Ugrás a kommentre

1x02 - The Triple Dark


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

2. rész - The Triple Dark / A hármas sötétség

 

epguidere102.jpg

 

Írta: Kevin Burke, Chris Wyatt

Rendezte: Sergio Paez

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Torra Doza - Myrna Velasco

Phasma százados - Gwendoline Christie

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Grevel - Dee Bradley Baker

Hallion Nark - Jonathan Lipow

Flix - Jim Rash

Orka - Bobby Moynihan

Elrik Vonreg őrnagy - Lex Lang

Egdir - Dee Bradley Baker

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

Narb - Fred Tatasciore

Nod - Jonathan Lipow

Synara San - Nazneen Contractor

Skreek - Dee Bradley Baker

Tooms - Jonathan Lipow

Hype Fazon - Donald Faison

Glem - Dee Bradley Baker

Bolza Grool - Fred Tatasciore

Bo Keevil - Dave Filoni

R1-J5 "Bucket"

GL-N

BB-8 

 

Történet

Kaznak rá kell jönnie, hogy a feladat, amivel az Ellenállás megbízta, nehezebb, mint hinné. Eddigi életében az apja mindenben a segítségére volt, a Colossuson viszont magára van utalva, viszont se az álcázásul használt szerelő munkához, se a kémkedéshez nem ért. Ráadásul egyre több helyit haragít magára. És ha mindez nem volna elég, egy veszélyes vihar is közeleg az állomás felé.

 

Érdekességek

- Az aurodium, a fém, amelyből Kaz trófeája készült, hihetetlenül ritka - az aranynál is ritkább. Az álmok bolygója c. 2000-es Star Wars-regényben használták először.
A "au" az "aurodium" szóban utalás az arany vegyjelére a periódusos táblázatban.

- Ebben a részben debütál a sorozatban Phasma százados, akit Gwendoline Christie szinkronizál, aki a Star Wars: Az ébredő Erőben és a Star Wars: Az utolsó Jedikben is játszotta a karaktert.

- Hallion egy neimoidi, a hajója pedig a Galaktikus Köztársaság-korabeli Sheathipede-komp (amely a Star Wars: Baljós árnyakban is látható volt) egy modernebb változata.

- Az epizód számos idegent vonultat fel, szerte az egész Sagából. Úgy mint, neimoidi, nikto, rodiai, miriali, gotal, nautoli, ithori, snivviai, aleen, klatooine-i, arcona, quarren, hassks, trandoshi, és mások!

- Az összes kalóz felszerelés (öltözékek, hajók, alkatrészek) a Star Wars: Egy új reménytől a Star Wars: A Jedi visszatérig készített, fennmaradó birodalmi alkatrészekből készültek. Az eredeti elgondolás alapján (a Lucasfilm részéről Dave Filoni és Kiri Hart) az Első Rend régi birodalmi technológiát, fegyvereket és öltözeteket biztosít a kalózoknak az alkujuk keretében.

- Minden kalóznak, és hajójának saját neve van, amit nagyban befolyásoltak a hot-rod autók és kamionok. A kalózvezérhajó egy Lambda-osztályú komp számos módosítással: plusz fegyverek, erősebb hajtómű, extra szárnyak.

- Kragan Gorr, a kalózvezér többnyire egy AT-AT parancsnoki felszerelést visel, mint Veers tábornok, egyedi tüskékkel és festéssel. Ő egy quarren, akinek mesterséges bal karja van, számos sebhelye, és hiányzó arccsápjai.

- A platform különféle szerelőinek speciális jelük van, ami a szakterületüket/feladatkörüket jelképezi. Az ugyanolyan jel más színe pedig a magasabb vagy alacsonyabb szakértelemre utak (Tamnek vörös, ami a szerelői szintek legmagasabbja). A beszerzőknek és takarítóknak is megvan a saját, egyedi jelzésük.

