Ugrás a kommentre

2x16 - The Honorable Ones


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

16. rész - The Honorable Ones / A tiszteletreméltók

 

epguider215.jpg

 

Írta: Kevin Hopps

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Bahryn

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Kallus ügynök - David Oyelowo

Rex - Dee Bradley Baker

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

C1-10P

 

Történet

A Ghost megérkezik a Geonosisra, hogy megnézzék, mit épített ott a Birodalom. Mikor rájönnek, hogy nem csak a gyár, de a bolygó is kihalt, rosszat sejtve landolnak az egyik orbitális komplexumban. Félelmeik nem alaptalanok, az állomáson ugyanis Kallus ügynök várja őket.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A szkriptben konkrétan említésre kerül Kallus ügynök megmenekülésének módja. Egy független kereskedelmi hajó fogta a vészjelzést, és ők szállították vissza ahhoz a Birodalmi flottához, akik nem fordítottak elég időt az eltűnt tisztjük keresésére. Ez is a Birodalom ridegségét és embertelen természetét mutatja.

- A bonzami nevezetű lény nevét a Zamboni után kapta, ami nem más, mint egy jégtisztító gép, amit a hoki meccsek, és más jeges sportesemények alatt használnak.

- A bonzami szarvának és csőrének kialakítását egy kamionra szerelt hóeke ihlette.

- A Birodalmi építőállomás gömbjét egy a Revenge of the Jedi –hoz készült Ralph McQuarrie artwork alapján készítették el. Ezen a festményen két épülő objektum is látható.

- A gömbök ugyanakkor Lothal fővárosában is megtalálhatók, ahol a dominanciájuk révén azt hivatottak bemutatni, hogyan alakul át a bolygó a Birodalmi hadigépezet részévé.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Bonzami illusztráció I

 

2.jpg

Bonzami illusztráció II

 

3.jpg

Kallus ügynök a Bo-karabély lábsínnel

 

4.jpg

A mentőkabin transzpondere

 

5.jpg

A meteorit illusztrációja

 

6.jpg

A Bahryn -i jégbarlang illusztrációja

 

7.jpg

A jégbarlang belső kinézete

 

8.jpg

Bahryn felszíni látképe

 

9.jpg

Kallus szálláshelye

 

10.jpg

Az űrbéli építkezésből visszamaradt törmelék illusztrációja

 

11.jpg

A Birodalmi építőállomás egyik gömbjének illusztrációja

 

12.jpg

A Birodalmi építőállomás gömbjeinek illusztrációja

 

13.jpg

Kallus ügynök és Zeb a mentőkabinban. Digitális festmény

 

14.jpg

Zeb megtalálja a meteoritot. Digitális festmény

 

15.jpg

Menekülés a barlangból. Digitális concept rajz

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Igen, igen, igen, IGEN!!!!! :clap:

Ez az epizód az volt, amire számítottam és vágytam. Ahogy sejtettem korábban, még nem állt át, de igen komoly előrelépés történt a karaktere fejlesztésében és a lázadókhoz állása ügyében. A jelek erre mutattak és most már senki sem ágálhat ez ellen. És számomra ezzel az epizóddal Kallus elindult abba az irányba, hogy a legjobb birodalmi karakter legyen. Ez az epizód pedig hálaisten rész volt.

Kezdjük azzal, hogy legnagyobb meglepetésemre visszatértünk a Geonosisra. És most már itt is leközölték azt, ami eddig csak egy képregényben volt benne: a Birodalom kiirtotta a geonosisiakat. Mondjuk kár, hogy nem szálltunk le, bár a Geonosis pont az a bolygó, ami még akkor sem mutatott sok életet, amikor a felszíne alatt nyüzsgött az élet. De akkor is, az összes bogár halott (illetve a képregény szerint egy királynő túlélte, de érzésem szerint az kevés a faj túléléséhez). Lehet, hogy nem ők voltak a galaktikus történelem legszeretetreméltóbb faja, de ezt nem érdemelték meg.

És milyen szépen formálódik a Birodalom. Láttuk Lothalt, hallottunk arról, mi folyik Ryloth-on, mi történt a Lassanon és most azt is, mit tesz Palpatine egy néppel, ami oly nagy mértékben hozzájárult a hatalmához. És vajon hány faj tűnt még el a Galaxisból a Sith-eknek hála?

Na és vajon mi épült ott (taps az újrahasznosított Ralph McGuire koncepciórajzért)? Naná, hogy a Halálcsillag. Eddig erről is csak könyvekben volt szó, de most láthattuk a bölcsőjét annak a fegyvernek, ami alig négy év múlva felrobbantja az Alderaant és évtizedekkel később ennek utódja egy olyan szuper fegyver, ami elpusztítja a Hosnian-rendszert. És itt kezdődött minden. Ha a Ghost legénysége tudná, mire leltek? De talán nem annak a folyamatnak a kezdetét láttuk, ami a Rogue One-on át az ep4-ben csúcsosodik ki?

És vajon miért kellett a geonosisiaknak pusztulnia? A Halálcsillag az oka? Tanúk voltak? Vagy a droidgyárak? Esetleg minden együttvéve? Túlságosan jól értettek a fegyvertervezéshez. (És most pb örülni fog: ezen a ponton már el tudom képzelni, hogy a kaminoiak is mentek a levesbe.)

Bár túl sok haszna nem volt a sztoriban, de Rexet szerepeltetni ebben az epizódban kellett. Ő ugyanis ott volt mindkét geonosisi csatában. Így ha szótlanul ült volna végig, az is sokat adott volna. Harmadszorra tért vissza. Ott járt "fényeskeként", harcedzett katonaként és most vén veteránként újra visszatért. Vajon mire gondolhatott, mi játszódhatott le benne. Azt tudom, hogy bennem mi: amint megláttam, egyből eszembe jutott a második csata kezdete, a kíméletlen ostrom, ahogy Anakin és Ahsoka "lehajította" Rexet a gátról, ahogy Ki-Adi-Mundi egysége felperzselte (az immár kihalt) geonosisiakat. A katakombák, az (alien) királynő... Borzongató, hogy válik egységes egésszé a TCW és a Rebels, és hogyan kötik egymáshoz a szálakat Filoniék néha erőteljesen, néha csak ennyivel: Rex is ott van a Geonosisnál.

 

De elég ebből, mert ez mind smafu az epizód sava-borsához képest. Kallus és Zeb. Nem! Kallus! Ez bizony Kallus epizódja volt. Ez kibontotta a karakterét, kifejtette mindazt, amit eddig csak sugalltak a készítők. Megágyaztak valaminek, aminek hála remélem Kallus átáll a lázadókhoz. És nagyszerűen csinálták. Mindenek előtt: nem mosták tisztára a kezét Lasan miatt. Nincs szó arról, hogy nem is ő adta ki a parancsot, csak annyiról, hogy ezt azóta megbánta. A vallomása Lasanról nagyon ott volt. de az igazán durva az volt, amikor az első bevetéséről beszélt. Az a monológ páratlan.

1) Durván visszautalnak a TCW-re. Kiderül, hogy Saw Gerrera még mindig aktív (vagy legalábbis Kallus karrierjének korai évében az volt), és az Onderon a Szeparatisták után a Birodalom ellen is fellázadt. Nem látunk semmit, mégis, néhány mondattal egy Rebelses karakter előéletét - amiről most értesülünk először - összekötik egy TCW-s esemény következményeivel.

