Jump to content

3x18 - Twin Suns


Ody Mandrell

Recommended Posts

18. rész - Twin Suns / Ikernapok

 

epguider318.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Henry Gilroy

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Tatooine, Atollon

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Maul - Sam Witwer

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Rex - Dee Bradley Baker

Jun Sato parancsnok - Keone Young

Luke Skywalker - ???

C1-10P

 

 

Történet

Darth Maul eljutott a Tatooine-ra, de sehol sem találja Obi-Wan Kenobit. Ezért úgy dönt, Ezra Bridgert használja fel a Jedi mester meglelésére, és a fiú tudtán kívül bele is sétál a Sith csapdájába.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Maul modelljét nem csak porral és homokkal egészítették ki, hanem a fáradságos kóborlását bemutatandó, a mechanikus lábaiból is hiányoznak darabok.

- A történet egy korábbi verziójában Kanan ment volna Ezrával, míg Chopper az Atollonon marad Hera mellett.

- A holokron darabok amik Ezra útját egyengetik, nem kezdettől fogva a történet részei. Eredetileg Ezra és Kanan, Maul nyomait követve érkeztek volna a Tatooine-ra.

- Eredetileg szerepelt volna a részben egy Moota Engatoo nevű karakter is, akit meg is animáltak, viszont később kivágták a részből. Engatoo egy kereskedő, aki egy külső előőrsön árulja portékáját. Ezrának szolgál pár információval, melyek nyomán indul Maul keresésére.

- Idő és erőforrás megtakarítás az oka annak, hogy a buckalakóknak nem animáltak köpenyt.

- Luke Skywalker ugyanannyi idős, mint Ezra (pár nap eltéréssel születtek). Luke-nak csak a sziluettje látszik, ami nem más, mint egy újra felhasznált Ezra Bridger modell a harmadik évadból.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Obi-Wan Kenobi teljes karakter koncepció rajza

 

2.jpg

Maul teljes karakter koncepció rajza

 

3.jpg

Tatooine sivatagi tábor

 

4.jpg

A Jundland Wastes koncepció rajza

 

5.jpg

Obi-Wan csuklyás alakja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nagyon úgy tűnik. Én úgy gondolom olyan nem lehet kiválasztott aki átállt a setét oldalra így Vader apánk kiesett. Marad Luke.

 

 

Nos, ez egy kicsit csalódáskeltő volt...

 

Erre simán rá lehetett volna szánni még egy részt, mert ez így gyenge lett :/

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy rossz volt (az előző részt oda vissza veri), de ebben a részben rengeteg potenciál volt, ami kiaknázatlan maradt

Én meg úgy gondolom, hogy egy gagyi kergetőzés, meg dacos utolsó szavak helyett, azok a legjobb harcok, amik 10 másodperc alatt véget érnek, ez így profi (lásd Gladiátor, marokkói aréna, mekkora harc volt !!!!!)

 

Na ez az. Ez nem a Dragon Ball hogy több részen át gyepálják egymást az ellenfelek. :D

Link to comment
Share on other sites

Én megkönnyeztem a végét. Simán az egyik legjobb Rebels rész volt. A készítők 19-re lapot húztak és simán vitték a fődíjat. Epikus párbajt várt mindenki, és szerintem mivel ez elmaradt, szinte mindenki emiatt lesz csalódott és húzza le a részt érdemtelenül. De remélem, páran túl látnak majd a látványos és kardsuhogtatáson, meg a prekoncepcióikon, és meglátják a rész valódi erejét. A kör lezárultát, az olyan nüansznyi dolgokat, minthogy egyszer sem mondták ki Kenobi jelenlétében az Obi-Wan nevet. Vagy, hogy Kenobi beáll a jellegzetes támadóállásába, majd egyszer csak átvált Qui-Gon állásába. Vagy, hogy Maul megpróbálta azt a trükköt bevetni Obi-Wan ellen, amivel legyőzte Qui-Gont - megpróbálta arcon ütni a kard markolatával -, és ez lett a veszte. És ez csak pár dolog.

