen szépen gyarapodik a Főnix sejt. Nem lennék meglepve, ha végül ez lenne a Szövetség gerince.

Apróság, de végre megoldódott számomra a rejtély, hogy a korvettekre dokkoló A-szárnyúakból hogyan lehet be és kiszállni - eddig nem lehetett látni, hogy a dokkológyűrű pont olyan alakú, mint az A-szárnyú kabinteteje. Külön öröm, hogy végre pótolták a Phoenix Home-ot, mert ez a külsődokkos megoldás valóban nem volt valami hatékony.

Az meg már csak tényleg egy apróság, de mivel legutóbb meg lett említve (azt hiszem, Bomarr által), hogy a Ghost az összecsapásokban nem sérül, hát kérem, ár a kezdő képsorokban lukas volt és füstölt. Semmi komoly, de számomra jelzi, hogy azért Filoniék sem akarják azt a hajót minden bajból karcolás nélkül kihúzni (bár Chopper a Siege of Lothal végén is javítgatta).

No, hogy most már befejezzem a szófosást, végezetül had ismételjem meg a kezdő gondolatot: az elmúlt részekkel ellentétben szerintem egy kiemelkedően jó epizóddal lettünk gazdagok, ami a többségnek be fog jönni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez végre egy jó rész volt tényleg. Vicces volt mikor Kanan zavarban volt mikor az "apósa" megjött. Kedvencem mikor a rohamosztagos közvetlenül Gobi előtt állt és még onnan se találta el. :D Az akciójelenetek tényleg jók voltak, és végre Ezra-nak is összejött az elmetrükk. :D Cham hozta a tőle megszokottat, mint a TCW-ben és a Sith nagyurak regényben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Maximálisan egyetértek Dzséjt gondolataival. Ez a rész a maga kontextusában zseniális volt. Most megmutatták hogyan is kell nem csak egy nép vagy adott karakter múltját, sorsát bemutatni, de remekül egybekötni a kettőt. A Ryloth-ról és Hera-ról is sok infót tudtunk meg, főképp utóbbi kifejezetten üdvözítő a Sabine és Zeb szál után.

Mindemellett pedig volt elég akció (és nagyon jól megkomponált jelenetek, pl. ahogy Kanan és Ezra az Erővel masírozik a záródó ajtók közt), néhány vicces pillanat (Kanan izgalmai az apósával való találkozás miatt nagyon ültek, ráadásul ebből a pár "bugyuta" momentumból többet lehetett levenni a Hera-val való kapcsolatáról, mint eddig szinte az egész sorozatból), rengeteg visszautalás a TCW-ra (Numa-ért külön pluszpont, bár tényleg nem sok szerepe volt, de azért öröm volt viszontlátni) és PT-ra (lásd Kanan ajtóvágása).

Az időmenedzsment terén most ismét nagyot alkottak, mindenkinek megvolt a maga szerepe, ill. minden jelenet fontos volt és helyén volt, egy pillanatnyi üresjáték nem akadt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most jutott eszembe, hogy ebben a részben teljesült is egy olyan kívánságom, amit anno már felvázoltam (a másik, bár kevésbé hangoztatott vesszőparipám Kallus átállítása mellett): láthattuk, hogy mennyire nem egységes még a lázadás, és mi történik, ha két olyan sejt találkozik, ami mentalitásában és céljaiban is különbözik egymástól.

Az is jó lenne, ha a jövőben erre is jobban rágyúrnának kicsit, ha látnánk még ilyen sarokcsiszolásokat, mint ebben a részben. Most láttunk egy olyan sejtet, ami nem a nagy célt nézi, csak a saját bolygójának akar jót. Legközelebb jöhetne egy sejt, ami baromira radikális.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Cham a Sith Nagyurak óta nem sokat változott, még mindig csak a Ryloth lebeg a szeme előtt (bár a könyvben már egy kicsit kapiskálta valami nagyobbnak az értelmét), és továbbra is hajókat robbant fel. Csak most Taa, Vader és Palpi nélkül. Üdítő változatosság, de ezt inkább ne játsszák el többet :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A történet mondjuk eléggé sablonos volt, a végére megint minden kisimult, még Cham is megkapta a maga robbanását, ami feltüzelhette Ryloth népét. De ez most abszolút nem tudott zavarni, mert annyira jól sikerült az egész epizód. A twi'lek rabszolgákkal volt némi kikacsintás az OT-ra (persze nem csak arra) is. Az is tök jó volt, ahogy Kanan és Cham viszonya változott a részben.

