Ugrás a kommentre

SW képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Korábban volt szó, arról, hogy külföldön már van egy Star Wars képregény gyűjtemény sor, melyet egy nemzetközi multicég menedzsel, két heti megjelenésű és gyűjteményes kötetek sorából áll. Nos, a Kingpin Batman esetéről jutott eszembe. Lehet, hogy jobb, ha ilyen nincs nálunk, mivel ha bejönne, akkor a Szukits kiadó egyértelműen leállna a legújabb Star Wars képregények kiadásával.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Nos, a Kingpin Batman esetéről jutott eszembe. Lehet, hogy jobb, ha ilyen nincs nálunk, mivel ha bejönne, akkor a Szukits kiadó egyértelműen leállna a legújabb Star Wars képregények kiadásával.

Na igen, a Batman is azért áll ilyen rosszul mert ez Eaglemoss kétheti Legendás Batman sorozata, plusz a Nagy DC gyűjtemény miatt is telített a piac Batmannel. Bár érdekelne ez a gyűjtemény sorozat is, de én ezt csak úgy látom reálisnak, hogyha csak akkot indul el itthon ha a két nagy sorozat végetért. Nem szeretném ha egy ilyen miatt bedőllne a hazai Star Wars kiadása.

Hozzászólás ideje:

Hazai viszonyokat (pénztárcát) tekintve szerintem eléggé telített a kéthetenkénti képregény-piac, max. ha valamelyik véget ér, akkor látnék rá esélyt. Bár az Eaglemoss nem országosan, hanem régióban gondolkodik, ha úgy látják, hogy a környező országokban megérné kiadni, lehet idővel befuthat, tekintet nélkül arra, mennyire bírná érdemben a magyar piac. A DC sorozatuk is egy idő után látványosan kevesebb helyen és példányban lett elérhető, mégis már kétszer meghosszabbították azt, valószínűleg a régiós eladások miatt. 

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta:

Ki mondta,hogy az eaglemoss a kozeljovoben nem adja ki azt a sort is?:hmm:

Ha valaki ki is adná, amit őszintén kétlek, az biztos, hogy nem az Eaglemoss lenne, hanem a Hatchette (Marvel Képrgénygyűjtemény) ugyanis a STAR WARS jogai náluk vannak, de az Eaglemoss-szal ellentétben szerintem ők nem kezdenének bele még egy sorozatba.

34 perccel korábban, ZoliZoltán írta:

A marvel sornak pl. lassan vege,nem?

Mar ahelyett siman kinezem beloluk....foleg ,hogy most SW mania van.

Ha meg regio...akkor meg plane lesz*rjak.

Lassan vége? Benne van a pakliban, hogy a 60. résszel befejezik, de amíg van rá igény, és nem esnek vissza jelentősen az eladások (mint az Eaglemoss-os Marvel figuragyűjtemény esetében, ami a 40. résszel be is fejeződik), biztosan meghosszabbítják majd.

A Marvel mégis csak majdnem 80 éve létezik, és nem egy-két olyan képregényük van, ami nálunk sosem jelent meg, így a magyarul kiadható kötetek száma úgymond végtelen.

Ha minden igaz Angliában (csak tipp, a post alapján nem derült ki) tavaly jelent meg a 200. része, és még azután is hosszabbítottak.

z5gfnm988gg31.jpg?width=640&crop=smart&a

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
2020. 01. 26. - 10:54, Darth Revan9 írta:

Korábban volt szó, arról, hogy külföldön már van egy Star Wars képregény gyűjtemény sor, melyet egy nemzetközi multicég menedzsel, két heti megjelenésű és gyűjteményes kötetek sorából áll. Nos, a Kingpin Batman esetéről jutott eszembe. Lehet, hogy jobb, ha ilyen nincs nálunk, mivel ha bejönne, akkor a Szukits kiadó egyértelműen leállna a legújabb Star Wars képregények kiadásával.

Csak nem erről van szó? A Star Wars Legends: The Reference Collection-ről?

Star-Wars-Legends-Collection-Books1.jpg?

Star-Wars-Legends-Collection-Books2.jpg?

Szerkesztve: - tomcsi80
4 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Amúgy ez a "pakkocska" melyik képregényeket tartalmazza azt lehet tudni?

Már az is érdekes, hogy 80 kötetesnek indult, de most tart a 109-diknél.
Csak néhányat tudok biztosra, mert csak francia nyelven találtam meg a listát, a címek alapján meg némelyikről fogalmam sincs.

Pl. a google francia-angol fordítás alapján az egyiknek az a címe, hogy "The Fate Of Darth Vader", ilyen pedig angolul nem is létezik

De ami biztos:
- Vektor 1 (KOTOR & Sötét Idők részei) & 2 (Lázadás és Hagyaték részei)

- Kóbor Lovag 1-3

- A Régi Köztársaság Lovagjai 1-9 (ez eredetileg 10 kötetes, de a "Vektor" történetszálat a lista alapján külön sorozatként kezelték)

- Hagyaték 1-10 (ez eredetileg 11 kötetes, de a "Vektor" történetszálat a lista alapján külön sorozatként kezelték)

- Hagyaték II 1-2

- Invázió: Menekültek

- Csubakka

- Jedi Akadémia

- Vérvörös Birodalom 1-3

- Sötét Birodalom 1-3

- A Birodalom Árnyai

- Frigy

- X-Szárnyúak Zsiványkommandó sorozat

- Sötét Idők sorozat

- Lázadás sorozat

- Brian Wood: STAR WARS sorozata

- I-VI. Rész képregény adaptációi

- Köztársaság sorozat "Klónháborúk" kötetei

- Grievous Tábornok

- A Jedik Hajnala 1-3

Szerkesztve: - HeirToGrievous
Hozzászólás ideje:

Elolvastam a Sithek aranykora ill. Sith birodalom bukasa tpb-ket.

