Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Dzséjt, megpróbálod? Mert az már öt fő lenne. Többi férfi hol jár?

Ha el nem felejtem, bekukkantok. Mégsem maradhat szegény Frenkie egyedül három nővel szemben ;) Bár nem mintha Egri csillagok ügyben jól képzett lennék, de akadályozó tényezőnek még mindig hasznosítható vagyok :)

• 4 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Még nem hallottam róla. Milyen könyv ez?
Egy sci-fi-krimi, az írója Carl Sagan fia. Mindenféle SF-fel foglalkozó dologban benne van a keze. Ennyit tudok róla, majd elolvasom, mert bent van az üzletben :)
Hozzászólás ideje:

Kezembe akadtak ismét az egypercesek Örkénytől, íme a kedvencem:

SZAKEMBEREK

Két gróf állt a latyakos Várfok utcában, két nappal Buda eleste előtt.

? Te mit hoztál, Endre bátyám? ? kérdezte a lengyelbundás, bilgericsizmás, zergekörmös

kalapos.

? Teddy fiam cserkészkését ? válaszolta a pézsmabundás, perzsagalléros, Eden-kalapos. ? Hát

te, Károly öcsém?

? Én a vadászkésemet ? húzta ki Károly gróf a finn kést.

Körbejárták a lódögöt. Messziről három rövid géppuskasorozat hallatszott, öt meg öt és megint

öt lövés. Megállapodtak a tetem fejénél.

? Kevert gidrány ? jegyezte meg a pézsmabundás, közismert versenyistálló-tulajdonos.

? Kese ? mutatott a ló fehér kamásnijára a lengyelbundás, jeles úrlovas.

? Szép, izmos tüzérhámos ? mondta a pézsmabundás.

? De azért hamar megfő ? állapította meg elégedetten a lengyelbundás.

? Hát, remélem ? mondta a pézsmabundás.

? Egészen biztos, Endre bátyám. Ez a gidrány maximum ötéves.

? Honnan lehet azt tudni, Károly öcsém?

A lengyelbundás kése hegyével végigzongorázott a vigyorgó lófej fogsorán.

? A dolog úgy áll, hogy amelyik lónak már egy csikófoga sincs, az okvetlenül idősebb négy és

fél évesnél. Másfelől azonban, ha minden fogán megvan a kupa, akkor hat évnél fiatalabb ?

magyarázta Endre grófnak Károly gróf. És sóhajtva tette hozzá:

? A bélszínhez kéne hozzáférni, Endre bátyám.

? Én is azt szeretném, Károly öcsém.

2

? Kívül jó ressen.

? Belül véresen.

? Isten tudja ? sóhajtott a lengyelbundás, miközben újra körbejárták a dögöt ?, merre lehet az a

vesepecsenye.

A harmadik házba bevágott egy akna, s utána sokáig potyogott lefelé a malter- s üvegtörmelék.

Rá se hederítettek, csak mentek körbe-körbe, míg a pézsmabundás meg nem állt, és a ló marjába

bele nem bökte a cserkészkés hegyét.

? Itt ? mondta határozottan.

Ha a marjába vágnak bele ? magyarázta ?, akkor a rostélyos alatt, néhány ujjnyival a hátszín

fölött okvetlenül megtalálják a vesepecsenyét.

? Honnan méltóztatod ezt tudni, Endre bátyám? ? kérdezte a lengyelbundás elismeréssel.

? Franciaországi erdőségeimben többször trancsíroztam szarvasokat ? válaszolta könnyedén a

pézsmabundás.

? Hát akkor lássunk hozzá, Endre bátyám.

? Parancsolj, Károly öcsém.

? Te értesz hozzá, kedves bátyám.

? Te vagy a frissebb, kérlek.

? Viszont te vagy az idősebb.

Még egy kicsit noszogatták egymást, aztán megállapodtak, hogy Károly gróf a hátszín felől

kezdi a munkát, Endre gróf pedig a lágyék irányából. Megfenték a késeiket, egyiket a másikon.

? Hát rajta, Endre bátyám ? mondta Károly gróf jókedvűen.

? En avant, Károly öcsém ? szólt Endre gróf lelkesen.

Ezzel nekiestek a húsnak.

Endre gróf ötven-, Károly gróf negyven éves volt. Mindkettőjük életében ez volt az első

hasznos munkamozdulat, s méghozzá ? a sors különös kegyelméből ? olyan mozdulat, melyhez jól

értettek? Nagy idők voltak eljövendők.

(1948)

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nem akartam offolni a sorozatok topicban ezért ide írom. Mivel nagyon népszerü a Katedrális gondoltam kicsit ajánlanám Follett könyveit. Kétségkívül a középkori történet a legjobb könyve, nekem nagyon bejött a folytatása is(amiből szintén sorozat lesz) az Idők végezetéig.

De mondhatom, hogy az angol író minden könyve nagyon jó szinte letehetetlen. Ő írta különben a Tű a szénakazalbant is, melyből Donald Sutherland főszerplésével film is készült.

Hozzászólás ideje:

A Tű a szénakazalban-t valóban érdemes elolvasni, háborús könyvnek sem utolsó.

Az idők végezetéig-et még nem sikerült abszolválni, de azért ha olyasmi színvonalú sorozat lesz belőle, mint a Katedrális, akkor csak nyerhetünk vele. :D

Hozzászólás ideje:

Én legutoljára Agnes Caso: Egy királyné naplója című könyvet olvastam az én Szeretett Sisimről:) Imádok minden vele kapcsolatos könyvet vagy a Habsburgokkal foglalkozót. Szóval ha vknek van a könyvespolcán ilyen témájú könyv szívesen fogadom!:D

Hozzászólás ideje:
Ha holnap eszembe jut, akkor nézek neked ilyen fajta könyveket és megírom a címüket :D

Köszönöm szépen! :yes::) Én csak egy tucatnyi angol- amerikai irodalommal tudok szolgálni cserébe, de avval nagyon szívesen! :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.