Jump to content

1x11 - Dooku Captured


Recommended Posts

11. rész - Dooku Captured / Dooku elfogva

 

epguide111.jpg

 

Írta: Julie Siege

Rendezte: Jesse Yeh

 

Helyszín: Coruscant, Vanqor, Florrum

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Turk Falso - Greg Ellis

Yoda - Tom Kane

Mace Windu - Terrence 'TC' Carso

Padmé Amidala - Catherine Taber

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Rex százados - Dee Bradley Baker

Jar Jar Binks - BJ Hughes

Kharrus szenátor - Corey Burton

Plo Koon - James Arnold Taylor

Pilf Mukmuk - Dee Bradley Baker

 

Történet

Obi-Wan és Anakin Dooku elfogásán fáradozik. Egy trükkös terv keretében felszivárognak a gróf hajójára, ám a Sith nagyúr hamar kicsúszik a kezük közül és hajóján menekülni kezd. A két Jedi üldözőbe veszi, és sikeresen lelövik egymást, így szenvedve hajótörést a Vanqoron. Dooku itt egy barlangban csapdába ejti üldözőit, majd ő maga néhány váratlanul felbukkant weeqay kalózzal, akiket egy bizonyos Hondo vezet, távozik a bolygóról. Míg Obi-Wan és Anakin a gundarkokkal viaskodva próbálnak kimenekülni a barlangból, addig Dooku a Hondo kalózainak túszává válik, akik némi váltságdíjért szívesen átadnák őt a Köztársaságnak.

 

Érdekességek

- Obi-Wan űrutazással kapcsolatos problémái megmutatkoznak, mikor a Neimoidiai kompban vannak. Először eléggé bizonytalanul emeli a hajót a levegőbe (míg Anakin azonnal mozgásba lendíti), majd a fegyverek terén sem bizonyul éppen mesterlövésznek, mivel a droidvadászok nagyja átjut a lézertűzön, egy pedig el is trafálja őket.

- A korai forgatókönyvben Obi-Wan és Anakin még egy Sabaoth vadászgépet kötöttek volna el a hangárból, mely a 2002-es Star Wars: Jedi Starfighter című videó játékban szerepelt.

- A kalózbanda búvóhelyén a jawa, amelyik nekimegy a weequay-nak, megpróbálja kimondani a jellegzetes „Utinni!” felkiáltást, ám csak a szó feléig jut, mivel a weequay lecsapja.

- Eredetileg két kowaki majomgyíkot terveztek az epizódba, Pikk és Pilf Mukmukot. Végül az ikreket összegyúrták, és csak Pilf került bele a történetbe, aki kamerán kívül elemeli Dooku fénykardját.

- A weequay kalózhajók formája, forgása és hangja az 1950-es évek UFO elképzeléseit tükrözi, mint amilyen például A repülő csészealjak támadása (Earth Versus the Flying Saucers) című filmben volt. A retro-stílusú űrhajók, mint amilyenek a repülő csészealjak, koncepciós tervként megjelentek a Kereskedelmi Szövetség hajóinál az ep1 idején, illetve felmerültek az alderaani járműveknél is. Végül egyik sem került megvalósításra.

S01E11.jpg

- Kenobi Dooku hajóján kinyit egy cellát, melyben két nikto ücsörög. Ekkor megjegyzi, hogy „Maguk nem azok a rabok, akiket keresek.” („You're not the prisoners I'm looking for.”) Ez utalás az ep4-ben, ahol Mos Eisley-ben az elme trükkel ezeket a szavakat adta egy rohamosztagos szájába: „Nem ezek azok a droidok, amiket keresnek.” („These aren't the droids you're looking for.”)

- Dooku hasonló erőtérben raboskodik, mint az ep2-ben Obi-Wan, és a helyzet is nagyon hasonlít a Geonosisi jelenetre, mikor Dooku kihallgatta Kenobit.

- Kharrus szenátor már a mozifilmben is feltűnik, méghozzá akkor, mikor Jabba másodszor veszi fel a kapcsolatot Palpatine-nal.

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nos megérkezett az újév első része!

 

Nos én úgy vagyok vele, hogy az első fele nagyon bejött.

Tetszett Obi érkezése a hajóra, majd az a kis csúszdázás, ami sztem marha jó volt, és a barlang is írtó jó volt.

Nagyon jó volt alatta a zene, a látvány, és a történtek is.

