Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 15:36 Hozzászólás ideje: Kedd 15:36 (szerkesztve) 5. rész - I Have Friends Everywhere / Barátok mindenütt Írta: Beau Willimon Rendezte: Ariel Kleiman Helyszín: Szereplők: Történet Érdekességek Pár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: Tegnap 12:54 - Ody Mandrell Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Tegnap 11:54 Szerző Hozzászólás ideje: Tegnap 11:54 Ebben a részben még inkább elmerülünk az Andor egyre sötétebb bugyraiban. Régóta szerettem volna már látni teljes egészében egy Cassian küldetést, amit most végre megkapunk. Ahogy a Ghormanokat kezeli és tárgyal a vezetővel nagyon profi. Az évek alatt igazi ékköve és legfontosabb tagja lett Luthen hálózatának. Cass érzi, hogy valami nem stimmel a Birodalom ellen tervezett akcióval, de a vezér már annyira oda akar csapni, hogy nem hallgat a józan szóra. Pedig ha tudná, hogy az egész csak arra jó, hogy behúzza őket a csőbe…. A Syril-Partagaz-Dedra beszélgetés minden kételyt eloszlatott, mi is a cél. Syril továbbra is első osztályú kém, remek meglátásokkal. Még talán Dedra fölé is emelkedik egy pillanatra, ami Partagaz előtt nem kis szó. Az őrnagy meg is dicsérte, miután Syril elejtett egy nem épp romantikus beszólást élete legörömtelibb napjáról. Szegény Dedra. Hiába na! Karnt csak az ilyen ügyek izgatják fel igazából, és akkor gondoljuk el ezek után milyen serényen fogja magát belevetni a további kémkedésbe. Csak nehogy pórul járjon. Luthen látogatását Bix-nél nem igazán tudtam hová tenni. A nő teljesen össze van zuhanva, és ha azért jött, hogy lelket öntsön bele hát elég bénán tette. A mindenhol jelenlévő paranoiát itt is remekül ábrázolták, ahogy Luthen fel alá járkál a lakásban. Valószínűleg ez már egy rossz beidegződés csak, de nem tud szabadulni tőle. Érdekes történés, hogy Luthen kezd besokallni a rengeteg száltól amit a kezében tart. Ahogy egyre sűrűsödnek az események, incidensek, annál nehezebb kontrolálni a dolgokat. Ő maga is veszélybe kerülhet egyik poloskája révén, amit Sculdum galériájába helyezett el. Kíváncsi leszek hogy oldják meg ezt, de láthatólag nagy a baj. A végére hagytam Saw-t. Nagyon durvák voltak a jelenetei. Ahogy fejbe lőtte a gépészt, akit kikiáltottak birodalmi kémnek (amit nem tudni, hogy igaz vagy nem), aztán a monológja az Onderon dzsungeleiről (szinte megelevenedtek előttem a TCW ide vonatkozó részei), miközben kiderült miért is olyan ő amilyen. Szegény Wilmont is teljesen megdumálta, aki maga is beállt Gerrera soraiba azzal, hogy levette a maszkját. Nagyon hatásos jelenetek voltak, súlyos pontot téve az epizód végére. 1 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 23 órával korábban Hozzászólás ideje: 23 órával korábban (szerkesztve) Azthiszem ennél a résznél írom le azt, hogy ez a sorozat ugye sokak szerint a legkevésbé star wars-os, mert nem egy mesés hőseposz, viszont másfelől meg a legstarwarsosabb, ami valaha mozgóképen volt! Mert egyszerűen annyira részletes, hogy mindig van mit nézni, legyen az egy gagyi tv adás, mamika hajsütő gépe, retro narancs-piros kijelzők, vagy a szoba inas egyenruhája. Apropó, Tarkin kis leszállása milyen döbbenet volt még így elmesélve is. Ghorman egyese megdolgoztatott, aztán beugrott, hogy a kàposztazabáló náci tiszt volt Becstelen brigantik ban. Ezzel a fejjel simán lehetett volna birodalmi tiszt is. Tetszett most Cassian/D. Luna játéka, most el kellett játszania valakit, üdítő volt. Sirill legboldogabb napja jelenet is óriási! Eskü randiznék egyet Dedrával, csak, hogy tudjam milyen egy jéghegynek udvarolni... Hatalmas ez a két karakter! Spin offot nekik! Nem rohan a sorozat, de rohadtul nem is akar. Egyre