Na meg azért szépen finoman egyre több lázadó veszteséget ejtenek el a sztoriban. Ugyan ezeknek nem kerekítenek túl nagy feneket, eléggé súlytalan az ütemezésük, de azért a mandalore részben és most is odalett pár arc a Főnix osztagból, ha jól rémlik, akkor itt említik, hogy már csak a fele van épségben. Múltkor az üzemanyag volt gond, most pedig a vadászgépek tárolása, szállítása, karbantartása. Ezek is jó elemek, érzékeltetik a lázadók mindennapos gondjait.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is nagyon tetszett!

Szépen bemutatták a párhuzamot és a különbséget Hera és Cham között. Mindketten nagyon gyakorlatiasak, jó vezetők (Hera jó helyről tanulta, hogy kell embereket irányítani), és egy eszme szolgálatába állították az életüket. Viszont Cham értékrendje rendesen felfordult, ezt mi sem mutatja jobban, minthogy képes volt becsapni és elárulni a saját lányát és annak csapatát, miután a segítségüket igénybe vette, a saját elképzelései szerint igazságos jóvátétel érdekében. Ez kvázi majdnem megbocsáthatatlan, amit semmilyen magasztos eszme, és semmilyen múltbéli csalódás (a Köztársaság átalakulása miatt) nem igazolhat. Ha sikerül Cham terve, az szerintem végleg elszakította volna a lányát tőle. Hera semmilyen körülmények között nem tenne ilyet. Ráadásul Hera terve mennyivel messzebbre mutató, értelmes terv volt, a Birodalom megkárosításán kívül jelentős hasznot hozott a Lázadóknak is. Tök jó volt látni, hogy az apa végül képletesen szólva fejet hajtott a lánya előtt :)

 

Kanan izgulása nagyon jópofa volt, ahogy az is, mennyire igyekezett az "apósa" kedvében járni. :)

Hera múltján kívül Chopper előéletéről is kaptunk egy picike részinformációt, miszerint működőképességét Hera-nak köszönheti, nem csoda tehát, ha az ő parancsait követi egyedül kérdés nélkül (bár néha némi méltatlankodás mellett). Őt is Hera mentette meg. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Viszont Cham értékrendje rendesen felfordult, ezt mi sem mutatja jobban, minthogy képes volt becsapni és elárulni a saját lányát és annak csapatát, miután a segítségüket igénybe vette, a saját elképzelései szerint igazságos jóvátétel érdekében. Ez kvázi majdnem megbocsáthatatlan, amit semmilyen magasztos eszme, és semmilyen múltbéli csalódás (a Köztársaság átalakulása miatt) nem igazolhat. Ha sikerül Cham terve, az szerintem végleg elszakította volna a lányát tőle. Hera semmilyen körülmények között nem tenne ilyet. Ráadásul Hera terve mennyivel messzebbre mutató, értelmes terv volt, a Birodalom megkárosításán kívül jelentős hasznot hozott a Lázadóknak is. Tök jó volt látni, hogy az apa végül képletesen szólva fejet hajtott a lánya előtt :)

Igen, azért ilyen szinten átverni a lányát és annak barátait már nem igazán védhető. Egyébként fontos momentum, hogy Hera-t azért nem lőtték le és kábították el, hanem "csak" lebilincselték. Főképp, hogy a küldetés során már egyértelművé vált Hera-ék tervének sikeressége, legalábbis az mindenképp, hogy jó esély van a sikeres kivitelezésére. Ekkor már semmi értelme nem volt Cham makacskodásának, egyszerűen csak nem akarta elfogadni, hogy a dolgok nem az ő ízlésének megfelelően történnek. A végén azért belátta a dolgokat.