 

Aztán jött a 2. fele, ami azért annyira nem tetszett, nem volt rossz, de lehettek volna kicsit ötletesebbek.

Dookut csak így elkapni? és meg sem érzi, ahogy azt sem h elveszik a fénykardjait? Na lol.

 

Érdekes volt a kalóz tanya is. Ott viszont nem tetszett a zene, mintha panjabi MC ment volna... :?

 

Spoiler:

Egyszerre vagyok kíváncsi a köv részre, remélem leírhatom mert ott volt az előzetes a rész végén: Marha jó ötlet h együtt kell menekülniük, de...MEGINT JAR JAR??? ne már...

 

Összességében nekem egy oan 7/10 ez a rész.

Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon tetszett, végig iszonyú feelinges volt. Az elején kicsit húztam a szám, nagyon hirtelen volt ez az "Anakin elment Dookuért, de elfogták, Obi-Wan meg ott terem megmenteni" dolog, mintha kimaradt volna egy epizód. Aztán egész jó dolog kerekedett belőle, a két hős közötti párbeszéd hihetetlen vicces volt, végig röhögtem. Pláne, mikor még Ashoka is betársult. Ebben a sorozatban tényleg átjön az, amit Ben mond: "Jó barátok voltunk." Nagyon egy húron pendülnek, és marha jó, ahogy ugrattják egymást.

A kalóztanya is nagyon hangulatos volt, egyedül én is azt furcsáltam, hogy Dooku észre sem vette, hogy leakasztották a kardokat az övéről. Ez azért picit meredek. Viszont az elfogása szvsz teljesen jó, ilyen túlerővel nem bírt volna el. Szóval akár azt is bejátszhatták volna, hogy nem veszik el a kardjait, hanem egyszerűen itt "elkérik" tőle. De mindegy, még belefér, nem mindenható ő sem, ezt az ep3-ból megtudhattuk :?

Ami még nagyon tetszett, az a jelenet, mikor a kalóz bejelentkezik Palpatine-nál. Az öreg nem kicsit fortyoghatott magában, és Dooku is hogy takarta az arcát. Azt hiszem, lesz miről beszélgetniük.

Az is nagyon jó volt, hogy ekkora jelentősséget kaptak a fénykardok. Egyből beugrott az ep2: "Ez a fegyver az életed." Hát, most ez hatványozottan kezdett beigazolódni.

És végre láttunk gundarkot :?

 

Kudarmubat: kismilliószor téma volt már, hogy van, aki a trailereket sem nézi meg, akár ott van a rész végén, akár nincs. Szóval máskor ilyenkor is tedd spoiler mögé.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon érdekes epizód volt! Biztosra veszem, hogy van valami cselszövés a háttérben, ugyanis Dooku nem lehet ennyire pancser. Egyszerűen kizárt. Ha mégis, akkor egy világ fog összeomlani bennem. :) Meg kellett néznem párszor, hogy rákapjak az ízére. A történet jó, de szerintem a lényeges dolgokat nem tudjuk. Amúgy itt is látszik amit a készítők mondtak, hogy nem szigorúan vett kronológiai sorrendben haladnak. Itt pl. semmit nem tudunk meg Anakin nyomozásáról és fogságba eséséről. Ami kétségkívül a rész erősségét jelentik, azok a párbeszédek. Anakin és Obi minden kis élcelődése élményszámba megy. :D A kalóz főnökéről nem is beszélve. Apropó kalózok. Új színt vittek megint az SW világába, ami elsőre nem igazán jött be, de másodikra már annál inkább. Óriási volt ahogy hulla részegen fetrengenek és mindenre fittyet hányva mulatoznak. :P Jaj és majd elfelejtettem a két Jedi pohár kicserélős mutatványát. ;)

 

Nagyon kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből.

Link to comment
Share on other sites

A kalóztanya is nagyon hangulatos volt, egyedül én is azt furcsáltam, hogy Dooku észre sem vette, hogy leakasztották a kardokat az övéről. Ez azért picit meredek. Viszont az elfogása szvsz teljesen jó, ilyen túlerővel nem bírt volna el. Szóval akár azt is bejátszhatták volna, hogy nem veszik el a kardjait, hanem egyszerűen itt "elkérik" tőle. De mindegy, még belefér, nem mindenható ő sem, ezt az ep3-ból megtudhattuk :)

 

Emlékezz csak arra, hogy Dooku jól látta mi a helyzet a hajója körül, tehát önszántából sétált oda hozzájuk. Na most szerintem azt se gondolhatta, hogy majd ingyen segítenek rajta. Tuti kavarnak valamit a háttérben. :P

 

Ami még nagyon tetszett, az a jelenet, mikor a kalóz bejelentkezik Palpatine-nál. Az öreg nem kicsit fortyoghatott magában, és Dooku is hogy takarta az arcát. Azt hiszem, lesz miről beszélgetniük.

