Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A Star Wars jövője

Örülnél-e egy CGI karakterrel megoldott Luke Skywalker sorozatnak? 33 felhasználó szavazott

1. 1. Örülnél-e egy CGI karakterrel megoldott Luke Skywalker sorozatnak, ha Tarkin minőségben oldanák meg?

• Igen, egy Tarkin szintű CGI-jal elégedett lennék, jöhet a sorozat
      42%
    • Igen, bár a Tarkin CGI kizökkentett, de Luke Skywalkert csak Mark Hamillként tudom elfogadni
      12%
    • Nem, a Tarkin szintű CGI nem volt elég jó ehhez, vagy találjanak más megoldást, vagy ne legyen ilyen sorozat
      39%
    • Nem érdekel semmilyen Luke Skywalker sorozat
      6%

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Filoni nyilván jóban van Lucassal és biztos vagyok benne, hogy hébe-hóba kikéri a véleményét ilyen-olyan kérdésekben. Viszont szerintem ennél mélyebben nincs benne az öreg. Meg alapból a Skywalker Ranch az utóbbi időben egyfajta találkozóhely volt az alkotók között. Például 8 évvel ezelőtt ott jött létre a Köztársaság Fénykora.

Mondjuk a hely nincs messze Los Angelestől és mi van ott a hétvégén? D23. Dhehe

Hozzászólás ideje:

Akkor jósoljunk, miről lesz szó a D23-on D szerintem:

• Starfighter publikus előzetes

• Ahsoka exkluzív előzetes + premierdátum

• Maul Shadow Lord 2. évad exkluzív előzetes + premierdátum

• Ezek mellett biztosan szó esik majd az eredeti trilógia restaurálásáról is, talán ehhez is lesz betekintő

• Ezt meg csak a poén kedvéért bedobom, sok esélyt nem látok rá, de mekkorát szólna egy Akolitus 2. évad bejelentés (vagy bármi, ami azt folytatná) rock

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Állítólag a Disney főnök elkottyintotta, hogy szombaton lesz valamilyen SW bejelentés.

Park ügyben lesz.

Nem tudom mennyire hivatalos, de valaki X-en közzétett egy listát, mikről is lesz szó a ma kezdődő D23-on. SW fronton Ahsoka 2. évad és Starfighter volt megemlítve. Ha reálisan gondolkodok, akkor nekem is ezek azok, amikkel foglalkozni fognak. Hogy animációt érintenek-e, na az egy jó kérdés. Örülnék neki, de inkább csak bizakodom. )

Hozzászólás ideje:

A collider bejegyzése szerint a Disney a jövőben inkább az animációs tartalmakat fogja leginkább előtérbe helyezni a Star Wars és a Marvel háza táján.

https://collider.com/marvel-disney-plus-streaming-change-after-visionquest/

Az utolsó mondat: "Disney is reportedly prioritizing animation over live-action for their two tentpole franchises, where series can be fast-tracked on a much smaller budget."

Hozzászólás ideje:

Amennyiben ez a Disney+ tartalomra vonatkozik, pozitív. (persze ha előfizető lennék, nem lenne őszinte a mosolyom)

Bőven elég, ha 2-3 évente jön egy nagy mozifilm, amitől leteszem a hajam.

Ha azt a tanulságot vonják le a Mandalorian & Grogu bevételből, hogy ne kísértletezzenek kisebb költségvetésű filmmel, az is örvendetes.

és mivel collider, így pletykánál is több

Szerkesztve: - Brodie

Hozzászólás ideje:
26 perccel korábban, Brodie írta:

Amennyiben ez a Disney+ tartalomra vonatkozik

Arra.

A Marvelnél úgy néz ki, hogy a Daredevil lesz az, amivel hosszabb távra tervezhetnek, amennyiben ez igaz, akkor kíváncsi vagyok hogy SW fronton mi lesz az az egy, ami messzire mutathat még. Még pár hónapja(?) volt egy olyan dokumentum, amelyben az volt közölve, hogy a D+ élőszereplős tartalmak az Új Köztársaság érájában fognak játszódni, lehet ezek szerint valós lehet a doksi.

Hozzászólás ideje:

Reggel 6 óra van és bár volt egy kb. fél órás delay (internetprobléma is volt a teremben), de még nem volt SW. Jelenleg érdekes, de a Marvel van színpadon. Érdekes, ezek szerint SW-ből később lesz valami(k). D

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A collider bejegyzése szerint a Disney a jövőben inkább az animációs tartalmakat fogja leginkább előtérbe helyezni a Star Wars és a Marvel háza táján.

https://collider.com/marvel-disney-plus-streaming-change-after-visionquest/

Az utolsó mondat: "Disney is reportedly prioritizing animation over live-action for their two tentpole franchises, where series can be fast-tracked on a much smaller budget."

