Jump to content

Star Wars: The Clone Wars - Stories of Light and Dark


Recommended Posts

A mai nap a Starwars.com felfedte az augusztus 25. -én érkező könyv szerzőit és tartalmát:

 

Star Wars: The Clone Wars - Stories of Light and Dark cover

 

 

Lou Anders (Dooku Captured & The Gungan General) - A történet a Dooku elfogva történetszálat fogja bemutatni, ahol ugye elsőként ismerjük meg Hondo Ohnakat, továbbá az Obi-wan/Anakin kettős közti dinamika is előjön... ja és ne feledjük el Jar-Jart se. :D A szerző ebben a történetben kiakarja aknázni Dooku karakterét, így elolvasott mindent a grófról továbbá megnézte az összes TCW részt, ahol feltűnt.

 

Tom Angleberger (Bane's Story, azaz a Rako Hardeen kvadrológia) - Bane szemszögéből fogjuk átélni Palpatine elrablásának történetét. :D Felkészülésnek az író megnézte a TCW sorozatot és Bane inspirációját: Lee Van Cleefet!

 

Preeti Chiibber (Hostage Crisis) - Az első évad fináléját újra elolvashatjuk, ahol elsőként találkozhattunk Cad Bane -el. A történet Anakin szemszögéből fogja elmesélni Bane Szenátusi ámokfutását. Az író megnézte többször ezt az epizódot, továbbá a forgatókönyvet is átnézte, hogy a lehető legjobban felkészüljön.

 

E. Anne Convery [aki nem mellesleg Dave Filoni felesége!] (Bug, azaz a Massacre epizód) - Egy "eredeti" történet, amely mégis valamilyen szinten érinti a Massacre c. epizódot. Az író Sam Witwerrel beszélgetett, hogy megértse Talzin motivációit. Szó lesz elvileg Talzin anyai szeretetéről Maul, Ventress és az éjnővérek iránt.

 

Zoraida Cordova (The Lost Nightsister, vagyis a Bounty epizód) - Az író kb. 50 -szer látta a Bounty c. epizódot és a történetében Ventress szemszögén keresztül fogjuk újra átélni a Bobával átélt kalandot.

 

Sarah Beth Durst (Almost a Jedi, vagyis a Youngling szál) - Katooni szemszögéből fogjuk megismerni a Youngling szál végét, ahol Hondot kiszabadítják és megismerjük Katooni gondolatait, miközben elkészíti a fénykardját. Ahsokát is végigjárja a történet a fiatal Katooni szemszögéből.

 

Greg Van Eekhout (Kenobi's Shadow, vagyis a The Lawless rész) - A történet a The Lawless c. epizód néhány olyan jelenetét fogja bemutatni, amit mi nézők nem láthattunk Anakin és Obi-wan között. Továbbá újra átéljük Satine halálának pillanatát. :(

 

Jason Fry (Sharing the Same Face, vagyis az Ambush epizód) - Yoda szemszögéből újra átéljük a Rugosán történt eseményeket, pl. a klónokkal való beszélgetését. Az író mindig is megakarta ismerni Yoda gondolatait és egy álma vált valóra ezáltal.

 

Yoon Ha Lee (The Shadow of Umbara) - Az Umbarai történetszálról ír Yoon Ha Lee, méghozzá Rex százados szemszögéből. Újra átélhetjük az Umbarán történő haláltusát, Rex érzéseit, stb.

 

Rebecca Roanhorse (Dark Vengeance) - A Brothers c. epizód írásos formája, amely Maul szemszögéből fogja bemutatni a káoszt, amely tövis barátunk agyában történik. Megismerjük a zabrak érzéseit és az újjászületését.

 

Anne Ursu (Pursuit of Peace) - A Heroes on Both Sides c. epizód írásos formája, amelyben Padmé szemszögéből fogjuk megismerni az útját és érzéseit a háborúval és a szakadárokkal kapcsolatban.

Edited by Bence1997
 • Like 4
 • Köszönöm 1
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

Én várom, főleg arra leszek kíváncsi, hogy a már tudva lévő történeteket milyen megismerni az egyes karakterek szemszögéből. :) Bár én is inkább új történeteknek örülnék.

 

Ahogy látom, az első 5 évadból válogattak ki történeteket. Ahogy látom, évadonként ezek lesznek:

- 1. évad

 • Ambush rész Yoda szemszögéből
 • A Dooku elkapva történetszál Dooku szemszögéből
 • Hostage Crisis Anakin szemszögéből

- 2. évad teljesen kihagyva, pedig egy Mandalori történet vagy akár Ahsoka kardjának elvesztése igazán érdekes lehetne.