 

Érdekességekkel van teli ez az egész epizód, és alig tudom magamban rendszerezni - csapongó is lesz ez az értékelés. Az egyik legjobb a Rebelsben, számomra mindenképpen top5. Kiderült, hogy tulajdonképpen az egész holocron téma csak Maul szándékos manipulációja volt. Viszont, bizonyos szemszögből nézve, mégis igaz. Ha Ben nem is kulcs a Sith-ek legyőzéséhez, nagyon fontos szereplő. Persze ezt a Galaxisban csupán ketten tudják, Ben és Yoda. Illetve, megtudta Maul is, de hát ő már nem számít.

 

És a tény, hogy Maul Kenobi karjaiban hal meg... Az ősellenésge karjában. Szomorú vég egy tragikus karakternek. Maulnak sosem volt választása, hogy milyen ember legyen - ellenben Dookuval vagy Anakinnal -, őt gonosznak nevelték. Hatalmat ígértek neki, aztán ezt Obi-Wan elvette tőle. A gyűlölet életben tartotta, aztán újra megcsapta a hatalom szele. Eljutott egy csúcsra. Végignézve a héten a TCW-s és Rebelses Maul epizódokat, és kiviláglik, hogy Maul kétszer is bukott, másodszor még nagyobbat. Mert másodszor eljutott a trónra, és onnan zuhant alá. Elvesztette a testvérét, később az anyját is, de ami fontosabb, a hatalmát. Végül évekre ott ragadt egyedül egy Sith világban (érzésem szerint ez újra megbontotta az elméjét), és végül már nem maradt más csak a bosszú ígérete. Hogy megölje Kenobit. Aztán bolyongott még - talán hónapokig - a sivatagban (gyanítom, ez sem tett jót neki, az elején már nagyon zavart volt), és végre szembekerült nemezisével.

 

Hogy miért maradt el az epikus párbaj? Mert Ben Kenobi már nem az a fiatal, lendületes harcos. Ha most nekiáll úgy harcolni Maullal, mint az ep1-ben, az eléggé ellentmondott volna az ep4-nek. És az epikus párban azért is elmaradhatott, mert már Darth Maul sem fiatal, és nem is ép. Egy testi, lelki roncshalmaz. Az inkvizítorok ellen még elvolt, de azok már igazából Kanannek és Ezrának sem jelentettek kihívást. Ben Kenobi viszont még most is jóval magasabb lépcsőfokon áll, mint bármelyik inkvizítor. Talán csak a Főinkvizítor érhetne fel hozzá, hiszen ő Jedi lovag volt. És Kanan ugyanúgy legyőzte Mault három csapással, friss arcsérüléssel, vakon. Ez is mutatja, Maul mennyire nem a régi már. Néhány béna, agyatlan harcossal elbír, de ha egy rutinos, okos harcossal kerül szembe, akit még le is becsül, az ellen semmi esélye.

 

Szóval jobb ez így. Elegánsabb. Így senki sem fog nyihogni, hogy Ben miért "bénázik" az ep4-ben. És szomorúbb is. A férfi, akinek csak a bosszú maradt, ennyit ért. Annyi fáradtság, annyi év három csapásra volt elegendő és arra, hogy ellenfele karjaiban haljon meg. Persze felvetődhet a kérdés: ha egy kettévágást túlélt, miért halt meg most egy sima vágástól? Szerintem azért, mert már Maul maga sem akart élni. Először a gyűlölet segítette át, de most már nincs az sem. Miért lenne? Ben három csapással lerendezte, ezután mi maradt? Mert ha még át is vészelné, esélye az nincs. Itt már nincs. Érzésem szerint erre Maul a vágás pillanatában maga is rájött. Tudta, hogy minden hiába. Az egyetlen dolog, ami eddig életben tartotta, az egy eleve vesztett ügy. Már nem maradt miért élnie.

 

És akkor vannak még itt érdekes dolgok. Például Bail Organa hihetetlen elkötelezettsége. Még most sem volt hajlandó elárulni, hogy Ben Kenobi él. Persze okkal, ő tudja, miért van a Tatooine-on. De azért megkockáztatom, hogy esetleg figyelmeztette Bent. Lehet, hogy az öreg Jedi a szenátortól tudta, hogy Maul vadászik rá.