- Yeager fiatalkora óta viseli a kabátját. Szándékosan hiányzik a jelzés a bal karjáról, ám a sötét folt arra utal, hogy ott volt, a rangja és a kabátja elején lévő jel tisztázatlan. Ez szándékosság a tervezők részéről, hogy rejtélyesebbé tegyék a múltját.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Hallion Nark teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

Kaz szerencsét hozó trófeájának koncepció rajza

 

3.jpg

Kalóz hajó illusztrációja

 

4.jpg

Trandoshan kalóz teljes karakter illusztrációja

 

5.jpg

Hassk kalóz teljes karakter illusztrációja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett ez a rész. Végre kicsit elmélyültünk a szerelésben és kicsit betekintettünk Kaz kémkedésébe, ami valljuk be, nem sikerült túl jóra. :D De legalább elmondhatja magáról, hogy szerzett magának egy nemezist: Glemet. Érdekes a kis aleeni.

 

Az egész rész tkp. borús időben játszódott, ami rányomta kicsit a hangulatot a részre. Kaz inkább kémkedni szeretne, mintsem hogy szerelősdit játszon, de Yeager -nek igaza van: ha lebukik, akkor magára marad. Érdekes, hogy a Colossuson lévő emberek nem is tudnak az Ellenállás létezéséről, pedig fél évvel vagyunk az EpVII előtt és már több éve üzemel Leia szervezete.

Flix és Orka szerepeltetésének örültem, úgy tűnik ők ilyen részenkénti mellék-mellékszereplők lesznek.

Kragan és bandája színes egyéniségekkel van tele és úgy tűnik az Első Rend velük akarja elérni azt, hogy Doza a rosszaknak adja a Colossust. Egyelőre még nincs konkrét ok, ami miatt a Colossus fontos lenne, de ez gondolom ahogy haladunk előre ki fog derülni.

 

Phasma feltűnése jó volt és úgy tűnik Vonreg itt a sorozat rosszfiúja. Kíváncsi vagyok, hogy mikor fogja összeakasztani a bajszát a Colossus pilótáival. :)

 

szerk.: majd elfelejtettem. Az aleentől az a "Hold the door" kiáltás megmosolyogtatott. :lol:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A második rész jobb, mint az első, ez szerény véleményem szerint vitathatatlan. Főleg azért, mert remekül harmonizál a Vérvonallal, vagyis látható, hogy az Első Rend bűnözőkkel dolgoztat, hogy így leplezze el valódi szándékait és erejét. Aranyos, hogy a főkavaró újra egy neimoidiai. A faj szerepeltetése több szempontból is remek ötlet. Egyrészt, látható, hogy még mindig genya alakok, másrészt, az ep1-3 érán kívül nem igazán tűntek fel más érákban. A Rebelsben egy sem szerepelt, és a mozgóképes műveken túl sem gyakori szereplők. Jó látni, hogy ilyen fajokhoz is visszanyúlnak, pláne jó ezt az ep7-8 érájában látni, ahol amúgy is gyér a régebbi fajok felhozatala.

 

Maga a kalózbanda is jól festett. Bevallom, a TCW azon húzása, hogy a kalózkodást inkább afféle mókának állították be, kicsit visszásan hatott rám, mert Hondo egy szeretni való rossz fiú lett, akiről jótékonyan elfeledtették, hogy gyerekeket lett volna hajlandó megölni, és megélhetési földműveseket terrorizált. Na most, ha nem is erősen, de itt újra úgy ábrázolták a kalózokat, hogy azok bizony rossz emberek. A "mad maxes" hajóik is jól festettek, ezek azok az újdonságok, amik hiányát az előző részben felróttam. A csata is jobban festett, mint az előző rész elején.