Szerencsére a készítők figyeltek a fokozatosságra és két lépcsőben oldották meg a dolgot. Először Numa-ék álltak Hera mellé, Cham pedig rábólintott, de még nem látszódott rajta az igazi meggyőződöttség, lehetett amolyan kényszer is a beleegyezése. A hajó megmentésénél (kormány felhúzása) jött az igazi megtérés, amikor Cham segített Hera-nak. Kicsit hatásvadász jelenet volt ugyan, de jól működött a dramaturgiai.

 

Hera múltján kívül Chopper előéletéről is kaptunk egy picike részinformációt, miszerint működőképességét Hera-nak köszönheti, nem csoda tehát, ha az ő parancsait követi egyedül kérdés nélkül (bár néha némi méltatlankodás mellett).

Tényleg, erről akartam is írni, aztán elfeledkeztem róla. Nagyon jó húzás volt ezt így tálalni, lényegében Chop-ról is megtudtunk annyit, mint eddig mondjuk Sabine-ról vagy ezelőtt Hera-ról. :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen régre nyúlik vissza a droid és Hera kapcsolata, de remek adalék a csapathoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy Cham hogyan képzelte el a hajóról való lejutást? Mert az ugye tele volt birodalmiakkal, akik már üldözték őket, a gépüket lelőtték, Kananék kiütve, Hera bilincsben. Ezután elég bajos lett volna feljutni mondjuk egy másik bombázóra vagy eljutni egy mentőkabinig. Vagy szimplán hátrahagyta volna a lányát és annak barátait? Mert én még ezt is ki tudom nézni belőle... :para:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt! Talán itt kaptuk eddig a legdirektebben az arcunkba utalásokat a TCW -vel kapcsolatban. Nagyon tetszett ahogy Cham a Lessu -i ütközetről és Windu -ról beszélt. :clap: Cham anno nem igazán szerette a Jediket de az eltelt évek alatt láthatóan teljesen megváltozott a véleménye. Egyébként ugyanaz a kissé forrófejű vezető mint anno volt, de azért itt is mint korábban, az utolsó pillanatban a helyén van az esze és a szíve. Érdekes volt a terve is, miszerint odacsalja a lázadókat, de nem azért, hogy átadja a hajót hanem hogy felrobbantsa. Bejött az ebből fakadó ellentét is, nem volt se nagyon eltúlozva se nagyon elbagatellizálva. Gobi és Numa szívmelengető ismerősök, nekem nem volt sok bajom a szerepükkel. Szerintem ennyi elég volt. Kissé idegenül vette volna ki magát, ha Numa elkezd emlékezni a klónokra. Miért is? Az epizód erre egyébként sem adott alkalmat. Egyébként a karján lévő páncélra aurebesh nyelven az van írva, hogy Boil. Legközelebb ha megint látjuk a TCW ide vonatkozó részeit, jó lesz elmerengeni azon, hogy Numa -ra pl. milyen jövő vár. :)

 

Maga az akció megint sikerrel járt, de azért most voltak kavarások is, nem ment minden simán. Az elején egyből megöltek egy lázadó pilótát, ami Hera -t láthatóan megviselte. Tetszenek az ilyen apróságok. Aztán megtudtuk Hera mikor és hol szerezte Choppert. :) Már elég régen együtt vannak, lehet az egy évtizede is (vagy még több). A rész legjobb poénja pedig Kanan -hoz fűződik aki össze-vissza mutatja be a csapat tagjait. :lol:

 

A rész végén a flotta elég jól festett az ellopott Birodalmi anyahajóval, ami bár szerzett pár sérülést, azért még használható állapotban van. Mindent egybevetve ez az akció a csoport eddigi legnagyobb hadizsákmányát hozta. Kíváncsi vagyok a Birodalom meddig tűri még ezeket a villongásokat. Tényleg egyre több borsot törnek az orruk alá.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is jó rész volt. Igazi star wars kaland.

