Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2017. 11. 17. - 8:11, Donát írta:

És ez így ok szerinted? :) Akkor lesz majd csak igazán háborgás, ha az emberek realizálják, hogy a valódi pénzen vett előnynek hitt star cardok nem hozzák a rájuk írt bónuszokat. Ez szerintem még gázabb.

Teljes nézet  

Az egész rendszer úgy van felépitve, hogy akinek esze van az erre nem költ. Ugyanis mondjuk szeretnéd felfejleszteni egy bizonyos karakter, mondjuk Rey képességeit. Nos ezt nem tudod megvenni. Viszont vehetsz lootboxokat, amikből véletlenszerű pluszokat kapsz. Lehet -sőt valóüszinü- hogy iszonyú sokat kell vegyél mire végre megkapod amit akarsz. És még igy is: az igazán erős képességeket csak akkor aktiválhatod, ha magas szintű a karaktered vagyis sokat játszottál. Ráadásul a rendszer úgy van kitalálva hogy a hasonló szintű embereket teszi össze, tehát ha már beleölted az a rengeteg órát, ami ahhoz kell hogy aktiváljál valami menő kártyát akkor számolnod kell vele, hogy az ellenfeleid is roppant tapasztaltak lesznek ráadásul magas szinten pénz nélkül pusztán a játékban kapott pontokból is rengeteg erős képességet lehet venni.

Természetesen ez egy óriási lehúzás. Sok embert nagyon megfognak kopasztani ezzel, de engem egy dolog miatt nem zavar: ez az ára annak, hogy a plusz contentek -új pályák, új karakterek, kampány DLC stb.- mind teljesen ingyenesek. Tehát a buta emberek fizetnek én meg mindent, ami igazán számit megkapok ingyen. Nekem ez jobb üzlet mint amikor fél tucat DLC-t kell kifizetni. Az előző Battlefrontnál például ez volt. A játék bolti árának a kétszeresét ki kellett fizetni ha minden pályát aktiválni akartál. 

Hozzászólás ideje:

Megértem most már a nézőpontod. Én sosem vettem meg a kiegészítőket a BF1-hez, idegesített is, hogy ott miért nem játszhatok.

Engem a lehúzás ténye is zavar, mert utálom, amikor hülyének nézik az embereket, de ez nem váratlan az EA-től sajnos. 

Hozzászólás ideje:
  2017. 11. 17. - 8:25, Donát írta:

Én sosem vettem meg a kiegészítőket a BF1-hez, idegesített is, hogy ott miért nem játszhatok.

Teljes nézet  

A múltkor minden DLC-t kiszórtak hozzá ingyen minden platformra. Még ide is beírtam. Lemaradtál róla? (Lehet az akció még most is tart.)

Hozzászólás ideje:

Meghozta a futár a lemezt végre, haza is ugrottam vele ebédszünetbe és gyorsan bepakoltam a lemezt a PS4-be, hogy mire hazaérek már az update is lejöjjön hozzá. :D 

Most már csak számolom a perceket a munkaidő végéig, de nagyon lassan telik. :no:

Hozzászólás ideje:

Tegnap este sikeresen feloldottam az utolsó hőst is, nem volt annyira vészes összeszedni rá, igaz nem vettem egy ládát se. Mondjuk annyira nem is éreztem hiányát, mivel a sok milestones végrehajtásával így is kaptam elég jó star cardokat.

Amúgy így négy napi játék után kijelenthetem, hogy totálisan megérte az árát. A kampány jó volt, igaz egy kicsit rövid. Az Arcade mód szintén jó, sokkal jobb mint az előző rész Mission módja. 

A többjátékos mód pedig nagyon élvezetes, bár néha elég nevetségesen rakja össze a csapatokat a rendszer. 5v3-ba mentünk strike módba és az új belépő játékost is az ellenfélhez rakta be, így lett 6v3. 

De a legnagyobb fájdalmam, hogy még mindig nem voltam az Endoron. Négy nap alatt egyszer se játszottam rajta, na de majd talán ma. :D 

Viszont a játéknak van három hatalmas problémája, legalábbis szerintem probléma, lehet mást nem zavar. :)

Az első a kozmetikai része a játéknak, ami igazából kimerül a győzelmi pózokban és a szövegekben. Jah meg van a játékban 3 skin is, szinte teljesen kiment a fejemből. :D

A második pedig speciális egységtípusok, az Enforcer és az Aerial. Az utóbbi a mobilis háti rakétás karakterek, aminél a legnagyobb problémám, hogy a lázadó és az ellenállás egység szinte ugyanúgy néz ki.

