Ugrás a kommentre

Videjó játékok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A Dzséjttel való diskurzus meghozta a kedvem, hogy másodjára is kipörgessem a Detroitot. Ezúttal két nap alatt megvoltam vele, ami beszédes, tekintve a játék hosszát. :D Annak ellenére újra beszippantott, hogy egyszer már végig vittem. Ugyanis szinte egyáltalán nem így éreztem. Elképesztő, mennyire más történetet lehet kapni az eltérő döntések sorozatával. És ez így is csupán 2 játék volt, elméletileg ennél is sokkal több van benne. :clap: Egyébként úgy érzem, most jobb döntéseket hoztam (noha immár tudatosan aggódtam egy-egy karakterért bizonyos jeleneteknél). 

Spoileres tartalom megtekintése

2019. 04. 20. - 11:22, Dzséjt írta:

Detroit: Become Human

Teljes nézet  

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  2019. 01. 11. - 15:44, Dzséjt írta:

Horizon Zerod Dawn

Teljes nézet  

Tegnap elolvastam végig a topicot és ezen hozzászólás újra felébresztette bennem hogy mennyire jó játék a HZD.  Ma szó szerint egész nap a játék története volt a fejemben alig bírtam a munkámra figyelni.Én kb tavaly decemberben nyomtam végig.Maximálisan egyetértek Dzséjttel, én is hasonlót éreztem. Aloyt a szívembe zártam azonnal, nagyon beleéltem magam a gyerekként kitaszított létébe és hogy mi lesz belőle később. Az egyszerűen elképesztő hogy a két történet mennyire ügyesen haladt együtt. A jelenlegi és a múlt. Mikor megkapjuk a scanner kütyüt már akkor baromira érdekelt hogy mit tettünk, hogyan jutott ide az emberiség?

Végig ott van a szörnyü titok, a múlt borzalma. Az adagolás is zseniális ahogy Dzséjt írja. Én nagyon kevés mellékküldetést hajtottam végre(max 2-őt), mert annyira érdekelt a megfejtés hogy nagyon a fősodorra hajtottam. Annyira feltápoltam Aloyt hogy a nagy robotokat is esélyem legyen kinyírni(95 %-ban a tüzes nyilat használtam), aztán hajrá. Meglepődve olvasom tőletek hogy hova el lehet jutni Aloy-al. Hogy még a nagy dögöket is meg lehet hackelni Nálam még az segített hogy a nagyokról lerobbantottam a lézerfegyvert aztán azzal adtam nekik. Szerintem a legnehezebb a krokodilt volt kinyírni. Az rámnyomta a fagyasztást aztán annyi is volt. Őket kerültem. Meg az hogy nem volt fedezék. Folyamatosan mozogva kellett harcolni.

Na de párszor még végig fogom vinni, a Frozen Wildot még nem játszottam ki pedig megvan, és akkor majd végignyomom a mellékküldetéseket is.

A Norad engem is szíven ütött(az ma ilétezik), meg mikor szétrohadt kocsik közt, közlekedési lámpák közt császkáltam az is tetszett.

A kardinális kérdés nálam az volt hogy Elisabeth Sobeck és Aloy közt milyen kapcsolat van. Hisz az ajtók aként azonosították, a lánya meg nem lehet hisz kb 1000 éve halott a tudós nő. Imádom a rejtélyeket.

Van még ezzel a játékkal kapcsolatban valami ami azt jelzi mennyire hatással volt rám a fantasztikus történet. Olyat csináltam amit soha egyetlen játékkal sem az elmúlt 25 évben. Kiszótáraztam.

Játszottam vele és mikor átvezető videó jött, utána abbahagytam a játékot, youtube-ra felmentem és megkerestem azt a videót. Majd az angol felirat alapján kiszótáraztam az ismeretlen szavakat. Hát volt pár. Egyszerüen baromira érdekelt minden csepp info a múltról és zavart hogy szavakat nem értettem.

Volt hogy egy óra volt ez ,de nem érdekelt.

A másik hogy soha eddig ennyire jó posztapokaliptikus történettel nem találkoztam ,se játékban, se filmben ,se könyvben. Pedig imádom őket, de nagyjából mindegyik egy kaptafára készül(meteor, áramnélküliség, vírus, zombi stb miatt van vége az emberiségnek). Itt nem és maga a megoldás egyszerűen olyan mint mikor 60 lórugást kapsz.