Nagyon tetszett a hangár-hajó. És a Kanan-Ezra páros is remekül fejlődik.

A TCW utalások is mind üde színfoltok, de ami most még kiváltképp tetszett azok az ep IV-es zenék voltak!

Csak így tovább!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most jutott eszembe, hogy ebben a részben teljesült is egy olyan kívánságom, amit anno már felvázoltam (a másik, bár kevésbé hangoztatott vesszőparipám Kallus átállítása mellett): láthattuk, hogy mennyire nem egységes még a lázadás, és mi történik, ha két olyan sejt találkozik, ami mentalitásában és céljaiban is különbözik egymástól.

Az is jó lenne, ha a jövőben erre is jobban rágyúrnának kicsit, ha látnánk még ilyen sarokcsiszolásokat, mint ebben a részben. Most láttunk egy olyan sejtet, ami nem a nagy célt nézi, csak a saját bolygójának akar jót. Legközelebb jöhetne egy sejt, ami baromira radikális.

Nem vagyok benne biztos, hogy a jövőben a lázadók vakon megbíznak majd Syndulla sejtjében. Cham nézeteit hallva az a fura, hogy egyáltalán kapcsolatban állnak a lázadókkal. Miért ha csak a Ryloth érdekli őket a többit meg csak időpazarlásnak gondolja? :hmm:

 

Na meg azért szépen finoman egyre több lázadó veszteséget ejtenek el a sztoriban. Ugyan ezeknek nem kerekítenek túl nagy feneket, eléggé súlytalan az ütemezésük, de azért a mandalore részben és most is odalett pár arc a Főnix osztagból, ha jól rémlik, akkor itt említik, hogy már csak a fele van épségben. Múltkor az üzemanyag volt gond, most pedig a vadászgépek tárolása, szállítása, karbantartása. Ezek is jó elemek, érzékeltetik a lázadók mindennapos gondjait.

Nekem az tetszett külön is, hogy az ember veszteséget most szóvá is teszi Hera. Jobban hullanak a pilóták mint ahogy sorozzák őket. Ez azért a jövőre nézve nem túl biztató.

 

Ráadásul Hera terve mennyivel messzebbre mutató, értelmes terv volt, a Birodalom megkárosításán kívül jelentős hasznot hozott a Lázadóknak is.

Cham szempontjából az ő terve volt a jó, hisz csak a Ryloth fontos és nem a jelentéktelen lázadás. Mondjuk abban igaza van Dzséjtnek, hogy önmagában a Ryloth -ot nem lehet felszabadítani, hisz a Birodalom mindig küldeni fog oda valakit és meg van az esély rá, hogy ha nagyon megunják, akkor lebombázzák az egészet a francba. Ezért is kellett volna nagyban gondolkodni.

 

Amúgy Cham hogyan képzelte el a hajóról való lejutást? Mert az ugye tele volt birodalmiakkal, akik már üldözték őket, a gépüket lelőtték, Kananék kiütve, Hera bilincsben. Ezután elég bajos lett volna feljutni mondjuk egy másik bombázóra vagy eljutni egy mentőkabinig. Vagy szimplán hátrahagyta volna a lányát és annak barátait? Mert én még ezt is ki tudom nézni belőle... :para:

Szerintem az a része Numa -ék feladata lett volna. Vagyis, hogy elkötnek egy hajót és elpucolnak. Cham visszaért volna hozzájuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem egy akciódús rész volt, az biztos (volt benne bőven azért :) ) de végre nem egy töltelékrész volt. Ez egy példa arra, hogyan lehet egy jó részt csinálni, ha nincs benne sok akció. Vitathatatlanul nekem azok a részek tetszenek, mikor párbaj van, mert hát kicsit-nagyon párbajfüggő vagyok. :D Ha már nincsen Inkvi (esetleg Vader) a részben már depis vagyok. :D De itt nem éreztem ilyesmit. :)

