Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Egy másik jópofa sztori: 2009, Transformers: Revenge of the Fallen. Michael Bay már Tokióban volt, öltönyben, nyakkendőben, a film premierjének otthont adó filmszínház iroda-részlegében, már gyűlt a közönség, csupán órákra volt a premier (japánban, ahogy több országban - köztük nálunk is - három nappal korábban volt a bemutató, mint az USA-ban). És az egyik irodában Bay-nek élő kapcsolata volt az ILM-mel San Franciscóban, ahol még dolgoztak a film utómunkálatain. Órákkal(!!!) a premier előtt Bay még dolgozott a filmen!

 

 

Látom, Te is nézel extrákat: :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez így van, a harmadik Trek filmben ő csak produceri feladatokat vállal a Star Wars miatt. Bár erre azért nem vennék mérget, mert szerintem mire az új Treket elkezdik forgatni, addigra az ep7 már készen lesz, sőt, talán be is mutatták. A Star Trek 13 semmiképpen sem kerül a moziba 2016-nál, a Trek 50. évfordulójánál előbb moziban, vagyis jó eséllyel csak 2015 tavaszán, még inkább, nyarán fogják leforgatni. Bár lehet, hogy Abrams már tud valamit az ep8-ról, mondjuk azt, hogy ki lesz a rendezője. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

J.J. Abrams maga nyilatkozta, hogy Skóciában vagy Írországban lehet helyszíni forgatás

http://www.scotsman.com/what-s-on/film/jj-abrams-on-new-book-s-and-filming-in-scotland-1-3171809

 

Ever since the announcement that Star Wars VII would begin shooting next year at Pinewood studios in London, a tug of war has been going on between Trina Vargo, Ireland’s film “ambassador” to Hollywood and Tommy Gormley, the Glaswegian who for the past decade has worked as Abrams’ first assistant director, over whose country would best suit the director’s vision for exterior shots of a strange alien world – one, presumably, with peaks and glens.

 

Abrams laughs at the notion of a Celtic civil war that may yet be settled with recourse to light-sabres. “Tommy keeps pushing locations in Scotland and Trina, who is a wonderful Irish woman, keeps pushing locations to shoot in Ireland, so I’m just going to put the two of them in a room and see who comes out, and I’ll tell you it’s not going to be Tommy. But joking aside, we are looking all over the place for locations and we haven’t made that determination yet.”

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hopp, szóval 2015 végén érkezik

https://twitter.com/Barbieguitar/status/397762810609799168

#StarWars,Saw today some awsome first features/plans of new StarWars 7 movie coming end 2015. #Disney studio role out.

Ez a Disney tag egy Lucafilm gyűlésen járt a mai nap Párizsban. 2015 végét mondtak, de még semmi se biztos. Hamarabb talán nem fog jönni a film

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Újabb hírek szerint Arndt forgatókönyve nagyrészt megmaradt, fő vonalait tekintve nem változott. Most Kasdan és Abrams a finomításokat végzi.

 

