Ugrás a kommentre

Chapter 22: Guns for Hire


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

22. fejezet - Guns for Hire / Zsoldosok

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Bryce Dallas Howard

 

Helyszín: Plazir-15

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Bombardier - Jack Black

Hercegnő - Lizzo

Helgait megbízott - Christopher Lloyd

Axe Woves - Simon Kassianides

Koska Reeves - Mercedes Varnado

Shuggoth kapitány - Christine Adams

Saifir

Kerm

R5-D4

 

Történet

Eljött az idő, hogy Djarin és Bo-Katan egyesítsék a mandalore-iakat, azonban még előtte meg kell oldaniuk egy rejtélyes ügyet, aminek gyökerei egészen a klón háborúkig nyúlik vissza.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 22: Guns for Hire

Ez is jó volt.

Trekes kezdés, nem is kicsit. Volt benne egy vargabetű, de telis tele volt csemegével. Az egész egy Én a robot áthallás, de rohamdroidokkal, Christopher Lloyddal, Jack Blackkel, Lizzoval(útóbbit csak a gyerekek miatt ismerem, mentségemre szóljon.) 

Vizuálisan elképesztő az epizód. 

A sötétkardról meg csak beigazolódott a felvetésünk, úgyhogy naugyehogyugye.. :P Most ki lehet magyarázni, hogy ez kimagyagyarázás. :)

Most ennyire telik, hölgyel urak, mert ma úgyvolt, hogy dolgozom és csak este láthatom, de hajlandó voltam a fél éjszakát a vizesblokkban töteni. Bocs ha valaki vizuális típus. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem nagyon tetszett ez a rész talán a legjobb az évadból eddig. Az egész sorozatnál most éreztem a leginkább, hogy egy messzi messzi galaxisban vagyok mert amerre nézek különböző fajokat, hajókat, droidokat látok és a helyszín meg a kosztümök már csak hab a tortán. Jack Black és Christopher Lloyd karakterei mint a két bukott rendszer túlélői érdekes a karaktereik közti különbség mert amíg az egyik tovább lépet és próbál a múlt hibáiból tanulva valami jót lézrehozni addig a másik nem képes elengedni a múltat és még mindig hisz a szeparatista eszmékben (kihitte volna, hogy még vannak szeparatisták). Bo és Din csapatmunkája mint mindig most is tökéletes volt a nyomozásuknak meg volt egy kis CSI hangulata. A rész végi párbaj jól volt koreografálva és mikor Bo kihívta Axe-t egy pillanatra azt hittem ugyanazokkal a szavakkal fogja amivel Maul hívta ki Vizslat. Végül Din segítségével rendeződött a Darksaber kérdése is így Bo mostmár képes lesz egyesíteni a népét főleg amit segíthet az, hogy az uralkodó páros felajánlot egy szövetséget vagyis én így értelmeztem a szavaikat.

Szerintem összességében ez egy tökéletes rész volt talán csak az keltett bennem furcsa érzést hogy még sosem láttam B2 droidot futni.

Ezzel hivatalosan is mindent láttunk ami benne volt az előzetesekben vagyis innentől vakon megyünk.

Ez most csak spekuláció de a kövi rész első fele szerintem arról szól majd ahogy a Mandalóriak próbálnak összeszokni a  Nevárón és esetleg csatlakoznak hozzájuk közben más bujkáló klánok (pl. a Wren klán ha még élnek) a másik felében meg felbukkan az Új köztársaság vagy végre valahára Gideon is megjelenne ebben az évadban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát... Ööö... Vegyesek az érzéseim. Egy része nagyon tetszett, sokat hozzáadott az univerzumhoz, ismert színészek, kiváló színészi játék... De egyes jelenetek már-már cringe-be hajlottak.

 

A mélypont talán a sprintelő super battle droid volt.

  • Zavaros 1
  • Meglepő 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Annyira váratlanul ért az epizód miliője, hogy elsőre köpni nyelni nem tudtam. Az biztos, hogy ez megint olyasmi amit nem hogy ebben a sorozatban, de még a Star Wars-ban se láttunk soha. Az biztos, hogy t*kösek voltak a készítők, hogy ezt így bevállalták.

 

Rögtön az eleje szokatlanul indult, ugyanis Mon Calamari Rómeó és Júliája elevenedett meg előttünk (vagy Ziro és Sy Snootles szerelme, kinek melyik tetszett jobban). A quarren nő és mon cala herceg szerelme, ismerve a két faj szembenállását, egyből a két középkori szerencsétlent juttatta eszembe. A jelenet mindenesetre elhelyezte az előző részben emlegetett Koska Reeves és Axe Woves-t a térképen. Azt látjuk amit Bo-Katan mondott róluk. Zsoldosok, akik a Plazir-15 -ön vertek tábort, hogy védjék a bolygót.

