Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Pedig ajánlatos átállítani, mert sok vírusos fájl trükközik azzal hogy lola.jpg.valamilyenvírusirus.

Hozzászólás ideje:

Lenne egy kérdésem. Windows 7-em van, sima, nem SP1, és 2 napja csinál olyat a Win hogy egy idő után kiírja hogy az svchost.exe hibát észlelt ezért leállt. Mit tud pontosan ez a cucc és mi baj lehet abból ha leáll? Valamint normális e hogy a Feladatkezelőben kb 6-7 darab svchost.exe fut?

Hozzászólás ideje:

A "Nahát! Hiszen őt ismerem!" topikban csak nálam jelez folyton a vírusirtó?

Nálam is, de azt írja, le van tiltva, szóval nem aggódom.

Hozzászólás ideje:

Annak idején a Windows 7-hez kaptam egy pár hónapos licenszet a Norton Internet Securityhez. Mivel új gép volt, feltettem rá, gondolván, kipróbálom, és majd ha lejár, lecserélem a jól megszokott avastra. Ma jött el ez az idő. Norton uninstall, végén kéri, hogy indítsam újra a gépet. Újraindítás: a gép nem indul, boot közben megáll, a DVD meghajtó lámpája villog, de ki nem nyitható. Másodszorra sem bootol. Harmadszorra sem. Enter setup, nagy nehezen, nagyon lassan belép. "Hard drive: not detected." Leizzadás. Negyedik próba: ugyanez. Idegbaj.

A gépet szétszedtük, a vinyó és lemezmeghajtó-kábeleket kihúztuk, visszacsatlakoztattuk. Ezután végre elindult. Azonnal winchestertesztelés, Hard Drive Sentinel, visszaállító pont létrehozása, stb. Elvileg minden rendben van. Ezután felmegyek a netre, hogy megnézzem, más is belefutott-e már ebbe. És egy csomóan írják, hogy Norton uninstall után előfordul, hogy nem bootol a gép (állítólag mert a szoftver letelepítése belekavarhat a Master Boot Recordba). Szerintetek ez véletlen egybeesés, és csak kontakthiba volt, vagy a drága Norton tényleg így bánik el azokkal, akik le merik telepíteni?

Hozzászólás ideje:

A Norton egy akkora F*shalmaz, hogy hihetetlen... hasonló a Panda szoftverekhez. Sokszor olyan, mintha ezek az eméletileg védő-óvó-írtó programok lennének a vírusok. Váhhhj... nagyon sz*rok.

Még XP-s időkben hoztak egy gépet javításra (igazából szoftverfrissítést kellet csinálni) Norton volt rajta, de az XP majd össze sz*rta magát alatta. Uninstallálni akartam, de ne hidd, hogy hagyta. A program lejött ugyan (némi szenvedés árán) de az XP-t egyszerűen nem lehetett az uninstall után rendesen használni. Bebootolt, fel is állt a rendszer, de amiket művelt, az döbbenet volt... vírustól nem láttam még ilyet... de a Norton megcsinálta. Egy BŰN az a program.

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Nekem a Nod32 uninstallja után is szétment a gépem. Azóta folyamatosan megy magasan a rendszer üresjárati folyamat, és néha mozdulni se tudok tőle.

Én teljesen jól megvagyok vírusirtó nélkül, csak azért telepítek fel néha egyet hogy megnézzem hogy van-e vírus a gépemen, de sose talál semmit. De már erről is teljesen leszoktam.

És mikor is lett újratéve az oprendszer, két éve?

Hozzászólás ideje:

Annak idején a Windows 7-hez kaptam egy pár hónapos licenszet a Norton Internet Securityhez. Mivel új gép volt, feltettem rá, gondolván, kipróbálom, és majd ha lejár, lecserélem a jól megszokott avastra. Ma jött el ez az idő. Norton uninstall, végén kéri, hogy indítsam újra a gépet. Újraindítás: a gép nem indul, boot közben megáll, a DVD meghajtó lámpája villog, de ki nem nyitható. Másodszorra sem bootol. Harmadszorra sem. Enter setup, nagy nehezen, nagyon lassan belép. "Hard drive: not detected." Leizzadás. Negyedik próba: ugyanez. Idegbaj.