Kutyakomédia ami zajlik, legalábbis amit kommunikálnak. Egy vicc, ahogy haladnak a dolgok és erre csak rátesz egy lapáttal az új őrület, hogy X-Faktor előválogatót tartanak a szerepekre. Ritkán hallani ekkora orbitális baromságot. Rossz hallgatni ezeket a hülye Episode VII. jedinews híreket, de még rosszabb, amikor hivatalos nyilatkozat érkezik. Felsejlik egy szervezetlen valami, amiben mást gondol JJA, mást Kathleen Kennedy, megint mást a Disney. Ebben az amorf, formátlan valamiben nincs szükségünk Episode VII-re és sajnos a történések azt mutatják, hiányzik Lucas, aki az eseményeket kézben tartaná. Bohózat, de legalább valamin lehet röhögni is....persze könnyes szemekkel. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a Disney előbb - utóbb ki fogja dobni JJA-t a fedélzetről. Ha záros időn belül nem produkál eredményt a forgatókönyvvel, ennek még akármilyen vége is lehet. Egyébként ha ennyire bíznak ebben a nyílt szereplőválogatásban, hogy szélesebb körben majd megtalálják az összeillő párosokat (mert ezt írta a TFN, hogy ez a cél), akkor azt is megtehetnék, hogy a forgatókönyv kivonatát nyilvánosságra hozzák és mi rajongók mondjuk szavazhatnánk. Legalább annyira ferde dolog lenne, mint ez a válogatás, de legalább hallanák a hangunkat. Mondjuk a szinopszisát kiadnák annak, amit Arndt összeszenvedett és egy Facebook felületen lehetne pontozni, lájkolni....akármi. Kapna JJA egy kis visszacsatolást, hogy mit szeretnénk, vagy nem szeretnénk látni a filmben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha látnátok, hogy az ilyenek elolvasása után én mennyire visszafogom magam, mennyire nem írom le azt, amit le akarok írni, úgy, ahogy az kipattan a gyomorból. Csak egyszer látnátok, utána egy rossz szavatok sem lenne a stílusomra. :45:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zééé gyakorlatilag minden egyes hozzászólásoddal egyre jobban aláhúzod a tényt, hogy gyakorlatilag semmit nem tudsz a filmkészitésről és kb. az SW-t ismered és ennyi. Komolyan mondom: ha nem akarsz a téma analfabétáinak szószolója maradni itt a fórumon szerintem nézz meg pár werkfilmet, hogy mint készül egy film meg hallgass meg pár audiokommentárt. Ezek úgy általában elég jól képbe tudnak hozni. De például kezdetnek már az is megteszi ha utánanézel, hogy mit jelent az hogy "nyilt meghallgatás", kik szokták használni, hogyan. És máskor is ha valami idegen szó jön eléd ahelyett hogy megpróbálod saját kútfőből kitalálni, bátran Googlizd meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos, valóban nem vagyok filmrendező! :) De azért minden werkfilmet érdeklődésemnek megfelelően igyekszem megnézni. Bár ez senkit nem nemesít értő emberré....senkit. Nem azt mondtam, hogy sosem tartanak nyilt válogatást, hanem azt, hogy ez így ebben a formályában orbitális baromság. Van különbség! ;) Milyen idegen szóra gondolsz Bomarr? Folyékonyan beszélek angolul, de azért, no...ha valamit elírtam, ki vele, emberből vagyok!

 

szerk.: Szerintem itt a fórumon senki nem filmrendező. Persze én nem tudhatom, kinek mi a szakmája, de érdemes alapnak használni a polgári foglalkozásunkat és annak megfelelően mérni magunkat, vagy éppen észt osztani annak tükrében, hogy mit értünk el az életben. Ez egy fontos dolog, mert hiába van a polcomon mondjuk tucatnyi Isaac Asimov könyv, hiába olvastam el azokat, sajnos attól még nem vagyok író. Ez vonatkozik minden másra és he el is járok irodalmi szeánszokra, sem leszek író, mert a szakmaiságnak egészem más a meghatározása. Ez igaz minden területre és csak az ember önérzetén múlik, hogy saját tudását milyen mértékben emeli piedesztálra. Én például ki merem jelenteni, hogy nem értek a filmkészítéshez! Mi több, nem castingoltam még soha és nem is fogok. Laikusként állok hozzá, mint itt szerintem mindenki más.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erre a helyedben én nem vennék mérget. ;)

Szerintem itt a fórumon nincs filmrendező...de lehet, hogy tévedek! Majd jelentkezik az a személy, aki nem laikus. Persze az ilyen Filmművészeti Főiskolát végzett, de jelenleg állástalan, filmet soha nem rendezett személyek azért ne jelentkezzenek. :cool: Olyan igen, aki mondjuk valami mérhetőt készített! Szóval az nem ér, hogy valaki mondjuk portás, de azt hiszi, hogy filmrendező, mert a Youtube-on feltöltött valami maszek bohóckodást. Vagy mondjuk azt hiszi, hogy író, de egyébként könyvtáros szakon végzett bölcsész....szóval ennyi önmérséklete mindenkinek legyen. Szerintem ezen a fórumon a legtöbb ember hozzám hasonlóan laikus. Lehet, hogy van olyan, aki a magánéletében egyébként sikeres rendező, vagy mondjuk bedolgozik 3D-s animációs cégeknek....lehet ilyen ember és én amúgy ismerek ilyen embereket akik fizikai effekteket készítenek és profik (de úgy profik, hogy saját cégen belül csak külföldi filmeknek dolgoznak innen Magyarországról), de ettől függetlenül itt a fórumon többségében lelkes rajongók és laikus amatőrök vagyunk, ami egyébként nem baj. De ha valaki veri a kolompot, hogy az ő töke nagyobb, miközben csak egy pici kukikája van, az cinkes.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És megint csak bizonyítod, hogy laikushoz képest is keveset értesz a filmkészítéshez. Mert nem kell rendezőként dolgoznod, hogy tudd, milyen egy casting. Producer, forgatókönyvíró, színész, statiszta, ezek mind jelen lehetnek egy castingon. És van köztünk olyan, aki már több nagyjátékfilmben is dolgozott statisztaként, hollywoodi filmekben is, szóval messze túl van például a casting kérdésében a laikus szinten. Ugyanígy nem kell rendezőként dolgoznod, hogy tudd, milyenek a filmkészítés egyes elemei, elég, ha csak a szakma valamelyik ágában ténykedsz, és rálátásod nyílik mindenre. Sőt, saját tapasztalatból kiindulva még ennyi sem kell, elég, ha csak olyan ismerőseid vannak, akik a szakmában dolgoznak (és téged is be akarnak vonni :)).