Ha a két vízi szerelmes excentrikus volt, akkor erre a bolygóra nem tudom milyen jelzőt lehetne aggatni. :D Színes, szagos világ, leginkább egy Marvel filmben képzelnék el hasonlót, semmiképp SW-ben. Az egészet ahogy felépítették adott egy bizarr ízt az egésznek. Steril, high-tech környezet, utópisztikus berendezkedéssel. Ilyen bolygót a magban el tudnék képzelni, de a peremvidéken érdekesen mutat. Az egészet nézve olyan érzésem volt, mintha egy magvalósult ÚK utópiát néznék. Demokrácia van, mindenki boldog, senki nem dolgozik, békesség és prosperitás honol, átprogramozott szeparatista droidok szolgálják a lakosságot. Ilyen felütés után természetesen a bolygó vezetői sem hazudtolták magukat. Egy valóban jó útra tért ex-birodalmi, aki az amnesztiaprogram keretében csinálta meg a szerencséjét, és a párja, aki annyira illett hozzá, mint gorilla egy csigához. Persze tudjuk, hogy nem a méret és a forma számít. :P Betekinthettünk a Plazir politikájába is, amit ugyan pacifista béklyója köt Bombardier biriodalmi múltja, ám ő és felesége okosan lavíroznak a szabályok között.

 

A droidszál már elsőre is tetszett, a nyomozás alkalmával pedig megismerhettük szinte az egész várost. Lélegzetelállítóan nézett ki minden, rengeteg lény és háttérben elrejtett érdekesség volt észrevehető. A látványra ebben az évadban eddig se lehetett panasz, de amit itt műveltek arra alig vannak szavak. Csúcs! 

Visszatérve a doridokra, látszólag az egykori szeparatista gépek is beolvadtak a rendszerbe, amit ők is élveznek, hisz enélkül egy ÚK olvasztóban végeznék. Helgait biztonsági főnök irányítja őket, aki szintén ex-szeparatista, viszont őt nem programozták át, így tovább isteníthette Dooku grófot. Az ő motivációit illetően adódik az első kérdésem, vajon mi vezette ebben a droid átalakításban? Mit akart elérni vele? Hogy megbukjon az általa utált Bombardier?

 

A kis kalandozás után végre sikerül találkozni a többi mandival. @Donát a teóriákról amik az előző epizód kapcsán felmerültek, lassan le is mondhatunk. Biztos, hogy nem Bo-Katan küldte Gideon kiszabadítóit, legalábbis nem Woves-ékat. De egyébként is nagyon őszintének tűnik a nő, szinte biztos, hogy nem vezérli hátsószándék. A párbaj kiváló volt Woves és Katan között, és Djarin lépése is agyafúrt, hogy végre megszabadulhasson a sötét kardtól, ami neki csak teher és semmi szüksége nincs rá. Amúgy így már érthető miért is volt az a szörnyes rész, és akkoriban mondták is páran, hogy elvileg Katan megszerezte a kardot. Így is lett, ebbe igazából, ha szó szerint vesszük a dolgokat, nem lehet belekötni. Hacsak nem abba, hogy Djarintól nem csatában nyerte el a kardot az a lény. :P 

 

Bo-Katan nem kis csatárt nyert itt meg, hiszen a Mandalore két legszentebb története immár benne összpontosul. Követi a két legnagyobb klán, így már csak az a kérdés, hogy vannak-e még mandalorok akiket fel lehet keresni? Mert egyelőre nem tűnnek soknak egy nagy háborúhoz. Tudjuk, hogy létezik még olyan klán akiket nem láttunk, remélem őket is sikerül valahogy bevonni a szövetségbe.

 

Elsőre nem igazán tetszett az epizód, másodjára már más volt mert tudtam mi következik. Most ahogy írok róla pedig elég érdekesnek találom, amiben sok fontos apróbb-nagyobb dolog volt. :) 

 

Két dolog még mindig van ami érdekelne:

1. Hogy találatk rá Woves csapatára? 

2. Grogut miért is ütötték lovaggá? :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Trekes kezdés, nem is kicsit. Volt benne egy vargabetű, de telis tele volt csemegével. Az egész egy Én a robot áthallás, de rohamdroidokkal

Érdekes, nekem ez eszembe se jutott, pedig van benne ráció.

 

6 órával ezelőtt, Whill írta:

És megy tovább a droid-lázadásos szál, ami szerintem hamarosan nagy szerepet fog kapni.

Van ilyen szál? :D Mire gondolsz konkrétan, ami előzménye ennek? 