- 3. évad

 • Heroes on Both Sides Padmé szemszögéből

- 4. évad

 • Az Umbarai történetszál Rex szemszögéből
 • A Rako Hardeen történet Bane szemszögéből
 • Egy eredeti történet, amely valószínűleg Talzin szemszögéből fogja bemutatni a Massacre előzményeit?
 • Bounty c. rész Ventress szemszögéből
 • Brothers c. epizód Maul szemszögéből

 

- 5. évad

 • A Youngling szál, azon belül is az A Neccessary Bond c. rész Katooni szemszögéből --> itt kvázi Ahsoka karakterét követjük majd külsős szemszögből
 • A The Lawless c. epizód kihagyott/törölt(?) jelenetei Obi-wan szemszögéből és amit abban a részben láttunk

 

Ugy tűnik, hogy sokkal inkább az évad közepét/végefelét vették elő. Kár, hogy az utolsó 2 évadból nem választottak, node sebaj, így is kíváncsi vagyok néhány nézőpontra. :)

Link to comment
Share on other sites

11 perccel korábban, Bence1997 írta:

Egy eredeti történet, amely valószínűleg Talzin szemszögéből fogja bemutatni a Massacre előzményeit?

Én pl. ilyeneket vártam volna. Hogy mindegyik novella kapcsolódik a TCW egy-egy epizódjához, történetszálához de önálló történetek. Persze így is meg fogom venni és el fogom olvasni, de a várólistámon nincs az első helyen.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is jobb lett volna független történeteket kapni TCW-s kapcsolódási pontokkal, de bízom benne, hogy így se lesz ez rossz. Sőt. Jó lesz megismerni adott szereplők gondolatait, ami akár új megvilágításba is helyezhet majd bizonyos jeleneteket. Plusz biztos kapunk sok érdekes adalékinfót is a sorozathoz. :clap2:

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Whill írta:

Tehát akkor ez nagyjából olyasmi lesz, mint a Bizonyos Szemszögből, csak TCW és fontosabb karakterekkel?

Aha.

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek azokkal, akik az új történeteknek jobban örültek volna, de ez így is nagyon várós, kicsit mintha újra lehetne élni az adott történeteket, de azért mégsem olyan, mintha csak újranézném az adott epizódot, hanem valami többletet is kapunk hozzá. Számomra az egyik legvárósabb egyrészt a Heroes on Both Sides, amiatt is, hogy kedvelem Padmét és az ő nézőpontja, mind a háborús konfliktus, mind a Köztársaság okán is érdekes, ráadásul neki volt itt egy személyes kötődése is... továbbá úgy érzem, hogy itt lépett igazán szintet a sorozat amikor jobban belepillanthattunk a másik oldalba is. Az Umbarai részek a kedvenceim között vannak és Rex nem is egy agyonhasznált figura, akinek teljes mértékben ismerjük a gondolatait, úgyhogy az is érdekes lesz, valamint legalább ennyire izgatott vagyok a Bane szállal kapcsolatban, a tavalyi újranézésénél ez a történetszál úgy emlékszem, hogy már nem volt igazán a kedvenceim között, de Bane miatt - akiről nem sok mindent tudok a sorozaton kívül - ezt is érdekes lesz majd olvasni. A Lawless és az 5. évados Mandalore szál volt sokáig a kedvencem a sorozatból, arra nagyon kíváncsi leszek milyen lesz újraélni Obi-Wan szemszögéből. Amellett, hogy nagyon szép lezárást kapott azért jó, hogy még valamilyen formában mindig él a TCW.

Link to comment
Share on other sites

6 órával ezelőtt, Pildi írta:

Ha jól vannak megírva a történetek, akkor ez a könyv sokkal jobb lehet, mint amit az Ep4 kapcsán kiadtak. Nagyon igéretesen hangzanak a témák. :)

Az Egy új reményessel pont az a gond, hogy 40 sztori volt a könyvben. És ez úgy néz ki, hogy túl sok. Nem tudtak egy sztorit rendesen körüljárni.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Tom Angleberger elmondta, hogy ő írja majd Cad Bane történetét. A sztori a fejvadász szemszögéből fogja elmesélni Palpatine elrablásának eseményeit. Az író imádott dolgozni ezen, elolvasta a forgatókönyvet, megnézte a részeket és újraírta a történetet a durosi fejvadász szemszögéből.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information