Jump to content

3x10 - Heroes on Both Sides


Recommended Posts

10. rész - Heroes on Both Sides / Hősök mindkét oldalon

 

epguide310.jpg

 

Írta: Daniel Arkin

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Coruscant, Raxus Secundus

 

Szereplők:

Padmé Amidala - Catherine Taber

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Mina Bonteri - Kath Soucie

Lux Bonteri - Jason Spisak

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Lott Dod - Gideon Emery

Nix Card szenátor - Corey Burton

Gume Saam szenátor - Phil LaMarr

Grievous tábornok - Matthew Wood

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Onaconda Farr - Dee Bradley Baker

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Mon Mothma - Kath Soucie

Halle Burtoni - Jameelah McMillan

Mass Amedda - Stephen Stanton

Orn Free Taa - Phil LaMarr

Gregar Typho kapitány - James Mathis III

Fox parancsnok - Dee Bradley Baker

Voe Atell szenátor - Catherine Taber

Aang szenátor - Terrence Carson

Kerch Kushi szenátor - Gideon Emery

Zinn Paulness szenátor - Stephen Stanton

Mot-Not Rab szenátor - Dee Bradley Baker

Stonk szenátor - ???

Bec Lawise szenátor - ???

Amita Fonti szenátor - ???

Eekar Oki szenátor - ???

Punn Rimbaud szenátor - ???

By Bluss szenátor - ???

 

Történet

Miközben a Galaktikus Szenátusban véget nem érő szócsaták zajlanak a háború folytatásáról, kölcsönökről és az újabb klónkatonák legyártásáról, Padmé és társai igyekeznek kieszközölni egy fegyverszünetet a Köztársaság és a Konföderáció között. A szeparatista oldalon álló Raxusra tartó Amidalához csatlakozik Ahsoka is, hogy együtt találkozzanak Padmé régi barátjával, aki szintén a békéért küzd a Konföderáció szenátusában. Ők azonban még nem tudják, hogy a háttérben munkálkodó sötét erők a háború folytatását akarják.

 

Érdekességek

- Az epizódban számos karakter megváltozott. Ahsoka megnőtt, öregedett kicsit és új ruhája mellé kapott egy második, rövidebb pengéjű fénykardot is (bár ebben a részben nem használja a fegyvereit). Anakin vértje eltűnt, helyére a megszokott Jedi tunika került, így már közelebb áll az ep3-as önmagához. Mellettük Palpatine is új ruhát kapott, és Dookun is finomítottak.

- Zinn Paulness szenátor korábban már szerepelt az 1x22 Hostage Crisisban, a 2x14 Duchess of Mandalore-ban és a 2x19 The Zillo Beast Strikes Backben, de most először szólalt meg. A hangját adó Stephen Stanton viszont csak mint „szenátor” volt feltűntetve a szereplőlistán, és bár Paulness az egyetlen nem megnevezett szereplő, nem lett megerősítve, hogy Stanton adta a hangját.

- Mot-Not Rab szenátort először az ep1-ben láthattuk. Bár a karakter nevét eredendően kötőjellel írták, a Cloak of Deception című regényben kötőjel nélkül szerepelt. A sorozatban is ezt az írásmódot használták fel a szereplőlistán.

- Gume Saam ugyanaz az ishi tib szenátor, mint aki az ep2 végén Palpatine és Mass Amedda között látható az erkélyen, bár a film idején még nem volt neve.

S03E10a.jpg

- A starwars.com hivatalos episode guide-jában a Raxust összekapcsolják az EU-ban több ízben is feltűnt Raxus Prime nevű szemétlerakó bolygóval. Ám megjegyzik, hogy nem valószínű, hogy a Konföderáció székhelye egy olyan világ lenne, ami a Galaxis szeméttelepének számít.

- Míg készült, a rész címe Banking Conspiracy (Banki összeesküvés) volt. Később azonban átnevezték az ep3 nyitószövegéből vett Heroes of Both Side-ra.

- Ez az epizód, és az ezt követő 3x11 Pursuit of Peace közvetlen előzményei a 2x15 Senate Murdersnek, mely kronológiailag a legutolsó a bemutatott epizódok közül. Anno a Senate Murdersben Anakin is szerepet kapott volna, de kivágták, ami most jó dolognak bizonyult, mert így kronológiailag sincs visszatérés a régi modellhez. A kivágott jelenetek láthatóak a második évad Blu-ray kiadásán.

- Lott Dod állítása szerint a Coruscantot már ezer éve nem érte közvetlen támadás. Ez az idő egybe esik a Sith és a Jedik utolsó nagy háborújával.