2) Ebből az egy monológból többet tudunk meg Kallus előéletéről, mint lassan két évad alatt a Sabine-ról vagy Zebről. És ezzel az egy monológgal iszonyú mélységeket adtak a karakternek. Az már csak bónusz, hogy megtudtuk, miért utálja a lassatokat. Egy ilyen után én sem lennék a rajongójuk.

3) Nincs fekete és fehér, szürke a világ. Nem szeretem annyira a feketét és a fehére, a szürke izgalmasabb. És itt, egyetlen monológgal szürkévé tették Kallust és a jófiúkat is. Mert sajnáljuk mi a kis lassatokat, ártatlan kis népség. Ja... De ők sem voltak mind ártatlanok. És ezzel el is jutottunk, amivel a monológ nálam bekerült abba a szűk listába, amiben Sidious alapítóbeszéde és Hux szövege van:

4) Visszakérdez: a Birodalomra is érvényes, hogy nem ítélhető el néhány miatt mindegyikük? Ez az, amit reméltem, hogy képviselni fog és amit innentől képvisel is. Csak azért, mert a Birodalmat szolgálod, még nem feltétlen lesz valaki Sidioushoz hasonlóan gonosz. Én régóta ezen a véleményen vagyok (ugye anno kifejtettem, hogy szerintem Tarkin sem gonosz, csak velejéig katona), de örülök, hogy erre újra példát láthatok. És Finn-nel ellentétben Kallus azért fontos és jelentősebb, mert ő sokáig szolgálta hűen a Birodalmat, és most kezdett felnyílni a szeme.

+1) Nem a monológhoz tartozik, de tetszik, hogy a Bo-fegyverét nem elvette, hanem úgyszólván kiérdemelte. Szintén fontos jelzés, hogy már annak a lasatnak a teljesítményét elismerte, vagyis Kallus mindig is tisztelte a jó harcosokat (és csoli, talán most arra is választ kaptunk, miért más Kallus bo-fegyvere: átalakította).

 

És Kallus itt fejlődik szépen. Hisz a Birodalomban, de a felszínen vakon. Tudja, hogy ez nem kóser, de elfogadja, learatja a babérokat, de a lelke mélyén tudja, hogy ez így nem jó. De hinnie kell a rendszerben, vagyis inkább, hinni akar benne. Ezért nem kérdez. Nem kérdez, mert tudja, hogy a válaszok pontosan azok lennének, amiket már ismer, hiszen elég eszes ahhoz, hogy kitalálja őket. Tudta, miért kellett kiirtani Lasant: példát kellett statuálni. Ennyi. De nem tette fel a kérdést senkinek, mert félő, hogy pontosan ez lesz a válasz. A Geonosisnál ugyanez.

De az események elkezdték megmutatni, hogy talán nem rossz dolog kérdezni. Kétkedik és talán látja, hogy van más út is. Lehet kérdezni, és ha emiatt megorrolnak rád, lehet harcolni. És Kallus szerintem elkezd eztán kérdezősködni, és mivel a hírszerzés magasrangú ügynöke, nagyon sok választ találhat. Olyan válaszokat, amiket nem akar, de amikre szüksége van.

 

Az epizód vége pedig maga a szimbolika melegágya. Kallus, akinek felnyílt a szeme, egyedül van. Egy csillagrombolón, ahol negyvenhatezer ember szolgál. És itt van egyedül. Az egyetlen ember, aki immár nyitott szemmel jár, gondolkodik és kérdez. Egyedül a szürke folyosón. Az ember, akivel nap mint nap együtt dolgozik, Konstatntine, még csak meg sem kérdi, hogy van. (Amikor a Ghost elhagyta a Geonosis holdját - ez is milyen szép extra -, benne felmerült, hogy Kallus talán arra gondol: vajon értem jönnek?) Tulajdonképpen lesz*rta Kallust. És az egész jelenet úgy van felépítve, mintha a csillagrombolóra ő "gyalog" jutott volna vissza. Ahogy megjelent az ajtóban bennem az merült fel, hogy a Birodalom a kisujját sem mozdította meg érte, az sem tűnt volna fel nekik, ha örökre eltűnt volna. És talán tényleg nem a Birodalom vitte haza, hanem valahogy máshogy - mit t'om én, stoppal, felvette egy arra járó hajó, ami fogta a jelzését - jutott vissza.

És végül az üres szoba, jelképe annak, hogy Kallus nem csak magányos, de semmije sincs. Se egy fénykép barátokról, szeretekről. Se valami bizsu. Se szabadság. A kabinja, a Birdoalom rabja. Az egyetlen saját cucca egy fényes ki meteor, amit az ellenségétől kapott. Hát le kell írnom, mit jelképez az a Zebtől kapott meteor, ami a sötétségben és hidegben fényt és meleget adott Kallusnak? Nem kéne, de a kérdésben megtettem, mert olyan jó leírni. Olyan jó ezt látni. Jó látni, mert tudom, hogy a Star Wars még mindig a Star Wars, Lucas után is jó kezekben van. Ezek mutatják ezt.

 

Az elején volt valami akció is, de kit érdekel? Ennek az epizódnak a lényege nem az volt. Na jó, azért Choper átalakulása harci droiddá ütött. És mintha a birodalmi R2-es hajazott volna kicsit Goldie-ra. A szörnyikék érdekesen festettek, a fejükről elsőre a Pitch Black lényei ugrottak be.

 

Na, azt hiszem, elég az ömlengésből. Inkább megnézem még egyszer a részt. Annyit talán végszónak: szerintem ez lesz a kedvenc epizódom az évadból. Filoni, csak így tovább!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végletegig egyetértek Dzséjtel. Se kiegészíteni, se kijavítani nem tudom. Maximum csak azzal, hogy Konstantinus valóban átnézett Kalluson. Fordított helyzetben kíváncsi lettem volna, hogy mi lett volna. Ha mondjuk Zeb sérült volna le. Vagy hogy ha előbb jön a Birodalom, mint Kanenék.

Kíváncsi leszek, hogyan alakulnak a dolgai ezután Kallusnak. Szerintem az évadban már nem látjuk. Szegény Tua ha élne kézenfogva pártolhatna át Kallusal a lázadókhoz. És össze is házasodhattak volna. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez tényleg hatalmas rész volt. Dzséjt lényegében mindent leírt, amit én is írtam volna. Tényleg a kedvenc epizódok közé röppent azonnal a rész, sőt.

Így kell zseniális részt készíteni, amiben nem a mozgalmas cselekmény és az akciók dominálnak, hanem a központban álló karakterek és azok párbeszédei/monológjai. Egyszerűen zseniális volt az egész. Kallus óriásit nőtt a szememben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ritkán látok Rebels epizódot már csütörtök este, de milyen szerencse, hogy most sikerült! Óriási volt! :) Dzséjt minden szavával egyetértek. :clap:

Annyit tennék hozzá, hogy a végében engem még megfogott az, hogy ez az egész kettőjük között maradt, egy közös titok, ami egy életre összeköti őket. Mindketten kaptak kóstolót a másik igazából, és ezt még emészteniük kell - számomra ezt is mondta a befejezés.

