Ugrás a kommentre

3x04 - A Different Approach


Ajánlott hozzászólás

4. rész - A Different Approach / Más megközelítés

 

epguidebb304.jpg

 

Írta: Ezra Nachman

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín:  Lau, Weyland

 

Szereplők:

Hunter - Dee Bradley Baker

Omega - Michelle Ang

Wrecker - Dee Bradley Baker

Crosshair - Dee Bradley Baker

Mann százados - Harry Lloyd

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Nala Se - Gwendoline Yeo

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

Batcher - Dee Bradley Baker

 

Történet

Omega és Crosshair folytatják menekülésüket a Birodalom elől. A sors egy peremvidéki bolygóra sodorja őket, ám üldözőik elől itt sem rejtőzhetnek el sokáig.

 

Érdekességek

- Omega és Crosshair a Lau bolygón hajtanak végre kényszerleszállást, amely új helyszín a Star Warsban.

- Egy Csillag Ingázó 2000-es látható a Laun, a város felett repülve, amint utasokat szállít a kicsiny világra, és el a bolygóról.

- Omega egy a Star Warsban korábban nem látott kártyajátékot játszik: a "balaans"-t. A pakli öt piros és öt kék számozott kártyát tartalmaz, valamint figurás lapokat, melyek két "pusztítás", két "hárítás", két "blöff", két "lopás" és négy "védekezés" kártyából állnak. A játékban van egy közel verhetetlen leosztás, a Három Keleti Csillag.

- Egy teljes szabályrendszer lett kidolgozva ehhez a kártyajátékhoz. A produkciós csapat letesztelte a játékot néhány partiban, és megerősítették, hogy igencsak függőséget okozó játék!

- Egy teljes parti lett rögzítve a játékból Omega és Mann százados között, de meg kellett vágni a fontosabb mozzanatokra hagyatkozva, annak érdekében, hogy mederben tarthassák az epizód ütemét.

- A teherdokkoknál kiszabadított számos lény között van egy csapat nuna (amit a köznyelv "mocsári pulykának" is nevez) a Naboo-ról; fürge kétlábú futómadarak az Abafarról; és a Laun őshonos, színpompás madarak.

- Mann századost a brit színész Harry Lloyd alakította, aki a BBC Robin Hood sorozatából és a Trónok harcából lehet ismerős.

- A családi egyesülés a Ryloth ugyanazon holdján történik, ahol Omega először találkozott Hera Syndullával az 1. évadban.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ennek megkönnyeztem a végét, bevallom :cry: Crosshair és Omega párosa remek. "The pair we didn't know we needed, but we deserve" :D És Crosshair újra a csapattal. Azért asszem lesz egy érdekes beszélgetése Hunterékkel 

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bizonyos szempontból váratlan epizód volt! Mégpedig azért mert nem gondoltam volna, hogy már most újra egyesülnek hőseink! Nem húzták el az egymásra találást, ami örömteli, mert így a sztori fókuszálhat a nagyobb dolgokra a keresés helyett. 

A bolygó hegyeinek formái emlékeztettek arra a világra ahol Galen Erso és családja bújt el a Birodalom elől. De ez biztos nem az a hely mert annak volt gyűrűje. Maga az űrkikötő hangulatos volt, és külön jó volt látni, hogy a birodalmi százados kompetens volt, nem valami idióta balfék. Persze ez az egy epizód is elég volt arra, hogy a végén örömmel hallgassam a halálsikolyait. :D Hemlock is feltűnt így forró nyomon vannak az üldözők is.

A legérdekesebb viszont az, Crosshair csatlakozik-e korábbi társaihoz? Eléggé megfagyott a levegő amikor felbukkant. Most arra tippelnék, hogy nem biztos az együtt maradásuk.

 

Érdekesen alakulnak a dolgok. Vajon innen merre? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jól folytatódott, én is érdekesnek találtam Omega és Crosshair párosát. Tetszett ez a kis kaland. Jó volt a birodalmi tiszt, ahogy elaltatta őket azzal, hogy korruptság látszatát keltette, majd úgy intézte, hogy belesétáljanak a csapdájába. Az ösztökés, rácsos állatketreces rész a Jurassic Park-ot idézte, és a kitörés során szaladgáló állatok közt is voltak olyanok, amik gallimimusokra emlékeztettek. De még előtte egy ketrecből bizony porg-hangok jöttek. 

