Jump to content

Obi-Wan Kenobi


Obi1

Milyenre értékeled Obi-Wan jellemét?  

66 members have voted

 1. 1. Milyenre értékeled Obi-Wan jellemét?

  • Béna
   2
  • Jellemtelen
   0
  • Elmegy
   3
  • Jófej
   32
  • A kedvenc karakterem
   29


Recommended Posts

A kedvenc karakterem!(Mily meglepő, nem?:lol:

 

A Baljós óta kedvelem.Egy igazi Jedi.Tiszteletben tartja a szabályokat, és mégis laza.Szinte mindenből győztesen jön ki.Anakint a fiaként, és a testvéreként szerette.Nagy traumaként élhette át az Order66ot, és Anakin átállását.Nagyon sajnálom hogy Vader megölte őt.

 

A kedvenc fénykard markolatom is az övé(epI-II)

 

És tök poénos :)

 

"Good jobb"

Link to comment
Share on other sites

Tőlem is csak a "Jó fej" szavazatot kapta meg, mert saját kedvenc szereplők csoportosításomban csak a második, Han Solo mellett.

Kétség kívül remek karakter, hatalmas fejlődésen megy át két rész között. Az ep1-ben még kicsit forrófejű, de mégis merev Jedi. Az ep2-ben már megfontoltabb, de még mindig merev, pontról-pontra követi a szabályokat. A háború azonban újra megváltoztatta, és az ep3-ra már laza, mégis megfontolt figura lett belőle. Az ep4-5-6-ra pedig bölcs tanárrá vállt.

Link to comment
Share on other sites

Óóóóó...hát ki más nyithatta volna ezt a topicot? Igaz Obi1.  :lol: Talán a szavazásnál kicsit több lehetőséget is adhattál volna. :) De jó ötlet maga a topic :!:

 

Csak nekem a kedvenc karakterem? :o

 

(egyébként HanSolo nálam is a top3on van)

Link to comment
Share on other sites

Nekem az új filmek alatt, főleg az ep2 vált a kedvencemmé. Mintha egy Erőhasználó Han Solo lenne. Két karater összegyúrva.

Kétség kívül remek karakter, hatalmas fejlődésen megy át két rész között. Az ep1-ben még kicsit forrófejű, de mégis merev Jedi. Az ep2-ben már megfontoltabb, de még mindig merev, pontról-pontra követi a szabályokat. A háború azonban újra megváltoztatta, és az ep3-ra már laza, mégis megfontolt figura lett belőle. Az ep4-5-6-ra pedig bölcs tanárrá vállt.
Minden szava, mintha az enyém lenne, gyakorlatilag ezért imádom.

Még annyit tennék hozzá, hogy az ep3ra minden mozdulata olyan menő, amilyen menőséget csak Indana Jones karaktere sugárzott. Ezt csak a színésznek lehet köszönni, ezt nem lehet megírni.

Ezért is két kedvenc színészem McGregor és Ford.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, kénytelen voltam a jófej-re szavazni, mert nem a kedvenc karakterem, de nagyon bírom, az tény. :)

Obi1: A környezetemben van egy ember akinek hozzád hasonlóan ő a kedvenc karaktere :) , csak ő nem fórumozik :) .

Link to comment
Share on other sites

:) Ma néztem Jedit, és fura érzés volt öregen látni Obit.Főleg szellemként.

 

És mellette a fiatal Anakin? Érdekes párosítás, de jó. :shock:

 

Teljesen rendben van az a szellemként megjelenő triumvirátus az ep6 végén, mindenki abban a mivoltában köszön vissza, amiben meghalt, kivéve Anakin aki úgy jelenik meg, ahogy Yoda és Obi jól ismerték, ahogy jediként kinézett, ahogy elbukott, teljesen jó az a hármas....jobb mint S. Shaw...-val

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Nekem is tetszik, hogy elcserélték S.Shaw-t Haydenre :D

Obi-Wan nálam is a jó fej kategória. Egyszerűen soha nem tudott kedvenc szereplővé válni. Ha csak az epII-III-as Obi-Wan lenne, akkor talán az lenne, mert az epIV-V-VI-beli Obi-Want nem igazán kedvelem.