Nálam elnyerte a minden idők legjobb játéka címet.  Ami ezt megközelíti az a The Last of Us . Ez az egyetlen játék ami nemhogy 20 000 ft-de a dupláját is megéri az én értékrendem szerint(max 6000 ft-ot szoktam adni egy játékért.

Pár gondolat még spoiler mögött meg pár kérdés azokhoz akik végigjátszották, érintve a Dzséjt által spoiler mögé rakottakat is.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

@Frenkie Válaszoltam a kérdéseidre a Horizon: Zero Dawn-nal kapcsolatban.

Szerkesztve: - Dzséjt
  2019. 05. 14. - 14:24, Dzséjt írta:

@Frenkie Válaszoltam a kérdéseidre a Horizon: Zero Dawn-nal kapcsolatban.

Teljes nézet  

Köszi szépen. Rengeteget segítettél hogy ezt a fantasztikus játékot jobban megértsem. Tényleg kiválóan tudsz angolul hogy ennyire részleteiben megértetted. Nemrég találtam ezt az oldalt, itt is nagyon részletesen taglaják a storyt. Ezt olvasgatom mostanság. Viszont te jobban összefoglalod a lényeget.

https://horizonzerodawn.fandom.com/wiki/Horizon_Zero_Dawn

Van még egy kérdés(bocsi, de kihasznállak amig lehet):

A Frozen Wildsal még nem játszottam, csak megvan.

Darth Sky, neked meg külön köszönet, mert te ajánlottad nekem ezt a zseniális játékot.

Szerkesztve: - Frenkie
Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:
  2019. 05. 20. - 8:26, RacerX írta:

Én megnéztem a második évadot is. Az első évad sokkal jobban tetszett. Erről viszont a Detroit: Become Human ugrott be. 

Teljes nézet  

2019. 05. 20. - 8:45, Rog írta:

Nekem nem mert PS4 híján azt a gamét nem ismerem. A futtatási lehetőség hiánya miatt kijátszós vidiket se nézek róla mert nem látom értelmét. Pedig a pozitív jellemzések miatt lehet hogy elkezdeném ha PC-re is megjelent volna.

Teljes nézet  

2019. 05. 20. - 10:33, RacerX írta:

Off: meg fog jelenni pc-re is

Teljes nézet  

Na az faja lenne.
A bibi csak az hogy hitem szerint újabb fajta game társaihoz hasonlóan az is lehet majd szerintem vagy 60 vagy jóval több gigás. Azt meg a max 1MB letöltési sebességű netemmel elég sokáig tartana letölteni pláne úgy hogy valszeg a sebesség nem is lenne állandó. Plusz nem is férne rá a winyómra mert ugye ott lenne a letöltött anyag amit ki is kéne tömöríteni. A letöltöttet törölném de a telepítő még ott maradna és ott lenne még a feltelepített játék is ami hely híján fel se menne. Ez is az egyik oka annak hogy évek óta nem játszok bazinagy méretű újfajta játékokkal. Meg nem is találtam már jó ideje olyat ami érdekelni tudna annyira hogy kipróbáljam.
Megvenni meg nem akarnám mert nem tudnám hogy bejönne-e és hogy megérné-e az árát. A kijátszós vidik meg nem lennének elegek ahhoz hogy meggyőzzenek.

Hozzászólás ideje:
  2019. 05. 20. - 18:30, Rog írta:

Megvenni meg nem akarnám mert nem tudnám hogy bejönne-e és hogy megérné-e az árát. A kijátszós vidik meg nem lennének elegek ahhoz hogy meggyőzzenek.

Teljes nézet  

Ha számít valamit, én mindenképpen ajánlom. Nem egyszer játszós.

Hozzászólás ideje:

Jaja számít. A PC-s megjelenéséig vagy valamivel az utánra meg csak beszerzek egy jóval nagyobb tárhelyű winyót. Az is érik már egy ideje.

Hozzászólás ideje:

Úgy néz ki, saját filmstúdiót alapított a Sony "PlayStation Prouctions" néven. Részletek.

Jó lenne több minőségi játékadaptációt kapni, mert rengeteg jó történet rejlik a műfajban. :clap2: Ha csak a PS-exkluzívokat nézzük, kapásból: The Last of Us, Horizon Zero Dawn, Uncharted-sorozat, Detroit Become Human (igaz, ez már PC-re is érkezni fog). 