 

6 órával ezelőtt, Whill írta:

Jó kis rész volt, nagyon egyedi, hasonlót még nem igazán láthattunk SW-ben.

Sokszor mondjuk, hogy nem mer az SW újítani, aztán ha kapunk egy ilyen részt, akkor meg prüszkölünk, hogy dehát na.... :P 

 

6 órával ezelőtt, Dover írta:

mert amíg az egyik tovább lépet és próbál a múlt hibáiból tanulva valami jót lézrehozni addig a másik nem képes elengedni a múltat és még mindig hisz a szeparatista eszmékben

Üdv Dover! :) Tényleg érdekes a két karakter ütközése, de Helgait sokkal öregebb, sokkal nehezebben változik. :) Egyébként érdekes, hogy ez egy szeparatista világ volt korábban, és mégis boldog tagja az ÚK-nak. Ilyet se láttunk még.

 

6 órával ezelőtt, Dover írta:

Bo és Din csapatmunkája mint mindig most is tökéletes volt a nyomozásuknak meg volt egy kis CSI hangulata.

Nekem a Castle ugrott be. :lol: 

 

6 órával ezelőtt, Dover írta:

főleg amit segíthet az, hogy az uralkodó páros felajánlot egy szövetséget vagyis én így értelmeztem a szavaikat.

Elismerik Mandalore-t. Még vissza se szerezték, de már meglépték. :D Talán annak a bazi nagy kulcsnak is lesz jelentősége, amit kaptak.

 

6 órával ezelőtt, Dover írta:

talán csak az keltett bennem furcsa érzést hogy még sosem láttam B2 droidot futni.

5 órával ezelőtt, Donát írta:

A mélypont talán a sprintelő super battle droid volt.

Az nálam is furán vette ki magát, hangosan felnevettem rajta. :D Nem is tudtam eddig, hogy ezek a robotok képesek futni. Talán ezt is az ugnauthok tették lehetővé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát én nem sokszor mondok ilyet, és most talán meglepő is lesz, de talán ez a rész tetszett legjobban eddig az évadból.

Az elején kicsit húztam a számat, hogy megint egy mellékküldi, mikor ilyen baromi jó kis cliffhangerje volt az előző résznek, de egyáltalán nem bántam meg, mert míg a legtöbb mellékküldi közben pont ez a gondolat jár a fejemben, hogy ehelyett haladhatna a főszál is, itt most ez teljesen megszűnt, és az epizód hangulata, látványa, a nyomozás, minden...egyszerűen beszippantott. Egész végig azt ecseteltem magamban, milyen baromi jó a rendezés, hogy egy pillanatra nem tudott kizökkenteni egy jelenet sem, mert rosszul lett volna filmezve és persze a végén láttam, hogy BDH rendezte, aki szerintem baromi jó részeket rendezett és látszik, mennyire ért hozzá.

És akkor hozzá kell tennem, hogy ott van a látvány, ami ebben a részben az elejétől a végéig elképesztő volt, ahogy a maszkok is ebben az évadban. Sokszor hangoztattam, hogy itt az egész univerzum, tele érdekesnél érdekesebb bolygókkal, de mindig csak sziklás, sivatagos bolygón vagyunk...nyilván sarkítok...de azért annyira mégsem. :D Erre kapok egy ilyen elképesztően szép helyet az arcomba, ami a maga részletességével és pompájával valahol végig egy világos :D Corscantra emlékeztetett az AOTCból, ahogy ott Obi nyomoz - itt pedig Din és Bo. Imádtam minden percét, hogy milyen színes és sokszínű volt az egész és nem csak a hely, de a droidok, lények, karakterek.

És itt meg kell említenem a Cameokat is, amik totál megleptek, nem is feltétlenül éreztem a szükségességüket, de nem lehet őket nem imádni. :D

Még külön megjegyezném a cold openingjét a résznek, ami zseniális volt, és persze a végét. Ezen már rég agyaltam amúgy, hogy mindenki nagy ügyet csinált belőle, hogy párbajban kell elnyerni a sötét kardot, mintha élet halál harcnak kéne lennie, miközben többször bebizonyosodott, hogy nem. :D Szóval simán nyomhatott volna egy harcot Din és Bo is, szóval ez minimális csalódottság, de ezek kívül, nekem ez a rész, 9,5/10. Magam is meglepődtem. :D Alig várom, hogy újranézzem. :)

  • Nagyon tetszik 1
  • Meglepő 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szeretem kudar, amikor egy SW jobban tetszik neked, mint nekem. :D Egyetértek azzal amit írsz, kellett már egy ilyen modernebb világ is ebbe a sorozatba. Egyébként ha a hangulatra ráérez az ember, akkor el tudja vinni. 