A gépet szétszedtük, a vinyó és lemezmeghajtó-kábeleket kihúztuk, visszacsatlakoztattuk. Ezután végre elindult. Azonnal winchestertesztelés, Hard Drive Sentinel, visszaállító pont létrehozása, stb. Elvileg minden rendben van. Ezután felmegyek a netre, hogy megnézzem, más is belefutott-e már ebbe. És egy csomóan írják, hogy Norton uninstall után előfordul, hogy nem bootol a gép (állítólag mert a szoftver letelepítése belekavarhat a Master Boot Recordba). Szerintetek ez véletlen egybeesés, és csak kontakthiba volt, vagy a drága Norton tényleg így bánik el azokkal, akik le merik telepíteni?

Nem hinném hogy véletlen. Norton, Nod32 kerülendő. Ajánlat: A Microsoft Essentials. Ingyenes és nem szívat és megtalál minden rosszat. Mióta Win 7-et használok, csak ezt a vírusírtót rakom fel és minden ok. Ha lehet Windows 7-et használj.

Hozzászólás ideje:

Jobb esetben én is évente szoktam, ami egy elfogadhatónak mondható idő (számomra)... de sajnos XP-vel ezt nehezen lehetett kivitelezni, ugyanis mindenféle külső terheléstől mentes XP is néhány hónap eltelte után önmagától döntött a belassulás mellett... így ha az ember nem akart csiga tempójú gépet általában újra kellett húzni az XP-t.

NOD32-t egy időben (régen) még szerettem, de már lassan 2 éve nem használom, de az általad leírt tünetet nekem nem produkálta.

Nekem a Microsoft Security Essential van fent, ingyenes, megfogja amit meg kell (már ha egyáltalán kapok vírust, lehet hogy nekem sem feltltlen kellene írtó a gépemre, mert rendkívül ritkán kapom be a dögöket) és még az erőforrás igénye is minimális. (Közben látom, hogy Frenkie is ezt ajánlotta. Egyetértek)

Hozzászólás ideje:

Jobb esetben én is évente szoktam, ami egy elfogadhatónak mondható idő (számomra)... de sajnos XP-vel ezt nehezen lehetett kivitelezni, ugyanis mindenféle külső terheléstől mentes XP is néhány hónap eltelte után önmagától döntött a belassulás mellett... így ha az ember nem akart csiga tempójú gépet általában újra kellett húzni az XP-t.

NOD32-t egy időben (régen) még szerettem, de már lassan 2 éve nem használom, de az általad leírt tünetet nekem nem produkálta.

Nekem a Microsoft Security Essential van fent, ingyenes, megfogja amit meg kell (már ha egyáltalán kapok vírust, lehet hogy nekem sem feltltlen kellene írtó a gépemre, mert rendkívül ritkán kapom be a dögöket) és még az erőforrás igénye is minimális. (Közben látom, hogy Frenkie is ezt ajánlotta. Egyetértek)

Még annyit hozzátennék hogy xp-ről leállni és Windows 7-et felrakni. Rengeteg problémától megkíméljük magunkat.

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy ezzel egyedül leszek, de nekem sohasem jött be igazán az XP rendszer. A Microsoft termékeket a DOS 6.22 óta nyomon követem, de az XP-t és a Vista-t nem nagyon komáltam, bár egy hangyaf*nggal jobban bejött a közutálatnak örvendő Vista mint a közimádatnak örvendő XP*. Fura... de tényleg, XP helyett már inkább egy jól belőtt Ubuntu!

* Érdekes módon nekem a Vistával kevesebb bajom volt, mint az XP-vel... de igaz, hogy nem sokkal. :)

Hozzászólás ideje:

Én nagyon nem szeretem a Win7/Vista kezelőfelületét, hiába biztonságosabb mondjuk.

De ha akarnám se tudnám feltenni a laptopomra, még particionálni se lehet, nem hogy más oprendszert rárakni. Tudtommal.

Hozzászólás ideje:

Milyen laptopod van, hogy se particionálni se más OS-t feltenni nem lehet?

Egyébként a W7-ben is beállítható a klasszikus Windows kezelő felület, ami abszolút csicsa mentes.