- A hajó, amivel Padmé és Ahsoka a Raxusra érkeztek, egy Gozanti cirkáló. Ugyanilyen hajót lehet látni Mos Espában a háttérben az ep1 és 2-ben. A pusztító droidok pedig egy Taylander komppal érkeztek a Coruscantra, mely az ep2-ben tűnt fel.

- Azok a rohamdroidok, melyek a Raxuson ellenőrzik a járókelőket, rendkívüli udvariasságra vannak programozva.

- A pusztító droidok kupolájára a „CSD” („CHI”) rövidítés van írva, vagyis „Coruscant Sanitation Department” („Coruscanti Higéniai Osztály”).

S03E10b.jpg

- Mina Bonteri megemlíti, hogy a férje az Aargonaron halt meg. A bolygó szerepelt a Republic (Köztársaság) című képregény Enemy Lines című részében.

- Nix Card, mint minden muun, rendkívül magas – nagyjából 240 centiméter. Mikor leül, akkor kerül egy magasságba Gume Saammal és Lott Doddal.

- Az energiagenerátorok a talajszinttől számított 5000. emeleten vannak.

- Kerch Kushi szenátor nevét a starwars.comon Kusiként írják, pedig az epizód stáblistájában Kushi szerepel.

- A szeparatisták kongresszusában rengeteg régi és új fajt lehet felfedezni. Voe Atell, a zöldbőrű szarvas szenátornő a Vállalatszövetséget képviseli. Kerch Kushi, a kopasz szenátor, aki szembeszáll Atell-lel. Punn Rimbaud a fókaszerű, kétéltű nőstény idegen. By Bluss a barnás idegen a béketárgyalásra szavaz. Amita Fonti egy hím gossam szenátor, akárcsak az ep2-ben Shu Mai, a Kereskedelmi Céh elnöke. Bec Lawise egy „agyas”, azaz egy siniteen, aki a kongresszus vezetője.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Na végre megnéztem, nem értettem teljesen mindent de azért leírom amit megértettem :D

 

Nagyon jó volt látni végre a háborút a szeparatisták oldaláról is, és hogy nagy részben nem gonoszak, nagyon jó ötlet volt az is hogy egy Ahsokával egy idős ellenkező nemű személyt is betettek a részbe és ők ketten hogy barátkoznak össze fokozatosan, és mi is megértjük általuk hogy egyáltalán nem rossz semelyik fél sem! Ez minden háborúra nézve igaz, hogy semelyik oldal nem jó, sem gonosz, mindkettő félnek megvan a gazdasága polgárai, akik egyáltalán nem gonoszak ők csak azt szeretnék hogy vége legyen az egésznek és térjen vissza a béke. A takarítóknak álcázott fegyveresbombadroidok nagyon tetszettek nekem, addig ameddig nem mészárolták le az egész mérnökgárdát, és fel nem robbantották a generátort. Dookuról meg még jobban megerősödött bennem azt hogy egy álszent alak, miközben jóváhagyja a békét közben felrobbantatja a Crousanti generátort. És hány mocskos alak van, aki a pénz miatt életek millióit képesek kockára tenni.

 

Ahsokára visszatérve látszott hogy öregedett például amikor Padméval beszélgettek és a körmeit birizgálta, meg amikor ott kéreti magát és megmutatta mije van. :D Én tátott szájal néztem amikor fokozatosan ment a kamera felfele(nagyon eltalálták a modeljét) :D Viszont nagyon sajnálom hogy nem mutatta meg új harctudományát :hmm: Meg amikor leszálltak és ugynézett a roham droidokra, hogy azt várta az ember hogy azon pillanatban lekaszabolja őket :D

Ja és a személyes vélemény Nagyon jó volt!! Lealázta az összes politikai részt nálam.

 

Ennyi lenne rövid beszámolóm, még sohasem csináltam részjellemzést és ez lett életem leghosszabb fórumbejegyzése :D

Remélem tetszett :D

Edited by misi920
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt, bár nálam nem veri a Senate Spy-t a politikai részek között, a sok remek apróság miatt marhára tetszett. Először is az új modellek: Ahsoka gyönyörű lett, kezd sokkal felnőttesebbé válni(külsőre). Anakin is sokkal jobb, ő szerintem már teljesen elnyerte ep3-as formáját, ami nekem azért is tetszik, mert az eddigi Anakin modell engem nem igazán emlékeztetett a filmbelire. Palpatine új rucija is nagyon jól sikerült, habár ez gondolom csak egy alternatív modell, azaz váltogatni fogják(ezt igazolhatja hogy az időrendben e rész után játszódó senate Murdersben is a "tömött-vállú" ruháját hordja). Az ishi-tib szenátor nem tetszett annyira, eléggé gnómra sikeredet szegényke, viszont a bankár klán szenátora annál inkább tetszett,(főleg, hogy már régóta várom a fajuk felbukkanását a részben. A szakadár szenátusban is sok új faj tűnt fel, bár ezek közül nekem leginkább Shu Mai fajtája tetszett, jó volt végre őket is látni TCW-sítve.