 

A bolygó önmagában külön helyet érdemel a sorozatban. Peremvidéki, de nem lepukkant. Ráadásul az ÚK tagja, ami alig mondható el az errefelé található rendszerekről. A Plazir minden elemében különleges: a múltja, a jelene és a lakói révén is. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szeretem kudar, amikor egy SW jobban tetszik neked, mint nekem. :D Egyetértek azzal amit írsz, kellett már egy ilyen modernebb világ is ebbe a sorozatba. Egyébként ha a hangulatra ráérez az ember, akkor el tudja vinni.

Valahogy úgy érzem, hogy az utolsó két rész nagyon erős lesz, és alig várom, hogy lássam mit tartogatnak nekünk. :D Tippelni se merek. :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Valószínűleg így lett. Ez az egész harmadik évad egy naaaagy elnyújtott felvezetése valami epic-nek. Bár, hogy mi az, sejtésem sincs. :lol:

Amúgy olvasom a kommenteket itt-ott, hát nincsenek nagyon oda ezért a részért...

Valami baj van velem. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csodálod? :) Ha nincs újdonság az a baj, ha van akkor meg az. 

 

Korrigálom a fentebbit. Plazir nem az ÚK tagja. Megzavart, hogy annyit hivatkoznak rá. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2023. 03. 12. - 15:02, Yoda József írta:

Amúgy gyakorlatilag nem lett Bo Katané a kard? :D a kiborg legyőzte Dint, elvette tőle a kardot, ezzel az övé lett :D ezután Bo győzte le a lényt, megszerezve a kardot:D

 

Najó :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, kudar írta:

Amúgy olvasom a kommenteket itt-ott, hát nincsenek nagyon oda ezért a részért...

Valami baj van velem.

"Többet akarok és tudom, hogy nem lenne szabad... " 

Nekem is bejött, mint az TLJ. 

Az elején a szerelmes résznél még nevettem zavaromban, Anakin visszafogottabban tolta Padménak.

Aztán volt minden. Csipetnyi Star Trek is, s nem lehet panasz az idegen lények hiányára, tömve volt a rész velük.

Asimov is begyűrűzött, majd ki is farolt, miután a robotok cukin együttműködnek a szerves teremtőikkel, egy kicsit sajnálva is őket rövid életük miatt. Jaj, de édi. :D Maga a droidbár is nagy poén. 

Valóban a nyomozós filmek párosait hozta Din és Bo. A helyszínlehatárolásnál Wall-e jutott eszembe. 

Az így szólottam rész kedves főhajtás egy barát előtt, aki Din útját egyengette. :angel:

Kicsit csapongok, de odavoltam a városért és a királyi pár mintha Aliz csodaországán uralkodna. Az a félig hologram ruha levett a lábamról, azt fürkésztem wtf, hogy egy szellem caplat mögöttük, ja nem, a ruhája. :o Haláli.

A politikáról dumálókat lelövik ugye résznél nem lett a monda(t) befejezve.

Sajnos ezt a részt is újra kell majd nézni. ;)

A végén azt hittem fel fogok robbanni és a topic is, izgalmas értelemben. :rock:

Úgy lett, ahogy lett. Vártam én is a küzdelemet DinBo közt, ám ahhoz túlzottan bajtársiasan állnak egymáshoz. Din előhúzta az aduászt, a fekete nyulat a kalapból. Akkor értettem meg mi a lényeg. Az, hogy a többi Mandi elismerje Bót, mint a sötétkard jogos birtokosa. Vagy mi a megfelelő szó? 

Zanzásitva ennyi. Van mit nézni rajta, ahogy mondják, van rajta fogás, van mit fogni rajta, nem csak homok. ;) Meglepő, érdekes, színes, vegyes, vicces, kinek cringe ne vegye magára. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

27 perccel korábban, Szisz írta:

Úgy lett, ahogy lett. Vártam én is a küzdelemet DinBo közt, ám ahhoz túlzottan bajtársiasan állnak egymáshoz. Din előhúzta az aduászt, a fekete nyulat a kalapból.

Itt azért Din elég nagyot törlesztett az élete megmentéséért. :) Remélem nem fog Katan meghalni a nagy harcban, mert az lenne ám a fordulat! Végre minden klappol körülötte, de a végét már nem éri meg. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Itt azért Din elég nagyot törlesztett az élete megmentéséért.

Vagy a Mandalok összefogásáért. Egy ciki, kínos helyzetből, kivágta magukat. Ahogy vesszük. Nehéz volt neki a kard. Bo igazi kékvérű, minden adu nála van mégsem számít egyénenként mi van velük, ha az összefogás a cél.