 

Kallus magánya és mellőzöttsége a csillagrombolón megrendítő - főleg azután, ahogy a másikat a társai megkeresték, ahogy fogadták, örömmel, mint egy családtagot - miközben neki senki és semmije nincsen, a rangjánál fogva kiérdemelt hatalmán kívül. Ami egy kietlen bolygón semmit sem ér, ráadásul szerintem sem jött oda érte senki, és akárhogy is jutott vissza a hajóra, annak köze nem volt a bajtársiassághoz. Ahogy Kallus leült az ágya szélére, elgondolkozva, a világító kristályt feltéve a polcra, no abban benne volt, hogy most gondolja át az életét, hogy az milyen, és közben pedig milyen más is lehetne. Remélem én is, hogy átáll a lázadókhoz, ez nagyon szép csavar volna a történetben. A TCW-ben láttunk árulást, amikor Krell vagy Barriss átállt, és olyan jó volna most az ellenkezőjét látni...

Ráadásul már az első évad óta drukkoltam, hogy Kallusról derüljön ki végre valami jó. Hiába voltak a kegyetlen tettei, mégis volt benne valami szimpatikus, amit semmi nem támasztott alá, csupán egy halvány megérzés volt. És lám, kiderült, hogy volt alapja! Ennek nagyon örülök. :)

 

És még valami: Kallus remek karakteréhez nagyon sokat hozzátett a hangjai is. Ahogy ebben az epizódban beszél, az mestermunka. Nálam simán viszi a legjobb szinkronhang díját. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez egy szuperzöld rész. Jó ideje vártam egy olyanra ami igazán a kedvemre való és most végre megkaptam. Még Kallust is sikerált valamennyire megkedveltetnie velem. Azelőtt egyáltalán nem bírtam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tökéletesen egyetértek Dzséjt gondolataival. Itt egy rész, ami abszolút csak töltelék, mégis elképesztően zseniális. Ahogyan felvezetik a lényeget és ahogyan a két karakterhez nyúlnak, a beszélgetések, a kétségek, az együttműködés, majd a rész végén az egész epizód esszenciája és tanulsága szavak nélkül előttünk a képernyőn. Maximális elismerésem a készítőknek. Halkan jegyezném meg, hogy két teljes egészében Rebels karakterrel utaltak vissza és mélyítették a TCW, a prequel filmek és az OT filmek dolgait is, alighanem a Rogue One-ra is lehetnek vonatkozások. Ez azért nem semmi.

 

Igen, igen, igen, IGEN!!!!! :clap:

Ez az epizód az volt, amire számítottam és vágytam. Ahogy sejtettem korábban, még nem állt át, de igen komoly előrelépés történt a karaktere fejlesztésében és a lázadókhoz állása ügyében. A jelek erre mutattak és most már senki sem ágálhat ez ellen. És számomra ezzel az epizóddal Kallus elindult abba az irányba, hogy a legjobb birodalmi karakter legyen.

Igen, kétségtelenül megérkeztek most már a konkrét momentumok, amik alapján átállhat. Ezek pedig ügyesen építettek a korábban elejtett kis apróságokra (ellenfelek tisztelete, lasat-ok kiirtása stb.). Megvolt Zeb és Kallus közös kalandja, ezzel egy csapásra feloldották azt a problémát, hogy vajon mennyire tudnának ők egymás mellett és egymásért harcolni a lázadóknál. És ami nagyon fontos, hogy nem pusztán egy kaland alapozza ezt meg, mint egy mesében, hanem konkrét és velős gondolatok, beszélgetések és érzelmek. Nincs légből kapott haverkodás és mesés kibékülés, van egy kényszer szülte szituáció, amiben kénytelenek együttműködni, szóba elegyednek és ebből alakul ki a "kötődés".

 

És milyen szépen formálódik a Birodalom. Láttuk Lothalt, hallottunk arról, mi folyik Ryloth-on, mi történt a Lassanon és most azt is, mit tesz Palpatine egy néppel, ami oly nagy mértékben hozzájárult a hatalmához. És vajon hány faj tűnt még el a Galaxisból a Sith-eknek hála?

Na és vajon mi épült ott (taps az újrahasznosított Ralph McGuire koncepciórajzért)? Naná, hogy a Halálcsillag. Eddig erről is csak könyvekben volt szó, de most láthattuk a bölcsőjét annak a fegyvernek, ami alig négy év múlva felrobbantja az Alderaant és évtizedekkel később ennek utódja egy olyan szuper fegyver, ami elpusztítja a Hosnian-rendszert. És itt kezdődött minden. Ha a Ghost legénysége tudná, mire leltek? De talán nem annak a folyamatnak a kezdetét láttuk, ami a Rogue One-on át az ep4-ben csúcsosodik ki?

És vajon miért kellett a geonosisiaknak pusztulnia? A Halálcsillag az oka? Tanúk voltak? Vagy a droidgyárak? Esetleg minden együttvéve? Túlságosan jól értettek a fegyvertervezéshez. (És most pb örülni fog: ezen a ponton már el tudom képzelni, hogy a kaminoiak is mentek a levesbe.)

Nem tudok mit hozzátenni, így van. ;)

 

Bár túl sok haszna nem volt a sztoriban, de Rexet szerepeltetni ebben az epizódban kellett. Ő ugyanis ott volt mindkét geonosisi csatában. Így ha szótlanul ült volna végig, az is sokat adott volna.

Szerintem is nagyon jó ötlet volt. Eleve régen láttuk és ez most tökéletes alkalom volt arra, hogy mutassanak belőle kicsit. El is ejtette a kis megjegyzéseit, amiből rögtön felelevenedhettek bennünk a régi emlékek a bolygóval kapcsolatban. Ennél több nem is kell, pár másodperces utalás, mégis több órás régi kalandokat idéz meg. Ugyanez igaz az onderon-i témára, zseniális húzás ez az újabb kötés a TCW-hoz.

 

Ebből az egy monológból többet tudunk meg Kallus előéletéről, mint lassan két évad alatt a Sabine-ról vagy Zebről. És ezzel az egy monológgal iszonyú mélységeket adtak a karakternek. Az már csak bónusz, hogy megtudtuk, miért utálja a lassatokat. Egy ilyen után én sem lennék a rajongójuk.

Nincs fekete és fehér, szürke a világ. Nem szeretem annyira a feketét és a fehére, a szürke izgalmasabb. És itt, egyetlen monológgal szürkévé tették Kallust és a jófiúkat is. Mert sajnáljuk mi a kis lassatokat, ártatlan kis népség. Ja... De ők sem voltak mind ártatlanok.

Kulcsfontosságú momentum. Az OT érájában kis túlzással először árnyalják a képet, végre ezt a korszakot is láthatjuk (ha csak pár percig is) egy kicsit a PT éra szemüvegén keresztül. "Hősök harcolnak mindkét oldalon..." Kallus nem egy zsigerből genyó figura és a lázadók se mind csak dicső szabadságharcosok. Utóbbiból azért már Cham kapcsán is kaptunk ízelítőt, de most is jött a sztori. Megint csak azt tudom mondani, hogy nem egy meséből láttunk jeleneteket, ahol a jó és rossz szerepel, hanem két szereplőt láttunk, akik ugyan egyik és másik oldalon állnak, de alapvetően mindketten értékes és érdekes emberek.

 

Csak azért, mert a Birodalmat szolgálod, még nem feltétlen lesz valaki Sidioushoz hasonlóan gonosz. Én régóta ezen a véleményen vagyok (ugye anno kifejtettem, hogy szerintem Tarkin sem gonosz, csak velejéig katona), de örülök, hogy erre újra példát láthatok.

Igaz, de Tarkin szerintem rossz példa. Én nála mindig is azt láttam, hogy ő tényleg egy "gonosz" figura, aki amellett, hogy velejéig katona, velejéig romlott is. Minden egyes lehetőséget megragadott és kiélvezett, amikor másokat sanyargathatott, igyekezett a lehető legbrutálisabb megoldást választani az adott cél elérésére.

