Ugrás a kommentre

Part 8 - The Jedi, the Witch and the Warlord


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

8. rész - The Jedi, the Witch and the Warlord / A Jedi, a boszorkány és a hadúr

 

a8.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Rick Famuyiwa

 

Helyszín: Peridea, Dathomir

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen

Ezra Bridger - Eman Esfandi

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Baylan Skoll - Ray Stevenson

Shin Hati - Ivanna Sakhno

Huyang - David Tennant

Morgan Elsbeth - Diana Lee Inosanto

Hera Syndulla tábornok - Mary Elizabeth Winstead

Enoch százados - Wes Chatham

Aktropaw - Jeryl Prescott Gallien

Klothow - Claudia Black

Lakesis - Jane Edwina Seymour

Anakin Skywalker - Hayden Christensen

Beyta hadnagy - Dawn Dininger

Vic Hawkins elsőtiszt - Nican Robinson

C1-10P "Chopper" - Dave Filoni

Morai

LS-757

 

Történet

Ahsoka, Sabine és Ezra rohamot indítanak az éjnővérek erődje és a távozni készülő Chimaera ellen. Vajon hőseinknek sikerül megállítaniuk Thrawn-t, mielőtt az elindul vissza a Galaxisba, hogy elpusztítsa az új Köztársaságot vagy Perideán ragadnak?

 

Érdekességek

- "Úgy tekintek a harci koreográfiára, mint a párbeszéd egy másik formájára, ahol a karaktert máshogy kell kifejezned. Amikor Dave-vel [Filoni] Morgan Elsbeth-ről beszéltünk, megértettem, hogy egy bizonyos harci kódex szerint él. Nagyon úgy éreztem, hogy ismeri Ahsoka természetét, és a magában rejlő lenyűgöző harci szellemet, amely révén a karaktere képes felvenni a harcot Ahsokával, bizonyos téren igazán megtisztelő. Jó, ha próbára teheted a képességeidet." - Diana Lee Inosanto (Morgan Elsbeth) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Van egy fényképem [Ming Qiu harci koordinátorral], amin úgy tűnik, mintha valaki vizet locsolt volna rám, annyira izzadok, ő pedig csak mosolyog... Imádta, mintha azt gondolta volna, hogy 'Ha nem izzadsz, akkor még a felszínét sem súrolod annak, milyen keményen kell dolgozni.' Folyton azt kérdezte, 'Túl kemény vagyok?', mire én 'Nem, imádom. Tényleg imádom." - Rosario Dawson (Ahsoka Tano) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Nagyon eltökéltek voltunk, hogy érződjön a sorozat által megkövetelt harci intenzitás, és örülök, hogy megincsáltuk... intenzív volt. A szerep fizikai része teljesen egy volt a karakter identitásával - nem lehetett szétválasztani őket." - Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
-"Rengeteget lehetne beszélni a karakterről - mármint, milyen egy jó gonosztevő? Olyan, akinek átérezzük az indítékait. Akinek van célja. Ő egy stratéga, aki nem érzi az Erőt, de kapcsolatot teremt sötét erőkkel, hogy segítsék a céljait. Elintézi a dolgokat, kifinomult és nyugodt, aki mindig hét lépéssel előtted van." - Lars Mikkelsen (Thrawn főadmirális) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Csak hátradőlsz és boldog vagy, hogy láthatod ezeket az embereket, ahogy eljátsszák ezeket a karaktereket. Valójában igazán rendkívüli, mert megírod az egészet, sokat vagy egyedül, kifejleszted a környezetet, a karaktereket, és fogalmad sincs, kik azok a személyek, akik életre kelthetik őket." - Dave Filoni (az Ahsoka alkotója) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "A Star Warsnak a kapcsolatokról, az emberekről és a családokról kell szólnia, legyenek azok biológiaik, vagy mások. A tanulásról, a bizonyos életkor eléréséről, a hős utazásáról. Több generáció is jelen van, és imádom ezeknek a karaktereknek az energiáit." - Jon Favreau (az Ahsoka executive producere) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel. 

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.    

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: Part 8 - The Jedi, the Witch and the Warlord

Hát ez nem olyan évadzáró volt, mint amire számítottam, de kétségtelenül remekül szórakoztam rajta. És megeszem a kalapomat, ha ezt így, ebben a formában egy évadosra tervezték. Hiszen nem csak Thrawn, de Ahsoka és Sabine, de Baylan és Shin sztorija sincs elvarrva, de még azt sem tudtuk meg, mi van a ládákban. Bár Ezra szavai alapján egyre biztosabb vagyok abban, hogy ezek nem koporsók, hanem hibernációs kapszulák. Ezra mondta, hogy Thrawn felébresztette a boszorkányokat. Ébreszteni hibernációból egyszerűbb, mint a halálból. És a hibernátoroknak több szükségük van műszerekre, mint a koporsóknak.

 

Na de nézzük. Hát, a nighttrooperek végül tényleg zombietrooperek lettek és a death trooperek is itt már szó szerint vették a nevüket - ez utóbbi amúgy remek kikacsintás volt arra, hogy őket már a Birodalom is holtakból teremtette meg. Mondjuk remélem, ezzel nem ezt akarták megerősíteni, szimplán csak annyi, hogy Thrawn halálosztagosai meghaltak, és az éjboszik életre keltették őket (lásd a Rebels végét, ahol Ezra lelőtte őket).

Aztán, Morgan is közelebb került a megismert éjnővérekhez, még Talzin kardját is megkapta a TCW-ből. Nem semmi. De sokra nem ment vele, mármint, az életét nem menthette meg. De legalább elérte azt, amit akart, elég ideig feltartotta Ahsokát (és Sabine-t), hogy ne érjenek el a Chimaerára. Amúgy ez tetszett, hogy Thrawn most mindent egy dolognak, a hazajutásnak rendelt alá. Bár igyekezett minimalizálni a veszteségeket, az időnyerés mindennél fontosabb volt. És láthatóan tanult a hibáiból.

Amúgy a párbaj igazán látványos volt, ahogy a csillagromboló elindulása is hazafelé. Ezra is elkészítette a harmadik fénykardját, jól visszatért a kék színhez - amúgy lassan lekörözi a fénykardok számában Anakint. :lol: Ami pedig az epizód végét illeti, hát szerintem több kérdésünk van, mint amennyi a sorozat elején volt. Egyrészt, itt van Baylan, aki az Atya, a Fiú és a lefejezett Leány hegyszobráról nézte "Mordort" a távolban. Mi a fenét követ ez? Mortis be lesz ide vonva, ez már fix. Már csak azért is, mert Ahsoka meg újra összefutott Morai-jal, szóval mint a három mortisi isten reprezentálva volt.  Lehet, hogy tényleg előkerül az Anya?

Amúgy az, hogy Baylan él, kicsit sajnálatos, mert így tényleg recasttal kell majd élniük. Remélem, méltó utódot találnak Ray Stevenson helyére, aki nagyszerűen alakította ezt a figurát, akinek céljai még most sem világosak. Shin pedig úgy tűnik, elkezdi a maga kis birodalmát építeni.

És akkor még voltak ilyen apró huncutságok, minthogy négy év várakozás után végre tudjuk, hogy kb. mikor volt az Ezer Könnyek Éjszakája. Huyang azt mondja, a háború végén, vagyis ez valószínűleg az endori csata környékére teszi ezt a sajnálatos eseményt. Ezzel az is kiderült, Ahsoka miért hagyott fel Sabine tanításával, ami remekül kapcsolódik ahhoz, miért nem akarta elkezdeni Grogut tanítani - és aminek alapját az képezte, hogy Anakin Darth Vaderré vált. Ahsoka mindenkiben a Sötét Oldalra állt mesterét látta. Szép karakterváltozás, hogy ezen sikerült túllépni, és az, hogy ő túllépet rajta, valahol Sabine-nak is meghozta azt a lelki békét, hogy végre használni is tudja az Erőt. 