Aztán a várva várt pillanat, meghatóra sikerült, ebbe persze belerondított, hogy Crosshair feltűnésére megfagyott a levegő. De ez nem is csoda. Az jutott eszembe, hogy ezzel vége a felvezetésnek. Ez az a pillanat amit a 2 évad vége óta vártunk. Ez a rész nagyon az első és harmadik után való, szinte sajnálom, hogy nem zsinórban láttam, az is megfordult a fejemben, hogy talán a 2. kellett volna legyen az nyitány, s utána ez a három. 

Szóval most indul majd az évad bizonyos szempontból, végre újra együtt a csapat nagy része. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, csoli1138 írta:

Jó volt a birodalmi tiszt, ahogy elaltatta őket azzal, hogy korruptság látszatát keltette, majd úgy intézte, hogy belesétáljanak a csapdájába.

Pedig ránézésre egy elhízott baromnak tűnt, de ez nem is lehetett volna jobb álca. :D Tényleg jól csapdába csalta Omegáékat. Eleve nagy kockázatot vállalt mert ha nem mennek Butcher után akkor pofára esik. De valahogy erre is jól ráérzett.

 

4 perccel korábban, csoli1138 írta:

Az ösztökés, rácsos állatketreces rész a Jurassic Park-ot idézte, és a kitörés során szaladgáló állatok közt is voltak olyanok, amik gallimimusokra emlékeztettek. De még előtte egy ketrecből bizony porg-hangok jöttek. 

Na, a porg hangok nem voltak meg!! :o Porgot akarok! Lehet, hogy repkedtek ott. Ami viszont nagyon feltűnő volt, azok a strucc szerű lények az Abafarról. A tisztet milyen élőlény kaphatta el (az is nagyon hasonlított a Jurassic Park nyitójelenetéhez)?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

45 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Pedig ránézésre egy elhízott baromnak tűnt, de ez nem is lehetett volna jobb álca. :D Tényleg jól csapdába csalta Omegáékat. Eleve nagy kockázatot vállalt mert ha nem mennek Butcher után akkor pofára esik. De valahogy erre is jól ráérzett.

 

Na, a porg hangok nem voltak meg!! :o Porgot akarok! Lehet, hogy repkedtek ott. Ami viszont nagyon feltűnő volt, azok a strucc szerű lények az Abafarról. A tisztet milyen élőlény kaphatta el (az is nagyon hasonlított a Jurassic Park nyitójelenetéhez)?

Rá, a gyermeki ragaszkodás az állatkákhoz mindig bejön!

 

Az a hang alapján lehet, hogy egy rathtar volt vagy egy olyan nagy csápos izé a Zygerriáról, amivel Anakin és Ahsoka baja gyűlt meg egy hajón(s04e11) És igen, hasonlított a jelenet!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Könnyedebb, mégis izgalmas és látványos epizód volt ez. Nagyon jó volt látni Crosshairt és Omegát együttműködni, miközben Fenevad is szépen-lassan a csapat része lett ezáltal. A bolygó, Lau nagyon tetszett, magán viselte egy peremvidéki világ minden jellegzetességét. Még a harmadik évadban is szájtátva bámulom, mennyire csodálatos ennek a sorozatnak az animációja, főleg ami a helyszíneket és nagy totál képeket jellemzi. 

 