 

És Kallus itt fejlődik szépen. Hisz a Birodalomban, de a felszínen vakon. Tudja, hogy ez nem kóser, de elfogadja, learatja a babérokat, de a lelke mélyén tudja, hogy ez így nem jó. De hinnie kell a rendszerben, vagyis inkább, hinni akar benne. Ezért nem kérdez. Nem kérdez, mert tudja, hogy a válaszok pontosan azok lennének, amiket már ismer, hiszen elég eszes ahhoz, hogy kitalálja őket. Tudta, miért kellett kiirtani Lasant: példát kellett statuálni. Ennyi. De nem tette fel a kérdést senkinek, mert félő, hogy pontosan ez lesz a válasz. A Geonosisnál ugyanez.

De az események elkezdték megmutatni, hogy talán nem rossz dolog kérdezni. Kétkedik és talán látja, hogy van más út is. Lehet kérdezni, és ha emiatt megorrolnak rád, lehet harcolni. És Kallus szerintem elkezd eztán kérdezősködni, és mivel a hírszerzés magasrangú ügynöke, nagyon sok választ találhat. Olyan válaszokat, amiket nem akar, de amikre szüksége van.

Ez a kérdezősködésről szóló párbeszéd (de több másik is a részből) nagyon tanulságos és gondolatébresztő. Nemcsak a karaktereknek, de nekünk nézőknek is. Durva, hogy itt van két olyan figura, akik anno kifejezetten egydimenziós sablonkarakterek voltak, a maguk egyszerűségében, most pedig mégis ilyen mélységű és komoly tartalmakat közvetítő beszélgetésbe tudnak elegyedni.

 

Az epizód vége pedig maga a szimbolika melegágya. Kallus, akinek felnyílt a szeme, egyedül van. Egy csillagrombolón, ahol negyvenhatezer ember szolgál. És itt van egyedül. Az egyetlen ember, aki immár nyitott szemmel jár, gondolkodik és kérdez. Egyedül a szürke folyosón. Az ember, akivel nap mint nap együtt dolgozik, Konstatntine, még csak meg sem kérdi, hogy van. (Amikor a Ghost elhagyta a Geonosis holdját - ez is milyen szép extra -, benne felmerült, hogy Kallus talán arra gondol: vajon értem jönnek?) Tulajdonképpen lesz*rta Kallust. ... És végül az üres szoba, jelképe annak, hogy Kallus nem csak magányos, de semmije sincs. Se egy fénykép barátokról, szeretekről. Se valami bizsu. Se szabadság. A kabinja, a Birdoalom rabja. Az egyetlen saját cucca egy fényes ki meteor, amit az ellenségétől kapott. Hát le kell írnom, mit jelképez az a Zebtől kapott meteor, ami a sötétségben és hidegben fényt és meleget adott Kallusnak?

Kallus magánya és mellőzöttsége a csillagrombolón megrendítő - főleg azután, ahogy a másikat a társai megkeresték, ahogy fogadták, örömmel, mint egy családtagot - miközben neki senki és semmije nincsen, a rangjánál fogva kiérdemelt hatalmán kívül. Ami egy kietlen bolygón semmit sem ér, ráadásul szerintem sem jött oda érte senki, és akárhogy is jutott vissza a hajóra, annak köze nem volt a bajtársiassághoz. Ahogy Kallus leült az ágya szélére, elgondolkozva, a világító kristályt feltéve a polcra, no abban benne volt, hogy most gondolja át az életét, hogy az milyen, és közben pedig milyen más is lehetne.

Konstantine reakciója nagyon árulkodó. Tényleg még csak le se tojja, rá se kérdez mi történt, hogy érzi magát, szerintem azt se vették észre, hogy megsebesült. Tökéletes példája annak, hogy a Birodalomban nemcsak az egyensisakba bújt Rohamosztagosok és ugyanolyan szürke falak miatt olyan személytelen és sekélyes minden, mert az "arccal és névvel rendelkező" emberek is ugyanannyira semmilyenek, ugyanúgy nem többek egy eszköznél vagy bármilyen tárgynál. És Kallus szobája is abszolút üres, jellemtelen, kietlen, nyoma sincs semmi emberinek. Hasonlítsuk ezt össze Sabine dekorációival a Ghost-on, vagy a klónok különféle csecsebecséivel, hajófestéseivel stb.. Kallus meg a Zeb-től kapott kis emléket teszi fel a polcra és az visz fényt, személyességet, némi meghittséget nemcsak a fülkéjébe, de az egész hajóra.

Már a holdon is ott volt amúgy a fokozódó kétely. Először még megemlítette, hogy majd a Birodalom megtalálja őket, de aztán egyre inkább a lázadókat várta. Ráeszmélt arra, hogy a Birodalom valószínűleg magasról tesz arra, hogy hol van és mi lett vele, szóval tőlük aztán várhatja, hogy keressék. Az meg szintén jelzésértékű volt, ahogyan Zeb-ért elmentek Hera-ék, kiszálltak a hajóból, megérdeklődték mi a helyzet, haverkodtak, poénkodtak egy sort, majd felszálltak. Kallus meg valahogy visszajutott egy birodalmi hajóra, aztán mintha ott se lett volna, vagy nem is történt volna vele semmi.

 

Az elején volt valami akció is, de kit érdekel? Ennek az epizódnak a lényege nem az volt.

De még milyen akció. Ha nem is ez volt a lényeg, azért mutatósra sikeredett. :)

 

És még valami: Kallus remek karakteréhez nagyon sokat hozzátett a hangjai is. Ahogy ebben az epizódban beszél, az mestermunka. Nálam simán viszi a legjobb szinkronhang díját. :)

Nekem mindig nagyon tetszett az eredeti hangja, szerintem is tökéletes választás a színész és a munka is a részéről. A Főinkvizítornak is nagyon eltalálták a hangját, de e téren Kallus viszi a prímet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Alighanem ez a sorozat egyik, ha nem a legzseniálisabb epizódja! Szinte minden másodperce érdekes volt. Kezdődött a Geonosis- al és a geo holokauszttal. Nem olvastam az idevágó képregényt, ezért nem akartam hinni a fülemnek. Először azt gondoltam, hogy lementek a föld alá a katakombákba de utána jöttem rá, hogy az érzékelők akkor is érzékelnék őket. Nagyon erős alaphangulatot adott a résznek az, hogy a Geonosis rendszerben játszódott! Főleg, hogy holnap akarom megnézni az EPII -t, ami így már is kap egy plusz töltetet. :) Az épülő Halálcsillag frenetikus volt, és akkor ugye jól gyanítom, hogy az EPIII végén is a Geonosis mellett vannak Sidious és Vader? Mondjuk az nem teljesen tiszta mit kerestek ott a Lázadók. Csapdának elég kockázatos, hisz még akkor is veszélyes a tudomásukra hozni a dolgot, ha közben nem tudják mit látnak. Egyszerűen felkerül a Lázadók térképére ez a létesítmény. Ez csak akkor lett volna jó terv ha ott hagyják a fogukat. Így viszont nagy bukta volt az egész akció a Birodalom részéről.

 

Na de a lényeg természetesen Kallus és Zeb párosa volt. Az olyan szinten fantasztikusan lett felvezetve, hogy egyik ámulatból a másikba estem. A TCW legjobb részei jutottak eszembe közben. Mindenki sziporkázott amikor ezt a részt így összerakták.