Feltételezem ez nem jelenti azt, hogy jegelik a filmeket, élőszereplős sorozatokat, csupán kevesebb lesz belőlük. Tehát megvan rá a reális esély, hogy nem lesz évente Star Wars film, hanem csak 2, 3, vagy 4 évente.

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Feltételezem ez nem jelenti azt, hogy jegelik a filmeket, élőszereplős sorozatokat, csupán kevesebb lesz belőlük. Tehát megvan rá a reális esély, hogy nem lesz évente Star Wars film, hanem csak 2, 3, vagy 4 évente.

Az már majdhogynem garantált, hogy 2028-ban nem lesz SW film, különben már bejelentették volna. A májusi és a decemberi premierdátumok is már foglaltak.

De amúgy igen, továbbra is jönni fognak, csak kevesebb darabszámmal kell számolnunk, különösen sorozatok terén.

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Bence1997 írta:

Az már majdhogynem garantált, hogy 2028-ban nem lesz SW film, különben már bejelentették volna. A májusi és a decemberi premierdátumok is már foglaltak.

De amúgy igen, továbbra is jönni fognak, csak kevesebb darabszámmal kell számolnunk, különösen sorozatok terén.

A 2028-at illetően biztos voltam. Vajon 2029-ben lesz film mozikban? És ha igen, melyik?

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A szilárd jövőképhez szilárd alapok kellenének. De most az nincs. Ha a Mandó film nagyot kaszál akkor arra például lehetett volna épiteni. Tudjuk, hogy terveztek egy következő Mandó filmet, amit Filoni rendezett volna. De most ott nyilván nagyon a kérdőjelek. Biztos vagyok benne, hogy a fiókban sok terv van annak kapcsán is, hogy mi lesz ha a Starfighter szépen arat. Arra akár fel lehet fűzni egy új érát. De most még kérdés, hogy érdemes-e.

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Bomarr írta:

A szilárd jövőképhez szilárd alapok kellenének.

Szomorú ha ennyi év alatt nincs semmi a tarsolyban...

5 perccel korábban, Bomarr írta:

Biztos vagyok benne, hogy a fiókban sok terv van annak kapcsán is, hogy mi lesz ha a Starfighter szépen arat. Arra akár fel lehet fűzni egy új érát. De most még kérdés, hogy érdemes-e.

Na ez a legrosszabb verzió, amikor nincs szilárd elképzelés. Majd amelyik film sokat hoz azt tolják? És ha a következő filmek egyike se hoz sok pénzt? Akkor évekig próbálkoznak, mint a kiskutya?

Hozzászólás ideje:

A régi filmek sokat hoztak, sokat adtak minden szempontból, megkérdőjelezhetetlenül, ezért lett belőlük franchise. Ezt keresi a Disney most is, hogy mi hozhat sokat, egyáltalán van-e olyan SW történet, ami megint ilyen csúcsokra képes. Mi mind azt reméljük, hogy van, mert mi a Skywalker Sagahoz hasonlítjuk az elvárásokat, ahhoz hasonló nagyívű történetre vágyunk, s hisszük, hogy ez lehetséges. A Disney viszont kockázat nélkül akar pénzt keresni, ami nem megy. A Skywalker Sagának vége, nincs mire egy új folytatást ráfűzni kockázatok nélkül, egy új érát kellene elkötelezetten elkezdeni, de ezt nem merik megtenni.

Nagy merészség, fantázia kellene a SW-nek, s nem a biztonsági játék, azzal lehetne megint tömegeket elvaràzsolni, valami nagy dobással.

Hozzászólás ideje:

Kicsit idetartozik, hogy Filoni a D23-on így nyilatkozott, nagyon jól le is írja a Star Wars problémáját.

„Több különböző generációja is van a Star Wars-rajongóknak, igaz? Vannak az eredeti trilógia rajongói, az előzményfilmek rajongói, a folytatás-trilógia rajongói, a Clone Wars rajongói és a kiterjesztett univerzum rajongói. Mindegyiküknek más-más érdeklődési köre van. Én pedig mindig azt vizsgálom, hogyan tudjuk kielégíteni ezeket a különböző érdeklődési köröket. És ami a legfontosabb: hogyan tudjuk őket mind összehozni, hiszen őket a Star Wars iránti közös szeretet köti össze.”

Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy egy fenékkel meg lehet ennyi lovat ülni, és hogy ez a hozzáállás, hogy elégítsünk ki egyszerre minden igényt, vezet-e bárhova. Erre nem lehet jövőt alapozni

Hozzászólás ideje:

Na, ez a legveszélyesebb dolog, ami történhet, amikor az lebeg fő célként a készítők szeme előtt, hogy mindenáron meg akarnak felelni a fanoknak.

