Ugrás a kommentre

Group 32: Dedra Meero, Tala Durith, Major Partagaz


Donát

Star Wars Winter Madness Group 32  

18 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?

    • Dedra Meero
    • Tala Durith
    • Major Partagaz

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Ez nálam egy no-brainer Dedra. Nagyon kedveltem a karakterét, olyan igazán utálni való volt az Andorban, mint Syril is, csak ő nem volt annyira creepy, hanem egy sokkal kimértebb, számítóbb figurának tűnt. Tetszett ahogy megmutatták a gyengébb énjét is, mikor Syril kimenti a végén a Ferrixről, de a legjobb talán mégis az volt amikor Bix vallatásánál manipulálta a szituációt. Okos, ambiciózus, határozott és közben egy igazán gátlástalan gonosz karakter. Ilyenből sok nőt nem tudnék most felsorolni a Star Warsból, de Dedra kifejezetten jól sikerült, már a nézésében is van valami elnyomott, felszín alatti agresszivitás, nagyon jó volt Denise Gough a szerepben, ahogy életre keltette őt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez már csak azért is nehéz döntés számomra, mert három napja este a munka üresjárataiban megnéztem Dedra és Partagaz közös jeleneteit, meg Dedra önálló pillanatait. Azt megelőzően egy nappal meg az Obi-Wan Kenobi futott a háttérben, és Tala jelenetei azok között voltak, amikre odapillantottam. Szóval mintha csak megéreztem volna, hogy ezek fognak itten párbajozni, így jó rákészítettem magamat a döntésképtelenségre. :)

Talán, mivel muszáj, így Talát ejteném ki első körben. Egyrészt, mert kompetens birodalmi tisztet nem sokat láttunk, kompetens birodalmiból lett hősies lázadót viszont annál többet. Pedig erős karakter, az Obi-Wan Kenobi által felsorakoztatott új szereplők közül talán a legerősebb. Beszámolója a megtéréséről szívszorító, pláne annak tükrében, hogy a Rebels alapján csak sejthettük, miket művelhetnek az inkvizítorok, de itt kendőzetlen elmesélést kaptunk róla, noha látni még mindig nem láthattuk - de talán jobb is. Halála pedig nagyon hősies, és kifejezetten tetszik, ahogy az az ostobának beállított, de amúgy nagyon is okos droid védi őt. Külön erénye a nőnek, hogy nagyban formálta Leia nézeteit, hisz ő az első azon emberek túlságosan is hosszú sorában, akiket a hercegnő a következő négy évtizedben elveszít.

Marad tehát Dedra Meero és Partagaz őrnagy. Mindkettő üdítő színfoltja a Birodalomnak, olyan emberek, akik hűségesen szolgálják a rendszert és jelenleg látszatja sincs annak, hogy akárcsak szimpatizálnának a lázadók nézeteivel. Mindezeken túl értik a dolgukat és hatékonyak. Oké, voltak azért még kompetens birodalmiak, Tarkin, Krennic vagy Piett sem tyúkeszű, de ők végül áldozatává estek saját becsvágyuknak, arroganciájuknak vagy szűklátókörűségükön. S bár Dedránál a becsvágy azért szerepet játszik, se Partagaz, se Dedra nem annyira arrogáns, hogy lebecsüljék ellenfeleiket, és képesek nagyban gondolkodni. Összességében úgy érzem, ők eddig az egyetlenek, akik felérnek Thrawnhoz, és a kékbőrű főadmirálishoz hasonlóan vagy olyan fognak elbukni, amivel lehetetlenség előre számolni (megjelenik a semmiből egy isteni hatalommal bíró lény) vagy pedig érthető okokból nem számolnak azzal, hogy a sajátjaik támadják hátba őket, azaz a belső rivalizálás banánhéján csúsznak el.

Imigyen mindkét szereplő jelenetei aranyat érnek. De talán mégis inkább Dedrára teszek, mert egyrészt, mert ilyen nagyformátumű női antagonistája még egy nincs a Star Wars-ban. Talán még Arihnda Pryce-t, a Lothal kormányzóját tudnám példának állítani, de ő sem ér fel Dedrához. Másrészt a sztori egyik főszereplőjeként őt jobban kibontották, mint Partagazt, imigyen több oldalát is megsimerhettük. Láthattuk undorodni, félni, dühösnek és bizonytalannak lenni, szóval komplexebb karakter, mint az őrnagy.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hivatalos végeredmény:

 

Dedra Meero - 7

Tala Durith - 6

Major Partagaz - 5

 

Mindhárom karakternek ez volt az első megmérettetése. Soha senki sem nyert még fordulót 7 ponttal a Madness történetében. Eddig Kanan Jarrus tartotta ezt a rekordot, 8 ponttal, 2017-ben. Akkor viszont 4 jelölt volt a csoportban.
 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.