Jump to content

1x18 - Mystery of a Thousand Moons


Recommended Posts

18. rész - Mystery of a Thousand Moons / Az Ezer hold rejtélye

 

epguide118.jpg

 

Írta: Brian Larsen

Rendezte: Jesse Yeh

 

Helyszín: Naboo, Iego

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Padmé Amidala - Catherine Taber

Jaybo Hood - David Kaufman

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Jar Jar Binks - BJ Hughes

Dr. Nuvo Vindi - Michael York

Typho kapitány - James Mathis III

Rex százados - Dee Bradley Baker

Angyal - Catherine Taber

Amit Noloff - Phil LaMarr

Taquito - ???

R2-D2

 

Történet

Bár Vindit elfogták, egy droid mégis sikeresen elszabadítja a Blue Shadow vírust. Ahsokaék még sikeresen elszigetelik a kutatólabort, de ő, Rex és a többi klón megfertőződött. Amidala és Jar Jar a védőruhába bújva, Ahsokáékkal összefogva igyekeznek megállítani a kitörni készülő droidokat, míg Anakin és Obi-Wan az Iegora sietnek, ahol fellelhető az a növény, melyből elkészíthető az ellenszer. Ám, mint kiderül, az Iegot hosszú ideje senki sem tudta elhagyni a Drol nevű istenség miatt. Pedig a Jediknek 48 órájuk van csupán arra, hogy visszatérjenek a Naboora az ellenszerrel. Ráadásul Anakin nem is tudja, hogy míg távol van, Amidala is megfertőződött.

 

Érdekességek

- Anakin úgy nevezi Vindit, hogy „sleemo”. Ez a hutt nyelven a takonylabdát jelenti.

- Ebben a részben szerepelnek először teljes értékű ithoriai és quarren modellek. Korábban a mozifilmben is felbukkant ez a két faj, mint háttérelemek, de korántsem voltak teljesek. Jabba palotájában az ithoriai még Palpatine testét, míg a quarren Obi-Wanét kapta meg.

- Az angyaloknak rengeteg verziója volt, és ezek közül a végső változat lett a legemberibb.

- Eredetileg a xandu szárnyast felfalták volna a reeksa szőlők.

- Cliffhold városa Doug Chang koncepciói alapján készültek, amiket még az ep1-hez készített.

- Bár a legtöbb graffiti és droid minta csak dekorációként szerepel, így értelmetlenek, azért az egyik épület falán az aurebesh szöveg mégis értelmes szavakat takar, méghozzá utalást a legutóbbi Indiana Jones filmre. Az épület falán a „kristálykoponya” („kristal sull”) kifejezés szerepel.

S01E18.jpg

- Ez az első epizód, ami nem kapott saját webcomicot a starwars.com-on. Ez valószínűleg azért van, mert közvetlen folytatása az előző résznek.

- Az iTunes Store-on az epizód címe Mystery of the Thousand Moons.

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Mi van emberek? :yeah:

Mindenki klubnapon?

Már 10 múlt, azt hittem mindenki megelőz.

 

Nos ez a rész egy fokkal jobb volt az előzőnél számomra.

Itt már megvolt az alap az előző részben, és próbálták fokozni, amit igazából le lehetett volna ott zárni.

 

A vírus kiszabadult, Ani Obi mehetett az ellenszerért.

A gyerek a bolygón, valahogy...nem tudom, de oan primkó volt. Ezen látszott igazán, hogy gyerekeknek készült.

Totál kis Ani koppintás.

Talán már túl magasra teszem a mércét az előző részek miatt, de valahogy nagyon egyszerű volt.

A lézermező bejött, nagyon ötletes volt, de valljuk be, nem kellett sok a kiiktatásához. :)

És onnantól már csak egy pillanat volt, amíg mindenki szépenmegmenekült.

 

Még a bunkeres részek tetszettek a legjobban.

Ötletes volt, hogy ki kellett írtani a droidokat, mielőtt kiszabadulnának.

Mekkora poén volt már: Ki ne nyisd az a fedőt - már késő! - *blast* :) /vagy valami iesmi volt/

 

Összességében ez a rész jobb volt egy kicsit, mint az előző, de számomra nagyon átlagos részek voltak az előzek után.

 

majd a Ryloth trilogy odatesz! :P

Link to comment
Share on other sites

Hangulat tekintetében messze az egyik legjobb rész. Ebben jelenik meg legjobban a Star Wars esszenciája mely a sokszínüségre és egzotikus világokra épül. Minél több ilyen epizódot szeretnék látni ami elkanyarodik a háború vezérfonalától, vagy egyáltalán nem kötődik hozzá.

