Ugrás a kommentre

Sport

lokatelli

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2013. 10. 30. - 21:22, pb69 írta:

F1-nél meg ha nem Vettel nyer, akkor azt kell olvasnom, hogy az a bizonyíték arra, hogy mégse ér semmit. Nem tudom mennyire lesz jobb nekem. :D

Ezen a fórumon azért meglehetősen értelmes emberkék írogatnak, akik elismerik Vettel tehetségét. :) Én is elismerem, mikor még peches volt (2009), sokkal inkább neki szurkoltam, mint Buttonnak, aki a szezon első felét végig nyerte, aztán szinte dobogóra sem állt.

Viszont azóta a F1 meglehetősen unalmassá vált, már ami a világbajnoki címet illeti (mert azért voltak nagyon jó futamok, mégsem 2002-ről van szó). Jó lenne, ha valaki fel tudná venni a kesztyűt, és legalább kétesélyessé válna a bajnokság. Hadd izzadjon már meg Vettel a következő címért. :) Nagyon örülnék, ha az az illető Rosberg lenne.

Hozzászólás ideje:
  2013. 10. 30. - 21:28, Nute Gunray írta:

Ezen a fórumon azért meglehetősen értelmes emberkék írogatnak, akik elismerik Vettel tehetségét. :) Én is elismerem, mikor még peches volt (2009), sokkal inkább neki szurkoltam, mint Buttonnak, aki a szezon első felét végig nyerte, aztán szinte dobogóra sem állt.

Viszont azóta a F1 meglehetősen unalmassá vált, már ami a világbajnoki címet illeti (mert azért voltak nagyon jó futamok, mégsem 2002-ről van szó). Jó lenne, ha valaki fel tudná venni a kesztyűt, és legalább kétesélyessé válna a bajnokság. Hadd izzadjon már meg Vettel a következő címért. :) Nagyon örülnék, ha az az illető Rosberg lenne.

Azért 4/2 aligha lehetett volna izzadósabb és izgalmasabb. :) De az idei se volt annyira sima végig. Egyébként egyetértek abban, hogy inkább nyerjen úgy, mint 2010-ben vagy 12-ben, mint mondjuk 11-ben. ;)

Ez az unalmasság elég viszonylagos. Schumi, Alonso vagy Button se mindig hihetetlenül kiélezett csatában nyert. :) Annak megítélése pedig, hogy a végén "mindig ugyanaz nyer", nyilván szurkolói beállítottság kérdése.

Rosberg nekem is nagyon szimpatikus. Nagyot nőtt a szememben, hogy egy Hamilton-nal (és egy ilyen kiforrott Hamilton-nal, nem a régi hebrenccsel :)) így felvette a versenyt. Már Schumi mellett is figyeltem, de ott volt egy olyan szomorú érzésem, hogy a "régi kedvenc, öreg róka" kikopott már ebből a mezőnyből. Most egy kicsit ez is helyére került. Bár jövőre Ham már jobban belerázódhat a tanulóév után, kíváncsi leszek mi lesz csapaton belül, de tartok tőle, hogy az angol lesz a kedvezményezett.

Hozzászólás ideje:

Az nem gond, ha nem mindig kiélezett csatában nyernek, inkább az, ha túlsúlyba kerülnek azok a győzelmek, amikor indul a rajtról, megy-megy, senki sem veszélyezteti az első helyét, aztán nyer (akárki) :) Főleg sorozatban egymás utána, az tényleg nagyon unalmas tud lenni. Mert hiába a jó és izgalmas futam, azért azt a legjobb nézni, ha verseny folyik az első helyért is.

Hozzászólás ideje:

Tegnap láttam egy interjút a TV-ben, ahol Beckhamet kérdezték Sir Alex új könyvéről, amiben beszólt Beckhamnek. Nagyon éretten nyilatkozott Beckham, de nem volt semmi körbenyalás... rengeteg változott ez az ember, nem csak a játékhoz való hozzáállásában, hanem az off court viselkedésében is! Egyébként kb. 2002 környékén miatta kezdtem el nézni a focit, akkor még teljesen más figura volt...

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2013. 11. 01. - 4:04, Wilde írta:

Fantasztikus mérkőzés volt a mai TNF is. :clap: Nézzétek végig mindenképpen, még egy ilyen végjátékot biztos nem láttok, mint ami itt ment! :)

Miami - Cincinnati

Spoileres tartalom megtekintése

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 01. - 20:49, Nabopolasszar írta:

Az nem "sec," hanem "sack", a sacking szóból, amit akkor használnak, amikor áttörik egy város védelmét, és kifosztják azt.

Valóban sack, de Inkább a zsákból ered (mert hogy azt jelenti), ugyanis ahogy összecsomagolják, az arra hajaz, mintha kvázi zsákba raknák az irányítót.

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 01. - 23:02, Donát írta:

Valóban sack, de Inkább a zsákból ered (mert hogy azt jelenti), ugyanis ahogy összecsomagolják, az arra hajaz, mintha kvázi zsákba raknák az irányítót.

Wikipádiáról:

The term "sack" was first coined by Hall of Fame defensive end Deacon Jones in the 1960s, who felt that a sack devastated the offense in the same way that a city was devastated when it was sacked.

Hozzászólás ideje:

Imádom Ody, hogy így tudsz máris izgulni a meccseken. EZ tök jó, de hát ezt hozza ki ez a sport. :D

A héten nincs Broncos sajna, viszont van Ravens. Kíváncsi leszek.

