Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Az Enciklopédiában is benne van, hogy Panaka árulta be őket Palpatine-nál.

Akkor onnan emlékszek :roll:

Azért az enciklopédia több mint EU.Ha hülyeségeket írna akkor nem lenne aza a neve hogy ENCIKLOPÉDIA. :D

Hozzászólás ideje:

Pedig az encikopédia is EU. :D Nekem azért nem jön be ez a Panakás dolog, mert szörén-szálán eltűnt. Még csak az árnyéka sincs benne az EPII-III -ban. Ehhez képest elég sok sztori lengi körül. A végén még kiderül, hogy ő volt Palpatine mestere. :roll:

Hozzászólás ideje:
Valószínűleg a pap mondta el Panakának, aki aztán továbbadta a kancellárnak. Az volt az infó, hogy Palpatine egy Panaka moff nevezetű figurának ajándékozott egy szobrot, "Legrégebbi támogatómnak" felirattal.

Biztos nabooi szenátorként is már mellette volt... amúgy a dolog eredete jóeséllyel az hogy Panaka nem értékelte eléggé h SWfilmben szerepelhet.. mennyivel jobb volt pl Winduval, aki ugye szinte bekönyörögte magát:)

Hozzászólás ideje:

Nekem tetszik a Panaka sztori. Helyén való még az is, hogy nem látjuk, hisz, mostmár nem a királynővel kalandozunk, nem is kell látni, amikor egy kicsit meg látjuk a királynőt rámondhatjuk, hogy ott van valahol.

Ha már ilyen anyagias a szentem, és emiatt, otthagyja az SW filmeket. Akkor megérdemli, hogy utána spiclit csináljanak belőle.

Hozzászólás ideje:
Palpatine pontosan tudta Anakin álmát.Van egy olyan mondatrészlet: "és ez az egyetlen modja, hogy megmentsd a feleségedet".Ebből két dolog következik.Az egyik, hogy Palpi tudja, hogy házasok.A másik, hogy tudja mit álmodott Anakin.Szerintem Anakin beszélt neki az álmáról, mégpedig a szinházjelenet elött.Nem véletlenül mondta el a story-t Darth Plaqueisről.

Mondjuk eléggé meglepődik Anakin mikor ezt mondja Palpi, pont mint aki nem érti honnan tud ilyeneket.

Hozzászólás ideje:
Ha annyira el akarják dugni, miért nem semmisítik meg őket?

Mert hasznát vehetik, mert része a történelmüknek. Amúgy tényleg a Sötét Oldallal lehet kinyitni, de a nagyobb mesterek is képesek rá, persze ilyenkor rendesen kisértgeti őket a Sötét Oldal (EU szerint Dooku is így kezdte).

Palpi is egy ilyenfaja "könyv", amit Anakin anélkül nyitogatott, hogy tudta volna hogy Sith "holokron" :roll: . Palpi lemond neki egy Sith legendát az olyan mintha kinyitotta volna a könyvet. Asszem nem jó módszer ennyire titkolni a sötét oldalt a a tanítványok elől.

"Tudom, hogy nem mondanak el nekem mindent az erőről"- a tudásvágy hajtja, is, így is lehet nézni. És Palpdious "válasza", hogy ahhoz hogy jó vezető legyen az erő átfogóbb ismeretére van szüksége. Szép kis fekete mézes madzag. :99: :fear:

Hozzászólás ideje:

Ez a holokronosdi EU volt a javából. Sith kihaléva, maradt egy holokron, ez Palpihoz került és voilá! na Lucas meg aszonta ez így nem jó (és jól tette hogy ezt mondta) és behozta a képbe Darth Plagueist. Aki nem a hajánál fogva van előrángatva "és még Palpi mesterét is le kell tudnunk" hanem alaposan beleépítve a cselekmény főszálába (hogyan mentsünk meg egy feleséget bármi áron-szál)

Hozzászólás ideje:

Szerintem is nagyon jó ötlet volt Plagueis behozatala. Az az egy sor, amely róla szól, kérdések tucatjait hozza magával, pl.:

- Tényleg ő kreálta Anakint?

- Ő Palpatine mestere?

- Valóban ismerte a halál ellenszerét?

- Átadta a tanítványának tudását?

- Ha nem, akkor miért ölte meg, stb, stb.

Ha Lucas felvetett volna valamiféle holocront, akkor ezáltal sekélyült volna a cselekmény mélysége.

Donát.

Hozzászólás ideje:
Itt folytatom.

Most, hogy már Padmé terhes, márcsak idő kérdése, hogy mikor rúgják ki  a Jedik Anakint. Itt már megkockáztathatná a segítség kérést Obi-wantól.

Megkockáztathatná, ha szeretne számolni azzal, hogy kirugják, de nem akar, hisz tele van hatalom-vággyal és ambicióval, amit egyelőre csak és kizárolag a Jedi Rend keretein belül tud kibontakoztatni. Ha innen elmegy egy utolsó senki lesz...

Hozzászólás ideje:
Mondjuk ez igaz. De... nem értem... miután Padmé megszüli a gyereke(ke)t vajon mit akart Anakin? Mert akkor már nem lehet folytatni ezt a kettős játékot. Valamit csak tennie kellett volna nem?

Ebből a szempontból érdekes az a jelenet, amiben Padmé sorolja, hogy mi lesz akkor ha megszületnek a gyerekek, Anakin pedig gyorsan elcsititja, mint aki nem akar ezzel még szembenézni. Szerintem itt élt egyik napról a másikra és abban bizott, hogy idővel megoldódnak a dolgok.

Hozzászólás ideje:
Szerintem meg pedig Padmét eltüntette volna a tóvidékre ahol "senki nem talál rá", ő meg tovább kavar. Néha meg benézett volna a családra.

Végülis Vaderként is ezt csinálta. :):):)

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ma, miközben az EPIV-es Vadert figyeltem, akkor ugrott be, hogy szerintem ő úgy tekint a lázadókra, mint anno a szeparatistákra. Vader szemében egy kutya mind a kettő. A fennálló harmonikus rendet fenyegetik. Lehet, hogy ez másnak egyértelmű volt, de számomra új aspektus. :peace:

Hozzászólás ideje:
Ebből a szempontból érdekes az a jelenet, amiben Padmé sorolja, hogy mi lesz akkor ha megszületnek a gyerekek, Anakin pedig gyorsan elcsititja, mint aki nem akar ezzel még szembenézni. Szerintem itt élt egyik napról a másikra és abban bizott, hogy idővel megoldódnak a dolgok.

Hát... szerintem még nem volt akkor ideje gondolkodni iléyesmin. Végtére csak néhány órája tudta meg!

Hozzászólás ideje:
Ma, miközben az EPIV-es Vadert figyeltem, akkor ugrott be, hogy szerintem ő úgy tekint a lázadókra, mint anno a szeparatistákra. Vader szemében egy kutya mind a kettő. A fennálló harmonikus rendet fenyegetik. Lehet, hogy ez másnak egyértelmű volt, de számomra új aspektus. :peace:

Eddig ez eszembe sem jutott, tetszetős nézőpont. És ahogy a Szeparatisták ellen, úgy a Lázadók ellen is az élen vezette a csapatait.

Hozzászólás ideje:
Hát... szerintem még nem volt akkor ideje gondolkodni iléyesmin. Végtére csak néhány órája tudta meg!

De ebből a jelenetből nem az derül ki, hogy nem volt ideje rajta gondolkodni, hanem hogy nem akar rajta gondolkodni... teljesen más.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.