És mi is van még? Mintha lett volna még valami a végén... Ja igen, Anakin szelleme. Hát, akinek még kétségei vannak afelől, hogy a Világok Közötti Világon Anakin járt, az remélem, ez a pillanat a kétséget eloszlatta. Anakin vigyáz Szájasra, még a világ végén is. Apropó, az, hogy Anakin ebben a sorozatban ennyire jelen van, számomra erősíti azt, hogy az ST a Skywalker Saga Anakin "hagyatéka" részét mutatja be. Mert továbbra is érezhető Anakin jelenléte, bár fizikai halálával beteljesítette a proféciát, személye továbbra sem jelentéktelen, még mindig van ráhagyása arra, hogy az Egyensúly fennmaradjon. A Kiválasztott halálában is kiválasztott. :) 

Érdekesség még, hogy az, ahogy Thrawn, Enoch és a három anya lenéz a raktérben lévő ládákra, megidézi az ep2 végét, ahogy Palpatine, Bail és a szenátorok néztek le egy erkélyről a klón seregre. Illete a ládák felülről mutatása az Indiana Jones és a frigyláda fosztogatói végét is eszembe juttatta.

 

Összességében tehát nekem tetszett az epizód. Max annyit tudok felróni a résznek, hogy Ezra kicsit egyszerűen hagyta maga mögött a Chimearát, illetve azért megnéztem volna, ahogy ő és Hera egymás nyakába borul. Mégis csak a twi'lek "fogadott fia" tért haza tíz év után. De az tetszett, hogy Chop a sisakban is felismerte. Na jól, azért még ez is elég fura volt. Ezra miért nem vette le a sisakot? Amint elhagyta a csillagrombolót, nem volt rá szüksége. Halálvágya van? Vagy ilyen jó poénnak tartotta ezt az ostobaságot? Na mindegy, ezek igazából csak apróságok.

 

És hát innen lesz érdekes folytati a sztorit. Meg, hogyan folytatják a sztorit? A The Mandalorian 4. évadával? Az Ahsoka 2. évadával? Vagy jön a film? Ez utóbbit kétlem, mert itt túl sok minden van, amit ökörség lenne elmesélni két órában. És hogy fog ebbe az egészbe bekapcsolódni a Skeleton Crew?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elégedett vagyok az évadzáróval, kivéve, hogy Ezra nem ment el végül borbélyhoz. ;)

Kiderült tehát, hogy boszorka-smink egy rituálé részeként kerül fel normál emberekre. Na ebben a pillanatban gondoltam, hogy Morgan Elsbeth az első főbb szereplő, akiről kijelenthetem, hogy túléli az évadot. Kapufa. 

Baylan felkereste a helyi Argonath-ot. Szinte túl erős vizuális utalás volt, viszont, úgyérzem a Mortisi hármas ilyenforma megjenítése messze túlmutat a sorozaton és az erő mitológiájában is új kapukat nyithat a továbbiakban. 

Shin Baylannak jelzett a karddal és a tekintetével? Ezt majd újranézem, mert az volt az érzésem, hogy egymásra gondolnak, vagy csak én akartam így? 

Szóval Ahsokáék időt vesztettek? Hát épphogy eleget. Ezra így is visszajutott, a Rebels rajongóinak így is könnyes lett a szeme sarka, garantált az off screen ölelés hisz már egymás felé repültek. 

Oh, Kanan fénykard emittere nagyon bejött, meg az egész jelenet Huyanggal! 

Zombik is voltak! Meglátjuk mindenki elégedett lesz-e ezzel? 

Szerintem para volt jó értelemben. Az egész részről elmondható, hogy izgalmas volt! Mindig jót tesz ha versenyezni kell az idővel. Most nem egy bomba ketyegett, de Chimaera startja kb ezt jelentette. Meg a ki megy, ki marad érzés. 

Szóval grandiózus, tartalmas látványos, jól rendezett rész volt. 

A Skeleton Crew talán Ahsoka és Sabine visszajutásában segíthet, de úgy érzem nekik dolguk van még itt Baylannal és a Mortisi Argonath-tal. 

A végére egyetlen negatívum, hogy talán egy kicsit túlzás lehet, hogy a Luke wampa barlangos fénykardodavonzásával párhuzamba rakható bizonytalan, de sikeres erőhasználata után Sabine az egyik legnagyobb erőugrás-erőlökés kombót vette sikerrel, szóval jól megébredt benne az erő az biztos. Persze ott volt vele Darth Need. A szükség nagy úr. :)

Na, klassz volt és az egész sorozat alatt azt éreztem, amit a PT idején, hogy kiszolgálnak, amit nagyon szépen köszönök! Jöhet a folytatás! 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valószínűleg én leszek az egyetlen, aki csalódott a fináléban, ami biztos azért van, mert túlságosan túlhypeoltam magam, és iszonyú magasra tettem a lécet, így most csak az első benyomásom írom le, de biztos vagyok, most, hogy tudom már mire számíthatok a részben, újranézésnél jobban fog tetszeni, de első nézésre nagyon nem azt kaptam amire számítottam, vagy amit szerettem volna - de még a tálalása sem.

 

Morgan beavatása nagyon menő volt, tetszett a gyorsan kivitelezett kis beavató rituálé és Talzin kardja is, bár sokat nem segített neki hogy életben maradhasson, de legalább kapott egy visszavágót Ahsokával. :)

Amúgy az utolsó pár rész óta, mióta megjelent Thrawn végig az volt bennem, hogy Morgan nem fogja túlélni az finálét, de csodálkoztam, hogy úgymond "önként" maradt hátra feltartani az ellenséget.

 

Ez is furi volt nekem, hogy Ezra az előző részben még nem akart fénykarddal harcolni, aztán köviben, pedig már építi a sajátját. Megható jelenet volt, visszaemlékezni a mesterére stb, és persze érthető is a magyarázat h Thrawn ellen mindent be kell vetni, de elsőre azért felhúztam a szemöldököm. Meg hát a fénykardja is nagyon menő lett. Huyang beszólogatása pedig bármikor jöhet. :)

 

Azért itt is miközben dumálgatnak és hajókáznak a Notik fölött végig az járt a fejemben, hogy bármi tudjuk, hogy nincs sok idejük, mert Thrawn elmegy, azért nekik is lehet egy sejtésük, hogy igyekezni kéne, méghozzá azonnal, helyette pedig andalgunk szépen. Ez már nem tetszett.

 

Innentől viszont Thrawn és a kis sakkjátszmája nagyon bejött. Tisztában van az ellenféllel, és hogy mennyire veszélyesek és mindent meg is tett a lelassításuk érdekében. A csillagrombolóról a szőnyegbombázás EPIC volt, ahogy a zombitrooperek is, bár már előbb vártam őket két résszel, de végülis bebizonyosodott, hogy már korábban is voltak a soraik közt felélesztett katonák. :D Szép volt az akció, látványos, ahogy Morgan-nel is. Tényleg baromi akciódús rész volt, erre nem lehet szólni semmi rosszat.

 

Viszont amit talán mégis megemlítenék az Sabine és a hirtelen jött ereje. Az még okés, hogy a fénykardot odaszívja magához pedig előtte még egy poharat se tudott megmozdítani - tudom, hogy nem a tárgy mérete a lényeg :P :D - de hogy aztán olyan magabiztos lett, hogy Ezrát is átdobta a csillagrombolóra az már sok volt nekem kicsit. Persze, értem én, meg lehet magyarázni - elkezdett hinni magában, az erejében, átszakadt a gát, bármi... de nem...