Grogunak lehet erre csak rálátása. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy nekem azért fura kicsit, hogy azért jó pár részben láttuk, hogy Din harcol a karddal, és még okítást is kapott a kovácstól, hogy miért nem képes rendesen használni, és mit kéne tennie ennek érdekében, szóval valahogy az volt bennem, hogy lesz egy "hogy legyünk méltóak a kardra" fejlődés, így azért engem eléggé váratlanul ért - de az okát persze értem -, hogy csak így lemondott róla, mikor azért érezhetően felvezették ezt a szálat. Kár, de persze megértem. Lehet útközben más irányt választottak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezzel az a probléma, hogy ha nem jogosan adta oda Bo-Katannak a kardot, azzal a legenda szerint megint ráhozza a népére a bajt. Vagy esetleg magára Bo-Katanra.

Egyébként én adnék egy ilyen fordulatot, hogy valami történne Bo-Katannal. Valahogy eddig túl egyenes az út ebben az évadban, semmi komoly plot twist. Vihar előtti csend van, szóval most már jöhetne a vihar :D utolsó 2 részben villanhatna Gideon, neadjisten Thrawn ;) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A londoni teammel most megnéztük, hát fura rész volt, de teszetős. Jack Blacken meglepődtem, egy ideig agyaltam, hogy ez ki, aztán beugrott. Christopher Lloydról tudtam, hogy szerepel az évadban, de nem hittem volna, hogy egy vén szeparatistát fog alakítani, aki még 40 évvel a klón háborúk után is Dookut isteníti. Állati volt a vén hülye. :lol2:

A drois szál nagyon tetszett. Emlékeztetett arra a TCW-részre, amiben R2 és 3PO wellneselni mentek (Evil Plans). Tetszik, amikor megmutatják, hogy a Star Wars droidjai nem egyszerű gépek, sokkal inkább mesterséges lények, afféle robotizált másodrendű polgárok. És most a működésükről is megtudhattunk egy kis újdonságot.

Plazir-15 érdekes világ volt. Mintha a készítők meg akarták volna mutatni, milyen lenne az új Köztársaság, ha nem battyák el. A vezető párocska érdekes volt, de hát a szerelem vak. Grogu lovaggá ütése cuki volt. Érdekes ez az utópia na, láthatóan jó módjukban azt sem tudják, mit csináljanak. De tényleg tetszető, a látványos nem spóroltak. Jó volt B1-es és B2-es droidokat is látni, bár ez a sprintelő B2-es fura volt. Ezek nem voltak se az ep2-3-ban, de a TCW-ben ilyen fürgék. Ugyanakkor egy ideje van egy olyan gyanúm, hogy a Mandiban valamilyen altípust láthattunk (a TCW-ből és néhány más műből már tudni, hogy vannak altípusau a szuper harci droidnak, ahogy a droidekának és a B1-esnek is). Ugyanis a Mandiban látott B1-eseknek van szemük, vörösen világít, ilyenje viszont ninde a korábban látott modelleknek. És a felépítésük is kicsit más.

 

A végén Axe és Bo-Katan párbaja bejött. Szépen kihaszálták a mandik eszközeit, emlékeztetett Vizsla és Maul párbajára. Végül a kard kérdése is jól oldódott meg, az lett, ami adta magát, és többen is beszéltek róla az első részben. Amúgy rendes Dintől, hogy a részletekbe nem ment bele, abba lehet már bele lehetne kötni, de hát senki sem látta - vagyis a szemes rémlény igen, de ő már senkinek sem csacsog -, szóval azt mesél, amit akar. Viszont azért huncut, hiszen ezzel talán már hónapok óta tisztában van, mégis csak most, a taktikailag legjobb pillanatban adta át Bo-Katannak a kardot. Amúgy továbbra is azt vallom, hogy ennek a két emberkének együtt kellene uralkodni valamilyen formában, mert baromi jó páros alakítanak.

 