 

Tetszett, hogy Kaz nem verte nagy dobra, hogy kvázi ő mentette meg a Kolosszust, és tetszik, hogy nem egy született szuperkém. Tulajdonképpen tartottam attól, hogy erre nem fektetnek hangsúlyt, hogy Kaz instant kém lesz, de látom, hogy egyelőre Kaz bizony a küldetése szempontjából komoly hiányosságokkal bír. Megkockáztatom, szerepe ellenére ő az eddigi legalkalmatlanabb hős. Luke, Anakin vagy éppen Rey, Ezra és Han mind remekeltek minden téren, amit az élet eléjük sodort. Kaz eddig inkább csak csetlik-botlik, és az egyetlen, amiben tényleg jó, az a pilótáskodás, azt viszont nem művelheti. Ezáltal kezd érdekes figurává válni, és remélem, egy ideig még megtartják ezen az úton.

 

A rész vége volt viszont a legpöpecebb. Egyrészt itt is megmutatták, hogy ezek a kalózok nem szent emberkék, és nem sok jót jósolok a neimoidiainak. A másik, hogy Phasma két film alatt nem volt annyira fenyegető, mint ebben a tíz másodpercben. :) És baromi jól megcsinálták. Ami tetszik a Resistance stílusában, hogy nincs meg benne az az elnagyoltság, mint a Rebelsben, és nem is olyan... Nem is tudom, hogyan írjam le. Karikatúraszerű? Szóval nem olyanok, mint a TCW-ben. 

 

Szóval, ez a rész szuper volt és én is azt mondom, ha az átlagminőség ez lesz, akkor már egy jó kis sorozatot kapunk a Resistance képében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valszeg én leszek az egyetlen, akinek az első rész jobban tetszett. A vége tetszett, és amiket írtatok, hogy összeköti a dolgokat az Első Renddel, de valahogy a kivitelezés számomra (alkatrészek beszerzése ismét, balhé a helyi csávókkal ismét) eléggé unalmasra sikerült. Valahogy úgy éreztem, hogy egy helyben topogunk pedig már egy órát láttam a történetből.

Ez az általános véleményem, de persze rengeteg minden tetszett benne, de azokat előttem már leírták. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na megsasoltam újra a részt, mostmár Sky magyar feliratával - mégegyszer köszi :peace: - és aztaleborultszivarvégitneki, most még jobban bejött, mint elsőnek.

 

Annyit írnék csak, hogy imádtam azt a részt, amikor Kaz BB-8 -nek meséli el, hogy hogyan szerezte a trófeáját. Tehát az első versenyén kapta, amit meg is nyert, mégha az apja nem is akarta, hogy versenyezzen. Ezzel is mégjobban kiélezve az apa-fia kapcsolatot. Vajon milyen géppel ment Kaz? :D

 

Coruscant megemlítésének örültem. Neeku megsülése viccesre sikeredett, a neimoidiai meg is jegyezte, hogy ezek micsoda profik. Hát igen. :P Apropó neimoidiai: bírtam a hajóját, igazi PT feeling. De szerintem nem fogjuk többet látni a csávó képét, erre mérget vetnék.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az első rész nekem is jobban tetszett, de ez sem volt rossz. Két epizód után nem jelenteném ki, hogy egy helyben topogtunk, hiszen Kaz még csak most ismerkedik az állomással. A beilleszkedés egyelőre nehézkes, és ahogy Dzséjt is írta, üdítő változatosság, hogy ezúttal nem egy mindenhez értő hőssel van dolgunk (Rey és Ezra a semmiből jött, még is rögtön feltalálták magukat minden élethelyzetben). Remélem, a kémkedés szál lesz ennél komolyabb szintű is: Kaz gyakorlatilag most mindazt bemutatta, hogy miként nem szabad ennek a feladatnak nekilátni. Úgy látszik, az idegesítő aleena, Grevel főhősünk nemesis-e lesz az első időben. Remélem a halak közt végzi az óceánban. Tetszett, hogy ha már a sequel trilógia számomra érthetetlen módon teljesen hanyagolja a bevett SW-fajokat, a Resistance legalább felhasználja őket. Ezúttal kaptunk egy neimoidit és egy quarrent is. A csápos képű kalózvezér nagyon jól nézett ki a sisakjában.

