Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Qui-Gon hamvasztására gondolsz? :)

:)

Bocsi, rosszul fejeztem ki magam, mert végül is magát a ceremóniát nem láthattuk, csak azt tudjuk, hogy Obi-Wan frissen vált Jedi lovaggá... arra gondoltam, mikor Obi-Wan meg Yoda Anakin képzéséről beszélgetnek. "Kitanítom Anakint... Ha kell, a Tanács döntése ellenére is"

Szerkesztve: - Sinistra

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

:)

Bocsi, rosszul fejeztem ki magam, mert végül is magát a ceremóniát nem láthattuk, csak azt tudjuk, hogy Obi-Wan frissen vált Jedi lovaggá... arra gondoltam, mikor Obi-Wan meg Yoda Anakin képzéséről beszélgetnek. "Kitanítom Anakint... Ha kell, a Tanács döntése ellenére is"

Gondoltam, hogy félreértés lesz. :) Az egy tökéletes jelenet.

Hozzászólás ideje:

Szerintem Valorum főkancellár leváltása is nagyszerű jelenet. Az a zene, miután Padmé kimondja az indítványát... Valorum döbbent arca... a Köztársaság bukását jelentik. Palpatine arcát élvezet figyelni, miközben Amidala mondja azokat a szavakat, amiket ő adott a szájába. Elérkezett az ő pillanata. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szerintem Valorum főkancellár leváltása is nagyszerű jelenet. Az a zene, miután Padmé kimondja az indítványát... Valorum döbbent arca... a Köztársaság bukását jelentik. Palpatine arcát élvezet figyelni, miközben Amidala mondja azokat a szavakat, amiket ő adott a szájába. Elérkezett az ő pillanata. :)

De ami ezután jön az is zseniális! Qui-Gon és Obi beszélgetAnakinról a naplementében. Mi ez ha nem igazi Star Wars?

Hozzászólás ideje:

Nekem az tetszik, hogy azt hogy Palpatine megnyerte a kancellárválasztást épphogy csak megemlítik, mintha "egy kicsit elkéstél ezzel" érzetet keltene, pedig itt többről van szó.

Hozzászólás ideje:

Arra mindig is kíváncsi voltam, hogy választják a kancellárt? Közvetlenül vagy a Szenátus által? A gyorsaság miatt szerintem inkább az utóbbiról volt szó.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Pár napja néztem meg megint az első részt, és az elején van az a rész, hogy Sidius utasítja a Kersekedelmi Föderációt, hogy szállják meg a Naboo-t. Ők meg próblémáznak, hogy ez biztosan legális-e. Erre Sidius csak annyit mond: Én majd azzá teszem! :D Ez a mondat ismerve a később történteket zseniális.

Hozzászólás ideje:

Egyet kell értenem. A Prequel Trilógia ha szigorúan vesszük, akkor lényegében Palpatine ármánykodásáról és "zseniális" tervéről szólt: kiirtani a Jediket és megalapítani az I. Galaktikus Birodalmat + ezzel egyidejűleg újra teljhatalomra juttatni a Sitheket. Kegyetlen!

Hozzászólás ideje:

Pár napja néztem meg megint az első részt, és az elején van az a rész, hogy Sidius utasítja a Kersekedelmi Föderációt, hogy szállják meg a Naboo-t. Ők meg próblémáznak, hogy ez biztosan legális-e. Erre Sidius csak annyit mond: Én majd azzá teszem! :D Ez a mondat ismerve a később történteket zseniális.

Végül is ha közvetlenül nézzük, akkor a Naboo megszállás nem lett legalizálva, elvégre Padméék keresztbe tettek (nem írta alá a megszállást legalizáló dokumentumot), és a megszállókat letartóztatták. Ami utána következett, az már más lap.

Hozzászólás ideje:

Végül is ha közvetlenül nézzük, akkor a Naboo megszállás nem lett legalizálva, elvégre Padméék keresztbe tettek (nem írta alá a megszállást legalizáló dokumentumot), és a megszállókat letartóztatták. Ami utána következett, az már más lap.

Hát igen, a felelősségre vonás már valahogy elmaradt, ami szinte egyenértékű a szabályossá tevéssel.

Hozzászólás ideje:

Ezt inkább úgy értettem, hogy törvényessé csak az teheti akinek megvan a joga hozzá. Tehát a kancellár később pedig az uralkodó.

És erre értettem, hogy zseniális a további történéseket ismerve már a legelején elhangzik Palpi célja :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nem lett legálissá téve. A felelősségre vonás elmaradt, ez tény, de Dooku ugye azt mondja Obinak a Geonosison hogy a neimoidik lepaktáltak Sidious-szal de ő rászedte őket. Feltételezem Dooku ekkor a "hivatalos" verziót mondja, vagyis tényleg volt valami alapja, a neik tényleg elégedetlenek voltak. A szeparatisták vezetője hivatalosan Dooku volt, azt hogy mögötte áll egy holografikus csuklyás egyén kevesen tudták még a neimoidik közül is.