Az igazi probléma az Enforcernél van, ugyanis míg a Szeparatisták, Birodalom és az Első rend mind egyedi egységgel rendelkezik, addig a jók oldalán csak és kizárólag a Wookiee harcos van. Fel se tudom fogni, hogy ki gondolta azt, hogy ez egy jó ötlet, de most komolyan. Személy szerint a wookiee harcos egy speciális, csak a Kashyyyk térképen elérhető egység lenne. 

És ezzel elkanyarodunk az utolsó problémához, ami a helyszínekhez kapcsolódó speciális egységek hiánya, mint a királyi őrség a Naboon vagy az aqua droidok Kaminón. 

Ezeket leszámítva viszont tényleg nagyon tetszik a játék, és már alig várom, hogy jöjjön a Last Jedi event az új hősökkel és helyszínekkel. :) 

Hozzászólás ideje:

A Battlefront 2 és a mikrotranzakció kapcsán annyit mondogatják már, hogy nem lehet kozmetikai itemeket ládákba rakni, mivel a Star Wars univerzumába erre nincs nagy lehetőség, és senki nem akar pink rohamosztagosokkal játszani. Az ilyen kijelentésektől teljesen a falra mászok, mivel szerintem ez az egyik olyan felépített világ, ahol skinekre igenis sok variációt lehetne használni. 

Pontosan ez miatt tegnap megnéztem a negyedik filmet, és csak abban Luke négy különböző ruhában rohangált, nem is beszélve a kiegészítőkről, amit visel. Szóval minden variációt beleszámolva, csak az Új Remény alapján Luke simán kaphatna 9-10 skint, és most csak 1 karakterről és 1 filmről van szó.

Természetesen nem mindenki kapna ennyi skint, mert azért lássuk be, hogy egy Boba Fett nem rendelkezik annyi variációval. Viszont még neki is lehetne kettő új skint adni. 

És akkor még csak a hősökről volt szó, de ugyanúgy sok kozmetika lehetne a sima egységek terén is.

Hozzászólás ideje:

Meg a Ryloth-i csatában nem V-19 Torrentek repkednek, hanem ARC-170-es gépek, amik akkor még nem is voltak. És lehetne még sorolni dolgokat amik ellent mondanak a kánonnak, de nem is értem miért akarják a multiba azt beleerőltetni. 

Hozzászólás ideje:
  2017. 11. 29. - 10:40, Dei írta:

Meg a Ryloth-i csatában nem V-19 Torrentek repkednek, hanem ARC-170-es gépek, amik akkor még nem is voltak.

Teljes nézet  

Mivel sehol sincs dátumra pontosan meghatározva, mikor és hol kezdték el használni az ARC-170-eseket, így ezt azért én nem jelenteném ki magabiztosan. ;) Ugyanakkor, amíg ez csak a többjátékos módra korlátozódik, nem is gáz. Az igen, amit a DICE/EA állít, de az már azóta baromság, hogy elkezdték szajkózni az előző rész óta. Mert már ott arról papoltak, hogy azért nincs az ep1-2-3-ból vagy ep7-ből egység, mert az ep4-5-6-hoz igazodtak, annak "hiteles Star Wars élményét" akarják visszaadni... Tegnap mégis Jynként Luke és Han Solo oldalán harcoltam Vader, Sidious és Bossk ellen az Echo bázison. :D 

A marketing bullshittel szvsz nem kell törődni. Hogy nincsenek skinek... Elhiszem, hogy ez valakinek gond, mondjuk én is kifeküdnék, ha egy rózsaszín rohamosztagos jönne elém (bár a hoth-i pályán tök jó céltábla lenne belőle, aki ilyet meglép, annak nem lenne problémája a játékkal, mindenki őt lőné agyon, amint megjelenik :evil: ). Engem viszont nem zavar a hiánya. Az egész cicomabizniszt ki szoktam hagyni, az első részben még az arcokkal sem foglalkoztam. Plusz még csak nem is múlik ezen a játékélmény, se azon, hogy most ARC vagy V-19 röpköd az égen. Valahogy az a sanda gyanúm, hogy sokan még azt sem tudják, hogy ez a kettő micsoda. :P