Link to comment
Share on other sites

A twilight-tal való utazás szerintem azért jobb, mert kényelmesebb, többen utazhatnak rajta és nem kell hozzá hipergyűrű, hogy elvégezzék a hiperugrást.

A mozifilmben ez a kis űrhajó alig akart elindulni, épp csak elértek vele a célig, most meg mindig ezt használják az ilyen kis kiruccanásokra. :)

Link to comment
Share on other sites

Hát, nem múlta felül az előző részt, de nem is múlta alul. :)

Dr. Nuvo Vindi már nem kapott olyan nagy szerepet, mint az előzőben. Bár, örültem volna, ha kiderülne, hogy milyen fajhoz tartozik. Bár azt azért furcsállom, hogy ha nem volt a galaxisban olyan szervezet, ami ellen tudott volna állni a kék árnyvírusnak, akkor hogy-hogy Typho néhány röpke pillanat alatt talált egyet. Egyébként remélem, hogy Typho kapitány hangja a magyar verzióban Szabó Sípos Barnabás lesz... :)

A vírus hatását nagyon jól ábrázoltak. Nem csak egyszerűen köhögtek a karakterek, hanem vizuálisan is látható volt, hogy mennyire nagy a baj. Az pedig, hogy a klónokat sokkal hamarabb öli meg a vírus az pedig a gyengébb immunrendszerükkel magyarázható, szerintem. Az epizód végén a fertőzött Rex nagyon durván néz ki.

És akkor most térjünk rá a lényegre, Iegora!

Újabb "Episode I." vonatkoztatás. Ki ne emlékezne a kis Anakin szavaira: "A pilóták mesélnek mindig az angyalokról. Ott laknak a Iego holdjain, ha jól tudom." Újabb "Episode I.-es" párhuzam Jaybo Hood megjelenése. Mivel hogy az egész epizód Anakin-centrikus volt, nyilván valami olyat akartak kihozni, hogy "mi lenne, ha Anakin találkozna a régi önmagával?". És meg kell hogy mondjam, nagyon ötletesen oldották meg. Az összefirkált rohamdroidok az egyik legjobb poén a sorozatban. Az az óriási húsevőnövény maga volt a nagybetűs FANTÁZIÁTLANSÁG. De egyáltalán nem volt zavaró. A bolygó körüli biztonsági rendszer is nagyon tetszett. És ami tényleg a hab a tortán... Az angyal megjelenése. Páratlan! Igazolást adtak Anakin szavainak, miszerint ők a legszebb lények a galaxisban.

Amikor visszatértek a Naboo-ra, a legnagyobb problémám az volt, hogy nem mutatták meg, hogyan hozták ki őket a laboratóriumból. Mert Padmé mondogatta Anakinnak, hogy ne nyissák ki az ajtót, meg hogy ne jöjjenek be. Olyan kellemetlen hiányérzetem volt. Aztán a legvégén felcsendült a már jól ismert "Ahsoka" téma.

Link to comment
Share on other sites

Amikor bezárták a zsilipet és egy kis kék gáz átment, akkor morogtam magamban, hogy meg kell, hogy fertőzödjenek. S be is jött. Ashoka igazán kimúlhatott volna... Csak így, simán, semmi cécó. Ez jobban ütött volna, mint bármi. :P

 

A kis srác pedig tényleg röhejes volt és a bolygó neve is furcsa volt, mert úgy hangoztt, mint a Legó? :) De legalább az őt körbevevő idegeneknek örültem. A húsevő növényeknek sem volt túl sok értelme, de legalább a szárnyas kis izé-bizével színesítették a sztorit. Iegot nagyon jól nézet ki ezekkel a töredezett sziklákkal. :)

 

Itt is elmondanám, hogy lett ellenszer, miközben a másik részben még arról papoltak, hogy semmilyen nincsen...

 

Az Ani-Padmé shiptől meg már-már csöpögött. Egyszer Obi-Van is rászól Anakinra, hogy miért Padménak hívja Amidala szenátort, erre a köv. párbeszédben már ő is lazán azt használja... Ki érti ezt?