 

Régóta Kallus a kedvenc Birodalmim, és itt most végérvényesen belopta magát a szívembe. Ahogy korábban írtam is, kell a lelkizés Kallus -al, mélyebben meg kell ismerni a motivációit, véleményét. Amennyire a rész engedte ez sikerült is. A szereplők szinte minden mondatukkal korszakokat kapcsoltak össze és egyúttal bővítettek is ki. Saw Gerrerától elkezdve a Lasatokon át egészen a Geonosisi csatákig. De maradjunk még kicsit Kallus -nál. Ahogy írtátok is alább, hatalmas plusz töltetett adott a karakterhez az, hogy kicsit nagyobb bepillantást engedtek a lelkivilágába. Eddig teljesen elvhű Birodalminak tűnt, olyannak aki meggyőződésből teszi amit tesz. Most kiderült, hogy azért mélyen ott van a kétely is, és kicsit önbecsapás is az amit Kallus művel. Vajon hogy számolt el magában a Tarkin Town felszámolásával vagy Tua megölésével? Főleg Tua esetében éreztem nála azt, hogy nincs ellenére a dolog.... Ebben az egészben az a legnagyszerűbb, hogy most nem lett egycsapásra rózsaszín karakter, hanem csak a vívódás kezdetét mutatták be. Azt, ahogy Kallus szeme kezd felnyílni. És mindez Zeb érdeme! Nem lehet eléggé dicsérni őt! A főellenségét mindenki más egyből lelőtte volna, én is azt várnám egy Zeb típusú karaktertől, de ehelyett ez a lasat olyan értékeket mutat fel ami példaértékű. Egyfelől nem akar végezni egy sérült emberrel, de ez nem elég, hiszen még segít is neki: ellátja a törött lábát, hőforrással látja el, stb. Áttételesen ez a hozzáállás idézi elő az enyhülést a két karakter között. Kallus kezdi felfogni, hogy nem egy szörnyeteggel van dolga, még akkor sem ha a korábbi találkozása a faj egyik képviselőjével már régóta kísérti. Megtanulnak bízni egymásban, ami még akkor is nagy dolog, ha ezt a kényszer szülte.

 

A rész vége átmegy tömény zsenialitásba! Az ahogyan ábrázolják a két világ közötti különbséget, sok szimbolikára lefordítható, alább olvastunk is pár nagyszerűt. Ahogy én látom, a rész szépen szembeállítja a diktatúra személytelen és rideg arcát a Lázadók individuumra épülő alapelveivel. Kallus -nak már pár óra, vagy nap is elegendő volt Zeb -el ahhoz, hogy kirántsa abból az apátiából és érdektelenségből ami pl. a visszatérésekor Konstantine -t jellemzi. Ezen csodálkozni nem lehet. Egy olyan rendszer nem lehet más, amelynek már az akadémiáján, gyerekkorban azt tanítják, hogy csak a másikat legyűrve lehetsz első, és csak önmagaddal foglalkozz semmi mással. Mindent fel kell áldozni a győzelemért, és csak az számít. A rész végén a magába roskadt Kallus mindennél többet elmondott a Birodalomról.

 

Maga a szituáció fantasztikus lehetőségeket tartogat! Eleve az, hogy Zeb és Kallus közelebb kerültek egymáshoz de erről Hera -ék mit sem tudnak, igazi ínyenc falat. :D Lesz majd meglepetés ha kiderül ez az egész: Zeb, a népe kiirtójával, a Ghost -ot üldöző főellenséggel lepacsizott! :clap: Már alig várom. :)

 

(Csak zárójelben teszem hozzá a végén, hogy Filoni -nak kell adni egy filmet. Ez az ember olyat hozna össze amire mindannyian csettinthetnénk. Csak remélni tudom, hogy egyszer megérik az idő egy ilyen projektre).

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már a holdon is ott volt amúgy a fokozódó kétely. Először még megemlítette, hogy majd a Birodalom megtalálja őket, de aztán egyre inkább a lázadókat várta. Ráeszmélt arra, hogy a Birodalom valószínűleg magasról tesz arra, hogy hol van és mi lett vele, szóval tőlük aztán várhatja, hogy keressék. Az meg szintén jelzésértékű volt, ahogyan Zeb-ért elmentek Hera-ék, kiszálltak a hajóból, megérdeklődték mi a helyzet, haverkodtak, poénkodtak egy sort, majd felszálltak. Kallus meg valahogy visszajutott egy birodalmi hajóra, aztán mintha ott se lett volna, vagy nem is történt volna vele semmi.

Mintha Kallus a végére teljesen fel is hagyott volna a reménnyel, hogy valaha visszajut. Egyikükben sem merült fel az ötlet, hogy akár Kananék is visszavihetnék valahogy, bár ez érthető, mert nehéz lett volna megmagyarázni, hogy került velük egy hajóba. :)

 

 

És mindez Zeb érdeme! Nem lehet eléggé dicsérni őt! A főellenségét mindenki más egyből lelőtte volna, én is azt várnám egy Zeb típusú karaktertől, de ehelyett ez a lasat olyan értékeket mutat fel ami példaértékű. Egyfelől nem akar végezni egy sérült emberrel, de ez nem elég, hiszen még segít is neki: ellátja a törött lábát, hőforrással látja el, stb. Áttételesen ez a hozzáállás idézi elő az enyhülést a két karakter között. Kallus kezdi felfogni, hogy nem egy szörnyeteggel van dolga, még akkor sem ha a korábbi találkozása a faj egyik képviselőjével már régóta kísérti. Megtanulnak bízni egymásban, ami még akkor is nagy dolog, ha ezt a kényszer szülte.

Hát bizony, Kallus magától valószínűleg nem jutott volna el erre a szintre, ha Zeb nem viselkedik vele ennyire emberségesen (lasat létére), túllépve minden régi sérelmen, ahogy ezt mondja is. Zeb hozzáállása, ahogy az első perctől kezdve, ahogy földet értek, mindkettőjük túlélésére koncentrált, példaértékű, és ebben az a legszebb, hogy semmilyen hasznot nem várt tőle. Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az épülő Halálcsillag frenetikus volt, és akkor ugye jól gyanítom, hogy az EPIII végén is a Geonosis mellett vannak Sidious és Vader? Mondjuk az nem teljesen tiszta mit kerestek ott a Lázadók. Csapdának elég kockázatos, hisz még akkor is veszélyes a tudomásukra hozni a dolgot, ha közben nem tudják mit látnak. Egyszerűen felkerül a Lázadók térképére ez a létesítmény. Ez csak akkor lett volna jó terv ha ott hagyják a fogukat. Így viszont nagy bukta volt az egész akció a Birodalom részéről.

Az ep3-ban még a Geonosisnál volt a Halálcsillag, de ebben az epizódban már nincs ott. Éppen ezért mentek oda, mert csak azt tudták, hogy valami épült ott. Ezért szálltak le a háromból az egyik konstrukciós modulon, hogy megkeressék az adatbázist, hátha abból kiderül, mit kotyvasztott a bolygó körül a Birodalom. Szóval csak annyit tudtak meg, hogy valami épült, valami nagyon nagy dolog. De ez még nem sok.

 

Vajon hogy számolt el magában a Tarkin Town felszámolásával vagy Tua megölésével? Főleg Tua esetében éreztem nála azt, hogy nincs ellenére a dolog....