Hozzászólás ideje:
  2017. 11. 29. - 11:31, Dzséjt írta:

Mivel sehol sincs dátumra pontosan meghatározva, mikor és hol kezdték el használni az ARC-170-eseket, így ezt azért én nem jelenteném ki magabiztosan. ;) Ugyanakkor, amíg ez csak a többjátékos módra korlátozódik, nem is gáz. Az igen, amit a DICE/EA állít, de az már azóta baromság, hogy elkezdték szajkózni az előző rész óta. Mert már ott arról papoltak, hogy azért nincs az ep1-2-3-ból vagy ep7-ből egység, mert az ep4-5-6-hoz igazodtak, annak "hiteles Star Wars élményét" akarják visszaadni... Tegnap mégis Jynként Luke és Han Solo oldalán harcoltam Vader, Sidious és Bossk ellen az Echo bázison. :D 

A marketing bullshittel szvsz nem kell törődni. Hogy nincsenek skinek... Elhiszem, hogy ez valakinek gond, mondjuk én is kifeküdnék, ha egy rózsaszín rohamosztagos jönne elém (bár a hoth-i pályán tök jó céltábla lenne belőle, aki ilyet meglép, annak nem lenne problémája a játékkal, mindenki őt lőné agyon, amint megjelenik :evil: ). Engem viszont nem zavar a hiánya. Az egész cicomabizniszt ki szoktam hagyni, az első részben még az arcokkal sem foglalkoztam. Plusz még csak nem is múlik ezen a játékélmény, se azon, hogy most ARC vagy V-19 röpköd az égen. Valahogy az a sanda gyanúm, hogy sokan még azt sem tudják, hogy ez a kettő micsoda. :P

Teljes nézet  

Viszont ha kozmetikai tárgyak lettek volna lootbox-ba rakva, akkor nem let volna ekkora negatív vízhang a játék körül.

Őszintén megmondom, ha meglehetne vásárolni a Bespines Chewbacca skint, gondolkodás nélkül bedobnám a lóvét. :D 

Természetesen akkor, ha közvetlenül is meg lehetne venni, nem csak lootbox rendszerrel.

Hozzászólás ideje:

Ma hivatalosan is elkezdődött a Last Jedi szezon, szóval lehet választani ki hova csatlakozik. Ellenállás vagy az Első Rend? Én még most is azon tanakodom így a PS4 mellett űlve. :D 

Hozzászólás ideje:

Mostanában szinte egyáltalán nem tudok játszani, így nem vagyok képben az újdonságokról. Ehhez a DLC-hez sztori mód bővítést is kapunk? Csak mert látom, egy idősebb Iden Versio is feltűnik.

Egyébként baromi hangulatos a Crait. Ha itt ilyen, a filmben tuti áll leesős lesz.

Hozzászólás ideje:
  2017. 12. 07. - 22:27, Darth Sky írta:

Mostanában szinte egyáltalán nem tudok játszani, így nem vagyok képben az újdonságokról. Ehhez a DLC-hez sztori mód bővítést is kapunk? Csak mert látom, egy idősebb Iden Versio is feltűnik.

Egyébként baromi hangulatos a Crait. Ha itt ilyen, a filmben tuti áll leesős lesz.

Teljes nézet  

Igen folytatják benne a hadjáratot. Mintha valami olyasmiről is szó lett volna, hogy minden szezonban kapunk bővítést, viszont ebbe nem vagyok teljesen biztos.

Hozzászólás ideje:

Felötlött bennem, hogy összefoglalom a játék sztoriját azok kedvéért, akiknek nincs lehetőségük egyéb módon megismerni. Remélem, hasznosnak találjátok. 

Spoileres tartalom megtekintése

• 2 héttel később...
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ma kijött az 1.1-es javítás a játékhoz, ami a balance és bug fix mellett más tartalmakat is hozott. 

