Ugrás a kommentre

Főtábla döntő 8: Bail Organa vs. Saw Gerrera


Donát

Főtábla döntő 8 - Star Wars Winter Madness  

20 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

13 perccel korábban, Donát írta:

Sehol egy hozzászólás? Na akkor mondom én: nálam egyértelműen Galen, aki bár kevésbé megosztó karakter, mint Saw, az egyéni drámája révén nálam ebben a párharcban kimagaslik az ellenfeléhez képest. 

Mármint Bailre gondoltál, igaz? :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez sem könnyú menet, gyakorlatilag a Birodalommal szemben ellenállás két pontját jelenítik meg. Saw a harcosan, frontálisan kiálló, adott esetben a határokon is túlmenő felkelő, míg Bail megfontoltabban haladó lázadó, aki nem ajtóstól akar nekirontani a Birodalomnak. Ettől még mindketten ugyanazon a vonalon mozognak, de az eszközeik, a habitusuk teljesen más. Saw a Rogue Oneban lett igazán emlékezetes és ott alapozták meg a renoméját is. Gyakorlatilag ő lett a felkelől fekete báránya, aki néha még a sajátjait is megriasztja, fejcsóválásra készteti. Emiatt hajlok felé, de közben ott van Bail is, aki meg egyszerűen csak szimpatikus. Tetszik, hogy próbálja megőrizni a méltőságát még az olyan sötét időkben is, mint a Birodalmi éra, ezt láthattuk az Obi-Wan sorozatban is és valahogy megtestesíti a régi Köztársaság eszméjét ethoszát, de közben megpróbál az új realitások között lavírozni. A kapcsolata Leiával nagyon sokat dobott rajta, ami annak fényében kiemelendő, hogy remek folytatása annak a vonalnak, hogy milyen jóban voltak Padméval.

 

Saw egy olyan tüske a köröm alatt, ami kellemetlen, nehezen kipiszkálható, ami hiányosságot érzek benne, hogy szembeállítva Luthennel a stratégia, az átfogóbb, nagyobb léptékű tervezés mintha nem annyira lenne meg benne, de a küzdeni akarását, a kérlelhetetlen kitartását nem lehet megkérdőjelezni, hogy ő nem hagyja magát a Birodalommal szemben. Egy szürkezónás ember, akiből tök jó, hogy minél több feltűnik a felkelésben, így sokkal életszerűbbé téve azt. Mégis jó, hogy vannak ilyen Bail féle szereplők is, akik egy biztos igazodási pontot jelentenek, nem törtnek meg, de nem is billennek el morálisan. Jimmy Smits a megjelenésével, a gesztusaival is ezt kimért nyugodt erőt hozta és bennem ez nagyon megmaradt, úgyhogy végül azt mondom, hogy Bail.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nálam is egyértelműen Bail! Minden téren sokkal szimpatikusabb Sawnál, de mint karakter is sokkal többre tartom. Ő képviseli azt a pozitivitást és morális fölényt, amire sötét időkben (meg amúgy is) ritkán van példa. Az Obi-Wan Kenobiban látott kapcsolata Leiával külön piros pontot érdemel. 

 

Saw vele szemben a "cél szentesíti az eszközt" kétes elvét valló partizán, akinek oké ártatlanokat is halálba küldeni a célért. Mint karakter, nem rossz, mert általa tudatosulhatott jobban az, hogy a Lázadók sem csupa jófiúk gyülekezete. Ennek ellenére, Bailhez képest nálam fasorban sincs. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hivatalos végeredmény:

 

Bail Organa - 14

Saw Gerrera - 6

 

Bail Organa ezzel eddig 76 pontot gyűjtött és 4 győzelemmel áll. 

Saw 43 ponttal és 2 győzelemmel fejezte be az idei játékot. 

 

Bail Organa ellenfele majd az Uralkodó lesz a következő körben. Ez lesz az első olyan párharc a Madness történetében, ami másodjára fordul elő. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését
2023. 07. 16. - 20:40, Donát írta:

Bail Organa ellenfele majd az Uralkodó lesz a következő körben. Ez lesz az első olyan párharc a Madness történetében, ami másodjára fordul elő. 

Mondtam már, de imádom ezeket a stat. infókat! :)

Pedig olyan szépen ment Bail! 

Lehet, kap tőlem egy szavazatot, az öreg Sheev ellen. Csak nehogy mindeenki troll-módba kapcsoljon.. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.