inkább tisztelem a bátorságot, hogy mer más lenni! És olyan alapot ad a két frakció hátterének, hogy a Zsivány és az OT, de lehet hogy az egész saga tétjei emelkednek. Így, hogy megismerjük az ilyen rétegeket biztosan eszünkbe jut egy coruscanti garzon kis konyhája, vagy éppen Bix búvóhelye(Luthen védett háza), vagy egy ghormani méteráru bolt. Szóval ez a sorozat szól az igazi geekeknek, ínyenceknek, nem valami "általános b@szós-kardozós, űrcsatás futószalagon gyártott remake-szagú sw. Szerkesztve: 23 órával korábban - csoli1138 3 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 23 órával korábban Hozzászólás ideje: 23 órával korábban 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A Syril-Partagaz-Dedra beszélgetés minden kételyt eloszlatott, mi is a cél. Syril továbbra is első osztályú kém, remek meglátásokkal. Még talán Dedra fölé is emelkedik egy pillanatra, ami Partagaz előtt nem kis szó. Az őrnagy meg is dicsérte, miután Syril elejtett egy nem épp romantikus beszólást élete legörömtelibb napjáról. Szegény Dedra. Hiába na! Karnt csak az ilyen ügyek izgatják fel igazából, és akkor gondoljuk el ezek után milyen serényen fogja magát belevetni a további kémkedésbe. Csak nehogy pórul járjon. Szerintem Dedra-nak nem igazán tetszett, hogy Syril kapta a dícséretet. Nyílván kell a srác alá adni a lovat, hogy érezze milyen hasznos ebben az ügyben, de Dedra személyisége szerintem nehezen nyeli be ezt is. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 23 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 23 órával korábban (szerkesztve) 32 perccel korábban, csoli1138 írta: Azthiszem ennél a résznél írom le azt, hogy ez a sorozat ugye sokak szerint a legkevésbé star wars-os, mert nem egy mesés hőseposz, viszont másfelől meg a legstarwarsosabb, ami valaha mozgóképen volt! Azt is mondták már, hogy az Andor azoknak készült akik utálják a Star Wars-t. 32 perccel korábban, csoli1138 írta: legyen az egy gagyi tv adás A coruscanti Mónika show egész szürreális volt, szegény Bix-nek lehet attól égett ki az agya. 12 perccel korábban, NorbiLordi írta: Szerintem Dedra-nak nem igazán tetszett, hogy Syril kapta a dícséretet. Nyílván kell a srác alá adni a lovat, hogy érezze milyen hasznos ebben az ügyben, de Dedra személyisége szerintem nehezen nyeli be ezt is. Biztos féltékeny volt Syril-re, rángott is kicsit a pofikája. Erre még jön, hogy ki van zárva mindenből amit nehezen visel. Főleg a Tengely után folytatott nyomozást. Akkor lesz majd sűrű pislogás ha Cassiannak majd bemutatják a ghormaniak a birodalmi kém Syrilt. Szerkesztve: 23 órával korábban - Ody Mandrell Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 20 órával korábban Hozzászólás ideje: 20 órával korábban 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: zt is mondták már, hogy az Andor azoknak készült akik utálják a Star Wars-t Értem mire lehet ezzel célozni, de ez paradoxon. Akik nem szeretik, hát ezt sem fogják. Szerintem Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 18 órával korábban Hozzászólás ideje: 18 órával korábban Ahhoz képest, hogy alig történik valami tényleges cselekmény, ez a sztori szerintem feszültebb, mint mondjuk a Narkina-5 történeti vonal, pedig az sem volt éppen izgalmaktól mentes. Cassian már-már Luthen tehetségével vált Andor és Varian Skye szerepe között, és tök jól hozza a nemesi divatgurut és a tapasztalt lázadó kémet (kicsit sajnáltam, hogy nem egy már ismert álnevet adtak neki). A Ghorman Front embereit nagyon gyorsan kiokítja, mit hogy nem kéne csinálni, ennek tükrében Carro Rylanz stílusa, főleg az epizód végén kicsit bicskanyitogató. Itt kicsit kiütközött az a propagandá által felnagyított ghormani