 

A másik érdekes fejlemény, az a Kiválasztott. Lehet, hogy tényleg Luke Skywalker az? Erre már nem ez az első utalás. A TCW hatodik évadában volt az első erre irányuló jelzés, amikor Yoda találkozott az Erő Papnőivel. Az is elég erőteljes volt, de most már Ben is ezt fújja. Ez egyrészt, új megvilágításba helyezné az ep3-ban Yoda szájából elhangzottakat: a próféciát talán félreértelmezték. Másrészt, talán Luke jelentősége az ep8-ban is új színbe kerülne. Talán ez az egész már egy szál, ami az ep8-ban, esetleg az ep9-ben fog kiteljesedni, megvilágosodni. De egy biztos: Lucas maga nyitotta meg ezt a dolgot. Az ep3-at ő írta, ő adta Yoda szájába a kétkedés szavait. És Filoniék vele beszélték át a Kiválasztott témáját a TCW ide vonatkozó két szálában, és az ő jóváhagyásával került bele Luke kiválasztottságának lehetősége. Szóval mivé fejlődik az, amit Lucas megnyitott? A Star Wars egyre izgalmasabb.

 

És most jöhet a finálé. Kíváncsi vagyok, ebből mi lesz.

Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon tetszett a rész. Pár sort írok, mert van mit érlelni. Nem tagadom, hogy kétszer is megnéztem hogy mennyi van még vissza, mert annyira fel voltam csigázva, hogy azon agyaltam mi fér majd bele.

Milky-t sajnos nagyon el kell marasztalnom, és most nagyon finom vagyok, de ez nagyon "kopasz" dolog volt és tapintatlan, még ha a spoileres is az a topic.

Javasoljam, hogy ne legyen az ezentúl, vagy mi a megoldás?

Szóval: Kenobi nem akárki. Az erőben hatalmassá lett. Magabiztosan IGAZI JEDI-ként oldotta meg a dolgot.

Nem kellett ide táncpiruett és órisái koreográfia. Túlnőtt Maul-on. Nem is kicsit.

Zseniális és karakterépítő megoldást láttunk. A végén Óriási a new hope hangulat!

10/10

Link to comment
Share on other sites

Javasoljam, hogy ne legyen az ezentúl, vagy mi a megoldás?

Hogy ésszel csinálja! Hogy ha megnézte az epizódot, akkor - ahogy a TCW megkezdése óta mindig csináltuk - a részleteket már az epizód topikjában ossza meg. Az általános topikba meg max befűzhet annyit, hogy 10-ből 0, vagy ez csudajó volt, stb. Mázli, hogy én a megnézésig úgy kerültem a topikot, mint a pestist, különben most borult volna a pult.

 

Amúgy a rész nézése közben felmerült bennem, hogy például Bennek mekkora megnyugvás lehet, hogy rajta és Yodán kívül vannak még Jedi lovagok. Így, hogy találkozott Ezrával - és megkockáztatom, Choppertől hallott Kananről is - szerintem számára is reményteljesebb lett a jövő.

 

Viszont az is eszembe jutott, hogy amikor Ezra kimondta, hogy "menjünk haza", felötlött, hogy talán ez lesz Ezra sorsa: el fog bujdosni a Lothalon.

Link to comment
Share on other sites

Ez valóban TOP5 rész volt! Fantasztikusan lett megírva és megcsinálva. Filoninak adni kell egy filmet, nincs mese! Ez az ember Lucas élő örököse. Ahogy hozzáállt ehhez azt tanítani kellene. Visszafogottan, bölcsen. Obi-Wan itt szimpatikusabb volt mint valaha. Azok után amennyi kínt okozott neki Maul a kezébe veszi a halála előtt és szinte vigasztalja? :o Az öreg immár felülemelkedett minden kisszerűn, és ez ezeken a képsorokon annyira átjött. Tudja mi a célja mi lesz a sorsa, és itt is csak akkor komorul el amikor Maul fenyegetést kezd jelenteni Luke-ra. Qui-Gon képzése Obit elvitte az öröklét kapujába. Spirituális értelemben is, mert már most úgy viselkedik mint egy szent. A vége pedig maga a tökély a rohanó Luke-al, de ez sem tolakodóan, hanem ízlésesen megcsinálva. Bravo! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Amúgy a rész nézése közben felmerült bennem, hogy például Bennek mekkora megnyugvás lehet, hogy rajta és Yodán kívül vannak még Jedi lovagok. Így, hogy találkozott Ezrával - és megkockáztatom, Choppertől hallott Kananről is - szerintem számára is reményteljesebb lett a jövő.