 

A kalóztámadás látványos volt, és nekem is tetszik, hogy Kaz nem verte nagydobra, hogy ő mentette meg a Colossus-t. Talán már maga is rájött, hogy ezúttal keményen és elszántan kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát az állomás lakóival. Nehéz szituáció lehet neki, hisz eddig apja révén mindenhol érvényesülni tudott, aki befolyását felhasználva betette őt a különböző programokba. Az utolsó snitt azt is megmutatta, hogy a kalóztámadás nem egy spontán akció volt, hanem egy nagyobb terv része. Az Első Rend nagyon is ott van a közelben és szervezkedik. Szegény nagyképű neimoidinek nem sok jövőt jósolok. Ez a faj mindig negatív köntösben bukkan fel, egyébként. A legvégén felbukkant egy régi ismerős is: Phasma. Az eredettörténetét tartalmazó regényt olvasva már egészen más szemmel néztem rá, mint a két film nézésekor. És valóban, most sokkal félelmetesebbnek tűnt, mint bármikor előtte. Kíváncsi leszek, mennyi szerepet kap ezután.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mig a nyitórészben néhol azt éreztem hogy leül az egész vagy picit túl van húzva addig itt szerintem teljesen jól telitették ki a játékidőt. Az alvilágot pedig mindig is imádtam az SW-ben úgyhogy a kalóztámadás kifejezetten bejött. Jól is nézett ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó folytatás, bár néhol Kaz túl infantilis volt, pl. amikor kémeset játszott kicsit soknak éreztem. Utána viszont beindult a sztori, a kalózok feltűnésétől pedig izgalmas. Kaz javára legyen mondva, hogy nem hencegett a tettével (amit lehet, hogy el se hittek volna), el se árulta. Yeager a rés zvégén tartotta magát ahhoz amit Poe-nak mondott, azaz nem fog belefolyni a kémkedős sztoriba. Ahogy Kaz elkezdett erről beszélni, le is lépett szépen.

 

A kalózok és az Első Rend kapcsolata logikus, hisz a TFA-ban is pont ezt láttuk: bűnszövetkezetekkel dolgoztatnak, akár jutalmat kitűzve egyes akciókra illetve emberekre. Ennek ez a szitu jól megágyaz. Azt viszont nem értem miért is kellene az állomás az ER-nek? Üzemanyag miatt? Épp azokat a tartályokat akarták szétlőni a kalózok...vagy csak egy bázist látnak benne? Plusz akkor a neimoidiai fickó volt a kém? 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 10. 07. - 15:32, Bence1997 írta:

Nagyon tetszett ez a rész. Végre kicsit elmélyültünk a szerelésben és kicsit betekintettünk Kaz kémkedésébe, ami valljuk be, nem sikerült túl jóra. :D De legalább elmondhatja magáról, hogy szerzett magának egy nemezist: Glemet. Érdekes a kis aleeni.

Ezzel még várnék, mert Kaz megmentette Glem életét. :) Elvileg inkább a lekötelezettjének kellene lennie nemezis helyett. 

 

2018. 10. 07. - 15:32, Bence1997 írta:

Phasma feltűnése jó volt

Iszonyat jól nézett ki! :o 

 

2018. 10. 09. - 21:33, kudar írta:

Valszeg én leszek az egyetlen, akinek az első rész jobban tetszett.

Egy hangyaf*sznyival nekem is jobban bejött az első. :P 

 

9 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Grevel főhősünk nemesis-e lesz az első időben. Remélem a halak közt végzi az óceánban.

Fejjel lefelé. :D 

 

9 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Ezúttal kaptunk egy neimoidit és egy quarrent is.

Plusz ne feledjük a nautolit se, ami Kit Fisto faja. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt viszont nem értem miért is kellene az állomás az ER-nek? Üzemanyag miatt? Épp azokat a tartályokat akarták szétlőni a kalózok...