Összességében tehát tetszett a rész. Szokatlan volt - már a kezdés is a Star Trekkes űrhajó-híd elrendezéssel -, de talán épp ezért okés. Nem mondom, hogy a jövőben csak ilyeneket, de tetszik, hogy bátran mertek valami merőben szokatlant bemutatni, pláne így az évad vége felé. És a sztori sem volt rossz, a köztársasasági utópia is bejött, szóval kirívóan rosszat nem tudnék mondani róla. Talán kicsit cukormázas volt itt-ott, de ez kellett ehhez az utópiához. Igazából végre egy világ, ahol jól alakulnak a dolgok, kivéve a néhány meggajdult droidot leszámítva. Azért a hentesbárddal hadonászó droiidnál az események véres fordulatot vehettek. :para:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én ismerek pár leaket, elvileg azt is, hogy mi az évad utolsó jelenete :P bár a mai rész arra is rávilágított, hogy a leakek nem szentírás, Christopher Lloyd karakterét pl. nagyon mellélőtték. Egy másik Mandalore-i klán vezetőjének írták le, erre csak egy kis senki szeparatista lett :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is eléggé bejött ez a rész. Az eleje alatt értetlenkedtem egy sort hogy most akkor mi van meg mi lesz de aztán csak beindultak a dolgok. Ott találgatóztam hogy a szerelmesek kálváriájával fog-e az egész rész foglalkozni úgy hogy mandi kománkék valahogy odakerülnek és segítenek nekik. Később arra gondoltam hogy azért kellhetett ez hogy úgy mutassák be körülbelül milyen utat választott magának a vagánykodó mandi csapat.
A fő szál szépen kezdődik és szépen halad. A bolygó nagyon klasszul néz ki és az ottani dolgok is klasszul alakultak.
A bolygó felé haladás nem csak a táj hanem az A Függetlenség Napja irányítás átvevős, űrállomásra bedokkoltatásának megidézése miatt is bejövős lett.

 

hLzcItY.jpg


A vonatos rész azért kicsit kizökkentett mivel egy dolog nem jött be benne. Az amikor a járgány elindulása egyedül Bo-ra hat. Ő hátracsapódik tőle míg a többiek simán a helyükön maradnak. Szerintem mindhármuknak be kellett volna kötnie magát mert anélkül amazoknak meg előre kellett volna repülni.
A jókora ebédlő jelenete se panaszkodhat. Annak a fénypontja az amikor a gyerkőc az uralkodónőhöz ugrik amire nevelőapja egy sóhajtással reagál. De végül is a srác már ötven éves szóval lehet már valamennyi beleszólása a dolgokba főleg ha róla van szó.
Bent az asztalnál összegyűlt társaság elég változatos. Poénosan még azt is rájuk lehet mondani hogy színes egyéniségek mert több szín is van rajtuk.
Később az uralkodó pár ügyesen vette rá a két mandit a rájuk váró feladat elvégzésére.
A nyomozást bemutató szálban benne van minden amitől bejövőssé válhatott: például akció, humor, sokak által kedvelt ismerős színész alakította szereplő, frankó helyszínek és droidok.
A vezérlős rész szépen felvezeti a dolgokat. Abból nekem az a legérdekesebb hogy kiderül hogy a három bajtársat  a galaxis leglustább népével hozta össze a sors. Mondjuk érthető hogy a lakók droidokat dolgoztatnak maguk helyett ha már megtehetik.
Az ugnaught-oknál játszódó jelenetben azt bírom nagyon hogy kiderül belőle Din jól tudja használni az öreg komájától tanult kommunikációt. Plusz az is bejövős még ahogy a szerelők elzárkóztak Bo lehúzó szövegelése miatt. Azt valahogy úgy értelmezem hogy az az egész a lenézés szinonimája.
A harci droidos szál a nyomozósdiból a legbejövősebb. Aközben a rakodóknál nekem a "jó zsaru - rossz zsaru" szitu ugrott be.
Az elszelelő szuper harci droid elég érdekes lett. A leterítése után már másodjára jött elő bennem a gondolat hogy talán valamit a Mass Effect 2 videójáték Lair of the Shadow Broker című DLC-je ihletett. Abban is van egy hologramos szalaggal lezárt területen zajló nyomozós jelenet.

 

 

 

A droid báros rész is adja. Az is már az elejével meg tudott venni mivel a mandik megjelenésére a kuncsaftok hasonlóan mozdulatlanná válással reagálnak reagálnak mint az ANH-os Cantinában levők Obi karlevágós mutatványára.
A csapos droid mondókája is érdekes. A két szokatlan látogató által keresett infókon kívül az is kiderül hogy a droidok egyes birodalmiakhoz hasonlóan ők is amnesztiások és hogy köztük és a munkáltatóik között afféle szimbiózis van. Kölcsönösen egymásra vannak utalva mivel a droidok meló híján jól pórul járnának míg a gazdáik nélkülük újra melózhatnának.
A jelenet közben egy fordított párhuzam is előkerül mivel az elsunnyogni igyekvő droidnak nem szabad elmenni míg az ANH-ban Artu-nak nem szabad a Cantinába bemenni.
A mütyür elemzéses jelenet is ott van. Lefogadom hogy azt a droidot az öreg megbízott szabadította rá a többiekre. Abból gondolom ezt hogy akkor gajdult meg mikor amazok már túl közel kerültek a megoldáshoz. Lehet hogy a szeparatista fazon azon keresztül hallgatózott és nézelődött.
A tettes elfogása nagyon klasszul zajlott le. Méltó véget kapott ez a faja nyomozósdi.
A lovaggá ütés nagyon jópofa. Nem igazán tudom hova tenni. Az egyetlen tippem az hogy csak poénból lett a részbe rakva és az uralkodónő azért csinálta mert megkedvelte a gyerkőcöt.
A párbaj is klasszul lett összehozva. Nagyon helyre kellett tenni azt a rossz útra tért bagázst. Azt is jó húzásnak tartom hogy Din magától adta át a kardot. Úgyis lett már adóssága amit a megmentéséért kell Bo-nak törlesztenie.

