Ugrás a kommentre

Game of Thrones

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

GoT 7×02: A vége ütött rendesen. :D

Spoileres tartalom megtekintése

Nekem megint csak tetszett, várós a jövő hét.

Amúgy valahogy az idővel játszanak ezek, vagy mi?

Szerkesztve: - Bence1997
Hozzászólás ideje:
  2017. 07. 24. - 8:52, Donát írta:

Kinek hogy tetszett az új GOT rész?

Nekem is tetszett, egyre jobban várom a továbbiakat. Vagy a lentebb említett levelek miatt vagy csak csak simán is érződik, hogy mintha máshogy gazdálkodnának az idővel.

Nem kapkodós semmi, de mintha gyorsabban jönnének a dolgok egymás után, mint ahogy eddig érződött.

Nem tudom, hogy csak azért érzem-e így mert tudom, hogy tömörebb a 7 részes évad, vagy így van; és van egy kis ritmusváltás.

Hozzászólás ideje:
  2017. 07. 24. - 16:18, Nabopolasszar írta:

Bence, sárkánykő sokkal közelebb van Dereshez, mint Óváros, így nem meglepő a dolog

Köszi, ezt nem tudtam. :)

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

GoT

Nem értek egyet Csolival. Jó lenne, ha belehúznának, mert ez a tempó még elment 10 résznél, de könyörgöm, itt most csak 7 epizód van, és olyan jelenetekkel vesztegetjük az időt mint

Talán egy kicsit túl kemény voltam a résszel. Mondjuk akkor azt, hogy még ez is az alapozás része volt. Innentől viszont már tényleg pörgést várok!

Hozzászólás ideje:

Szerintem remek volt a rész üteme. Nagyon remélem, hogy csak azért mert hét részből áll az évad nem kezdünk el rohanni. A kevesebb évadrész nehogy azt jelentse hogy gyorsan átakarunk rohanni a sztorin. Nem szemelvényeket szeretnék látni a fontosabb eseményekből hanem egy kibontott történetet. Remélem azért 13 részes ez a maradék két évad mert ennyi sztori van és ennyi epizód elég hogy kellően kibontsák.

Hozzászólás ideje:

GoT

Nos én eljátszottam a gondolattal, és megpróbáltam kibogozni, hogy vajon az elkövetkezendő részekben mik fognak pontosan történni.

Kicsit össze-vissza írogattam, de próbáltam a lehető legtöbb dolgot belerakni, amit eddig tudtam, és valahogy érzem, hogy az elkövetkezendő 3 rész ezt a menetrendet fogja követni, de ha nem, akkor sincs semmi baj. Mit gondoltok?

2017. 07. 24. - 20:27, Wilde írta:

GoT

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Én nem éreztem egyáltalán üresjáratnak a részt.

Végre megint előtérbe kerültek a remekül felépített párbeszédek, amelyeket én sokkal inkább tartok a sorozat erősségeinek, mint az akciójeleneteket.

Hozzászólás ideje:

Bomarr: Igen, valószínűleg, ha nem egy hetet kellene várni a folytatásra, hanem darálnám, akkor nem lett volna gond az ütemével. Viszont a rész vége sajnos akkor sem tetszett. Majd újra nézem, és ha megmarad az érzés, megpróbálom megindokolni miért.

Hozzászólás ideje:

Az egyes jelenetek a különböző helyszíneken nem biztos hogy időrendi sorrendben van.

Hozzászólás ideje:
  2017. 07. 25. - 18:11, Fulcrum írta:

Az egyes jelenetek a különböző helyszíneken nem biztos hogy időrendi sorrendben van.

:o

De akkor miért nem a következő epizódba vágták be? Azért ez így eléggé megtévesztő, mert egyrészt az epizód jelenet szekvenciái nekem mindig azt üzenik, hogy ezek a dolgok vagy ilyen sorrendben vagy párhuzamosan történnek, de semmiképp sem ugrálunk az időben...

Hozzászólás ideje:

Mivel lassan a jó isten kislábujjának is van topicja, gondoltam létrehozok ennek is egyet, úgyis aktuális az éppen futó évad miatt (és talán pár év múlva is az marad, hiszen ugye gondolkodnak más sorozatban). Szóval a jövőben a GoT-ről itten lehet folytatni mélyebb diskurzust.

Hozzászólás ideje:

Sajnos még nem jutottam el oda, főleg azért, mert totál elfelejtettem, hogy létezik, és tulajdonképpen a múlt héten jutott eszembe, amikor a Telltale bejelentett két új játékot (csak akkor meg Project CARS 2-t mustráznom). :oops: Szóval a közeljövőben bepótlom, aztán írok is róla.

2017. 07. 26. - 20:57, csoli1138 írta:

Ez már volt itt valahol.. :)

Igen, azt én raktam ki valahova, csak mivel nem találtam meg, ezért újra beraktam, szerintem nagyon vicces. :D

Más:

Bakker, ezt nem kellett volna... :para:

Nos, nagyon spoileres lettem a mai naptól. Rátaláltam egy olyan oldalra, amely lelövi a 7. évad cselekményét. És ezt kb. 9 hónapja írták. :| Ugye eddig tudjuk az elmúlt 2 rész alapján, hogy

Na már most, ezen az oldalon ezek szépen le vannak írva, és a többi is, amit most nem akarok leírni, de ha ezek igazak lesznek - márpedig az elmúlt 2 rész és a kövi rész trailere ezt mutatja - akkor mindenki kösse fel a gatyáját, mert nem hiába lesz a 6. rész 71, míg a záró rész 81 perces. Durva dolgok fognak még itt történni. :para:

Hozzászólás ideje:

GoT esetében spoilerek nélkül is megjósolható, hogy durva események elé nézünk :) Nem is keresgélek infók után, inkább lepjenek meg a sorozat nézése közben, bár piszok kíváncsi vagyok.