A kalózok az energiagenerátorokat akarták szétlőni, hogy megbénítsák az állomást és gond nélkül elvigyék az üzemanyagot. Az több mint valószínű, hogy azért kell az Első Rendnek a Kolosszus, mert üzemanyagfeltöltő állomás, rengeteg hajót szolgál ki. Tulajdonképpen ezzel az Első Rend egy olajkutat szerezne magának Snoke.

 

23 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Plusz akkor a neimoidiai fickó volt a kém? 

Az egyik legalábbis. Viszont problémás, hogy róla senki sem tudja, hogy az Első Rend ügynöke volt, csak Kaz tudja, hogy a kalózokkal dolgozott, de Yeager még ezt sem hitte el neki. Azt meg senki sem tudja még, hogy a kalózok az Első Rend pribékjei, erre kíváncsi vagyok, hogyan jönnek majd rá. Plusz biztos van még valaki a Kolosszuson is, hiszen a neimoidiai egy forrásról beszélt. Valaki segített neki megnézni, hogy a kalózok támadhatnak-e. Szóval felmerült pár kérdés, aminek Kaz jobb, ha a végére jár.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

zzel még várnék, mert Kaz megmentette Glem életét. :) Elvileg inkább a lekötelezettjének kellene lennie nemezis helyett. 

Igen, megmentette Glevel életét - mostmár tudom a nevét, akkor éppen rosszul gondoltam :D - de nem hinném, hogy puszipajtásokká válnak majd. Szerintem picit békénhagyja - így eleget téve annak, hogy Kaz megmentette az életét. bár meg se köszönte - aztán továbbfogja nyaggatni őt a pénzéért.

 

Az valóban érdekes, hogy vajon miért pont a Colossus kellene az Első Rendnek. Üzemanyagot máshol is szerezhetnek a kalózok. Valami fontos dolognak is ott kell lennie, amiért az Első Rend - és Snoke, mert gondolom ő adta ki ezt a parancsot, Phasma meg ilyen kis pitiáner emberekkel elvégzi - akarja ezt a töltőállomást. Az üzemanyagon kívül tuti kell lennie még egy indoknak. Szerintem erre Kaz majd rájön és elkezd szimatolni. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Bence1997 írta:

Üzemanyagot máshol is szerezhetnek a kalózok.

De itt az üzemanyag az Első Rendnek kellhet, úgyhogy nekik nagy mennyiség kell, amit lehetőleg viszonylag kevesen védenek. Itt kb. három hajóból állt a védelem. Van máshol is nagy mennyiségű üzemanyag ilyen kevés védelemmel? Ez szerintem egyelőre erősen kérdéses.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Dzséjt írta:

A kalózok az energiagenerátorokat akarták szétlőni, hogy megbénítsák az állomást és gond nélkül elvigyék az üzemanyagot. Az több mint valószínű, hogy azért kell az Első Rendnek a Kolosszus, mert üzemanyagfeltöltő állomás, rengeteg hajót szolgál ki. Tulajdonképpen ezzel az Első Rend egy olajkutat szerezne magának Snoke.

Akkor ezt kicsit benéztem, így már több értelme van. :D Szóval az ER terjeszkedik. Good. Goooood. :D Azért az eddigi két érával ellentétben szokatlan ez a kényes egyensúly és háttérben való kavarás. Régen mindent elvettek erővel.

 

6 perccel korábban, Dzséjt írta:

Az egyik legalábbis. Viszont problémás, hogy róla senki sem tudja, hogy az Első Rend ügynöke volt, csak Kaz tudja, hogy a kalózokkal dolgozott, de Yeager még ezt sem hitte el neki. Azt meg senki sem tudja még, hogy a kalózok az Első Rend pribékjei, erre kíváncsi vagyok, hogyan jönnek majd rá. Plusz biztos van még valaki a Kolosszuson is, hiszen a neimoidiai egy forrásról beszélt. Valaki segített neki megnézni, hogy a kalózok támadhatnak-e. Szóval felmerült pár kérdés, aminek Kaz jobb, ha a végére jár.