Hozzászólás ideje:

Egyrészt pártolom az ötletet, másrészt kicsit feleslegesnek érzem. A mai játékok, különösen a PS-játékok már-már film minőségűek, hiszen az átvezetők moziszerűek, neves színészek adják a hangjukat és az arcukat is a játékhoz, stb. A Detroit: Become Human szerintem konkrétan egy interaktív film. Ebből bármilyen moziadaptáció csak elvenni tud. Egy Horizon: Zero Dawnt vagy egy The Last of Us-t csak úgy tudnék elképzelni, ha csak az univerzumot használnák fel, nem a játékok sztoriját, és a szereplők is legfeljebb cameoznak. Mondjuk ennél a két műnél az előzmények elmesélése még bele is passzolna egy filmbe.

@Frenkie Egy kis kiegészítés a korábbi Horizon: Zero Dawn kérdéseidhez.

Amúgy még mindig páratlan ez a játék. Hihetetlen, milyen részletességgel alkották meg a világot. Éppen Meridian alatt lődörögtem, amikor egyfajta farm mellett haladtam el. És basszus, a folyótól a farmig és a körül egy kis mesterséges patak futott, mint öntözőrendszer. Most komolyan, kinek jut eszébe ilyet kitalálni? Hát, ha nincs, soha a büdös életben eszébe sem jut senkinek, hiszen már maga a farm is olyan, aminek a hiánya fel sem tűnne. Ezek meg még öntözőrendszert is tettek köré. Bámulatos! Az "élő világ" versenyében szerintem ezzel a játékkal csak a The Witcher 3: Wild Hunt és a GTA 5 tudja felvenni a versenyt (a Red Dead Redemption 2-vel még nem játszottam). Ez a három toronymagasan a többi - általam kipróbált - open world játék fölött van.

Hozzászólás ideje:
  2019. 05. 22. - 8:21, Dzséjt írta:

Ebből bármilyen moziadaptáció csak elvenni tud. Egy Horizon: Zero Dawnt vagy egy The Last of Us-t csak úgy tudnék elképzelni, ha csak az univerzumot használnák fel, nem a játékok sztoriját, és a szereplők is legfeljebb cameoznak. Mondjuk ennél a két műnél az előzmények elmesélése még bele is passzolna egy filmbe.

Teljes nézet  

A cikk is azt írja, hogy nem a játékok történetét akarják feldolgozni/lemásolni:

"A stúdió állítólag a korábbi feldolgozásoktól gyökeresen eltérő megközelítést alkalmaz majd a filmek és tévésorozatok esetében, ami jelen esetben annyit tesz, hogy 40-50 órányi játékmenet összesűrítése helyett vadonatúj történeteket fognak elmesélni a konzol játékainak hőseivel."

Ennek szellemében állítólag már "előrehaladott állapotban" vannak egy Uncharted film munkálatai. 

Hozzászólás ideje:

Ez igaz. Az Uncharted-film konkrétan a játékok előzménye lesz, a 20-as éveinek elején járó Nathan Drake sztoriját meséli el. Mondjuk az Uncharteddel azért óvatosan példáznék a Sony helyében, mert az a film már 2007 óta készül, és az elmúlt 12 évben volt már párszor előrehaladott állapotban több rendező és forgatókönyvíró keze alatt. :) 

A HZD-nak a kiegészitője a Frozen Wilds, hozzáad valamit a főstoryhoz, illetve többet tudunk meg a múltról vagy "csak" egy eddig nem látott helyszínen való barangolás?

Bomarr: Megvetted a Days Gone-t? Azért kérdem mert te általában megjelenéskor meg szoktad vásárolni a "nagy" neveket. Ha igen, milyen játék? Miben hasonlít ,illetve miben különbözik a The Last of Us-tól?

Persze ha valaki játszik vele, tőle is kérdem.

Szerkesztve: - Frenkie
Hozzászólás ideje:
  2019. 05. 23. - 8:57, Dzséjt írta:

Ez igaz. Az Uncharted-film konkrétan a játékok előzménye lesz, a 20-as éveinek elején járó Nathan Drake sztoriját meséli el. Mondjuk az Uncharteddel azért óvatosan példáznék a Sony helyében, mert az a film már 2007 óta készül, és az elmúlt 12 évben volt már párszor előrehaladott állapotban több rendező és forgatókönyvíró keze alatt. :) 

Teljes nézet  

Az nekem nem világos, hogy ez a PlayStation Prouctions bejelentése után említett Uncharted film ugyanaz-e, amit korábban is hangoztattak (amiben Tom Holland játszaná Nathan Drake-et). :hmm:

2019. 05. 23. - 16:04, Frenkie írta:

A HZD-nak a kiegészitője a Frozen Wilds, hozzáad valamit a főstoryhoz, illetve többet tudunk meg a múltról vagy "csak" egy eddig nem látott helyszínen való barangolás?