Tetszett, hogy Omega bármennyire is magabiztosnak mutatta magát, azért a terve eléggé kezdetleges volt a kikötői jegyárus megvesztegetését illetően. A pénzszerzésben már jeleskedett, és ismét láthattuk, hogy a lány mennyire nagyszerűen ért a szerencsejátékokhoz (dejarik és most a szabakk). Crosshair inkább a pesszimista vonalat erősítette a részen belül, de a végére azért belejött. Idővel, szerintem Fenevaddal is meg fog barátkozni. Kaptunk egy gennyláda birodalmit (a Wookiee szerint Mann), aki persze kiskirálynak képzelte magát a porfészekben. Ábrázata alapján nagyon előrébb nem jutott volna a hivatali ranglétrán. Szerencsére a rathtar rövidre vágta ezt a karriert. Örülök, hogy az összes elfogott állat kiszabadult, és Omegáék is meg tudtak lépni. A végén a reunion meg könnyfakasztó volt. Én nagyon szeretem ezt a csapatot, mindegyik karakter a szívemhez nőtt. Most azonban nehéz helyzet következik. El kell rendezni Crosshair sorsát (nem lesz könnyű, az biztos, látva Wrecker ábrázatát) és ki kell beszélni a Tech-gyászt is, amire még nem volt idő (Crosshair vajon tudja, hogy Tech meghalt? Szerintem nem).

 

A Tantiss-hegy most csak elvétve szerepelt. Hemlock fenyegetőzik, de azért így hogy Omega megszökött, igazából súlytalan az egész. Nala Se-t igazából már nem motiválhatja semmi (ha csak nem buzog benne a tudományos becsvágy), ő már mindent elveszített ebben az életben. Igazából Hemlocknak szerencséje van, hogy a szökés Palpatine vizitje után azonnal következett be, így azért még van ideje, hogy a saját szakállán rendbe hozza a dolgokat. Omega nélkülözhetetlen fontosságának egyelőre csak ő meg Emerie van tudatában. A következő rész szerintem lelkizős lesz. Alig várom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Nala Se-t igazából már nem motiválhatja

Nem tudom miért, de ebben az évadban nagyon megkedveltem Nalat. Mintha lassabban is beszélne...ő is áldozata a Birodalomnak, mint oly' sokan. Tudom, ő azért annyira nem tiszta, mint jó néhány más áldozat. De ez elmondható a klónokról is. Szóval sajnálnám ha meghalna, pedig erre mutatkozik a legnagyobb esély. :( 

 

9 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Igazából Hemlocknak szerencséje van, hogy a szökés Palpatine vizitje után azonnal következett be, így azért még van ideje, hogy a saját szakállán rendbe hozza a dolgokat.

Bizony! Szoríthatja az idő valamennyire. A fejvadászok felbukkanása később azt sejteti, hogy saját erőből nem fogja megtalálni a Bad Batch-t.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Annyira jó, hogy eltelt 4 rész,és lényegében a főszál halad, nem toporgás van, meg filler részek (talán a Hunterék a kölykökkel volt kicsit ilyen szagú, de ott is kaptunk Tantisst, és Omegát bőven), elképesztően bejön.

Eleve imádom az animációs sorozatokat az sw világában, nekem (!!! szigorúan szubjektíven) ezek több wtf és megható pillanatot hoznak magukkal már a clone wars óta, de a rebels is ugyanez.

 

Nagyon sajnálni fogom amikor vége lesz:/

 

A részről: meglepett, mert ahogy fent írtam, most azt hittem lesz valami full mellékszálas, mentsünk meg valakiket sztori, de nem. És a vége az kemény volt nagyon. 

Kicsit amikor csak Hunterék hajóját mutatták távolból, majd közelebbről,de őket nem, azt hittem, hogy majd ez egy csapda. De lehet csak túlgondoltam:D

Szerkesztve: - Galen Malek89
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A végén fura volt nekem, hogy Omega milyen titkos koordinátákat küldözget Hunteréknak? Aztán leesett, hogy a Ryloth holdjára hívta őket, ahol még az első évad Devil'd Deal című epizódjában jártak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

55 perccel korábban, csoli1138 írta:

Engem is érdekel mire gondolsz ez alatt! 

Hunter kérdezi Omega-tól: 

- Hogyan tudtál megszökni? 

Erre Omega: 

- Segitett valaki! (I had help)

 

Az 1. évadban(Bracca-n, a roncs venator belselyében) Echo kérdezi Rex-től, ha nem tudjuk irányitani a szabályzó chip-et, akkor maga hogyan tudta eltávolitani? 

Rex kicsit elcsukló hangon, ennyit mond: 
-I....had help. (Volt segitségem) :) 

 

Szerintem ez egy szép utalás/momentum volt. 