A rész története nagyon tetszett, örültem, hogy a készítők végre elkezdték árnyalni a szakadárok oldalát is( eddig nagyon úgy mutatták be, hogy ők az aljas, pénzsóvár rosszfiúk). Mina Bonteri egy szimpatikus karakter lett, sajnos későbbi sorsára erősen utalt Palpatine kérdezősködése iránta. Grievous nem volt valami nagy szám ebben a részben, de legalább ismét láthattuk az ótvaros pofáját :hmm: . A "takarító droidok" is nagyon ötletesek lettek, tetszett az univerzalitásuk :D .

Raxus gyönyörű volt, kívülről erősen emlékeztetett a Föld nevű planétára :D

Lux és Ahsoka nagyon aranyos volt, a legjobb Ahsoka beszólása volt a fiúkkal kapcsolatban :D

 

Nálam abszoút bejövős volt a rész, és úgy tűnik a következő ennek lesz a folytatása, a vége pedig a Senate Murders, így egy újabb trilógiát kapunk.

Link to comment
Share on other sites

Kiváló epizód volt. Nem volt benne sok akció, de a tartalma az nagyszerű. Először is, Ody, jössz egy sörrel :D

Másodszor, Ahsoka. Nagyon jó az új modell, mely még magasabb is az elsőnél. Ráadásul tényleg azt az érzést kelti, hogy Ahsoka kezd nővé érni és ezt maga is kezdi felfedezni. Tetszik, hogy ilyet belevesznek. Most már kíváncsi leszek, mikor jön az első kamaszos szerelem :hmm: Anakin új modellje is tetszetős, bár kicsit fura volt. Más a haja és hiányzik a mellkaspáncél. Nem igazán tetszett, hogy ott van, de úgy látszik, annyira megszoktam, hogy hiányolom. De azért tuti megbékélek majd vele.

Harmadszor, újabb adalék a kronológiához. Onaconda Farr még él, vagyis a Senate Murders sokkal később játszódik, mint gondolnánk. Meg merem kockáztatni, hogy az az epizód eddig a legkésőbbi rész.

Jópofák voltak a háttérből előtűnő dolgok. Az űrhajó, amivel Padméék a Raxusra mentek, az ep1-ben repült el a háttérben, mikor Qui-Gonék megékreztek Mos Espába. Már akkor baromira tetszett a formája, úgyhogy fülig szaladt a vigyor az arcomon, mikor megláttam az epizódban. De jó volt látni újra egy muunt, Gume Saamot az ep2-ből és Mot-Not Rabot is, akit szegényt kivágtak az ep1-ből :D

És ami a rész nagy-nagy erénye a sok újdonság (új bolygó!) mellett, hogy végre láthattuk a dolgok menetét szeparatista oldalról is. Hogy ott sem csak kapzsi, minden hájjal megkent férgek vannak, hanem olyanok is, akik törekednének a békére és tényleg azért léptek be a Konföderációba, mert csalódtak a Köztársaságban. Nagyszerű a Szeparatista Szenátus, melyről már hallottunk, de most végre láthattuk is. Bár némelyik tag kicsit komikus volt, illetve jó lett volna néhány ismert fajt is látni. Ja, és végre láthattuk Dooku politikai vezetését. Eddig ez annyira nem volt előtérben.

És a legszebb az egészben, hogy talán itt érződött az egész TCW alatt a legjobban, hogy mennyire szélmalomharc az, amit Amidala és társai vívnak. A jelenet, amiben Dooku szavazást hirdet a tárgyalásról, majd egyből átváltunk, amiben már Lott Doddal és a kispajtásaival beszél a köztársasági Szenátus hivatali épületében arról, hogy az egész csak színjáték, az mesteri volt. Pláne tetézték, mikor Padmé beszámolt Palpatine-nak (miért van olyan érzésem, hogy Padmé barátnőjét baleset fogja érni?), és az öreg adta a jóravalót. Már csak az hiányzott, hogy Palpatine felkapja a köpenyét és beszálljon valamelyik dumcsiba, mint Darth Sidious. Zseniálisan van felépítve.

És mindezt úgy, hogy tökéletesen elfért húsz percben. Pedig ez a sztori jobban megért volna 2x20 percet, mint a Mandalore-os.