Az meg elég ostoba elképzelés, hogy az ember hozzáértését valamihez az alapján ítélsz meg, hogy mit dolgozik, vagy mit tanult.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az meg elég ostoba elképzelés, hogy az ember hozzáértését valamihez az alapján ítélsz meg, hogy mit dolgozik, vagy mit tanult.

 

Tévedés! Lentebb sem azt írtam, hogy az embert a munkája alapján ítélem meg. Erről szó nincs! Pusztán arra kívántam rávilágítani, hogy aki könyvtáros, az még nem író, aki maga által készített filmeket tölt fel a Youtube-ra, az még nem filmrendező. Főként te és Bomarr szoktátok az embereket osztályozni, ez itt másnak nem tisztje. Ti emelitek magatokat piedesztálra, és aki nektek nem tetsző véleményt fogalmaz meg, azt rögtön hülyének minősítitek. Mert az egótok sosem hagyja, hogy ne elsőként tegyétek helyre a dolgokat. Lehetséges, hogy erre van tudásbeli alapotok (ezt még meg is előlegezem), csak az erkölcsi alapnak vagytok híján. Én mindennap olvasom a kommenteket, mindenkinek a kommentjét elolvasom, mert érdekel, hogy mit írnak ezen a fórumon az emberek, ugyanakkor viszonylag ritkán szólok hozzá, mert nincs belső ingerenciám, hogy bizonyítsam nem létező nagyságomat. Ha hozzászólok, akkor az aktuális véleményemnek adok hangot, a belülről fakadó akármilyen minőségű gondolataimat vetem digitális papírra és felvállalom azt, legyen akármekkora baromság. De a hozzászólásomnak sosem célja a másik fél legyőzése, mert nekem erre nincs lelki szükségem. Én nem érzem magamat azért többnek, mert a másikat fölényesen le tudom alázni és ez a harci tény senkinek nem is ad többletet. Ellenben például te Dzséjt, vagy akár Bomarr, ti azért írtok be, hogy a másikat megregulázzátok, majd boldogan rázzátok egymás kezét, hogy megint győztetek. Csak azt nem értem, hogy ez milyen győzelem? Ez lelki ínség, nem győzelem.

 

Körülbelül ezer Star Wars enciklopédiám van. Ha most idézek a 2 hete frissen vásárolt JW Rinzler féle Making of the Return of the Jedi könyvből, akkor én most okos vagyok? Ez szerzett tudás, másodkézből, ezredkézből származik. Ez nem nemesít senkit. Amikor érdekességet osztok meg a filmekről, nem azért teszem, hogy a mellemet verve mutassam meg; lám, én ezt is tudom. Ettől csak értéktelen lennék és megvezetném magamat, hiszen tudni, hogyan készül egy film, ki hogyan castingol, mi a digitális „pipeline”, ez mind csak felületes tudás, amit bárki el tud sajátítani ha van a dolgok iránt szemernyi érdeklődése. Ezzel a tudással legyőzni a másikat, a lelki szegénység egyértelmű jele. De mindig van lehetőség fejlődni!

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zééé, szerintem nem erről van szó, de ez itt OFF.

 

Engem viszont komolyan érdekelne, hogy mi a bevett szokás a castingok terén, ergo ha valaki tudja, ne tartsa magában. :)

 

Én adok neked egy választ, aztán ha tetszik, megértheted, miért van open casting és miben lehet különleges a most zajló válogatás.