Ahogy megnéztem a részt egyből ez a jelenet ugrott be, az 1. évadból. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, ahogy azt az epizód címe is sugallja, az előző részekhez képest másfajta megközelítést kaptunk. Akciódúsabb, mozgalmasabb, ráadásul míg szerintem mindenki azt várta, hogy majd Hunter és Wrecker (esetleg Echóval és Rex-szel összeállva) mentik meg végül Omegát, tényleg ő talált rájuk. Megható volt az újra találkozásuk a Ryloth holdján. 

 

A dagadt birodalmi jó kórképe volt ennek a korszaknak. A Birodalom még alig egy éve regnál, de az ilyen haszonlső, aljas g*cik már hatalmon vannak a galaxisszéli világokon. Először persze megjátssza magát, bár eleve gyanús, hogy vágósúlyban van és épp egy kocsmát sápol. De aztán előjön mindenféle "törvénytelen, hát bírságot fizess" húzással. Anyád! Ha már zsarolsz, lopsz, csalsz és hazudsz, legalább legyen annyi gerinced, mint a huttoknak, és ne játszd meg magad. És a legrosszabb, hogy nem esélytelen, hogy ez a Mann százados már a Köztársaság ideje alatt is kiskirálykodott ezen a bolygón, csak mondjuk Tawni Amesszel (2x03 The Solitary Clone) ellentétben ő szívesen befeküdt a Birodalom piszkos kredittel bélelt ágyikójába, így hatalmon is maradhatott.

 

A dokk a sok állattal teli ketreccel, majd az elszabadzlásuk kellemes The Lost World: Jurassic Park/Jurassic World: Fallen Kingdom érzést keltett bennem. Mann halála kicsit hajazott Ludlow-éra és Millsére, azaz megette őt egy csúnya nagy szörnyike. Méltó halál, és az állatka tuti jóllakott vele. :D 

 

Kíváncsi vagyok, hogyan tovább. Omega biztos vissza akar majd menni Weylandra, és az ott folyó kísérletek és klón foglyok miatt ebben valószínűleg partnere lesz Echo és Rex is. Hunter, Wrecker és Crosshair felől már nem vagyok ebben biztos. Crosshair már most kijelentette, hogy nem vágyik vissza, Hunter meg úgy tűnik a második évad alapján, hogy inkább elrejtőzne a Birodalom elől, nem besétálnak az oroszlán egyik barlangjába. Wrecker meg lényegében azt csinálja, amit Hunter mond neki. De előtte azért még rendezni kell a családon belüli nézeteltéréseket, amit Crosshair "hazatérése" eszkalálhat. Ez eléggé felzavarhatja az eddigi csapatdinamikát, pláne, hogy Crosshair a hideg, józan észt képviselő Tech helyét foglalhatja el.

 

Szerintetek Hemlock bal kezével mi lehet? Eleve kesztyűt visel, de mintha részről-részre egyre sűrűbben fogdosná és mozgatná, mint akinek fáj vagy zsibbad (apám csinált hasonlóan ugyanígy a balkezével, mielőtt kiderült, hogy súlyos szívbeteg).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hunter, Wrecker és Crosshair felől már nem vagyok ebben biztos.

Szerintem most a kis csapat visszatér Pabura, az a jelenlegi bázisuk. Ott fogják megbeszélni mi legyen a következő lépés. 

 

18 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintetek Hemlock bal kezével mi lehet? Eleve kesztyűt visel, de mintha részről-részre egyre sűrűbben fogdosná és mozgatná, mint akinek fáj vagy zsibbad (apám csinált hasonlóan ugyanígy a balkezével, mielőtt kiderült, hogy súlyos szívbeteg).

Hemlock célzott arra korábban, hogy magán is végzett kísérleteket. Talán az egyik mellékhatása ez a béna kéz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A határozottan nem gyenge felütés után, a 4. résznek sincs oka szégyenkeznie. Bár egy viszonylag egyszerűbb kaland beütését keltette, mégis hangulatos keretek között szőtték tovább Omega és Crosshair viszonyát. Aláfestésként újfent kihangsúlyozva a Birodalom romlottságát, ezúttal Mann személyében. Tetszett Omega és Crosshair párosa, érett már egy ilyesmi epizód. Utóbbi karakteríve szerintem egyértelműen a legérdekesebb a sorozatban. Jó volt látni, hogy ellenérzéseit félre téve, követte Omega tervét, majd besegített neki, holott le is léphetett volna. Ahogy a Mayday-esetnél már egyértelművé vált, ha akarja, ha nem, Crosshairnél is dominál az a bizonyos érzelmi alapú erkölcsi iránytű. Amit ráadásul már nem köt a parancsok vak követésének, és a Birodalomhoz való tartozni akarás béklyója. Crosshairnek a saját ösvényén kellett ráébrednie a Birodalom mibenlétére, így juthatott el oda, ahová mindig is tartozott: a Rossz Osztaghoz. Érzelmes jelenet volt az újratalálkozásuk, noha főleg Wreckeren látszott, hogy nem felhőtlen az a bizonyos öröm, és a múlt hegei nem tűntek el nyomatalanul. Nyilván, nem szabad elfelejteni, miket tett Crosshair a "jó katona követi a parancsokat" jelige mögé bújva (pl. az onderoni ellenállók kivégzése, vagy Tawni Ames lelövése), de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemelhet bizonyos szintű megváltást. Ha Darth Vader, vagy Kylo Ren nyerhetett (már akinél), akkor szerintem Crosshair is megérdemel egy esélyt a jövőben. Főleg, hogy nála az eredendő génmódosítása, és a felerősített chip is közrejátszott abban, miért viselkedett úgy, ahogy. Erre Omega is többször utalt korábban. 

 

Omega példamutató pozitivitása talpraesettséggel, találékonysággal és aranyos, bár veszélyes naivitással párosul. Bevallom, én valószínűleg nem tudnám gyakorolni, de nekem nagyon szimpatikus volt a hozzáállása, hogy még az ilyen sötét időkben, a személyes negatív élmények után (pl. a Kamino városainak elpusztítása, Cid árulása, több havi rabság a Weylenden, és egyéb apróságok) is azt tartja szem előtt, hogy nem akar bántani senkit (holott azok a birodalmiak zokszó nélkül ártanának neki) és mindenkit meg akar menteni (Crosshairt, a tantissi bázison ragadt klónokat, Fenevadat, stb.). Nem semmi látni, hogy bár eddigi rövid élete nagyrészét a steril Kaminón töltötte, minimális szociális kapcsolatokat ápolva, és az élet dolgairól maximum elméleti ismereteket szerezve, mégis milyen könnyen és gyorsan tanul, fejlődik és pozitív hatást gyakorol a környezetére, megőrizve motiváltságát és támogatva másokat.

 

A párosnak nagy szerencséje volt, hogy nem egy lakatlan bolygón vágták haza a hajót. Bár Crosshair terve egyértelműen logikusabb és realisztikusabb volt, Omega személyisége és az epizód kalandtartalma nyilván a látottakat kívánta meg. Tetszett Omega játéktudásának ismételt megnyilvánulása, a Cid krimójában látottak után. A Birodalom korruptsága sem okozott meglepetést. Bár azon nagyot néztem, hogy két jegy áráért 30 ezer kreditet kért a személyzet, mert az Ep4-ben (Luke szavai alapján) 10 ezerből már egy hajót is lehet kapni. 

 

Nala Se talán az egyetlen normálisnak tűnő kaminói (nem mintha túl sokat ismernénk, de a rideg és tárgyilagos Lama Súnál emberibb, az tuti), az Omega iránti hűségéhez és a valós érzelmi alapú kötődéséhez most már nem sok kétség férhet. Bár Hemlock egyértelműen átlát a szitán, Nala Se a legprofibb pókerjátékosokat megszégyenítően tartja magát a logikus magyarázatok mentén. Hemlock még mindig a legijesztőbb megalomán birodalmi szociopaták egyike, akinek remélhetően (Ramparthoz, Krennic-hez és Tarkinhoz hasonlóan) a torkán akad a gőgje és becsvágya. Ha már sorsukat megérdemlő birodalmiak: Mann kapcsán vicces volt, hogy az önnön pénzéhségéhez hasonlóan, a rathar is hasonló éhséggel falta fel nem épp kalóriaszegény testét. :P   

 

Kíváncsi vagyok, miként kezeli az Osztag Crosshair (lehetséges) visszatérését. Ugye ők már a Kamino pusztulása után készek voltak visszafogadni a férfit, de akkor ő még hitt a Birodalom eszméiben - viszont ez azóta megváltozott. Az is érdekelne, hogy Crosshair képben van-e Tech halálát illetően. De Omega talán közölte már vele a Tantisson töltött hónapok során. 

 

Eddig nálam nyerő az évad, remélem a folytatásban sem lesz ez másként. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Omega példamutató pozitivitása talpraesettséggel, találékonysággal és aranyos, bár veszélyes naivitással párosul.

A rész alatt bennem is felmerült, hogy bár Omega "mindenkit mentsünk meg" és "senkit sem hagyunk hátra" hozzáállása pozitív, felemelő és elismerésre méltó, pláne a Birodalom idején baromi gyorsan és nagyon keményen visszaüthet. Itt sem sokan múlott, hogy Crosshair nem lett hátbalőve, vagy nem fogta el őket a Birodalom és küldte vissza őket postafordultával a Weylandra. Omega segíteniakarását nagyon könnyen kihasználhatná Hemlock, vagy belekeveredhet a csapat olyan szituációba, ami valamelyikük vagy mindegyikük életét követeli, mert sajnos bármilyen szomorú is, de igaz: nem lehet mindig mindenkit megmenteni. Kíváncsi vagyok, hogy Omega szembesülni fog ezzel a ténnyel és, ha igen, miképpen.

 

2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Bár azon nagyot néztem, hogy két jegy áráért 30 ezer kreditet kért a személyzet, mert az Ep4-ben (Luke szavai alapján) 10 ezerből már egy hajót is lehet kapni. 

Ezen én is pislogtam egy nagyot. Omega is lazán összenyert 45 ezer kreditet, amiből akkor Luke szavai alapján akár négy hajót is lehet venni, vagy egy nagyon csúcskategóriásat. Most vagy Luke gondolta rosszúl, vagy a Tatooine-on piszok olcsón kínálják az űrhajókat. (Bár lehet, hogy tízezerért csak olyan állapotú űrhajót lehet venni, mint amilyet Djarin vett Pelitől, aztán még rá kell költeni pár ezret, hogy az repülni is tudjon. :D )

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Nem semmi látni, hogy bár eddigi rövid élete nagyrészét a steril Kaminón töltötte, minimális szociális kapcsolatokat ápolva, és az élet dolgairól maximum elméleti ismereteket szerezve, mégis milyen könnyen és gyorsan tanul, fejlődik és pozitív hatást gyakorol a környezetére, megőrizve motiváltságát és támogatva másokat.

Emlékszünk még amikor belemarkolt a porba, az is új volt neki. Ma meg már simlis trükkökkel nyeri a szerencsejátékokat füstös lebujokban. :) 

 

A pénzösszeg nagyságán én is csak hümmögtem. Irreálisan nagynak tűnt az ismert tények alapján. Persze ez másik bolygó, itt lehet, hogy ennyi az ár. Olyan, mintha Angliából hazajössz az ott keresett átlagbérrel. Itthon király vagy belőle. Bár Lau és Tatooine között nem volt ekkora különbség. Ez is egy koszfészek volt. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Hunter kérdezi Omega-tól: 

- Hogyan tudtál megszökni? 

Erre Omega: 

- Segitett valaki! (I had help)

 

Az 1. évadban(Bracca-n, a roncs venator belselyében) Echo kérdezi Rex-től, ha nem tudjuk irányitani a szabályzó chip-et, akkor maga hogyan tudta eltávolitani? 

Rex kicsit elcsukló hangon, ennyit mond: 
-I....had help. (Volt segitségem) :) 

 

Szerintem ez egy szép utalás/momentum volt. 

Ahogy megnéztem a részt egyből ez a jelenet ugrott be, az 1. évadból. 

