Lok Durd Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Hozzászólás ideje: 2012. December 16. (szerkesztve) Mi tegnap néztük meg a filmet, és számomra hatalmas élmény volt. Mikor anno a Gyűrűk Ura filmek kijöttek, anyukám felolvasta nekünk a Hobbit-ot (helyesebben: a "Babó"-t ), így most nagyszerű volt látni, ahogy az egyik kedvenc mesém megelevenedik. A bővítések mind tetszettek, főleg Radagast, akinek minden egyes percét élveztem, bár ebben valószínűleg közrejátszik a tény, hogy a karaktert alakító Sylvester McCoy történetesen az egyik kedvenc Doktorom (ő volt a hetedik TARDIS tulajdonos ). A legnagyobb pozitív csalódást a Gollamos rész jelentette. Féltem, hogy ez a nem túl mozgalmas esemény unalmasan fog mutatni filmen, de Gollam skizofrénkedése és szövegei a film egyik fénypontjává tették. Két negatívumot tudnék csupán említeni a filmmel kapcsolatban: Az egyik, a kisebb, hogy az öreg Bilbónak ezúttal nem Makay Sándor lett a szinkron hangja. Annyira hozzászoktam a Gyűrűk Ura filmek alatt, hogy kissé kiábrándítóan hatott, hogy nem az ő hangján szólalt meg a karakter. A másik, az animált figurák, főleg az orkok. A koboldok még tetszettek, a nagydarab királyukkal, még a trollok is elmentek, de az orkok és főleg Azog valahogy annyira videójátékszerűek voltak, hogy engem már zavart. Nem tudom, miért nem tudták volna Maszkokkal és sminkkel megcsinálni őket, mint LOTR filmekben, ott tényleg hús-vérnek néztek ki. Ezek ellenére összességében nagyon tetszett a film és nem tudom, hogy fogom kibírni a várakozást a második részre. Ami még felmerült bennem: El nem tudom képzelni, hogy a harmadik film miről fog szólni. Nagyjából most tartunk a sztori felénél, kiváncsi vagyok mivel bővítik ki még a sztorit, bár annyit tudok hogy bekerül a képbe egy-két brutál kinézetű fejvadász ork, akikről a könyvben nem esett szó. Szerkesztve: 2012. December 16. - Lok Durd Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Azogot illetően: úgy olvastam, hogy az utolsó pillanatban itt csere volt, utólag forgattak le több jelenetet is, szóval akár a kapkodásra is rá lehet fogni, hogy kevésbé sikerült jól. Ami persze azt jelenti, hogy az előkészületek közben rontották el a koncepciót. A sztori harmadánál járunk, ennél azért bővebb a történet Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Jó olvasni ezt a rengeteg pozitív kritikát. Válasz
Lok Durd Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Hozzászólás ideje: 2012. December 16. A sztori harmadánál járunk, ennél azért bővebb a történet Igaz, én fogalmaztam rosszul. El nem tudom képzelni, hol fog a második film befejeződni, mi lesz a tetőpontja, mert emlékeim szerint a végső összecsapásig már csak "kisebb" kalandokban van részük a törpöknek (Beorn, pókok, tündék "vendéglátása", Esgaroth, végül Smaug). Úgyhogy gondolom itt az orkos szállal fogják valahogy "kibélelni" a sztorit. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Hozzászólás ideje: 2012. December 16. Én is kiváncsi vagyok rá, de majd 1 év múlva nézem meg amikor kijön a második rész is. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. December 17. El nem tudom képzelni, hol fog a második film befejeződni, mi lesz a tetőpontja, mert emlékeim szerint a végső összecsapásig már csak "kisebb" kalandokban van részük a törpöknek Vannak ötleteim arra, hogy mi jöhet még (vagyis nagyrészt tudom is), de azt nagyon nehéz megjósolni, hogy a tetőpont melyik lesz vajon, és mit visznek át az utolsó részre. Most úgy gondolom, hogy a második filmbe kerül bele a legtöbb rész a könyvből, és a harmadik filmbe pedig már csak az utolsó néhány fejezet. Ami nem azt jelenti, hogy ez a pár fejezetnyi rész nem lehet eseménydús Én is kiváncsi vagyok rá, de majd 1 év múlva nézem meg amikor kijön a második rész is. Csodálom, hogy van türelmed kivárni Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Hozzászólás ideje: 2012. December 17. (szerkesztve) Engem mindenesetre megvettek a moziba jövőre a készítők Szerkesztve: 2012. December 17. - Merr-Sonn Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Hozzászólás ideje: 2012. December 17. (szerkesztve) Csodálom, hogy van türelmed kivárni Azért mert írtátok hogy nehéz a várakozás jövő decemberig, így gondolom egy nagy cliffhangerrel lett vége a filmnek. Szerkesztve: 2012. December 17. - Frenkie Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Hozzászólás ideje: 2012. December 17. (szerkesztve) Maga a cliffhanger nem lett olyan hú de nagy, inkább a hangulat és az a jó feeling, amit a film áraszt mondatja az emberrel az "ide a következő résszel de most" érzést. De a 2. rész után nem kell egy teljes évet várni a záró epizódra... csak kb fél évet! Szerkesztve: 2012. December 17. - Darth Riddick Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Maga a cliffhanger nem lett olyan hú de nagy, inkább a hangulat és az a jó feeling, amit a film áraszt mondatja az emberrel az "ide a következő résszel de most" érzést. De a 2. rész után nem kell egy teljes évet várni a záró epizódra... csak kb fél évet! Abszolút így érzek én is. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Örülök, hogy ilyen jók a vélemények! Már nagyon várom, hogy a jövő héten láthassam. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Hozzászólás ideje: 2012. December 17. Én is alig várom. Egyébként azóta az origón megjelent egy saját vélemény is, és nekik tetszett azzal a pár külföldi kritikával ellentétben. Már megvettem a jegyeket (szerencsére randi keretében bonyolítom le), szigorúan 2D-re. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. 2D-re? Pfú, ritkán mondok ilyet, de mindenképpen 3D-re menj, ez a film tényleg kihasználja! Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Elég hosszú a film, így a második felére már hasogatna a fejem. Sajna hosszútávon nem tudom elviselni azt a szemüveget se. Így marad a 2D Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. (szerkesztve) Én rövidlátó vagyok. Közelre jól látok mindent, de távolabbra már elég vacaknak mondható sajnos a látásom, pedig még nem is hordok sok dioptriás szemüveget... mégis. Olvastam, hogy a rövidlátók elvileg érzékenyebbek a 3D-re. Nem tudom, hogy igaz-e saját tapasztalatom azt mutatja, hogy rövidlátóként az ég világon semmi baja nincs a szememnek egy 3 órás film után sem 3D-ben... se szédülés se szemfájdalom, semmi. Az itthoni 3D-s monitort is teljesen jól bírom. Nute, nincs esetleg enyhe szemtengely ferdülésed? Úgy tudom ez a probléma okozhat ilyen tüneteket 3D-nél. Szerkesztve: 2012. December 18. - Darth Riddick Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Nute, nincs esetleg enyhe szemtengely ferdülésed? Úgy tudom ez a probléma okozhat ilyen tüneteket 3D-nél. Na még csak az kéne... Nem kezdek el szédülni, de azért eléggé megterhelő lenne nekem az a 3 óra. Amúgy sem értem ezt a 3D körüli nagy felhajtást, maradok a hagyományosnál. Most mindenképp, aztán lehet hogy később megnézem más verzióban. Imax 3D-s filmet én pl. még sohasem láttam. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. (szerkesztve) Imax 3D-s filmet én pl. még sohasem láttam. Kezdhetnéd a Hobbittal az IMAX-ozást. Hatalmas élmény... IMAX önmagában nagyon zúzós. Elég bemenni az IMAX terembe, meglátod azt a marha nagy vásznat és máris elfog a feeling! Felhajtás? Lehet, hogy van felhajtás a 3D körül, én nem a felhajtásokra figyelek... hanem arra, hogy nekem mi jön be. Szerkesztve: 2012. December 18. - Darth Riddick Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Örülök, hogy ilyen jók a vélemények! Már nagyon várom, hogy a jövő héten láthassam. Szerintem maradéktalanul jól fogtok szórakozni rajta Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Én holnapután nézem a Hobbitot IMAX 3D-ben. Eddig egyetlen filmet láttam csak IMAX-ban, az Avatart, de az simán az elmúlt évek egyik legnagyobb élménye volt és gyakorlatilag az egyetlen olyan mozizás volt ahol maradéktalanul élveztem a 3D-t. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Hozzászólás ideje: 2012. December 18. Lehet kipróbálom én is. De előbb mindenképp 2 D-ben. Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. A Hobbit nagyon jó volt! Lenyűgözött. A GYU filmekben sok a (rajongók ne olvassák a spoilert) felesleges, talán unalmas rész. Viszont itt, végig izgalmas, hangulatos az egész. Nagyon várom a következő részt Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Megvettem a könyvet... hihi! Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Kollégám látta a héten és nála az év mozija. Már bánom hogy nem mentem el vele. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Megvettem a könyvet... hihi! Melyik verziót? Frenkie, még elmehetsz megnézni Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Frenkie, még elmehetsz megnézni Egyedül nem szeretek mozizni. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Nekem még a legelső magyar kiadásban van meg A babó címmel. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Ez elvileg a legújabb. A mozi plakát van a borítón és nem kemény kötésű (ez volt a legolcsóbb kiadás: 2990, de egyáltalán nem gagyi) Egy haver mondta, hogy ne ezt vegyem, mert nincsenek benne a térképek, amik a régebbi kiadásokban benne voltak... rosszul tudta, mert ebben is benne van mind a két térkép Katt! Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Hozzászólás ideje: 2012. December 21. Nekem ezektől a mozis könyvverzióktól herótom van, mert lerí róluk, hogy olyanoknak szánták, akik most hallottak először, a film révén, a könyvről. Persze nem rád értem ezt, Riddick. De mikor 25 év múlva előveszed, már nem lesz aktuális az a borítón viruló szöveg, hogy "már a mozikban". Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. December 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. December 22. Persze, de ez most marketing Nekem ilyenem van , és még egy kb. 10 éves A babó régi fajta kiadás is. Ebben nagyon sok plusz dolog is szerepel, kiegészítések, jegyzetek és persze ez volt a javított fordítás első megjelenése is, ha jól emlékszem. Mindenesetre bármelyiket érdemes beszerezni, ha az ember a regényt szeretné elolvasni. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2012. December 22. Hozzászólás ideje: 2012. December 22. (szerkesztve) A Hobbit Facebook oldalán már van is egy kép Bilbóról az erebori aranykincskupac közepén Szerkesztve: 2012. December 22. - Merr-Sonn Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.