 

Viszont az is eszembe jutott, hogy amikor Ezra kimondta, hogy "menjünk haza", felötlött, hogy talán ez lesz Ezra sorsa: el fog bujdosni a Lothalon.

Vajon Ezra elmondja a többieknek, hogy Obi-Wan él? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Vajon Ezra elmondja a többieknek, hogy Obi-Wan él? :hmm:

Szerintem abból, ahogy Ezra visszatért, és közli, hogy Maullal többé nem találkoznak, maguktól is kitalálhatják. Logikus elgondolás, hogy Ezra nem menekülhetett volna el Maul elől, akkor viszont találkoznia kellett valaki mással. Csak nem verik nagy dobra. Talán ez ilyen kimondatlan igazság marad köztük, Ben érdekében.

Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon tetszett a rész, mást kaptam mint amire számítottam, de nagyon jól sült el. Feszült volt végig a rész, de a vége nagyon ütött. Vártam a nagy párbajt és végig az járt a fejemben miként vív majd Obi-wan, erre leesett az állam, hogy 3 csapással elintézte Mault. Nagyon meglepett, de kellemesen, tetszett ez a megoldás, a lehető legjobban oldották meg a készítők. Nem hiszem, hogy van olyan rajongó, aki ebben a részben bárhogy is beletudna kötni Obi-wanba, hatalmas jedivé vált, szerintem úgy sikerült itt ábrázolni, hogy az az életben is inspirálóan hathat az emberekre. Külön tetszett, hogy csak akkor rántott kardot amikor Maul rájött, hogy valakit védelmez, tényleg csak végső esetben harcol, ahogy a jediknek kell. Nagyon tetszett ez a megbékélés ami sugárzott belőle, főképp amikor Mault a karjaiba vette. Bármennyire is rohadék volt és nagy szemétségeket művelt, itt azért megsajnáltam az egykori sith-et. Szép keretet alkot ez a rész az ep1 végével. Obi-wan karjai közt meghal a mestere, aki a kiválasztottról beszél neki, most pedig mestere gyilkosa hal meg ugyanúgy a karjai közt, és ezúttal ő beszél a kiválasztottról, még ha már másra is utal ez a jelző. Érdekes amúgy valóban ez a dolog, én nem tartom kizártnak, hogy valóban Luke az igazi kiválasztott.

Link to comment
Share on other sites

Egyébként én azt gondoltam, hogy a Maul kardjának kettévágása azért szó szerint szíven is üthette Mault.

Nem hiszem, hogy csak csalódottság és a reménytelenség a fő összetevője halálának. -de jó ezt leírni.

Remek volt na! És pedig kirajzolódni látszott, nem egy "team up" győzte le Mault hanem egy JEDI. Az igazi megtestesült vallás.

Qui-gon, Yoda és az Erő tanítványa. csillagos ötös! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Szép keretet alkot ez a rész az ep1 végével. Obi-wan karjai közt meghal a mestere, aki a kiválasztottról beszél neki, most pedig mestere gyilkosa hal meg ugyanúgy a karjai közt, és ezúttal ő beszél a kiválasztottról, még ha már másra is utal ez a jelző. Érdekes amúgy valóban ez a dolog, én nem tartom kizártnak, hogy valóban Luke az igazi kiválasztott.

Ez nagyon szép párhuzam! :clap:

 

Egyébként én azt gondoltam, hogy a Maul kardjának kettévágása azért szó szerint szíven is üthette Mault.

Nem hiszem, hogy csak csalódottság és a reménytelenség a fő összetevője halálának. -de jó ezt leírni.

Remek volt na! És pedig kirajzolódni látszott, nem egy "team up" győzte le Mault hanem egy JEDI. Az igazi megtestesült vallás.