- Blast játékmódba bekerült a crait map

- Új hős a Starfighter Assault módba, TIE Fighter (Iden Versio)

- Új Star Card-ok Iden gépéhez

- Új Milestone challeng szintén Iden vadászához

- Tatooine éjszakai verzió

Ezeken kívül jött pár könnyítés is.

A fegyver kiegészítőket és az utolsó fegyvert sokkal egyszerűbb megszerezni, mivel csökkentették a szükséges killek számát.

Mondjuk nekem már decemberbe megvolt az összes Trooper milestone, szóval elkéstek vele egy kicsit. :D 

• 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Bőven. Én az Arcade része miatt rendre előveszem pár hetente. A multi nem érdekel, de a gép ellen jó futni pár kört. Pláne hogy folyamatosan bővül a felhozatal. Most a Dooku-s update-el a Geonosis is belekerült az Arcade módba. Egy nehéz nap után Grivi-vel irtani a klónokat szuper kikapcsolódás :P

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2019. 01. 28. - 13:01, Bomarr írta:

Egy nehéz nap után Grivi-vel irtani a klónokat szuper kikapcsolódás :P

Teljes nézet  

Ugyan nem klónokat, hanem Maz kastélyában az Ellenállás katonáit ritkítottam, de valami tömör gyönyör volt, amikor a drágalátos hercegnő mocskos katonái feltorlódtak a főbejáratnál, én meg Grievoust ipari ventilátor üzemmódba kapcsoltam. A többit nem részletezném, legyen elég annyi, hogy az, amit Darth Vader művelt a Profundity folyosóján a lázadókkal, az a nézeteltérések egy kulturált megvitatása volt. :D 

Amúgy a sztorit ki is pörgettem a DLC-vel együtt. Tény, nem valami erős cucc, de nagyon tetszik, hogy rengeteg ponton kapcsolódik nem csak az ep6-hoz, valamint az ep7-8-hoz, de az endori csatát követő könyvek és képregények is helyet kaptak benne. Ráadásul, mivel a játék gyönyörű, iszonyú jó feelingje van a Star Wars filmek helyszínein harcolni. Az sem semmi momentum, amikor az ep7 idején T-65 X-szárnyúval harcolunk ARC-170-esek és V-szárnyúk ellen, vagy amikor a Vardos egén az Első Rend TIE vadászai harcolnak a klón háborúkból visszamaradt gépekkel. Az a pálya amúgy is olyan, mintha valami katonai múzeumban járkálnánk. Képzeljétek el, ahogy klón háborús AT-RT-vel becammogunk egy birodalmi AT-ST mellé, miközben ötven méterre meg megállíthatatlanul menetel egy AT-M6. Szó szerint a generációk találkozása. Valami hasonlót szívesen látnék az ep9-ben is.

Amúgy a sztorinak szerintem az a legnagyobb baja, hogy nincs ideje kibontakozni. A játék pörög, nem áll meg, így nincs idő olyasmivel foglalkozni, minthogy mit éltek meg Idenék a Halálcsillag II felrobbanása után, vagy mit gondoltak, amikor elhatározták, hogy csatlakoznak a Lázadók Szövetségéhez, vagyis akkor már az új Köztársasághoz. Vagy éppen a köztársaságiak mit gondoltak az Infernókról, elvégre csak a játékban egy kisebb hadseregnyi lázadót mészárolunk le. Úgy érzem, még pár lazább pillanatot elbírt volna a sztori, különösen a DLC, annak a vége igen összecsapott. Vagy nem kellettek volna bele a hős karakterek, mint Luke, Han, Lando és Leia. Értem, miért áldoztak rájuk időt, de valahogy jobb lett volna, ha a sztori csak Idenre koncentrál, és az említett szereplők megmaradnak NPC-nek. De persze, egy DICE játéktól már ez is jóval több a semminél.

Maga a játék FPS-ként amúgy nem mutat többet, mint bármelyik másik FPS. A single-n is érezni a multi orientáltságot, de ez alapvetően nem baj, az idő elütésére így is alkalmas. A multit még nem próbáltam ki (csak a bétában), de a single és az Arcade játékmód alapján az nagyjából olyan, mint az elődjében, néhány változás van csupán (a híres-hírhedt loot crate), szóval szerintem el leszek még vele. Az biztos, hogy a sztorit még párszor kipörgetem majd.

Szerkesztve: - Dzséjt

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.