A jelenet ettől függetlenül nagyon menő volt ahogy Ezra átugrott? Igen! :D  Bár én már ott azt hittem hogy Sabine nem tudja átdobni és Huyang kapja el alúlról. Sokkal hihetőbb lett volna számomra. (bár akkor meg Thrawn, hogy nem állította meg a hajót, mind1)

 

Szomi de benne volt a pakliban, hogy Thrawnék otthagyják Ahsokáékat, viszont az admirális búcsúbeszéde kemény volt. :D 

 

Ezek eddig mind szépek és jók voltak, de mégis csalódás volt, hogy szinte semmire nem kaptunk választ és minden csak lóg továbbra is a levegőben, ami az egész évadra jellemző volt kicsit, és azért ettől a résztől vártam volna pár választ.

Baylan pár mp-es feltűnése szívmelengető volt, főleg hogy szegényt utoljára láttuk, és az is mennyire epikus volt ahogy Father mutatóujján áldogál, melette pedig a Fiú szobra...áááá nagyon kemény volt, de ennél sokkal többet kellett volna mutatniuk szerintem, már számomra ez édeskevés volt.

Ahogy Shin is kapott pár mp-et és úgy látszik ő meg beáll a raiderek vezérének. Fura. Azt hittem ő is inkább visszamegy Thrawnhoz és vele együtt visszatér, de persze erre se kapunk választ, hogy miért nem, csak találgathatunk most nagyon nagyon sokáig. Talán Baylan miatt? De akkor miért nem ment utána? Na mind1. Fölösleges agyalnom rajta.

Nyilván azt se tudtuk meg mi van a kapszulákban, de én már azon is felhúztam a szemöldököm, hogy Ezra hogyan lépett meg csak úgy a csillagrombolóról...

Nekem nagyon összecsapott lett a vége, és sokkal több kérdés maradt bennem kb mint korábban volt, ami talán a céljuk volt, de mindenképp kell egy második évad!!! Az egyetlen amire most választ kaptunk, hogy Ahsoka miért hagyta ott Sabine-t de ez már az első rész óta kérdés volt. :D

Az pedig hogy Sabine érzi meg Anakint és nem Ahsoka...szintén fura... És bár Anakint bármikor jó látni, az itteni megjelenése kicsit out of context volt, vagy lehet úgy is éreztem, hogy picit túlhasznált már, kivéve ha a kövi évadban lesz szerepe.

 

Nem tudom, mondom ez így az első nézés után volt, másodikra már biztosan jobban fog tetszeni mert tudom mire számítsak, de most azért kicsit egy űr maradt bennem, szóval nem is adnék rá pontszámot. Jobbra...másra számítottam, de ez valszeg az én hibám. :) Ez persze nem rontja az évad, a sorozat színvonalát.

 

 

 

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 hour ago , kudar said:

Valószínűleg én leszek az egyetlen, aki csalódott a fináléban, ami biztos azért van, mert túlságosan túlhypeoltam magam, és iszonyú magasra tettem a lécet, így most csak az első benyomásom írom le, de biztos vagyok, most, hogy tudom már mire számíthatok a részben, újranézésnél jobban fog tetszeni, de első nézésre nagyon nem azt kaptam amire számítottam, vagy amit szerettem volna - de még a tálalása sem.

 

Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp áll hozzá. Nincs ezzel semmi baj. Én igyekszem nem elvárásokkal nekiülni az epizódoknak, és próbálok befogadó lennni, így legfeljebb akkor ér csalódás, ha valami írtózatos blődséget látok.

 

 

1 hour ago , kudar said:

Bár én már ott azt hittem hogy Sabine nem tudja átdobni és Huyang kapja el alúlról. Sokkal hihetőbb lett volna számomra. (bár akkor meg Thrawn, hogy nem állította meg a hajót, mind1)

 

Szerintem ez nagyon is Ezrás illetve rebelses volt. Kicsit meggondolatlan, kicsit esetlen, kicsit rizikós, de bejött :D

 

1 hour ago , kudar said:

 én már azon is felhúztam a szemöldököm, hogy Ezra hogyan lépett meg csak úgy a csillagrombolóról...

 

Offscreen. Lépett ő már meg szorultabb szituációkból is. Volt álcaruhája, és nem is tudták, hogy ott van. Amúgy is sisakmániás a csávó. Válaszolva Dzséjtnek, nyilván az is poén, hogy Héráék előtt sem vette le egyből.

 


Nekem egyre jobban tetszik, ahogy hozza a rebelses Ezrát, remélem látunk még sokat belőle.

Szerkesztve: - Merfolk
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az évad vége hamar eljött. Mintha tegnap lett volna, hogy először megpillantottuk a nyitó epizódokat, most pedig már búcsút is intünk ennek a szériának egy időre. Kérdés, hogy mikor jön a folytatás, mert cliffhangerek tömkelegével lettünk megáldva a végén, amit úgy érzek, hogy egy következő évaddal kellene megoldani, mert ha ezek után Filoni filmjében vesszük fel a fonalat, akkor az egy nagyon hosszú film lesz – vagy esetleg egy trilógia nyitánya? Na jó, ne kalandozzunk el ennyire, az biztos, hogy a karaktereket viszontlátni vagy egy másik sorozatban (Skeleton Crew és Mando 4. évad) fogjuk megkapni vagy a sorozat következő évadában, ami a jelenlegi helyzetet figyelembe véve lehet, hogy 2026-ot fog jelenteni. Hosszú várakozás lesz, de szerintem megéri várni. :)

 

Na de az epizódról is értekezzek valamit, ami tipikusan az évadvégi akciót helyezte újra reflektorfénybe, ugyanakkor a drámai rész is megmaradt, különösen Ahsoka és Sabine kettősével kapcsolatban. Végre kiderült, hogy pontosan mikor is történt Mandalore lebombázása. Tehát valamikor az Endor után közvetlenül történt meg az Ezer Könnyek Éjszakája. Ezek szerint a Parázs hadművelet része volt a mandik leölése? :hmm: Nagyon durva, így viszont most már tényleg értjük, amit már pár rész óta megadott nekünk  a sorozat, miért romlott meg Ahsoka és Sabine közt a viszony, mi késztette rá Ahsokát, hogy elhagyja a mandalóri lányt, hogy ne tanítsa Grogut. Hogy ebbe részletesebben belemegyünk-e később egy Tales of the Jedi epizódban, az jó kérdés, mindenesetre én most elégedett vagyok azzal, amit Filoni elénk tárt.

Mester és tanítványa beszélgetése is érdekesen alakult. Picit megidézte Filoni a Birodalom Yodás jelenetét (Do or do not, there is no try – mondja Yoda --> I try… I do – mondja ebben a részben Sabine), valamint felrémlett a TCW-s Ahsokás történetszál, amikor a lányt bemártották és csak Anakin állt ki mellette. Remek kikacsintások. :)

 

Szerintem már a harmadik részbeli bögrés jelenetnél sejthettük, hogy ha nem ott, de a fináléban használni fogja Sabine az Erőt, és így is lett. Végre elkezdett hinni magában, áttört a gát és megnyitotta elméjét az Erő felé. Remek jelenet volt, picit még emlékeztetett is Kylo Ep8-as jelenetére, amikor az egyik Praetorian őrt hasonló mozdulattal hatástalanította. Szóval ez a része tetszett. Ott már egy picikét felrándult a szemöldököm, amikor Ezrát átsegítette a Chimaera fedélzetére.

Végül meghozta a döntést és ahelyett, hogy Ezra után ugrott volna, inkább Ahsokát ment megmenteni. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy tudta, Ezra boldogulni fog nélküle, míg Ahsoka nem biztos, hogy megéli a holnapot, látva az ellenfél horderejét.