Link to comment
Share on other sites

Ami nekem is azonnal hiányzott, az az, hogyan jöttek ki a laborból, főleg, ha terjengett ott még a vírus :hmm:

Jöhet a Rylott-trilógia ;)

Jut eszembe, az ajánló alapján egy újabb Yodás rész jön, amely az "Ambush" folytatása lehet és csak utána jön a triológia, mert úgy jön ki a 22 rész.

Link to comment
Share on other sites

Annyira hermetikusan nem zár az a sisak. Bár ha az űr vákuumát elbírta, akkor máris megbukott ez az érvem. :hmm:

Nem olyan rég telepítettem fel a Republic Commandót, és abban volt, hogy amikor a Delta osztaggal a börtönblokkban masírozunk mérgesgázt engedtek a folyosóra, és valami olyasmit mondott a szakaszvezető, hogy zárják le a ruhájukat. De lehet, hogy ez csak a Katarn-osztályzatú klónpáncélba van beépítve ez a modul, nem tudom biztosan. Mindenesetre logikátlanság lenne, ha az egyszerű klónpáncélban nem lenne. Szerintem azért kapták el a vírust, mert túlontúl el voltak foglalva azzal, hogy megszökjenek előle.

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon jó epizód lehetett volna, ha nincs összekapcsolva az előző résszel. Ha csak az Iego egy helyi problémájának megoldása körül mozgott volna, lett volna idő rendesen kibontani ezt az egyébként hangulatos helyszínt és a néhány jó ötletet. Így csupa kapkodás és logikátlanság lett az egész. Ez a vírusdolog eleve nem tetszik különösebben, nem érzem nagyon SW-hangulatúnak, és szemlátomást nem volt annyi muníció a sztoriban, hogy két epizódra is jusson belőle.

Link to comment
Share on other sites

Zoli, még sosem értettem ennyire egyet a szavaiddal a sorozattal kapcsolatban ;)

 

Voltak nagyszerű elemek a részben, de úgy éreztem már az előző epizód végén, hogy ebben a vírusos történetben 1x20 perc sincs, nem hogy 2x.

 

Na mindegy, az Iego (először Legonak olvastam a feliratban :hmm:) remek hangulatot árasztott, és az angyal... pazar EpI utalás, nagyon-nagyon tetszett! Ahogy a csapda maga is.

 

Az meg, hogy Ahsoka és Padmé, valamint Rex veszélybe kerültek, egy kis plussz feszültséget belecsempészett az epizódba. Bár a legjobb akkor is Rex végső beszólása volt Jar-Jarnak. :P

Edited by Donát
Link to comment
Share on other sites

Talán itt érezni leginkább, hogy kevés volt a játékidő az eseményekhez viszonyítva. Iegoba sokmindent zsúfoltak bele, pedig nem volt rossz ötlet behozni a képbe. Az ott maradt fűszerbányászok remek hangulatot teremtettek, csak úgy mint Jaybo Hood, aki egy az egyben a fiatal Anakinra emlékeztet. Persze az EPI -es utalások is nagyon tetszettek, élükön az angyallal.

 

Nekem semmi bajom nem volt ezzel a vírusos dologgal, szerintem jól megoldották. A fertőzés külön jót tett az epizódnak mert keltette a feszültséget. A legnagyobb erőssége pedig Anakin viselkedése volt. A haragja és a türelmetlensége nagyon jól átjött. A második évadban már több ilyen dühkitörést várok tőle.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Itt is elmondanám, hogy lett ellenszer, miközben a másik részben még arról papoltak, hogy semmilyen nincsen...

Ilyet nem mondtak, csupán azt, hogy nincs immunis faj a galaxisban tehát mindenkit megfertőz. Az ellenszer megtalálása is teljesen logikus, hisz Typho már egy jó ideje kutathatott utána az adatbázisokban. Régen is ki kellett valamivel irtani a kórt, és biztos ez a riksa gyökér volt az egyik ellenszer.

Link to comment
Share on other sites

egyetértek Ody-val hogy nagyon sok eseményt sűrítettek bele 20 percbe...

Anakinék utazása, Iego holdon történt dolgok.. nagyon gyorsan mentek az események!

Már egy pillanatra elhittem(de csak annyira!) hogy Ahsoha meghal.

Edited by Bence004
Link to comment
Share on other sites

Ugyan voltak benne elégé összecsapott részek, de jobban bejött mint az előző rész. Iego világának nagyon örültem, igaz nekem más elképzelésem volt róla. :hmm: A kissrácon jókat nevettem, remek karakter volt. Ahogy kipingálta azokat a droidokat hatalmas volt ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information