Remélem lesz még valaki. Így túl egyszerű lenne. Nem emlékszem, hogy ez a neimodiai is a Colosusson élt? 

3 perccel korábban, Bence1997 írta:

Igen, megmentette Glevel életét - mostmár tudom a nevét, akkor éppen rosszul gondoltam :D - de nem hinném, hogy puszipajtásokká válnak majd. Szerintem picit békénhagyja - így eleget téve annak, hogy Kaz megmentette az életét. bár meg se köszönte - aztán továbbfogja nyaggatni őt a pénzéért.

Amihez csalás fűződik, mert átverte Kazt. Kicsit röhejes, hogy olyan pénz miatt terrorizálja a fiút ami jogszerűen nem is illetné meg. Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ez meg fog történni. Mármint a nemezis kérdés. 

3 perccel korábban, Bence1997 írta:

Az valóban érdekes, hogy vajon miért pont a Colossus kellene az Első Rendnek. Üzemanyagot máshol is szerezhetnek a kalózok. Valami fontos dolognak is ott kell lennie, amiért az Első Rend - és Snoke, mert gondolom ő adta ki ezt a parancsot, Phasma meg ilyen kis pitiáner emberekkel elvégzi - akarja ezt a töltőállomást. Az üzemanyagon kívül tuti kell lennie még egy indoknak. Szerintem erre Kaz majd rájön és elkezd szimatolni. :)

Snoke szerintem ilyen apróságokba nem folyik bele. :) Az, hogy lenne ott más értékes is? Eddig nem sok jelét látni ennek. Phasmáék is az üzemanyagról és a platformról beszéltek. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nem emlékszem, hogy ez a neimodiai is a Colosusson élt?

A látottak alapján nem ott élt, csak megállt szervizelni és sunyiskodni. :) 

 

15 órával ezelőtt, Bomarr írta:

De itt az üzemanyag az Első Rendnek kellhet, úgyhogy nekik nagy mennyiség kell, amit lehetőleg viszonylag kevesen védenek. Itt kb. három hajóból állt a védelem. Van máshol is nagy mennyiségű üzemanyag ilyen kevés védelemmel? Ez szerintem egyelőre erősen kérdéses.

És ehhez még tegyük hozzá, hogy Poe az első részben azt mondja, hogy ilyen szuper-töltőállomás már csak kevés maradt a régi időkből. Szóval az Első Rend valószínűleg nem száznyi állomásból, hanem pár tucatból, ha válogathat. Ezt tovább szűkíti az, hogy valószínűleg néhány a Köztársaság területén áll (de fura, hogy funkcionális Köztársaságról írok egy futó sorozat kapcsán, ami nem a klónok háborúja érájában létezik :) ), ezekkel nyilván nem próbálkozhat be. Illetve a távolság is szerepet játszik. Semmi értelme megszerezni egy olyan benzinkutat, ami a Galaxis túlsó végén van, vagyis a Castilon valószínűleg az Ismeretlen Régiókhoz közel fekszik.

 

15 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Üzemanyagot máshol is szerezhetnek a kalózok.

A kalózok üzemanyagát valószínűleg jelenleg az Első Rend biztosítja, minden egyéb kiadás fedezésével együtt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

A kalózok az energiagenerátorokat akarták szétlőni, hogy megbénítsák az állomást és gond nélkül elvigyék az üzemanyagot

Most nézem és a tartalék üzemanyagot akarták kilőni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

No, ma utána tudtam már lesni. Szóval, angolul ezt mondja:

"Engage the power generators, and go for their fuel reserves."

Vagyis: "Támadjátok az energiagenerátorokat és menjetek az üzemanyag-tartalékaikért."