Szeritem a leg kezelhetőbb és leg kézreállóbb (valamint a leg megbízhatóbb kliens alapú Windows) a Hetes! :)

Hozzászólás ideje:

Eddig még sohasem találkoztam olyan géppel, amiben a winyót a W7 telepítő lemezével ne tudtam volna particionálni és/vagy formázni.

Még a Linux saját file-rendszerére formázott vinyót is simán újra formázza NTFS-re és particionálja is!

Hozzászólás ideje:

Én nagyon nem szeretem a Win7/Vista kezelőfelületét, hiába biztonságosabb mondjuk.

De ha akarnám se tudnám feltenni a laptopomra, még particionálni se lehet, nem hogy más oprendszert rárakni. Tudtommal.

Ez marhaság már bocs. Minden vinyót lehet particionálni. A Win 7-nek igazából jó ha van 4 Gb Ramja(ami ma már fillérekbe kerül), egy minimum core2 első generációs proci(2006). Kb 13 gb-ot telepít fel. A VGA meg legyen directx 9-es ami ma már szintén olcsó. Vistát felejteni egy rakás kaki, lassú és sz*r. Win 7 viszont a király, főleg a 64 bites.

Hozzászólás ideje:

Vírusírtóból nálam megfordult már a Nod32 anno mivel akkoriban azt beszélte már az egész város hogy az a legkirályabb, mondom oksa felrakom. Kb 1 évig volt fent az XP-n, úgy fogta a gépet mint a rohadás. Uninstal listára került, felkerült az Avast, már egy fokkal jobb volt, de az is fogta a gépet és volt hogy hiába volt beállítva hogy induljon rendszerindításkor, bagózott rá. Na ezután lett Win7-em, baráti ajánlásra került fel a Microsoft Security Essentials amit már többet is írtak lejebb, abszólut nem fogja a gépet, víruskat is jelzi egyből :)

Frenkie: Nekem 1 magos 2.0 GHZ-s procim van, 256 mb-os videókarival, 768 MB rammal, és a Win7 vígan elfut rajta, persze amik nem kellenek cuccok (árnyékok ablak alatt, kurzor alatt stb) ki szoktam nyomni, így még jobban gyorsul a Win. :P

Hozzászólás ideje:

Köszönöm a tanácsokat! Utoljára egy agresszív kodekcsomag szemétkedett velem letelepítéskor, valamikor 2006-ban. Eszembe sem jutott volna, hogy egy gyári vírusirtó 2012-ben durvább legyen. Egy barátom azt mondta erre, némelyik vírus kevesebb kárt okoz, mint az irtó letelepítése... :)

Egyébként azért hozta rám a frászt ez a "hard drive not detected" hiba, mert augusztusban a biztonsági másolat készítése közben elszállt egy vinyóm. Az adatok egy részéről elkészült a másolat, másokat régebbi mentésekből állítottam vissza, jópár dolog viszont végleg elveszett, köztük néhány Star Wars-poszterem Photoshop munkaanyaga is.

A Microsoft Essentials-t többen is ajánlották már, ha majd lejár az avastom, lehet, hogy kipróbálom.

Amúgy 64 bites Win7-et használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Hozzászólás ideje:

Milyen laptopod van, hogy se particionálni se más OS-t feltenni nem lehet?

Egyébként a W7-ben is beállítható a klasszikus Windows kezelő felület, ami abszolút csicsa mentes.

Szeritem a leg kezelhetőbb és leg kézreállóbb (valamint a leg megbízhatóbb kliens alapú Windows) a Hetes! :)

Valamilyen HP.

Onnan veszem hogy nem lehet particionálni, hogy a laptopom a tesómé volt, és nála nem engedett más oprendszert felrakni a gyárin kívül. Én nem próbáltam.

Nem csak a kinézet nem tetszik, ami igazán bosszant hogy minden mozdulatot meg kell erősíteni, hogy biztos ezt akarod? Tuti?

Ez marhaság már bocs. Minden vinyót lehet particionálni. A Win 7-nek igazából jó ha van 4 Gb Ramja(ami ma már fillérekbe kerül), egy minimum core2 első generációs proci(2006). Kb 13 gb-ot telepít fel. A VGA meg legyen directx 9-es ami ma már szintén olcsó. Vistát felejteni egy rakás kaki, lassú és sz*r. Win 7 viszont a király, főleg a 64 bites.