arrogancia. Nem mondom, hogy unszimpatikus a fickó, de egyrészt, én tudom, min ment át Andor, szóval a "nem nagy forradalmár maga" kicsit mellélövés volt. Pláne olyantól, akinek az emberei ennyire amatőrök. Másrészt, nem sokkal azelőtt hallottam, hogy a BBI hogyan szeretné kihasználni ezt a "tapasztalatlan, de lelkes" mentalitást. Ha ezt még kombinálom azzal, hogy Rylanz szerint Palpatine mit sem tud arról, amit a BBI művel és belbiztonság egy árnyékkormányt működtet, hát akkor azért a Ghorman Front eléggé leértékelődik. Persze ez most ugyanolyan, mint például a Jedi Rend helyzete a Köztársaság alkonyán. Nem funkcionálhatnak jól, máskülönben a SIth nem tudná megvezetni és legyőzni őket. A Ghorman Frontnak is hibásan kell funkcionálnia, hogy a Birodalom ki tudja kényszeríteni a mészárlást - amit, hála az égnek, tisztáztak, hogy nem az a tarkini ügy volt. Viszont ez az "árnyékkormány" dolog igen érdekes dologra világít rá. Három évvel vagyunk a yavini csata előtt és ezek alapján még mindig vannak olyanok, akik hisznek Palpatine császárban, és inkább úgy vélik, hogy az emberei azok, akik visszaélnek a hatalmukkal. Azért ez döbbenetes, pláne, hogy ezek is lázadók. Ezeknek a fejében mi lehet a végjáték? Hogy bizonyítékot mutatnak a jóságos Palpatine császárnak, és majd ő kitakarít a BBI-ben? Ami nem sikerült közel húsz év alatt. Döbbenet, hogy vannak még jó emberek, akik hiszen az Uralkodóban. Már, ha ezt Rylanz ezt tényleg így gondolja, és nem csak Karnt akarta kicsit puhítani. Ugyanakkor a fickó és társulata nekem kissé naívnak tűnik más tekintetben is, szóval nem lepne meg, ha kiderülne, tényleg hisz ebben. Bix ezúttal nem kapott nagy szerepet. Luthen aggódik miatta, próbálja tartani a nőben a lelket, de ez szerintem még Andornak is épp csak megy. Túl sok a szabadideje, egyedül van, összezárva a PTSD táplálta gondolataival. Nincs más tennivalója, mint gondolkodni a félelmein, a rémálmain, a dühén. Nagyon nem jó kombináció. Nem csoda, hogy rákapott a drogra. Ezen a téren Luthen figyelmeztetése annyit ér, mint a Halálcsillag szuperlézere ellen egy lábasfedő. Bixnek komoly orvosi segítség kellene, egy nyugodt otthon, és jó távolra kéne kerülnie a lázadástól, ahol csak további rémképek várnak rá. Szerintem sajnos ez a nő ebbe bele fog roppanni. Már az lenyűgöző, hogy eddig ilyen jól bírta lelkileg. Vannak mások, akiket fele ennyi is megtörne. Viszont most elindult egy meredek lejtőn és az Andor nem ad okot arra, hogy reménykedjünk a pozitív végkifejletben. Aztán itt van Saw fanatizmusa és paranoiája. Nagyon szép példát láttunk arra, hogy attól, hogy valaki paranoiás, még követhetik. Saw veszélyesen paranoid, de ettől még rálelhet birodalmi kémre. Nem mondom, hogy gyanakodtam Plutira, bár a szeme sem állt jól, de a fene bele, a Partizánok között ki nem tűnik alja figurának? Bár amikor elkezdett konkrétsan kérdezősködni a célpontról, azért kicsit már kezdett gyanús lenni, de azért még itt sem hittem volna, hogy birodalmi kém. És most az egyszer ennek lehet örülni, mert ha nem bizonyul annak, a lézersugár Wilmon homlokába csapódik. Amivel Saw nem lett jobb fej a szememben. Azért na, brutális, hogy még mindig ennyire nem összetartó a lázadás. Így azért nem csodálom, hogy majdnem két évtizedbe telt, mire összeállt a Szövetség. Viszont az, hogy ilyen lazán tüdőzi le az üzemanyag gőzt, magyarázat arra, miért hordott már korábban is, például a Rogue One legelején és a Jedi: Fallen Orderben (ahol a Kashyyyk párás levegője talán nem neki való) is nyomáskiegyenlítő ruhát - valószínűleg már régóta tüdőbeteg, csak a korai években még nem kellett állandóan viselni. De mivel az őrülete olyan dolgokra készteti, mint amit most is láttunk, hát