Tarkin Townnal kapcsolatban nem láttuk a reakciókat, de az az enyhébb része, hiszen a lakókat letartóztatták, nem megölték. Tua érdekesebb kérdés, mert nála én is azt érzem, hogy Kallust nem érdekelte. De talán pont azért, mert Tua valóban elárulta a Birodalmat - és látszólag alaptalanul. Kallus csak annyit tudott, hogy Tuának Tarkin előtt kellett jelentkeznie - bár az előző évadból tudjuk, hogy ez is fejvesztéssel járhat, de egy olyan Kallus szemében, aki ekkor még csak a lelke mélyén érzi, hogy valami nem kerek, aki még hazudik magának, az simán megindokolhatta magának Tua halálát az árulásával.

Vagy csak szimplán baromira nem volt neki szimpatikus az az ostoba tyúk.

De például Aresko és Grint lefejezése jobban megütötte.

 

Annyit tennék hozzá, hogy a végében engem még megfogott az, hogy ez az egész kettőjük között maradt, egy közös titok, ami egy életre összeköti őket.

És milyen további bonyodalmakat okozat. Főleg Kallusnak, aki továbbra is kénytelen üldözni a lázadókat. És ez is érdekes, Zeb később még elmondhatja ezt, elmesélheti a dolgot a barátainak, akik valószínűleg meg is értenék. De Kallusnak senkije sincs, akinek elmondhatná. Bár valószínűleg ilyen mélységbe nem fognak belemenni, de ez a titok és az, hogy nincs kinek kiöntenie a szívét, remek táptalaja lehet a Birodalom elárulásának.

 

És még valami: Kallus remek karakteréhez nagyon sokat hozzátett a hangjai is. Ahogy ebben az epizódban beszél, az mestermunka. Nálam simán viszi a legjobb szinkronhang díját. :)

Az évadvégi szavazáson nekem már megvan a befutóm. :D

 

Mintha Kallus a végére teljesen fel is hagyott volna a reménnyel, hogy valaha visszajut. Egyikükben sem merült fel az ötlet, hogy akár Kananék is visszavihetnék valahogy, bár ez érthető, mert nehéz lett volna megmagyarázni, hogy került velük egy hajóba. :)

Zeb felvetette neki az ötletet, amikor mondta, hogy fair módon elcserélik (gondolom egy foglyul ejtett lázadóért cserébe adták volna vissza).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az ep3-ban még a Geonosisnál volt a Halálcsillag, de ebben az epizódban már nincs ott. Éppen ezért mentek oda, mert csak azt tudták, hogy valami épült ott. Ezért szálltak le a háromból az egyik konstrukciós modulon, hogy megkeressék az adatbázist, hátha abból kiderül, mit kotyvasztott a bolygó körül a Birodalom. Szóval csak annyit tudtak meg, hogy valami épült, valami nagyon nagy dolog. De ez még nem sok.

Á így már tiszta sor. :) Tudtam, hogy valami hiányzik a képből. Mentségemre legyen mondva ég csak egyszer láttam. :oops:

 

Tarkin Townnal kapcsolatban nem láttuk a reakciókat, de az az enyhébb része, hiszen a lakókat letartóztatták, nem megölték. Tua érdekesebb kérdés, mert nála én is azt érzem, hogy Kallust nem érdekelte. De talán pont azért, mert Tua valóban elárulta a Birodalmat - és látszólag alaptalanul. Kallus csak annyit tudott, hogy Tuának Tarkin előtt kellett jelentkeznie - bár az előző évadból tudjuk, hogy ez is fejvesztéssel járhat, de egy olyan Kallus szemében, aki ekkor még csak a lelke mélyén érzi, hogy valami nem kerek, aki még hazudik magának, az simán megindokolhatta magának Tua halálát az árulásával.

Vagy csak szimplán baromira nem volt neki szimpatikus az az ostoba tyúk.

De például Aresko és Grint lefejezése jobban megütötte.

Tarkin Town valóban nem annyira kirívó példa, mert ott megint nyugtathatta magát azzal, hogy nem öltek meg senkit.... Tua esetében viszont biztos tudott a tervről, hisz azért is vitte ő oda Tua -t a hajóhoz. Aztán az is árulkodó ahogy egyből ráfogja a lázadókra, hogy az ő hibájuk. De mint írtam is, ezek olyan dolgok amiket Kallus megbánhat később.

 

És milyen további bonyodalmakat okozat. Főleg Kallusnak, aki továbbra is kénytelen üldözni a lázadókat. És ez is érdekes, Zeb később még elmondhatja ezt, elmesélheti a dolgot a barátainak, akik valószínűleg meg is értenék. De Kallusnak senkije sincs, akinek elmondhatná. Bár valószínűleg ilyen mélységbe nem fognak belemenni, de ez a titok és az, hogy nincs kinek kiöntenie a szívét, remek táptalaja lehet a Birodalom elárulásának.

Kallus titokban akár információkat is csepegtethet Zeb -nek. ;) A kapcsolat felfedését biztos jól előkészítik majd, hogy azért nagyobbat durranjon a dolog amikor rájönnek a többiek.

 

Az évadvégi szavazáson nekem már megvan a befutóm. :D

Én eddig is Oyelowo -ra szavaztam, már az első évadban is többször megemlítettem mennyire jó. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zeb felvetette neki az ötletet, amikor mondta, hogy fair módon elcserélik (gondolom egy foglyul ejtett lázadóért cserébe adták volna vissza).

No, akkor ezt információt elmulasztottam, de megnézem majd felirattal is, hogy teljesen kerek legyen. :)
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tua esetében viszont biztos tudott a tervről, hisz azért is vitte ő oda Tua -t a hajóhoz. Aztán az is árulkodó ahogy egyből ráfogja a lázadókra, hogy az ő hibájuk. De mint írtam is, ezek olyan dolgok amiket Kallus megbánhat később.

Persze, hogy tudta, hiszen végrehajtója volt, de mikortól tudta? Mondjuk eleve nehéz elképzelni, hogy az a terv már azelőtt létezett, hogy Tua kapcsolatba lépett a lázadókkal. Valószínűbb, hogy Kallus és Vader csak kihasználta a helyzetet, amit Tua megteremtett az árulásával. Magyarán: Tua felhívta a lázadókat, Vader meg ezt kihasználva felállított egy csapdát. Kallus meg csak egy árulót intézett el.

Ez inkább akkor lesz érdekes, ha ő is átáll. Mert akkor olyan bűnért ölte meg Tuát, amit aztán ő is elkövet.

(Azt azért hozzátenném, hogy ezekben a tettekben Vadernek azért nagyobb szerepe volt, ő agyalta ki a terveket, ő adta ki a parancsokat, Kallus csak végrehajtotta azokat. Persze nem menteni akarom Kallust, ekkor még szerintem teljes meggyőződéssel hitt a Birodalomban - a kétségeit jó mélyre eltemette, ahogy te is írtad, szándékosan becsapta önmagát - csak jelzem, hogy a felelősség nagyobb része Vaderre hárul.)

 

Kallus titokban akár információkat is csepegtethet Zeb -nek. ;)

Persze, sőt, érzésem szerint Kallus ezen az úton fog haladni, kém lesz - először Zebé, később talán az egész Főnix sejté. Vagy majd éppen azért kell csatlakoznia a lázadókhoz, mert lebukik, és Zebék kimenekítik.