Az is nagyon jó volt, hogy ekkora jelentősséget kaptak a fénykardok. Egyből beugrott az ep2: "Ez a fegyver az életed." Hát, most ez hatványozottan kezdett beigazolódni.

És végre láttunk gundarkot ;)

 

A fénykardok fontossága valóban tetten érhető. Ez nekem is nagyon tetszett. A legjobb két momentum az volt, amikor fényforrásként használják a barlangban, valamint amikor Obi kardja ki-kihagy. De az a bolygó is remek volt ahol lezuhantak. A barlangról és a Gandarkról nem is beszélve. Nálam versenybe szállt az első helyért Gor -ral.

Link to comment
Share on other sites

Emlékezz csak arra, hogy Dooku jól látta mi a helyzet a hajója körül, tehát önszántából sétált oda hozzájuk. Na most szerintem azt se gondolhatta, hogy majd ingyen segítenek rajta. Tuti kavarnak valamit a háttérben. ;)

De a kardját direkt eltakarta, és később is meglepődött az "eltűnésükön". Ha ez a terv része lett volna, minek takargatta volna a kardot, majd minek kap oda, ha érezte, hogy már nincs nála? Tehát valószínű nem vette észre, hogy azok eltűntek. Lehet, hogy kavar, de nem minden megy terv szerint, és emellett is meredek kicsit, hogy csak úgy leakasztják egy Sith övéről a kardjait. Na meg ott van az a jelenet is, mikor takarja magát Palpatine elől, mint aki csak így tudja elkerülni, hogy szembenézzen a mesterével. Vagy megjátsza magát, de akkor baromi jó színész. :)

Link to comment
Share on other sites

De a kardját direkt eltakarta, és később is meglepődött az "eltűnésükön". Ha ez a terv része lett volna, minek takargatta volna a kardot, majd minek kap oda, ha érezte, hogy már nincs nála? Vagy megjátssza magát, de akkor baromi jó színész. ;)

Érezte, hogy veszik... :)

Link to comment
Share on other sites

De a kardját direkt eltakarta, és később is meglepődött az "eltűnésükön". Ha ez a terv része lett volna, minek takargatta volna a kardot, majd minek kap oda, ha érezte, hogy már nincs nála? Tehát valószínű nem vette észre, hogy azok eltűntek. Lehet, hogy kavar, de nem minden megy terv szerint, és emellett is meredek kicsit, hogy csak úgy leakasztják egy Sith övéről a kardjait. Na meg ott van az a jelenet is, mikor takarja magát Palpatine elől, mint aki csak így tudja elkerülni, hogy szembenézzen a mesterével. Vagy megjátsza magát, de akkor baromi jó színész. :)

Vagy csak azért nyúlt az övéhez, hogy felfigyeljenek rá a kalózok. ;) Na jó, tudom ez így meredek kicsit. :P Az arc takarása meg lehetett simán a színjáték része, hisz Palpatine mellett ott voltak a Jedik és néhány képviselő. Nem köszönhetett oda, hogy: "helló mester".

Link to comment
Share on other sites

Az arc takarása meg lehetett simán a színjáték része, hisz Palpatine mellett ott voltak a Jedik és néhány képviselő. Nem köszönhetett oda, hogy: "helló mester".

He? Ha a külvilág felé mutatva számára Palpatine egy tök idegen figura, akkor miért takarná el az arcát? Nem kell odaköszönnie neki, sőt, éppen, hogy az a normális, ha semmit sem csinált volna. Behúzzák a képbe, a háborúzó felek politikai fejei egymásra merednek, azt szevasz, tavasz. Ennyi a normális. Az nem normális, hogy eltakarja az arcát, az a szégyen kifejezése, kínos volt számára, hogy elfogták, és ezt a mestere is látja.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy így volt de az azt bizonyítaná hogy a fennálló helyzet nem volt betervezve. Nekem nem tetszik, hogy csak így elkapták Dooku-t, ráadásul a kardját is ellopták. A kalózok ennyire ügyesek lennének? Azt hiszem eddig még nem vártam annyira folytatást mint most. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hát nézd, nem ez lenne az első eset, hogy egyszerű csapdába sétáltak Erőhasználók. Ugye ott van Obi-Wan és Anakin esete a sugárpajzzsal.