Nem ere szamitottam de vegul is jok voltak.

Volna egy kerdesem ;

A bukas vegen a bukott sith nagy ur a Yavin 4-en kezdi el ujja epiteni birodalmat.

Ez gondolom az EPIV-hez lenne magyarazat.

A kanonban errol van mar valami emlites?

Y4 epuletek.

28 perccel korábban, Iqvi írta:

Mintha a Jedi Akadémia trilógiában lenne errő valami. Amúgy ezeket a képregényeket vetted, vagy már megvannak neked?

Koszi.Rakeresek.Az legendak?

Halozsak.hu

Szerkesztve: - ZoliZoltán
Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Amúgy ez a "pakkocska" melyik képregényeket tartalmazza azt lehet tudni?

Németországban 120 kötetes lesz. Ha jól láttam a Dark Horse korszak majdnem összes jelentősebb címét tartalmazza. Plusz a klasszikus trilógia Marvel-es Remastered változatait.

2 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta:

Elolvastam a Sithek aranykora ill. Sith birodalom bukasa tpb-ket.

Nem ere szamitottam de vegul is jok voltak.

Volna egy kerdesem ;

Spoileres tartalom megtekintése

Igen, a massassik a Yavin 4-en húzták fel a templomot, ennek később játszódó Jedi Históriák képregényekben van folytatása.  A kánonban egyelőre csak annyit tudunk, hogy a massassik építették a templomot, mást nem.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A Darth Plagueis hatására újra belemerülök az EP1-et megelőző közvetlen időszak történéseibe. A könyvek újraolvasása mellett a képregényekre is kíváncsi vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy léteznek-e magyar rajongói fordításai azoknak a képregényeknek, amelyek pl. a mandalori polgárháborút (Jango Fett, Tor Vizsla stb.), a Stark Hiperűrháborút vagy éppen a yinchorri válságot dolgozzák fel?

• 2 héttel később...

Valamikor 2005-ben vagy 2006-ban vásároltam a Balatonon egy SW-képregényfüzetet, újonnan, egy újságosbódénál vagy egy üzletben, már nem tudom. Sajnos már nincs meg, több mint 12-13 éve nem láttam. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy új kiadás volt, tehát nem használt, illetve az öreg Ben Kenobi (is) rajta volt a borítón.

Nem ugrik be valakinek esetleg egy ilyen képregény? Tehát 2005-6 környékén kiadott, Ben Kenobival a "fedélzeten". És csak egy füzetecske volt, tehát nem egy keménytáblás könyv, mint amilyeneket a Szukitsnál lehet mostanában kapni. 

Szerkesztve: - caseyjones
Hozzászólás ideje:

Valószínűleg ez volt, igen, köszi! (Bár ez a fehér háttér nem rémlik.)

Tök jó, ez a Thrawn-trilógia utolsó részének képregényváltozata. Akkoriban nem voltam képben, hogy pontosan mi is ez. Illetve akkor még nem is tudtam, hogy 12-13 év múlva mennyire imádni fogom a regényváltozatokat. :)

Hozzászólás ideje:

Nagyjából pont ezidőtájt adta ki újra a Szukits Az utolsó parancsot, így én ekkor már olvastam. Ez a trilógia volt az első EU-regényem. De ami sokkal jobban tetszett, az Kevin J. Anderson Új Rend c. könyve volt (ez vezetett be az EU-ba gyakorlatilag), szerintem jobb regény, mint a Thrawn-trilógia. A folytatásai már kevésbé tetszettek, de azok is rendben voltak.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Valaki tudja mi a helyzet a Hálózsákon, hogy már több, mint egy hónapja nincs új SW képregény? Csak nincs valami baj? :o 

# Recsi 2020-06-14 00:18

Szia! Készülnek, nem álltunk le, de mostanában kevesebb a szabadidőnk. Amint elkészül, már töltjük is fel! :)

Meg még ezt írta (Még mindig próbálok rájönni az értelmére):

Re:Star Wars
« Válasz #4530 Dátum: Tegnap - 22:20:50 »

Tisztelt Hölgyem/Uram/Egyéb!

Nemsokára újból használatba veheti a Millennium Falcon nevú hajót, de sajnos Lando kormányzó szerelői hibáztak a szervizelés közben.
Különösen egy raktáros vétett a postázási szabályok ellen, akinek a nevét a BTK (Birodalmi Törvénykönyv) 42. paragrafusának II. bekezdése alapján nem árulhatom el, de R-rel kezdődik és ecsire végződik.
Rossz helyre küldte az alkatrészeket, és a számlázási osztályról kellett a műhelybe küldetni az új hiperhajtómű generátort, így csak késve tudtuk elkezdeni a beszerelését.
A kellemetlenségért elnézését kérjük, és reméljük, emiatt nem került fejvadászkézre.
Amennyiben Ön

a. mégis fejvadászkézre került
b. már halott
c. karbonitba van fagyasztva

kérem, levelemet tekintse tárgytalannak!

Üdvözletel:
Lobot titkárságvezető s.k.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
2020. 07. 07. - 20:28, Darth Cupsy írta:

Valaki tudja mi a helyzet a Hálózsákon, hogy már több, mint egy hónapja nincs új SW képregény? Csak nincs valami baj? :o 

Fel van rakva a Sötét idők sorozat legújabb száma.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.