Jó laptopot újítgatni nem olyan egyszerű és olcsó mint rendes gépnél.
Hozzászólás ideje:

Valamilyen HP.

Onnan veszem hogy nem lehet particionálni, hogy a laptopom a tesómé volt, és nála nem engedett más oprendszert felrakni a gyárin kívül. Én nem próbáltam.

Nem csak a kinézet nem tetszik, ami igazán bosszant hogy minden mozdulatot meg kell erősíteni, hogy biztos ezt akarod? Tuti?

Az a funkció teljesen kikapcsolható és akkor az ég világon semmit sem fog megkérdezni tőled. Én is mindig kikapcsolom... és így volt nyűg - nincs nyűg.

Azért én már csak kíváncsiságból is kipróbálnám azt a laptopot telepítés és particionálás szempontjából. Nekem is volt HP gépem egy sirály 17"-os Pavilion DV7-es, imádtam... még BD olvasó is volt benne, és simán bezabált bármilyen OP rendszert.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Avira vírusírtót használok. Ma vírusírtás közben ilyen hibaüzenetet írt ki:

Error in Avira AntiVir Personal Scanner:

Error message: While loading the module (aecore.dll) the following error occured:

Definition file (.VDF) is destroyed!

Error code: [21010].

Aztán nem tudta folytatni a vírusírtást. Újraindítottam a gépet és aztán újraindítotam a vírussrtást.

Vlami baj történt?

Hozzászólás ideje:

Én olyat olvastam, hogy a Windows Update-tel vesz össze az Avira, mert egy memória-területet használnak indításkor, amikor a frissítéseket keresik. Tedd át manuálisba a frissítéseket, és próbáld úgy, de gondolom újra kell tenned a programot.

Hozzászólás ideje:

Nekem is lenne egy érdekes kérdésem.

A Fifa12 egyik napról a másikra belassult. Ez mitől lehet? Nem történt semmi a gépemmel, sem frissítés nem került rá, sem semmi egyéb. A játék is előfordul, hogy néha beszaggat, de még durvább egyes játék részlegeken belül a menü, ami irtó lassan tölt. Más játékmódoknál viszont semmi baja.

Szintén érdekes, hogy az elmúlt napokban ha alt-tabbal leteszem a tálcára a progit, és közben elindítom a netet, akkor nem jön be semmilyen oldal, csak a kezdő oldal. Ötletek?

Hozzászólás ideje:

Találtam egy ilyen esetleges megoldást:

Töltsd le ezt a programot.

Nyitsd meg

Add hozzá a Fifa 12.exe-t a listához

Application detection level (HIGH)

Force triple buffering (ON)

Force Vsync (ON)

Futtasd a játékot, hogy a D3D nyitva van

Vagy:

Vsyncet tedd ki a játékban

Anti Aliasingot is

Kapcsold be a Vsyncet D3DOverriderral

Kapcsold be az Anti Aliasingot az ATI Catalyst Control Panelen vagy az Nvidia Control Panelen

Hozzászólás ideje:
hogyan tudok újra rakni egy netbookot? Nincs cd meghajtó.

2 módszerrel lehet.

Egyszerűbb: Szerzel egy USB-s meghajtót valahonnan.

Bonyolultabb: Ráteszed USB-re a telepítőt. Gyorsan kerestem egy megoldást rá, szerintem ez elég jól, érthetően leírja: http://pomiweb.com/?p=1018

Vagy van olyan is, hogy egy rejtett partíción rajta van a telepítő, csak le kell szedni az oprendszert és akkor onnan telepítheted az újat vagy a bootolást átállítod. Én egy Suse Linuxot nyomattam újra így.

Szerkesztve: - Darth_Phobos

Hozzászólás ideje:

Gyerekek lenne egy kis gondom. Újratelepítettem a Windows 7-et, beállítottam Felbontásnál hogy Több képernyő: Asztal megjelenítése csak itt: 1. Majd ikonokat is elrendezem szépen az asztalon. Ezután minden indításnál magától visszaállítja a felbontást arra hogy E képernyők kiterjesztése, és az ikonokat is átvariálja. Mit csináljak hogy jó legyen?

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.