Ugrás a kommentre

Főtábla döntő 15: Grogu vs. Hera Syndulla


Donát

Főtábla döntő 15 - Star Wars Winter Madness  

24 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Nekem Grogu sajnos nem tudott túllépni azon, hogy cuki, és hogy alapvetően ennyi a karakter, erre a 3. évad csak ráerősített. Remélem látjuk még és jobban kibontakozhat. Úgyhogy ez Hera

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Yoda József írta:

azon, hogy cuki, és hogy alapvetően ennyi a karakter, erre a 3. évad csak ráerősített.

Nem akarok kötözködni, de pont a harmadik évadban voltak olyan jelenetei ami már ezen pont, hogy túlmutat. Din megmentése, nem is egyszer. A végső csatában pedig ő is szerves része az egésznek.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem Hera tucat karakter. Természetesen nem rossz, de semmi extra. Grogu minden ízében forradalmi és hatalmas ötlet. Szerintem a világon mindenhol söpréssel nyerne Grogu, de ezen a szavazáson én már nem lepődök meg semmin.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Grogu nálam a 3. évadra elvesztette kissé a varázsát. Sokszor az volt az érzésem hogy maximum cukiságfaktorként funkcionál. De a végső csatát illetően Odynak igaza van. Mégis az volt az érzésem hogy az ő történetét le kellett volna zárni a 2. évad végén.

 

Hera számomra az ideális erős nő karakter, minden határozottságával és ezzel együtt gyengédségével. Az Ahsoka ezt szerintem még inkább erősíteni fogja, így megelőlegezem neki a voksot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Grogu nálam a 3. évadra elvesztette kissé a varázsát.

Nekem pont ott jött be. Látható volt mit akarnak kezdeni a karakterrel: elindult a mandalori úton, de ezt leszámítva is elég fontos volt.

 

7 perccel korábban, Nute Gunray írta:

De a végső csatát

Plusz a bányában ahol egymaga kiszökik és szól Katannak. Az epizód kulcsszereplője. Grogu a harmadik évadban sokkal szervesebb része a történetnek, mint korábban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez nehéz. Ha nem lett volna olyan a Mandi harmadik évada, mint amilyen végül lett, gondolkodás nélkül böknék Herára. De olyan lett, amilyen lett, így viszont már nehéz. A hölgy vezetői és pilóta képessége, anyai odaadása a csapata iránt olyan, ami magasan a Star Wars tucatkarakterei közé emeli és különlegessé teszi. Eleve nem nyüzsögnek az anyai szerepben leleldző nők a Star Wars-ban, azok java meg vagy meghal, mielőtt ebben a szerepben kibontakozhatna (Padmé, Lyra Erso), vagy tragédiába torkollik a nevelés (Shmi, Leia, Beru, Miramir), vagy problémás a kapcsolata a gyermekével (Mothma, Nora Wexley). Hera ezzel szemben sokáig életben maradt, kibontakozhatott a csapat anyukájaként és ebben a szerepkörben sikeres lett, nem halt meg időelőtt, az egyik "gyermeke" nem követett el rémtetett, nem is problémás a kapcsolatuk. Szóval távolról sem tucatkarakter, sőt talán ő az egyetlen, akiről mindez elmondható.

 

Viszont az is egyértelmű, hogy már Grogu sem csak egy cukimuki figura, akinek ez az egész szerepe. A harmadik évadban már nem csak a táskában lapító plüssmaci szerepét töltötte be, hanem tevékenyen részt vett a cselekmény alakításában. Kezdjük azzal, hogy a harmadik évadban Djarin és Grogu végig képesek egymással kommunikálni, ami nagy plusz, hiszen így a kis füles végre normális interakcióba tudnak lépni egymással. IG-12 behozásával pedig ideiglenesen a nézők felé is sikerült többet átadnia - ez a vonal nekem azt sugallja, hogy a készítők haladnak abba az irányba, hogy Grogu megszólaljon. Megkockáztatom, ez a negyedik évadban meg fog történni.

Aztán ott van az a tény, hogy több epizódban is akciózott. Eleve neki köszönhetjük a harmadik évad fő szálának megindulását, azaz Bo-Katan Kryze bevonását. Ha Grogu nincs, a csaj még mindig a Kalevalán meresztené a formás hátsóját. Plusz Djarint megcsócsálta volna egy technovámpír. Szóval már ez nagy változás, hogy Grogu nem a védenc vagy a cselekmény kiváltó oka, hanem a cselekmény formálója, nagy változás a korábbiakhoz képest. És ezután sem lett inaktívabb, IG-12 behozásával még szabadabban mozoghatott, a végső harcban pedig apu, anyu és porontyuk végül már összehangolva harcolt a gonosz ellen. Tehát a cukisága még mindig része (az is marad, ha csak nem torzítják el), már nem csak ez az egyetlen eleme, már nem csak ennyiről van szó az ő esetében. A cselekmény és a történet befolyásoló elemévé vált, aki nélkül sok minden máshogy alakult volna. És most, hogy ezt így levezettem, döntöttem el, hogy Grogura voksolok, mert ez a fejlődés most jobban megragadott, mint Hera erős és szimpatikus jelenléte.