 

Huyangról is szót ejtenék, remek karakter, számomra ezzel a sorozattal nagyban pályázik a legjobb droid szerepére. David Tennant nagyszerűen adta elő a szövegeit, ebben a részben nagyot kacagtam a „I have a system.” mondatán, a kifejezéssel kiegészítve valami fergeteges volt. :D Jó volt hallani Kanan nevét újra, valamint az igazi nevét is. Nagyon érdekel, hogy a későbbiekben milyen szerepet is fog képviselni, az biztos, hogy szeretném, ha újra harcba szállna, a negyedik részben remek kis akciót kapott, remélem kapunk még ahhoz hasonlókat később.

 

Ezra pedig immár a harmadik fénykardját készítette el. Ezzel azt hiszem rekordtartó. Tök jó, hogy egy Kananhoz hasonló emittert használ, a kék szín is újra megjelent. Gondolom a hajón volt egy kiberkristály, amit Ezra magához vett.

Az is picit furi volt nekem, hogy Ezra offscreen meglógott a Chimaeráról, de üsse kő, elnézem ezt. Mondjuk több érzelmet vártam volna a Hera-Ezra újratalálkozásnál, viszont tetszett, hogy Chopper felismerte Ezrát.

 

Rákanyarodva a rosszakra: Morgan kapta most a rivaldafényt. Eddig csak a háttérben mozgolódott, parancsolgatva Baylan és Shin kettősének, amikor pedig elértük a főadmirálishoz, én is éreztem rajta azt, hogy egyfajta Watsonná alakult át Thrawn Sherlock-ja mellett. De most végre megkapta a jutalmát és ezzel együtt a végzetét is beváltotta. Érdekesen alakult a rituálé, ami megidézte számomra Ventress „megtisztulását” a TCW negyedik évadában. Csak ott kicsit tradicionálisabban történt minden, a vízzel, kántálással, stb. Talzin pengéjén meglepődtem, de kellemesen. Tetszett a harca Ahsokával, ahol megmutathatta tudását. Jó kis párbajt kerekítettek ők ketten, bár amikor kijutottunk az erőd tetejére, picit furcsáltam, hogy a zombi éjosztagosok (de fura így leírni) csak úgy körbeállták őket.

És ha már szóba hoztam az éjosztagosokat: zombik!!! Para volt, ahogy az éjnővérek kántálására újra feléledtek a halott elesettek és zombikként indultak el a jedik irányába. Tetszett, hogy nem lehetett őket csak úgy lelőni/lenyisszantani újra, hiszen megint felkeltek és nyomultak tovább. A két Death Trooper meg tényleg zombikként/élőhalottként funkcionáltak, ijesztőek voltak.

 

Thrawn a végén sikeresen elhagyta ezt a galaxist, de mielőtt távozna, odaköszön Ahsokának. Jaj de várom már, amikor ezek végül szemtől szembe fognak találkozni. A főadmirálist remekül hozza Lars, imádom a játékát, minden egyes mozdulatát, amit az arcával mutat. Gondolom az igazi zsenialitását majd később fogja bemutatni, amikor a Dathomiron szépen elintézi az előkészületeket és elkezdi egyesíteni a Birodalmat. Meglátjuk, hogy mit fog lépni a chiss, mi lesz a viszonya az éjnővérekkel, most, hogy ismert terepen közlekedhet. Utóbbik nem tűntek túl boldognak, amikor Thrawn elrendelte az erőd megsemmisítését. Ez a szövetség sem látszik tartósnak, előbb-utóbb megtörténik az elválás. Ja és Dathomir! :o A „koporsók” pedig baljós jövőképet ígérnek nekünk.

 

A rész végén pedig megjelent Morai és Anakin Skywalker szelleme! Előbbit igen hiányoltam eddig a sorozatból, de szerintem oka van, miért most jelent meg. Anakin meg figyeli a tanítványát. Elérzékenyültem, amikor megláttam őt. Vajon a későbbiekben is felfog tűnni a karaktere? Én most azt mondom igen és később el is mondom, miért.

 

Nos, kikről nem beszéltem még? Ja igen, megvan. Baylan és Shin kettőséről. Shin úgy néz ki, hogy nem követte Baylant és nem is tért vissza Thrawnhoz. Utóbbit teljesen megértem. Az, hogy a hatalomért epekedik a csaj, nem jelenti azt, hogy a főadmirálishoz kellene csatlakoznia. Alapból, nem kedveli a boszorkákat, igazából szerintem Thrawn se szimpi Shinnek, nem is töltöttek el sok időt közösen, annyiból meg biztos rájött, hogy Thrawn a saját erőinek parancsolta meg az előző rész végén a visszavonulást, Shinnel nem is törődött. Viszont a banditákhoz visszatérés egy számomra váratlan fordulat. Csak nem egy kis birodalmat akar létrehozni a lány, aminek a vezetője/a hatalom birtokosa lesz? De vajon ezzel mi a célja a lánynak?

 

A másik nagy kérdőjel az maga Baylan. Hát végső soron, de bejött a tippem, hogy valami olyat keres, aminek a Mortisi isteneknek is közük van. Majdnem felkiáltottam, amikor megláttam az Atya, a Fiú és a ledózerolt Leány szobrát! És az Atya a távolba mutat, ahol elcsíphetünk egy fényes valamit az egyik távoli hegy tetején. Itt most visszakanyarodnék a hatodik részben behozott elméletbe (ami nem az enyém), miszerint mi van, ha Baylant az Anya, vagyis maga Abeloth hívatja? A Legendákban ugye ha jól tudom, Abeloth el van zárva egy feketelyukban (vagy valahol máshol, most nem rémlik pontosan). Ő maga a megtestesült Káosz. Most nem tudom, hogy Filoni mennyire volt jelen akkor, amikor őt behozták a könyvekbe, de lehet ő is behozza nekünk ide. Ami rengeteg kérdést feltenne. De ha nem Abeloth lenne Baylan suttogója, akkor valaki egészen más, de mindenképpen kapcsolatban van az Egyekkel. És akkor egy kis teóriázgatás: Anakint láttuk az ötödik epizódban kétféleképpen is és Ahsokának megjelent újra Morai, valamint megvolt a transzformáció, immár Fehér Ahsokaként van jelen. Ezzel picit a Leány kinézetét (aki szintén fehérben volt képviselve) is visszahozta. Anakin pedig mintha az Atya szerepét töltené be azzal, hogy ő neki két fele is van, egy világos (Anakin) és egy sötét (Vader), ami között ingadozik. Egyes egyedül egy nem világos: ha a teóriám helyes, miszerint Anakin és Ahsoka az Atya és a Leány újabb manifesztációi, akkor ki lehet a Fiúé? Most azt sejtem, hogy:

  1. Baylan fogja betölteni ezt a titulust, ezzel a Mortisi Egyek új korszaka kezdődne el
  2. Baylant maga a Fiú hívja – vagyis hogy pontosítsak, a Fiúnak egy manifesztálódottja.

Az is érdekessé teszi az egészet, hogy Perideán van jelen az Atya, a Fiú és a Leány szobra, ezek szerint ez a bolygó igen fontos lehet a történelmüknek. Vajon mennyire jelzésértékű, hogy a Leány szobrának fejrésze nincs? Ismerve az éjnővérek viszonyát a jedikkel, lehetséges, ők voltak az elkövetők? Az is lehet, hogy Abelothot ide száműzték? Az is érdekes lenne, hogy ha Abelothot valóban behoznák, mert ő ugye az Anya és ezzel Filoni adhatna egy kis pluszt az éjnővéreknek is, akikre ugye úgy hivatkoznak, hogy a Dicső Anyák. Mondjuk ez ellentmondana azzal, hogy Baylan állítása szerint az éjnővérek e hatalom elől menekülnek. És akoor emiatt Anakin szerepe is érdekessé vált, vajon mennyire fog belefolyni ebbe a történetbe. Én mindenképpen számítok a jelenlétére, nem is gondolok nagyra, de annál jelentősebbre. Mindenesetre most nagyon felcsigáztak, sajnálatos, hogy Ray Stevenson már nincs velünk, remekül játszott a színész, a sorozat egyik legjobb karakterévé vált.