Tetszett, hogy Ezrának végre sikerült az elmetrükk. Meg láthattunk TIE bombázókat. Meg az is, hogy Ezra irányítja az Erővel a TIE-t. Kanen-Ezra jól összeszokott. Csak úgy dobálják egymást az Erővel. :D Amúgy mi az már, hogy ha egy Jedi átvág valami acélt mindig sikerül egy tökéletes kört kivágni. Ez már korábban is eszembe jutott de most már igazán érdekelne. :D Rámagyarázható, hogy az Erő segítségével lehet vágni tökéletes kört, viszont a TCW-ben, mikor Maul-ék sínylődtek a hideg űrben a mentőkabinban, Vizsla emberi egy tökéletes elipszist vágva (jó, nem kör, hanem elipszis, de akkor is az is tökéletes :D) bejutnak a mentőkabinba. Ők meg aztán nem Erő-érzékenyek. :D

Hogy Kanen összezavarodik az "apósa" előtt, mindent elmond a kapcsolatáról Hérával. :D Már korábban is láttunk ilyet, az Always two there are végén, mikor Ezra mesél az új Inkvikről, akkor Hera megnyugtatja szomorú "férjét". Ott baljós volt a hangulat, itt viszont vidám.

Cham akkor "tért meg" igazán, mikor segített Hérának felhúzni a gépet.

Lázadó barátaink szépen lenyúltak egy Birodalmi anyahajót. :D Csak ne hogy lenyonozzák. Tetszett, hogy láthattunk akciózni (még ha egy rövid időre is) egy hajót abból a trióból amit Bail küldött.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A TCW-ben volt jellemző az első évadokban, hogy mindig tökéletes köröket nyestek. Később már megjelentek az ovális és szögletes formák is. Ezra is kört nyisszantott, csak azt olyan szögbe vették, hogy ne legyen annyira feltűnő. Bár szerintem, ha egy Jedi képes hajszálpontosan kivédeni és az ellenfelére visszaütni egy lézernyalábot, egy kör bevágása egy falba/ajtóba már nem lehetetlen feladat a számára.

 

Cham meneküléséről abban a formában, ahogy leírtad, Ody, nem vagyok meggyőződve. A terv persze lehetett az, de hogy ez kivitelezhető is lett volna, abban erőteljesen kételkedem. A parancsnok odarendelte a rohamosztagot a hangárba, és ha Sabine és Zeb nincs ott, nos, nem biztos, hogy a vén Gobi és Numa megállítják őket (de furcsa leírni, Numa harcol :) ). Eleve azért nem alakult ki nagyobb tűzharc egy eléggé robbanásveszélyes helyen (most komolyan, én sápadtam el, amikor megjelentek a mesterlövész rohamosztagosok egy hangárban, ami tele van rhydoniummal), mert Sabine lezárta az ajtót.

Szóval Sabine és Zeb nélkül könnyen lehet, hogy Numa és Gobi foglyok vagy halottak lettek volna. Akkor már nem jut vissza Cham sehová. Emellett, hárman voltak, akiknek négy (ha Choppert nem mentik meg) másikat kellett volna kimenteni, akik jó esetben csak ellenkeznek, rosszban három teljesen eszméletlen. És ha a rohamosztagosok még ezalatt is abajgatják őket... Nos, nem kell ragoznom. Persze a helyzetük sokkal egyszerűbb, ha a Ghost legénységét nem mentik. Akkor kivitelezhető, bár szerintem akkor is csak Chamnak lett volna esélye mondjuk eljutni egy mentőkabinig.

Szóval eléggé átgondolatlan terv volt ez érzésem szerint Cham részéről. Ahogy Leia mondta: "arra nem gondoltak, hogyan jutnak ki?" És egyik változatban sem lett szimpatikusabb nekem az ürge.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tök mindegy, Sabine szavaiból ítélve és azután, amit a TIE bombázóval és a cirkálóval tett, nem narancslé volt, így nem jó, ha rohamosztagosok lőnek a közelében. :) A robbanás nekem a rydonimum juttatta eszembe. Ettől függetlenül lehetett benne másféle üzemanyag is, például tibana vagy Clouzon-36 az előző részből.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, azért ilyen szinten átverni a lányát és annak barátait már nem igazán védhető. Egyébként fontos momentum, hogy Hera-t azért nem lőtték le és kábították el, hanem "csak" lebilincselték.