Ha azokat is meg kellett volna támadni, inkább így hangzana a mondat angolul: Engage the power generators and the fuel reserves. Vagy: Engage the power generators and attack the fuel reserves.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pedig teljesen értelmes. Szétlövik az energiagenerátorokat, amitől megbénul a Colossus. Aztán szépen mehetnek, és békésen leszívhatják a tartalék üzemanyagot, ami nyilván kevesebb és könnyebben hozzáférhető, mint mondjuk a fő üzemanyag tartályok. Előbbi a helyigény, utóbbi a munka gyorsaságánál számít. Mivel nem hatalmas tankerhajókkal jöttek, így nyilván csak kevés üzemanyagot vihetnek el, és azt is gyorsan kell elhozni. Plusz minek támadják a fő tartályokat, ha az az Első Rendnek kell?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De jelenleg az egész csak egy nagy kamu. Az Első Rend célja az, hogy a kalózok támadásai és fosztogatásai miatt Doza kapitány segítséget kérjen az Első Rendtől, akik így bevonulhatnak, és anélkül vehetik át az irányítást a Colossus felett, hogy az új Köztársaság gyanút fogna. De ha a kalózok csak céltalanul lövöldöznek, az elég gyanús lenne. Kalózok, akik csak úgy jönnek, lövöldöznek, aztán mennek? Nincs értelme! Ám ha a kalózok megcsapolják a készleteket, na, az már komoly dolog. Akkor már nem csak néhány új lövegtornyot kell felszerelni, hanem pótolni kell a veszteséget, és mivel a Colossus első sorban töltőállomás, így nyilván a bevétel is megcsappan. Sokkal nagyobb kárt lehet tenni, ha megcsapolják az állomás fő árúját, mint azzal, ha csak szimplán támadnak. Dozának égetőbb lenne a segítségkérés.

A másik, hogy ha a tartalékokat elviszik, utána már egy kisebb támadás a fő tartályok ellen is igen komoly riadalmat kelthet, hiszen ha azoknak baja esik, nincs már mihez nyúlni.

És még ehhez hozzátehetjük, hogy az Első Rend akár azzal is meggyőzhette a kalózokat, hogy amit sikerül meglovasítaniuk, az fizetség gyanánt az övék lehet. Márpedig tudjuk a Solóból és a Rebelsből, mennyire értékes az üzemanyag, akár pénzben, akár azért, mert égető szükség van rá. Elvégre a kalózok is olyanok, mint a lázadók voltak: nem állhatnak meg mindenhol üzemanyagot tölteni, és eleve korlátozottak az anyagi forrásaik.

 

Szerk.: aminek tényleg nincs értelme, az az üzemanyag felrobbantása. Mert akkor se üzemanyag, se tartály, amiben tárolni lehet, sőt még az is megeshet, hogy az egész Colossus a levegőbe repül, hiszen, ha az üzemanyag robban, még ha csak a tartalék is, az elindíthat olyan láncreakciót, aminek a végén minden elpusztul. Mit nyerne az Első Rend az üzemanyag megsemmisítésével?

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hozzáteszem még, ez most baromira tetszik, hogy az Első Rend így ténykedik. Palpatine legjobb húzásait idézi. És már azt is értem, hogy Rose szülőbolygóján, a Hays Minoron is valahogy így jelent meg az Első Rend. Eddig fura volt, hogy fegyverkísérleteket végezhettek egy bolygón, és a Köztársaság oda sem pillant. De ha ott is valamiféle ürüggyel elérte az Első Rend, hogy a bolygó vezetősége meghívja őket, máris érthető. Eleve tudjuk, hogy az új Köztársaság magasról tojik minden világra, ami a határain kívül fekszik, oda sem néz. Nem, hogy nem segít, nem nézi meg, hogy ott mi a helyzet.