De jövő héten meg az eddig legjobban várt meccs: Chiefs v Broncos áááá. B szerintem elveri az eddig veretlen C-t. Eddig csak olyan csapatokkal csaptak össze akik a ranglétra alján vannak szóval esélyes a Denver győzelem. :)

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Jaja kudar, most pár meccs után azt mondom, hogy nagyon élvezem és nagyon szórakoztat! Főleg a szabályok ismeretében igazán szuper játék ez. Mindig azon kapom magam, hogy nem tudom otthagyni. Nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan rákapok az ízére. :) Bár lennének kérdéseim, csak mindig akkor jutnak eszembe amikor egy speciális szituáció van, a meccs végére meg elfelejtem. :D Bár van egy ilyen most a fejemben, pl. a les. Mi számít lesnek? A bírók számozása és a betűjelek mit takarnak? Ha az irányítót legyűrik akkor mindig ugyanannyit úsztat el a hazai csapat, vagy mindig különböző távolságokat? Ezeken kívül jó lenne tisztában lenni a posztokkal és elnevezésükkel.

Nabo. Patriots - Steelesrs

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 04. - 21:03, Ody Mandrell írta:

Bár van egy ilyen most a fejemben, pl. a les. Mi számít lesnek? A bírók számozása és a betűjelek mit takarnak? Ha az irányítót legyűrik akkor mindig ugyanannyit úsztat el a hazai csapat, vagy mindig különböző távolságokat? Ezeken kívül jó lenne tisztában lenni a posztokkal és elnevezésükkel.

Offside szabálytalanságot csak a védelem véthet (ellentétben a labdarúgással, ahol pedig pont, hogy csak a támadók futhatnak lesre). Ez akkor történik meg, amikor a snap (a center hátradobja az irányítónak a labdát) előtt átlép valamelyik játékos az adott play kezdővonalán (hivatalos nevén a line of scrimmage-en). A támadók is hibázhatnak a snap előtt, ha ekkor mozdul meg az O-Line (támadófal) egyik játékosa - ők nem mozoghatnak, de az elkapók, a futók, tight end-ek igen - azt false start-nak nevezik és szintén sárga zászlót ér, mint az offside. Vannak ennek a helyzetnek azonban kevert változatai is. Amennyiben az egyik védő előre ugrik offside-ra ezáltal a támadófal egyik játékosát false start-ra "kényszeríti" (ő is véletlenül előreugrik), akkor megkapjuk a neutral zone infaction nevű szabálytalanságot. (A neutrális zóna a két fal között területet jelenti.) Hiába mindkét fél vétett, itt a védekező csapatot sújtja a büntetés, hiába volt egy false start is, azt csak kiváltotta, az azt megelőző offside! Végül pedig van még egy a neutral zone encroachment, ami azt takarja, ha az egyik védő előreugrik és kontaktusba is lép az egyik támadó játékossal (főleg falemberrel), az érdekessége, hogy ekkor megállítják a játékot, míg egy normál offside-nál nem, hanem majd csak a play végén szabják ki a büntetést (false start-nál szintén megáll azonnal a támadás). Az ilyen jellegű büntetéseknél mindig úgy van, hogyha sikerül a 1st down, akkor a büntetést törlik és ahol megcsináltak az előző első kísérletet, onnan folytathatják tovább. Fontos még, hogy mindegyik fentebb felsorolt kihágás 5 yardos büntetést von maga után (akár offense, akár defense oldalon).

A bírókon a számok és jelzések, amennyire én tudom, a megkülönböztetést hivatottak jelezni. Olyan, mint a rendőröknél az azonosítószám. Például, ha a kommentátor arcról nem ismeri fel a játékvezetőt, de látja a hátán a jelzéseket, akkor ránéz a papírjára és rögtön tudja, hogy a zászlót éppen ki dobta be.

Az irányítót "legyűrik" - itt a sack-re gondoltál? Az a szituáció amikor az ellenfél védői a passz, vagy a handoff (ez amikor az irányító a futónak nyújtja át, tehát nem dobja) előtt földre viszik az irányítót. Hogy mennyivel szorulnak hátrébb, az mindig attól függ, hogy az ellenfél védői a line of scrimmage-től visszafelé milyen távolságra szerelték a QB-t.

Posztokról nagy vonalakban (spoiler-be tettem, mert így is nagyon hosszú lett)

Hát nagyjából ennyi lenne, remélem nem volt túl szájbarágós (nem tudom, milyen ismeretekkel rendelkezel a témában) és nem is volt túl homályos sem. Igazából, amit mondtam azt a Faragó féle magyar NFL könyvet nagyon ajánlanám, még tuti lehet kapni, de én kölcsön is adhatom, ha érdekel. Amit még tudnék ajánlani, ha jobban el akarsz mélyedni ebbe, akkor az a Madden, az EA Sports NFL-s játékai lennének, ugyanis így játék közben, interaktívan ismerkedhetnél meg az alapvető taktikai felállásokkal, a játékosok pozíciónak jelentőségével, feladatkörével...

Hozzászólás ideje:
  2013. 11. 04. - 21:03, Ody Mandrell írta:

Nabo. Patriots - Steelesrs

Én is csak addig láttam, az utolsó negyedet bánom is, hogy ki kellett hagynom

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.