Jump to content

Group 32: Dedra Meero, Tala Durith, Major Partagaz


Star Wars Winter Madness Group 32  

18 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?

  • Dedra Meero
  • Tala Durith
  • Major Partagaz

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 05/28/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Ez nálam egy no-brainer Dedra. Nagyon kedveltem a karakterét, olyan igazán utálni való volt az Andorban, mint Syril is, csak ő nem volt annyira creepy, hanem egy sokkal kimértebb, számítóbb figurának tűnt. Tetszett ahogy megmutatták a gyengébb énjét is, mikor Syril kimenti a végén a Ferrixről, de a legjobb talán mégis az volt amikor Bix vallatásánál manipulálta a szituációt. Okos, ambiciózus, határozott és közben egy igazán gátlástalan gonosz karakter. Ilyenből sok nőt nem tudnék most felsorolni a Star Warsból, de Dedra kifejezetten jól sikerült, már a nézésében is van valami elnyomott, felszín alatti agresszivitás, nagyon jó volt Denise Gough a szerepben, ahogy életre keltette őt.

Link to comment
Share on other sites

Ez már csak azért is nehéz döntés számomra, mert három napja este a munka üresjárataiban megnéztem Dedra és Partagaz közös jeleneteit, meg Dedra önálló pillanatait. Azt megelőzően egy nappal meg az Obi-Wan Kenobi futott a háttérben, és Tala jelenetei azok között voltak, amikre odapillantottam. Szóval mintha csak megéreztem volna, hogy ezek fognak itten párbajozni, így jó rákészítettem magamat a döntésképtelenségre. :)

Talán, mivel muszáj, így Talát ejteném ki első körben. Egyrészt, mert kompetens birodalmi tisztet nem sokat láttunk, kompetens birodalmiból lett hősies lázadót viszont annál többet. Pedig erős karakter, az Obi-Wan Kenobi által felsorakoztatott új szereplők közül talán a legerősebb. Beszámolója a megtéréséről szívszorító, pláne annak tükrében, hogy a Rebels alapján csak sejthettük, miket művelhetnek az inkvizítorok, de itt kendőzetlen elmesélést kaptunk róla, noha látni még mindig nem láthattuk - de talán jobb is. Halála pedig nagyon hősies, és kifejezetten tetszik, ahogy az az ostobának beállított, de amúgy nagyon is okos droid védi őt. Külön erénye a nőnek, hogy nagyban formálta Leia nézeteit, hisz ő az első azon emberek túlságosan is hosszú sorában, akiket a hercegnő a következő négy évtizedben elveszít.

Marad tehát Dedra Meero és Partagaz őrnagy. Mindkettő üdítő színfoltja a Birodalomnak, olyan emberek, akik hűségesen szolgálják a rendszert és jelenleg látszatja sincs annak, hogy akárcsak szimpatizálnának a lázadók nézeteivel. Mindezeken túl értik a dolgukat és hatékonyak. Oké, voltak azért még kompetens birodalmiak, Tarkin, Krennic vagy Piett sem tyúkeszű, de ők végül áldozatává estek saját becsvágyuknak, arroganciájuknak vagy szűklátókörűségükön. S bár Dedránál a becsvágy azért szerepet játszik, se Partagaz, se Dedra nem annyira arrogáns, hogy lebecsüljék ellenfeleiket, és képesek nagyban gondolkodni. Összességében úgy érzem, ők eddig az egyetlenek, akik felérnek Thrawnhoz, és a kékbőrű főadmirálishoz hasonlóan vagy olyan fognak elbukni, amivel lehetetlenség előre számolni (megjelenik a semmiből egy isteni hatalommal bíró lény) vagy pedig érthető okokból nem számolnak azzal, hogy a sajátjaik támadják hátba őket, azaz a belső rivalizálás banánhéján csúsznak el.

Imigyen mindkét szereplő jelenetei aranyat érnek. De talán mégis inkább Dedrára teszek, mert egyrészt, mert ilyen nagyformátumű női antagonistája még egy nincs a Star Wars-ban. Talán még Arihnda Pryce-t, a Lothal kormányzóját tudnám példának állítani, de ő sem ér fel Dedrához. Másrészt a sztori egyik főszereplőjeként őt jobban kibontották, mint Partagazt, imigyen több oldalát is megsimerhettük. Láthattuk undorodni, félni, dühösnek és bizonytalannak lenni, szóval komplexebb karakter, mint az őrnagy.

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos végeredmény:

 

Dedra Meero - 7

Tala Durith - 6

Major Partagaz - 5

 

Mindhárom karakternek ez volt az első megmérettetése. Soha senki sem nyert még fordulót 7 ponttal a Madness történetében. Eddig Kanan Jarrus tartotta ezt a rekordot, 8 ponttal, 2017-ben. Akkor viszont 4 jelölt volt a csoportban.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information