 

A sorozat évadzárójaként nem éppen funkcionál, értem ez alatt azt, hogy inkább éreztem egy felvezetésnek ezt az egészet mindannak, ami majd később vár majd ránk. Mert bizony ez csak az előétel volt, most jön majd csak a főfogás. Már alig várom. Remekül megvagyok elégedve a sorozattal úgy összességében, és bár nem mondanám, hogy az utolsó két résszel maradéktalanul meg lennék elégedve, de élvezni így is élveztem őket nem is kicsit. Várom a következő felvonást. :)

 

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Határozottan tetszett a rész, de azért van bennem egy jó adag hiányérzet is. Most már kötelező a folytatás, annyi nyitott kérdés maradt. Szegény Ray. :cry: Eddig is fájdalmas volt a halála, pláne így, hogy a karaktere sorsa még csak most kezdene kibontakozni...

 

A többit majd egy nyugisabb második megtekintés után. Viszont... THRAWN IS BACK!!!! :yeah: :cool: 

 

És persze MORTISSSSS ISTENEK!!!!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

6 órával ezelőtt, kudar írta:

Valószínűleg én leszek az egyetlen, aki csalódott a fináléban, ami biztos azért van, mert túlságosan túlhypeoltam magam, és iszonyú magasra tettem a lécet

Ezt azért szerintem mind éreztük, amikor leírtad, hogy csillagromboló flottát vársz, amivel Thrawn már ebben a részben alaposan elkeni az új Köztársaság száját egy olyan csatában, hogy húha. :( 

 

6 órával ezelőtt, kudar írta:

Ez is furi volt nekem, hogy Ezra az előző részben még nem akart fénykarddal harcolni, aztán köviben, pedig már építi a sajátját.

Talán jobb belátásra tért, miután fénykardforgató ellenfélre akadt, aki majdnem lekapta a fejét a helyéről. Meg talán az is számított, hogy itt már egy csillagromboló ellen vonultak, nem egy csapat nomáddal néztek szembe. A "csak az Erőt használom" felfogást már az előző összetűzés végére feladta, amikor mégis felkapott egy E-11-est, holott Sabine pisztolyát még elutasította. Az embereknek szokása meggondolnia magukat, pláne, ha a körülmények nem úgy alakulnak, ahogy ők számítanak rá.

 

5 órával ezelőtt, Merfolk írta:

Válaszolva Dzséjtnek, nyilván az is poén, hogy Héráék előtt sem vette le egyből.

Poén, csak rossz vicc. Senki sem nevet ratja (a néző sem), mert nem vicces. Inkább néz ki ez szimplán egy félrecsúszott hatásvadász jelenetnek. A szándék érthető, a kivitelezés szerintem gyatra lett, így a szándék is félresiklott. Se in- se outuniverse nem működik.

Az, hogy le tudott lépni, azzal amúgy nekem nincs gondom. Amikor felugrott a Chimaerára, ott áll tőle pár lépésre az Eta komp. A rohamoszit is abba az irányba kezdte húzni. És mivel a hangár szélén parkolt a komp, gyorsan le lehetett jutni. Arra meg szerintem senki sem számított, hogy egy komp elstartol váratlanul. A hídon talán észre sem vették a hazatérés okozta örömmámorban.

 

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Ezra pedig immár a harmadik fénykardját készítette el. Ezzel azt hiszem rekordtartó.

Dehogy rekordtartó. Obi-Wan és Anakin is hármat készített magának, Ahsoka már négynél tart, most állhat neki az ötödiknek.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, Donát írta:

Ez egyáltalán nem vallana Thrawnra.

De Thrawn nem volt a Chimaera hídján, sőt a hajón sem. Plusz, Thrawn nem az a tiszt, aki a műszereknél ül a hangárban. Ő hozzá az információk egy műveleti láncon jutnak el. Lásd az ep7-et, ahol az engedély nélkül felszálló TIE-t egy hadnagy vette észre, aki jelentette a hangárparancsnoknak, aki jelentette a hídnak, ahol a hídon lévő tiszt jelentette Huxnak. És mire ez az egész infó végigjutott a csillagrobolón a hangártól a hídig, a TIE már rég szabadlábon volt, pedig nem is tudott gond nélkül felszállni. Ha nem akad el az üzemanyagvezetéken, már azelőtt kijutott volna, hogy a hadnagy jelentést tesz a hangárparancsnoknak. És a Finalizer egy jó állapotban lévő, az akkori kor legkorszerűbb csillagrombolója volt teljes legénységgel, talán alig egy éve üzemelt, és ahol a parancsnok épp a hídon tartózkodott. A Chimaera egy nagyon rossz állapotban lévő, tíz éve karbantartást sem látott, lassan tíz éve elavult közel húsz éves hadihajó, megfogyatkozott legénységgel, és Thrawn sem volt a hídon, sőt az utazás során még a csillagromboló fedélzetén sem. Mire hozzá eljutott az engedély nélküli felszállás üzenete, Ezra akár már a Home One-on is lehetett.

Thrawn lángelme, de nem egy olyan ember, aki real time lát minden helyiséget és minden embert a hajóján. Neki is megvannak az emberi korlátjai, hiszen nem isten. Abszolút függ az embereitől, akik hibázhatnak, és ez a hiba hatással lehet Thrawn tetteire. Lásd azt az esetet, amikor Constantine admirális Thrawn egész tervét elcseszte.

 

Fent már említettem ezt az apró kis kikacsintást:

c7y6weE.jpg

DKIzKg8.png

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Dzséjt írta:

Thrawn lángelme, de nem egy olyan ember, aki real time lát minden helyiséget és minden embert a hajóján. Neki is megvannak az emberi korlátjai, hiszen nem isten.

Nyilván, nem is mondtam, hogy az lenne. De nyilván tudta, hogy az ellenségeinek a legfontosabb teendője az, hogy megállítsák őt, vagy ha ez nem lehetséges, akkor felszálljanak a hajójára. Szóval a hazafelé úton biztos alaposan átkutatta a hajót, hogy biztos legyen benne, nincs náluk potyautas. Az több mint valószínű, hogy Ezra ezeket az átvizsgálásokat könnyűszerrel kijátszotta.

 

A kommentem inkább arra vonatkozott, hogy Thrawnt ismerve, az emberei biztos nem követtek el olyan fegyelmezetlenséget, hogy a nagy örömködésben néztek be valamit. Akkor már tényleg inkább amiatt, mert kevesen vannak / voltak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, kudar írta:

Ez is furi volt nekem, hogy Ezra az előző részben még nem akart fénykarddal harcolni, aztán köviben, pedig már építi a sajátját. Megható jelenet volt, visszaemlékezni a mesterére stb, és persze érthető is a magyarázat h Thrawn ellen mindent be kell vetni, de elsőre azért felhúztam a szemöldököm. 

Ezra a multkor csak Sabine-t akarta minél nagyobb biztonságban tudni, a helyzetet felmérve állítja is, hogy nem lesz rá szüksége, elég az erő. Plusz leszögezte, hogy az a kard már Sabine-é. 

Ezeknél fogva jóleső érzés volt, hogy saját kardot épített, ráadásul Kanan nyomdokain. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ezra a multkor csak Sabine-t akarta minél nagyobb biztonságban tudni, a helyzetet felmérve állítja is, hogy nem lesz rá szüksége, elég az erő. Plusz leszögezte, hogy az a kard már Sabine-é. 