Szóval ez egy "tokkal, vonóval" epizód volt. Top10!

Link to comment
Share on other sites

Harmadszor, újabb adalék a kronológiához. Onaconda Farr még él, vagyis a Senate Murders sokkal később játszódik, mint gondolnánk. Meg merem kockáztatni, hogy az az epizód eddig a legkésőbbi rész.

Az érzésed nem csal, tényleg a Senate Murders az eddigiek közül legkésőbb játszódó rész, az epguide is alátámasztja ezt.

Edited by Lok Durd
Link to comment
Share on other sites

Egész jó rész volt. Már régóta vártam a "gonosz" oldal megismerésére is, sőt tetőzve ezt megismerhettük a fővárosukat is. Eddig azt hittem hogy az a szepi tanács hozza a döntéseket akiket az ep2 és ep3 ban láttunk, erre meg bemutattak egy teljesen új felállást. Padmé "barátai" is szimpatikusak voltak, és amit Tano kisasszony bevállalt az se semmi :D .

A takarítók ötletesek voltak bár én ezt nem nevezném támadásnak inkább csak valami terrorista akciónak-és ahogy Grievous beszédet tartott: Sokan nem fogtok visszatérni! Tulajdonképp egyikőtök se fog visszatérni! :hmm: -a cyborg külső mögött is humoros szív dobog.

Akkor az új modellekről is egy pár szót: Ahsoka valami eszméletlenül jó modellt kapott :D , és végre nem olyan ruhában szaladgál mint egy "sarki örömlány" hanem már kezd jedisedni is. Anakin viszont nem tettszett -ok hogy közelíteni kell az ep3-hoz de- a páncél jól állt neki és amúgy is háborúban sokkal praktikusabb. Palpatine is végre nem úgy néz ki mint egy bohóc hanem mint a Köztársaság vezetője.

 

8,5/10

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Nem szeretem a politikás részeket, de ez kimondottan jó volt.

Az új modellek marha jók. Ashokáét rendesen ki is használták a "Look at me. Not so bad, am I?" jelenetben. :hmm:

A 20 perc viszont megint csak kevés volt szerintem. Leginkább ott éreztem, hogy a robbanás után a szenátusban kétséget kizárólag megvoltak győződve, hogy szeparatista támadás volt. Mellesleg egy áramszünettől miért robbannak fel üzletek, meg lesznek tüzek?

Link to comment
Share on other sites

Nagyon erős rész!

Éreztem, hogy történt valami változás a figurák modelljeiben, mert Anakin haja sokkal inkább hasonlított az EpIII-as önmagához :hmm:

 

A történet, a szeparatista Szenátus, a politikai szál, és a végén lévő látvány világ miatt nálam ez a rész úgy top5-ös az elmúlt 3 évad részeit nézve, mint a huzat!

 

Bravó!

Link to comment
Share on other sites

Szóval Ashoka szerelmes lesz (lett) végre...ezzel kezdik szépen felépíteni karakterének "tragikus" végkimenetelét. Vagy nem is lesz az olyan tragikus, de az biztos, hogy itt a Rómeó és Júlia SW változatával állunk majd szembe. Szinte feszélyez a kérdés, hogy az ő szerelmük vége is Shakespeare-i lesz -e, elbukik -e mint Anakin és Padme románca, vagy kapunk egy szép kiteljesedést, melyben Ashoka elhagyja a TCW végére a rendet és kiszáll a saga történéseiből? Netán újdonsült szerelmét megölik majd és ez a rend és ezzel együtt a köztársaság ellen fogja hergelni...tragikus lesz Ashoka szerelme, vagy boldog véget fog érni? Ez a nap kérdése!

Link to comment
Share on other sites

Oltári jó rész volt!

Na ilyennek kell lennie egy politikával foglakozó résznek.

Az új modellekről. Fantasztikusak voltak, remélem mindenki marad így most már. Főleg az új Anakin és Ahsoka tetszik nagyon. A szeparatista tanácsot is nagyszerű volt látni. A látványvilág fenomenális, főleg Raxusé. Minden tökéletesen fel volt építve a történetben. Az álcázott droidok frenetikusak.

10/10.

Link to comment
Share on other sites

Szóval Ashoka szerelmes lesz (lett) végre...

Szerintem kissé messzemenő következtetést vonsz le egy-két apró momentumból... Szerintem egyáltalán nincs itt szó szerelemről, Ahsoka és Lux kapcsolatának lényege az vot, hogy Ahsoka rájött, hogy a szakadárok se mind gonoszak. Barátok lettek, de szerelemről itt szó sincs.

