Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Kíváncsi vagyok, mekkora kockákat használnak. Biztos nem a legkisebb plate 1x1-et ( -> a kép méretarányos ) használják
Bomarr Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Én egyébként azt hittem hogy valami nagy lego alapra fogják felrakni a kockákat. Igy viszont nem is értem hogy marad egyben. A kockák nem is csatlakoznak, csak állnak egymás mellett?
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Én meg azt hittem, hogy függőleges felületen lesz.
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. (szerkesztve) Lehet pl hogy két sornyit raknak..... Tarkin tök jól látszik, és már Palpatine feje is megvan! Szerkesztve: 2010. Október 24. - Darth Krande
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Tényleg nem kapkodják el, de lehet, hogy ebédszünet van, és később többen lesznek Vagy este Majd' két nap alatt még a felét se rakták ki. Mennyi idő van rá?
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Én csak most tudtam belenézni a webkamerás képbe, már csaknem félig készen van, és nagyon jól néz ki! Jó lenne egy közeli is, hogy látszódjanak a "pixelek". Egyébként így kirakni egy képet program által kockákra leképzett térkép alapján lehet, gondolom.
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Nagyon durva, tiszta élethű. Én nem gondoltam, hogy legóból így vissza lehet adni az eredeti képet.
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Én egyébként azt hittem hogy valami nagy lego alapra fogják felrakni a kockákat. Igy viszont nem is értem hogy marad egyben. A kockák nem is csatlakoznak, csak állnak egymás mellett? Szerintem csatlakoznak azok. Legalább két legalább két szinten egymásra átfedve rakják a kockákat, hogy összefogják a képet. Enélkül rémálom lenne megcsinálni, hiszen össze-vissza csúszkálnának. Egy kétsoros összefogás - alul az alap, felül a tényleges kép - viszont már kellő stabilitást nyújt, már ha nem akarják megemelni, mert akkor elemeire hullik az egész, mint a csillagrombolóm alja Egyébként így kirakni egy képet program által kockákra leképzett térkép alapján lehet, gondolom. Az biztos, hogy programmal csinálták meg a tervet (nekem is megvan a program, amivel tervezni szokták a lego készleteket ), de itt az igazán fogós, hogy hova milyen színű és méretű kockát tegyenek. Kíváncsi lennék, meddig és hányan ültek a program előtt, mire ezt kitalálták. Én meg azt hittem, hogy függőleges felületen lesz. Szinte lehetetlen lenne úgy, a kockák nem tudnák megtartani egymást. Ilyen méretben csak így lehet dolgozni.
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Nagyon durva, tiszta élethű. Én nem gondoltam, hogy legóból így vissza lehet adni az eredeti képet. Ha elég nagyban csinálják, akkor láthatóan vissza lehet adni Jó nagy méret sok "apró" kockából Úgy nézem, hogy előbb valami asztalnál, ami nem látszik a képen, összeraknak egy kocka részletet, és utána illesztik a már kirakott részekhez.
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Most tök jól látszik, higy kb egy láb x egy láb négyzetekkel haladnak, "cakkos" a kép alja. Éppen látszik egy rohamosztagos sisakja
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Családok jönnek és rakják le a maguk négyzetét, tök aranyos. Az előbb meg egy fiatalember rakta le a nagyobbik rohamoszti jobb könyökét Kb egy méter hiányzik, szerintem. A rekord kb mostanában dől meg, már csak a képnek kell összeállnia
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Családok jönnek és rakják le a maguk négyzetét, tök aranyos. Az előbb meg egy fiatalember rakta le a nagyobbik rohamoszti jobb könyökét Kb egy méter hiányzik, szerintem. A rekord kb mostanában dől meg, már csak a képnek kell összeállnia Nekem nem töltődik be a kép.
kolmilan Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Nekem nem töltődik be a kép. Így áll most:
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Köszi! Úgy értem, nem indul el a közvetítés, csak állókép van.
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Felülről a 82. sorban, bal szélről a 323. kocka mintha kissé kiállna
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Hozzászólás ideje: 2010. Október 24. Kikapcsolták a kamerát, gondolom holnap folytatják.
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. (szerkesztve) Pár kép: http://yfrog.com/f/ebfgokj/ http://yfrog.com/f/nfhfpaj/ http://yfrog.com/f/n4prxlj/ itt már 307,200 db kocka van letéve: http://twitpic.com/30igev/full Szerkesztve: 2010. Október 25. - Darth_Phobos
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Nagy Gratula, Zoli! Egyébként úgy látom, már elkészült a kép is mostanra.
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Phobos, köszi a képeket. Érdemes megnézni őket Kb. 2 körül készült el.
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Köszi a képeket Gyoka! Nem semmi.
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Van amúgy valami időintervallum ami alatt ki kell rakniuk a képet, hogy ennyire különleges a rekord?
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Köszi a képeket Gyoka! Nem semmi. Hm? Én raktam a képeket amúgy Oldie: Ma kell végezniük.
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hm? Én raktam a képeket amúgy Oldie: Ma kell végezniük. Jaj bocsi, akkor neked köszi.
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Köszi a képeket Gyoka! Nem semmi. Nincs mit, Ody! (szószerint) A hálaküldeményeket majd tovább postázom Phobosnak.
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. GRATULA A VILÁGREKORDHOZ SIMONZ!!! Várjuk az élménybeszámolót!
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Gratula Zoli! Biztos nem lehetett rossz dolga, ha ilyen DK-s hölgyeményekkel volt körülvéve
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. De ott lettem volna... A képek nagyon jók. Örülök, hogy sikerült a világrekord! Várjuk a beszámolót SimonZ, hpgy milyen volt a szervezés, és persze hogy milyen érzés így viszontlátni a művedet, amely most már igazi műalkotásként önálló életet él!
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Hozzászólás ideje: 2010. Október 25. Ne is mondd, én is ott lettem volna szívesen
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Október 26. Hozzászólás ideje: 2010. Október 26. Hát még én milyen szívesen ott lettem volna Gratula a rekordhoz a DK-nak, és Zolinak, hogy most az ő képe lesz a rekord mellett
SimonZ Hozzászólás ideje: 2010. Október 26. Hozzászólás ideje: 2010. Október 26. Sziasztok! Megjöttem, nagyon jó volt London is és a rekorddöntés is. Hamarosan lesz beszámoló, fotókkal. Addig is a szemfüles Phobos képein kívül a hivatalos oldalon is van három fotó, az első képen jobboldalt én állok a dobogón, a kissrác pedig lerakja az utolsó mozaikdarabot, ami az 1470-es számot viselte (az 1500-ból). A jobb alsó sarokban a lépcsőn a The Brickish Association tagjai ülnek, ők szervezték a kirakást, és az ő egyik emberük tervezte a mozaikot.
Ajánlott hozzászólás