Ezeknél fogva jóleső érzés volt, hogy saját kardot épített, ráadásul Kanan nyomdokain. 

Ezranak volt egy kék kiber kristálya is. Valószínűleg magánál tartotta mindig csak alkatrészek nem voltak a kard elkészítéséhez számára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ezra a multkor csak Sabine-t akarta minél nagyobb biztonságban tudni, a helyzetet felmérve állítja is, hogy nem lesz rá szüksége, elég az erő. Plusz leszögezte, hogy az a kard már Sabine-é. 

Ezeknél fogva jóleső érzés volt, hogy saját kardot épített, ráadásul Kanan nyomdokain. 

De azt is mondja hogy ""the force is my ally. Thats all i need" :P :D

Jó nem kötözködöm. Én tökre örültem neki h láthattunk egy kis Force-Fu-t is, de Ezra kezébe akkor is fénykard való. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

43 perccel korábban, Donát írta:

A kommentem inkább arra vonatkozott, hogy Thrawnt ismerve, az emberei biztos nem követtek el olyan fegyelmezetlenséget, hogy a nagy örömködésben néztek be valamit. Akkor már tényleg inkább amiatt, mert kevesen vannak / voltak.

Ők is emberek, és ez határozza meg őket, nem az, hogy Thrawn milyen chiss. És ezek az emberek tíz évig voltak egy teljesen más galaxisban és eme tíz év legnagyobb idejében valószínűleg nem is reménykedtek abban, hogy hazajutnak valaha is élve. Szerintem ezután az, hogy hazaértek, egy hatalmas csoda (főleg annak tudatában, hogy Thrawn hány ember feláldozott még percekkel az indulás előtt is), ami nagyon erős érzelmeket válthat ki, és ez eluralhatja a gondolatokat, lankadhat miattuk a figyelem.

Oké, az tény, hogy ezek már fanatikusok voltak, hiszen mint kiderült, mind önként jelentkezett arra, hogy meghalnak a cél érdekében (aztán zombivá lesznek). Ilyen mellett meg lehet tényleg nem lankad a figyelmük. De szerintem ez is benne lehet néhány embernél a pakliban. Azért még a fanatikus ember is ember. Igazából még Thrawn is megengedett magának annyit, hogy a vontatóhajón tért haza. Azért ez kicsit felelőtlenség, hiszen így a fent említett műveleti láncba beiktat egy újabb láncszemet (aki az Eye of Shionon veszi és adja tovább az üzenetet), aminek hála az információk még később jutnak el hozzá.

Tehát itt sokan élhettek át hatalmas érzelmi sokkot, így, ha néhányan emiatt hibáztak, az nem lepne meg. A Birodalomban ez még nem is lenne extrém. Emlékezzünk csak arra, amikor a TIE Defender új, fejlesztett prototípusát, az Elite-et - ami Thrawn szívügye volt - azért tudták elopni Ezráék Thrawn szeme láttára, mert a hajót őrző két rohamosztagos úgy egy kilométerre elcsatangolt, miközben két macskát üldöztek (Rebels 4x06 Flight of the Defender). Hát ennyit Thrawn embereiről. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett az évadzáró! Talán itt érződött a legjobban, hogy ez egy bevezető etap és a lényeg csak ezután jön.

 

Minden fontosabb kérdésre választ adtak, méghozzá nagyon frappánsan. Kiderült pl. hogy Thrawn miként jött össze az Anyákkal. Ő ébresztette fel őket az "álmukból”, ezért valószínűleg a lekötelezettjei lettek. Gondolom a terv se volt mellékes, hogy elhagyhatják a bolygót, ami valószínűleg ellenséges velük szemben. Ez már mindjárt két ok, hogy beálljanak Thrawn mellé.

Közben megkaptuk a full Éjnővér mágiát, feltámasztott rohamosztagosokkal és Talzin kardjával. Az előbbi szerintem a hely sajátja, nem hiszem, hogy ezek a zombik életképesek lennének a külvilágban. A TCW-ben láttunk ilyet, de ott is csak a Dathomirra korlátozódott ez a feltámasztási rituálé.

Thrawn talán ebben a részben volt a legjobb. Mikkelsen fantasztikusan játszott, minden érzelem átjött a játékán. Tetszett, hogy ezúttal se becsülte le ellenfeleit, külön jó volt a kiszólása a korábbi birodalmi hozzáállás teljes kudarcára.

Morgan Elzbeth is megkapta a jussát. Az még rendben, hogy végleg Éjnővér Anyává változott, de azt gondolom kihagyta volna, hogy neki kell a hátvédet játszani két és fél Jedi ellenében. Ennek ellenére büszkén vállalta a mártír szerepet. Abszolút nem sajnáltam amikor Ahsoka kétszer is hason szúrta, megérdemelte a sorsát.

 

Ezráék szála is érdekes és akció dús volt. Mondjuk akkor kicsit felhúztam a szemöldököm, amikor Ezra már majdnem egy kész fénykard felett görnyedt… Honnan szerzett kyber kristályt? Vagy ez is van dugiban Huyangnál? Nem hiába bokken Jedi, a kardja elkészülte is olyan „szegény ember fénykardja” érzést keltett.

Sabine-ból végül csak előbújt az Erőérzékenység, és ha egy gát átszakad… Tar Vizsla után történelmi személy lehet belőle is. Már persze ha valaha hazajut, amiben kételkedem.  Az Ahsokával való konfliktusát is megtudtuk, jó volt ezt tisztázni. Teljesen érthető Ahsoka döntése, hogy nem tanította Sabine-t. Grogunál is azt láttuk, hogy ha úgy érzi nem megfelelő a tanonc, akkor nem foglalkozik vele. Nyilván ekkor még Anakin kudarcának hatása munkált benne.

Ahsoka hozta a tőle elvárható színvonalat, egyúttal a csoport vezetője is volt. Nagyszerű látványt nyújtott, és a hőskort idézte az, ahogy a három Erőhasználó kaszabolta az ellent, és nyomult előre. Átérezhető volt a tét nagysága, az, hogy itt most az otthonuk biztonságáért, annak jövőjéért harcolnak.

 

Viszont amint várható volt, Thrawn-nak sikerül hazajutni, de arra még futotta, hogy egész közel engedje magához Ahsokáékat, és csak akkor ugorjon el. Ez is annyira az admirálisra vallott.

 

Jelen pillanatban legalább annyira, ha nem jobban érdekel mi lesz a Perideán, mint Thrawn-nal. Sabine és Ahsoka láthatólag úgy rendezkedett be, hogy jó sokáig, ha nem végleg ott maradtak. Itt volt a Jedinek egy érdekes mondata: "mindenki ott van ahol lennie kell" :hmm:

 

Shin talán egy új hadurat próbál csinálni magából, mint az útonállók vezére. Fura, hogy épp bennük látta meg a jövőjét… Én is azt hittem, mint a többség, hogy visszamegy Baylanhez.

Na és Baylen! Vele együtt bejött a Mortis szál, amit kb. úgy néztem, mint Hux amikor elsült….a Starkilleren. :D Csak titkon számítottam erre, de amikor megláttam az Atyát formázó szikla kezén az nagy pillanat volt. A háttérben a hegycsúcson fénylő ismerős alakzatról nem beszélve. 

Ezt még sikerült megdobni egy moraijal és egy Anakin szellemmel. Nagyon csalódott lennék, ha ebből nem az sülne ki, hogy Ahsoka lesz a Leány (akiben eleve a Leány életereje csörgedezik), Anakin meg az Atya vagy akár a Fiú. Baylan lehetne az Atya, de sajnos Stevenson halála nagyon bekavar ebbe a szálba. :( Ezért is többszörösen nagy kár, hogy elhunyt. 

