Ody Mandrell Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 (edited ) Máris van két jármű amiről lehet olvasni. Érdekes, hogy a filmben látható AT-ACT jóval nagyobb mint amit későbbiek. AT-ACT U-WING Edited October 20, 2017 by Dzséjt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Érdekes. Vajon miért nem akarták, hogy ez is AT-AT legyen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Az újdonság varázsa? Bár a leírás alapján inkább azért, mert az AT-AT csapatszállító, az AT-ACT meg teherszállító - egy bolygón, ahol építkezés folyik, ez értelmesebbnek tűnik. A hadseregben nem furcsa, hogy azonos típusú gépeket más-más névvel látnak el, alakítanak ki feladatukhoz illően. Példának okáért, a C-130-as egy fegyvertelen szállító repülőgép, az AC-130-as egy gunship, állig fegyverben, a DC-130-as meg drónirányító gép. Mind ugyanaz a típus, de feladatuk miatt más a megnevezésük, a felszereltségük és a paramétereik is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Az újdonság varázsa? Bár a leírás alapján inkább azért, mert az AT-AT csapatszállító, az AT-ACT meg teherszállító - egy bolygón, ahol építkezés folyik, ez értelmesebbnek tűnik. A hadseregben nem furcsa, hogy azonos típusú gépeket más-más névvel látnak el, alakítanak ki feladatukhoz illően. Példának okáért, a C-130-as egy fegyvertelen szállító repülőgép, az AC-130-as egy gunship, állig fegyverben, a DC-130-as meg drónirányító gép. Mind ugyanaz a típus, de feladatuk miatt más a megnevezésük, a felszereltségük és a paramétereik is. De miért jó nekik, hogy a terheket egy 4 lábon járó izé szállítja dög lassan, mikor feltehetnék egy lebegő akármire? Tudom, tudom, ugyanez igaz a katonákra is a Hoth-on. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 De miért jó nekik, hogy a terheket egy 4 lábon járó izé szállítja dög lassan, mikor feltehetnék egy lebegő akármire? Tudom, tudom, ugyanez igaz a katonákra is a Hoth-on. De miért jó nekik, hogy a katonákat egy 4 lábon járó izé szállítja dög lassan, mikor feltehetnék egy lebegő akármire? Ja, tényleg, már megírtad, hogy ugyanez igaz. Amúgy a válasz egyszerű: mert menő. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulcrum Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Egyedi hajóból meg van egy U-szárnyúnk és egy négyszárnyú teherhajónk. Plusz egy sokadik TIE variánsunk, amit már az ep7-ről is elmondhattunk. Csak hogy 2 trailer után már ott tartunk mint az egész Ep7. És az U-wing funkciókban és külsőleg is egyedibb mint bármelyik ep7 hajó. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ezt azért erős túlzásnak érzem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulcrum Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Kylo gépén kívül mondjál már egy másik új úrhajót ami többet szerepelt egy shot-nál és egy új egyedi kinézetű. (Biztos van de de nekem csak Kylo gépe marad emlékezetes.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Nekem a katonákat szállító transzporthajó meg a Finalizer maradt még meg. Most mondanám még Han óriási szállítóhajóját, de az elég csúnyácska lett. Talán direkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Az említett Finalizer, Leia transzport hajója, a szintén említett Eravana (lehet, hogy csúnya, de akkor sem volt még ilyen az SW-ben), a Quadjumper, a szintén említett csapatszállítók. (És az a hajó is, amit Rey látott a látomásban. Lehet, hogy egy shotos, de akkor is, sok hajó van az SW-ben, ami egy shotos, mégis számon tartjuk. A Rebelsig ilyen volt a Sentinel, az ep4-ben látni egyszer felszállni, azt csókolomakezét. Vagy a Gozanti az ep1-ből. Vagy a Rogue vadászgépek az ep3-ból - ebből még Lego is készült jóval azelőtt, hogy a TCW-ben kilépett a háttérben elrepülő hajók sorából. Vagy a V-szárnyú az ep3-ban, ami a mai napig háttérhajó, és baromira hasonlít amúgy az A-szárnyúra.) Ahhoz képest, hogy a filmben meglehetősen kevés űrhajót látni, meglehetősen sok az új típus. Nem érzem rosszabbnak az arányt, mint az ep5-6 esetében az ep4-hez képest. Ráadásul, mivel a Rebelsben és a Rogue One-ban sorra tűnnek fel az azokban szereplő új hajók, lassan eljutunk oda, hogy kronológiailag semmilyen