a hátralévő pár évében már rohamosan fog romlani az egészsége. És még valami, őrülete ellenére nem lehet elvitatni, hogy Saw-nak van karizmája és remekül tud fanatizálni. Wilt simán megynerte magának. Szegény fiú. Nem hiszem, hogy ez életbiztosítás lesz számára. Bár a tény, hogy a Ferrixen robbantott egy olyan szituban, ahol nagyon könnyen megölhetett volna ferrixieket is (technikailag egyet meg is ölt, Nurchi a robbanás miatt halt meg, csak miatta nem kár). Szóval a terrorista merénylő, ami Saw bandájába kell, megvan benne. Luthen nyaka körül is elkezdett szorulni a hurok. Láthatóan kezd kicsúszni a kezéből a helyzet kezelése, ami nem csoda, igazából eljutottunk már arra a pontra, amikor a lázadás túlnőtt azon, hogy az árnyékból lehessen irányítani. Túl szétszórt, már túlságosan látható, és immár a Birodalom is komolyan veszi. Már túlvagyunk Ezra "uszító" beszédén, a Főinkvizítor "megölésén", Tarkin kormányzó zászlóshajójának leszedésén, a Szellem-, majd később a Főnix-sejt több sikerén (például a kísérleti Interdictor elpusztításán, az ibaari blokád áttörésén), és akkor még itt van Ferrix is, Saw Garrera ténykedése, és ki tudja még hány helyen bosszantja a Birodalmat a különféle lázadó sejtek, amik ráadásul egyre szervezettebben működnek, hála Luthennek, Mothmának és az olyan ügynököknek, mint Ahsoka "Fulcrrum" Tano - akit pont ebben az évben vesztenek el, amikor ez a sztoriszál játszódik. Szóval Luthen szerepe kezd egyre kisebb lenni, itt már sokkal nagyobb szükség van egy a reflektorfénybe kiálló vezetőre, aki összefogja és irányítja a színtársulatot. És most Luthen veszélybe is került Davo Sculdun miatt, aki kicsit túlreagált egy szimpla hamisítást. Ez az ürge amúgy egyre terhesebb a lázadás számára. Először Tay Kolma miatt rezgett a léc, most Luthen miatt, és mindkét esetben Davo a közös nevező. Kíváncsi vagyok, itt hogyan oldódik meg a szitu. Lehet Cintának megint taxisofőrt kell majd játszania? Esetleg liftoperátort? Pilótát? Vagy csak ablakpucolót, esetleg úszásoktatót egy medence mellett? És akkor itt van még nekünk a drága jó Karn, aki szerintem ebben a részben több ízben is eljutott a csúcsra. Hát tényleg ez lehetett élete legjobb napja. Megcsinálhatta Dedrát - legalábbis kétlem, hogy a sötétben a ghormani szövetkészítés eljárásait vitatták meg, pláne, hogy a fickó úgy nézett ki, mint akinek már attól felállt, hogy Dedra követette... -, aztán Partagaz nem csak kikérte a véleményét és megfogadta a tanácsát, de még meg is dícsérte. Ilyen kielégült feje a Star Warsban csak Hux tábornoknak volt, amikor rálőttek Hosnian Prime-ra. Szerintem életében először fütyürészve ment az anyukához. Amúgy ja, Dedra és Karn kapcsolata hát... dögöljek meg, ha meg tudom fogalmazni, milyen. Abszurd, bizarr, távolságtartó, alá-fölé rendelt, mégis van benne valami kémia, valami, ami ezt a kettőt egymáshoz vonza. Hát, ha ők így boldogok. Valamit Karn is tudhat, ha Dedra hajlandó volt vállalni ezt az egy órás pásztorórával járó macerát és kockázatot. Egy biztos, Syrilnek fenemód jó napja volt. És milyen mázli, hogy akkor hívta az asszony hitvesi látogatásra és/vagy raportra (eskü kinézem belőlük, hogy előjáték gyanánt Karn jelentést tett), amikor Cassian Andor épp a Ghormanre látogatott. Az Erő útja kifürkészhetetlenek, bár ebben az esetben... Nem... Nem akarom elképzelni, mi történt a sötétben. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 14 órával korábban Hozzászólás ideje: 14 órával korábban 9 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Eskü randiznék egyet Dedrával, csak, hogy tudjam milyen egy jéghegynek udvarolni... Erről kérdezd az RMS Titanicot. 