Link to comment
Share on other sites

Már a rész megtekintése előtt tudhatta az érdeklődö, hogy Ashoka szerelmes lesz. Nem az én találmányom, a TFN fórumán már vagy 2 hete volt erről szó, hogy Ashoka a 3. évadban szerelmes lesz. Többen meg is jegyezték...hogy biztosan Anakinba.

 

Szóval nem a részből vontam le messzemenő következtetést....

Spoiler:

amúgy ha figyelted Filloni nyilatkozatait, ezt már rég te is tudhattad volna. Köbö a 3. évad kezdete előtt nem sokkal maga Filloni nyilatkozta ezt, hogy Ashoka karakterét egy váratlan szerelem fogja árnyalni.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Nem tudom mi lesz...csak azt mondom amit írtak...

Spoiler:

mellesleg akkor monta ezt Filloni, amikor azt nyilatkozta, hogy Ventressnek lesz egy hatalmas pálfordulása.

Többet én sem tudok, minden infóm a net bugyraiból van.

 

Viszont....Filloninak van Twittere!!!!! És ott írta, hogy többet nem lesznek unalmas részek a 3. évadban! :)

Ez nagyon kedves beszólás volt tőle...csodálom is, hogy a Twitteres spoilerei itt nem jelennek meg, csak a TFN oldalán.

 

Ui.: Lehet hogy Facebook az aTwitter, nagyon nem vagyok képben a sok közösségi marhaságot illetően. Sorry!

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Hát szerintem sincs itt még távolról sem szó szerelemről. Hogy később mi lesz, az X, de ez még legfeljebb plátói vonzalom. Azt meg nagyon remélem, hogy nem játsszák el a karakterrel ugyanazt a kifordult Rómeó és Júlia történetet, amit már eljátszottak Anakinnal és Padméval. Azért ennél jobban is megerőltethetik magukat az írók (bár a második évad után).

Zééé, akármit olvasol akárhol a készítőktől vagy az atya úristentől, ha túlmutat az aktuális részen, tedd spoiler mögé! :D És próbálj meg a rész keretei között maradni :)

Link to comment
Share on other sites

Képtelen vagyok megvárni a feliratot, szóval megírom már most az értékelésemet, hiszen zseniális epizódot kaptunk ezen a héten. :) Teljesen lenyűgözött.

 

Először is. Nagyon tetszettek az új modellek. Egyedül Padmé nem kapott újat, de hát neki már a sorozat kezdete óta már hat különböző megjelenése volt. Palpatine új ruhája is tetszett, ebben sokkal kevésbé tűnt vállasabbnak, mint abban a pirosban. Ahsoka és Anakin új modelljével 100%-osan meg vagyok elégedve. Főleg Anakiné sikerült nagyon jól, sokkal jobban hasonlít az EPIII.-as kinézetéhez, de már én is eléggé megszoktam rajta a páncélt. Ahsokaé is elmondhatatlanul jóra sikeredett. Sokkal jobban tetszik ez az Ahsoka, mint a régi. Bár ez a ruhája nem olyan merész, mint az előző, sokkal jobban áll neki. Talán az egyetlen dolog, ami egy kicsit bántotta a szemem az előző modellhez képest, az a lekkui szögletessége.

 

http://img694.imageshack.us/img694/2743/ahsokalekku.png

 

Már a Clone Cadetsben is volt hasonló eset Shaak Tinál. Nála sem tetszett ez meg az a fejnyúlványain, de ezt a képet inkább spoiler fül mögé teszem, mert nem az aktuális rész témája, hanem egy régebbié, és csak a helyet foglalja. Viszont nyugodtan be lehet szólni nekem, mert személy szerint nem nagyon értek a togrutákhoz.

 

Spoiler:

 

Zseniális az, ahogyan Ahsoka karaktere fejlődik. Először az Assassinban, most meg itt. Bár itt most nem az Ahsoka-Padmé páros fogott meg igazán. Hanem a hely, ahová utaztak, a Raxus. Azonnal lesöpörte a kedvenc bolygóim listájának első helyéről a Christophsist.