Ellenben az epIII-as az valami csúcs! Iszonyat jó, és Ewan nagyon sok pluszt tesz a karakterhez, amihez egy remek színész kell. Sokat fejlődött a karakter, és úgy lett Ewan is egyre jobb a szerepben. Az epI-ben még mellékszereplő, azért is nem tud úgy brillirozni, mint később, amikor már középpontba kerül.

Link to comment
Share on other sites

Naná, hogy jobban nézett ki Hayden, nem véletlenül választottam avatarnak. Nekem Obi-wan a kedvencem, holtversenyben Anakinnel. Imádom őket!

 

Donát.

 

Én is. Főleg együtt imádom őket, és az EP3 elején a leganakinabb Anakin, a legobivanabb Obi. Később Obi marad Obi minusz Anakin. Anakinra rászakad hirtelen az ég, azzal hogy Obit elhagyja, én így értelmezem a választását Obi és Padme közt. :33:

Cseppet sem volt váratlan...talán csak Obi lepődött meg egy pillanatra.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
Megölte Mault. Megölte Grivit. A hihetetlenül pocsék időzítésével Padmé ellen fordította Anakint. Aztán otthagyta megsülni. Aztán Luke-ot nekiállt az apja ellen uszítani. Végül Vader is azért nem élte túl Palpi megröptetését, mert Obi miatt  pár életfenntartó kütyüt kellett hordania, úgyhogy végülis még ő is Kenobi lelkén szárad.

 

Másegyéb bajom nincs vele annyira...

 

Na szóval Krande..:

1.:Obi megölte QuiGon gyilkosát, mekkora bűn.

2.:Megölte több tíz Jedinek a gyilkosát, szintén nagy bűn.

3.:Anakin magát fordította Padme ellen, ahogy ezt Obi-Wan megmondta.És Padme nem csak a folytogatásba halt bele hanem a világ - galaxis - fájdalmába.

4.:Mit mondott volna?"Rohanj a Jedigyilkos véresköpenyű könyörtelen emberhez, aki mellesleg megölte az anyádat és kiírtotta a fél galaxist mert ő Rambonak képzeli megát..Ő az apucikád.."?

5.:Vader magát ölte meg azzal hogy a Sötét oldalra állt.Viselje az a tetű a következményeket.

 

Nekem sincs semmi bajom Anakin-el :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Nem hagy szavazni!!! Kiírta h már szavaztam (kétlem) de ezt írja ki akkor is amikor az "eredmény megtekintését" választom :hmm:

 

 

Amúgy jellemileg szimplán annnyi van, hogy nem ismeri föl hogy mit kéne tennie. Az OK hogy jót akar, de hogy mi sikerül....

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Megölte Mault: naná, egyrészt, ha nem öli meg, őt öli meg, másrészt Sith ne nagyon éljen, harmadrészt ő ölte meg a mesterét, aki apja helyett apja volt, hát valahogy én is megöltem volna.

 

Megölte Grivit: naná, egyrészt, ha nem öli meg, őt öli meg, másrészt ahogy Obi1 is mondta, több Jedi és talán több ezer más élőlény (köztük klónok!) vére tapad a kezéhez (ő ugyanis valódi élőlények és nem droidok ellen harcolt). És Grievous bármikor feladhatta volna, ő nyomult tovább.