8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A coruscanti Mónika show egész szürreális volt, szegény Bix-nek lehet attól égett ki az agya. Bennem Holiday Special rémképeket idézett fel. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 7 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 7 órával korábban 10 órával ezelőtt, Dzséjt írta: ez a sztori szerintem feszültebb, mint mondjuk a Narkina-5 történeti vonal, pedig az sem volt éppen izgalmaktól mentes. Nem véletlen érzed így, azt is Willimon írta (jó hír Mangold Jedi filmjét is ő jegyzi). 10 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Viszont ez az "árnyékkormány" dolog igen érdekes dologra világít rá. Három évvel vagyunk a yavini csata előtt és ezek alapján még mindig vannak olyanok, akik hisznek Palpatine császárban, és inkább úgy vélik, hogy az emberei azok, akik visszaélnek a hatalmukkal. Ez nagyon emlékeztet az NH regény változatának előszavára, amiben az áll, hogy Palpatine már nagyon elszigetelődött és a nevével visszaélve kiskirályok irányítják a galaxist. Érdemes elolvasni. 10 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Már az lenyűgöző, hogy eddig ilyen jól bírta lelkileg. Vannak mások, akiket fele ennyi is megtörne. Viszont most elindult egy meredek lejtőn és az Andor nem ad okot arra, hogy reménykedjünk a pozitív végkifejletben. Dr. Gorst jó munkát végzett annyi szent. Lehet, hogy az illető túléli a vallatást, de egy életre pszichopatát csinál belőle. 7 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Bennem Holiday Special rémképeket idézett fel. Bennem is, csak nem írtam. Lehet szándékos utalás is. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 5 órával korábban Hozzászólás ideje: 5 órával korábban 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Nem véletlen érzed így, azt is Willimon írta (jó hír Mangold Jedi filmjét is ő jegyzi). Óóóó.... Ezt nem is tudtam. Ezzel máris nagyobb a bizadalmam abban a filmben. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Ez nagyon emlékeztet az NH regény változatának előszavára, amiben az áll, hogy Palpatine már nagyon elszigetelődött és a nevével visszaélve kiskirályok irányítják a galaxist. Érdemes elolvasni. Lehet tényleg onnan vették az ötletet. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 4 órával korábban Hozzászólás ideje: 4 órával korábban Akárcsak a legtöbb, évtizedes folyamatnak, a lázadásnak is megvan a maga evolúciója. Ezt az evolúciót talán a Ghorman példáján keresztül érthetjük meg a legjobban. 16 évvel korábban, a Birodalom kikiáltásának a hajnalán, megfogant az ellenállás a bolygón. De mint minden újszülött, ez az ellenállás is rendkívül naívan, tapasztalatlanul jött a világra. Nem lehet kárhoztatni érte: a ghormaniak nem tudhatták, hogy mivel is állnak szemben. A Birodalom talán először épp a Ghormanon villantotta ki a foga fehérjét. Akkor, amikor Tarkin moff nemes egyszerűséggel belelövetett több száz civilbe, akik nem engedték landolni a hajóját. Ne legyenek illúziónk, a Ghorman nemcsak azért emeltetett emlékművet az áldozatok emlékének, hogy sose feledjék az értelmetlen vérontás áldozatait, hanem azért is - sőt, legfőképpen azért - hogy sose feledjék, mire képes a Birodalom. Az első benyomás mindig rendkívül fontos, és a Birodalom olyan első benyomást gyakorolt a Ghormanra, amit az itt élők sohasem fognak elfelejteni. Két dolgot tanulhattak meg a helyiek Tarkin révén: 1) mennyire naivak voltak, amikor szembeszegültek a Birodalommal 2) az ellenségük csak az erőből ért. Eltelt 16 év, és a Ghorman még mindig majdnem olyan naiv és tapasztalatlan, mint a katasztrófa idején. Még mindig hisznek abban, hogy hazugságon kapni a Birodalmat és bizonyítani azt elégséges ahhoz, hogy változást