 

 

8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Hogy találatk rá Woves csapatára?

 

Szerintem Bo elintézte hogy be lehessen mérni a hajóikat amikor megszerezte őket. Az ő hajójával meg bemérte őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Engem ez kicsit Sabine esetére emlékeztet, aki még meg is tanult bánni a karddal, aztán mégis Bo-Katannak adta. 

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezzel az a probléma, hogy ha nem jogosan adta oda Bo-Katannak a kardot, azzal a legenda szerint megint ráhozza a népére a bajt. Vagy esetleg magára Bo-Katanra.

 

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az nem lehet, hogy Bo csak így a mennybe megy. Valami lesz. Jósold meg, abban jó vagy manapság. :D

 

A kovácsnak is lesz hozzá egy-két szava. Lehet meg kell küzdeniük Dinnel. Vagy ez így túl egyszerű lenne?

 

Az teljesen világos, hogy ha Din nincs ott, vagyis inkább a kard, akkor ez egy X lett volna. Tulajdonképp DInre, vagy a kard urára hallgattak a letért mandik.  Bo mivel rukkolt volna elő a kard nélkül, hogy látott egy Mythoszauruszt? Kiröhögték volna. A sötétkard legalább kézzel fogható, legalábbis az egyik vége :). Elég szemfeltépő volt látni, mennyire nem tartják Bót semmire az exei. Bo begubózása így átkeretezve, persze szavaiból sejtettük, más így arcba kapni.

Igen könnyen lehet, hogy ennyivel nincs letudva kit illet a kard.

 

4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

továbbra is azt vallom, hogy ennek a két emberkének együtt kellene uralkodni valamilyen formában, mert baromi jó páros alakítanak.

 

Ebből a részből is látszott, hogy csak együtt tudnak érdemben haladni. egymást lendítik túl az elakadásokon. Jól kiegészítik egymást.:)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Érdekes, nekem ez eszembe se jutott, pedig van benne ráció.

Igen, ez a hívjuk a másik hajó kapitányát, meg egy két kamerabeállítás, az idegen nyelv, olyan klingonos volt. Nagyon arra emlékeztetett. Épp csak az maradt ki, hogy: "-a főképernyőre!" 

 

A rész miliője engem is meglepett. Mert sokszor felmerült a kérdés. Ezt akarom látni? Mi van Gideonnal, mi van a Mithoszaurusszal? Mi van a sötétkarddal? És utóbbi benne van a részben. Az munkál bennünk talán, hogy nem ilyennek indult a sorozat. Klausztrofób volt szűkebb látókörű. Kis világok kis kalandjaira voltunk berendezkedve. De ebben az évadban léptéket váltott a sorozat. Coruscantal, meg ezzel a résszel is. Nagyon nnagyot tágult a perspektívája. Szóval lehet, hogy nem mindig azt akarjuk látni, amit kapunk, de fél nappal később már érezzük, hogy azt kaptuk amire szükségünk volt. Ez egy remek rész. Ha az első évadban lett volna egy ilyen, fél karunkat odaadtuk volna érte. Itt a harmadik évadban is megér egy hüvelykujjat, csak már nagyon izgulunk, hogy mire elég az a két rész ami visszavan, mit kaphatunk azoktól? 

@Rog

Bűnügyi helyszín holocsík az Én a robotban is van.

I+Robot+2004+05+Will+Smith.JPG

De ahogy Din ingerli a doidokat, hogy vajon cselekszik e valamelyik a programja, khm.. Asimov törvényei ellen, hát az is egyértelmű utalás. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Tetszik, amikor megmutatják, hogy a Star Wars droidjai nem egyszerű gépek, sokkal inkább mesterséges lények, afféle robotizált másodrendű polgárok. És most a működésükről is megtudhattunk egy kis újdonságot.