Plusz, nekem az egész nem tűnik előre eltervezettnek, hiszen Dooku csak azért szállt le a bolygón, mert Anakinék utánna tudtak menni és eltalálták. Máskülönben eltűnt volna a hipertérben. Ez merő véletlen találkozás volt. És a célját sem látom így előre, hogy mi haszna lenne abból Dookunak, hogy elfogatja magát néhány kalózzal. Szóval, egyelőre nekem nem tűnik ez előre eltervezettnek. Dooku peches volt. Aztán lehet, hogy majd a következő részben meg majd nézek, mint Rozi a moziban, hogy hoppá, tévedtem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Na ezt az epizódot is sikerült megnéznem. Összességéban véve jó volt. Anakin és Obi-van dumái nagyon jók voltak. Azt azért én is csodáltam, hogy Dooku nem vette észre a kardok eltűnését. Halálra röhögtem magam a kalózok UFO szerű hajóján. :) Dooku számára biztos nagy szégyen volt, hogy elkapták, ezért takarta el az arcát. Csupán ösztönös reakció lehetett. Sidious meg biztos elég mérges lehet a tanítványára. Azt viszont nem értem hogy kaphatták el Anakint és Obi-vant mikor kicserélték az Erővel a poharakat. :)

 

 

Spoiler:

 

 

 

Mindenesetre tök jó lesz a következő epizód. Főleg, mivel Jar-jar is "beszerencsétlenkedi" magát az epizódba. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Az is nagyon jó volt, hogy ekkora jelentősséget kaptak a fénykardok. Egyből beugrott az ep2: "Ez a fegyver az életed."
Én már vártam hogy Obi elkezdje mondani. :)
Link to comment
Share on other sites

Sötétebb helyről világosabb helyre mész... 'sóhaj' :)

Akkor söprés :)

A cellája nem volt sötétebb, mint kalózfalva legtöbb része, sőt, a cella előtti folyosó kifejezetten világos mondjuk a "bálteremhez" képest. Tehát, ha nem a cellájában voltak, mikor beszélgettek, akkor azon a folyosón, míg végigmentek, lazán hozzászokhatott bármilyen fényhez, mivel talán ott volt a legnagyobb a díszkivilágítás.

Másrészt, a fickó készült arra, hogy Dookut maga elé kell rántania bizonyítékként, így gondolom, nem a végszóra lökték ki a cellájából.

Harmadrészt, a cellájában egy fényárban lebegett, valószínűleg a sötétséghez sem kellett hozzászoknia.

Link to comment
Share on other sites

Elégé vegyesek az érzéseim, de alapjában véve tetszett ez a rész. :) A kalózok nagyon jó ötletnek tűntek, de bevallom én Dooku "elfogása" kapcsán másra számítottam, amolyan revansra Griveous részéről. :)

Én örülök, hogy nem így lett. Bár ki tudja mi lesz még itt. :) Érdemes megnézni az audiokommentárt is, melyben Filoni eléggé titokzatos. :) Pont azokat a kérdéseket említi ő is: miért tudják elkapni Dooku -t, miért olyan erősek a kalózok.

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk egy Jedit elfogni tényleg nem lehet könnyű. Dooku elfogása valahogy túl könnyű volt. Egy erős Erő-villámmal el is söpörhette volna a kalózokat.

Lehet, hogy szándékában állt, mert emelte a kezét amikor rájött, hogy elvették a kardját.

Link to comment
Share on other sites

Én örülök, hogy nem így lett. Bár ki tudja mi lesz még itt. :) Érdemes megnézni az audiokommentárt is, melyben Filoni eléggé titokzatos. :) Pont azokat a kérdéseket említi ő is: miért tudják elkapni Dooku -t, miért olyan erősek a kalózok.

Hát nekem magyarázhat, nem értem meg :)

De kíváncsian várom mi lesz még itt. És azt se felejtsük el, hogy nem kell mindenhatónak lenni a sitheknek, hiszen a klasszikus trilógiában is mennyi bonyodalmat okoztak nekik a "halandó" emberek. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information