De addig is, óvatosnak kell lennie, hiszen, ha túl sok belsős infóhoz jut hozzá a lázadás, akkor gyanakodni fognak rá. Ha túl sokszor vall kudarcot... Nos, láttuk, hogyan jár az a Birodalomban, akinek nem megfelelő a sikerességi rátája. Szóval egy ideig fenn kell tartania a látszatot és üldöznie kell a lázadókat. És az infókat is óvatosan kell adagolnia. Aztán persze tuti lebukik, vagy nyíltan átáll. Vagy a folyamat közben meghal, bár az csúnya lenne. Viszont az poén lenne, ha az egyik alapító tagja lenne a Lázadók Szövetségének. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez inkább akkor lesz érdekes, ha ő is átáll. Mert akkor olyan bűnért ölte meg Tuát, amit aztán ő is elkövet.

Pikáns, nem? Nekem bejövős lenne a dolog. :)

 

Persze, sőt, érzésem szerint Kallus ezen az úton fog haladni, kém lesz - először Zebé, később talán az egész Főnix sejté.

Ha Zeb-nek fog jelentgetni, arról Hera-ék is tuti tudni fognak. Eleve nem gondolnám, hogy Zeb különösebben titkolózna akkor már, ill. fel is tűnne a többieknek, hogy honnan van annyi belsős infója. Alapból nem ő az ész vagy a fül a csapatban, hogy természetes legyen a túl jól informáltsága. :)

 

Ha túl sokszor vall kudarcot... Nos, láttuk, hogyan jár az a Birodalomban, akinek nem megfelelő a sikerességi rátája.

Elég frusztráló lehet végignézni, ahogyan körülötted szép lassan mindenkit kivégeznek, mert nem elég hatékonyak a munkájukban. Pláne úgy, hogy közben tisztában vagy a saját eredményeiddel és azok se épp fényesek. Kallus meg erősen ebben a cipőben jár, és nem kell sok gógyi ahhoz, hogy belegondoljon abba, hogy fölötte is ott lebeg Vader (vagy valamely csatlósának) kardja.

Példának okáért ebben a részben is sikerült alaposan felsülnie. Megint csapdába csalták a lázadókat, megint mindent előre elterveztek és ők voltak "hazai pályán", ehhez képest az eredmény a nagy kövér semmi. Ráadásul Kallus megsérült és ki kellett menteni. Mondjuk nem tudjuk hogyan keveredett vissza a birodalmi hajóra, de valószínűleg kiderül az infó, hogy egy időre elkeveredett valahova, aztán sebesülten tért vissza. Dicséretet vagy elismerést tuti nem fog kapni a küldetésért.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Példának okáért ebben a részben is sikerült alaposan felsülnie. Megint csapdába csalták a lázadókat, megint mindent előre elterveztek és ők voltak "hazai pályán", ehhez képest az eredmény a nagy kövér semmi. Ráadásul Kallus megsérült és ki kellett menteni. Mondjuk nem tudjuk hogyan keveredett vissza a birodalmi hajóra, de valószínűleg kiderül az infó, hogy egy időre elkeveredett valahova, aztán sebesülten tért vissza. Dicséretet vagy elismerést tuti nem fog kapni a küldetésért.

Egy civil teherhajó vette az adását, ők mentették ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy civil teherhajó vette az adását, ők mentették ki.

Na, akkor már ez is kiderült. Mondjuk remélem, hogy azért lesz róla szó valamikor a későbbiekben, mert elég fontos adalék a történtekhez. Mindenesetre biztos nem emelte Kallus ázsióját, hogy egy civil hajó mentette ki és juttatta vissza a Birodalomhoz. Kallus-ban meg pláne ott lehet az érzés, hogy a Birodalom tényleg letojta és először az ellenségnek, utána pedig semlegeseknek kellett megmenteniük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem az a furcsa, hogy a Birodalom egyáltalán nem vizsgálta ki a segélyhívást. Azt megértem, hogy Kallus-ért miért nem mennek el (én sem mennék el érte :evil: ), de mi van ha egy lázadó küldi a jelet (mint ahogy itt is volt)? Egy ilyen könnyű prédát elszalasztani számomra egy kicsit meglepő, hisz nem került volna semmibe kivizsgálni, és akár a Lázadás egyik oszlopos tagját is foglyul ejthették volna (ok, Zeb nem tartozik ezek közé, de a birodalmiak nem tudták, hogy Zeb küldi a jelet).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A sikerességi rátája eddig se volt túl magas a Ghost legénysége ellen. :D

Elég frusztráló lehet végignézni, ahogyan körülötted szép lassan mindenkit kivégeznek, mert nem elég hatékonyak a munkájukban. Pláne úgy, hogy közben tisztában vagy a saját eredményeiddel és azok se épp fényesek. Kallus meg erősen ebben a cipőben jár, és nem kell sok gógyi ahhoz, hogy belegondoljon abba, hogy fölötte is ott lebeg Vader (vagy valamely csatlósának) kardja.

Példának okáért ebben a részben is sikerült alaposan felsülnie. Megint csapdába csalták a lázadókat, megint mindent előre elterveztek és ők voltak "hazai pályán", ehhez képest az eredmény a nagy kövér semmi. Ráadásul Kallus megsérült és ki kellett menteni. Mondjuk nem tudjuk hogyan keveredett vissza a birodalmi hajóra, de valószínűleg kiderül az infó, hogy egy időre elkeveredett valahova, aztán sebesülten tért vissza. Dicséretet vagy elismerést tuti nem fog kapni a küldetésért.

Hát ez az! Kallus is valószínűleg már összerezzen, akárhányszor raportra hívják. Ennek tudatában szándékosan szabotálni a lázadóvadászatot, kész öngyilkosság.

 

Ha Zeb-nek fog jelentgetni, arról Hera-ék is tuti tudni fognak. Eleve nem gondolnám, hogy Zeb különösebben titkolózna akkor már, ill. fel is tűnne a többieknek, hogy honnan van annyi belsős infója. Alapból nem ő az ész vagy a fül a csapatban, hogy természetes legyen a túl jól informáltsága. :)

Úgy gondoltam, hogy Zeb lesz az összekötő. Mint Hera volt az első évadban Fulcrum és a Ghost legénysége között, most Zeb lehetne Kallus és a Ghost között. Nagy dobra nem érdemes verni, pontosan azon okból, amiért Fulcrum kilétét sem volt érdemes: ha elfogják valamelyik lázadót, könnyen lelepleződhet. Ezért lenne több értelme, ha csak Zeb tudná, hogy Kallus nekik kémkedik, a többieknek meg legyen annyi elég, hogy Zebnek van egy kapcsolata a Birodalomban - ez utóbbit persze el kell árulnia mindenképpen.

 

Nekem az a furcsa, hogy a Birodalom egyáltalán nem vizsgálta ki a segélyhívást. Azt megértem, hogy Kallus-ért miért nem mennek el (én sem mennék el érte :evil: ), de mi van ha egy lázadó küldi a jelet (mint ahogy itt is volt)? Egy ilyen könnyű prédát elszalasztani számomra egy kicsit meglepő, hisz nem került volna semmibe kivizsgálni, és akár a Lázadás egyik oszlopos tagját is foglyul ejthették volna (ok, Zeb nem tartozik ezek közé, de a birodalmiak nem tudták, hogy Zeb küldi a jelet).

Szerintem erre az ep5 ad tökéletes magyarázatot: a kutaszdroid talál egy pajzsgenerátort kiépített lézerütegekkel, erre Ozzel admirális jelentéktelen csempésztanyának minősíti. Szóval elég nagyfokú lehet a nemtörődömség.