Qui-gon, Yoda és az Erő tanítványa. csillagos ötös! :clap:

Valószínűleg rendesen felmetszette Obi. :)

Link to comment
Share on other sites

Igen érdekes a kiválasztott kérdése. Qui-Gon szenttül hitte, hogy Anakin az. A Tanács úgy gondolta, hogy nem, és ezt a kétkedésüket a prófécia félreértelmezésének lehetőségével is alá támasztották. Lucas mindvégig abban a hitben tartott minket, hogy a 6 rész kiválasztott története és az a EP VI-al lezárult. De Anakin-nak szerintem esze ágában sem lett volna Palpatine-t megölni, ha nincs Luke, ha a fia nincs életveszélyben a trónteremben, hiszen Ő Luke-al mint áttérített Jedivel Sith-ként akart uralkodni a galaxison, ezáltal Anakin nem lehet az aki egyensúlyt hozhatot volna majd az Erőben. Valóban félre lett értelmezve a prófécia Qui Gon által. Luke a kiválasztott, mert Ő az aki mind a 2 Sith halálát okozta. És az EP VII-IX még mindíg a kiválasztott története. Szerintem ez így egy hihetelen váratlan, de teljesen logikus csavar lenne, amit lehet hogy sok régi rajongó nem fogadna el, de teljesen életképes, elfogadható, logikus ez az elgondolás. És még mindíg nincs egyensúly az Erőben !!!! Vajon Luke mikor teljesíti be a sorsát??? A másik kérdés, hogy vajon most, hogy Obi találkozott Ezrával, és érzi benne az Erő hatalmát, nem bizonytalanodott el, hogy tényleg Luke az új remény? Valahogy úgy érzem, hogy Kanan és Ezra meg fognak halni, ezért lesz Luke és Leia az utolsó remény a galaxis számára. Én bevallom le voltam maradva a Rebels epizódokkal és mostanra értelek utól titeket, de Filoni zseniálisan vezeti a történetszálat. Gratulálok neki.

Edited by A pécsi
Link to comment
Share on other sites

Igen. Én is erre gondolok.

A TCW s06-os Yoda szál és most ez is..oda vezet, hogy az ST-ben ez még téma lehessen.

Elvégre ha egy huszárvágással visszatért a sötét oldal, vagy úgy is mondhatjuk, hogy létjogosultságot kapott az ep7, akkor evidens hogy a 6 végén nem hozott egyensúlyt még a kiválasztott.

Főleg, hogy meg is halt. Ennélfogva egyenes következtetés, hogy nem Ő volt AZ.

A prófécia -ami mellesleg nem kicsit ködös" valóban félre lett értve.

De ez nem csorbítja Qui-gon érdemeit, mert felismerte, hogy a kiválasztottra lelt csak nem közvetlenül, hanem közvetetten.

Ha a kiválasztott nem lett volna szerelmes akkor talán közvetlenül is be tudta volna teljesíteni a sorsát, de nem így történt. A többi meg már történelem.

Ennek az egésznek a kiteljesedése pedig lefogadom a 8-9-ben fog megesni.

Link to comment
Share on other sites

Talán erre az infóra utalhattak, hogy nagy jelentőségű. Ez azért tényleg sok mindent megváltoztat.

Biztos erre. Nyíltan először lett bemondva így. A papnő valami ködöset mondott. emlékszem ki is tárgyaltuk valami ötletem is volt rá, majd megnézem.

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom. Azért én egy kicsit epikusabb befejezést vártam Maul sztorijaként. Ennél még az is jobb lett volna, ha a Malachoron Vader végez vele. És Kenobitól is egy kicsit többet vártam, ha már berángatták a sorozatba, nem csak egy 2 perces beszélgetést Ezrával, olyan dolgokról, amit már eddig is tudott (hogy a család és a barátai, a fontosak, és hogy rájuk kell támaszkodnia, ha győzni akar).

Az ilyen részeket simán szétszedhetnék dupla részekké, mert ezek megérnék. Jobban ki lehetett volna bontani Obi-Want is. Megtudhattuk volna, hogy miért csak távolról figyel a fiúra, miközben a Kiválasztottnak tartja.

 

Visszanézve még mindig tartom a véleményemet: Mault felesleges volt visszahozni. A TCW-os szerepét kaphatta volna Savage is (szegénynek így is csak 1 jelenete volt, ahol valami karakterfejlődés látható, és az akkor volt, amikor Talzin átmosta az agyát egy ostoba egydimenziós gyilkológéppé), a Rebelsben meg totál felesleges volt, főleg így, hogy az egyetlen szerepe a történetben, hogy Ezrát eljuttassa Obi-Wanhoz, aminek megint csak semmi foganatja nem volt.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom. Azért én egy kicsit epikusabb befejezést vártam Maul sztorijaként. Ennél még az is jobb lett volna, ha a Malachoron Vader végez vele. És Kenobitól is egy kicsit többet vártam, ha már berángatták a sorozatba, nem csak egy 2 perces beszélgetést Ezrával, olyan dolgokról, amit már eddig is tudott (hogy a család és a barátai, a fontosak, és hogy rájuk kell támaszkodnia, ha győzni akar).