érjenek el. De azért talán valamicskét mégis csak tanultak, hiszen emellett egy saját fegyverraktár építésébe is belekezdtek. De a lopási tervük - ahogy arra Cassian remekül rávilágít - továbbra is inkább megmosolyogtató, mint valódi terv. Az itteni ellenállás megmutatja milyen munkára is van szükség Luthentől és a hozzá hasonlóktól, hogy célba érjenek. Hiába nő az elégedetlenek száma a Birodalomban, hiába fordítja maga ellen Palpatine a galaxis egyre nagyobb részét, ha nincs aki összefogja őket, aki edukálja őket, aki utat mutasson nekik, hogy hogyan is tudják hatékonyan felvenni a harcot az ellenséggel. A kulcsszó a hatékonyság. A Birodalom megengedheti magának, hogy ne legyen hatékony, hiszen hatalmas erőfölénnyel rendelkezhet. A lázadás nem. Csak akkor van esélyük, ha azt a kevés eszközt, embert és kapcsolatot, ami a rendelkezésükre áll, a létező leghatékonyabban használják ki és fordítják az ellenségük ellen. *** Az egyik kedvenc részem az epizódból az volt, amikor Cassian némi manipulációval elérte, hogy a hotel alkalmazottja elmondja neki a Birodalommal kapcsolatos ellenérzéseit. Érdemes tanulmányozni ezt a jelenetet, mert megmutatja, hogy milyen nehéz is valójában a lázadó "toborzók" munkája. Először is el kell nyerniük a másik bizalmát, de persze úgy, hogy közben ne adják ki magukat a másik félnek. Ezután figyelni kell. Várni. Türelemmel lenni, hogy a másik fél feloldódjon és elmesélje, hogy mi is az a sérelem, amit a Birodalom elkövetett ellene. Mert az esetek többségében lesz sérelem. Persze a Coruscanton csak elvétve. Vagy a Chandrillán, vagy az Alderaanon. Az ottaniakkal ritkán mer ujjat húzni a rezsim. De ha csak egy kicsit is eltávolodunk a Magtól, a Birodalom máris könyörtelenül kiszipolyozza az állampolgárait. Cassian tehát figyel, és megérti, amit mondanak neki. Luthen ugyanígy tesz, amikor Cassiannal első ízben beszél. Feltérképezi a másik fél képességeit, motivációit, mozgatórugóit. Ha van előzetes értesülése, persze azt is latba veti. Majd könyörtelenül kihasználja. Ha kell, akkor ezután lelkiismeret furdalás nélkül (?) félredobja, de ha a másik fél bizonyítja, hogy többre hivatott, akkor hajlandó átértékelni az eredeti tervét. Cassiannak itt nem volt szüksége többre a beszélgető társától, mint némi információra, de mégis, rengeteget elárul a hozzá hasonlók szélmalomharcnak tűnő munkájáról és arról, hogyan kell mindig résen lenniük, nyitvatartani a fülüket és a szemüket, hogy lehetőleg minél több potenciális szövetségesre bukkanjanak szerte a galaxisban. *** Az üzletben hallgatózó Luthen és Kleya ugyanennek a jelenségnek az árnyoldaláról beszélgetnek. Ahogy a Birodalom nem győzi a kihallgatásokat a temérdek letartóztatott kapcsán, úgy Luthen és Kleya nem győzik a végtelen beáramló információt. Mindent figyelni, szortírozni, résen lenni, egy lépéssel előretervezni: minél több felé hallgatóznak, annál inkább lehetetlen küldetéssé válik a feladat. Ez többé már nem két emberes munka! Luthenék egy egész hírszerző csapat munkáját próbálják elvinni a hátukon, miközben egyre több a bonyodalom, és képtelenek lépést tartani vele. Minden bizonnyal ez lesz a vesztük is: szeretnének mindenhol ott lenni és felkészültek lenni a várható ellencsapásokra, de ha összecsapnak a fejük felett a hullámok (ahogyan az most is történik Davo Sculdun hamisított műtárgya miatt), akkor könnyen sarokba szorulhatnak. Kleya meggyőzte Luthent, hogy poloskázzák be Davo kiállítótermét. A poloska az elmúlt időszakban kevés hasznot hajtott, ráadásul Kleya azt is a fejébe vette, hogy az eszköz visszakövethető legyen Luthenék üzletébe. Hogy miért? Alighanem azért, hogy védjék Mothmát, ugyanis a relatíve friss kapcsolat és a nehézkes