Hozzászólás ideje:
  2017. 07. 26. - 7:12, Donát írta:

:o

De akkor miért nem a következő epizódba vágták be? Azért ez így eléggé megtévesztő, mert egyrészt az epizód jelenet szekvenciái nekem mindig azt üzenik, hogy ezek a dolgok vagy ilyen sorrendben vagy párhuzamosan történnek, de semmiképp sem ugrálunk az időben...

Fulcrum? :)

Hozzászólás ideje:

Következőrész igazából megfogja adni a választ hogy Edd miért nem küldött hollót Deresbe. De igazad van, lehet hogy jobb lett volna a 2. részbe berakni a jelenetet, gondolom azért volt az első részben mert megakarták mutatni az évadnyitóban hogy mi a helyzet velük. Az első részek mindig ilyen körkapcsolásos részek.

Hozzászólás ideje:
  2017. 07. 27. - 8:39, csoli1138 írta:

Én is kiváncsi vagyok, nem is néztem be a spoiler mögé! -nem ismerek magamra.. ;)

Ahogy Dzséjt is írta, nem írtam én semmi mást, csak ami eddig történt. Csak azért raktam spoiler mögé, mert lehet, hogy valaki nem látta az eddigi részeket. :)

Hozzászólás ideje:

Game of Thrones: A Telltale Games Series - a játék, amiben az ösztönös és becsületes döntések végén úgy megk*rnak, hogy egy hétig nem akarsz utána leülni. Hát nem egy Mass Effect, na, de hát Ed Stark óta tudjuk, hogy a becsület a hóhér keze alá vezet. :) Vagy csak én nem tudok érvényesülni a Trónok harca világában, de egy biztos, izgalmas hat epizódot tett le a Telltale ezzel a játékkal. Olyat, ami vígan megvan a sorozat mellett, bár nem tudom, hogy mennyire számít bele a kánonba.

Bár van egy olyan érzésem, hogy mint a többi Telltale-játéknál, sok dolog itt sem a döntéseinktől függ, de például a kedvenc karakteremet tudom, hogy nem fejezték volna le, ha nem azokat a döntéseket hozom meg, amiket.

A játék nagy erénye - szemben például a Guardians of the Galaxy-val -, hogy sikerült megszerezni a sorozat szinkronszínészeit, így mindenki, aki onnan ugrik át, a megszokott hangján szólal meg. És nagyon jó, hogy ők is benne vannak, így amikor azért az embert Cerseihez hívatják, vagy valaki azzal fenyegetőznek, hogy Ramsey Bolton jön el a házunkba, akkor az emberben benne van a para rendesen.

Ami viszont gáz, hogy a Telltale játékok programról programra egyre elavultabbak. És nem csak arra gondolok, hogy a grafika egy laza tíz évvel van lemaradva a korától, amin már a képregényes hatások sem segítenek, de úgy tele van szemetelve a forráskód, hogy ihaj. Történetesen belsősöktől tudom, hogy például a Tales from the Borderlands szövegfájljaiban megtalálható a The Walking Dead szövegezése is. És sajnos ez mindegyik részre igaz (bár a Batmannel még nem játszottam, de az a hallottak alapján kész tragédia technikai oldalról). Itt ez a játék ezzel az ótvar, faék egyszerű motorral, és beszaggat! Beszaggat egy olyan gépen, amin a The Witcher 3 és a Mass Effect: Andromeda ultra beállítások mellett fut akadás nélkül! :facepalm:

Szóval a történet, mint mindig, nagyon erős, és továbbra is élvezetes, hogy döntéseink, ha a legfontosabb eseményekre nem is, de kihatnak rá. Bár kíváncsi vagyok, hogy az a mészárlás, ami az én végigjátszásomnál végbement, miként hathat majd a folytatásra (2015-ben Kevin Bruner, a Telltale vezérigazgatója megerősítette, hogy fejlesztés alatt áll, úgyhogy szerintem jövőre az is megjelenik). Epekedve várom, és addig megpróbálok egy olyan végigjátszást is összehozni, amiben kicsit jobban alakulnak a dolgok. Legalább annyira, hogy a kedvenc karakterem ne veszítse el a kobakját. :)

Hozzászólás ideje:

Van egy szivárogtató, aki úgy tűnik az egyik szinkronizáló részlegen dolgozik, mindenesetre több mint egy héttel előbb látja az epizódokat mint mi. Szerinte a jövő hét vasárnap érkező rész (a negyedik) benne van a 3 legjobb Trónok harca részben.

Telltale játék: nem is értem hogy engedhetik meg maguknak, hogy ennyire gyenge grafikával jöjjenek ki. Azért most már konkurenciájuk is van. És persze igazságtalan lenne mondjuk az Until Dawn-al összehasonlitani őket, de például a Life is Strange is sokkal jobban néz ki. Viszont a sztorit meg a világot szerintem is kifejezetten jól elkapták. Egyszeri kikapcsolódásnak jó volt. Az egyik kedvenc részem a második rész végén lévő dal (aminek a szövege egyébként aszerint változik hogy milyen döntéseket hoztál korábban):

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.