Az ilyen részeket simán szétszedhetnék dupla részekké, mert ezek megérnék. Jobban ki lehetett volna bontani Obi-Want is. Megtudhattuk volna, hogy miért csak távolról figyel a fiúra, miközben a Kiválasztottnak tartja.

 

Visszanézve még mindig tartom a véleményemet: Mault felesleges volt visszahozni. A TCW-os szerepét kaphatta volna Savage is (szegénynek így is csak 1 jelenete volt, ahol valami karakterfejlődés látható, és az akkor volt, amikor Talzin átmosta az agyát egy ostoba egydimenziós gyilkológéppé), a Rebelsben meg totál felesleges volt, főleg így, hogy az egyetlen szerepe a történetben, hogy Ezrát eljuttassa Obi-Wanhoz, aminek megint csak semmi foganatja nem volt.

Nyilván nem tetszhet mindenkinek. Viszont szerintem ezekkel a megoldásokkal illeszkedik legjobban a sagaba. Én is epikus párbajra számítottam. Nem úgy ahogy gondoltam, de megkaptam.

De gondolj bele: hisz ez AZ! Ilyent még nem láttunk korábban. A maga nemében egyedülálló és elképesztő.

Piedesztálra emeli Kenobit, de én ezt nem negatívumként élem meg. És szerintem nem szorul bontogatásra, hogy Kenobi miért távolról figyeli Luke-ot. Ezt tudjuk rég, hogy miért van.

 

Az igaz, hogy most Maul egy vargabetűvé vált, de szerintem ez ipozitívum. Mind Obi-wan karakterére nézve, mind a saga szempontjából. El kelett már ezt varrni.

Várjuk a Disney féle SE-t, amiben a Krayt-csontváz mellett egy zabrak koponyáról hordja le a homokot a szél! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom. Azért én egy kicsit epikusabb befejezést vártam Maul sztorijaként.

 

 

Ne feledd lesz még Kenobi film is, ahol ezt a párbajt valószínüleg élőszereplősen is megnézjetjük. Maul végzete a bosszú lett volna Obi-n, Palpatine-on. De Kenobinál elvérzett. Egyébként pont ez a 3 csapásos kivégzés mutatja hogy Kenobi mennyit fejlődött, vagy Maul jött ki a formájából. Egyébként ez a bucsú Kenobi részéről egy tiszteletadásnak ér fel, a haldokló ellenfél felé.

Edited by A pécsi
Link to comment
Share on other sites

A vége pedig maga a tökély a rohanó Luke-al, de ez sem tolakodóan, hanem ízlésesen megcsinálva. Bravo! :clap:

Plusz ott van az a frankó párhuzam a RotS végével. Ott hasonlóan vannak a dolgok mint itt: az utolsó jelenetben Obi este kapucnival a fején az állát simizve a jószágával a közelében nézegeti Luke-ékat.

Link to comment
Share on other sites

Ne feledd lesz még Kenobi film is, ahol ezt a párbajt valószínüleg élőszereplősen is megnézjetjük.

Persze. :D

 

Plusz ott van az a frankó párhuzam a RotS végével. Ott hasonlóan vannak a dolgok mint itt: az utolsó jelenetben Obi este kapucnival a fején az állát simizve a jószágával a közelében nézegeti Luke-ékat.

Hasonlít csak most már nem eopival járkál, plusz eltelt pár év. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne feledd lesz még Kenobi film is, ahol ezt a párbajt valószínüleg élőszereplősen is megnézjetjük.

Mivel ez a sorozat kánon és Kenobi film is vágyálom stádiumban van, ez így nagyon sántít nekem.