Teljes nézet  

Emlékeim szerint független, önállóan is érthető története van, ami csak minimálisan kapcsolódik a fősodorhoz. Viszont érdekes adalékokat nyújt a Horizon világáról, amiért mindenképpen érdemes kijátszani. 

Hozzászólás ideje:
  2019. 05. 23. - 21:49, Darth Sky írta:

Az nekem nem világos, hogy ez a PlayStation Prouctions bejelentése után említett Uncharted film ugyanaz-e, amit korábban is hangoztattak (amiben Tom Holland játszaná Nathan Drake-et). :hmm:

Teljes nézet  

Szerintem tuti ugyanaz. A film már forgatás előtt áll, végre van rendező, szerződtetett színész, kész forgatókönyv. Tökön is lőhetné magát a Sony és az egész Uncharted-filmet a hajára kenhetnék, ha ezután lefújja a fenébe az egészet. Így is már röhej, hogy több mint tíz éve szenvednek vele, ezután meg készek lennének a végre elért produkciós fázis küszöbén kidobni a belefeccölt pénzt és újabb tíz évet áldozni rá, hogy előröl kezdjék? Kizárt, hogy ne ugyanaz lenne.

Teljes nézet  

Nagyon sokat hozzáad a világhoz, benne van GAIA egyik elszabadul, MI-vé vált alprogramja, HEPHAISTOS (a Frozen Wild után jobban érthető, hogy mi is történt az alprogramokkal és miért vadultak be a robotok a Derangement után), néhány szereplő a fő játék végső csatájában is visszaköszön, ha itt segítesz nekik, illetve Sylensről is több dolog kiderül. Plusz néhány új remek robot és még jobb fegyverek is vannak benne. Én nagyon tudom ajánlani, mert annyi pluszt ad DLC-ként, mint máshol egy teljes játék.

2019. 05. 30. - 19:44, Frenkie írta:

Az rejtély hogy remake, rebbot, vagy folytatás lesz-e.

Teljes nézet  

Szerintem ezt maguk a fejlesztők sem tudják. Sőt van egy olyan érzésem, hogy az utolsó pár CoD gyatra szereplése után már kínjukban térnek vissza az utolsó nagy sikert aratott címhez, és annyit trükköznek csupán, hogy ezúttal semmilyen szám nincs benne. Szóval tekinthetjük rebootnak, de nekem inkább a rókabőr jut róla eszembe. A Modern Warfare-t először megnyúzták egy remasterrel (bár tény, hogy példa értékű volt az a remasterelés), most jöhet a reboot.

Amúgy pár éve majdnem teljesen ugyanezt játszotta el az EA a Need for Speed: Most Wanteddel. A sok gyatra NFS után kiadtak egy új játékot az utolsó nagy siker címével.

De azért kíváncsi vagyok rá. Jó lenne újra egy jó CoD. Bár nagy reményeket nem fűzök hozzá... :( 

Hozzászólás ideje:

2019. 05. 30. - 9:59, Dzséjt írta:

Jól fest, bár engem személy szerint kicsit taszít a világa, de lehet pont ez lesz benne a jó. Csak ne lengné be ez a hülye Kodzsima kultusz.

Teljes nézet  

Szerintem nincs semmilyen Kojima kultusz. :D 

Hozzászólás ideje:

Bomarr: Megvetted a Days Gone-t? Azért kérdem mert te általában megjelenéskor meg szoktad vásárolni a "nagy" neveket. Ha igen, milyen játék? Miben hasonlít ,illetve miben különbözik a The Last of Us-tól?

Teljes nézet  

Bocsi csak most láttam a kérdésedet. Nem még nem vettem meg, de tervbe van véve. Most egyelőre a Plague Tale: Innocence-val játszok. Szerintem ha ezt kivittem utána ruházok be rá.

Elérkezett az év legjobban várt eseménye, az E3 itt van már a sarkon. Bár a Sony az idén kihagyja, így is egy jó rendezvénynek nézünk elébe...remélem. :D 

Remélem a konferenciák meglepnek valami váratlan bejelentéssel. Egy új Prince of Persia, Might and Magic sorozat újabb felvonása, Gothic 1 remake, Star Wars: Empire at War 2 vagy Battle for Middle Earth 3 bejelentésnek nagyon örülnék. Sajnos ezekre 0% esély van. :( 

Ki milyen új játékokat, visszatérő klasszikusokat szeretne látni ebben a pár napban? 