új hajó nem lesz ezekben az epizódokban - persze ez már más helyzet, csak érdekességképpen jegyzem meg. Nekünk még nem ilyen, de azoknak, akik már esetleg először így nézik meg a teljes sagát, azoknak az X-szárnyú nem lesz új az ep4-ben, az A-szárnyú az ep6-ban, vagy az ARC az ep3-ban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulcrum Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ahhoz képest, hogy a filmben meglehetősen kevés űrhajót látni, meglehetősen sok az új típus. Nem érzem rosszabbnak az arányt, mint az ep5-6 esetében az ep4-hez képest Engem pont ez zavart hogy keveset láttuk az új típusokat és ezért nem igazán voltak emlékeztesek. Sztem nem az ep5-6-hoz kell hasonlítani mert akkor még voltak technika korlátok hogy mennyi és milyen új gépeket hoznak be. Inkább az ep1-2-3 hasonlítanám az ep7-tt és most érzésre azt mondom hogy ott jobb volt az arány. De az már off topic Én igazából csak azt mondom eddig Rogue One-ban kreatívabbnak látom a jármű felhozatalt annak ellenére hogy itt ezt nem feltéttelenül várnám el ep4 közelsége miatt. És ez az Ep 7-re negatívum ahol ahol egy 30 év időugrás ellenére nem éreztem sok újdonságot design-ban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 A TIE striker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A pécsi Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 (edited ) Ez nem egészen ilyen a filmben. Nincs ennyi ágyúja lent. Ez egy Hasbro játék, gondolom mindenféle kilöhető bigyóval. Valójában ilyen: Edited November 1, 2016 by A pécsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 Nem tudom játék-e. Videó is van róla itt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Abban a videóban még mondja is az ürge, hogy ez egy Hasbro játék. Viszont maga a téma a filmbeli Striker. Érdekes, hogy ezt kifejezetten légköri harcra tervezte a Birodalom. Ez megmagyarázná, hogy az ep4-5-6-ban miért nem láttuk őket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Remek videó az U-Wingről. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 És tényleg! Köszi! A legkirályabb új járgány! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Tetszenek a középső evolúciós szakasz példányain a gömb alakú lövegtornyok, egy az egyben a B-17-eseket idézik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Chiang nem tudott elszakadni a múlttól. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RacerX Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Egy jó ideje be akartam már másolni, csak mindig elfelejtettem. Különbség a sorozatos és a filmes Ghost közt: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Mintha a filmes változat "picit" részletgazdagabb lenne. De ezen a képen remekül látszik, hogy a Rebels modell volt az alapja a filmesnek, ahogy azt a készítők korábban mondták. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 14, 2019 Author Share Posted March 14, 2019 ILM cikk a Tantive IV hajtóműveinek elkészítéséről. https://www.ilm.com/hatsrabbits/creating-the-blockade-runner-engine-look-for-rogue-one/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 Thom Tenery - "My design for the TIE Striker from Rogue One: A Star Wars Story. Gareth Edwards asked for an atmospheric TIE for the Scarif assault. I always preferred the compact variant (#3) but still really like this 'long-pill' that we put in the film." 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 Thom Tenery - "Design work for Rogue One. Jyn's Ship was an art department-wide development effort. It was a career highlight working with a legendary team on the most significant movie-world of my youth." 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 David Hobbins - “An early concept for the U-Wing in Rogue One. Stay safe out there!” 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 (edited ) Thom Tenery - "Concept development work for the exterior and cockpit of the 'Trojan Horse', also known as the SW-0608 Zeta-class Heavy Cargo Shuttle. It served its purpose and was spectacularly destroyed by grenade in the Battle of Scarif." Edited June 3, 2021 by Rog 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts