Ugrás a kommentre

2x04 - Devoted


Ajánlott hozzászólás

4. rész - Devoted / Hűség

 

empire204.jpg

 

Írta: 

Rendezte: 

 

Helyszín: 

 

Szereplők:

 

Történet

Barriss Offee bűntetését tölti a Coruscanton, amikor Palpatine kancellár kiadja a 66-os parancsot. A klón őrök azonban nem ölik meg a hajdani Jedit, éppen ellenkezőleg, egy régi barátja új életet kínál neki.

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 2x04 - Devoted

Imádtam ezt a részt!

 

Már a kezdés megadta a hangulatot, ahogy halljuk a jedik kiirtását. A vizualitás is baromi erős volt, Coruscant esőben mindig is babán nézett ki, itt se volt ez másképp. 11 év után végre megtudhattuk, hogy mi lett Barriss Offee-val. Hát Inqvizítornak lett toborozva. A Negyedik Nővér megjelenése és az egész szerepe nagyon sokat adott hozzá az Obi-wanhoz, pedig ott 1-2 jelenetnél többet nem is szerepelt.

 

Nagyon érdekes, hogy a sithek alárendeltjei már ilyen korán megjelentek. Mondjuk már a Főinkvizítor is a sötét oldalt szolgálta az EP3 után nem sokkal, szóval nem meglepő. Az, hogy Palpit még nem Császárnak nevezik, azt jelzi számomra, hogy még az Ep3 idejében történt meg az ajánlattétel. :hmm:

 

Remek volt az Erődöt is látni, ami jelen állás szerint építés alatt állt. Ez összhangban van a kánonnal, mert tudtommal az épület csak néhány év után lett teljesen kész, de addig is úgy néz ki, lehetett használni.

Nagyon örültem, hogy a Főinkvizítort láthattuk ebben az animációs stílusban. Remekül nézett ki. Az is érdekes, hogy új rendként tekint magukra, amely a Jedi Rend szerepét átvéve békét teremtene a Galaxisban. :hmm:

 

Barriss kiképzése tetszett, különösen a körös jött be, ami megidézte az egyik Ahsokás epizódot a Jedihistóriákból. Úgy néz ki, hogy a régi módszereket más céllal, de megtartották az Inqvizítorok. A harc érdekes volt, sajnáltam Dantét, jó fickónak tűnt. Barriss pedig a fojtogatást használva bizonyított és ezzel belépett az inqvik sorába.

 

A rész végén pedig megjelentek a többiek is, nevezetesen Marrok és a másik inqvizítor is, aki ha az Ahsokás könyvet figyelembe vesszük, akkor a 6. fivér lehetett, bár mivel nem szólalt meg, így nem tudjuk biztosan (a stáblista se jegyezte fel). Vader is betoppant, jó volt viszontlátni. :D

Barriss maszkja is babán nézett ki. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eddig 4 részt láttam, és ez volt a legjobb. A másik 3 se volt rossz, de ebben mutatták egy rövid időre az elit klón katonákat. Ugyanazt a sötétebb páncélt kapták, mint a TBB első évadjában az elit osztag, Crosshair vezetésével! Nagyon pöpec ez a fajta armor is. :) 

 

És persze a Coruscant-i őrség is tiszteletét tette egy rövid időre! :D 

image.png

A jedi templom ostroma ahogyan Barris látta a cellájából! :) 

image.png

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekesen kezdődött! Barris sodródik az árral, de láthatóan nem gonosz. Állítom sokkal inkább tűnt egy eltorzult jedinek az Ahsoka incidenskor, mint most. Talán a börtönben átgondolta a dolgokat? 

Nagyon jó volt amikor Vaderrel szemben állt. Ő volt ugyebár aki anno elkapta. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elég ütős rész volt. Rég láttam az Ahsoka vs. Barriss szálat a TCWből így azok, akiket Barriss felismert nem sokat mondtak, de majd újranézem a régebbi epizódokat. 

 

Durva, hogy betekintést nyerhettünk a formálódó inkvizitorok alakuló gyűjtésébe. Tetszetős. Vader nem mondott egy szót sem, de nem is kellett. Az epizód csúcspontja nálam egyértelműen az volt, amikor Barriss megfojtotta a társát. Azon eléggé megdöbbentem. Várós a folytatás. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rövid, de izgalmas rész volt. Az elején mondjuk hamar a homlokom közepére futott a szemöldököm. Mondom, hop-hop, a Fortress Inquisitorius még nem állhat, az inkvizítorok főhadiszállása ekkor még bőven a Coruscanton volt. Csak azután kötlöztek át, hogy a Tizenharmadik Nővér és a társa zűrt kevertek a Coruscanton bő öt évvel a klón háborúk után. De szerencsére ezt egy elegáns mozdulattal megoldották: a Fortress Inquisitorius még csak épülget. Amit pedig láttunk, az teljesen jól harmonizál az Inkvizítor - A vörös penge felemelkedése című könyvvel, még egyes jeleneteit is szépen megidézték. Még abban a tekintetben is, hogy a könyvben is rengeteg különböző inkvizítor tűnik fel, lényegében a könyv megjelenéséig megismert összes inkvizítor szerepel legalább egyszer - szóval, ha jól rémlik, csakMarrok nincs benn. De itt most itt van, meg a Tales of the Jediban feltűnt "Hatodik Fivér" is, akit még mindig nem neveztek nevén - nehogy már feloldják a kánonbeli konfliktust és egyértelműen elismerjék a retcont. És még a Negyedik Nővér is itt van az Obi-Wan Kenobiból, immár a nevét is tudjuk: Lyn Rakish.

 

Meg volt két új arc, akiknek köszöntjük a részvételt a játékban, gyorsan kiestek. Az tetszett, hogy Dante nyakát az Erővel kapta el Barriss. Valamit tanult Anakintól, aki anno így fegyverezte le. Csak őt elhajította, nem pedig a nyakát törte ki. Aporpó, durván hátborzongató, hogy Barriss és Vader így szembekerült. Azért na, nincs olyan régen az, amikor ölre mentek egymással, most meg egymás mellett kell dolgozniuk. Vajon mi játszódhat le Vadertben a csaj láttán? Mire gondolhat? Durván fel lett itt kavarva az állóvíz, kíváncsi vagyok, mi lesz még itt.

 

Viszont a Főinkvizítor hangja annyira nem csengett jól számomra. Oké, a Rebels első évada idén lesz tíz éves, de mégis, ha nem tudom, hogy Jason Isaacs szólaltatta meg, nem biztos, hogy rájövök. Mintha beteg lenne a hangja, vagy próbálja Rupert Friendet utánozni, csak gyérül. Nem tudom, de ez nem az a megbabonázó hang, mint amit a Rebels-ben lehetett hallani.

 

2 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Csak, hogy kötözködjek, hogyhogy Bariss-t nem akarják megölni a klónok? Ok, hogy nem Jedi hivatalosan, de Ahsoka sem volt az rá, mégis ugrottak.

Ugyanazért, amiért egyik inkvizítor-jelöltet sem ölték meg kapásból.

 

Inkvizítor - A vörös penge felemelkedése spoiler

Spoiler

Palpatine rengeteg Jedit kiválasztott magának, mint jövendőbeli inkvizítorokat. Ezeket figyeltette és manipulálta a Jedi Templomban dolgozó (például a karbantartók közé beépültekkel) ügynökeivel, olykor személyesen is találkozott velük. És eme Jedikre a 66-os parancs kicsit másképpen vonatkozott. Csak akkor kellett lelőni a Jedit, ha nemet mondott Sidious ajánlatára. Sokaknak holografikusan tette fel a kérdést, itt most a Negyedik Nővér volt a hírhozó. De, akárcsak a könyvben, a klónok itt is csőre töltöttek, szóval, ha Barriss nemet mond, akkor jött volna a bum-bum.

Ahsoka nyilván nem volt rajta a kiválasztottak listáján, ahogy Maul sem.

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes, hogy már töb aspektusból is betekintést nyerhettünk a 66-os parancs kiadásának idejébe, és még mindig nem lehet megunni. Ilyenkor az ember fejében lefut egy hol is van Anakin, Obi-wan, Yoda, Padmé, sőt Ahsoka és most végre kiderült, hogy Barriss Offee hol volt, mit csinált. A rá vigyázó klónok aktivált 66-ossal azért nem voltak egy életbiztosítás, már amennyire meg lehet kattanni a chiptől. Legalábbis megfordul a fejemben, hogy hol is válik el a racionális kötelesség és a szuggerált parancsvégrehajtás. Ők józanul az előbbi kategória voltak.

Ebben a helyzetben nem vetnék követ Barrissre, amiért az inkvizítorok útjára lépett. A Főinkvi is tetszett TCW-disájnnal és szerencsére újra Kálid Artúr volt a hangja.