Ebből csak a Filoni-féle cameo- és fanservice-show-k születnek, más nagyon nem.

Ha őszinte akarok lenni, szerintem eddig mindössze kétszer fordult elő, hogy a Disney egy igazán egyedi látásmódú alkotónak adott óriási összeget, és mellé teljesen szabad kezet is biztosított.

A The Last Jedi és az Andor – láss csodát – szerintem a Disney-féle Star Wars két legjobb alkotása. És amikor azt mondom, hogy a legjobbak, tényleg úgy értem, hogy még az eredeti trilógia egyes részeit is verik.

Szóval szerintem lenne még bőven lehetőség ebben a franchise-ban, csak végre hagyni kellene, hogy az alkotók merjenek valami sajátot csinálni.

Hozzászólás ideje:
8 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy egy fenékkel meg lehet ennyi lovat ülni, és hogy ez a hozzáállás, hogy elégítsünk ki egyszerre minden igényt, vezet-e bárhova. Erre nem lehet jövőt alapozni

Szerintem itt arra gondolt, ami már a Mandalori és Groguban is látszott, hogy rengeteg apró utalás van mindenféle korszakra és műre, azaz egységben kezeli a Star Wars-t. Legalábbis remélem, ellenkező esetben sok jóra nem számíthat se ő se a franchise.

Nagyon más a helyzet, mint Lucas alatt. Most jönni KELL a tartalmaknak, mert ilyen az üzleti modell. Lucas meg akkor állt elő valami nagy durranással, amikor úgy látta, hogy itt az idő. Nála megmaradt az SW varázsa a nagyközönség számára is. Mára ez igen csak megkopott.

Továbbra is abban látom a jövőt ha van egy tiszta idea, ami mellett elkötelezik magukat és végig viszik úgy, hogy közben teret adnak a rendezők egyéni kvalitásainak is. Kb. mint Rian esetén tették.

Hozzászólás ideje:

Az igazi lucasi út az lenne ha most 16 évig semmit nem adnának ki. Se film, se sorozat, csak könyvek, képregények és videójátékok. Remélem erre az útra nem akarnak rálépni. Inkább vesszen el némi varázs minthogy a varázs kedvéért semmi ne készüljön.

És bár nem vagyok nagy Filoni fan, de neki köszönhető az Ahsoka sorozat is ami jobb pillanataiban nemcsak veri a Last Jedit és az Andort, de ezt úgy teszi hogy minden más alkotásnál jobban megfogja a Star Wars varázsát.

Igazából azt érzem hogy a mostani kánon értékeléséhez az kell hogy ez a korszak végetérjen. Majd ha törlik ezt a kánont vagy csak simán abbahagyják akkor látják majd szerintem az emberek hogy ez mennyire értékes volt. Durva hogy most például csak egy lábjegyzetnek számit az a Skeleton Crew ami az egyik legszórakoztatóbb sorozat amit valaha láttam.

Hozzászólás ideje:
35 perccel korábban, Bomarr írta:

Az igazi lucasi út az lenne ha most 16 évig semmit nem adnának ki. Se film, se sorozat, csak könyvek, képregények és videójátékok. Remélem erre az útra nem akarnak rálépni. Inkább vesszen el némi varázs minthogy a varázs kedvéért semmi ne készüljön.

Az OT és a prequelek közötti SW sorozatok és filmek szinvonalára jellemző, hogy el is felejtettem őket. Pedig volt két Ewok film, egy Droids és egy Ewoks animációs sorozat is. Amik ha másra nem is, arra jó példák, hogy a számozott Saga filmeken kívül Lucas képtelen volt érdeklődést csiholni az SW körül. Erre a teljes érdektelenségbe fulladt Clone Wars mozifilm is jó példa.

De a Lucas-érának legyen mondva: a Disney alatt olyan vicces SW film még nem készült, mint a Holiday Special D

Hozzászólás ideje:

Viszont a Lucas-éra alatt nem is bukott kasszáknál sem SW sem Indiana Jones mozifilm.

Ebben a korszakban pedig pár év alatt 3 ilyet is összehoztak, ami azért döbbenet.

Ettől még a Mandalorian persze sokkal jobb, mint az Ewokos filmek. D

De kiégéshez is vezethet a sok tartalom, hiába vágytunk rá mindig is.

Nem biztos, hogy jót tesz neked ha kiszolgálják az ízlésedet...

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

3 ilyet? Ez a Solo, A Mandalori és Grogu, valamint az Akolitus?