 

Amúgy miért nem Din Gorgu-ként szerepel a szabazólapon? Ez a teljes neve. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igazából nem kéne, hogy nehéz legyen, mert imádom Grogut, Hera pedig nekem is egy tucatkarakter, viszont Groguban még mindig nem érzem azt a potenciált ami lehetne benne azon kívül, hogy cuki és évadonként van egy-egy nagyon jó pillanata - ettől függetlenül Grogura szavaztam. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

57 perccel korábban, Dzséjt írta:

Amúgy miért nem Din Gorgu-ként szerepel a szabazólapon? Ez a teljes neve. :) 

Örülj, hogy nem Baby Yoda lett. :P:D 

Amúgy még nem épült be nálam olyan szervesen a Mando 3. évad vége, ezért. :) Most már így marad az ideiben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

27 perccel korábban, Dzséjt írta:

De azért Rey Skywalker lesz, ugye? :P :hehe:

:P

image.png

 

Végül Grogura ment a szavazatom. Nemcsak a karakter jelene, hanem a karakter jövője miatt. Yodából kiindulva Grogu a következő nemzedék SW generációinak az ikonikus hőse lehet. Egy ilyen karaktert a főtáblán szeretnék látni. Sajnálom Herát, mert egyébként kedvelem és üdítő, erős női karakternek tartom az SW univerzumában.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Grogu egy jól kitalált karakter, aki méltán lett népszerű, és vált szinte azonnal ikonikussá. Aranyosságán túl Dinnel való kapcsolata is megkapó: a megismerkedésük, a kettejük közti kötelék kialakulása, majd erősödése, stb. Tetszetős és érdekes továbbá a mandalori/Jedi hitvallások közti vékony mezsgyén való egyensúlyozása. Mert bár az Ossuson előbbit választotta, azért a Jedi-vonalon is bőven van benne potenciál. Viszont szerintem Grogu fele ennyire se lenne népszerű, ha nem egy cuki-muki figura lenne, és pusztán a jelleme alapján aligha tarolna ekkorát világszinten. Nagy hátrány, hogy beszéd híján kevésbé lehet mélyen megismerni őt, mint egy kommunikatív karaktert. Az, hogy a jövő mit tartogat Grogu számára, engem nem befolyásol, hiszen Hera jövője is tartogathat még számos érdekességet, főleg, hogy nyakunkon az Ahsoka.

 

Hera esetében a "tucatkarakter" megnevezés nálam nem állja meg a helyét, sőt. A Lidércek csapatából az egyik, ha nem a legkedvelhetőbb számomra, de összesítve, a női SW karakterek listáján is bőven kiemelkedő helyen van nálam. A motiváló és összetartó ereje annak a csapatnak, akik megannyi borsot törtek a Birodalom orra alá. Ha kell érző, ha kell bölcs, ha kell kemény és határozott. Elfogultság nélkül, csak pozitív jelzők jutnak eszeme róla. Ha Grogu sztorira ható tevőleges akcióit kiemeljük, miért nem emeljük ki Heráéit is? Legalább annyi akad neki is a Rebels 4 évadában, ha nem több. Okkal vált a Lázadás fontos tagjává, ahogy később, az Új Köztársaság tábornokaként is bőven aktív részt vállalt a Galaxis jobbá tételében.

 

Én elismerem, és szeretem Grogut is. Nem bánom azt se, ha ő jut tovább. De a voksomat Hera kapja. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Itt Odyval értek egyet. Hera nekem is tucatkarakter. Nem rossz, de nyomot nem nagyon hagyott bennem. Remélem ez változik az Ahsoka sorozattal.

 

Ha Grogu csak cuki lenne már akkor is nyerné nálam ezt a párviadalt. De szerintem ennél már többet mutatott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Grogu egy kedves kis aranyos, jópofa karakter, de sohasem volt úgy a kedvencem, mint egy olyan karakter, akinek szövege is van. Eleinte jobban örültem volna, ha nem tér vissza egyből Mando mellé a 2. évad fináléja után, de a 3. évadban sokat lendítettek rajta, a Jedi Templomos visszaemlékezős részt pl. kifejezetten élveztem. 

Hera viszont régen is nagyon szimpatikus volt és most az újranézés alatt (3. évad) kristályosodott ki bennem, hogy ő a kedvencem a Ghost csapatából. Tényleg mintha az anyjuk lenne, felemeli őket, bátorítja ha kell és ő az aki összetartja a csapatot, de közben megvannak a maga gyengeségei is amit le kell győznie. Nagyon kedvelem úgyhogy nálam ez egyértelműen Hera.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozom, egyetértek, de fájó szívvel Hera miatt. 

Egy kis befolyásolás ha megengeditek: Hera garantáltan meg fog állni a Fő táblán, míg Grugu nem biztos. 

Bár most, ahogy írom, rájöttem, hogy ez kétélű dolog, ez érv, vagy éppen ellenérv is lehet Gru esetében. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Herát nyomatod miközben Grogura szavaztál? Nem ez az első ilyen fura írásod már a szavazás kapcsán. :D Hera nem fogja megállni a helyét a főtáblán. Bár Grogu itteni "népszerűségét" elnézve, lehet, hogy ő sem. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem. Hérát sajnálva fogok Grogura szavazni este, mert úgy érzem Grogu beleszólhat a főtáblába is.

Ja és persze, hogy fura érzéseim vannak, ha mindkét karaktert szeretem. :)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.