 

A hihetetlenül pocsék időzítésével Padmé ellen fordította Anakint: őőőőőőőő, emlékeim szerint Obi-Wan megjelenése előtt, mikor Anakin olyasmit hablatyolt, hogy megölheti az Uralkodót és átveheti a hatalmat, meg együtt uralkodhatnak, Amidala nagy sebességgel elhúzódott. Szóval Amidala már Kenobi megjelenése előtt elfordult tőle. Szerinted Anakin, azaz Vader azzal a Sötét Oldalra szűkült, gyerekgyilkos, énközpontú agyával el tudta volna ezt fogadni? Ha Kenobi nem jelenik meg, akkor is megöli. Kenobi csak pár perccel előrébb hozta a dolgot, de talán éppen ez volt a jó, így rászólhatott Anakinra, hogy ugyan már, ne folytsa meg a gyerekei anyját, ami nekem nagyon úgy tűnt, hogy feltett szándéka Anakinnak, hiszen Obi-Wannak is csak kétszer kellett rászólnia. Ráadásul ha Obi-Wan nem megy oda, akkor senki sem viszi el Padmét, ott hal meg azon a bolygón a gyerekeivel együtt.

 

Aztán otthagyta megsülni: megmondta, hogy nem bírja megölni, hiszen olyan, mintha a testvére lenne. Ez egy szép emberi vonás. Lehet, hogy az eutanázia könyörületesebb lett volna, de ha valaki nem bír valakit megölni, akkor rá nem fogja magát venni arra. Obi-Wan inkább az Erőre bízta, és lám, milyen jól tette, lásd ep6.

 

Aztán Luke-ot nekiállt az apja ellen uszítani: na, ez tényleg nem volt szép dolog, de Yoda is belement ebbe. Obi-Wan elég nehéz helyzetbe lehetett azért. Mégis a legjobb barátja, szinte testvére fiával áll szemben, és mondja meg neki, hogy az apja egy ember-gép szörny, aki kiírtotta a Jediket, majd valószínűleg megölt jó pár (száz?) másik élőlényt is? Ráadásul mindezért ő a felelős, mert azt hitte, lehet olyan jó mester, mint Yoda. Szegénynek ez éppen elég nagy lelki teher lehet, így bár ez önös dolog, magát is óvta Luke haragjától, mikor csak annyit mondott, hogy az apját Darth Vader ölte meg. Ráadásul ő láthatta, mennyire nem Anakin Skywalker már Vader nagyúr, hiszen Anakin sohasem tudott volna kezet emelni családtagra, vagy barátra, nagy erénye volt, hogy óvta a szeretteit.

És pluszba még, hogy mit csinált volna? Mi van ha az igazság elárulásával Luke úgy dönt, hogy megkeresi az apját, az Uralkodó meg őt is elcsábítja? Na akkor aztán béfellegzett a Galaxisnak, ezt a kockázatot meg jóérzésű ember nem vállalhatja, pláne, hogy az egyik beffelegeztetőt ő maga tanította ki. Nem akart egy második Darth Vadert. És helyesen cselekedett, lásd ep6.

 

Végül Vader is azért nem élte túl Palpi megröptetését, mert Obi miatt pár életfenntartó kütyüt kellett hordania, úgyhogy végülis még ő is Kenobi lelkén szárad: izzottak a csontjai, mikor Sidious rákapcsolt ilyedtében, azt normál testben körülbelül annyira élhette volna túl, mint Windu. Talán normál testben egyszerűen összecsuklott volna a villámok miatt, és Palpatine máris szabadon sütögethet. Ráadásul, normál testben fél kézzel nem is tudta volna megragadni, a feje fölé emelni és az aknáig vinni áramozás közben Palpatine-t, azon túl, hogy felemelni se tudta volna, Palpatine ki is szabadulhatott volna egy normál kezű ember szorításából. Azon túl, mikor Anakin elvesztette a karját, elájult, így mikor Luke lecsapta a karját, ha valódi teste lett volna, megint beájul, de legalábbis a fájdalomtól annyira lett volna harcképes, mint Luke az ep5-ben. A gépkéz viszont nem fáj. És ismétlem, a gépkéz az, amiből egy is elég ahhoz, hogy egy élő embert a fejed fölé ránts, és még hurcold is úgy, hogy az ne tudjon szabadulni a szorításból, és a géptest az, ami elég ideig megóvják olyan erejű villámoktól, amiket Anakin végül kapott.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information