Az Akolitus mozifilm volt?

Solo, Mandi és Indiana Jones 5 - ezekre gondolt Brodie.

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Erre az útra biztos nem fognak lépni, mert a Disney egy kereskedelmi vállalat, akinek kell a bevétel. A legrosszabb ami történhet, hogy ha nem jönnek a várt bevételek eltávolítják Filonit, és keresnek mást.

És bár nem vagyok nagy Filoni fan, de neki köszönhető az Ahsoka sorozat is ami jobb pillanataiban nemcsak veri a Last Jedit és az Andort, de ezt úgy teszi hogy minden más alkotásnál jobban megfogja a Star Wars varázsát.

Ezzel egyetértek! Szerintem az Ahsoka második évada lesz az igazi nagy durranás. Amennyiben az elsöprő siker lesz, valószínűleg lesz mozifilm is. Bár a Mando ad okot óvatosságra, inkább tanulni kell belőle, mint elfelejteni.

Igazából azt érzem hogy a mostani kánon értékeléséhez az kell hogy ez a korszak végetérjen. Majd ha törlik ezt a kánont vagy csak simán abbahagyják akkor látják majd szerintem az emberek hogy ez mennyire értékes volt. Durva hogy most például csak egy lábjegyzetnek számit az a Skeleton Crew ami az egyik legszórakoztatóbb sorozat amit valaha láttam.

Gondolom ezt általánosságban írtad, mert én - és itt szinte mindenki - nagyon is értékeljük ezt a korszakot. Sőt én úgy látom, hogy gyenge vagy rossz alkotás se született ezen idő alatt, ami nem kis teljesítmény.

1 órával korábban, Bomarr írta:

Az OT és a prequelek közötti SW sorozatok és filmek szinvonalára jellemző, hogy el is felejtettem őket. Pedig volt két Ewok film, egy Droids és egy Ewoks animációs sorozat is. Amik ha másra nem is, arra jó példák, hogy a számozott Saga filmeken kívül Lucas képtelen volt érdeklődést csiholni az SW körül. Erre a teljes érdektelenségbe fulladt Clone Wars mozifilm is jó példa.

Én ezek közül csak a HS-t láttam, amin ugye Te is részt vettél. D Poénnak maximálisan elment, de a többit meg se tudtam nézni. Szerintem döbbenetes, hogy valakinek pl. az Ewok filmek jobbnak számítanak bármelyik újkori SW produktumnál. Itt látszik csak igazán a totális elfogultság és az, hogy a gyerekkor mindent megszépít.

1 órával korábban, Bomarr írta:

De a Lucas-érának legyen mondva: a Disney alatt olyan vicces SW film még nem készült, mint a Holiday Special D

Életemben kevésszer nevettem annyit és olyan jót, mint az első megtekintéskor. lol

57 perccel korábban, Brodie írta:

Viszont a Lucas-éra alatt nem is bukott kasszáknál sem SW sem Indiana Jones mozifilm.

Ebben a korszakban pedig pár év alatt 3 ilyet is összehoztak, ami azért döbbenet.

Legyen 2.5 D A mandit továbbra se vélem akkora bukásnak, mint a SOLO-t.

57 perccel korábban, Brodie írta:

De kiégéshez is vezethet a sok tartalom, hiába vágytunk rá mindig is.

Nem biztos, hogy jót tesz neked ha kiszolgálják az ízlésedet...

Nekem eddig jót tesz, nem érzem, hogy jó dolgomban a kiégés szélén állnék. D Persze ez sok minden mástól is függ és eléggé egyénfüggő.

Most pl. már alig várom a szerdát, hogy végre teljes pompájában láthassam a Grogut. P Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy ez a film akkora SW lázat generált nálam, ami még most is teljes erővel tombol.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Brodie írta:

A Mandó aligha bukás, inkább csak meglepően kicsi érdeklődés övezte, ami elmondható a Clone Wars mozifilmről is, ami meg Lucas alatt készült. Ráadásul ha már az egész Lucasfilmet nézzük és idehozzuk az Indy filmeket akkor hozzuk ide azt is, hogy Lucas alatt több bukás is született: Howard, a kacsa, Labirintus, vagy ott van Lucas szerelemprojektje a Red Tails, vagy az a Strange Magic, amihez Lucas adta az ötletet és ugyan 2015-ben került mozikba, az még Lucas projekt volt.

A Star Warsnál meg elmondható, hogy ugyan a prequelek sikeresek voltak, de a sequelek még ugy is több pénzt hoztak, ha figyelembe vesszük az inflációt. Lucas titka meg részben az volt, hogy a prequeleken kivül mást nem is csinált az OT után.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.