Kalózok támadják a Colossust, brühühü, de nem a Szenátus dolga. Doza hiába kérne segítséget a Köztársaságról, elhajtanák a fenébe. Hát nosza, jöhet az Első Rend. Az Első Rendnek meg aztán még keménykednie sem kéne, egyszerűen feltételekhez szabhatná a segítségnyújtást. És ilyen lehetett a Hays Minoron és bárhol máshol is a Köztársaság területein kívül. Snoke-nak nem kellett csillagromboló flottákat bevetnie, csak a kalózok és más bűnszervezetek segítségével kiprovokálni, hogy tőlük kérjenek segítséget. Nagyon baba ez így.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meg kezd érződni, hogy az egész ST mögött azért alaposabb kidolgozottság van, még ha a filmekben azt nem is látjuk minden részletében. Az ep7-ben láthattuk, hogy a bűnbandák azonnal jelentettek az Első Rendnek, aztán a Vérvonalból, most meg ebből a sorozatból láthatjuk, honnan indult és hogyan teljesedett ki az, ami csak egy apró részlet az ep7-ben. Ráadásul a Vérvonalban megvillantottak világítanak rá arra, miért remélheti az Első Rend, hogy tőlük fog segítséget kérni a Colossus. Nagyon tetszik, ahogy az ilyen apró részletek helyre kerülnek. Remélem a Resistance még sok ilyet megvillant. Kár, hogy a kövi rész még messze van. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész is tetszett. A kalózok behozatala a történetbe nagyon jó ötlet volt. Az elején egyetértek Ody-val, hogy Kaz nagyon gyerekesen viselkedett, de azért volt néhány kifejezetten jól sikerült helyzetkomikum is közte és Grevel között. Kaz beilleszkedési nehézségeit jól mutatta be az a pár jelenet, ahol azt látjuk, hogy az előző részben való helytállásának ellenére sem találta még meg tökéletesen a helyét itt az állomáson és érzelmileg nagyon kötődik azokhoz a megszokott dolgokhoz, amelyek a múltjához kötik (az első trófe a kitüntetett jelentősége, amit aztán egy poénos szerepet is kapott, mint ajtókitámasztó, tetszett ez az ironikus megoldás). 
Az akciójelenetek és hajók még mindig baromi jól néznek ki. Ezek a kalózhajó dizájnok is remekül sikerültek, az egész támadás nagyon jól nézett ki, főleg úgy a háttérben azokkal a sötét fellegekkel, nagyon eltalálták azt jelenetetet, amikor berepülnek. A lakosok óvóhelyre menekülésével, pedig jól érzékeltették, hogy itt komoly dologról van szó és megadták a feszültséget a kalózok érkezésének. A csatában egyedül az nem tetszett, amikor szerintem teljesen feleslegesen volt egy olyan jelenet, amikor Kaz és Grevel felkenődik az egyik kalóz szélvédőjére, majd vissza is pottyannak ugyanoda, ahonnan indultak. Azért viszont külön piros pont, hogy az epizód végi feloldást nem Kaz hősiességével érték el, hogy bepattan egy vadászgépbe és ő is segíti visszaverni az ellent, hanem inkább az eszére támaszkodott és megoldotta ott helyben a problémát.

Phasma megjelenésének a sztoriban pedig külön örülök, mert egyrészt már beteaselték az előző részben, másrészt egy újabb filmes karakterről tudhatunk meg többet és nem utolsó sorban itt Phasma igazán badassnek tűnik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ma újranézve az epizódot feltűnt, hogy Griff Halloran, aki a TIE vadászra (vagy még inkább az Eta-2-esre) emlékeztető Fekete Ászt vezeti, nem harcol a kalózokkal. Vajon véletlen egybeesés, hogy az ex-birodalmi nem száll harcba azokkal, akik a Birodalom hamvaiból felemelkedett Első Rendnek dolgoznak? Vagy csak egyszerűen le sem csokizza, mi lesz a Colossussal és inkább Z néninél piált. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.