Jah értem. Elismerésre méltó, hogy tudsz BB szövegeket az elő évadból idézés szinten, de akkor Rex Ahsokára utalt, most Omega pedig Crosshairre és ez egy igen szimpla szófordulat, így nem hinném, hogy utalásnak szánták! De, hogy eszedbe jutott az szép dolog! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Bár Lau és Tatooine között nem volt ekkora különbség. Ez is egy koszfészek volt. :)

Lehet az is számít, hogy itt már most komoly birodalmi jelenlét van, míg a Tatooine-on csak az ep4 eseményei után is csak egy kis helyőrség maradt eddigi tudomásunk szerint. Itt a Birodalom szabja meg az árakat, ott meg a huttok. Persze ez csak tipp.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Galaktikus háború után vagyunk, frissen alakult kormánnyal, másik bolygón, ahol mások az uralkodó körülmények, 18 évvel korábban. Ráadásul a korábbi becslést egy világot nem látott parasztfiú adta, aki épp felháborodottan visszavágott egy másik fickónak, szóval simán túlzásba is eshetett indulatában és tudatlanságában. Amit talán az is alátámaszt, hogy egy klón háborús Y-szárnyú is 65 ezerbe kerül használtan, szóval lehet, hogy Luke azzal a hajóval a küszöbig nem jutna el, amit 10 ezerből vesz. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mi most itt a TBB idején, azaz korábban vagyunk. ;) 

29 perccel korábban, Dzséjt írta:

Galaktikus háború után vagyunk, frissen alakult kormánnyal, másik bolygón, ahol mások az uralkodó körülmények, 18 évvel korábban.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Jah értem. Elismerésre méltó, hogy tudsz BB szövegeket az elő évadból idézés szinten, de akkor Rex Ahsokára utalt, most Omega pedig Crosshairre és ez egy igen szimpla szófordulat, így nem hinném, hogy utalásnak szánták! De, hogy eszedbe jutott az szép dolog! :)

Ha jobban belegondolsz, akkor van. :) 

Ahsoka esetében ugye egy olyan ember fordult ellene akit nagyon kedvelt, és ő Rex. Itt ugye a chip meggátolta a tiszta gondolkodásban, és igy majdnem csúnya vége lett a 66-os kiadása után. 

(Bár igy is csúnya vége lett.....) 

Omega esetében szinte ugyanez a helyzet, Crosshair az 1. évadban simán megölte volna a gyereket, vagy legalábbis fogságba ejtette volna, és az egyenlő Omega számára a halállal. 

A mostani részben meg az előzőben is, pont az a Crosshair segitett neki, aki korábban simán bebörtönözte vagy megölte volna. :) 

 

Ahogy Ahsoka nem mondott le Rex-ről, úgy Omega nem mondott le Crosshair-ről. ;) :)  

Mindennek van értelme, csak jobban bele kell gondolni! 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nemrég lett vége és nagyon tetszett. Az már biztos hogy szerdánként nem tudom majd megnézni, így nálam a premier csütörtökön lesz.

Nagyon jó az összhang Omega és Crosshair között.  Jól kiegészítik egymást. A nagyon naív kislány és a profi katona kettőse a régo buddy-cop filmeket idézi(Tango és Cash, Halálos fegyver stb..).

Omega édesen naiv, de mivel alapból én is jószivű vagyok, megértem miért csinálja. Tulajdonképpen működött is a fegyver nélküli módszere, egészen addig míg a birodalmi tiszt nem klezdett azon kekeckedni,

hogy tiltott a szerencsejáték és bírságot kell fizetni miközben 5 perccel azelött ő is űzte. Itt gondoltam arra hogy Crosshair igazságot tesz egy elegáns fejlövéssel, de Omega leintette. Ami annyiból

nem baj hogy nem jött rájuk az összes katona. De a "kutyánál" már kellett Crosshaitr módszere és örülök hogy erre Omega is rájött. A birodalmi tiszt úgy végezte ahogy megérdemelte. Remélem jó sokáig rágta a lény.

A rész végén a nagy összeborulás nagyon megható volt. Gondolom Crosshairnak is meg fognak bocsátani. Bár most jót tett , sajnos nálam annyira ez nem egyszerü, mert azért csak agyonlőtt pár ártatlan teremtményt.

 

Az EP4 utalás a hangárban nagyon szép volt ,ami ugye maga a hangár volt.

Szerkesztve: - Frenkie
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.