 

http://img199.imageshack.us/img199/9571/raxus.png

 

Egyszerűen nyálcsorgatva néztem minden egyes jelenetet, ami itt játszódott, és nem csak a látvány nyűgözött itt le. Dooku gróf, Grievous tábornok és a szeparatista szimpatizáns szenátorok sz*rkavarása számomra teljesen érdektelen szál volt, annyira eltörpült a raxusi mellett. De leginkább az tetszett, ahogyan Ahsoka hozzáállt a szeparatistákhoz. Eddig csak Grievous tábornokkal, Asajj Ventresszel és Nute Gunray helytartóval találkozott a szeparatisták közül, és ezek után joggal hitte azt, hogy a szeparatisták szörnyetegek. De szép lassan rádöbbent, hogy nem minden fekete és fehér. Főleg miután megismerkedett Mina Bonterivel, aki elmeséli, hogy a férje hogy halt meg hősiesen az aargonari csatában. Akit esetleg érdekel ennek a története, az itt elolvashatja képregényben magyarul. Bár Bonteri férje nem szerepel benne, elég érdekes sztori. :)

 

Tetszett az is, hogy Lux Bonteri is rossznak látta a Köztársaságot és a Jediket. (Tetszett a stírölős jelenet. :D) Jó volt látni, hogy végre nem lelketlen, pénzéhes és gonosz népségnek állítják be a Szeparatista Szövetséget, hanem olyan bolygók, rendszerek sokaságának, akik valóban csalódtak a Köztársaságban, és a korrupttá vált rendszerében, és hisznek abban az eszmében, amit a CIS hirdet, még akkor is, ha a fronton nem éppen a leghumanitáriusabb eszközökkel élnek. Ha jól érettem Bonteri is említette, hogy nem teljesen ért egyet Dookuval.

 

Aztán ott volt a Szeparatista Szenátus... Már az a parlament, ahol üléseztek, úgy nézett ki, mint a Notre Dame. Bár ez igaz az egész bolygóra, hogy ilyen gótikus stílusúak az épületek. Elég érdekes arcok kerültek ebbe a testületbe, itt egy valami nem tetszett, méghozzá az a zöld bőrű férfi, aki egy az egyben Jerec modelljét kapta a Duchess Of Mandalore-ból, csak eltűntették a haját és beszínezték zöldre. Ez már Nack Movers esetében sem jött be a Lightsaber Lostban.

 

Jah, ez még a rész elején történt, de tetszett, ahogy Bonteri emberei átcsempészték Padmét és Ahsokát az ellenőrzésen. Ahsokának a kor előrehaladtával egyre előnytelenebbül áll majd a csuklya. :D

 

Grievous tábornok szerepeltetése szerintem nem volt olyan szükséges, de a beszéde, amit a beszivárgó droidoknak mondott, vicces volt. :)

 

Aztán ott voltak azok a szenátorok a Coruscanton, akik hasznot próbáltak húzni a dologból. Először is, az episode guide szerint egész biztosan a második geonosisi csata után járunk, és Lott Dod ugyanúgy benne van a Szenátusban. Szóval csak úgy megúszta, hogy megpróbálta megmérgezni Amidalát? Továbbá ott volt az a muun szenátor, aki elméletileg Rush Clovis utódja. Szegény Clovis, ezek szerint nem volt valami jó sora a Senate Spy után. Hacsak Poggle és Lott Dod le nem lövette. De úgy tűnik, hogy az IG Bankár Klán is amolyan szélsőségesként tekint San Hill-re, akárcsak Lott Dod Gunrayre. Azt viszont nem értem, hogy amikor kapcsolatba lépett Dooku gróf Grievousszel, hogy került mellé az a szenátor? Ő a Coruscanton volt, Dooku pedig... Valahol máshol.

 

Annak ellenére, hogy tudtam, hogy a béke nem köttethet meg a két fél között, azért reménykedtem abban, hogy sikerül valami, de hála Dooku grófnak, ez nem következhetett be.

 

Jah, és még valami, ami szintén az egyik fénypontja volt az epizódnak... Palpatine arckifejezése, amikor megtudta, hogy Padmé mi járatban járt a Raxuson. Azzal a tekintettel ölni lehetne. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Tényleg szuper rész volt. Már-már én is szurkoltam a békéért. :)

 

Imádom ezt a fajgazdagságot az SW világban. Itt is láttam legalább 10-15 olyan fajt, hogy sosem láttam korábban őket sehol sem. Gondolom ti meg az összesnek a nevét tudjátok. :)

 

Ahsoka "barátja" inkább tűnt egy kb. 15-18 éves ifjúnak, mint egy felnőtt férfinak. Ahsoka hozzá képest jóval idősebb és tapasztaltabb, nem? A Rómeó és Júlia ötlet nem is lenne rossz, hogy majd szépen távozzon.

