Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. A Bankár klán még gyanúsabb, hiszen az ő űrhajóik a Munificent-fregattok. Itt valami bibi van.De a szenátusban nincsenek benne. Jó lenne ha valaki lefordítaná mit is mondott Filoni pontosan. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. De a szenátusban nincsenek benne. Jó lenne ha valaki lefordítaná mit is mondott Filoni pontosan. No igen, azt valóban tisztábban kéne látni. Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. (szerkesztve) De a szenátusban nincsenek benne. Jó lenne ha valaki lefordítaná mit is mondott Filoni pontosan. Kérésetek számomra parancs. „Cato Neimoidia még mindig a Köztársaság tagja, és Lott Dod még mindig képviseli a Kereskedelmi Szövetséget a Szenátusban. Van egy társasága, egy ťsemlegesŤ társasága, ami, micsoda meglepetés, mindkét háborús fél számára ad el fegyvereket. A Jedik azt hiszik, hogy ők bűnözők. És igazuk is van. De nem tudják bebizonyítani. Nincs rá pénzük.[vagy miafene, a goods javakat, árut jelent] Szóval a Bankár Klán, a Kereskedelmi Szövetség meg a Kereskedőtestület szépen eléldegél a klónháború közepén, mindkét oldalból hasznot húzva. A Köztársaságban rossz szemmel néznek rájuk, mert a szakadároknak is segítenek, de hát az üzlet az üzlet, így szépen megvannak még ott. De a jövőben hasznos lehet egy oldalon tudni ezeket a társaságokat, ha valaki birodalmat próbálna építeni.” Szerkesztve: 2009. Október 17. - kolmilan Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 17. Köszi Milán! Na ezt jól megkeverték, de érdekes belegondolni... Gunray ezek szerint a szakadár Neimoidiai. Olyasmi mint Dooku a Jedi rendben. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Ez tényleg érdekes. Úgy tűnik, ezek a kereskedő testületek se egyszerű esetek. De akkor ezek szerint a Szeparatista Tanács majdnem minden tagja renegát. Nute Gunray a KSz-től, San Hill a Bankárklántól és Shu Mai a Kereskedőtestülettől. Viszont tök jó, ahogy Poggle lapít a fal mögött, mikor Amidala feltűnik. Ő nyilván nincs már annyira legalitásban, hogy nyugodtan mutatkozhat egy köztársasági szenátor előtt Ami még kicsit fura volt, hogy hagyták csak úgy elrepülni a nubient miután a tervek ott voltak a hajón. Szerintem azt, hogy a tervek a Köztársaság kezére kerültek, csak a távozásuk után derült ki. Addig csak Clovis tudta, aztán miután elbeszélgettek vele Doddék, azután derülhetett ki a turpisság. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerintem azt, hogy a tervek a Köztársaság kezére kerültek, csak a távozásuk után derült ki. Addig csak Clovis tudta, aztán miután elbeszélgettek vele Doddék, azután derülhetett ki a turpisság. Erre a pofon egyszerű dologra nem is gondoltam. Egyébként ebben az epizódban se lövés, se robbanás, de még fénykard aktiválás sem volt! Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hű, ez így jól megkeverték ezzel, bár érthető a dolog......de talán ezt ennyire nem kéne előtérbe helyezni egy sw világban. Ezek már olyanok mint a csempészek akik mindkét félből hasznot igyekeznek húzni. No mindegy. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. (szerkesztve) Ez tényleg érdekes. Úgy tűnik, ezek a kereskedő testületek se egyszerű esetek. De akkor ezek szerint a Szeparatista Tanács majdnem minden tagja renegát. Nute Gunray a KSz-től, San Hill a Bankárklántól és Shu Mai a Kereskedőtestülettől. Viszont tök jó, ahogy Poggle lapít a fal mögött, mikor Amidala feltűnik. Ő nyilván nincs már annyira legalitásban, hogy nyugodtan mutatkozhat egy köztársasági szenátor előtt Jó lenne tudni pl. a Kereskedelmi Szövetség felépítését. Gunray alkirály ami biztos nem egy kis cím a társadalmukban. Nem ő lenne a vezetőjük? Pedig ezt eddig senki sem mondta, mármint hogy ő lenne a Neimoidiaiak vezére, erre csak most döbbentem rá. Jó adag plusz töltetet adott ez a rész a politikai szálhoz. Na majd megpróbálom összefoglalni és leírni, hogy most akkor szerintem mi is a helyzet. Szerkesztve: 2009. Október 18. - Ody Mandrell Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Érdekesen megkavarták. Esetleg az nem lehet, hogy a Kereskedelmi Szövetség nagy része azért a Könföderáció oldalán áll és csak egy kis rész maradt meg a Köztársaság oldalán? De ők is inkább talán a könföderáció oldalára húznak, csak még egyelőre mindkét félből szeretnének hasznot húzni. A részre egyébként 9-et adok 10-ből. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Vagy csak látszólag vannak még a Köztársaságban? Tehát teljes szivükkel a CIS oldalán vannak, de látszólag még a Köztársaságban is tevékenykednek, belülről is gyengítve őket, valamint a piac miatt? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerintem a Kereskedelmi Szövetséget és a Neimoidiai fajt külön kell választani. Nut Ganray nem a népe, csak a népének egy vállalatának a vezére (alkirály, tehát kell lennie egy királynak is valahol). Szerintem Gunray alkirályként papíron elvált a királytól, és vitte magával a vagyonát, támogatóit. Míg a KSz királya szintén papíron maradt a Köztársaságban. Az ő hű szolgája Lott Dodd is. Persze a valóságban az egész bagázs a egy oldalon áll, a sajátjukén, csak igyekeznek megfejni mindkét bagázst. Ráadásul így akármelyik oldal is veszít, ők nem vesztenek el mindent. Persze ez azt is jelentené, hogy az egyik fél győzelme esetén a másik lenne a bűnbak, vagyis ha a Konföderáció bebukja a háborút, akkor Gunray, ellenkező esetben meg a király feje hullana a porba. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Vagy csak látszólag vannak még a Köztársaságban? Tehát teljes szivükkel a CIS oldalán vannak, de látszólag még a Köztársaságban is tevékenykednek, belülről is gyengítve őket, valamint a piac miatt? Igen, pont erre gondoltam. Szerintem a Kereskedelmi Szövetséget és a Neimoidiai fajt külön kell választani. Nut Ganray nem a népe, csak a népének egy vállalatának a vezére (alkirály, tehát kell lennie egy királynak is valahol). Szerintem Gunray alkirályként papíron elvált a királytól, és vitte magával a vagyonát, támogatóit. Míg a KSz királya szintén papíron maradt a Köztársaságban. Az ő hű szolgája Lott Dodd is. Persze a valóságban az egész bagázs a egy oldalon áll, a sajátjukén, csak igyekeznek megfejni mindkét bagázst. Ráadásul így akármelyik oldal is veszít, ők nem vesztenek el mindent. Persze ez azt is jelentené, hogy az egyik fél győzelme esetén a másik lenne a bűnbak, vagyis ha a Konföderáció bebukja a háborút, akkor Gunray, ellenkező esetben meg a király feje hullana a porba. Ez is nagyon jó meglátás. És a neimoidik kapzsi természetét ismerve nagyon valószínű. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Eddig úgy képzeltem, hogy az EPII -ben látott ülés a CIS születése volt, és az ott látott lények és szervezetek a saját rendszereiket teljes mellszélességgel képviselték. Erre most kiderül, hogy legalábbis a Kereskedelmi Szövetség is két részre szakadt azáltal, hogy Gunray lepaktált Dooku -val (pedig megszokhattam volna már, hogy a régi Köztársaságban semmi sem az aminek látszik). Ez leszűrhető Dodd szenátor vezető szerepéből és abból ahogy Amidalát fogadják (ne feledjük, hogy az EPII -ben voltak Neimodiaiaik a Coruscanti bárban ami ebben a kérdésben most nagyon is fontos!). Talán a Kereskedelmi szövetség immár semleges, vagy nem teljes jogú tagja a Köztársaságnak. Már csak egy dolog van ami nem tiszta. Filoni azt mondja, hogy mind a két oldalból hasznot húzott a szervezet. De miket gyártottak pl. a Köztársasági hadseregnek? Egy eszközt se látok amit ők készítettek volna. Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha Cato Neimoidia semleges, akkor miért folynak ott harcok az EPIII -ban. Szerintem épp ebben a részben a szemünk láttára derült ki, hogy ez nem így van. Tehát mostantól ellenségnek tekinthetők Dodd -ék is. Főleg, hogy megmérgezett egy Köztársasági szenátort. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. A Kereskedelmi Szövetség semmit sem gyárt, senkinek sem. Ők kereskedelmet folytatnak, kvázi egy csillagközi fuvarozó társaság, és a böszme nagy hajóik a kamionjaik. Hatalma áruforgalmat bonyolítanak bolygók között (pl. a Coruscantra is sok élelmet, meg egyéb dolgot szállítanak). Nekik meg más gyárak készítik a droidokat, harcjárműveket, fegyvereket. Ezért is voltak hepciásak az ep1 idején a kereskedelmi utak megadóztatása miatt, mert azokat ők nagy mértékben használták, és sokat kellett volna fizetniük. A Köztársaság részéről valószínűleg abból húznak hasznot, hogy még mindig sok kereskedelmet bonyolítanak le a köztársasági bolygók között is. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. (szerkesztve) Akkor ki gyártja ezt a haditechnikát nekik? És a többi szervezet? Pl. a Bankár Klán? Azok gyártanak hajókat, hatalmas hadigépezeteket! Pl.: IG-100 MagnaGuard, IG lancer combat droid, Refresh droid, Ground Armored Tank, Hailfire-class droid tank, Ground Armored Tank, Banking Clan Transport, Hardcell-class interstellar transport, Munificent-class star frigate, Muunilinst gun platform, Harnaidan defensive cannon. Szerkesztve: 2009. Október 18. - Ody Mandrell Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. A Bankár klán illetve a Baktoid Fegyverművek. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Plusz Jar Jar -t is Organa oldalán. Meg persze ott volt Orn Free Taa is abban a jelenetben, a piros bőrű asszisztensnőjével, néhány millimétert lehetett belőlük látni. Meg abban az étteremben, ahol Padmé és Clovis találkoztak ott volt Dantum Roohd is, a kuati szenátor, akit Bane foglyul ejt a Hostage Crisisben. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Az étteremben sok érdekesség volt. Pl. csajozott C3PO. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Elég rendhagyó rész volt de tetszett.Anakint teljesen meg tudtam érteni, mikor dühös volt hogy a feleségét egy ilyen bájgúnár akarja csókolgatni.Az viszont érdekes, hogy ha a Jedik Coruscant-on vanank, akkor ki irányítja Rexéket?Vagy ők is szabin vannak? A végén Anakintól nem volt szép amit tett, de hát ő ilyen.Azt is jó látni, hogy szegény C3PO-le sem sz*rják.Mint pár évtizeddel később Han. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 18. Azt is jó látni, hogy szegény C3PO-le sem sz*rják.Mint pár évtizeddel később Han. Anakin még el is fordul amikor megjön. A saját robotjától....ez tényleg nem volt szép tőle. Rexék is kimenőt kaphattak egy kis időre. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Clovis szenátor nem a Cipio szenátora? Szerintem csak lepaktált a bankár klánnal de nem ő a képviselőjük. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Clovis szenátor nem a Cipio szenátora? Szerintem csak lepaktált a bankár klánnal de nem ő a képviselőjük. Szerintem mindkettőt képviseli. A Scipionak a szenátora, az IGBK-nak meg a képviselője. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Majd holnap visszaolvasok, egyelőre annyit, hogy néha szörnyen kellett nevetnem ezen a részen, sajnos nem tudom túl komolyan venni. A legjobb Obi-Wan arcjátéka volt a Jedik megbeszélésén Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Majd holnap visszaolvasok, egyelőre annyit, hogy néha szörnyen kellett nevetnem ezen a részen,Voltak benne jó poénok. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. Hozzászólás ideje: 2009. Október 19. (szerkesztve) Dzséjthez csatlakozván ez az epizód bizonyos szempontból éppen olyan volt, mint a múlt évadban a Hostage Crisis eleje: Anakin és Padmé magánemberként, ahogy kettesben lehettek nagy néha. Igaz a téma nem illik bele a szó szerint vett Klónok háborújába, de a magam részéről én is csak üdvözölni tudom az ilyen hangulatos kitérőket. Padmé mindig szép. Nagyon várom a lányokat, velük remélem kibeszélhetem a romantikus szálat. No akkor itt egy lány. Padmé nekem is nagyon tetszik a sorozatban, ahogy Anakin is - szépek együtt, az az igazság. És hát annak ellenére, hogy kicsit szappanopera-szerű volt az epizód, számomra kifejezetten üdítően hatott az egész kémkedés téma, ami kettőjük párviadala is volt egyben: Padmé mérgelődése, amiért a férjének első a hivatása, aztán a méltó visszavágás hozzá, majd ahogy flörtölt Clovis-szel, közben Anakint meg majd megütötte a guta... Az elején még elég kicsinyesek is egymással, úgy érzem, de a végére helyére kerülnek a dolgok. A legszebb az volt, ahogy Anakin a végén mondja, hogy sosem kételkedett Padméban. Ez is azt bizonyítja, hogy csinálhatnak bármit, veszekedhetnek, akár borsot is törhetnek egymás orra alá, de mindez csak felületes és átmeneti dolog, mert igazán szeretik egymást, és csak ez számít. Ez aztán tényleg lányos és romantikus vélemény volt. Visszaolvasnám a hsz-eket láttam, hogy látnom kellett volna pár ismerőst, de nem sikerült, majd a legközelebbi megnézéskor odafigyelek erre is. Az viszont feltűnt, hogy épp úgy adja a Tanács Anakinnak a megbízást, hogy vegye rá Padmét a kémkedésre, mint anno (vagyis inkább majd a jövőben ) Obi-want bízzák meg, hogy vegye rá Anakint a főkancellár elleni kémkedésre. Igaz, a filmbe nem került bele, de számomra a regény egyik legemlékezetesebb része volt. Szerkesztve: 2009. Október 19. - Pildi Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Szerintem a lányoknak nagyon be fog jönni ez az epizód. Részemről ebben tévedtél Ezek már olyanok mint a csempészek akik mindkét félből hasznot igyekeznek húzni. A csempészeknek legalább jól is áll Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. (szerkesztve) Hát igen, Karrde. A durva csempész élet... Ugye-ugye! A romantikus kémtörténetek már be sem jönnek... Anakinnal kapcsolatban eszembe jutott egy érdekesség. Nem tudom, ezt átgondolták-e a készítők, de ahogy otthagyja a szenátort, tekinthető úgy is, mint egy meglehetősen Sith módszerekre hajazó lépés. Bizonyos szempontból kihasználta, majd sorsára hagyta a szenátort, amit akár úgy is tekinthetünk, hogy elárulta őt, kizárólag a saját érdekeit szem előtt tartva. (Persze az már más kérdés, hogy a szenátor a Köztársaság elleni árulása miatt megérdemelte ezt.) Szerkesztve: 2009. Október 20. - Gyoka Lamaro Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Hát igen, Karrde. A durva csempész élet... Ugye-ugye! A romantikus kémtörténetek már be sem jönnek... Anakinnal kapcsolatban eszembe jutott egy érdekesség. Nem tudom, ezt átgondolták-e a készítők, de ahogy otthagyja a szenátort, tekinthető úgy is, mint egy meglehetősen Sith módszerekre hajazó lépés. Bizonyos szempontból kihasználta, majd sorsára hagyta a szenátort, amit akár úgy is tekinthetünk, hogy elárulta őt, kizárólag a saját érdekeit szem előtt tartva. (Persze az már más kérdés, hogy a szenátor a Köztársaság elleni árulása miatt megérdemelte ezt.) Karrdenak ez biztos túl 'nyálas' volt. Egyébként igazad van Anakint illetően, azt hiszem egy Jedi sem hagyta volna cserben Clovist még akkor se ha áruló. Inkább haza viszi és ott állítja bíróság elé. A végén sajnáltam is kicsit. Anakin tette a végén abszolút nem volt szimpatikus. Válasz
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Karrdenak ez biztos túl 'nyálas' volt. Egyébként igazad van Anakint illetően, azt hiszem egy Jedi sem hagyta volna cserben Clovist még akkor se ha áruló. Inkább haza viszi és ott állítja bíróság elé. A végén sajnáltam is kicsit. Anakin tette a végén abszolút nem volt szimpatikus. Én is elég szemétségnek éreztem... Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Hozzászólás ideje: 2009. Október 20. Mace pedig meg akarta ölni a Köztársaság árulóját. Na akkor ki a rosszabb Jedi? Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.