Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Palpi onnan tudta, hogy ő intézte úgy, hogy Anakin és Padmé összejöjjenek.Ő már az EP1 végén tudta, hogy Anakin lesz valamikor a tanítványa.Gondolom néha meglátogatta, Anakin meg elmondta neki, hogy szereti Padmét.Az EP2-ben meg már csak úgy intézte, hogy összejöjjenek.A házasságot szerintem meg Anakin elmondta Palpinak.Az EP3-ban kiderül, hogy őbenne bízott a legjobban.Ha buckalakó mészárlást elmesélte neki, akkor a házasság ahhoz képest semmisség.Szerintem még az álmát is elmondta neki az EP3-ban.Nyilván nem csak annyi találka volt köztük mint a filmben volt.

Yoda meg Obi pedig pontosan tudta, mi a helyzet.

Hozzászólás ideje:

Szerintem sem mondta el. Már csak azért sem, mert a buckalakós dolog az a saját titka, ellenben a házasság Padméjé is, közös. Ha elmondaná a lány beleegyezése nélkül, az szög lenne a kapcsolatuk koporsójára, amit pedig szándékosan nem akar Anakin.

Hozzászólás ideje:

Szerintem itt arról van szó, hogy Anakin a jedik elöl takargatja a gondolatainak eme részét, viszont Palpi előtt nem aggódik emiatt, hiszen jó ideig fogalma sincs arról, hogy a sith-el haverkodik. Ergó nem fél attól, hogy Palpi láthatja-e az agyát.

A jedik meg talán csak a felszínt látják, vagyis hogy azért zavarodott, mert kémkednie kell a haverja ill. a Köztársaság vezetője után. Ami igaz is, de az igazi ok a rémálom miatt van. Mire erre rájönnek (Obi1), már késő.

Hozzászólás ideje:
Szerintem nem mondta el Palpinak. A reakciója palpi szövegére legalábbis, nem ezt támasztja alá.

A regényből is világosan kiderül, hogy Ani nem mondta meg Palpinak, de Palpi tudott róla, de persze titokban tartotta.

Hozzászólás ideje:
Meglepett arcal: "miket beszél????"

Nekem ez úgy tűnik mintha hitetlenkedne ,hogy van valaki aki tudja, hogy mi módon lehet megmenteni a feleségét.Azért kérdi, hogy "miket beszél?" ,hogy mondjon a módról többet, és nem azért ,mintha Palpi beletrafált volna ,hogy neki felesége van, ő meg tagadná a kérdéssel.

• 2 héttel később...
  • 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nemrég olvastam hogy a film elején a keselyűdroid szövegelésének az eleje "On y va!" ami egy francia nyelvtanulási módszer vagy hasonló.

Tud erről valaki valamit hogy igaz-e?

Hozzászólás ideje:

Tegnap elszúrtam mert nem néztem utána hogy pontosan mit jelent.

Ha igaz ez a dolog akkor a drobicsek azt mondja hogy "Gyerünk!".

Hozzászólás ideje:
Tegnap elszúrtam mert nem néztem utána hogy pontosan mit jelent.

Ha igaz ez a dolog akkor a drobicsek azt mondja hogy "Gyerünk!".

Hát, én egyáltalán nem értem, mit mond akkor, azt hittem, hogy R2-hoz hasonlóan saját nyelvük van. Megint megtudtam valami újat.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
És nem ez az egyetlen utalás az Alienre. Valaki nagyon szereti a készítők közül. :)

Hát, én az ep2-ben véltem felfedezni hasonló beállítást, mint ami az Alien Resurrectionban van. Szóval bárki is ez az alien fan, már régebb óta ott ólálkodik a filmek körül. Bár ki tudja, lehet maga Lucas az :)

De egyedül azt tudom, hogy Ron Cobb, az Alien concept art rajzolója dolgozott az ANH-n... viszont ő nem dolgozott azon kívül egyik másik SW-n sem.

Edit: találtam egy közös nevezőt. A supervising art director (tököm tudja mi akar ez lenni) Peter Russell dolgozott az ep1-2-3-on, illetve az Aliens-en.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

CelEu-n ak egyik művészetis emberke (aki a Vader-sisakot tervezte) adott aláírást arra a képre, amin a székbe ágyazott űrutas van... sajna az az egy kép volt nála, és azt is állítólag hosszas kunyerálás után sikerült elszedni tőle. Én már csak a szerencsés szemfüles kezében láttam :S

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egyetértek, nem illett volna bele a film azon szakaszába, főleg ahogy belerúgja a Boga azt a kis ufót a gyíkbudiba elég fura.

Hozzászólás ideje:
Egyetértek, nem illett volna bele a film azon szakaszába, főleg ahogy belerúgja a Boga azt a kis ufót a gyíkbudiba elég fura.

Ahogy emlékszem, animatics szinten elég sok gáz dolog volt az EPIII idején. Pl. volt az, amikor Yoda fetrengett a sárban, mert a wokie-k háziállatának akart látszani. Állítólag ez animatics szintjén létezett... Akkoriban a szívbaj kerülgetett az ilyen hírek miatt. :oops:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Pl. volt az, amikor Yoda fetrengett a sárban, mert a wokie-k háziállatának akart látszani. Állítólag ez animatics szintjén létezett... Akkoriban a szívbaj kerülgetett az ilyen hírek miatt. :oops:

És akkor nem is beszéltünk a kis zöld mester bélgázairól..

Hozzászólás ideje:

Ha a könyvből indulok ki, akkor több jelenet is van, ami nekem kicsit hiányzott a filmből, de ez speciel nem, mert nem sokat ad hozzá a történetvezetéshez.

Ha a DVD-n megtalálható kivágott jeleneteket nézem, amelyeket le is forgattak, de aztán mégsem kerültek be a filmbe, mert megbontották volna a történet ívét, azok közül is több értelme lett volna néhányat mégis betenni, mint éppen ezt.

Én sem bánom, hogy ilyen jelenet nem lett.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.