 

Én nem igazán láttam Ahsoka modelljében a nagy változást. :) Ami igazán bénának tűnt, az Organa kecskeszakálla. Olyan volt, mintha valamit ráragasztottak volna az arcára a szája köré. :D

Link to comment
Share on other sites

Zseniális rész volt! Le a kalappal az írók előtt! Kezdem úgy érezni, hogy teljesen képbe kerülök a háborúval kapcsolatban. Annyira jó, hogy próbálják minden szegmensét megmutatni. Végre most láthattuk milyen is a szeparatista szövetség belülről. Raxus gyönyörű világ, máris feljött nálam az élbolyba. Mina Bonteri is szerethető karakter lett, akár csak a fia. Rajta és Ahsokán keresztül láthattuk azt, ahogy egymáshoz viszonyul a két oldal. Gonoszságot vizionálnak, pedig a legtöbbje csak propaganda. Bár Lux apjának elvesztése nem éppen propaganda, emiatt joggal gyűlölhetné a Köztársaságot és a klónokat, de valahogy nem ez az ember érzése. Mint ahogy Mina is józan és nem valami bosszúszomjas nőnek néz ki. A szepi szenátus üdítő látvány volt, megannyi új fajjal. Azért az nem semmi, hogy Padmé és Ahsoka egy ilyen ülésen részt vett. :)

A Köztársaság részéről pedig lényegében azt láthattuk, hogy irányítja a kapzsi szenátorokat Sidious. Erről eddig csak sejtéseink lehettek, de itt olyan gyönyörűen látszott, hogy azt rajzolni lehetne. A kapzsiság! Hát persze. Mindent megtesznek a pénzért. Ahogy egyre több szenátort ismerünk meg, annál inkább érthető a rendszer romlottsága, és az EPIV könyv elején olvasható kis szöveg. :D Ráadásul itt még kicsit izgalmasan is alakultak a dolgok, mert majdnem megszavazták a fegyverszünetet. Ebből is látszik, hogy a galaxis népei már békére vágynának, és Sidiousnak egyre nehezebb kordában tartani a béketörekvőket - mindkét oldalon. Nem tudom mennyi idő még innen a Birodalom megalakulása, de már nem lehet olyan messze. Nagyszerű jelenet volt, amikor Padmé Bonteriről beszélt Palpatine -nak. Előre sajnálom a nőt, hisz láthatólag borús sors vár rá. :)

 

Az új karakterábrázolások remekül sikerültek! Palpatine új ruhája, vagy Anakin EPIII -hoz közeli kinézete szerintem szuper lett. Apropó Anakin. Érdekes volt, ahogy a rész végén tudott Padméék akciójáról....vajon honnan....? :D Ahsoka viszont megér egy külön misét! Eszméletlen jól megcsinálták!! :) Magasabb is lett, és ezáltal tényleg felnőttesebben néz ki, plusz a ruhája se rossz éppenséggel. :D De ez hagyján, ellenben a hangja és mélyebb lett kicsivel, és a viselkedése is változott. Már-már azt mondom, hogy flörtölni ment ki Lux -hoz. :D Egyébként lehet kettejükben potenciál, mert láthatóan bejöttek egymásnak, és ez egy jó lehetőség arra, hogy a szerelem miatt hagyja el a rendet Ahsoka. Jobban belegondolva, ez a megoldás teljesen illene Lucas-hoz. Mi van annál nagyobb bűn, mintha egy szeparatistával áll össze az ember? Ahsokal ehet annyira szerelmes majd, hogy mindent felad a srácért. Ráadásul ez még hajazna Anakin és Padmé kapcsolatának későbbi eseményeire is. Szóval nagyon izgalmas a dolog. :D

 

Mindent egybevetve ez a rész nálam is a sorozat egyik legjobbja! Észveszejtő, hogy ebben az évadban minden héten meg tudnak lepni valami különlegessel!

Link to comment
Share on other sites

A takarítóknak álcázott fegyveresbombadroidok nagyon tetszettek nekem, addig ameddig nem mészárolták le az egész mérnökgárdát, és fel nem robbantották a generátort.
Nekem is nagyon tetszettek, és a végén megértettem miért mondta azt Grievous, hogy nem térnek vissza. :) Grievous beszéde se volt semmi. :D Gép a gépet lelkesíti. Nonszensz. :D

 

Viszont nagyon sajnálom hogy nem mutatta meg új harctudományát :) Meg amikor leszálltak és ugynézett a roham droidokra, hogy azt várta az ember hogy azon pillanatban lekaszabolja őket :D
Biztos megmutatja majd abbéli harci tudományát is, nem hinném, hogy dísznek van az a kard a derekán. :D

 

Ennyi lenne rövid beszámolóm, még sohasem csináltam részjellemzést és ez lett életem leghosszabb fórumbejegyzése :D

Remélem tetszett :D

Szuper volt Misikém, csak így tovább. :D

 

A szakadár szenátusban is sok új faj tűnt fel, bár ezek közül nekem leginkább Shu Mai fajtája tetszett, jó volt végre őket is látni TCW-sítve.
Magát Shu Mai -t hiányoltam, de egyébként rendben voltak kinézetileg.