A vér helyett olajos lötty folyt az ereikben csöveikben, amikben nanodroidok szállítják az információt. :) Jó volt, hogy ezt így kibontották. Most már jobban érthető miért viselkednek úgy, mintha lennének érzelmeik. Azt a B2-est is úgy húzták ki a fiókból, mint egy embert a hullaházban. :lol:

 

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Viszont azért huncut, hiszen ezzel talán már hónapok óta tisztában van, mégis csak most, a taktikailag legjobb pillanatban adta át Bo-Katannak a kardot. Amúgy továbbra is azt vallom, hogy ennek a két emberkének együtt kellene uralkodni valamilyen formában, mert baromi jó páros alakítanak.

Adta magát a pillanat és a lehetőség, Din pedig mindig feltalálta magát. :) Az pedig, hogy ők ketten Katannal hivatottak valamire, csak a vak nem látja. Folyton együtt vannak, itt Bo rendesen benyalt Dinnek a dicséretével, szóval szépen építik a kapcsolatukat. Meglátjuk hova fut ki.

 

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Azért a hentesbárddal hadonászó droiidnál az események véres fordulatot vehettek. :para:

Azt én is néztem. :D Ez a hentes droid már harmadszor tűnik fel a történetben.

 

7 órával ezelőtt, Rog írta:

A csapos droid mondókája is érdekes. A két szokatlan látogató által keresett infókon kívül az is kiderül hogy a droidok egyes birodalmiakhoz hasonlóan ők is amnesztiások és hogy köztük és a munkáltatóik között afféle szimbiózis van. Kölcsönösen egymásra vannak utalva mivel a droidok meló híján jól pórul járnának míg a gazdáik nélkülük újra melózhatnának.

Ez jó összefoglalása a helyzetnek. Az ÚK tanulhatna a Plazirtól. A sors iróniája, hogy ezt egy ex-birodalmi hozta létre.

 

7 órával ezelőtt, Rog írta:

Szerintem Bo elintézte hogy be lehessen mérni a hajóikat amikor megszerezte őket. Az ő hajójával meg bemérte őket.

Ez tetszik, ilyesmire gondoltam utána én is.

 

4 órával ezelőtt, Szisz írta:

A kovácsnak is lesz hozzá egy-két szava. Lehet meg kell küzdeniük Dinnel. Vagy ez így túl egyszerű lenne?

Amit vártunk a kovácstól, eddig pont az ellenkezőjét tette, így most nem jósolnám meg mit lép majd ebben az esetben. :D 

 

4 órával ezelőtt, Szisz írta:

Az teljesen világos, hogy ha Din nincs ott, vagyis inkább a kard, akkor ez egy X lett volna. Tulajdonképp DInre, vagy a kard urára hallgattak a letért mandik. 

Nem tudom... Woves nagyon lekicsinylően beszél Dinről, pedig elvileg Din a főnöke abban a percben. Vajon mit tettek volna, ha Djarin "meglengeti előttük a kardot" és parancsolni kezd nekik? 

 

4 órával ezelőtt, Szisz írta:

Elég szemfeltépő volt látni, mennyire nem tartják Bót semmire az exei. Bo begubózása így átkeretezve, persze szavaiból sejtettük, más így arcba kapni.

Teljesen érthető már miért volt depis az évad elején. 

 

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A rész miliője engem is meglepett. Mert sokszor felmerült a kérdés. Ezt akarom látni? Mi van Gideonnal, mi van a Mithoszaurusszal? Mi van a sötétkarddal? És utóbbi benne van a részben. Az munkál bennünk talán, hogy nem ilyennek indult a sorozat. Klausztrofób volt szűkebb látókörű. Kis világok kis kalandjaira voltunk berendezkedve. De ebben az évadban léptéket váltott a sorozat. Coruscantal, meg ezzel a résszel is. Nagyon nnagyot tágult a perspektívája. Szóval lehet, hogy nem mindig azt akarjuk látni, amit kapunk, de fél nappal később már érezzük, hogy azt kaptuk amire szükségünk volt. Ez egy remek rész. Ha az első évadban lett volna egy ilyen, fél karunkat odaadtuk volna érte. Itt a harmadik évadban is megér egy hüvelykujjat, csak már nagyon izgulunk, hogy mire elég az a két rész ami visszavan, mit kaphatunk azoktól? 

Kb. ez a helyzet. :) Ez egy nagy átvezetés a negyedik évadba, közben felépíti a világot és a karakterek motivációit. Ha úgy tetszik, ez már nem az a sorozat ami az első két évadban volt. Nagyon kinyílt az olló.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Bűnügyi helyszín holocsík az Én a robotban is van.

 

Arra már totál nem emlékszem. Biztosabb hogy onnan vették. Plusz a játékban levő is eredhet onnan mivel a muvi hat évvel korábban jelent meg. Amúgy nekem az Én, a robot egyáltalán nem ugrott be a rész nézése közben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.