 

Ezra hazatalálása tökéletes volt, bár kicsit hatásvadász. Legalább az ÚK is kénytelen lesz most már elhinni, hogy Thrawn visszatért. Méghozzá egy rakomány……valamivel/valakikkel. Gondolom ezek alkotják majd a serege egy jelentős részét. Kíváncsi vagyok mit főzött ki a galaxisnak az Éjnővérekkel. Nem biztos, hogy az Árnyéktanács boldog lesz.

 

Minél előbb jöhetne az a bejelentés a második évadról.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Lehet, hogy tényleg előkerül az Anya?

Kézenfekvő lenne. Az Atya ugye meghalt, de az Anyáról semmit nem tudunk. Már ha volt egyáltalán. Talán ideje jobban megismerkedni Abeloth történetével... Amúgy Baylan azon utalása is érthető vált, amikor a  küldetésével kapcsolatban a mondákra célzott. A Jedik ismerték a mortisi istenek történetét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Leány (TCW 3×15 Overlords) - "We are the ones who guard the power. We are the middle, the beginning, and the end."

 

Baylan (Ahsoka 1×06 - Far, far away) - "That sort of power is fleeting. What I seek is the beginning, so I may finally bring this cycle to an end."

 

:hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

31 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Honnan szerzett kyber kristályt? Vagy ez is van dugiban Huyangnál?

Ha a fénykardkészítés oktatását végző 25 000 éves droidnál a sok fénykard alkatrész között nincs pár kyber kristály is, miközben az edzőteremben egy szekrényben kész fénykardok is vannak, én nagyon meglepődnék. :) Amúgy nekem nagyon tetszett az új kardja, mert Kanan kardját idézi meg. Az eleje, amit Huyang átad Ezrának, egy az egyben ugyanolyan, amit Kanan a saját kardjánál használt. Ezt a felét szokta lecsavarni a Rebels korai évadaiban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jól van, ezt nem hiszem el, hogy lehet ennyire elb*szni a magyar fordítást??? :lol:

 

Eredetileg így lenne:

Enoch: Sikerült jó eséllyel meghatároznunk a jedi hajó pozicíóját.

Thrawn: Küldjenek ki KÉT Tie-vadászt!

 

Magyarul miképp fordították:

Enoch: ...

Thrawn: Küldjenek ki HÁROM Tie-vadászt!

 

Ezek matematikusok vagy mi? :glasses:

The Office Lol GIF by NETFLIX

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Dzséjt írta:

Ha a fénykardkészítés oktatását végző 25 000 éves droidnál a sok fénykard alkatrész között nincs pár kyber kristály is, miközben az edzőteremben egy szekrényben kész fénykardok is vannak, én nagyon meglepődnék. :) Amúgy nekem nagyon tetszett az új kardja, mert Kanan kardját idézi meg. Az eleje, amit Huyang átad Ezrának, egy az egyben ugyanolyan, amit Kanan a saját kardjánál használt. Ezt a felét szokta lecsavarni a Rebels korai évadaiban.

Valóban remekül néz ki!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kézenfekvő lenne. Az Atya ugye meghalt, de az Anyáról semmit nem tudunk. Már ha volt egyáltalán. Talán ideje jobban megismerkedni Abeloth történetével... Amúgy Baylan azon utalása is érthető vált, amikor a  küldetésével kapcsolatban a mondákra célzott. A Jedik ismerték a mortisi istenek történetét.

Amikor utal a templomi történetekre, mint gyerekmesék, akkor én szkepticizmust láttam benne. Érdekes de mégis logikus, hogy a valódi céljai voltak ezek felkutatása. De akkor is fura, hogy elengedte a tanítványát, aki most lehet, hogy két szék közül a padlóra esett. Thrawn múltkori manővere után arra számítottam, hogy Shin visszatér Baylanhaz. Nem látom a szétválásuk értelmét a továbbiakra. 

35 perccel korábban, Bence1997 írta:

Na jól van, ezt nem hiszem el, hogy lehet ennyire elb*szni a magyar fordítást??? :lol:

 

Eredetileg így lenne:

Enoch: Sikerült jó eséllyel meghatároznunk a jedi hajó pozicíóját.

Thrawn: Küldjenek ki KÉT Tie-vadászt!

 

Magyarul miképp fordították:

Enoch: ...

Thrawn: Küldjenek ki HÁROM Tie-vadászt!

 

Ezek matematikusok vagy mi? :glasses:

The Office Lol GIF by NETFLIX

Kerestem is a harmadikat. Szép.... 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Shin Baylannak jelzett a karddal és a tekintetével?

Erre nem is gondoltam, pedig simán benne lehet, hogy a mesterét kereste. :clap: 

 

10 órával ezelőtt, kudar írta:

Valószínűleg én leszek az egyetlen, aki csalódott a fináléban, ami biztos azért van, mert túlságosan túlhypeoltam magam

100% Ilyen Thrawn hazavágja az ÚK flottáját elképzelések után ne is csodálkozz. :D Ilyen majd a második évad végén, esetleg.

 

10 órával ezelőtt, kudar írta:

Ez is furi volt nekem, hogy Ezra az előző részben még nem akart fénykarddal harcolni, aztán köviben, pedig már építi a sajátját. Megható jelenet volt, visszaemlékezni a mesterére stb, és persze érthető is a magyarázat h Thrawn ellen mindent be kell vetni,

Valószínűleg megtudta a teljes képet, és ezért lett hirtelen ilyen lelkes.

 

10 órával ezelőtt, kudar írta:

Azért itt is miközben dumálgatnak és hajókáznak a Notik fölött végig az járt a fejemben, hogy bármi tudjuk, hogy nincs sok idejük, mert Thrawn elmegy, azért nekik is lehet egy sejtésük, hogy igyekezni kéne, méghozzá azonnal, helyette pedig andalgunk szépen. Ez már nem tetszett.

Ez valóban elég érdekes volt. Tudhatták volna, hogy sietni kell, erre annak semmi jelét nem mutatják. 

 

10 órával ezelőtt, kudar írta:

Ahogy Shin is kapott pár mp-et és úgy látszik ő meg beáll a raiderek vezérének. Fura. Azt hittem ő is inkább visszamegy Thrawnhoz és vele együtt visszatér, de persze erre se kapunk választ, hogy miért nem, csak találgathatunk most nagyon nagyon sokáig. Talán Baylan miatt? De akkor miért nem ment utána? Na mind1. Fölösleges agyalnom rajta.

És ha Baylan-hez ment? Mert ugye ő volt a banditák vezére. Shin nem tudhatta, hogy már nincs ott.

 

10 órával ezelőtt, kudar írta:

Ezra hogyan lépett meg csak úgy a csillagrombolóról...

Rohamosztagos egyenruhában. A Rebelsben nem is egyszer használta ezt a trükköt. Amint megvolt a páncél, gyerekjáték volt megszöknie.

 

3 órával ezelőtt, RoCSeV írta:

Ezranak volt egy kék kiber kristálya is. Valószínűleg magánál tartotta mindig csak alkatrészek nem voltak a kard elkészítéséhez számára.

Ezt még a Rebelsben  tette el?

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Jelen pillanatban legalább annyira, ha nem jobban érdekel mi lesz a Perideán, mint Thrawn-nal. Sabine és Ahsoka láthatólag úgy rendezkedett be, hogy jó sokáig, ha nem végleg ott maradtak. Itt volt a Jedinek egy érdekes mondata: "mindenki ott van ahol lennie kell"

Valamiért most bennem is ez van.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Csak titkon számítottam erre, de amikor megláttam az Atyát formázó szikla kezén az nagy pillanat volt. A háttérben a hegycsúcson fénylő ismerős alakzatról nem beszélve. 