Ez talán szikrája valami apai szeretetnek, hogy mégis a saját gyerekét nem bántja semmilyen formában fizikailag. Bár az árulás régen rosszabb ennél, szóval megdicsérni nem kell érte Cham-et. Főleg, mert egyetértve Dzséjt lenti megjegyzésével, én sem tudom nagyon elképzelni, őket vajon hogyan akarta kimenteni a felrobbantásra szánt anyahajóról. Sajnos fennáll a lehetőség, hogy sehogy. :para:

 

 

Amúgy Cham hogyan képzelte el a hajóról való lejutást? Mert az ugye tele volt birodalmiakkal, akik már üldözték őket, a gépüket lelőtték, Kananék kiütve, Hera bilincsben. Ezután elég bajos lett volna feljutni mondjuk egy másik bombázóra vagy eljutni egy mentőkabinig. Vagy szimplán hátrahagyta volna a lányát és annak barátait? Mert én még ezt is ki tudom nézni belőle... :para:

Lásd fent.
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tök mindegy, Sabine szavaiból ítélve és azután, amit a TIE bombázóval és a cirkálóval tett, nem narancslé volt, így nem jó, ha rohamosztagosok lőnek a közelében. :) A robbanás nekem a rydonimum juttatta eszembe. Ettől függetlenül lehetett benne másféle üzemanyag is, például tibana vagy Clouzon-36 az előző részből.

Proton bombát mondanak. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gyanítom, hogy azok a hangárban szintén fellelhető és Numáék körül nagy számban megtalálható ládákban voltak és nem azokban a tartályokban, amiket eddig következetesen mind a TCW-ben, mind a Rebelsben mindig üzemanyag tárolására használtak. ;)

A TIE Bombázóba is tartályokat pakoltak bele - mást nem is lenne értelme, hiszen proton bomba alapból van benne, az potyog ki belőle, amikor bombázik. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hogy ez a Cham milyen egy önfejű p*cs volt....(pedig a könyvben bírtam)

Az biztos, hogy a Sith Nagyurakban Cham jóval pozitívabb karakter. Például sokkal inkább meggyőzhető és jobb stratéga annál, mint amit itt bemutat. Kár, hogy ennyire negatívra vették az ábrázolását ebben a részben, még akkor is, ha a végén fejlődött.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezzel teljesen egyetértek. Ráadásul ebben az epizódban mintha elfelejtette volna a korábbi vesszőparipáját: keress kiutat.

A bő 20 perc persze nem egy veszett nagy időkeret egy ilyen történetnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudjuk hogyan akart kijutni Cham, mert az ő tervéből vajmi keveset tudunk. Biztos volt valami stratégiája, még ha nem is könnyen vagy kimagasló eséllyel kivitelezhető. Ha már olyan arrogánsan leszólta Hera-ék tervét, akkor biztos volt valami a tarsolyában. :) Az persze simán benne van a pakliban, hogy Kanan-ék megmentése nem túl nagy súllyal esett a latba, amolyan próbáljuk meg, de az se nagy baj, ha nem sikerül. Hera-t viszont szerintem semmiképp nem hagyta volna hátra meghalni, akkor már együtt vesztek volna oda a robbanásban, ha másképp nem sikerült volna a kimenteni a lányát is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A részhez tartozó "trivia" hivatkozik az 1996-ban kiadott star wars The_Essential_Guide_to_Vehicles_and_Vessels című kiadványra, ugyanis abban tűnik fel a Flurry, ami a felkelők egy hangárhajója. Gondoltam, megosztom veletek az eredeti kiadvány vonatkozó lapját.

 

Flury_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Flurry2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.