Másrészt, a Geonosis egy elhagyatott rendszer volt, nem sűrűn mozoghattak arrafelé birodalmi hajók. Kallus embereit meg legyőzték a lázadók - aki meg maradt, az valószínűleg lelépett, valószínűleg előbb, minthogy az a jeladó működésbe lépett és a felszínre került. A Ghost legénysége is leginkább csak a kitartásának és a vakszerencsének köszönhetően találta meg Zebéket. Ha az első sikertelen kutatás után - ami alatt ők sem érzékelték a kabin transzponderét - lelépnek, Zebet sem a lázadók mentik meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úgy gondoltam, hogy Zeb lesz az összekötő. Mint Hera volt az első évadban Fulcrum és a Ghost legénysége között, most Zeb lehetne Kallus és a Ghost között. Nagy dobra nem érdemes verni, pontosan azon okból, amiért Fulcrum kilétét sem volt érdemes: ha elfogják valamelyik lázadót, könnyen lelepleződhet. Ezért lenne több értelme, ha csak Zeb tudná, hogy Kallus nekik kémkedik, a többieknek meg legyen annyi elég, hogy Zebnek van egy kapcsolata a Birodalomban - ez utóbbit persze el kell árulnia mindenképpen.

Szerintem ez működhetne, ha Kallus eldönti, hogy átáll. Viszont szerintem még nem tartunk itt. Valami elindult benne ezzel a kalanddal, de kell majd hozzá még egy-két löket, valami, ami csalódást okoz számára, vagy a lelkiismerete már nem engedi megtörténni, ilyesmire gondolok. Pl. hogy a Ghost legénysége, vagy akár csak Zeb maga kerül birodalmi kézre, és Kalluson áll majd, hogy mi lesz a sorsuk. Na, az lesz a vízválasztó, melyik oldalt választja.

 

A Ghost legénysége is leginkább csak a kitartásának és a vakszerencsének köszönhetően találta meg Zebéket. Ha az első sikertelen kutatás után - ami alatt ők sem érzékelték a kabin transzponderét - lelépnek, Zebet sem a lázadók mentik meg.

Ők a barátjukat, a családtagjukat keresték, így természetes, hogy addig próbálták, amíg egy szikra remény is volt arra, hogy meglesz. Egy birodalmi keresés biztos nem lett volna ilyen alapos és kitartó, egyébként el nem ítélhető módon, hiszen ők még azt sem tudták, Kallus vajon hová lett, hiszen nem tudhatták, hogy a mentőkabinnal ő is távozott.

De ha így nézzük, akkor viszont az sem annyira elítélhető, hogy nem keresték egyáltalán. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem erre az ep5 ad tökéletes magyarázatot: a kutaszdroid talál egy pajzsgenerátort kiépített lézerütegekkel, erre Ozzel admirális jelentéktelen csempésztanyának minősíti. Szóval elég nagyfokú lehet a nemtörődömség.

Másrészt, a Geonosis egy elhagyatott rendszer volt, nem sűrűn mozoghattak arrafelé birodalmi hajók. Kallus embereit meg legyőzték a lázadók - aki meg maradt, az valószínűleg lelépett, valószínűleg előbb, minthogy az a jeladó működésbe lépett és a felszínre került. A Ghost legénysége is leginkább csak a kitartásának és a vakszerencsének köszönhetően találta meg Zebéket. Ha az első sikertelen kutatás után - ami alatt ők sem érzékelték a kabin transzponderét - lelépnek, Zebet sem a lázadók mentik meg.

Na de annyi sütnivalója csak van a Birodalomnak, hogy ha egy általuk vezetett akció után fognak egy vészjelzést abból a rendszerből, és mondjuk az egyik magas beosztású valaki nincs meg akkor gyanakodni kezdjenek, hogy talán a hiányzó személy adja jelet. Vagy sokat kérek? :D Lehet, hogy inkább örültek volna Kallus halálának. Konstatine -t elnézve biztosan. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na de annyi sütnivalója csak van a Birodalomnak, hogy ha egy általuk vezetett akció után fognak egy vészjelzést abból a rendszerből, és mondjuk az egyik magas beosztású valaki nincs meg akkor gyanakodni kezdjenek, hogy talán a hiányzó személy adja jelet. Vagy sokat kérek? :D Lehet, hogy inkább örültek volna Kallus halálának. Konstatine -t elnézve biztosan. :D

De hogy a fenébe fogják, ha a környéken sincsenek? Szerinted az a kis távirányító fényévekre sugároz, amikor már egy barlang leárnyékolta annyira, hogy a pár tízezer kilométerrel arrébb köröző Ghost sem vette? Mert szerintem annak a kis jeladónak a hatótávolsága néhány százezer kilométer, nem több. A rendszerből tuti nem jut ki a jel, vagy csak évek, évtizedek múltán.

A rendszerben meg egyértelműen nem voltak birodalmi gépek, hiszen akkor aligha röpködhettek volna a hőseink ilyen nyugodtan.

 

Ők a barátjukat, a családtagjukat keresték, így természetes, hogy addig próbálták, amíg egy szikra remény is volt arra, hogy meglesz. Egy birodalmi keresés biztos nem lett volna ilyen alapos és kitartó, egyébként el nem ítélhető módon, hiszen ők még azt sem tudták, Kallus vajon hová lett, hiszen nem tudhatták, hogy a mentőkabinnal ő is távozott.

De ha így nézzük, akkor viszont az sem annyira elítélhető, hogy nem keresték egyáltalán. :hmm:

A Birodalmon azt lehet számon kérni, hogy egy magas rangú tisztjük elment egy osztaggal, hajókkal és lépegetőkkel akcióra és arról senki sem tért vissza. Ezután illett volna odamenni és megnézni, mi a fene történt velük. Rex is említette, hogy már biztos érkezik az erősítés. Hát, nem érkezett.

Meg amiatt elítélendő még, bár ez inkább csak Konstantine-re vonatkozik, hogy sántikálva, tök egyedül érkezik vissza ez a tiszt, és még csak meg sem kérdik, mi a helyzet. Te miért egy civil járművel jöttél vissza, miért sántítasz, hol vannak veled elment rohamosztagosok, AT-DP lépegetők,, TIE vadászok?

A legrosszabb az, hogy a birodalmi túlélők valószínűleg egyszerűen leléptek a rendszerből, annak tudatában, hogy kár oda küldeni bárkit is, mert a csapdából kiszökött lázadók úgysem maradnak a helyszínen. Kallust meg leírták a többi elesett katonával együtt. Egyszerűen bevésték: akcióban eltűnt (MIA).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az tuti, hogy amit a Geonózis mellett láttunk épülgetni, az a Halálcsillag volt? Csak mert az ep3-ban nagyon nem így nézett ki...

Szerintem tuti. Egyrészt a terveket is a Geonozison látjuk először és kicsi Poggle is mondja, hogy "mit készünk építeni."

Az ep 3 ban az építkezés kezdeti fázisait làtjuk, egy vázat. Geonozis nincs a háttérben. Olyan szögből lőtték a felvételt. :P

Ebben a részben pedig csak az építkezésből hátrhagyott, maradék van ott, nem épül már semmi, nem kell hasonlítson semmire.

A fentiek így úgy állnak össze, hogy a Halálcsillag készülhetett itt.

Szerinted van másnak is relitása, vagy érdemes ezt a puskaport másra ellőni? ;)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.