Ezt még sikerült megdobni egy moraijal és egy Anakin szellemmel. Nagyon csalódott lennék, ha ebből nem az sülne ki, hogy Ahsoka lesz a Leány (akiben eleve a Leány életereje csörgedezik), Anakin meg az Atya vagy akár a Fiú.

A mortisi szál behozásának nagyon megörültem, valahogy nem is lehetne másképp.

A végén Anakin szellemének megjelenése nekem katartikus lett.

Mivel nemrég megnéztem az AOTC-ot, Obi és Vader közös jeleneteit a sorozatból és tegnap majdnem végig a TPM-et (a rész után fejeztem be ma), úgy állt össze bennem a karakter, ahogy eddig még nem tudott. Látni egymás után a kisfiút, majd a erőszellemet itt, megértve honnan hova, milyen buktatókon át jutott el ide, megfejelve Ahsokával való kapcsolatának summázatával, aminek a folyományaként Sabine is érzi a jelenlétét az felrobbantott egy érzelembombát.:fuck2:

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Minden fontosabb kérdésre választ adtak, méghozzá nagyon frappánsan.

Pontosan. Sabin és Ahsoka kapcsolatának kibontásával több, mint elégedett vagyok. Ennek a résznek számomra ez volt az erőssége. Ahogy Kanan felemlegetése is erős lett.

 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

100% Ilyen Thrawn hazavágja az ÚK flottáját elképzelések után ne is csodálkozz. :D Ilyen majd a második évad végén, esetleg.

 

És ha Baylan-hez ment? Mert ugye ő volt a banditák vezére. Shin nem tudhatta, hogy már nincs ott.

 

Rohamosztagos egyenruhában. A Rebelsben nem is egyszer használta ezt a trükköt. Amint megvolt a páncél, gyerekjáték volt megszöknie

- Kiegyezek ha ez lesz a 2. évad vége. :D (Amúgy simán meg lehetett volna ebben a részben is oldani.)

- Nem tudom, nekem egyáltalán nem az jött le Baylan beszédéből az előző részben, hogy beáll a banditák vezérének. :D Pont azért küldte a saját útjára, mert nem egyezik a céljuk. Csodálkoztam volna ha utána megy, pont jobban illett volna ha Thrawnhoz fut.

- Na igen, ettől függetlenül nekem fura marad, hogy Thrawn aki minden mozgást monitorozott csak úgy hagy megszökni egy hajót...nem éppen rá vall, de feljebb már voltak róla elmélkedések.

 

 

Amúgy megnéztem ma 3x a részt és így már egészen másképp látom, és bár továbbra is vannak nagy hiányosságok, sokkal jobban tetszik a rész. Izgi, akciódús, keserédes végkimenetellel.

Baylan hiánya azért ütött meg ennyire, mert ő és shin volt az évad egyik színfoltja. Ray játéka minden, minden mozzanata lenyűgözött és ebből az utolsó részben még szerettem volna sokat kapni, de ennél mindenképpen többet, de hát ez van. Baylan karaktere, ha túléli a kövi évadot, akkor nagy dolgok elé néz.

Azt figyeltétek hogy a Fiú arca tökre hasonlít Sam Witwerre? :D Szegény Lány feje "meg csak úgy lerepült..." :D

Meg nagyon tetszik, ha alakul az a Thrawn trilógia, ha nem is pont úgy ahogy a könyvben, és lesz egy klónok irányította Katana flottája amit egy sötét Jedi erősít meg, de ha felébreszti a boszikat Dathomiren akik valszeg a kapszulákban vannak, és minden csillagrombolóra kihelyez majd 3 boszit, akkor gyakorlatilag egy legyőzhetetlen serege lesz. Azzal egész könnyű lesz leigázni bármit is. :)

 

Szóval kicsit még fáj, hogy nem egy igazi évadzárót kaptam, hanem inkább egy felvezetőt a kövi évadra, de így is nagyon bejött, végig izgultam, szóval egy erős 8/10et adok rá végül. :)

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Erre nem is gondoltam, pedig simán benne lehet, hogy a mesterét kereste. :clap:

Én nagyon szeretném. Talán Ray Stevenson elvesztése is arra sarkallhatja az írókat, hogy Shin szerepét felerősítsék a továbbiakban.

És Baylan célja volt "megtenni az utat". És olyan hatalomról beszélt, amiről Shin "álmodni sem mert".

Ez nem lehet, a vörös páncélos útonálló kolónia vezetése...

Nekem a legfájóbb az, ahogy ez a két karakter külön van az évad végén.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Visszatérve erre a tweetre:

 

2023. 09. 25. - 17:38, Donát írta:

Vajon tekinthetünk-e Anakinre az új Atyaként ezután a rész után?

 

 

 

Szerintem egyre erősebb a gyanú, hogy IGEN, Anakin az Atya. 

 

Igen, az eredeti (?) Atya meghalt és eltűnt a Mortison, de van egy elméletem. A Mortis egy dimenzión kívüli térben volt. Mi van, ha az Atya, a Fiú és a Leány már eleve a Kozmikus Erőbe olvadva, de tudatukat megőrizve tudtak fizikai formát ölteni a Mortison? Kb. mint Erő szellemek egy speciális helyen, amit annyira átjár az Erő, hogy lényegében testet tudnak ölteni. Viszont ennek ára van: aki itt Erőszellemként eltűnik, az már NEM tud egybeolvadni a kozmikus Erővel, hanem a tudata ténylegesen meghal és végleg eltűnik a galaxisból.

 

Ez azt jelentené, hogy az Atya teljességgel megszűnt létezni a halálakor. Igen, a teste eltűnt, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ugyanaz történt vele Mortison, mint ami a többi eltűnt Jedivel történt a Mortison kívül. Ha az Atya eltávozott volna a galaxisból, akkor Anakin Erőszellemként is nyugodtan átvehetné a pozícióját, és ez azt is jelenthetné, hogy a Mortison ő is testet ölthetne, akár az Atya tette annak idején, mikor meglátogatta őt Anakin, Obi-wan és Ahsoka.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

42 perccel korábban, kudar írta:

Nem tudom, nekem egyáltalán nem az jött le Baylan beszédéből az előző részben, hogy beáll a banditák vezérének. :D Pont azért küldte a saját útjára, mert nem egyezik a céljuk. Csodálkoztam volna ha utána megy, pont jobban illett volna ha Thrawnhoz fut.

Ok, ez igaz. Baylan egyértelmű volt, hogy lelép. 

 

45 perccel korábban, kudar írta:

Meg nagyon tetszik, ha alakul az a Thrawn trilógia, ha nem is pont úgy ahogy a könyvben, és lesz egy klónok irányította Katana flottája amit egy sötét Jedi erősít meg, de ha felébreszti a boszikat Dathomiren akik valszeg a kapszulákban vannak, és minden csillagrombolóra kihelyez majd 3 boszit, akkor gyakorlatilag egy legyőzhetetlen serege lesz. Azzal egész könnyű lesz leigázni bármit is. :)

Ez ebben a galaxisban nem fog megtörténni, hisz ismerjük a jövőt. Még csak nem is Thrawn van a háttérben. :)

 

17 perccel korábban, csoli1138 írta:

Nekem a legfájóbb az, ahogy ez a két karakter külön van az évad végén.

Ennek nyomós oka lehetett. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez ebben a galaxisban nem fog megtörténni, hisz ismerjük a jövőt. Még csak nem is Thrawn van a háttérben. :)

A jövő elkezdődött.Most.Nem az amit "ismerünk".Az majd megy a Legendák közé,de még azt sem érdemli meg,de ha odateszi Filoni és Favreau,akkor méltó helyre kerül.

  • Nagyon tetszik 2
  • Dühítő 1
  • Zavaros 2
  • Vicces 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.