Ha lesz is -én szeretném- akkor sem valószinű, hogy belerakják ezt. Párhuzamos események két médiumban külön? :para:

Link to comment
Share on other sites

Ne feledd lesz még Kenobi film is, ahol ezt a párbajt valószínüleg élőszereplősen is megnézjetjük.

Az sem biztos, hogy lesz Kenobi-film, az meg hót biztos, hogy ez a párbaj nem lesz benne. ;)

 

És Kenobitól is egy kicsit többet vártam, ha már berángatták a sorozatba, nem csak egy 2 perces beszélgetést Ezrával, olyan dolgokról, amit már eddig is tudott (hogy a család és a barátai, a fontosak, és hogy rájuk kell támaszkodnia, ha győzni akar).

Hát pedig nyilvánvalóan nem tudta ezeket a dolgokat Ezra, különben nem rohan el a családját és a barátait hátra hagyva, hogy még véletlen se tudjon rájuk támaszkodni, ha baj lesz Tatooine-on. Eleve, az egész évadban az egyik vezérfonala volt Ezrának, hogy önfejűsködik, nem bízik a barátaiban.

 

Jobban ki lehetett volna bontani Obi-Want is.

A TCW és hat mozifilm után hová akarod még kibontani Obi-Wan Kenobit? :roll:

 

Megtudhattuk volna, hogy miért csak távolról figyel a fiúra, miközben a Kiválasztottnak tartja.

Régen rossz, ha te még ezt nem tudod, és a Rebelstől vártad rá a választ... Javaslom, nézd meg a Star Wars III: Revenge of the Sith című mozifilmet. A válaszra sokáig kell várni, mert csak a végén hangzik el, de egész jó film, szóval megéri az elejétől végignézni. :P

 

A TCW-os szerepét kaphatta volna Savage is [...], a Rebelsben meg totál felesleges volt, főleg így, hogy az egyetlen szerepe a történetben, hogy Ezrát eljuttassa Obi-Wanhoz, aminek megint csak semmi foganatja nem volt.

Mert aztán Savage-nak marha sok oka volt bosszút állni Obi-Wanon, meg egyszerű bábként hatalomra törni, előre mozdítani Mandalore eseményeit, stb. A Rebelsben meg azért volt értelme behozni, mert legalább on-screen lett lezárva a sorsa. És még így is baromi sokat adott az SW világához. Arról nem beszélve, hogy Malachore-on csak neki hála tudtak valamit csinálni a Jedik. És azért azok a kis holokronok sem bizsunak voltak benne a történetben. Azokról is mennyi pluszt kaptunk. Egyáltalán nem volt fölösleges, és pláne nem szerep nélküli Maul visszahozása. Ha a TCW tovább futott volna, már nyilván ott kinyiffantják, de így, hogy az idő előtt törlésre került, nagyon jó, hogy végül a Rebelsben, ráadásul ilyen szépen varrták el a szálát. Ennél csak sokkal gázabb lett volna, ha a Malachore-on Vader megöli, akinek semmi igazi köze hozzá.

Link to comment
Share on other sites

Ne feledd lesz még Kenobi film is, ahol ezt a párbajt valószínüleg élőszereplősen is megnézjetjük.

 

Én remélem, hogy nem,teljesen fölöslegesnek éreznék egy olyan jelenetet ami azt meséli el amit már amúgy is láttam, inkább töltsék ki az időt új dolgokkal.

Link to comment
Share on other sites

Hasonlít csak most már nem eopival járkál, plusz eltelt pár év. :)

Az itteni jószágának a nevével nem vagyok igazán tisztában de dewback-ra tippelek

Link to comment
Share on other sites

Az itteni jószágának a nevével nem vagyok igazán tisztában de dewback-ra tippelek

Jól tippelsz.

 

Amúgy Tatooine baromi szépen lett megvalósítva. Sokkal jobban tetszett, mint a TCW-ben. Itt valahogy jobban átjött a hangulata a bolygónak.

Link to comment
Share on other sites

Én remélem, hogy nem,teljesen fölöslegesnek éreznék egy olyan jelenetet ami azt meséli el amit már amúgy is láttam, inkább töltsék ki az időt új dolgokkal.

 

Ó, pont egy ilyen crossover lehetőséget hagynának ki. Én nem azt mondom, hogy a Twin Suns-t és az előzményeit fogják újraforgatni. Én úgy gondolom, olyan lesz mint egy mellékszál, ami felvezeti, vagy lezárja a Kenobi film cselekményét, vagy mint egy egy-két perces momentum az életében. Mert abban mindenki biztos lehet, hogy egy Kenobi filmben lesz vívás, vagy vívások, és ki ellen, ha nem pl Maul ellen, hamár így bedobták a köztudatba ezt.

Link to comment
Share on other sites

Hát pedig nyilvánvalóan nem tudta ezeket a dolgokat Ezra, különben nem rohan el a családját és a barátait hátra hagyva, hogy még véletlen se tudjon rájuk támaszkodni, ha baj lesz Tatooine-on. Eleve, az egész évadban az egyik vezérfonala volt Ezrának, hogy önfejűsködik, nem bízik a barátaiban.

Akkor Ezra nem nézi elég figyelmesen a sorozatot, mert ez a konklúzió már nem először hangzik el :P

 

A TCW és hat mozifilm után hová akarod még kibontani Obi-Wan Kenobit? :roll:

Azt ne mondd nekem, hogy nincs potenciál Obi-Wan ezen időszakában. Ez az Obi-Wan teljesen más, mint akit legutoljára az epIII-ban láttunk (ez a részből is elég jól lejött), és elüt attól is aki az epIV-ben beleegyezik a Lázadás megsegítésében. Engem például érdekel, hogy hogyan milyen lett volna a kémia közte és a fiatal Bridger között, ha annál az 5 percnél többet töltenek együtt. Én kihagyott ziccernek érzem Kenobi előhozását.

 

Régen rossz, ha te még ezt nem tudod, és a Rebelstől vártad rá a választ... Javaslom, nézd meg a Star Wars III: Revenge of the Sith című mozifilmet. A válaszra sokáig kell várni, mert csak a végén hangzik el, de egész jó film, szóval megéri az elejétől végignézni. :P

Az tényleg benne van, hogy lepasszolja a Lars farmon, de az nem, hogy miért. Miért nem vállalta el a tanítást, ha tényleg hitt abban, hogy Luke a Kiválasztott? Miért csak távolról figyelte, ahogy felcseperedik? Mozgóképen erre még nem kaptunk választ, pedig itt volt a lehetőség.

 

Mert aztán Savage-nak marha sok oka volt bosszút állni Obi-Wanon, meg egyszerű bábként hatalomra törni, előre mozdítani Mandalore eseményeit, stb.

Nyilván a sztoriszál másképp alakult volna, ha nem hozzák vissza Mault, de oka volt hatalomra törni és bosszút állni, ha más ellen nem, akkor Dookun. Ha nem Maul felé veszik el az irányt, Savage is kaphatott volna saját részeket, amelyekben kibontakozhatott volna, és lehetett volna olyan jó antagonista, mint Maul lett végül. Mandalore-t is be lehetett volna szőni a történetbe Maul nélkül is. Ugyan ez a történet szál elvesztett volna egy kis érzelmi töltetet azzal, hogy Satine-t végül nem bosszúból ölték volna meg, de a TCW a szememben kerekebb lett volna, ha nem nem egy megmagyarázatlanul és ok nélkül visszahozott gonosz, hanem a sorozat által kreált karakter viszi véghez a tetteket.

 

A Rebelsben meg azért volt értelme behozni, mert legalább on-screen lett lezárva a sorsa. És még így is baromi sokat adott az SW világához. Arról nem beszélve, hogy Malachore-on csak neki hála tudtak valamit csinálni a Jedik. És azért azok a kis holokronok sem bizsunak voltak benne a történetben. Azokról is mennyi pluszt kaptunk. Egyáltalán nem volt fölösleges, és pláne nem szerep nélküli Maul visszahozása.

Persze, így hogy idő előtt elkaszálták a TCW-t, végülis ez a legjobb megoldás, hogy mozgóképen zárták le a sorsát. De a Rebels beli szereplése sem igazolta Maul visszahozásának szükségletét. Emellett mindig azt érzem, hogy, hogy Maul csak azért szerepelt a Rebels-ben, hogy ő is kapjon egy lezárást.

 

 

Amúgy milyen lett volna már, ha Ezra Kenobi keresése közben betér a Tosche Stationbe, és találkozik a henyélő Luke-kal és Biggs-szel :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information