Szerkesztve: - Dei

Az E3 színvonala évről évre esik, idén pedig már az EA is csak streamet ad, a Sony és az Activision el sem megy, akik meg maradnak, azok általában a leggázabb show-kat nyomják. Már előre félek a két órás Microsoft konferenciától, mert a nagy része tuti noname indie anyag lesz. Az a helyzet, hogy az E3 elavult, eltunyult, közeleg az idő, amikor valószínűleg meg sem tartják. A Gamescom vette át a helyét, ez tavaly volt először igazán érezhető, amikor Köln sokkal nagyobb és erőteljesebb dolgokkal áll elő, mint Los Angeles. Szerintem ez idén sem lesz másképpen. Úgyhogy én a Gamescomot jobban is várom. Már csak azért is, mert azért nem kell éjszaka dolgoznom és végigszenvednem erőlködő showműsorokat és nem túl érdekes bejelentéseket.

Amit várok, az a Cyberpunk 2077 és a Star Wars Jedi: Fallen Order játékmenetének bemutatása. Más nagyon nem érdekel, vagy ami igen, arról túl sok újat már nem tudnak mutatni vagy kint sem lesz. Amire szerintem még (meglepetéskén) lehet számítani: Splinter Cell, Watch Dogs és Assassin's Creed bejelentés.

Hozzászólás ideje:

Én is ezt a kettőt várom legjobban amit Dzséjt is írt. Cyberpunk tuti előrendelős és ha lesz az új Ori, abból is mutathatnának majd valamit, mert azt is előfogom rendelni.

Trover:

Hát aki láttam és szereti a Rick és Mortyt annak kötelező. Ugyanazt az elmeroggyant, eszement baromságot - jófélét - hozza, amit a rajzfilmek is. Hiszen a RnM alkotójának a játéka, még a szinkronhangok is ugyanazok. Megállás nélküli káromkodás, olyan beteg humorral és kreativitással, hogy leesett az állam. VRban biztos élvezetesebb, de PCn is jól szórakoztam vele. A játékmenet is jó, néha kicsit megakad egy két helyen, ami picit zavaró volt számomra, de ezen kívül nem nagyon tudok rá rosszat mondani. Mindössze 3-4 óra az egész játék, szóval mindenképpen érdemes legalább belenézni. 18+os erősen szóval gyerekeknek nem való. :DEgy 8/10et simán adok a gémnek.

trover-saves-the-universe-header.jpg

Persze, az E3 már nem az igazi, de azért tavaly is voltak olyan pillanatok, mikor felpattantam a székemből. Mikor az Ubisoft konferencián kiderült, hogy Fox benne lesz a Starlinkbe vendégkarakterként. Vagy a Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5 (ennél ki is folyt a könnyem örömömbe), Metro Exodus és még sok dolog volt. Persze nem mindenkinek ugyanaz az ízlése játékok terén, de én elégedett voltam tavaly. 

Idén is lesz pár cím ami miatt már azt mondom, hogy jó kis E3 lesz:

- Square Enix Avengers játéka

- Jedi: Fallen Order

- Cyberpunk

- Baldurs Gate 3

- Doom Eternal

- Szerintem leleplezik az új Assassin's Creed részt

- új Darksiders játék

Ha nagy negatívumot akarok mondani, akkor az a Rocksteady hiánya....nagyon kíváncsi vagyok már az új játékukra.

Szerkesztve: - Dei
Hozzászólás ideje:
  2019. 06. 07. - 18:51, Dzséjt írta:

Splinter Cell, Watch Dogs és Assassin's Creed

Teljes nézet  

Olvastam egy cikket, hogy elvileg nem készül új Splinter Cell játék, bár az infó nem hivatalos forrásból van. Watch Dogs: még a 2-be sem volt időm belekezdeni :( , AC: még az Odyssey alapjátékkal sem végeztem :cry:, de azért várom őket szeretettel ha jönnek :D

2019. 06. 07. - 18:59, kudar írta:

Trover:

Teljes nézet  

Felkeltetted az érdeklődésem, ennek a teljes címe Trover Saves the Universe?

Hozzászólás ideje:

Amire én várok az a Half-Life 3. Na jó ne legyünk telhetetlenek, megelégednék a Half-Life 2 Episode 3-mal is.:evil:

Amit nagyon, de nagyon várok az egy The Last of Us Part 2 megjelenési dátum, de mivel a Sony nem lesz ott így esélytelen.

@Dzséjt: A Gamescon mikor is lesz? Emlékeim szerint júliusban szokták tartani nem sokkal a Comic Con elött.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.