kezdeti "barátkozás" miatt Sculdun talán először rögtön a szenátornőre gyanakodott volna. Tekinthető-e ez a lépés vajon hibának Kleyáék részéről? A jelenlegi információk birtokában igen, de utólag mindig okosabb az ember. Abszolút érthető volt, hogy Kleya miért akart poloskát, az talán egy fokkal kevésbé, hogy miért nem tettek meg megfelelő óvintézkedéseket hogy maguk helyett valaki máshoz lehessen visszakövetni az eszközt. A Sculdun féle sötét vállalkozóknak mindig rengeteg ellenségük van, nem lett volna nehéz kiválasztani közülük egyet, hogy rátereljék a gyanút. Mothma védelme fontos, de Luthen védelme szintén az! Luthen álcája kulcsfontosságú ahhoz, hogy - akárcsak anno Darth Sidious - ő is a galaxis szívéből, Coruscantról szervezhesse az eseményeket. Ha Sculdun a fejébe veszi, hogy tönkreteszi Luthen boltját, akkor az álcájának annyi, és lehet menekülnie kell még a bolygóról is! *** Saw Gerrera... valahányszor őrültnek, paranioásnak, megszállottnak kiáltjuk ki, mindig kiderül, hogy egyébként igaza volt! Nehéz megkérdőjelezni az üldözési mániáját, miközben tényleg megpróbálják elárulni. Az áruló fickó nekem akkor lett gyanús, amikor mindenáron meg akarta szerezni a konkrét célpont koordinátáit, de még így is némiképp váratlanul ért, amikor Saw kérdés nélkül fejbe lőtte. Bármennyire őrült is Saw - mert az - nehéz elvitatni, hogy mennyire karizmatikus, karakteres vezető, akiért könnyedén tűzbe mennek az emberei. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az utolsó jelenet, ahol Wilmont lényegében "felszabadította" a mentális gátjai alól és beleszagoltatott vele a ridóba. Apropó... ha valaki mesélne arról, hogy ezzel a ridóval eddig milyen körülmények között és hol találkoztunk, azt megköszönném, mert most nem igazán ugrik be. Annyi világos, hogy egy üzemanyagról van szó, amit belélegezni veszélyes, és amit valahogy el lehet lopni a tárolójából egy rendkívül kockázatos algoritmikus folyamat és a kapcsolódó eszköz révén... de nem teljesen világos, hogy pontosan hogyan. *** Syrill és Dedra. Pfú... hát alaposan át kellett értékelnem e két személy kapcsolatát az itt látottak után. Amikor Dedra kelletlenül nyom egy puszit Karn arcára, az mindent el is mond róluk... teljesen szürreális az ő kettősük, az egyértelmű, hogy intim kapcsolatban állnak, és hogy Syrill szerepe miatt óvatosan kontaktálhatnak csak, na de akkor is... erősen kérdőjeles, hogy Dedra oldaláról van-e bármilyen érzelem ebben a kapcsolatban (így tippre: nem igazán, inkább csak kihasználja Syrillt), miközben Karn az ambícióit hajszolva megpróbálja beérni azzal a kevéssel, amit Dedrától kap. A sikerek pillanatában ez tökéletesen elég, az elkerülhetetlen jövőbeni kudarcok esetén viszont hamar robbanásközeli helyzet alakulhat ki a kettejük kapcsolatában. De tippre ez még nem most fog bekövetkezni! A minőségre továbbra sem lehet panasz, elképesztő színvonalat hoz a sorozat. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 3 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 3 órával korábban 40 perccel korábban, Donát írta: Apropó... ha valaki mesélne arról, hogy ezzel a ridóval eddig milyen körülmények között és hol találkoztunk, azt megköszönném, mert most nem igazán ugrik be. Pedig már sok helyen találkoztunk vele, már a TCW-ben is feltűnt. Talán valaki össze tudja szedni a konkrét eseteket. 38 perccel korábban, Donát írta: hiszen emellett egy saját fegyverraktár építésébe is belekezdtek. A Birodalom által épített raktárra gondolsz? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 3 órával korábban Hozzászólás ideje: 3 órával korábban 51 perccel korábban, Donát írta: Kleya azt is a fejébe vette, hogy az eszköz visszakövethető legyen Luthenék üzletébe. Hogy miért? Alighanem azért, hogy védjék Mothmát, ugyanis a relatíve friss kapcsolat és a nehézkes kezdeti "barátkozás" miatt Sculdun talán először rögtön a szenátornőre gyanakodott volna. Szerintem ez nem Kleya ötlete volt, és nincs is összefüggésben Mothmával. Egyszerűen csak egyik következik a másikból. Ha a Luthen által szerzett és hitelesített műtárgyba van beépítve (még csak nem is szimplán rátéve) egy poloska, akkor logikus következtetés, hogy ő szerelte be vagy legalábbis olyasvalki, aki nála dolgozik vagy akivel együtt dolgozik. Így vagy úgy, a Luthentől jött műtárgyba beépített poloska Luthenre vezethető vissza első sorban. Szóval Kleya és Luthen részéről ez nem volt több, mint kiszámított kockázat, ami minden egyes műveletükben benne van. Akkor is, amikor Luthen személyesen látogat el egy lázadó bázisra, akkor is, amikor Kleya titokban találkozik egy lázadóval a Coruscant utcáin. 59 perccel korábban, Donát írta: Apropó... ha valaki mesélne arról, hogy ezzel a ridóval eddig milyen körülmények között és hol találkoztunk, azt megköszönném, mert most nem igazán ugrik be. A három legfontosabb találkozásunk: Emellett voltak még kisebb erejű megjelenései, például a Gregor nevű klón kommandós, aki a TCW-ben, a The Bad Batch-ben és a Rebels-ben is szerepelt, egy ilyen robbanást vészelt át valahogy a TCW-ben az első feltűnése alkalmával. 25 perccel korábban, Ody Mandrell írta: A Birodalom által épített raktárra gondolsz? Nem, a Ghorman Front raktárára. Mondta az egyik figura, hogy ők is építenek egy sajátot (nyilván jóval kisebbet), amit az ellopott fegyverekkel akarnának feltölteni. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Szerző Hozzászólás ideje: 2 órával korábban 1 órával ezelőtt, Donát írta: Luthen ugyanígy tesz, amikor Cassiannal első ízben beszél. Feltérképezi a másik fél képességeit, motivációit, mozgatórugóit. Erről jut eszembe Leida esküvője. Luthen ott pont ezt csinálta többekkel, pl. Erskin Semaj esetében. Cassian hasonló viselkedése mutatja, hogy egy év alatt milyen sokat tanult Luthentől. 1 órával ezelőtt, Donát írta: Luthen és Kleya nem győzik a végtelen beáramló információt. Mindent figyelni, szortírozni, résen lenni, egy lépéssel előretervezni: minél több felé hallgatóznak, annál inkább lehetetlen küldetéssé válik a feladat. Ez többé már nem két emberes munka! És milyen szépen rezonál erre a Rogue One eleje, ahol vagy tíz ember hallgatózik különböző hullámhosszon. 2 órával ezelőtt, Donát írta: Kleya meggyőzte Luthent, hogy poloskázzák be Davo kiállítótermét. A poloska az elmúlt időszakban kevés hasznot hajtott, Azt viszont érdekes volt hallani, hogy Sculdun közeledni próbált a nagy vezír felé, tehát a legnagyobb tétben játszik. Ebből fakad a gondolat, hogy egy ilyen Birodalomhoz dörgölődző alak kezeli Mon pénzét, ami eleve óriási kockázat, hát még így. 1 Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Idáig ez volt a legizgibb rész. Döbbenet, hogy akció alig van és mégis az ember kapkodja a fejét. Néhol hangosan fel is nevettem, főleg a Syril nevű pók poén tetszett. Dedra a szemérmes domina. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 50 perccel korábban Szerző Hozzászólás ideje: 50 perccel korábban @Szisz remélem írsz a sorozat végén egy értékezést Syril és Dedra kapcsolatáról. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 16 perccel korábban Hozzászólás ideje: 16 perccel korábban 30 perccel korábban, Ody Mandrell írta: @Szisz remélem írsz a sorozat végén egy értékezést Syril és Dedra kapcsolatáról. Dedra úgy fest csúnyán felhasználja és beáldozza. Remélem Syril rájön, de ahhoz túl elvakult. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.