 

Kiváló epizód volt. Nem volt benne sok akció, de a tartalma az nagyszerű. Először is, Ody, jössz egy sörrel :D
Írd fel a többihez. :)

 

Ja, és végre láthattuk Dooku politikai vezetését. Eddig ez annyira nem volt előtérben.
Vicces, hogy holoképében mutatkozott csak. Remélem nem annyira gyáva, hogy még a saját szenátusa előtt se mer megjelenni?

 

És a legszebb az egészben, hogy talán itt érződött az egész TCW alatt a legjobban, hogy mennyire szélmalomharc az, amit Amidala és társai vívnak. A jelenet, amiben Dooku szavazást hirdet a tárgyalásról, majd egyből átváltunk, amiben már Lott Doddal és a kispajtásaival beszél a köztársasági Szenátus hivatali épületében arról, hogy az egész csak színjáték, az mesteri volt. Pláne tetézték, mikor Padmé beszámolt Palpatine-nak (miért van olyan érzésem, hogy Padmé barátnőjét baleset fogja érni?), és az öreg adta a jóravalót. Már csak az hiányzott, hogy Palpatine felkapja a köpenyét és beszálljon valamelyik dumcsiba, mint Darth Sidious. Zseniálisan van felépítve.
Úgy ahogy írod. Nem elég a csatamezőn nyerni, az ilyen csatákat is meg kell vívni. A két sith keményen el van foglalva.

 

Az érzésed nem csal, tényleg a Senate Murders az eddigiek közül legkésőbb játszódó rész, az epguide is alátámasztja ezt.
A Senate Murdersben látható új klónkatona páncél alapján én már ezt korábban sejtettem. :D

 

Nagyon erős rész!
Tudtam az epizód megtekintése közben, hogy neked tetszeni fog. :D Ellenben volt valami, amit nem értettem (ezt is megértük: gyereksorozatban olyan gazdasági(?) fogalom, amihez szótár kell :D ). Mit jelent a bankok deregulálása? :?

 

Szerintem kissé messzemenő következtetést vonsz le egy-két apró momentumból... Szerintem egyáltalán nincs itt szó szerelemről, Ahsoka és Lux kapcsolatának lényege az vot, hogy Ahsoka rájött, hogy a szakadárok se mind gonoszak. Barátok lettek, de szerelemről itt szó sincs.
Erre nem vennék mérget. Szerintem Zééé -nek lesz igaza. Egyébként fura, de nekem is olyan gondolatok jutottak eszembe a rész nézése közben mint Zééé -nek. Bár ezt alább le is írtam. :P Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Na mindent leirtatok már előttem. :) Nincs is mit nagyon hozzátennem, Raxus nagyon gyönyörű volt, a Szepik szenátusa meg tiszta angol parlament benyomását keltette :)

 

 

"Talán az egyetlen dolog, ami egy kicsit bántotta a szemem az előző modellhez képest, az a lekkui szögletessége."

 

Szerintem nem a lekkui szögletesek hanem az azt borító fejfedő rétegződik ilyen furcsán :)

Link to comment
Share on other sites

Egyszerűen nyálcsorgatva néztem minden egyes jelenetet, ami itt játszódott, és nem csak a látvány nyűgözött itt le. Dooku gróf, Grievous tábornok és a szeparatista szimpatizáns szenátorok sz*rkavarása számomra teljesen érdektelen szál volt
Mina lakhelye nekem kicsit a tóvidékre emlékeztetett. Ahsoka és Lux pedig így már végképp Anakin és Padmé "klón" lesznek. Legalábbis szerintem. Á de nagyszerű lesz ez! :)

 

Grievous tábornok szerepeltetése szerintem nem volt olyan szükséges, de a beszéde, amit a beszivárgó droidoknak mondott, vicces volt. :)

 

Aztán ott voltak azok a szenátorok a Coruscanton, akik hasznot próbáltak húzni a dologból. Először is, az episode guide szerint egész biztosan a második geonosisi csata után járunk, és Lott Dod ugyanúgy benne van a Szenátusban. Szóval csak úgy megúszta, hogy megpróbálta megmérgezni Amidalát?
Pedig úgy látszik megúszta valahogy. :) Bár Padmé nem tudott az összeesküvésről. Vagy ha tudott is, nem volt bizonyítéka, hogy Dodd is benne van. Miután kinyírták Clovist, már bármit belemagyarázhattak.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information