Hozzászólás ideje:

Nem lett legálissá téve. A felelősségre vonás elmaradt, ez tény, de Dooku ugye azt mondja Obinak a Geonosison hogy a neimoidik lepaktáltak Sidious-szal de ő rászedte őket. Feltételezem Dooku ekkor a "hivatalos" verziót mondja, vagyis tényleg volt valami alapja, a neik tényleg elégedetlenek voltak. A szeparatisták vezetője hivatalosan Dooku volt, azt hogy mögötte áll egy holografikus csuklyás egyén kevesen tudták még a neimoidik közül is.

Ezt nem is úgy értettem, hogy azért zseniális a mondat, mert később valóban legálissá lett volna téve. (Tudom, hogy nem.)

Hanem, legálissá csak egy uralkodó tehet dolgokat. (vagy akkoriban a Szenátus még), és ez a mondat előreutal Palpatine Császári terveire. :)

Hozzászólás ideje:

Őőőő... Szép ez az elmélet, csak ott hibádzik kicsit, de tényleg csak egy hangyányit, hogy Dooku a neimoidiak füle hallatára mondja, hogy a mestere majd megbosszúlja a Köztársaság árulását. Az ep3-ban pedig Gunray személyes diskurál Sidi papával. ;):)

Hozzászólás ideje:

De éppen ez az, az ep3 tanulsága szerint a szeparatisták valódi vezérei, a Tanács ismerte Sidioust. Márpedig az Obi-Wannak előadott mese szerint pont, hogy a Tanács fő szószólója, Gunray nem tudhatott az öreg kámzsásról (elárulta, mondja Dooku; nem loholok attól segítséget kérni, akinek a főnöke elárult engem). Vagyis tök mindegy, hogy holoneten tett bejelentést, avagy sem, a Szeparatista Tanács tudta, hogy Sidious az úr. Így amit Dooku Obi-Wannak mond, merő hazugság.

• 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Kétségkívül az a legjobb jelenet, amikor az elején az egyik helytartó (nem Nute Gunray) megszólal: "Hol van-nak a dro-i-de-kák?". :D

Szerkesztve: - DarthMaul31

• 3 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Nekem a kedvencem a The Phantom Menace-ben az, amikor Qui-gon Obi-wannal az oldalán harcol a film végén Darth Maul ellen. Az egy igen erős rész volt, úgy gondolom, bár nálam korántsem a legjobb párbajozós jelenet a Sagában.

Tetszett még a víz alatti városban játszódó jelenet (amikor Obi-wanék Jar-Jarral együtt a víz alá mennek a film elején), illetve a háborúsdis részek. :)

Szerkesztve: - caseyjones

• Ody Mandrell kiemelte és kiemelésből visszavonta ezt a topikot
  • 1 évvel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Tegnap elkezdtem újranézni a filmeket, így jövő hét keddre végezhetek a TLJ-al és már rengetegszer láttam ezt is, mégis még mindig elkap az a gyermeki érzés, ami Anakinon is tükröződik, amikor először megpillantja Coruscant felhőkarcolóit. Mindig is szerettem a nagyvárosokat és mikor a SW-ban láthattunk egy egész bolygónyi méretű hatalmas várost, az rögtön a kedvencemmé vált (bár talán a Klónok Támadásában ez jobban kidomborodott). A kedvenc jelenetnek azonban én is inkább a film végi hármas fénykardpárbajt mondanám, ahogy megjelenik Maul és megszólal a Duel of the Fates az még mindig libabőr (a kedvenc JW témám) és ebben a párbajban van minden, akció, érzelmek, áldozat, katarzis és azt hiszem ettől az ez a Saga ami, egy fantaszikus űreposz!

Hozzászólás ideje:

Tatooine mindent visz nálam, csak Coruscantot nem. Hehe. A sivár bolygó minden jelenete arany, Jar-jar sok, de letojom. A verseny, Watto boltja - Watto az egyik naaaagy kedvencem, nem tudom megunni, szinkronja is zseniál - Anakin és anyja, a szerelőcsarnok, stb. Minden! Tatooine ebben a filmben akkorára dagasztja a galaxist, hogy... akkorára. :) Qui-gon szerepe és Neeson játéka... és a végén beköszön Maul is, hihetetlen coolsággal. Lucas hasít, nagyot megy ezen a bolygón, minden epizódban, amikor épp ott járunk. Lehet, onnan származik az Öreg. ;) 

Szerkesztve: - Darth Porg

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.