 

Maga az esemény nem szokatlan, mert az alsóbb szintű szerepekre még a drágább filmek esetében is szoktak nyílt válogatókat szervezni. Ugyanakkor Hollywoodban a név a húzóerő, ezért a milliódolláros filmek megtérülését húzónevekkel szokták bebiztosítani. Mivel Amerikában a színésztársadalom krémjét sztárolni szokták (ez egy felépített marketing), ezért az emberek nem a filmre váltanak jegyet, hanem a húzónévre. Ez a stratégia nagyszerűen működik, főleg azoknál a filmeknél, ahol a producerek közel 100% százalékos arányban predesztinálnának bukást. Az ilyen filmeken tényleg segíthetnek a húzónevek, bár manapság már ez sem garancia, a receptet mégis előszeretettel használják. Azonban a húzónevekkel van egy nagyobb probléma, amit nehezen lehet megkerülni. Sokszor az egymás mellé pakolt sztárok között nem működik az angolszász "chemistry" fogalomkör. Ennek különböző okai vannak, a sztárok megfásulnak és mivel a nevüket mérik aranyárban, nem a teljesítményüket, így hajlamosak kevésbé jól játszani. Ráadásul van egy berögzült karakterisztikájuk, amivel azonosítani szokták őket, és ez nem feltétlenül kedvez a karakter történetben betöltött szerepének. Klasszikus példa Bruce Willis, vagy az éppen ezért népszerűségében és keresettségében meredeken zuhanó Nicolas Cage. Ők például egy idő után már nem játszottak a vásznon, csak jelen voltak a filmben. A Disney ez esetben úgy gondolja, hogy ha akár a szélesebb köröket is bevonják a főbb szerepek kiválasztásának a folyamatába, könnyebben össze tudnak hozni olyan szereplőket, akik mondjuk azonos társadalmi közegből származnak és ez esetben könnyebben kialakul közöttük a harmónia. Példának okáért az eredeti trilógia szereplőválogatására sem A listás sztárokat hívtak meg, hanem inkább a B közép ifjú tehetségeit. Ennek akkor az egyik oka a nyilvánvaló pénztelenség volt. Noha egy - két húzónevet sikerült megnyerniük, jószerivel Peter Cushing és Alec Guinness is színészi pályafutása végén jártak már, a főbb szerepeket ismeretlenekre bízta Lucas. Ez kedvezett a történetvezetésnek, mert ha a főszereplő ismeretlen, akkor jobban tud a néző azonosulni a karakterrel, ami így hatásosabban irányítja rá a figyelmet a történetre. Egy sztár esetében már nem tudsz úgy elvonatkoztatni, hiszen adott a karizma, de egy ismeretlen színészt még máshogyan mér a néző, szélesebb az eljátszható karakterek spektruma. Tehát ha a főszereplő ismeretlen, annak lehetnek anyagi okai és adott esetben lehetnek a történetre kiható okai. Mivel ez működött 77-ben, így Disney igyekszik ismét megjátszani a dolgot, hiszen a Star Wars önmagában húzónév, eredetileg is ismeretlen színészek futtatták fel, ha az egyszerű nép ismét lehetőséget kap, akár sikerül összeválogatni olyan személyeket, akiknek még nincs státuszuk, lehet, hogy éppen munkanélküli színházi színészek, így jobban működhet a csoportszellem, mintha Bruce Willist raknák össze Nicolas Cageval.

 

Dzséjt: Jól teszed....így lesz időd merengeni a nagyságodon és el tudod helyezni, hogy melyik tudás értékes és melyik nem! Ezt az önismereti tréninget én is szoktam gyakorolni és ekkor szoktam ráébredni, hogy sok dologban nem vagyok jobb a másiknál. Időlegesen rossz érzés, de megtérül.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dzséjt: Jól teszed....így lesz időd merengeni a nagyságodon és el tudod helyezni, hogy melyik tudás értékes és melyik nem! Ezt az önismereti tréninget én is szoktam gyakorolni és ekkor szoktam ráébredni, hogy sok dologban nem vagyok jobb a másiknál. Időlegesen rossz érzés, de megtérül.

Végre használhatom ezt a smiley-t: :lol2:

Na de offolás ezennel vége részemről. :nana:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

J.J. Abrams megszólalt a forgatókönyvíró váltással kapcsolatban

http://www.deadline.com/2013/11/j-j-abrams-says-time-frame-of-new-star-wars-movie-was-why-he-lawrence-kasdan-took-over-writing-script/

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ááááá ez is biztos csak a szokásos píár szöveg. :D Abrams szinte csontig benyal Arndt -nak, hogy micsoda jó író. Ott vette át az írást Kasdan és ő ahol kellett, a többit elvégezte a Michael. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.