Ugrás a kommentre

1x01 - Kassa


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Második megnézésre határozottan még nagyobbat üt. Annyira igényes az egész megvalósítása, hogy az ember csak csettint. A feszültségkeltés, a zene, a párbeszédek, a karakterek, az a mélység, amibe betekintést nyerünk a Ferrixen, miközben a látvány 10/10-es... pl. nézzük meg ezt a HQ dizájnt: 

 

image.png

 

Nyálcsorgatós.

 

Bixet öröm nézni - dekoratív és érdekes karakter, Cassian mindig is komplex volt, aki most tovább mélyül. Kis hezitálás után simán lelő egy civilt, de látszik rajta, hogy mennyire bántja a dolog. Főleg, mert nagyon úgy fest, hogy most ő hozta magára a bajt, még akkor is, ha a két bizti őr tényleg köcsög volt vele.

 

Tetszenek az olyan apróságok, mint a Wobani megemlítése, a BBY 5 (ez most először volt így kiírva sorozatban vagy filmben, nem?), vagy hogy a droid dadog, vagy hogy egy hazugság több energiába kerül, vagy hogy a bordélyban milyen a csaj hajának a stílusa, vagy az a kijelző, amivel Cassian hajóját próbálja követni a kis mitugrász fickó, és még lehetne sorolni... A karakterek is jól vannak megírva, érdekesek, vagy épp bosszantóak, vagy épp tenyérbemászóak. Pl. a kis mitugrász srácot mennyire király már, hogy nem tisztelik a cégnél és hogy ez mennyire növeli az illető eltökéltségét és meghatározza a motivációját. A tojáshéj még ott van a s*ggén, de már meg akarja váltani a világot. Mit tesz a tapasztalat... az idősebb csóka milyen gyorsan levágta, hogy sokkal jobban járnak, ha a szőnyeg alá söprik az egészet, de nem...

 

A rendezés pedig tényleg profi. Remélem tudják ezt hozni az egész sorozatban, mert most nagyon magasra került a léc. Az Obi-wannak ezt a lécet csak az utolsó résszel sikerült megugrania, itt viszont már az elején is vérprofi minden. Csak így tovább! :clap: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes felütést kapott a sorozat, ami egy bő lére eresztett prológusnak hatott Cassian Lázadásnál megkezdett utazásához. A hangulat érezhetően nagyon más, mint az eddigi SW sorozatoknál, de nincs ellenemre ez a fajta realisztikusabb megközelítés. A Star Wars olyan széles skálán mozog, hogy az e féle életszerűbb stílus ugyanúgy benne van, mint a meseszerűbb ábrázolás. Ettől (is) sokrétű az egész. A lassabb tempóval alapvetően nincs gondom, mert egymást váltó akció szekvenciák nélkül is lehet valami érdekes. Nyilván, akár egy epizódba, tömörebben is belefért volna az, ami ebben a hármas nyitányban történt, de nem bánom, hogy több idő jutott a világépítésre, a karakterekre, vagy a Ferrix és a Pre-Mor megismerésére.

 

A nyitány azonnal megalapozza a komor, a megszokottnál sötétebb hangulatot, amikor Cassian az eső áztatta, éjszakai Morlana Egyen viharzik egy bordélyház felé. Bár eddig sem voltak kétségeim, hogy a Star Warsban is létezik ilyesmi (minthogy számos földi dolognak van SW-s megfelelője), de meglepő volt ilyen kendőzetlendül látni ezt egy élőszereplős sorozatban. Egyébként az "évszám" (BBY 5) kiírása pozitívum, többször is élhetnének vele. A Pre-Mor emberei hozták a sztereotíp kötekedőket, akik nem meglepő módon végezték. Cassian kapcsán ismét megmutatták, hogy ő nem a patyolatlelkű hősök közé tartozik, és ha kell, a cél érdekében képes hidegvérrel gyilkolni. Az ő szemszögéből a logika azt diktálta, hogy végezzen az életben maradt fickóval, még ha morálisan ez nem is ilyen egyértelmű döntés. 

 

A Ferrix szépen, aprólékosan kidolgozott világra sikerült, ami látványában is a szürke hétköznapok munkásait jelképezi. A Galaxis átlagembereinek az otthona, akik koszban/olajban nyúlkálva, kétkezi munkával keresik meg a napi betevőt, egyszerű életet élve. Bee által újabb egyedi, szerethető droiddal bővült az SW. Brasso szimpatikus fickó, tetszett a falazása Andornak. Bix-re se tudok rosszat mondani. 

 

Syril Karn ellenben nem lesz a kedvencem. Kezdetben még szimpatizáltam a kötelességtudatával és igazságérzetével, de gyorsan átesett a ló túloldalára a megszállottságával és hozzá nem értésével, amivel végül több kárt okozott, mint hasznot. Vagyis a felettesének összességében végül igaza volt. A Morlana érdekeit nézve mindenki jobban járt volna, ha eltusolják a bordélynál történteket.

 

A flashbackek kapcsán egyelőre sok a homályos rész, de kíváncsi vagyok, mit akarnak kihozni belőle. 
 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x01 - Kassa
30 perccel korábban, Yoda József írta:

Jelentkezzen aki felismert magyarra hasonlító kifejezéseket! :D

Ebben a részben pl. a Kassa, Brasso. :P 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...
4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintetek Kravas kinyírta volna Cassiant, ha történetesen van pénz nála, és elveszik tőle?

Nem hiszem, nem volt rá szükség. Ők ott a hatóság, gondolom a nép nem nagyon mer panaszt tenni, vagy ha mégis, az ilyen apróbb túlkapásokat elfektetik, és nem foglalkoznak velük. Nem tűnt a két fickó vérszomjasnak, szerintem alkalomszerűen űzhették a fizetéskiegészítésnek ezt a módját rendszeresen, és eddig mindig fizettek nekik. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mindjárt megsajnálom őket. Bár igaz, halált talán nem érdemeltek volna. 

Rosszul mérték fel, hogy kibe kötnek bele. Egyébként Cassiannak nem lett volna muszáj ölnie, és nem is ment vele semmire, így is gyorsan kiderült, pontosan kit kell keresni. Sőt, ha nem öli meg a fickót, talán nem keresik ennyire (a másik ugye véletlenül halt meg).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt nem akarta, hogy gyilkosságért körözzék. Kravas amilyen jó ember volt az egészet rá kente volna, hisz tilosban jártak. Mondjuk Cassian nem sokra ment azzal, hogy kinyírta. Syril is is rátalált.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem meg nem ölték volna, de hogy alaposan megverik, arra mérget mernék venni.

Cassian meg szerintem nem is gondolkodott sokat azon, hogy megölje Kravast. Akkor az tűnt számára a legjobb megoldásnak, mert ezzel legalább időt nyert. Ha Kravast életben hagyja, talán még gyorsabban eljutnak hozzá.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.