Felvetődött bennem, hogy hogyan is lesz tovább, mert empátiát és aggodalmat mutatott a rész során, nem akart támadni a végső próbán sem elsőként, szóval azt tippeltem, hogy nem abba az irányba tart, amikor utoljára láttuk Ahsoka bűnbakká tételekor.

@Rixon pedig fonhatja a haját, az inkvizítorok számozása miatt, mert nem, ez a rész sem vitt közelebb minket, hogy rend legyen a fívérek és nővérek számozásával. Mondjuk engem nem zavar.

  • Nagyon tetszik 1
  • Szomorú 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A rá vigyázó klónok aktivált 66-ossal azért nem voltak egy életbiztosítás, már amennyire meg lehet kattanni a chiptől. Legalábbis megfordul a fejemben, hogy hol is válik el a racionális kötelesség és a szuggerált parancsvégrehajtás. Ők józanul az előbbi kategória voltak.

Ennek semmi köze a józansághoz. Egyszerűen csak Palpatine kiadta parancsba, hogy ne bántsák. Ugyanígy nem lőtték le Lynt sem, pedig ő nem ex-Jedi volt. A 66-os már többről szól, semmint csak arról, hogy megölik a Jediket. Megölik a Jediket, az ex-Jediket, a nem Jedi Erőhasználókat, és a Jedik segítőit is, kivéve, ha a Jedire, az ex-Jedire, a nem Jedire vagy a segítőre egyéb parancs vonatkozik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, de Tupnál a chip egy fertőzés miatt hibásan működött. Ezzel az egy példával szemben viszont láthattunk már rengeteg példát a helyesen működő chipre, és tudjuk, hogy nem kerültek önkívületi állapotba a klónok. Épp ellenkezőleg, meglehetősen racinálisak maradtak. Stratégiát alkalmaztak, terveket készítettek, sőt, amikor Rex elkezdte győzködni Jesse-t arról, hogy Ahsoka már nem tagja a Jedi Rendnek, így rá nem vonatkozhat a parancs, az ARC elgondolkodott ezen. Csak azért nem állt le, mert korábban Rex maga mondta neki, hogy Sidioustól külön utasítást kaptak Ahsoka kivégzésére:

"Uram, maga mondta, hogy különleges utasításokat kaptunk Darth Sidioustól, hogy iktassuk ki Ahsoka Tanót..." - by Jesse ARC katona, TCW 7x12 Victory and Death

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó rész volt ez is. Barriss-on látszott az aggódás, miközben látta hogy a Jedi Templom lángolt. Sok mindent átgondolhatott itt. Mennyit ülhetett Barris? Fél évet?

A klón milyen aljadék volt már mikor mondta neki hogy örüljön hogy nem Jedi.

Az engem is meglepett hogy milyen hamar megalakultak az inkvizítorok. Ráadásul a 4. növér már az volt mikor Barrist beszervezte.

Pedig úgy tűnik pár nap telt el az EP3 óta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végre ismét felvettük a fonalat Barriss Offee sztoriszálát illetően. A rész legerősebb képi jelenete egyértelműen az volt, amikor a renegát Jedi a börtönéből figyeli a coruscanti központ távoli robajait. Aztán jön az eső és a felszínt beborító árnyék. Még ennyi év után is összeszorul a torkom, amikor a 66-os parancs kiadását követő percek, órák eseményeit láthattuk, akár ekkora távolságból is. A Birodalom megszületését láthatjuk.

 

Innentől fogva az epizód egy klasszikus beavatási szertartás. Azt azért sajnáltam, hogy Barriss gondolatait nem igazán ismerjük meg ebből az időszakból. Mégiscsak turbulens időszakon van túl, és még csak az egykori mesterét sem említi, hogy mi lett vele. Azt éreztem, valahogyan túl hamar fogadja el a sorsát. A motivációiról és belső vívódásairól nem igazán tudtunk meg többet.

 

Nagyon jó volt látni hosszú idő után a Főinkvizitort, és rajta keresztül erősen megmutatkozott, hogy az animáció mennyit fejlődött a költségvetésében korlátozott Rebels sorihoz képest. Nagyobb hangsúlyt kapott a Negyedik Nővér is, ami kimondottan jó, mert őt elég jellegtelennek éreztem a többiekhez képest az Obi-Wan Kenobi sorozatban. A végén persze Vader is befigyelt egy rövidke cameo erejéig. Örültem a Nur szerepeltetésének is, és a még épülőfélben lévő inkvizitor főhadiszállásnak. Nagy dolgok fognak még ott történni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.